2022.XI.6. MOL Fehérvár – Ferencváros: 2-2

Egyenlített a Mol Fehérvár a 89. percben – a Fradi sem győzött

A budapesti csapatok győzelem nélkül zárták az NB I 14. fordulóját, pontot is csak a Ferencváros szerzett.
A labdarúgó NB I 14. körének záró mérkőzésén a Mol Fehérvár kétszer egyenlítve 2–2-t játszott hazai pályán a Ferencvárossal, így a fővárosi csapatok győzelem nélkül fejezték be a fordulót.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Megfelelően felkészülünk a MOL Fehérvár elleni bajnokira. A legjobbunkat kell nyújtanunk, persze minden meccs után vannak kérdőjelek, de vasárnap a lehető legjobb összeállításban fogunk pályára lépni. Beszéltünk a szakmai stábbal, hiszen edzőt cserélt a MOL Fehérvár, három meccset játszottak eddig az új vezetőedző irányítása alatt. Augusztusban nagyarányú győzelmet arattunk ellenük, de ez most egy teljesen másik mérkőzés lesz. Természetesen a győzelem a célunk.

Huszti Szabolcs: — Tudjuk, hogy remek csapat ellen lépünk pályára vasárnap, nem véletlen, hogy megnyerték csoportjukat az Európa Ligában. Egy nagyon jó teszt lesz számunkra ez a meccs, hogy bizonyítsuk, hogy mi is jó csapat vagyunk. A Ferencváros az első helyen áll, kevés gólt kapnak, masszív csapatot alkotnak, de hiszek a játékosaimban. Egytől egyig mindenki jól dolgozott a héten, biztos vagyok benne, hogy motiváltan fogunk pályára lépni és reméljük, hazai pályán jó eredményt tudunk elérni vasárnap.

A mérkőzés:

MOL Fehérvár — Ferencváros: 2-2 (0-1)
MOL Aréna, 20:00. 6.121 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Tóth II., Buzás; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Hanyecz; tartalékjv.: Zierkelbach)

MOL Fehérvár: Kovács D. — Nego, Serafimov, Fiola, Stopira — Pokorny, Lednev (Szendrei Á., 84.) — Lirim M. Kastrati (Bumba, 77.), Houri, Schön (Dárdai P., 73.) — Kodro
kispad: Rockov, Dala, Makarenko, Sabanov, Kojnok, Bese, Menyhárt, Kovács B.
vezetőedző: Huszti Szabolcs

Ferencváros: Dibusz — Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka — Besic, Laidouni — Zachariassen, Mercier (Marquinhos, 65.), Traoré — R. Mmaee (Esiti, 88.)
kispad: Bogdán, Nguen, Gojak, Kovacevic, Sigér, Thelander, Haraisvili, Auzqui, Wingo
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Lirim M. Kastrati (52.), Dárdai P. (89.) illetve R. Mmaee (14. – 11-esből, 58.)
Sárga lap: Fiola (14.), Lirim M. Kastrati (66.), Stopira (90+4.) illetve Pászka (60.)

Mit jelent a természetes testtartás, ha becsúszik egy játékos?

Az utóbbi években annyit gyötörték a kezezéssel kapcsolatos szabályokat, hogy az ember már teljesen elvesztette a fonalat. A jelenleg érvényes szabályok szerint Bognár Tamás jól tette, hogy tizenegyest ítélt a Ferencváros javára, mégis sok szurkoló futballidegennek érzi az ilyet: Bohdan Lednev Botka Endre mellett csúszott be, s arra figyelt, hogy elérje a labdát, és ne rúgja meg ellenfelét – hogy ebben a pillanatban éppen hol vannak a karjai, arra képtelenség figyelni, és ezt tudja mindenki, aki valaha futballozott. Ám a labda eltalálta a fehérvári játékos kezét, Ryan Mmaee pedig könyörtelenül értékesítette a megítélt büntetőt.

De vajon milyen lehet az a bizonyos természetes testtartás?

