2023.IV.15. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-0

A Ferencváros simán megverte odahaza a Honvédot

Véget ért a címvédő rossz sorozata, három gólt lőtt a gyenge teljesítménnyel kirukkoló kispestieknek.
A labdarúgó NB I 27. fordulójában a Ferencváros 3–0-ra megverte odahaza a Budapest Honvédot.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Most az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a győztes útra, hiszen az elmúlt hetekben adósak maradtunk a jó eredményekkel. Legutóbb, Pakson kikaptunk, de el kell mondani, hogy a fiúk harcoltak, ráadásul nem volt szerencsénk sem, hiszen két tizenegyest ítéltek meg ellenünk, illetve egy kiállítás miatt idő előtt emberhátrányba kerültünk. A Honvéd ellen javítanunk kell. Ez egy derbi, ahol nem számít, hogy az ellenfél hol áll a tabellán, hiszen minden pontra szüksége van. A lefontosabb, hogy a mérkőzés napjára készen álljunk, ennek érdekében a héten elvégeztük a munkát.

Dean Klafuric: — A szurkolóinknak nem tudunk elég hálásak lenni, ezt próbálom minden héten kiemelni. Nem félek attól, hogy akár egy alkalommal is magunkra hagynának bennünket, a Fradi stadionjában is ott lesznek mögöttünk, biztos vagyok benne, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig, maximális odaadással biztatnak minket. Nekünk is ki kell hoznunk magunkból a maximumot, hiszen ez egy rangadó.

A mérkőzés:

Ferencváros — Bp. Honvéd: 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 19:30. 11.793 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Albert, Kóbor; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Medovarszki; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Káprály)

Ferencváros: Dibusz — Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic — Sigér, Nguen (Baráth P., 80.) — A. Traoré (Auzqui, 88.), Zachariassen (Gojak, 24.), Marquinhos (Kwabena, 80.) — R. Mmaee (Lisztes, 88.)
kispad: Bogdán, Mercier, Kaján, Say Shadirac, Sagal
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Bp. Honvéd: Dúzs (Tujvel, 29.) — Szabó II. Alex (Klemenz, 70.), Prenga, Capan — Eördögh, Gomis (Ennin, 62.), Mitrovic, Tamás K. — Kocsis D. (Keresztes N., 62.), Lukic, Domingues (Doka, 62.)
kispad: Plakuscsenko, Jonsson, Cirkovic, Bocskay, Átrok, Benczenleitner
vezetőedző: Dean Klafuric

Gól: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Kwabena (87.)
Sárga lap: Gojak (90+2.) illetve Gomis (45+6.), Szabó II. Alex (51.)

A Honvéd vendégjátékát a jelek szerint képtelenség megunni. A sajtószektor legfelső széksorában a kezdés előtt Malatinszky Tibor, a Ferencváros legidősebb szurkolója huppant le, aki 1938-ban (!) ment először Fradi-meccsre. Az errefelé mindenki által csak Tibi bácsiként ismert szurkolót Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke köszöntötte, belegondolni is hátborzongató, mi mindent látott és élt meg a szépkorú drukker az Üllői úton.

De aligha ez az első negyvenöt perc volt a legszínvonalasabb, amit az elmúlt évtizedekben megtekintett. Sokáig leginkább Kristoffer Zachariassen sérülése volt a téma, a norvég szélső a tizenhatoson belülre érve kapura kotorta a labdát, ám ütközött Dúzs Gellérttel, a kispestiek kapusával, és képtelen volt lábra állni, hordágyon kellett az öltözőbe vinni. A Honvéd fiatalja ekkor még tartotta magát, megpróbált a kapuban maradni, ám néhány perccel később ő is a fűre rogyott, igaz, ő legalább saját lábán tudta elhagyni a pályát. Helyére Tomás Tujvel állt be, aki elmúlt 39 esztendős, és előzőleg november 6-án védett az NB I-ben, méghozzá Pakson. A Honvéd-drukkerek esetleg abban bízhattak, a rutinos labdarúgó legalább ki van éhezve a játékra…

Nos, tizenhárom perccel pályára küldése után már a kapujából szedhette ki a labdát.

A két csapat addig is harcos, küzdelmes mérkőzést játszott, a szünet előtt előfordult, hogy a kispadról puskagolyóként kilövő kispesti orvosi stáb azt sem tudta, merre induljon, a pálya egyik szegletében Luka Capan, a másikban a házi gólkirály, Nenad Lukics feküdt a földön, ám a szünetre nem csak ezért vonulhattak a vendégek nehezebb helyzetben. Tomás Tujvel kirúgását követően a Ferencváros villámgyorsan a kispesti kapu előtt termett, négy érintés, passz után a csapatba visszatérő Ryan Mmaee lőtt – lélektanilag is – fontos gólt. Hogy az első félidőben mennyire sokat állt a játék sérülések miatt, jól mutatta, hogy Pintér Csaba játékvezető a szünet előtt kilenc (!) percet hosszabbított.

