2023.IV.2. Ferencváros – MOL Fehérvár: 2-2

Lisztes duplázott, döntetlen a Ferencváros–Mol Fehérvár rangadón

A vendégek vezettek, majd egyenlítettek – a 17 éves hazai középpályás csereként beállva két gólt szerzett.
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a bajnoki címre törő Ferencváros hazai pályán 2–2-t játszott a kiesés ellen harcoló Mol Fehérvár ellen.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — A ZTE elleni bajnoki után néhány szabadnapot kaptak azok, akiknek nem volt válogatott kötelezettsége. A rövid szünet után újra megkezdtük az edzéseket, ezen a héten pedig egy felkészülési mérkőzést is vívtunk a Soroksár ellen. Felkészülten várjuk a következő feladatot, fontos meccs vár ránk. Láttam a Fehérvár legutóbbi, Honvéd elleni mérkőzését, ellenfelünk akkor jó csapat benyomását keltette. Ebben a párosításban az a tapasztalatom, hogy nem számít, hol állnak a csapatok, minden egymás elleni meccs rangadó, most is nehéz dolgunk lesz. Szükség lesz a szurkolóinkra is, szeretnénk őket kiengesztelni az elmúlt bajnokikon mutatott teljesítmény miatt. Remélem, telt ház lesz!

Bartosz Grzelak: — Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni mérkőzés. A bajnokság első helyezettje ellen lépünk pályára, úgy érzem, megfelelően felkészültünk. Jól dolgozott a csapat a válogatott szünet idején, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával. Biztosan kemény meccs lesz, de abban bízom, hogy jó teljesítményt nyújtva jó eredményt érünk el a Groupama Arénában.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Fehérvár: 2-2 (0-1)
Groupama Aréna, 16:30. 12.079 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Szert, Georgiou; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Berényi; VAR operátor: Kovács G.; tartalékjv.: Zierkelbach)

Ferencváros: Dibusz — Kovacevic, Abena, Knoester — Botka (ifj. Lisztes, 46.), Esiti (Baráth P., 46.), Vécsei, Sagal — Zachariassen, Traoré, Gojak (Nguen, 55.)
kispad: Bogdán, Mercier, Civic, Sigér, Pászka, Auzqui, Frederiksen
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MOL Fehérvár: Kovács D. — Bese, Csongvai, Stopira, Heister — Flores, Christensen (Pokorny, 69.) — Lirim M. Kastrati (Larsen, 85.), Dárdai P. (Makarenko, 69.), Schön (Nego, 85.) — Kodro
kispad: Rockov, Gergely, Szabó L., Pető, Alef, Houri
vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gól: ifj. Lisztes (59., 70.) illetve Stopira (7.), Makarenko (79.)
Sárga lap: Botka (27.), Kovacevic (40.), Bogdán (64.) illetve Dárdai P. (10.), Stopira (76.), Nego (90+3.)

Az apa után a fiút ünnepelték az FTC stadionjában: tizenegy és fél év után ismét Lisztes-gól(ok) születtek az Üllői úton!

Ifjabb Lisztes Krisztián a szünetben beállva előbb egyenlített a Fehérvár elleni találkozón, majd közelről passzolt egy labdát a vendégek kapujába, megfordítva ezzel az eredményt. A ferencvárosi szurkolók helyükön ugrálva dalolták a nevét, második NB I-es találkozóján kevesebb mint húsz perc elég volt a duplázáshoz. Édesapja, a korábbi 49-szeres válogatott középpályás, Lisztes Krisztián elegáns öltözetben büszkén mosolygott a játékoskijáró fölötti lelátórészen, a zöld-fehér publikum pedig azt is ünnepelte, hogy a régi kedvenc az utolsó ferencvárosi gólját 2011. október 22-én szerezte, mégpedig az Újpest ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen.

És most a gyereket éltették dalolva, boldogan – Lisztes nevétől zengett a Groupama Aréna.

S nem csak a 17 éves tehetség miatt marad emlékezetes a vasárnap délutáni találkozó.

Alaposan bekezdett a Ferencváros, az első perctől próbálta kapuja elé szorítani a fehérváriakat, ehhez képest a vendégek első szögletüket követően Dibusz Dénes kapujába fejelték a labdát. Stopira gólörömén látszódott igazán, milyen nyomás alatt léptek pályára a fehérvári futballisták.