A tizenegyesig és a gólig úgy tűnt, a mostanában vergődő Mol Fehérvár meglepheti a Ferencvárost – ünnepi hangulatban. A fehérváriak ultracsoportja, az RBD éppen harmincéves, ebből az alkalomból a kapu mögötti tribünt beborító koreográfiával és jókora tűzijátékkal teremtették meg a meccs alaphangulatát, és a játékosok is iparkodni kezdtek. Negyvenöt másodperc telt el az összecsapásból, amikor Kenan Kodro már veszélyes lövéssel tesztelte Dibusz Dénest, nem sokkal később Lyes Houri lövését a léc „mentette”. Szóval aktívan kezdett Huszti Szabolcs, az egykori ferencvárosi futballista mostani csapata, hogy aztán az első veszélyesnek tűnő ferencvárosi akció végén Bohdan Lednev a természetes testtartásról „megfeledkezve” csússzon a labda elé…

Az is kérdés volt persze, hogy a csütörtök este Törökországban, Trabzonban Európa-liga-mérkőzésen szereplő Ferencváros mennyire lesz friss. A megszokott kezdőcsapathoz képest talán Xavier Mercier szerepeltetése számított meglepetésnek, és az is feltűnt, hogy mindkét együttes négy védővel, két szűrővel és az előretolt ék mögé rendelt három támadó középpályással vette fel a küzdelmet.

A szülinapos fehérvári drukkereket nem ejtette kétségbe az ellenfél vezető gólja, lelkesen biztatták csapatukat, de ugyancsak nagy hangerővel támogatták a zöld-fehéreket a vendégszurkolóknak fenntartott szektort teljesen megtöltő ferencvárosiak – így az év egyik legjobb hangulatú összecsapását figyelhették a jelenlévők. A 34. percben megint Botka Endre lépett ki, az alapvonalról próbált középre adni, érkezett Bohdan Lednev, és becsúszott – karjait a háta mögött összefonva. Teljesen természetellenes mozdulattal, nem is tudta tompítani az esését…

Mozgalmas, fordulatos volt a második félidő. Előbb Fiola Attila nagyszerű, ahogy mondani szokás, tért ölelő átadása után Lirim Kastrati gyönyörűen kezelte le a labdát, majd okosan a hálóba lőtt. Megérdemelte a gólt a Vidi, mert szervezetten, lelkesen futballozott, ami egyébként nem érdemelne külön bekezdést, csak mintha korábban nem mindig tapasztaltuk volna ezt Fehérváron…

Ugyanakkor a Ferencváros is érezte, hogy a szünet utáni kényelmesebb tempó nem lesz elég a győzelemhez, és Ryan Mmaee kíméletlenül kihasználta következő lehetőségét. Természetesen nem hagyta annyiban a házigazda, és Dibusz Dénes nagyszerű védése kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a piros-kékek. Kristoffer Zachariassen lezárhatta volna a mérkőzést, de a kapufát találta el közeli lövése, így a hazaiak az utolsó percekben az egyenlítésért küzdhettek.

Sikerrel harcoltak, ugyanis a korábban sérült, néhány edzés után csak a találkozó hajrájában beszálló Dárdai Pál kapásból a felső sarokba bombázott, így döntetlennel ért véget az ütközet. Aligha kétséges, ha a Mol Fehérvár minden meccsen így teljesített volna, sokkal közelebb lenne a tabellán a bajnok Ferencvároshoz, amely ugyan lényegesen erősebb csapat, de ezen az estén meglepte a Fehérvár jó és lelkes játéka.

Jó mérkőzés volt!

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Huszti Szabolcs, a Mol Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta.

