2023.II.11. Kisvárda – Ferencváros: 0-0

Elvett egy gólt a VAR a Kisvárdától a Ferencváros ellen

Megúszta a címvédő, érvénytelen volt Karabeljov találata, a mérkőzésen így nem született gól.
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a szervezett, lelkes Kisvárda 0–0-t játszott odahaza a Ferencvárossal.

Nyilatkozatok:

Török László: — A Fradi nagy fölénnyel vezeti a bajnokságot, kiemelkedő eredményességi mutatóval. Azt is látni lehet, hogy ez a helyzet nem teszi őket kényelmessé az egyes mérkőzéseken, megpróbálják a stílusukat és az akaratukat érvényesíteni. A keretük elég bő és megfelelő minőségű ahhoz, hogy az esetleges változtatásokat az összeállításban zökkenőmentesen áthidalják sérülések egy eltiltások esetén. Ugyan hétközben kupamérkőzésünk volt, de a rendelkezésünkre álló időben kellően felkészültünk a Ferencvárosból. Nehéz a Fradin gyenge pontot találni, de minden csapat esetében léteznek ilyenek, ezért megpróbáljuk ezeket megtalálni és kihasználni, de ehhez nagyon türelmesnek és koncentráltnak kell lennünk. Dobogós csapatok mérkőzése következik, telt házzal, ennek megfelelő a várakozás is. A Honvéddal vívott és az ESMTK elleni kupameccsen húsz felett volt a helyzeteink száma, és biztos vagyok benne, hogy szombaton is lesz lehetőségünk a gólszerzésre, megint csak azt hangsúlyozom, hogy koncentráltnak kell lennünk a befejezéseknél.

Sztanyiszlav Csercseszov: — Kiegyeznék egy hasonló arányú győzelemmel [mint az előző]. Azonban az a meccs régen volt, sok minden történt azóta. A Kisvárda nem véletlenül áll a dobogón, erős csapatuk van minőségi játékosokkal, főleg a középpályán. A következő hetekben két fontos bajnoki vár ránk, jövő héten a Kecskemétet fogadjuk, az sem lesz egyszerű meccs, de most minden erőnkkel a Kisvárdára készülünk. Ezért a három pontért alaposan meg kell majd küzdenünk!

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 0-0
Kisvárda, 17:00. 3.150 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Tóth II. V., Csatári; Videóbíró: Erdős József; VAR asszisztens: Márkus; VAR operátor: Oláh; tartalékjv.: Berke)

Kisvárda Master Good: Hindrich — Hej, D. Kovacic, Jovicic, Leoni — Karabeljov, Ötvös — Czérna (Ilievski, 46.), Makowski (Spasic, 83.), Camaj  (Navrátil, 76.) — Mesanovic
kispad: Petkovic, Vranjanin, Vida K., Lucas, Alic, Széles
vezetőedző: Török László

Ferencváros: Dibusz — Botka, Kovacevic, Knoester, Civic — Esiti (Sigér, 60.), Besic (Vécsei, 25.) — Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60.; Wingo, 76.), Traoré — R. Mmaee
kispad: Bogdán, Mercier, Abena, Pászka, Haraisvili, Frederiksen
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: Karabeljov (21.), D. Kovacic (27.), Ilievski (90+2.) illetve Botka (36.), Traoré (84.)

Rangadó Kisvárdán, és a bajnoki súlyához illő módon csaknem teljesen megtelt a várdai aréna. A Ferencváros fellépése, persze, még manapság is sok helyen vonzza a közönséget, de szó sincs arról, hogy kizárólag a vendégegyüttes miatt kígyóztak volna sorok a pénztárak előtt. A Kisvárda, mondhatjuk, immár évek óta tényező a magyar élvonalban, nem először van dobogós helyen, így cseppet sem volt meglepő, hogy szinte minden széken ült valaki.