A Ferencváros azonban nem állt le!

Az első félidőben (is) számos lehetőséget hibáztak el a zöld-fehérek (összesen tizenkettőt, míg a vendégek egy próbálkozásukból gólt értek el), akadt olyan periódus, amikor Kristoffer Zachariassen előbb kihagyott egy óriási helyzetet, fél perccel később a kapufát találta telibe a labdával, újabb két percre rá Adama Traoré fejelhetett volna gólt. Nyomott az FTC, és az új hadrendben is támadólag lépett fel, az első negyvenöt percben hetven százalékban birtokolta a labdát. Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal három belső védővel küldte pályára együttesét, jobbról Botka Endre, balról a téli szerzemény, Ángelo Sagal lépett fel az akciókhoz. A hátrány ellenére jól működött az új szisztéma, a széleken többször is a fehérváriak mögé kerültek a hazai támadók, a szünet előtt mégis újabb fehérvári gól született, de Schön Szabolcs találatát a videóbíró segítségével Bogár Gergő játékvezető több mint négy perc elemzés és vonalazást követően érvénytelenítette.

A második félidőben mindkét vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és Bartosz Grzelak is cserékkel frissített csapatán, ám nemcsak a ferencvárosi, a fehérvári tréner is jókor nyúlt jó futballistához, ifjabb Lisztes Krisztián duplája után a vendégeknél Jevhen Makarenko pályára küldését követően tíz perc alatt a kapuba talált és egyenlített. Nem akármilyen érzelmi hullámvasúton ültek a labdarúgók, előbb a kiesés elől menekülő Fehérvár vezetett, majd fordított a bajnoki aranyra törő Ferencváros, végül döntetlen lett a vége. Pedig a lefújás előtti percekben is akadt még min izgulni, az előrehúzódó Myenty Abena a vendégek kapujába préselte a labdát, a mozdulat szépséghibája volt, hogy kézzel tette, így a VAR ezt a gólt is érvénytelenítette.

Emlékezetes, jó iramú kilencven percet játszott a két csapat, sok helyzettel, a mindössze 17 esztendős ifjabb Lisztes Krisztián számára pedig örök emlék marad a vasárnapi ütközet. Húsz perc alatt két gólt szerzett, öröme mégsem lehet(ett) teljes, hiszen a Ferencváros 2–2-es döntetlent játszott a kiesés elől menekülő fehérváriakkal.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Nemzeti Sport újságírója azzal a kérdéssel kezdte, hogy Sztanyiszlav Csercseszovnak volt-e ideje már gratulálnia a duplázó Lisztes Krisztiánnak. 

„Természetesen volt már időm erre, ahogy azt is elmondtam neki, hogy ettől még maradjon két lábbal a földön és nehogy elszálljon. Nálunk nem fontos, hogy egy játékos hány éves, annak örülök, hogy már egy hónapja sérülésmentes, és miután nem utazott el az utánpótlás-válogatottal, így el tudta végezni a megfelelő edzésmunkát az irányításom alatt, s ezzel lehetősége nyílt, hogy segítse a mai meccsen a csapatot. Remélem, innentől kezdve konstansan tudja végezni az edzésmunkát sérülés és betegség nélkül. Az ugyanis még egy idősebb játékosnál is gondot okoz, ha emiatt kihagyásra kényszerül, ilyen fiatal korban pedig még nehezebb felhozni egy bizonyos szintre a játékost.”

A 2–2-es döntetlennel végződött mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, az első félidőben is elégedett volt a játék képével, de a sérülések, a hiányzók miatt cserélniük kellett, illetve változtatni a játékszisztémán a szünetben. A két csere – Baráth Péter, Lisztes Krisztián – pedig nagyon jól segítette a csapatot. A végeredménnyel nem elégedett, de a mutatott játékkal igen, és ez volt az első lépés ahhoz, hogy a következő idényben ismét a nemzetközi porondon játsszon a Ferencváros. Karaktert mutattak, és a játékosok értik azt, mit vár el tőlük a pályán. 

Bartosz Grzelak, a Mol Fehérvár vezetőedzője a következőket mondta a pontszerzés után.