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak, hogy az Európa-liga csoportja élén végzett. Ennek nemcsak a klub szimpatizánsai örülnek, hanem az egész magyar futballtársadalom. Nagyon jó, hogy tavasszal is játszani fognak a nemzetközi porondon – nekünk is hasonló célokat kellene kitűzni magunk elé. Rátérve a mérkőzésre, színvonalas, izgalmas volt, az első félidőben domináltunk, türelmesen futballoztunk, birtokoltuk a labdát. Aztán kinyíltunk, így a Fradinak lehetősége volt kontrázni, a meccs vége felé pedig mindent egy lapra feltéve támadtunk. Szerkezetet váltottunk, négy-három-háromban fejeztük be a meccset, Dárdai Palkót nyolcasba hoztuk be Houri mellé. Örülök, hogy sikerült egyenlíteni, valamit visszaadott a sors, amit elvett a Paks elleni mérkőzésen, amikor az utolsó percben kaptunk gólt. Remélem, szép ajándék volt ez az RBD harmincadik születésnapjára, a fiúk a szívüket-lelküket kitették a pályára – ezt a hozzáállást várom el a jövőben is.”

Az első góllal kapcsolatban elmondta, hogy Fiola Attila passza extra volt, de Kastrati is úgy támadta a területet, ahogyan kellett. Egyébként azt hitte, les volt, ezért nem is mert nagyon örülni. A második gól esetében kiemelte, hogy igazán a gólöröm tetszett neki, ahogyan a csapat, a stáb reagált rá, s azért is rászolgáltak az egy pontra, mert azt csapatmunkával szerezték meg.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„A csütörtöki mérkőzés és a hosszú utazás után nem volt könnyű ma pályára lépnünk, ráadásul sérülés miatt is hiányzott néhány játékosunk. Azt mondtam az öltözőben a mérkőzés után a srácoknak, hogy ketté kell ma választanunk a végeredményt és a játékunkat, mert az utóbbi rendben volt, azonban a győzelemhez a helyzeteinket sokkal jobb arányban kellett volna kihasználnunk. Nem lepett meg a játékával a Fehérvár, hiszen minden csapatnak nehéz dolga van a stadionjában, így eleve kemény összecsapásra számítottunk.”

Ryan Mmaee:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.XI.6. MOL Fehérvár – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Stopira rátart Besic lábára, sárga lap.

  90+3.

  PERC
  Kovács szépen lép ki az ötösre Laidouni bal oldali, jobblábas szabadrúgására.

  90+1.

  PERC
  Pokorny begörcsöl, ápolás a pályán.

  90+1.

  PERC
  Kovács éppen csak elrúgja Zachariassen elől a labdát Nego hazaadása után. A gólvonal előtt.

  90+1.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Esiti hibázott nagyobbat.

  90.

  PERC
  DÁRDAI PÁL EGYENLÍT, Nego jobb oldali, jobblábas beadását Botka és Esiti elől jobbal a jobb felsőbe bombázza kapásból, három méterről, picit balról. 2–2!

  89.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–2) Dárdai
  89.

  PERC
  Nego szépen ad középre jobbról, a gólra éhes Houri elől ment bal lábbal Knoester!

  88.

  PERC
  Marquinhos lesz az ék.

  88.

  PERC
  Anderson Esiti be, Ryan Mmaee le, ék helyett szűrő.

  87.

  PERC
  Nem, kimegy, ápolást kér, menne vissza a pályára.

  86.

  PERC
  Besic a földön, csere lesz.

  86.

  PERC
  Kodro a kapunak háttal állva 10 méterről a kapushoz fejeli Pokorny emelését.

  85.

  PERC
  Lednev odacsúszott előtte Besicnek, ápolás.

  84.

  PERC
  Szendrei Ákos be, Lednev le, szűrő helyett támadó középpályás.

  84.

  PERC
  KAPUFA, Traoré balról ballal középre ad, Zachariassen jobbal nyolcról a bal oldali kapufára lő! Laposan.

  82.

  PERC
  Pászka ballal jobbról középre adja a szögletet, Ryan Mmaee Fiola mögül a bal felső mellé fejeli a labdát hat méterről.

  81.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  80.