Nagy meglepetés egyik kezdőcsapatban sem volt, bár az igaz, hogy az FTC védelméből Samy Mmaee kisebb sérülés miatt hiányzott, s nem nevezték a mérkőzésre Tokmac Nguent sem. A védelembe Adnan Kovacevic került, a Slovantól nemrég megszerzett Myenty Abena a kispadon kapott helyet. Bekerült viszont az a Marquinhos, aki jó teljesítményt nyújtott az Újpest elleni 3–1-es győzelem során, mégpedig a kispadról beszállva.

Mindkét csapat négy védővel, két védekező középpályással, három támadó fedezettel és egy előretolt csatárral kezdett, de Sztanyiszlav Csercseszov hamar változtatásra kényszerült. Az egyik ütközést követően Muhamed Besic a földön maradt, és ez több szempontból is rosszul érintette a zöld-fehéreket: a bosnyák légiós egyfelől rengeteget dolgozott azért, hogy miután hosszú évek után visszatért a Fradiba, ismét jó formába lendüljön, az utóbbi időszakban egyértelműen csapata legjobbjai közé emelkedett, és amíg nem sérült meg, Kisvárdán is ő mozgatta a vendégcsapatot. A labdakihozataloknál volt kulcsszerepe, mindig megjátszható volt a labdával, ám a félidő közepén jelezte, bármennyire is szeretné, nem tudja folytatni a játékot – Vécsei Bálint érkezett a helyére.

Az első félidő végül nem volt igazán élvezetes… Azt lehetett látni, hogy a két csapat felkészült, meg is adták egymásnak a tiszteletet, és mert tisztában voltak a másik erényeivel, kellően óvatosak voltak. A Fradi birtokolta többet a labdát, de Ötvös Bence lövése jelentette az első eseményt, a másik oldalon Ryan Mmaee próbálkozott. Marquinhos és Kristoffer Zachariassen próbálta sokat változtatni a helyét, de ezzel sem tudott a szünetig zavart okozni, mert ha a Fradinál volt a labda, minden kisvárdai visszahúzódott a saját térfelére, a hazaiak lezárták a kapu felé vezető utakat. Kevés volt az igazi gólhelyzet, hiszen mindkét csapat nagyon stabilan védekezett.

Sokkal jobb volt a második félidő! Igaz, a léc nem volt magasan, de valóban mozgalmasabb, lendületesebb, érdekesebb volt a szünet utáni időszak.

Kezdődött azzal, hogy Janisz Karabeljov a ferencvárosi kapuba lőtte a labdát – megremegtek a stadion falai a hazaiak üvöltésétől. A házigazda hosszan ünnepelt, és még hosszabban vizsgálódott a VAR, mígnem les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A jelenet felpaprikázta a játékosokat, hirtelen sokkal többet és gyorsabban kezdtek el futni, a Fradi is fel-felbukkant a várdai kapu előtt, és bár igazán nagy helyzet ekkor sem alakult ki, ekkor már lekötötte a nézőket, ami a pályán zajlik.

Volt iram, volt izgalom, és a szabolcsi együttesnél is úgy érezték, ha egyszer sikerült a kapuba találni, sikerülhet még egyszer, és a második félidő közepén úgy tűnt, a hazaiak állnak közelebb a győzelemhez.

Valami nem működött a Fradinál: Csercseszov pályára küldte Sigér Dávidot, Carlos Auzquit, ám az argentin két szituációban is bátortalannak tűnt. Az orosz edző mindkét alkalommal idegesen reagált, vélhetően nem ezt kérte játékosától, de nem hezitált sokat, és lecserélte a cserét, aki így alig negyedórát töltött csak el a pályán. Nem volt meglepő, hogy a döntés nagyon rosszul érintette a futballistát, aki láthatóan idegesen jött le a pályáról, nem is fogott kezet az edzővel, és egyből az öltözőbe sietett.

Nem született gól – az első félidőt jobb lenne elfelejteni, a második már fogyasztható volt. 0–0

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint igazi hatpontos mérkőzést játszottak a csapatok.

„Mindkét gárdának megvolt az esélye a győzelemre, mindkét csapat akarta is a sikert, voltak helyzetek mindkét oldalon. A Kisvárda nagyon jó játékot mutatott hazai pályán.”