„Amivel maximálisan elégedett vagyok, az a játékosok hozzáállása. Ez abban nyilvánult meg, hogy nemcsak a vezetés megszerzéséig játszott jól a csapat, hanem amikor fordított a Ferencváros, akkor volt bennünk annyi, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe. Az érzéseim azonban vegyesek, bár nem vagyok vak, nem véletlen, hogy a Ferencváros a tabella élén áll, a Fehérvár pedig egyenlőre az alsóházban. Ezzel együtt meg lehetett volna mind a három pont, emiatt csalódott vagyok, de az egy pontot is megbecsüljük.”

Szóba került a második gólnál hibázó Csongvai Áron is, akihez a vezetőedző a meccs lefújása után odament, s mint a sajtótájékoztatón elmondta, a maradéktalan támogatásáról, bizalmáról biztosította a védőt. Nagyon tehetséges játékosnak tartja, akiben sok potenciál rejlik, és vezéregyéniségnek tartja. Emellett szót ejtett a pontot érő gólt szerző Makarenkóról, aki bár már nem fiatal, de az edzésmunkája példaértékű, és amint beállt, látszott, hogy jó helyen van nála a labda.

A duplázó ifjabb Lisztes Krisztián a mérkőzést követően boldogan nyilatkozott az M4 Sportnak. „Hallottam, ahogy a szurkolók a nevemet skandálják – meghatódtam. Szuper érzés volt ilyen fantasztikus drukkerek előtt játszani, nagyon boldog vagyok a két gólom miatt. Igaz, akkor lett volna felhőtlen az örömöm, ha nyerünk, ám így is jó érzéssel gondolok vissza a mérkőzésre.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IV.2. Ferencváros – MOL Fehérvár: 2-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+5.

    PERC
    Vécsei lő a 16-os elől kapura, pontatlanul. Akkor itt a vége.

    90+3.

    PERC
    Sagal megrúgja Besét, ezzel is elmegy fél perc.

    90+2.

    PERC
    Loic Nego kap sárga lapot labdaelrúgásért.

    90.

    PERC
    Öt perc a ráadás.

    89.

    PERC
    Bizony, nem jött be a maradonás trükk.

    89.

    PERC
    Videobíró.
    89.

    PERC
    De volt egy kis kezezés?

    89.

    PERC
    Sagal bal oldali beadását a kapu közepébe fejeli középről, öt méterről. 3–2?

    88.

    PERC
    MYENTI ABENA ELDÖNTI A RANGADÓT?

    88.

    PERC
    Traorét ellöki a bal szélen Csongvai, szabadrúgás.

    85.

    PERC
    Larsen elvisz egy papírt Makarenkónak, aki elolvassa, és visszaviszi mesterének.

    85.

    PERC
    Loic Nego be, Schön le, szélsőcserék.

    85.

    PERC
    Kasper Larsen váltja Kastratit.

    83.

    PERC
    Nguen Vécsei emelése után jobbal a jobb alsó mellé lő 17 méterről, középől.

    80.

    PERC

    80.

    PERC
    EGYENLŐ! JEVHEN MAKARENKO öt méterről, középről nagy erővel a kapu közepébe fejeli Schön bal oldali, ballábas beadását… Dibusz lába között! 2–2!

    79.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–2) Makarenko
    78.

    PERC
    Sagal a bal szélen már, Nguen Vécsei elé gurít, aki ballal 12-ről gyengén lő középre, a kapus elé.

    78.

    PERC
    Sagal jobbról ballal kapura tekeri a labdát, Kovacevic ötről a léc fölé fejeli a labdát.

    76.

    PERC
    Fotó: Koncz Márton

    76.

    PERC
    Stopira ellöki a 16-os jobb sarka előtt Zachariassent, sárga lap.

    76.

    PERC
    Kastrati megindul a jobb szélen, de les. Egyébként is szerelte Abena, az ismétlést meg Vécsei blokkolta.

    75.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    75.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    75.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    75.

    PERC
    Bár az orosz Stanyiszlav Csercseszov irányította FTC-nek a PAFC ellen odalett az Üllőt úti veretlensége (1–2), 8–3–1-es mutatójával így is vezeti a hazai tabellát. A Fehérvár 1–1–10-es mérlegével és a legrosszabb gólkülönbségével (–15) tök utolsó vendégként, a legutóbbi öt házon kívüli bajnokiján egyaránt 2–1-re maradt alul.