  PERC
  Marquinhos passzát Traoré ballal Nego mellől a bal alsó mellé gyötri, 10 méterről, kissé balról.

  79.

  PERC
  Besic szereli a balon acélkeményen Hourit, Ryan Mmaee elsuhan a bal szélen, de pocsék a beadás tőle.

  78.

  PERC
  Marco Rossi is a VIP-ben.

  77.

  PERC
  Ryan Mmaee ballal tízről kapura lő, Szerafimov fejjel blokkol az ötösön!

  76.

  PERC
  Claudiu Bumba váltja Kastratit. Aki keveset mutatott, csak éppen lőtt egy gólt és egy kapufát…

  76.

  PERC
  Lednev középről, ballal nem sokkal lő a jobb sarok mellé, 20 méterről. Dibusz vetődve biztosított.

  75.

  PERC
  Schön: 8 meccs a Vidiben, 1 kanadai ponttal.

  74.

  PERC
  Lednev ballal a léc fölé lő kissé balról, 23 méterről.

  73.

  PERC
  Dárdai Pál be, Schönnek nagyon nem ment ma.

  73.

  PERC
  MELLÉ, Ryan Mmaee passzát Marquinhos ballal a bal alsó mellé rúgja jobbal hétről, picit balról, Pokorny elől. Nem is passz volt, az éppen Marquinhos indította Traoré bal oldali beadását Fiola tette középre.

  72.

  PERC
  Marquinhos bal oldali beadását Zachariassen Laidouni elé tolja, aki jobbal a bal alsóba lőne 14 méterről, középről, de hatalmas becsúszással blokkol az ötös előtt Nego.

  68.

  PERC
  Huszti Szabolcs fehérvári játékosként többségében pozitív emlékeket őriz a Fradi elleni mérkőzésekről, hat találkozón 3 győzelem (kettő a Magyar Kupában, egy a bajnokságban), 2 döntetlen és 1 vereség a mérlege, a 2018. szeptemberi Üllői úti találkozón szabadrúgásból ő lőtte a Vidi egyenlítő gólját a 2–2-vel záruló meccsen. Vezetőedzőként már közel sem volt ennyire sikeres, tavaly augusztus végén a Debrecennel 4–2-re kikapott a Groupama Arénában. Akkor még Peter Stöger dirigálta az FTC-t, amelynek a jelenlegi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov viszont két meccs után még hibátlan a Fehérvár ellen.

  67.

  PERC
  R. Mmaee: 5 meccs a Vidi ellen, 6 góllal. És egy gólpasszal.

  66.

  PERC
  Lirim R. Kastrati kap sárga lapot Marquinhos felrúgásáért.

  66.

  PERC
  A Fehérvár a legutóbbi három hazai bajnokiján egyszer sem tudta begyűjteni a három pontot: az Újpesttől 1–0-ra kikapott, a ZTE és a Paks elleni úgy végzett 1–1-re, hogy mind a kétszer a hosszabbításban kapott góllal csúszott ki kezéből a győzelem.

  66.

  PERC
  A Fradi a legutóbbi két NB I-es meccsét megnyerte, de mivel a közelmúltban két vidéki vereség is becsúszott neki, az ötfordulós „formatabellán” 9 pontjával csak második a Kecskemét mögött (11).

  65.

  PERC
  Marquinhos be, Mercier le, karmester helyett szélső, Zachariassen meg be középre.

  65.

  PERC
  Houri balról jobbal középre ad, Kodro klasszikus mozdulattal 10 méterről nem sokkal fejeli a jobb felső fölé a labdát!

  64.

  PERC
  A VAR szerint sem volt bent a labda.

  62.

  PERC
  Mekkora védés, Dibusz kikapja a bal felső sarok elől Kodro tízméteres fejesét! Houri jobb oldali szögletét az ötös rövid sarka elől kapura fejelte az ék, visszafelé mozogva.

  61.

  PERC
  Lednev ballal a léc alá lőné a szabadrúgást, kissé jobbról, 22 méterről.

  60.