A Nemzeti Sport ezután azt kérdezte, miért cserélte le Carlos Auzquit, aki alig negyedórával korábban állt be a pályára.

„Előbb más játékosokról szeretnék beszélni, mert szeretem tisztelni azokat a futballistákat, akik tesznek is a pályán. Nem azokkal szeretnék foglalkozni, akik nem tesznek – hangzott a sokat sejtető válasz.

Ezután Muhamed Besicről érdeklődtünk, akinek az állapotáról még nem tudott semmit mondani az edző, úgyhogy vissza is térhettünk Auzquira. Igaza volt-e Carlo Ancelottinak, amikor néhány hete azt nyilatkozta: egy játékos nem teheti meg azt a tiszteletlenséget az edzőjével szemben, hogy nem fog vele kezet? – tette fel a kérdést kollégánk, Auzquira utalva.

„Nekem nem kézfogásra van szükségem a játékosoktól, hanem teljesítményre. Sajnos, ha becserélek valakit, nincs időm arra várni, hogy megjöjjön tőle előbb-utóbb a teljesítmény. Azt várom, ha valaki beáll, megfelelően teljesítsen, pluszfrissességet hozzon a játékba. Végül is ez a Ferencváros!”

A Kisvárda vezetőedzője, Török László először is leszögezte: nem szeretne a VAR által elvett góljukról beszélni, mert még nem nézte vissza videón az esetet.

„Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minden elismerésem és dicséretem a csapatot illeti. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk első sorban védekezésben. A megbeszéltek szerint mindenki a helyén volt, azt csinálta, amit kellett. A Ferencváros próbálta azt játszani, ami az erőssége, de nem tudott mögénk kerülni, nem találta a réseket, jól védekeztünk, viszont az átmenetünk nem volt tökéletes. A második félidőben már sikerültek a labdaszerzéseinkből az átmenetek, a gyors támadásépítések, feljebb tudtunk játszani. Az a játékrész a csapatunké volt, de sajnos nem sikerült érvényes gólt szereznünk.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.II.11. Kisvárda – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+6.

  PERC
  Navrátil elesik a 16-oson, tovább, Mmaee elindul, ellöki Jovicicet. Általános reklamálás.

  90+3.

  PERC
  Mario Ilievszki kap sárga lapot reklamálásért.

  90+1.

  PERC
  Nem rohan a Fradi, letámad a Várda a felezőnél.

  90+1.

  PERC
  Négy perc lesz a ráadás.

  89.

  PERC
  Jovicic a földön, a bal válla fáj. A hazai kispad nem hisz a csere lehetőségében…

  88.

  PERC
  Traoré kihagy egy ziccert, de megússza: les volt. Tízről ballal a bal alsó mellé lőtt.

  87.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását Traoré az ötösről a kapushoz teszi térddel.

  86.

  PERC
  Adama Traoré kap sárga lapot, akadályozta Hejt egy szabadrúgás elvégzésében. Csercseszov reklamál, és igaza van, mert a védő nagyot lökött a támadón.

  85.

  PERC
  Traoré sárga lap
  84.

  PERC
  Milos Szpaszics be, a sokat harcoló Makowski le.

  84.

  PERC
  Civic adja be ezt is, ballal, Mesanovicé.

  83.

  PERC
  Mmaee jobbal a jobb alsó mellé lő. Korner.

  83.

  PERC
  Szabadrúgás középről, 19 méterről.

  82.

  PERC
  Sigér passza után ellöki Vécseit a 16-os előtt Ilievszki.

  79.

  PERC
  Hindrich a kirúgás során Mmaeébe rúgja a labdát, amely a jobb sarok mellé csorog. Kirúgás, érvényes lett volna, ha gól.

  78.

  PERC
  Civic beadása kapuscsemege.

  77.

  PERC
  Besicnek a térdszalagja sérült meg. Auzqui nem tűnt sérültnek, annál inkább idegesnek.

