2023.IV.8. Paks – Ferencváros: 3-2

Kikapott a Ferencváros, tovább menetel a Paks!

A címvédő vezetett és egyenlített Pakson, majd Abena kiállítása után Papp megszerezte a győztes gólt.
A labdarúgó NB I 26. fordulójában a Paks 3–2-re megverte odahaza a Ferencvárost: sorozatban ötödször is nyeretlen maradt a Fradi, sorozatban hatodszor győzött a Paks!

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Egyik csapatnak sincs könnyű dolga a Paks ellen, agresszív csapatról van szó, különösen otthon. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen játékra számíthatunk az ellenféltől, tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni. Szeretném, ha csapatként tudnánk működni, győztes mentalitást mutatnánk – a többit majd meglátjuk. Nem lesz könnyű dolgunk.

A mérkőzés:

Paks — Ferencváros: 3-2 (1-1)
Paks, 19:30. 4.280 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Vígh-Tarsonyi, Belicza; Videóbíró: Oláh Gábor; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Takács T.; tartalékjv.: Csonka)

Paks: Nagy G. — Vas, Szélpál, Kinyik, Vas — Osváth, Papp K. (Haris, 86.), Balogh B., Szabó J. — Hahn (Sajbán Máté, 77.) — Varga B., Böde (Bőle, 61.)
kispad: Simon B., Tamás O., Haraszti, Skribek, Gyurkits, Kovács N., Gévay
vezetőedző: Bognár György

Ferencváros: Dibusz — Kovacevic, Abena, Knoester — Botka, Sigér (Esiti, 57.), Baráth P. (Kwabena, 77.), Sagal (Lisztes, 46.) — Zachariassen, Marquinhos (Nguen, 57.), Traoré
kispad: Bogdán, Gojak, Pászka, Auzqui, Frederiksen
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Varga B. (36., 55. – 11-esből), Papp K. (70.) illetve Zachariassen (23.), Botka (56.)
Sárga lap: Kinyik (19.), Szélpál (59.), Balogh B. (90+1.) illetve Abena (34., 67.), Kovacevic (54.), Lisztes (60.), Botka (83.)
Kiállítva: Abena (67.)

„Kettő egyre nyerünk!” – Válaszolta határozottan az egyik paksi drukker a mérkőzés előtt a stadion bejáratánál a szurkolótársának.

A tolnai szurkolóknak minden okuk megvolt a bizakodásra a Ferencváros elleni mérkőzést megelőzően, ugyanis a Paks sorozatban öt bajnoki győzelemmel érkezett a találkozóra, míg a címvédő zöld-fehérek a szombat esti meccs előtt négy bajnoki óta nem nyertek.

Azonban a két csapat legutóbbi négy paksi összecsapásán egyaránt FTC-győzelem született, sőt, a Paks legutóbb 2017. április 12-én tudta legutóbb hazai pályán legyőzni a fővárosiakat (3–1), azon a meccsen Böde Dániel még ferencvárosiként szerzett gólt. És ha már a rutinos csatár szóba került… A legutóbbi öt bajnokiján öt gólt elérő támadó a kezdőcsapatban kapott helyet, a Fradi-szurkolók rendesen meg is tapsolták a csapatok bemutatásakor korábbi kedvencüket.

Hiába a cudar időjárás, a hideg és az eső ellenére sokan kilátogattak nagyszombaton a Fehérvár úti sporttelepre, ám a negyedik percben máris elcsendesedtek a hazai drukkerek, ugyanis Marquinhos gólt szerzett. Ám apró szépséghiba, hogy mindezt lesről tette, így maradt a nulla nulla. Nem sokkal később Kristoffer Zachariassen hozta majdnem kihagyhatatlan helyzetbe Adama Traorét, ám Szélpál Norbert hatalmasat mentett, mielőtt a mali játékos az üres kapuba gurított volna.