  PERC
  Pászka Lóránd kap sárga lapot Kastrati megrúgásáért.

  60.

  PERC
  20 meccs az idényben, 6 góllal és 3 assziszttal.

  59.

  PERC
  RYAN MMAEE ismét betalál, jobbal a jobb felsőbe lő a Mercier által indított Zachariassen jobb oldali, lapos beadása után. Kissé jobbról, 12 méterről. 1–2!

  58.

  PERC
  MAJDNEM! Besic elé csorog a labda egy jobb oldali szöglet után, de jobbal hét méterről, kissé jobbról a lécre lő!

  58.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–2) Mmaee
  54.

  PERC
  Knoester és Pászka is lemaradt a gólszerzőről.

  53.

  PERC
  EGYENLÍT A VIDI, Fiola indít jobbal a saját térfeléről, egy remek levétel után LIRIM R. KASTRATI jobbal okosan és higgadtan lő a bal alsóba középről, tíz méterről. 1–1!

  52.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Kastrati

  52.

  PERC
  A Pokorny által megrángatott Mercier kissé balról jobbal nem sokkal lő a bal felső mellé 27 méterről.

  47.

  PERC
  Pászka passzát nem éri el a Szerafimov által jól fogott Zachariassen a tizenhatoson.

  46.

  PERC
  Kastrati pocsék cselével. Bedobás.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Vidi hazai pályán a félidőben még sosem állt vesztésre, négyszer vezetéssel, kétszer döntetlennel vonult pihenőre.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  58 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 4-szer lőttek kapura, 2-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 5/4.

  FÉLIDŐ

  A Vidi az előző bajnokiján Kenan Kodro korai góljával 1–0-ra győzött a Honvéd otthonában, ezzel első sikerét érte el az új vezetőedző, Huszti Szabolcs irányításával, és véget vetett ötmeccses bajnoki nyeretlenségének (3 iksz, 2 vereség).

  FÉLIDŐ

  Tétmeccsen a legutóbbi fehérvári diadal tavaly februárban jött össze, amikor a Magyar Kupa negyeddöntőjében az átmenetileg Szalai Tamás által irányított Fejér megyei gárda 2–1-re nyert az Üllői úton, és kiejtette a zöld-fehéreket.

  FÉLIDŐ

  Az FTC 2015 augusztusa és 2019 októbere között négy éven keresztül képtelen volt nyerni a piros-kékek vendégeként, az előző három alkalommal viszont mind a három pontot elvitte a Mol Aréna Sóstóból.

  FÉLIDŐ

  A Fradi még akkor is jobban áll, ha csak a fehérváriak pályaválasztása mellett megrendezett bajnokijaikat vesszük figyelembe: az 56 találkozón 15 Vidi-siker, 20 iksz és 21 FTC-diadal született.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Horváth Ferenc 10
  Nikolics Nemanja 8
  Böde Dániel 6
  Wukovics László 5
  Lipcsei Péter 5

  FÉLIDŐ

  ÉVEKIG AZT LEHETETT HALLANI, hogy ez a két csapat verseng majd a bajnoki címért. Azóta kiderült, hogy a rendelkezésre álló források önmagukban nem garantálják a sikert, így az aranyért a Fradi küzdhet, a Vidinek módosítani kellett céljain. Huszti Szabolccsal elindulhat felfelé a fehérvári együttes, de a fővárosi gárda jelenleg sokkal erősebb, ha megfelelően összpontosít, mindhárom pontot megszerzi. Ha a Fehérvárnak jó napja van, megszoríthatja a bajnokot, de a realitás a vendéggyőzelem. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Zachariassen passzát jobbal Fiolába rúgja 17 méterről Laidouni, majd ballal nyolcról, kissé balról a bal alsó mellé kotorja a lepattanót. Aztán megrúgja Negót.

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Nego jobb oldali lapos beadásának mellérúg a bevetődő Kodro az ötös jobb sarkán!

  43.