  77.

  PERC
  Henry Wingo be, Auzqui le.

  76.

  PERC
  Jaroslav Navrátil be, a kiválóan futballozó Camaj le.

  76.

  PERC
  Helyzet, Makowski passzol Sigér mellől balra, Camaj lő a 16-osról, de középre és félmagasan, balra elmozdulva véd Dibusz.

  75.

  PERC
  A rétköziek meccsein született a legtöbb gól eddig az NB I-ben (62), arra viszont nem lehetnek büszkék, hogy az Újpest után ők kapták a második legtöbbet, 32-t, és hogy dobogós pozíciójuk ellenére továbbra is negatív a gólkülönbségük (mínusz kettő).

  74.

  PERC
  Zachariassen beadását Mmaee ballal 14-ről a mezőny legjobbjába, Karabeljovba rúgja.

  74.

  PERC
  Auquit szerelik, Camaj ütempassza nem az igazi Leoninak, kifut elé az ötös jobb sarkára Dibusz, és vetődve elcsípi a labdát.

  71.

  PERC
  Mesanovic jobb oldali beadását nem éri el az ötösre berobbanó Makowski, Dibusz jobbra vetődve kiüti a labdát.

  70.

  PERC
  Camajban benne van a gól(passz): 11 kanadai pontnál tart az idényben.

  69.

  PERC
  Mezőnyharc a pályán, kevés izgalommal.

  69.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  69.

  PERC
  A listavezető Ferencváros a tavaszi négy bajnokiján – kettő ezek közül őszről elhalasztott találkozó volt – 10 pontot gyűjtött (három siker, egy remi) és 18. forduló után 14 pontos előnnyel vezet a KTE előtt. A 12 csapatos, 33 fordulós bajnoki rendszer bevezetése óta ez a második legnagyobb különbség az első és a második helyezett között a pontvadászatnak ebben a fázisában. 2016 tavaszán Thomas Doll csapatának 18 kört követően 19 pontos előnye volt az ezüstérmes pozícióban lévő Pakssal szemben.

  68.

  PERC
  A Kisvárda idegenben (15) több pontot kasszírozott mint pályaválasztóként (12), igaz, az egész mezőnyből a legkevesebb mérkőzést játszotta eddig otthon, mindössze nyolcat, a mérlege 3–3–2. Ezzel csak három riválisát előzi meg a hazai tabellán, ráadásul az előző két találkozóján nyeretlen maradt a Várkerti Stadionban (0–3 a ZTE, majd 2–2 a Paks ellen).

  67.

  PERC
  Az FTC házon kívüli teljesítményével kiemelkedik a mezőnyből (hat diadal, két döntetlen, két vereség). Ősszel csak fővárosi pályán tudott győzni idegenben, a közelmúltban azonban Zalaegerszegről és Paksról is hazavitte a három pontot, mindkétszer hátrányból diadalmaskodva.

  64.

  PERC
  Ne feledjük, zárkózhat a Várda, ugyanis ikszelt ma a 2. helyen álló KTE.

  63.

  PERC
  Camaj lő jobbal kapura az ötös bal sarka és Botka elől, 14 méterről, Dibusz vetődve véd a bal felső sarok előtt!

  63.

  PERC
  MELLÉ, Mmaee ballal milliméterekkel lő a bal alsó mellé kissé jobbról, 10-ről, Zachariassen passza után.

  62.

  PERC
  Vécsei tízméteres fejese elakad az ötösön álló Kovacic térdében, Civic ballábas beadása után.

  61.

  PERC
  Sigér Dávid váltja Esitit, szűrőcsere.

  61.

  PERC
  Carlos Auzqui be, Marquinhos le, szélsőcsere.

  61.

  PERC
  A 16-os jobb sarka elől Civic ad be cselesen egy szabadrúgást, a jobb sarok elől elfejeli a labdát a vendégek elől Makowski.

  59.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 3150.

  56.

  PERC
  Fotók: Dömötör Csaba

  55.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  55.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  55.