Aztán Böde Dániel és Varga Barnabás is veszélyeztette a Fradi kapuját, de mégsem a Paks, hanem Kristoffer Zachariassen révén a Ferencváros szerzett vezetést, miután a támadó szépen átemelte a kapujából kifutó Nagy Gergely felett a labdát. Nem sokkal később Myenty Abena kezéhez ért a labda a saját tizenhatosán belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A múlt héten Kispesten hibázó Varga Barnabás állt a labda mögé, a középre tartó labdát védte Dibusz Dénes, ám a kipattanó éppen a paksi csatár elé került, aki másodjára nem hibázott.

A szünetben beállt a múlt héten a Mol Fehérvár FC ellen duplázó Lisztes Krisztián, aki rögtön lövőhelyzetbe került, ám blokkolni tudtak a paksi védők. Kisvártatva Adnan Kovacevic és Varga Barnabás ugrott fel fejelni a Fradi tizenhatosán belül, ami után a hazaiak csatára lent maradt a gyepen. A videobíró jelzése után Karakó Ferenc is megnézte az esetet, és ismét tizenegyest adott a Paksnak. Varga Barnabás ezúttal nem hibázott, góljával megfordította az eredményt a hazai együttes.

Nem sokáig örülhettek a paksiak, mert Botka Endre közelről kiegyenlített. Az események nem hagytak alább, előbb Myenty Abena kapta meg a második sárga lapját, amiért kiállította a játékvezető, majd Papp Kristóf lőtt gyönyörűen 18 méterről a Ferencváros kapujába, 3–2-re alakítva az eredményt.

A feszült hangulatú mérkőzést a Paks nyerte meg, így közel hat év után győzte le ismét hazai pályán a Ferencvárost. A sorozatban hat bajnoki győzelemmel klubcsúcsot állított fel a Paksi FC, a Ferencváros pedig egymás után az ötödik bajnokiján maradt nyeretlen.

Talán a kettő egyet tippelő paksi szurkoló nem búslakodik, amiért nem jött be a meccs előtti tippje…

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Először Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője beszélt a vereségről.

„Hasonló mérkőzésre készültünk, tudtuk, hogy a Paks hosszú labdákkal szeretne operálni, odafigyelnek a második labdára, Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, aztán egy sajnálatos szituációból tizenegyest kaptunk. Majd később kaptunk egy kiállítást is, de tíz emberrel is maximálisan küzdött a csapat, de sajnos a mai meccs nem jött össze. Nehéz megmondani, hogy a jó kezdést miért nem sikerült megfelelően folytatni, de nyilván ebben benne van, hogy az ellenfél is szeretett volna ellenünk tenni valamit.

Hozzátette, nincs rajtuk nyomás amiatt, hogy ez már zsinórban az ötödik mérkőzésük volt, amin nem sikerült nyerniük. Örülnek annak, hogy egyre több sérültjük tér vissza, hiszen így tudják stabilizálni a csapatot, és küzdenek tovább.

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője így értékelt a győztes meccs után a sajtótájékoztatón.

„Megérdemelten nyertünk, mert csapategységben és agresszívitásban jók voltunk, jól működött ez a játék – nem a minőségében, inkább a csapatjátékunk volt erősebb. Nagyon frusztráltak, idegesek voltak a Fradi-játékosok, rendkívül sokat szabálytalankodtak feleslegesen. A kiállított Abenán kívül Kovacevic is kaphatott volna piros lapot, hiszen szándékosan leütötte Varga Barnabást a második tizenegyes előtt. Érződött, hogy csapatként nincsenek együtt, egyénileg viszont jók voltak. Főleg az első félidőben nagyon sokszor lefordultak rólunk, lendületesek, gyorsak voltak, ebben végig veszély volt.

A vezetőedző azt is elárulta, hogy Vargának már akkor megmondta, hogy ő lövi a következő tizenegyest is, amikor a múlt héten kihagyta a Bp. Honvéd ellen. Miután a Ferencváros elleni, első büntetőt ismét kihagyta – a kipattanót aztán belőtte –, a szünetben annyit kért a játékostól, hogy rúgja már be az egyik sarokba, és majd akkor variálhat, ha már húsz szerzett gól felett jár.