    75.

    PERC
    A svéd Bartosz Grzelak három és fél év után az első olyan vezetőedző, aki győzelemmel tudott bemutatkozni a Fehérvár kispadján (2–0 a Honvéd ellen). Ez előtte legutóbb 2019 novemberében a spanyol Joan Carrillónak sikerült a Vidinél, az őt követő öt szakvezetőnek azonban nem jött össze.

    73.

    PERC
    Vécsei beadása után elesik Nguen Csongvai ölelésében, tovább.

    72.

    PERC

    72.

    PERC
    A hazai közönség a Lisztes-családot ünnepli.

    71.

    PERC
    A 17 éves Lisztes a mai napig 3 meccsen 28 percet játszott a Fradi nagycsapatában.

    71.

    PERC
    Traoré szereli a 16-oson belül Csongvait, a szélső ballal okosan középre ad, LISZTES jobbal a jobb alsóba lő öt méterről. 2–1!

    70.

    PERC
    LISZTES KRISZTIÁN ISMÉT BETALÁL!

    70.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–1) Lisztes
    69.

    PERC
    Jevhen Makarenko be, Dárdai le.

    69.

    PERC
    Peter Pokorny be, Christensen le.

    68.

    PERC
    Baráth Sagal elé varázsolja a labdát, aki ballal hétről ballal nagyon rosszul találja el azt, óriási ziccerben, abszolúte üresen állva. HAZAI ZICCER!

    66.

    PERC
    Fotó: Koncz Márton

    66.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    66.

    PERC
    Nguen beadását Traoré a kapushoz teszi az ötös előteréből.

    66.

    PERC
    Fotók: Koncz Márton

    66.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    65.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    65.

    PERC
    Christensen jobbról középre ad, Dárdai ballal 18-ról eltöri a labdát.

    65.

    PERC
    A TV-közvetítés képei alapján az összes többi cserejátékos éppen melegít a még mindig szakadó esőben.

    64.

    PERC
    Bogdán Ádám kap sárga lapot reklamálásért.

    62.

    PERC
    Lisztes édesapja 30 éve, 1993-ban lőtt először gólt a Fradiban – jelenti Cs. kolléga.

    59.

    PERC
    LISZTES KRISZTIÁN ezt már nem hagyja ki, Besét megveri a bal oldalon Sagal, a ballábas, lapos beadását Lisztes a túlsó kapufa elől, két lépésről az üresen tátongó rövid alsó sarokba rúgja, jobbal. 1–1!

    59.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–1) Lisztes
    58.

    PERC
    Kovács kap szóbeli figyelmeztetést. Kitalálták: időhúzásért.

    58.

    PERC
    Kovacevic felcsap jobbszellőnek, jobbal remekül ad be, Traoré az ötös bal sarkáról a jobb sarok mellé fejel azonban.

    58.

    PERC
    16 NB I-es meccsen ez volt az egyetlen egy gólja ebben az idényben. Gólpasszt nem adott.

    57.

    PERC
    Nguen 6 bajnokit hagyott ki, legutóbb tavaly októberben volt eredményes.

    56.

    PERC
    Knoester szereli a jobb szélen Kastratit, majd Flores jobbal 22-ről nem sokkal lő a léc fölé.

    56.

    PERC
    Gojak: 21 meccs a Fradiban, 3 kanadai ponttal. Egy gólt szerzett, a Bicske ellen.

    54.

    PERC
    Nguen Tokmac be, Gojaknak ma nem ment.

    49.

    PERC
    Sagal ad be jobbról egy szögletet, Vécsei kapura csúsztatja a labdát az ötösről, de blokkol egy vendégvédő.

    46.

    PERC
    FÖLÉ, de kissé jobbról, négy méterről jobbal a léc fölé lő Lisztes, Sagal balról jövő, Traoré által el nem ért ballábas beadás után.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Az M4 Sport szerint Kodro kereken 30 centiméterrel volt lesen.

    FÉLIDŐ

    Lisztes Krisztián váltja Botkát.