A második félidőben sem volt kevesebb a sérülés. Sorra feküdtek ki a játékosok, hol összefejeltek egymással, hol váratlanul kaptak a lábukhoz, hol a sípcsontok ütközése után maradtak a földön. A Ferencváros azonban a mérkőzés végére lendületbe jött, előbb Marquinhos, majd a lefújás előtti percekben a negyedik NB I-es meccsén második gólját szerző Owusu Kwabena talált a kapuba, a hazai közönség felállva ünnepelte a biztos győzelmet. Volt ok az örömre, a bajnokcsapat öt nyeretlen bajnoki után győzött újra, a játékosok a lefújás után joggal ölelgették egymást. Fontos sikert aratott Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző együttese, hiszen ezzel a győzelemmel megtartotta hatpontos előnyét az üldöző Kecskemét előtt.

A Honvédnak sok oka nem volt az örömre, a Ferencváros ebben a bajnokságban harmadszor is megverte, a 3–1 és a 2–0 után ezúttal 3–0-ra.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Honvéd trénere, Dean Klafuric csalódott volt az eredmény miatt.

„Sajnálom a játékosokat. Nem túl hízelgő három nullra kikapni, de gratulálnom kell a Ferencvárosnak, mert tényleg jobban játszott. A góloknál összeadódtak a hibák, de a Fradi játékosainak kvalitásait is dicsérni kell. A találkozó elején talán kicsit kompaktabbak voltunk, de nem játszottunk jól, túl mélyen védekeztünk, nem ezzel a mentalitással szerettünk volna kijönni a pályára. A Fradi nagyon jól játszott, a Monaco elleni Európa-liga-csoportmeccs óta szerintem most a legjobban. Tele voltak a játékosok energiával, akartak, a támadó harmadban kiválóan teljesítettek. Ezért tudták ennyire irányítani a mérkőzést.”

Miután a találkozón több kispesti játékos, köztük a kapus Dúzs Gellért is megsérült, felvetődött, hogy vajon a jövő heti, Újpest elleni sorsdöntő mérkőzésre visszakerülhet-e a keretbe Szappanos Péter és Zsótér Donát?

„Még meg kell várni a játékosok pontos diagnózisát, és ha már tudjuk, milyen állapotban vannak, meghozhatjuk a kerettel kapcsolatos döntéseket.”

A Ferencváros vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot arról kérdezte a Nemzeti Sport, hogy ezzel a győzelemmel megkönnyebbült-e a nehéz periódus után.

„Nem feltétlenül nehéz, hanem inkább szerencsétlen periódus van mögöttünk. Sok sérültünk volt, nagyon sok párharcot nem sikerült úgy megnyernünk, hogy belejátszott a szerencsétlenség. A nehéz periódus nem ilyen, hiszen láttam, a fiúk hogyan edzenek napról napra. A nehéz periódus az, amikor nincs meg az akarat sem. A fociban benne van, hogy nem tud mindig nyerni az ember, ilyenkor vagy összekovácsolódik a csapat vagy szétmegy, de csak együtt lehet egy ilyen helyzetből kilábalni. Jól játszottunk, megérdemelt győzelmet arattunk, köszönöm a szurkolóknak a buzdítást.”

Ryan Mmaee:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IV.15. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90+2.

  PERC
  Amer Gojak felrúgja a jobb szélen Keresztest, sárga lap.

  88.

  PERC
  Carlos Auzqui váltja Traorét.

  88.

  PERC
  Lisztes Krisztián be, Mmaee le.

  87.

  PERC
  OWUSU KWABENA is betalál, jobbal a jobb alsóba pörget nagy sprint után az ötös jobb sarka elől, a saját 16-osa elől indító Pászka passza után. 3–0!

  87.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–0) Kwabena
  84.

  PERC
  Kwabena szép cselekkel indul meg a jobb oldalon, a beadást elpiszkálja Traoré elől Prenga.

  82.

  PERC
  Lukics középtávoli lövése nem veszélyes.

  80.

  PERC
  Civic kornere Klemenzé, Sigér emelése Tujvelé.

  79.

  PERC
  Owusu Kwabena be, Marquinhos le.

  79.

  PERC
  Baráth Péter váltja Nguent, szűrőcsere.

  78.