  PERC
  Mercier jobb oldali, lapos beadását Fiola becsúszva kivágja ballal az ötös elől, villámgyors mozdulattal.

  41.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  41.

  PERC
  KAPUFA! Fiola eladja a labdát a tizenhatoson, kissé balról, 17 méterről jobbal a bal oldali kapufára lő Besic, félmagasan. A vetődő Kovácsról a bal sarok mellé pattan a labda, nem sokkal.

  40.

  PERC
  Samy Mmaee emel Ryan Mmaee elé, aki ballal nyolcról nagyon gyengén rúgja meg a labdát Fiola és Stopira közül, kapuscsemege.

  39.

  PERC
  Nego bevetődik Pászka elé, aki nem tud tízről ballal kapura lőni így, előtte Zachariassen kicselezte a kapust is, de Kovács visszavetődik még elé. Mercier fantasztikusan indított előtte a felezőtől.

  38.

  PERC
  Lednev bal oldali szögletét Szerafimov 12 méterről a léc fölé fejeli.

  37.

  PERC
  Lednev passzol Schön elé a bal szélre, ballal laposan gyengén ad be, Samy Mmaee szögletre rúgja a labdát.

  37.

  PERC
  Kastrati beadását Pászka Knoester elé fejeli, aki szépen passzol jobbra Botkának.

  36.

  PERC
  Zachariassen már a felezőnél, ellöki Negót.

  36.

  PERC
  Kastrati megindul, de Kodro a felezőtől ballal nem tud elé passzolni. Laidouni jobbról jobbal az ötösre ad, kivetődik Zachriassen elé Kovács.

  32.

  PERC
  A Ferencváros október 22-én 4-2-re nyert a Pancho Arénában a Puskás Akadémia ellen, de előtte kétszer is kikapott idegenben az OTP Bank Ligában, előbb Kecskeméten, majd Mezőkövesden (mlsz.hu).

  32.

  PERC
  A Ferencváros az élen áll, bár két mérkőzéssel kevesebbet játszott legtöbb riválisánál. A Fehérvár ezzel szemben csak a forduló előtt a hetedik, miután hosszú heteken keresztül nem tudott nyerni. A Vidi a legutóbbi négy, NB I-es csapat ellen játszott hazai tétmeccsén győzelem nélkül maradt.

  32.

  PERC
  Houri beadása a kapusé, Kastrati méterekkel lemaradt.

  31.

  PERC
  A földről felpattanó labda a védő leszorított kezére pattant az imént. Nem tizenegyes.

  30.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós

  30.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  30.

  PERC
  Zachariassen bal oldali beadása elsuhan Ryan Mmaee előtt középen.

  30.

  PERC
  A VAR vizsgálódik picit.

  30.

  PERC
  Schön helyzetben, de szereli őt lövés közben az ötös bal sarkán Knoester!

  29.

  PERC
  Passzolgat a felezőnél a Vidi, de nincs lendület most a támadásaikban. Houri sem villog.

  23.

  PERC
  Mercier lő kapásból kapura az ötös jobb sarka elől, Laidouni ívelése után, tíz méterről, de hatalmasat véd a rövid felső előtt Kovács, aki a jobb alsó előtt elcsípi nem sokra rá a magának helyzetet kibirkózó Zachariassen ballábas, kétméteres lövését.

  17.

  PERC
  A 2022-es esztendő a negatív sorozatokkal vonul be a Vidi történelmébe. Tavasszal először fordult elő a klub életében, hogy megszakítás nélkül hét bajnokit veszítsen el sorozatban, ha pedig a piros-kék együttes vasárnap kikap a Ferencvárostól, a zöld-fehérekkel szemben is összejöhet a „fekete hetes”. A két csapat előző hat egymás elleni bajnokiját ugyanis kivétel nélkül a ferencvárosiak nyerték meg, és már ilyen hosszú diadalsorozatra sem volt példa korábban a párharcban, nemhogy egy hetesre… Ráadásul az említett hat találkozójukon a ferencvárosiak 14 góljára a Vidi csak eggyel tudott válaszolni, a legutóbbi négy meccsükön pedig egyszer sem talált be a IX. kerületiek kapujába (0–1, 0–3, 0–2 és 0–4). A piros-kékek mostanáig utolsó FTC elleni gólját Nikolics Nemanja érte el, még tavaly április 25-én.