    FÉLIDŐ

    Baráth Péter be, Esiti le, szűrőcsere.

    FÉLIDŐ

    Szakadó eső, két hazai csere.

    FÉLIDŐ

    Fotók: Koncz Márton

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/94/91/63/cikk_2949163/ftc2_960px.jpg

    FÉLIDŐ

    57 százalékban volt a labda a Fradinál, 10-szer lőtt a kapu felületére. A vendégeknél ez az arány 1/1…

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    A legutóbbi két bajnokiját elbukta az FTC, hármas vereségszériája mostanáig utoljára 2011 őszén, még Détári Lajos irányításával volt: 0–2 Győrben, 0–1 Kecskeméten, majd 0–1 otthon a Videoton ellen.

    FÉLIDŐ

    Az előző három fordulóban csupán egy pontot gyűjtött a bajnok Fradi, a Mezőkövesd ellen ért el 1–1-et hazai pályán. Hasonló szériája legutóbb 2017 áprilisában, Thomas Doll idején volt (1–1 otthon a DVTK, 1–3 Pakson, majd 1–2 odahaza Vasas ellen). Akkor ezt a hármas bajnoki nyeretlenséget egy kispesti 1–2 előzte meg, így egy Vidi elleni esetleges fiaskóval azt a rossz sorozatot ismételnék meg Vécsei Bálinték: 4 forduló alatt csupán 1 pontot szerezve.

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
    Horváth Ferenc 10
    Nikolics Nemanja 8
    Ryan Mmaee 6
    Böde Dániel 6
    Wukovics László 5

    FÉLIDŐ

    OROSZ ÉS SVÉD VEZETŐEDZŐ először száll harcba egymással az NB I-ben. A Ferencváros a bajnoki szünetben a hátralévő fordulókra alighanem felpörgette magát, így a vasárnapi meccs végén nem oroszul (Pozdravljaju, kollega!),hanem svédül hangzik el a gratuláció: „Grattis, kollega!” BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    Stopira: 28 meccs a Fradi ellen, 6 góllal és 2 gólpasszal!

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+6.

    PERC
    LES, MONDJA A VAR!

    45+5.

    PERC
    Igen alapos a vizsgálat.

    45+4.

    PERC
    Lesről indult Kodro?

    45+4.

    PERC
    Videobíró.
    45+4.

    PERC
    De mit szól ehhez a VAR?

    45+4.

    PERC
    A Botkát harciasan szerelő Heister passzát az Abenát kicselező Kodro jobbal kapura rúgja 14-ről, Dibusz jobbra vetődve véd, SCHÖN SZABOLCS hat méterről, kissé balról a kapu közepébe lő jobbal. 0–2?

    45+2.

    PERC
    KÉT GÓLLAL VEZET A VIDI?

    45+2.

    PERC
    Kodro passzát rosszul adja be jobbról Kastrati, éppen Knoestert találja el.

    45.

    PERC
    Sagal lőne a 16-osról, ha Bese hagyná. De nem hagyja.

    45.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    45.

    PERC
    A Vidi tíz bajnoki fellépés után is nyeretlen még a Groupama Arénában. A Magyar Kupában viszont annál jobban megy neki, hiszen 2016-ban (1–0), 2019-ben (2–1) és 2021-ben (2–1) is győzni tudott – egyedül a 2015-ös MK-finálét bukta el az FTC ellen (0–4).

    40.

    PERC
    Adnan Kovacevic kap sárga lapot Schön bodicsekeléséért.

    39.

    PERC
    Stopira bizonytalankodik egy kósza ívelés után, nem akart kigurulni a labda, Traoré jobbal négy méterről kapura lő, Stopira testtel blokkol a levegőben, Csongvai takarít aztán, elrúgja ballal jó messzire a labdát az ötösről.

    39.

    PERC
    A MOL Fehérvár élén győzelemmel mutatkozott be a lengyel-svéd Bartosz Grzelak, de most egy nehezebb próba következik. A székesfehérvári csapat a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját – egyébként kivétel nélkül mindegyiket 2-1-re – elveszítette (mlsz.hu).

    39.