  PERC
  Prenga szereli Traorét, és belesérül. De folytatja.

  78.

  PERC
  Klemenz passzol Doka elé, kivetődve elrúgja előle a labdát Dibusz a 16-os előtt.

  77.

  PERC
  Mitrovics ad be balról, Prenga nyolcról kapura fejel, balra ellépve fogja Dibusz a labdát.

  75.

  PERC
  A saját ötösük előtt összefejel Knoester és Pászka, Lukics elől mentettek Mitrovics okos löbbölése után. Kettős ápolás.

  75.

  PERC
  Tamás ballal 27-ről, kissé balról Dibusz öléhez lövi a labdát.

  73.

  PERC
  Az átvétellel ki is cselezte Klemenzt.

  73.

  PERC
  ÚJABB HAZAI GÓL, MARQUINHOS a kapu bal alsó sarkába lő Sigér labdaszerzése és indítása után, kissé jobbról, 14-ről, ballal. 2–0!

  71.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–0) Marquinhos
  71.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  71.

  PERC
  Klemenz 5. bajnokija az idényben, november óta az első.

  70.

  PERC
  Lukas Klemenz a pályán.

  70.

  PERC
  Szabó a bokájához kap, a földre ül. Újabb csere…

  67.

  PERC
  MELLÉ! Mmaee tökéletesen ad középre, Traoré ballal tízről a jobb felső mellé lő. A jobbján üresen futott Pászka…

  65.

  PERC
  A Fradi 8–4–1-es mutatójával vezeti a hazai tabellát, de a legutóbbi négy otthoni bajnokiján képtelen volt nyerni (3 iksz, 1 vereség). A Honvéd pontjainak pontosan a felét (14) idegenben szerezte meg, 4–2–7-es mérlegével a középmezőnyben foglal helyet a vendégtáblázaton.

  62.

  PERC
  Albi Doka fut be a combját fájlaló Domingues elárvult helyére.

  61.

  PERC
  Keresztes Noel váltja Kocsist.

  61.

  PERC
  Richlord Ennin váltja a sokat futó Gomist.

  61.

  PERC
  Civic futtatja a balon Gojakot, közbelép Szabó.

  60.

  PERC
  Kettős helyett hármas honvédos csere lesz így.

  60.

  PERC
  Dominguest kellett ápolni a pályán.

  58.

  PERC
  Domingues nem lő 17-ről, hanem inkább a lesen lévő Kocsishoz passzol, aki jobbról hétről a kapusba lő.

  57.

  PERC
  Marquinhos balról ballal kapura lő, 14-ről, Szabó blokkol. Civic beadását kapura fejeli Kovacevic, balra vetődve véd azonban Tujvel!

  54.

  PERC
  Traoré folytatja, a bal szélen kiharcol egy bedobást.

  53.

  PERC
  A Honvéd ezzel szemben kilenc pontot gyűjtött (3 diadal, 2 vereség) az előző öt találkozóján – ez az eddigi legjobb ötös szériája ebben a bajnokságban, de továbbra is kiesésre áll.

  53.

  PERC
  A zöld-fehérek már öt forduló óta nem nyertek az NB I-ben (2 iksz, 3 kudarc), ehhez hasonló legutóbb 11 éve, még a Détári Lajos-érában fordult elő: a 2011–2012-es idényt egy ötmeccses nyeretlenségi szériával (1 döntetlen, 4 vereség) zárták, majd a következőt két iksszel kezdték, így zsinórban hét bajnokin át voltak képtelenek győzni.

  53.

  PERC
  Traorét ápolni kell.

  52.

  PERC
  A bevetődő Prenga szereli az ötös előtt Traorét, Mmaee elé csorog a labda, és tízről ballal a bal alsó mellé lő.

  51.

  PERC
  Szabó Alexnek sárga lap Marquinhos felrúgásáért.

  50.

  PERC
  Mitrovics beadását nem éri el fejjel az ötösön Prenga.

  49.

  PERC
  Gomis jobb oldali, jobblábas beadása kapuscsemege.

  49.