Azzal kapcsolatban, hogy a Paks tartja magát a dobogó harmadik fokán, annyit mondott: minek tekintgessenek már hátra, csak előre néznek. Úgy véli, azokkal a csapatokkal, amelyeknek esélyük van a dobogón végezni, még körbeverik egymást. Két-három forduló múlva kiderül, kinek van erre a legnagyobb esélye.

Botka Endre:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IV.8. Paks – Ferencváros: 3-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+7.

    PERC
    Ötödször is nyeretlen maradt a Ferencváros, sorozatban hatodszor győzött a Paks!

    90+7.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+7.

    PERC
    9-szer lőttek kapura a hazaiak, 7-szer a kapu felületére. A másik oldalon ez az arány 4/3.

    90+5.

    PERC
    Sajbán éles szögből jobbal, jobbról, nyolcról Esitibe lő.

    90+4.

    PERC
    Sok-sok apró szabálytalanság.

    90+3.

    PERC
    Nguen kornere után három méterről Szabóba fejeli a labdát Zachariassen!

    90+2.

    PERC
    Nguen marad hátul, és szereli utolsó előtti védőként Sajbán, Balogh indítása és Esiti pocsék szabadrúgása után.

    90+1.

    PERC
    A Ferencváros a legutóbbi négy bajnoki fordulóban nyeretlen maradt, ez rajta kívül csak a Vasasról és a Kisvárdáról mondható el. Vendégként legutóbbi kikapott Zalaegerszegen, de előtte hét meccsen át veretlen maradt (mlsz.hu).

    90.

    PERC
    Owusu emelését elkapja a meginduló Zachariassen elől Nagy.

    90.

    PERC
    A hazai közönség tüntet, de nem emiatt: hét perc a ráadás!

    90.

    PERC
    Balogh Balázs hevesen reklamál, nem is hiába! Sárga lap.

    89.

    PERC
    Lisztes beadása Sajbáné.

    89.

    PERC
    Nguen adja be ezt is, ez is a védőké.

    89.

    PERC
    Osváth lebirkózza a bal szélen Owusut. Szabadrúgás.

    87.

    PERC
    Haris FTC-nevelés, 3 meccsen játszott, a Negyecsed ellen 3 kanadai pontot szerzett, végül nem tartottak rá igényt.

    85.

    PERC
    Haris Attila a pályán, Papp lemegy.

    85.

    PERC
    A vendégeknél 18 légiós a keretben, a stábtagokkal együtt.

    85.

    PERC
    A hazaiaknál nincs légiós.

    84.

    PERC
    Mindenki folytatja.

    84.

    PERC
    Esiti nagyot rúg Bőlébe, Traoré közben visszatér. Papp is a földön, meghúzódhatott.

    84.

    PERC
    Sárga lap nincs.

    83.

    PERC
    Varga és Traoré összefejel, ápolás. Nem is, könyökölt az ék a vendégek ötösén.

    82.

    PERC
    Botka Endre mosolyog, méterekről csúszva felrúgja a bal szélen Sajbánt, csak sárga lap, nem piros. Acélkemény belépő volt, méterekre a labdától. De eltiltás így is.

    82.

    PERC
    Bőle fejeli Sajbán elé a labdát, ballal a kapu elé rúgja a labdát, becsúszva szereli Knoester.

    81.

    PERC
    Kapkodó, vagdalkozó játék a gyepen közben.

    81.

    PERC
    Botka mellett Zachariassen is lehet az egyenlítő/nyerő ember: a norvég légiós 5 meccsen 4 gólt lőtt a Paks ellen.

    80.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    80.

    PERC
    A Ferencváros háromszor tudott úgy nyerni ebben a bajnokságban, hogy előtte az ellenfél vezetett, ebből kétszer a Paks ellen. Az Üllői úton ráadásul kétszeri hátrány után a fordítottak a fővárosiak (3–2), a győztes gólt a hosszabbításban Botka Endre fejelte…

    79.