    PERC
    A Ferencvárosnak bizonyos szempontból jól jöhetett a válogatott mérkőzések miatti szünet: a zöld-fehéreknek több mint egy évtizede nem akadt olyan rossz időszaka, mint a mostani. Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi négy találkozójukat elveszítették, a legutóbbi három bajnoki fordulóban nyeretlenek maradtak, a legutóbbi nyolc tétmeccsükből mindössze a DVSC elleni idegenbeli bajnokit nyerték meg. A Groupama Arénában február 5. óta nem tudtak mérkőzést nyerni.

    38.

    PERC
    Nem lesz csere végül. Egy sem.

    37.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    37.

    PERC
    Rockov bevetésre készen, melegít, közben Schön a földön, ápolást kér ő is.

    35.

    PERC
    Fotó: Koncz Márton

    35.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    34.

    PERC
    Kovács jobb combja fáj, ápolás.

    33.

    PERC
    Gojak kicselezi a bal szélen Kastratit, ballal lágyan középre emel, de Traoré ötről a léc fölé fejeli a labdát, Stopira mellől.

    32.

    PERC
    Schön a 16-oson belül már, szétnéz, így Botka el tudja csenni előle a labdát.

    31.

    PERC
    KAPUFA! Zachariassen most jobban céloz, Sagal lövése Traoré hátáról éppen elé pattan, kissé balról, 12-ről ballal a túloldali, azaz a bal oldali kapufa tövére lő.

    29.

    PERC
    Schön és Kodro akciózik a másik oldalon, de csak amíg Kovacevic közbe nem lép.

    29.

    PERC
    MELLÉ! Traoré ballal remekül ad középre, Zachariassen jobbal hatról a jobb alsó mellé emel! Teljesen üresen érkezett középen.

    26.

    PERC
    Botka Endre kap sárga lapot, rátartott Christensen lábára felezőnél, hatalmasat bukfencezik a légiós.

    25.

    PERC
    Gojak középtávoli lövése nem az igazi.

    24.

    PERC
    Vécsei beadását elfejeli az ötösön Csongvai Gojak elől.

    20.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    20.

    PERC
    A fehérváriaknak bajnoki meccsen 12-szer sikerült győzniük az FTC vendégeként, legutóbb 2013 augusztusában, a Puskás Ferenc Stadionban 2–0-ra. A zöld-fehérek pályaválasztóként 31-szor diadalmaskodtak, 9 meccsük zárult iksszel, a máig utolsó 2018 szeptemberében (2–2).

    20.

    PERC
    A Vidinek legutóbb kétszeri hátrányból kiharcolt 2–2-vel sikerült megszakítania a ferencvárosiak ellene felépített, eddigi leghosszabb, hatmeccses bajnoki győzelemsorozatát. Az FTC azonban így is nyolc találkozó óta veretlen a fehérváriakkal szemben (6 siker, 2 iksz), legutóbb 2020 júniusában, már biztos aranyérmesként kapott ki 1–0-ra a Mol Aréna Sóstóban.

    20.

    PERC
    Sagal a 16-os bal sarkáról középre cselezi magát, jobbal a léc fölé lő, egy méternyivel, jó 10 méterről már.

    19.

    PERC
    Jó 300 vendégdrukker a stadionban.

    18.

    PERC
    Traoré bevetődik, de lemarad így is a kapu torkában Sagal ballábas, bal oldali beadásáról.

    17.

    PERC
    Botka lövése jobb, Traoré és Zachariassen előkészítése után, de les ez is.

    15.

    PERC
    Traoré kapura törne, de szereli a 16-os előtt Heister, de les.

    13.

    PERC
    Botka jobb oldali beadását rosszul találja el középen fejjel Zachariassen.

    12.

    PERC
    Sagal passzát ballal 15-ről, középről a jobb felső mellé bombázza Zachariassen.

    11.

    PERC
    Sagal beadása rossz.

    11.

    PERC
    Traoré balról középre ível, Zachariassen és Botka is lemarad azonban a labdáról. Stopira közbevetődött, korner így jobbról.

    10.

    PERC
    Sagal csodálkozik, övé a szabadrúgás. Ballal beadja, Csongvai kifejeli a labdát az ötös és Traoré elől.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    Dárdai Pál kap sárga lapot a mellett elfutó Sagal felrúgásáért.

    8.