  PERC
  Mitrovics emel az ötösre, Kovacevic lehúzza a fejét, ezzel meglepi Kocsist. Kirúgás. Ami elsőre szabálytalanra sikeredik.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  NAGY MECCSEK A MÚLTBÓL
  Nem az összes mérkőzést, csupán az újkori Ferencváros–Honvéd bajnokik legérdekesebb rangadóit elevenítjük fel az alábbi összeállításban.
  1987. március 21.: Ferencváros–Budapesti Honvéd 2–3
  A Népstadionban kettős rangadót rendeztek, s emlékezetes meccsen győzött a Honvéd. A találkozó első gólját Détári Lajos szerezte tizenegyesből, majd még a szünet előtt Fischer Pál egyenlített. A második félidő első percében Bánki József találatával már a Fradinál volt az előny, ám Détári fantasztikus egyéni megmozdulás után előbb eltüntette csapata hátrányát, majd Fitos József a 82. percben a győztes gólt is Zsiborás Gábor kapujába lőtte.
  1991. április 20.: Ferencváros–Budapesti Honvéd 1–1
  Az Üllői úti stadionban rendezett találkozón a hazai kispadon Nyilasi Tibor, a vendégekén Mezey György ült. Keresztúri András góljával a Ferencváros szerzett vezetést a 21. percben, Pisont István az 52.-ben egyenlített, beállítva egyben a végeredményt. Az idény végén a Honvéd aranyérmes lett, a Fradi öt pont hátránnyal másodikként futott be.
  2002. augusztus 3.: Ferencváros–Kispest-Honvéd 4–0
  Márciusban a Honvéd otthonában 4–0-s győzelmet aratott a Fradi, aztán öt hónappal később pályaválasztóként megismételte! Tököli Attila és Leandro az első játékrészben talált be (már a 19. percben 2–0 volt az állás…), Szkukalek Igor és Dragóner Attila pedig a másodikban, egy pillanatig sem volt kérdés, melyik csapat nyeri meg a párharcot.
  2013. október 6.: Ferencváros–Budapest Honvéd 1–2
  A Puskás Ferenc Stadionban Gyömbér Gábor találatával a Ricaro Moniz irányította Ferencváros szerzett vezetést, Raffaele Alcibiade és Ayub Daud találatával azonban a Honvéd fordított. A kispesti szurkolók közül akkor nyilván senkinek sem fordult meg a fejében, hogy a következő majd’ tíz évben kedvenceik nem nyernek a zöld-fehérek otthonában.
  2016. október 22.: Ferencváros–Budapest Honvéd 3–2
  A Groupama Arénában a Fradi negyedik helyezettként fogadta az ötödik Honvédot, Böde Dániel, Hajnal Tamás és Marco Djuricin góljával egyórányi futballt követően már 3–0-ra vezetett, ám aztán Djordje Kamber és Davide Lanzafame is betalált, és a vége 3–2 lett. Nem árt tudni, a Honvéd az idény végén bajnok lett, a Ferencváros viszont lecsúszott a dobogóról, és negyedikként zárt.

  FÉLIDŐ

  61 százalékban volt a hazaiaknál a labda ma, 8-szor lőttek kapura, 4-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 1/1.

  FÉLIDŐ

  Fotó: Török Attila

  FÉLIDŐ

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/95/14/87/cikk_2951487/ftc2_960px.jpg

  FÉLIDŐ

  Az FTC idénybeli ötödik vereségét szenvedte el legutóbb Pakson – az előző idényt hat fiaskóval zárta – fővárosi csapattól azonban még nem kapott ki ebben a kiírásban.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros pályaválasztása mellett 107 mérkőzésen 67 hazai siker, 19 döntetlen és 21 kispesti győzelem született. Látogatóként legutóbb 2020 februárjában, az olasz Giuseppe Sannino edzősége idején szereztek pontot a piros-feketék (0–0), akik bajnokin még sosem nyertek a Groupama Arénában! Győzni legutóbb 2013. október 6-án, a Puskás Ferenc Stadionban tudtak a Fradi vendégeként (1–2), Marco Rossival.

  FÉLIDŐ

  A piros-feketék az előző 10 tétmérkőzésüket – 9 bajnokit és a tavaly márciusi kupanegyeddöntőt – elbukták a zöld-fehérek ellen, ebben a bajnokságban mindkettőt két góllal (1–3 és 0–2). Az NB I-ben legutóbb 1939-ig bezárólag volt példa a párharcban legalább ilyen hosszú ferencvárosi győzelmi sorozatra, az a széria 1922-ben kezdődött és egyhuzamban 35 (!) találkozón át tartott.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Böde Dániel 7
  Adama Traoré 4
  Borgulya István 4
  Eppel Márton 4
  Davide Lanzafame 4

  FÉLIDŐ

  VALAMELYIK CSAPAT megállítja a süllyedést. Ha a Fradi sorozatban hatodik meccsén sem nyer, teljesen elbizonytalanodhat, ha viszont a Honvéd kap ki, lépéshátrányba kerül a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Felszabadult játékról ezúttal szó sem lesz, és azt sem zárom ki, szombat este egy gól dönt. BORBOLA Bence a meccs előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+6.