  17.

  PERC
  A Vidi a legutóbbi 11 NB I-es összecsapásukból csak egyszer – 2020 júniusában, hazai pályán a közelmúltban kinevezett sportigazgató, Juhász Roland tizenegyesével (1–0) – tudta legyőzni a Ferencvárost. Annak a meccsnek azonban a zöld-fehérek számára már nem volt igazi tétje, hiszen biztos aranyérmesként léptek pályára. A fehérváriak az időszak többi tíz meccséből kilencet elbuktak, 2020 októberében, a Mol Aréna Sóstóban pedig döntetlent (1–1) játszottak a fővárosiakkal.

  17.

  PERC
  Az erőviszonyok változását az is jól jelzi, hogy amikor a fehérváriak legutóbb, 2018-ban bajnokok voltak, a két csapat keretértéke még nem sokkal tért el egymástól (Fehérvár: 15.55 millió euró, FTC: 15.85 millió euró), azóta a ferencvárosiaké 2.3-szorosa lett a piros-kékekének.

  15.

  PERC
  Tombol az 1000 fős vendégtábor.

  15.

  PERC
  RYAN MMAEE jobbal a bal felsőbe lő, Kovács hiába tudta, hová megy a labda, nem érhette el. 0–1!

  14.

  PERC
  11-es GÓÓÓL!!! (0–1) Mmaee
  14.

  PERC
  Fiola Attila kap sárga lapot reklamálásért.

  13.

  PERC
  Aliganem, VAR-vizsgálat, majd spori a kis tv előtt. Ezek után általában tizenegyes jön.

  12.

  PERC
  BÜNTETŐ? Botka jobb oldali beadását a vetődő Lednev kézzel blokkolja!

  12.

  PERC
  Schön bal oldali beadását Pászka kornerre teszi.

  11.

  PERC
  Houri 19 méterről a kapushoz passzol aztán.

  10.

  PERC
  LÉC, Kodro passzol jobbra Kastratinak, aki jobbal kissé jobbról, 13 méterről a lécre lő, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot!

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOSSZABBÍTÁS ITT!

  7.

  PERC
  Traoré ballal nagyon rosszul találja el Mercier passzát, 22 méterről, középről, Pokorny labdavesztése után.

  5.

  PERC
  Nem is Houri passzolt, hanem Laidouni mentett rossz helyre mögüle.

  5.

  PERC
  Houri passzát Schön balról kapura rúgja az ötös bal sarka elől, közbelép azonban Botka.

  3.

  PERC
  A hazai ultrák tűzijátékkal ünneplik a 30. születésnapjukat. Előtte látványos molinót feszítettek ki.

  2.

  PERC
  Helyzettel, mert Kastrati jobb oldali beadását Kodro jobbal a bal alsó felé rúgja meg jobbal, 17 méterrről, de nagyon gyengén, Dibusz vetődve véd.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

  Egy kis örökmérleg! 1968 óta 108 bajnokin mérte össze erejét a Transfermarkt átigazolási hírportál szerint a magyar mezőny jelenleg két legértékesebb játékoskerettel büszkélkedő csapata, a Mol Fehérvár (17.58 millió euró) és a Ferencváros (40.50 millió). Az örökmérleg az elmúlt évek hatalmas zöld-fehér dominanciája következtében már majdnem kétszer annyi fővárosi diadalt mutat: 27 Vidi-siker, 29 döntetlen, 52 Fradi-győzelem. 113 gól itt, 173 itt.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2021, Marcel Heister, i.
  2020, Papp Marcell
  2018, Tamás Olivér
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Heister, Hangya, Bamgboye, Alef, Rúben Pinto (mindkettő Achilles-ín-szakadás) sérült, a vendégektől Gojak, Civic (combizomhúzódás) és Boli (fejsérülés) maródi.