    PERC
    Kodro cipőt cserél a gólöröm közben.

    8.

    PERC
    … ÉS STOPIRA a bal alsóba fejeli a labdát, öt méterről, középről, Abena mellől. Vécsei előtte nagyot ugrott, de nem tudta kifejeli a beadást: 0–1!

    7.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Stopira
    7.

    PERC
    Előremegy Csongvai és Bese is. Kastrati adja be balról, jobbal…

    6.

    PERC
    Csongvai emel Schönhöz a bal szélre, de közbelép Kovacevic, és szögletre ment.

    6.

    PERC
    Esiti nagyot rúg Dárdaiban a miheztartás végett. Szabadrúgás.

    3.

    PERC
    Traoré az ötös bal sarkáról és lesről ballal az oldalhálóba lő.

    3.

    PERC
    Sagal bal oldali, ballábas beadását középre üti a kivetődő Kovács, Stopira kisegíti, Esitit megelőzve.

    3.

    PERC
    A korner után Stopira ment fejjel Knoester elől a bal saroknál.

    2.

    PERC
    Sagal lő a 16-os bal sarka elől ballal kapura, Bese beleér a labdába, a jobb alsó előtt vetődve véd Kovács!

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.

    Fotó: Koncz Márton

    Nincs elérhető leírás.

    A hazai jégkorongosokat köszöntötték a mérkőzés előtt.

    Fotók: Borbola B.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Bumba, Sabanov és Szerafimov ezúttal sincs a Vidi-keretben.

    Budzsemaa, Kwabena, R. Mmaee és Wingo sincs a hazai keretben.

    175 gól ott, 115 itt.

    Egy kis örökmérleg! A 110. bajnoki ütközet következik a Transfermarkt hírportál szerint két legértékesebb keretű (FTC: 43.75 , Fehérvár: 15.95 millió euró) magyar csapat között. Az örökmérleg jelentős zöld-fehér fölényt mutat: 52 Fradi-győzelem, 30 döntetlen, 27 fehérvári siker.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Viditől a Ferencvároshoz:
    2012, Milan Perics, kölcsönbe
    2012, Máté János, ingyen
    2007, Baranyai Tibor
    2001, Zombori Zalán
    2000, Németh Gábor
    2000, Marius Cheregi
    1996, Lőrinc Antal
    1996, Bekő Balázs
    1996, Horváth Ferenc
    1996, Miriuta László
    1995, Zoran Kuntics
    1995, Jagodics Zoltán
    1994, Czéh Lajos
    1986, Vaszil Gyula
    1984, Zsinka János
    1969, Kű Lajos
    A Ferencvárostól a Vidihez:
    2021, Marcel Heister, i.
    2020, Papp Marcell
    2018, Tamás Olivér
    2015, Haraszti Zsolt
    2012, Tajti Mátyás, i.
    2007, Bölcsföldi Viktor
    2004, Kriston Attila
    2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
    2000, Rob Kornél, k.
    1999, Fodor Tibor

    Eltiltott: Marquinhos (öt sárga lap), ill. Katona Mátyás (öt sárga lap).

    A hazaiaktól Besic (térdműtét után), S. Mmaee, Owusu (mindkettő bokaszalag-húzódás) és Nguen (ágyékműtét után) sérült, a vendégektől Hangya (térdszalaghúzódás), Rúben Pinto (Achilles-ín-műtét után) és Fiola (térdműtét után) maródi.

    „A legfontosabb, hogy mindenki egészségesen tért vissza. A játékosok eltérő állapotban érkeztek meg: Vécsei Bálint másfél meccset játszott, Dibusz Dénes végigvédett két mérkőzést, Botka Endre viszont ezúttal nem sok lehetőséget kapott. Myenty Abena Suriname, Adama Traoré Mali együttesét erősítette, ők sokat utaztak. A legfontosabb, hogy a futballisták jó érzésekkel tértek vissza, készen állnak a folytatásra… -- Láttam a Fehérvár legutóbbi, Honvéd elleni mérkőzését, ellenfelünk akkor jó csapat benyomását keltette. Ebben a párosításban az a tapasztalatom, hogy nem számít, hol állnak a csapatok, minden egymás elleni meccs rangadó, most is nehéz dolgunk lesz. Szükség lesz a szurkolóinkra is, szeretnénk őket kiengesztelni az elmúlt bajnokikon mutatott teljesítmény miatt. Remélem, telt ház lesz!” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-nak.