  PERC
  Christian Gomis odarúg Marquinhosnak, sárga lap.

  45+5.

  PERC
  Szabó kifejeli Pászka rossz beadását, Civic kornerét nyolcról a léc fölé fejeli középről Mmaee.

  45+2.

  PERC
  Kontra, de Gojak felé igen rossz Nguen átadása.

  45+1.

  PERC
  Mitrovics szögletét nem éri el fejjel Capan az ötösön… Knoester igen.

  45.

  PERC
  Kilenc perc a ráadás!

  44.

  PERC
  Mmaee a jobb sarok mellé lő jobbal 17-ről, középről, Nguen passza után.

  42.

  PERC
  GÓLLÁ ÉRETT A HAZAI FÖLÉNY, jobbal a bal alsóba lő nyolc méterről, picit jobbról RYAN MMAEE! Traoré balról jövő, ballábas beadása Szabóról éppen Mmaee elé pattant, Tamás lemaradt, Tujvelnek esélye sem volt: 1–0!

  42.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Mmaee
  40.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  40.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/95/14/87/cikk_2951487/ftc4_960px.jpg

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/95/14/87/cikk_2951487/ftc3_960px.jpg

  39.

  PERC
  Lukics nekiment Knoesternek, Capan meg rosszul lépett.

  39.

  PERC
  Capan és Lukics is a földön. Előbbi lába, utóbbi jobb válla fáj.

  38.

  PERC
  Nguen 18 méteres lövése nem veszélyes.

  38.

  PERC
  65 százalékban a hazaiaknál a labda.

  37.

  PERC
  Gomis kivágja a 16-os elől Sigér lapos indítását.

  37.

  PERC
  Marquinhos betör a 16-osra, estében Traoré elé játszik, akit szerel az ötösön estében Capan.

  36.

  PERC
  Pászka kornere Kocsisé, de pillanatok alatt elveszíti a labdát ismét a Honvéd.

  35.

  PERC
  Egyre jobban nyom a Fradi.

  33.

  PERC
  Pászka jobb oldali beadása Tujvelé.

  31.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  29.

  PERC
  Tomás Tujvel a pályán. Dúzsnak is a térde fáj.

  29.

  PERC
  A 39 éves Tujvel karrierje során a legtöbbször a Fradi ellen játszott, 17-szer. Kétszer nyert csak, 25 gólt kapott összesen, és 5-ször húzta ki a meccset kapituláció nélkül.

  28.

  PERC
  Újabb csere, jön a veterán kispesti kapus.

  27.

  PERC
  Marquinhos az utolsó 7 bajnokiján is 1 kanadai pontot szerzett.

  27.

  PERC
  Dúzs a földön, ő is megsérült tehát az ütközésnél.

  26.

  PERC
  Gojak az eddig 13-on egyet.

  26.

  PERC
  Zachariassen az utóbbi 8 bajnokiján 1 kanadai pontot szerzett.

  Sportszerű (Fotó: NPT)

  Nincs elérhető leírás.

  26.

  PERC
  Marquinhos jobbal a bal felső fölé lő jobbal, kissé jobbról, 17-ről.

  24.

  PERC
  Amer Gojak váltja.

  23.

  PERC
  Zachariassen sántikál, és nemet int a fejével. Leül a földre, a jobb térdét fogva. Hordágy. Összefutott Dúzzsal Capan lökése miatt, ekkor sérült meg.

  22.

  PERC
  Maradva a legutóbbi öt fordulónál: a Honvéd hét (!) ponttal többet szerzett, mint a Ferencváros, de idegenben október 22. óta csak a Vasas ellen nyert (mlsz.hu).

  22.

  PERC
  A legutóbbi öt fordulóban csak a Vasas szerzett kevesebb pontot a Ferencvárosnál, a listavezető a legutóbbi négy alkalommal összesen kilenc pontot veszített bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában. Pályaválasztóként ugyanis a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén egy vereség mellett háromszor döntetlent játszott.

  22.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  21.

  PERC
  … nem ért az eset 11-est.

  21.

  PERC
  Traoré passzolt a 16-os elő, középről a norvég elé, aki tízről ballal kapura lőtt, balra vetődve védett Dúzs. Capan meglökte a norvégot, a VAR szerint…

  20.

  PERC
  Ápolás a pályán.

  20.

  PERC
  Zachariassen kap egy rúgást az ötösön, 11-es lesz?

  18.

  PERC
  Pászka szabadrúgását kiüti az ötösről nagyot vetődve Dúzs.

  17.

  PERC
  Nguen megindul, Tamás felrúgja őt becsúszva.

  17.