  PERC
  Les miatt nem gól a gól. Megúszta a Fradi.

  54.

  PERC
  Megnézi az esetet Farkas is.

  54.

  PERC
  A beadáskor ketten is lesen voltak, Kovacic kicsit nekiment aztán Dibusznak.

  53.

  PERC
  Nagyon vizsgálja a VAR a gólt.

  53.

  PERC
  Videobíró.
  53.

  PERC
  Dibusz kiüti az ötösről Camaj bal oldali szabadrúgását, JANISZ KARABELJOV kissé jobbról, 18-ról laposan a kapu közepébe lő. Dibusz ütközött Kovaceviccel, majd nem látta a labdát, amely utat talált a lábak erdejében. 1–0!

  52.

  PERC
  VEZET A KISVÁRDA?

  50.

  PERC
  Mesanovic passzát Camaj kapura lövi a 16-osra betörve, kissé balról, de közbelép Esiti.

  48.

  PERC
  Hopp, Makowski elvéti az ötösön Mesanovic jobb oldali beadását, rossz a levétel. Dibusz a nevető harmadik.

  46.

  PERC
  Ötvös lő a léc fölé a 16-os előteréből.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Marko Ilievszki be, a lesérült, meghúzódott Czérna le.

  FÉLIDŐ

  55 százalékban volt a labda a Fradinál, 5-ször lőtt kapura, 3-szor a kapu felületére, 2/0 ez az arány a hazaiaknál.

  FÉLIDŐ

  A Magyar Kupában már jobban ment a kisvárdaiaknak az FTC ellen: 2017 októberében másodosztályúként Horváth Zoltán góljával ejtették ki a fővárosiakat (1–0), a 2019-es kétmeccses párharcban pedig a budapesti 0–2 után hazai pályán 1–1-et értek el.

  FÉLIDŐ

  Kisvárdán ez lesz a hetedik bajnokijuk, az eddigiekből öt hozott Fradi-sikert, az egyetlen döntetlen 2021 áprilisában jött össze a várdaiaknak, akkor 0–0-ra végeztek. A gólkülönbség a hazaiak szemszögéből nézve 1–11, a piros-fehérek egyetlen találatát az azóta már eligazolt szerb Nemanja Obradovics hozta össze még 2020 februárjában, a 2–1-es ferencvárosi győzelemmel zárult találkozón. A zöld-fehérek rekordgyőzelme a 2021. novemberi 4–0.

  FÉLIDŐ

  Legutóbb, tavaly szeptemberben Ryan Mmaee duplájával és testvére, Samy góljával 3–0 nyertek a fővárosiak az Üllői úton, ezzel a marokkói támadó és a tavaly távozott, szintén háromgólos albán Myrto Uzuni a párharc gólkirályai.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői:
  Ryan Mmaee 3
  Myrto Uzuni 3
  Davide Lanzafame 2
  Leandro 2
  Isael 2

  FÉLIDŐ

  A MAI FUTBALLVALÓSÁG: az egyik, ha nem a legnehezebb erőpróbára a bajnokságot toronymagasan vezető Ferencváros Kisvárdán számíthat. Két dobogós csatája mindig háromesélyes, mégis meglepetés lenne, ha nem a vendégek győznének. Ebben az évben mintha lassan melegedne be a Fradi, és bár sorozatban nyeri a meccseit, a játéka ritkán meggyőző. Fel kell javulnia, ha három ponttal akar távozni, különben a végeredmény 2–2 lehet. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+4.

  PERC
  Czérna megindul a felezőnél, gyorsan ellöki őt Esiti.

  45+1.

  PERC
  Civicé a sarokrúgás, pontatlan a beadás. Mesanovic fejelte ki a labdát.

  45+1.

  PERC
  Czérna szereli a bal szélen Marquinhost.

  45.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Botka nekimegy Camajnak, nincs sárga lap.

  45.

  PERC
  Traoré a 16-os bal sarkáról kapura lő, az ötösön nem éri el a labdát a keresztbefutó Marquinhos, Hindrich fogja a labdát.