    „Először nyerjük meg a bajnokságot, ez mindennek az alapja. Az elmúlt hetekben nem jöttek úgy az eredmények, ahogy kellett volna, úgyhogy, első körben koncentráljunk a bajnokságra. Kezdjük el újra gyűjteni a három pontokat, és ha ez így lesz, akkor nyáron neki tudunk veselkedni a Bajnokok Ligája-selejtezőnek” – válaszolta Dibusz Dénes az NSO Tv kérdésére, miszerint megvalósíthatóank látja-e, hogy jövőre a BL-ben meneteljenek hasonlóan, mint idén az Európa-ligában.

    Szerdán „EL-HŐSÖK” címmel időközi kiállítás nyílt a Ferencváros Európa-liga-meneteléséről a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban. Sztanyiszlav Csercseszov arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy jövőre szeretné az El-logó helyett a BL-ét látni a falon. Erre reagált még a rendezvényen Dibusz Dénes a Mol Fehérvár elleni, vasárnapi bajnoki előtt.

    A Vidihez az Üllői útról költöző német Marcel Heister a klub honlapján értékelt.

    „Mindig speciális helyzet, amikor új vezetőedző érkezik egy csapathoz, ez nem könnyű szituáció – fogalmazott a harmincéves védő. – Úgy érzem, jól jött nekünk a válogatott szünet, hogy megszokjuk az új edző elképzeléseit. Az elmúlt időszakban voltak rossz meccseink, ekkor a Ferencváros sem szerepelt eredményesen, de ezek a találkozók már nem számítanak. Bár a tabellán jelenleg távol vagyunk az FTC-től, ez két erős együttes mérkőzése lesz. A Fradi elleni találkozók mindig különlegesek nekem, mert nagy sikereket értem el a zöld-fehérek játékosaként, szép emlékeket őrzök. Ezt azonban vasárnap ki tudom zárni, a saját játékomra kell összpontosítanom, mindent megteszek a Vidi sikeréért.”

    „Lesznek helyzeteink, nagyon fontos, hogy hatékonyan, jó százalékban használjuk ki őket – mondta a 29 éves kapus. – Bartosz Grzelak nagyon határozott elképzelésekkel érkezett, azonnal felvázolta, milyen játékot szeretne látni tőlünk, és ebből a szempontból jól jött a válogatott szünet, volt időnk gyakorolni az új edző által megálmodott taktikát. Pozitív személyiség, jók az első benyomásaink, de a lényeg nyilván az, milyen eredményeket tudunk elérni. A Fradi megnyugtató előnnyel vezet, nekünk pedig nagy szükségünk van a pontokra, remélem, sikeresek leszünk vasárnap.”

    isszafogott várakozás, de az FTC elleni idegenbeli bajnoki előtt érthető hozzáállás.

    Muszáj pontokat gyűjteni, ezt már Kovács Dániel mondta ugyancsak a klubhonlapon, a kapus szerint tökéletes koncentráció nélkül nem lehet sikeresen szerepelni a Ferencváros otthonában.

    „Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni mérkőzés – mondta Bartosz Grzelak. – A bajnokság első helyezettje ellen lépünk pályára, úgy érzem, megfelelően felkészültünk. Jól dolgozott a csapat a válogatott szünet idején, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával. Biztosan kemény meccs lesz, de abban bízom, hogy jó teljesítményt nyújtva jó eredményt érünk el a Groupama Arénában.”

    Lehet jó mérkőzés – de sok a kérdőjel. A Fradi öltözője kiürül a válogatott mérkőzések idején, Fehérvárról is hiányoztak néhányan, ráadásul Fiola Attilát meg kellett műteni, rá nem számíthat a nemrégiben érkezett lengyel származású svéd vezetőedző.

    A korábban a bajnoki címre leginkább esélyesnek tartott csapatok csatája ez – más kérdés, hogy amíg a Ferencváros valóban aranyvárományos, a Mol Fehérvár a kiesés elől menekül.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MOL FEHÉRVÁR MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