  PERC
  Lukics fején csattan az ötösön Civic balról jövő szabadrúgása.

  16.

  PERC
  Nguen a karmester, Marquinhos felé emel, Prenga fejjel ment a 16-oson.

  15.

  PERC
  Fegyelmezetten zár vissza a Honvéd, nincs jó hazai támadás.

  13.

  PERC
  Nguen ráugrik Mitrovicsra, szabadrúgás. A szerben ez a 18. meccse a Fradi ellen, van 3 kanadai pontja.

  13.

  PERC
  A Honvéd az előző 17 dél-pesti rangadó során csupán egyszer tudta legyőzni a Ferencvárost, 2019. április 27-én az Új Hidegkuti-stadionban 3–2-re. A Fradi akkor úgy lépett pályára, hogy az eredménytől függetlenül már biztos volt a 30. bajnoki címe.

  12.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  11.

  PERC
  Az ismétlésnek Dúzs melléüt, de lökték őt közben. Ápolás, mert nekiment azt követően Zachariassen vállának.

  10.

  PERC
  Prenga kifejeli a kapu elől Civic jobb oldali, ballábas beadását.

  9.

  PERC
  Civic a 16-os bal sarkáról ballal a bal alsó mellé lő, jócskán.

  9.

  PERC
  A VAR vissza sem nézi az esetet a jelek szerint.

  9.

  PERC
  Kocsis betör a 16-oson belülre, elesik Civic mellett… tovább!

  8.

  PERC
  Zachariassen átmegy a bal oldalra… les.

  7.

  PERC
  Capan szereli ugyanott Zachariassent.

  7.

  PERC
  Traoré a jobb szélen, de pontatlan a beadás.

  6.

  PERC
  Helyzet, Kocsis beadása után Prenga az ötös jobb sarkáról Dibusz ölébe fejeli a labdát.

  5.

  PERC
  Domingues megindul a bal szélen, ballal középre ad, Kovacevic mellkassal blokkol. Korner.

  4.

  PERC
  Nguen megindul a jobb szélen, Capan könnyedén szereli. Nguen ma szűrőt játszik.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

  A hazaiak tűzzel és füsttel köszöntik a csapatokat. Fotók: NPT

  Nincs elérhető leírás.

  A vendégtábor jobbulást kíván a kispesti legendának, Sallai Sándornak.

  Nincs elérhető leírás.

  Budzsemaa, Esiti, Frederiksen és Wingo sincs a hazai keretben. Utóbbi sérült.

  A 92. születésnapja alkalmából köszöntötték őt a mérkőzés előtt – fotók: Nagy-Pál Tamás.

  Malatinszky Tibor, a Ferencváros egyik legidősebb szurkolója. 1938 óra jár Fradi-meccsre!

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  „Most az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a győztes útra, hiszen az elmúlt hetekben adósak maradtunk a jó eredményekkel. Legutóbb, Pakson kikaptunk, de el kell mondani, hogy a fiúk harcoltak, ráadásul nem volt szerencsénk sem, hiszen két tizenegyest ítéltek meg ellenünk, illetve egy kiállítás miatt idő előtt emberhátrányba kerültünk. A Honvéd ellen javítanunk kell. Ez egy derbi, ahol nem számít, hogy az ellenfél hol áll a tabellán, hiszen minden pontra szüksége van. A lefontosabb, hogy a mérkőzés napjára készen álljunk, ennek érdekében a héten elvégeztük a munkát” – így Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-n.

  A vendégektől Szappanos ma sincs a keretben.

  Egy kis örökmérleg! A két nagy múltú fővárosi csapat 1916 óta 218-szor mérkőzött meg az első osztályban. A zöld-fehérek több mint kétszer annyi találkozót nyertek meg, az örökmérleg ugyanis 123 ferencvárosi diadal, 34 döntetlen és 61 kispesti siker. 472 gól itt, 315 ott.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2020, Gera Zalán, ingyen
  2019, Gróf Dávid, ingyen
  2018, Davide Lanzafame, 700 000 euró
  2016, Botka Endre, 500 000
  2016, Kundrák Norbert, ingyen
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1999, Váczi Zoltán
  1998, Kovács Béla
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  1940, Kalocsay Géza
  1934, Mikes Károly
  1922, Eisenhoffer Károly
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2020 Davide Lanzafame, kölcsön után végleg, 700 000 euró
  2019, Gera Zalán, ingyen
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2007, Vernes Richérd, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  2000, Kovács Béla
  1996, Arany László
  1984, Dózsa Attila
  1975, Máté János
  1974, Páncsics Miklós
  1970, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott: a hazai Abena (piros lap), Botka (öt sárga lap) páros és a kispesti Lovric (öt sárga lap).