  43.

  PERC
  Mmaee kissé jobbról jobbal a léc fölé lő.

  41.

  PERC
  Fotó: Nagy-Pál T.

  41.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  41.

  PERC
  Civic távoli lövése Hindriché.

  41.

  PERC
  Acélkeményen védekezik a Várda, nem tud ezzel mit kezdeni a Fradi.

  37.

  PERC
  Az idei mérkőzéseken rendre főszereplővé vált, gólokkal, gólpasszokkal kezdte a tavaszt. A brazil Marquinhos babonás a hajával és cipőjével kapcsolatban, valamint azt is elárulta, járt-e már az idén meccsen nyolc hónapos kisfia.

  36.

  PERC
  Botka Endre eladja a labdát, majd azonnal felrúgja hátulról Karabeljovot, sárga lap.

  35.

  PERC
  A listavezető Ferencváros a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját megnyerte, ezekből kettőt már 2023-ban. 2020 februárja óta nem kapott gólt Kisvárdán az OTP Bank Ligában (mlsz.hu).

  35.

  PERC
  A szabolcsi csapat a harmadik helyen áll a tabellán, noha a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. Pályaválasztóként augusztus 28. óta csak egyszer nyert, a legutóbbi két hazai bajnokiján öt gólt kapott.

  35.

  PERC
  Jovicic hatról jócskán a jobb felső mellé fejeli Camaj bal oldali beadását.

  33.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  32.

  PERC
  Esiti orron vágja Karabeljovot, Farkas a zsebéhez kap, Marquinhos odapattan, reklamál. Nincs sárga lap.

  31.

  PERC
  A zöld-fehérek egyedül a 2021–2022-es pontvadászat nyitányán, a Groupama Arénában kaptak ki a szabolcsiaktól, 2–1-re. Bajnokin akkor debütált a IX. kerületiek kispadján az osztrák Peter Stöger.

  30.

  PERC
  Mmaee sántikál közben, a jobb combjához kapott Hej belépője után.

  30.

  PERC
  Volt már egy remek Czérna az NB I-ben, reméljük, a várdai tehetség is befut majd. Egyelőre kevés labdát kap.

  28.

  PERC
  Mmaee kissé balról, 22-ről a sorfalba lő, majd szereli őt Hej a kipattanóért folytatott harcban.

  27.

  PERC
  Dominik Kovacic ellöki Marquinhost a 16-os előtt, sárga lap.

  25.

  PERC
  Vécsei Bálint a pályán.

  25.

  PERC
  Fotó: Dömötör Csaba

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  24.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  24.

  PERC
  Besic ismét a földön, csere lesz.

  24.

  PERC
  Helyzet, Civic bal oldali beadását Kovacevic az ötösről, középről a bal sarok mellé fejeli. Félmagasan, két méterrel.

  23.

  PERC
  5 légiósát nem nevezte ma a címvédő, a kispadon 4 külföldi szakember foglal még helyet.

  22.

  PERC
  A Fradiban 9 légiós kezd, a kispadon 6 légiós ül.

  21.

  PERC
  Csercseszov közben Botkának magyaráz.

  21.

  PERC
  Sárga lap és ápolás.

  21.

  PERC
  Janisz Karabeljov becsúszva szereli Besicet a felezőnél.

  20.

  PERC
  A 3. helyezett Kisvárdánál a téli időszak fő feladata a védekezés megerősítése volt. Ennek érdekében Enes Alic személyében még múlt héten is jött egy bosnyák balhátvéd.

  19.

  PERC
  Boli ma sem kerettag.

  19.

  PERC
  Múlt szombaton a Nemzeti Sport adta hírül – és azóta több afrikai portál is megerősítette –, hogy például a Németországba szerződött Aissa Laidouni posztjára kiszemelt, egyiptomi Mohanad Lasin klubjával még folynak egyeztetések, de úgy tudjuk, a szintén belső középpályás, tunéziai Mohamed Ali Ben Romdanért is tett korábban ajánlatot a Fradi. A lehetséges távozók között pedig Franck Bolit említhetjük – erről Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője is beszélt múlt héten.