  „Megfelelően felkészülünk a MOL Fehérvár elleni bajnokira. A legjobbunkat kell nyújtanunk, persze minden meccs után vannak kérdőjelek, de vasárnap a lehető legjobb összeállításban fogunk pályára lépni. Beszéltünk a szakmai stábbal, hiszen edzőt cserélt a MOL Fehérvár, három meccset játszottak eddig az új vezetőedző irányítása alatt. Augusztusban nagyarányú győzelmet arattunk ellenük, de ez most egy teljesen másik mérkőzés lesz. Természetesen a győzelem a célunk” -- mondta a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov.

  „Tudjuk, hogy remek csapat ellen lépünk pályára vasárnap, nem véletlen, hogy megnyerték csoportjukat az Európa Ligában. Egy nagyon jó teszt lesz számunkra ez a meccs, hogy bizonyítsuk, hogy mi is jó csapat vagyunk. A Ferencváros az első helyen áll, kevés gólt kapnak, masszív csapatot alkotnak, de hiszek a játékosaimban. Egytől egyig mindenki jól dolgozott a héten, biztos vagyok benne, hogy motiváltan fogunk pályára lépni és reméljük, hazai pályán jó eredményt tudunk elérni vasárnap” -- nyilatkozta a molfehervarfc.hu-n Huszti Szabolcs.

  Huszti Szabolcs vezetőedzői kinevezése óta a Mol Fehérvár döntetlent játszott a Pakssal, az előző fordulóban pedig megverte a Honvédot − ám a csapat ebben az évadban még nem tudott egymás után két bajnokit megnyerni…

  A Vidinek − amelynek a vasárnapi lesz évadbeli 22. tétmeccse − nem csupán a súlyos nyári vereség fájhat, hanem az is, hogy több mint két éve nem tudja megverni a Ferencvárost az NB I-ben. A piros-kékek 2020 júniusában 1−0-ra győztek a Sóstóra már bajnokként érkező Fradi ellen, azóta egy döntetlen mellett hat vereséget szenvedtek el az élvonalban nagy riválisukkal szemben. Némi malíciával megjegyezhetjük, a gólszerzés is nagy tett lenne a fehérváriaktól, mivel már 369 játékperce képtelenek bevenni a zöld-fehérek kapuját.

  Ebben az idényben eddig hétszer fordult elő velük, hogy az európai kupamérkőzésüket NB I-es követte, és csupán egyszer botlottak meg: miután október 13-án az Üllői úton 2−1-re megverték a szerb bajnok Crvena zvezdát, azt azt követő hétvégén 2−1-re kikaptak Mezőkövesden. A másik hat esetben egyaránt győztek az OTP Bank Ligában az európai kupacsata után, mást ne említsünk, az azeri Qarabag ellen idehaza 3−1-re elveszített augusztusi Bajnokok Ligája-selejtezőt követően 4−0-s csapást mértek a fehérváriakra.

  Több mint két éve nyeretlen az FTC-vel szemben a bajnokságban a Vidi, amely 369 játékperce gólt sem szerzett ellene – vasárnap vajon fordul a kocka? IDÉNYBELI HUSZONNYOLCADIK TÉTMÉRKŐZÉSÉRE KÉSZÜL a Ferencváros, amely vasárnap a Mol Fehérvár vendége lesz az OTP Bank Liga 14. fordulójának záró meccsén. A bajnoki címvédő zöld-fehérek csütörtökön 1−0-ra kikaptak a Trabzonsportól az Európa-liga-csoportkör utolsó, hatodik játéknapján, de belefért, mert eleve csoportgyőztesként, vagyis biztos nyolcaddöntős szereplőként utaztak el Törökországba.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MOL FEHÉRVÁR–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