  A hazaiaktól Besic (térdműtét után) és Vécsei (térdszalaghúzódás) sérült, a vendégektől Kerezsi és Samperio (combizomszakadás) maródi.

  A Honvéd ellen meg kell szereznünk a három pontot – Hajnal Tamás.

  A gyáváknak nem jár aranyérem! – Kubatov.

  – A kiesés elől menekülő, a hétvégén a Vasas otthonában három pontot szerző Honvéd érkezik szombaton. Mit gondol, a kispestiek elleni meccsen vért kell izzadniuk a pályán?
  – Az előttünk álló két-három meccsen fontos lenne győznünk, azt követően nyugodtabban tekinthetnénk vissza és értékelhetnénk ezt a gyengébben sikerült időszakot.

  – Mit vár a Honvédtól?
  – A tavasszal teljesen más játékot játszik, mint ősszel, akkor elég kilátástalan volt a helyzete, ez mostanra megváltozott, sokat lépett előre. Jó esélye van arra, hogy kiharcolja a bennmaradást, de ezt nem úgy képzelem el, hogy a céljához szombaton lép közelebb… Egyértelműen felfelé ívelő pályán van a Honvéd, és biztos, hogy kiélezett harcra kényszerít majd bennünket.

  – A Paks elleni vereség után Botka Endre keményen fogalmazott a televízió kamerái előtt, mondván: „Felelősséget kell vállalniuk a játékosoknak, ami az elmúlt meccseken nem volt meg. Nem érzik annak a súlyát, hogy a Kecskemét folyamatosan jön fel ránk. Szedjük össze magunkat, ez nem mehet így tovább!” Egyetért a csapattársával?
  – Nehéz lenne vitatkozni vele. De azt is látom, hogy az edzéseken jobban próbálunk koncentrálni, több energiát beletenni a napi munkába, hiszen ebből a helyzetből csak így lehet kijönni. Ha mindenki többet dolgozik, mindenki többet tesz azért a hétköznapokban, hogy a szerencse forduljon, előbb-utóbb meglesz az eredménye.

  – Valóban veszélyt jelenthet a Kecskemét?
  – Fél szemmel végig követtem, és figyeltem, milyen eredményeket ér el a KTE. Egyfelől azért, mert kiváló sztori az övé, az NB III-ból az NB II-be, majd az élvonalba jutva is összeszedett játékot nyújt, és nekem szakmailag is rendkívül érdekes a története. Másfelől szinte végig a kecskemétiek voltak a második helyen mögöttünk, akkor is komolyan kellett őket venni, amikor több mint tíz pont volt az előnyünk velük szemben. Most aztán még inkább – de a lábak attól még nem remeghetnek meg!

  – Honnan számítja a csapat mélyrepülését?
  – Fogalmazzunk inkább úgy, hogy gyengébb széria, és ehhez azért azt is hozzá kell tenni, hogy hatpontos előnnyel vezetjük a bajnokságot – mondta a Nemzeti Sportnak Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya. – Ez az együttes ebben az idényben minden papírformát felülírva, negyvennyolc éve nem látott sporttörténelmi bravúrt végrehajtva tavasszal Európa-liga-nyolcaddöntőt játszott. Ezt azért jó lenne nem elfelejteni! A tavasszal a debreceni kettő nullás győzelmünket követő Mezőkövesd elleni döntetlentől számítom a gyengébb időszakot. Nálunk, a Fradinál az utóbbi években kevesebb volt a hullámvölgy, így teljesen érthető, hogy nem vagyunk hozzászokva ahhoz, ha több egymást követő mérkőzésen nem tudunk nyerni.

  – Nagyon rossz a hangulat az öltözőben, vagy próbálják tartani a megszokott morált?
  – Nem mondanám, hogy nyomott a hangulat. Talán azért nem, mert ebben a néhány hétben sok minden történt velünk. Voltak Európa-liga-mérkőzések, jött a válogatott szünet, nem arról van szó, hogy hat héten keresztül a bajnoki sikertelenség határozza meg a hétköznapjainkat. A légiósok a válogatottaknál voltak, mi a nemzeti csapattal értünk el szép sikert, szóval, másfelé terelődött a figyelem.

  A Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes nincs hozzászokva a hullámvölgyekhez, és arról is beszélt lapunknak, hogy Sztanyiszlav Csercseszov kommunikációja is változott némileg.

  Egyes és tizenegyes – Deák Zsigmond jegyzete.