  19.

  PERC
  Az első 15 perc után 70, azóta csak 64 százalékban a Fradinál a labda.

  14.

  PERC
  Leoni beadása Dibuszé.

  14.

  PERC
  Hej bakija után Marquinhos jobbról jobbal éles szögből középre ad, Mmaee jobbal a bal felsőbe lőne kissé jobbról, 10-ről, de Hindrich fogja a labdát, és vetődnie sem kell ehhez. Kontra, Mesanovic lőne jobbal 14-ről, de szereli őt Knoester.

  13.

  PERC
  A hazai kezdőben 9 a légiós, a kispadon 7.

  13.

  PERC
  Mmaee bedob egy cselt a 16-oson, de bátran kivetődik elé Hindrich.

  12.

  PERC
  Karabeljov most nem figyel, de aztán javít, szereli a 16-oson Zachariassent.

  12.

  PERC
  Marquinhos két csel után az ötös bal sarkán már, de a passzát elhalássza az azt állva váró Mmaee elől Karabeljov.

  10.

  PERC
  Karabeljov passzát Ötvös jobbal 21-ről a léc fölé nyesi. Szépen indult meg előtte a jobb szélen a 18 éves Czérna, aki most kezd először az NB I-ben.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Traoré balról éles szögből nagy erővel Hindrich kezeibe lövi a labdát.

  8.

  PERC
  Civic beadását kibólintja az ötösről Kovacic.

  7.

  PERC
  Besic jobb oldali beadását fura mozdulattal, de hatékonyan fejeli el Traoré elől Czérna. Szöglet.

  5.

  PERC
  Zachariassen jobb oldali szögletét kifejeli Leoni Esiti elől, de kirúgás…

  4.

  PERC
  Mmaeét szerelik a 16-oson, Botkát szereli a jobb szélen Leoni.

  2.

  PERC
  Zachariassen jobb oldali beadását kifejeli Traoré elől középről Kovacic.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Gyászszünet a földrengések törökországi és szíria áldozatainak emlékére.

  Cudar idő és telt ház.

  A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek zöld-fekete mezben és zöld nadrágban.

  Egy kis örökmérleg! Amely hatalmas ferencvárosi fölényt mutat: egy kisvárdai siker, két iksz, 10 ferencvárosi diadal. 5 gól itt, 22 ott.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Kisvárdához:
  2017, Kovácsréti Márk, ingyen
  2015, Tarczy Pál, i.
  2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
  2010, Fodor András, ingyen
  A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

  Eltiltott: a hazai Melnik (öt sárga lap).

  A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Kwabena (aláfordult a bokája), S. Mmaee és Nguen (combizomhúzódás) maródi.

  „Kiegyeznék egy hasonló arányú győzelemmel – így a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov arra a kérdésre, hogy elfogadná-e a legutóbb, Kisvárdán elért eredményünket, amikor csapatunk 4-0-ra nyert a Várkerti Stadionban. – Azonban az a meccs régen volt, sok minden történt azóta. A Kisvárda nem véletlenül áll a dobogón, erős csapatuk van minőségi játékosokkal, főleg a középpályán. A következő hetekben két fontos bajnoki vár ránk, jövő héten a Kecskemétet fogadjuk, az sem lesz egyszerű meccs, de most minden erőnkkel a Kisvárdára készülünk. Ezért a három pontért alaposan meg kell majd küzdenünk!”