  A Bp. Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric a klub honlapjának beszélt a Ferencváros elleni bajnokival kapcsolatos reményeiről: „A szurkolóinknak nem lehetünk elég hálásak, a Fradi stadionjában is ott lesznek mögöttünk, biztos vagyok benne, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig, maximális odaadással biztatnak minket. Ennek tükrében nekünk is ki kell hoznunk magunkból a maximumot, hiszen rangadót játszunk! A megfelelő hozzáállás, az akarat, a küzdeni akarás lehet a csapat erénye. Ami a fiatalokat illeti: a klub egyértelmű célja az is, hogy bátran küldjük pályára az akadémistákat. Nem állítottam volna be Eördögh Andrást a legutóbbi, Vasas elleni bajnokin a kezdőbe, ha nem tudtam volna, hogy ilyen éretten játszik. Keresztes Noelt sem dobtam volna be Angyalföldön, ha bármilyen kétségem is lett volna vele kapcsolatban. Egyúttal szeretném kiemelni, hogy ez nem csak rájuk igaz, hiszen itt van Dúzs Gellért, Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Bocskay Bertalan, Kocsis Dominik és Gergely, Krajcsovics Ábel, Szabó II Alex vagy a kooperációs megállapodás keretében Siófokon is szereplő és ott kitűnő teljesítményt nyújtó Kerezsi Zalán, mindannyiukra mérhetetlenül büszkék vagyunk. Ők nem csak a jövőnk, hanem a jelenünk is, ezért is építünk rájuk.”

  A rutinos játékos úgy érzi, pánikra nincsen ok, a tabellát továbbra is hat ponttal vezetik az üldöző Kecskemét előtt, és erőt meríthetnek a szezon eddigi eredményeiből, az Európa-ligában elért sikerekből, a csoportelsőként nyolcaddöntőbe jutásból.

  A norvég légiós azzal is tisztában van, hogy ellenfelük, a Honvéd más szempontból van nehéz helyzetben, a kispestiek a kiesés elől menekülnek. Az elmúlt időszakban ráadásul rendre izgalmas, fordulatos mérkőzéseket játszottak a piros-feketékkel, és miután ellenfelük továbbra is kieső helyen áll, foggal-körömmel harcol minden pontért.

  „Agresszív, kemény ellenfélre számítok, de nincs ebben semmi meglepő. Nekünk most egy a fontos, újra lendületet venni és újra ráérezni a győzelem ízére!”

  „Jó lenne újra kapott gól nélkül zárni – folytatta Kristoffer Zachariassen. – Nekünk, támadóknak pedig sokkal több lehetőséget kell kialakítanunk, mint az elmúlt időszakban. Akadtak helyzeteink, gólt is szereztünk, de korántsem voltunk olyan hatékonyak, mint előtte.”

  A 29 esztendős támadó szerint támadásban és védekezésben is meg kell újulniuk, hiszen ami korábban működött, az elmúlt hetekben nem. Az utóbbi öt mérkőzésen kilenc gólt kapott a csapat, minden találkozón betalált az ellenfél, ezért is fontos lenne, hogy a Honvéd elleni szombat esti bajnokin végre érintetlen maradjon Dibusz Dénes kapuja.

  „Pozitív gondolkodású és érzelmű ember vagyok – mondta lapunknak Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros szélsője, aki 2021 júliusában igazolt a zöld-fehérekhez. – Aki ismer, tudja, optimistán figyelem a világot, ahogy az edzéseken, a hétköznapokban is próbálok mosolygós maradni. Persze nem jó érzés, hogy hetek óta nem sikerült győzni, de a problémákat nem szabad hazavinni. Az öltözőben mindannyian tudjuk, min kell változtatnunk, miben kell előrelépni, hogy visszataláljunk a helyes útra. Látható, érezhető, hogy mindannyiunkat zavar a mostani helyzet, egyikünk sincs ehhez hozzászokva, nemcsak mi, játékosok, a szakmai stáb tagjai sem.”

  Amióta Magyarországon játszik, sosem volt ilyen hosszú nyeretlen szériája a Ferencvárossal. Ahogy a legtöbb játékosnak, Kristoffer Zachariassennek is szokatlan ez a szituáció, az elmúlt időszakban az is szenzációt jelentett, ha a csapat két egymást követő bajnokin nem nyert, most pedig már öt találkozó óta képtelenek három pontot szerezni. A norvég szélső ettől függetlenül bizakodó, tudja jól, aki ilyenkor önmagát marcangolja, csak az ellenfelének használ.

  A Ferencváros norvég szélsője, Kristoffer Zachariassen az öt nyeretlen mérkőzés után is bizakodó, és vallja, a Honvéd ellen csak a győzelem számít.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–HONVÉD MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