  „Minden szempontból és mindenhol kiemelt mérkőzés, ha a Ferencváros a vendég – mondta a kisvardafc.hu-n Török László vezetőedző. – A Fradi nagy fölénnyel vezeti a bajnokságot, kiemelkedő eredményességi mutatóval.Azt is látni lehet, hogy ez a helyzet nem teszi őket kényelmessé az egyes mérkőzéseken, megpróbálják a stílusukat és az akaratukat érvényesíteni. A keretük elég bő és megfelelő minőségű ahhoz, hogy az esetleges változtatásokat az összeállításban zökkenőmentesen áthidalják sérülések egy eltiltások esetén. Ugyan hétközben kupamérkőzésünk volt, de a rendelkezésünkre álló időben kellően felkészültünk a Ferencvárosból. Nehéz a Fradin gyenge pontot találni, de minden csapat esetében léteznek ilyenek, ezért megpróbáljuk ezeket megtalálni és kihasználni, de ehhez nagyon türelmesnek és koncentráltnak kell lennünk. Dobogós csapatok mérkőzése következik, telt házzal, ennek megfelelő a várakozás is. A Honvéddal vívott és az ESMTK elleni kupameccsen húsz felett volt a helyzeteink száma, és biztos vagyok benne, hogy szombaton is lesz lehetőségünk a gólszerzésre, megint csak azt hangsúlyozom, hogy koncentráltnak kell lennünk a befejezéseknél.”

  Jó befektetés lehet a három új játékos – bemutatjuk a Ferencváros téli igazolásait.

  – A lelke hogy van?
  – A világbajnokságra gondol?

  – Igen. Megemésztette már, hogy önt és testvérét, Ryant sem vitték ki Katarba a marokkói válogatott tagjaként?
  – Nem tagadom, nehéz volt feldolgozni. Hazudnék, ha azt mondanám, egyik napról a másikra túlléptünk rajta, hogy nem lehetünk ott a katari világbajnokságon. Ryannek és nekem is nehéz volt elfogadni a döntést, hiszen a selejtezőben meghatározó tagjai voltunk a válogatottnak, és a rájátszásban is számítottak ránk. De be kellett látnunk, mégiscsak profi játékosok vagyunk, akiknek az ilyen szituációkat is kezelniük kell. Régóta nem beszélgetünk már erről egymással, lezártuk a történetet. Új célokat tűztünk ki magunk elé.

  – Szombaton a Kisvárda a bajnokság harmadik helyezettjeként fogadja önöket. Mi a véleménye a riválisról?
  – Nem véletlenül lett tavaly ezüstérmes, és az idén is dobogós helyekért küzd. A tabella harmadik helyén állva fogad bennünket, idegenben lépünk pályára, biztos vagyok benne, hogy nagyszerű hangulat lesz a stadionban. Ha jó eredményt akarunk elérni, mindent bele kell adnunk. Kisvárdán talán még fontosabb lesz a hiba nélküli védekezés, mert ellenfelünk nemcsak védekezni tud, hanem támadni is. Ebből a szempontból szombaton ránk, védőkre is nagyobb szerep hárulhat. Bizakodásra ad okot, hogy az eddigi négy tavaszi meccsünkön mindössze három gólt kaptunk.

  – Veretlenül, négy mérkőzésből hármat megnyerve kezdték az esztendőt. Elégedett az eddigi teljesítményükkel?
  – Figyelembe véve, hogy a Vasas ellen is lett volna esélyünk a három pont megszerzésére, nincs okunk panaszkodni – válaszolta lapunknak Samy Mmaee, a Ferencváros 26 esztendős marokkói belső védője. – Négy mérkőzés után veretlenek vagyunk, jó lenne az egész tavaszt így végigvinni. Ha valaki azt mondja, az első két hétben a megszerezhető tizenkét pontból tízet besöprünk, elfogadtam volna, noha maximalista vagyok. A két elmaradt mérkőzésünk pótlását követően még nagyobb előnnyel vezetjük a tabellát, a jelenlegi tizennégy pont nem kevés.

  A tavalyi katari világbajnokságra már nem gondol Samy Mmaee, a Ferencváros marokkói védője, aki csak a bajnokságra és a közelgő Európa-liga-párharcra készül.

  Az előző bajnokság második helyezettje fogadja az elsőt, és mivel most is mindketten dobogósok – a Várda harmadik, az FTC vezeti a mezőnyt –, így ez a forduló kiemelkedő mérkőzése.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–KISVÁRDA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