    PERC
    A párharc találkozóin a mindkét csapat megfordult Böde Dániel szerepelt legtöbbször, a mostani volt a 30. fellépése.

    76.

    PERC
    Sajbán Máté be, Hahn le, támadócsere.

    76.

    PERC
    Kwabena Owusu be, Baráth le, szűrő helyett támadó.

    75.

    PERC
    Bőle anno 49 meccsen 16 kanadai pontot szerzett a Fradiban.

    72.

    PERC
    Kovacevic és Hahn összecsap, a védő húzza a rövidebbet, ápolni kell őt a pályán.

    71.

    PERC

    70.

    PERC
    Esiti rövid felszabadítását jobbal a léc alá tekeri PAPP KRISTÓF, a labda megpattant a 16-os előtt Baráth fején, aztán a lécen is, Dibusz nem védhette a középre tartó labdát. 3–2!

    70.

    PERC
    ISMÉT VEZET A PAKS!

    70.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (3–2) Papp
    69.

    PERC
    Nguen kapura tör, de Nagy remekül lép ki a kapujából, és jobbal tízről belerúgja a labdát a Zachariassen indította csatár.

    67.

    PERC
    Nagy esélyt kaptak a hazaiak, jó 30 perc emberelőny.

    66.

    PERC
    Utólag kapott egy sárga lapot Varga megrúgásáért!

    66.

    PERC
    Azaz piros lap!

    65.

    PERC
    Myenty Abena ismét sárga lapot kap…

    64.

    PERC
    Anderson Esiti be, Sigér le, motorcsere.

    64.

    PERC
    Tokmac Nguen be, Marquinhos le, karmestercsere.

    61.

    PERC
    Bőle Lukács be, Böde le, Szabó lesz az új hazai csk.

    60.

    PERC
    GÓLVIDEÓK ITT!

    59.

    PERC
    Lisztes Krisztián nagyot rúg a bal szélen Osváthba, sárga lap.

    59.

    PERC
    Nagy rosszul jön ki egy Sigér-ívelésre, Zachariassen balról éles szögből nem tud az üres kapuba emelni.

    57.

    PERC
    Marquinhos passzát Lisztes ballal kapura vágja az ötös bal sarka elől, Nagy véd, de a labda a Szabót megelőző BOTKA ENDRÉÉ, aki jobbal a bal sarokba emel középmagasan, a bal oldali kapufa közvetlen közeléből, a levegőbe felugorva. 2–2!

    57.

    PERC
    EGYENLÍT A FRADI!

    57.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–2) Botka

    55.

    PERC
    Van vér Varga… szívében, nem is kevés. Két elrontott 11-es után is nyugodt és magabiztos maradt.

    55.

    PERC
    VARGA BARNABÁS jobbal a bal alsóba lő, Dibusz jobbra el. 2–1!

    55.

    PERC
    11-es GÓÓÓL!!! (2–1) Varga

    55.

    PERC
    És ismét Varga jön!

    54.

    PERC
    Adnan Kovacevicnek sárga lap.

    54.

    PERC
    Videobíró.

    53.

    PERC
    BÜNTETŐ!

    53.

    PERC
    Alighanem, mert Karakó a kis TV előtt.

    53.

    PERC
    Videobíró.

    53.

    PERC
    De lesz-e büntető?

    53.

    PERC
    Varga kap egyet az arcára Kovacevictől, könyökkel, ápolás.

    50.

    PERC
    NAGY VÉDÉS! Balogh balról ballal középre ad, Böde ballal 12-ről azonnal lő, de Dibusz éppen a jobb alsó sarok előtt volt, nem középen, letérdel, és a mellkasán csattan a labda.

    46.

    PERC
    A VAR szerint is les.

    46.

    PERC
    Lisztes egyből helyzetben, jobbal kissé jobbról, tízről egy védőbe lő, a kipattanót a jobb oldali kapufára vágja Zachariassen, de les.

    45+3.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Fotó: Török Attila

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Lisztes Krisztián be, Sagallal nem volt elégedett Csercseszov.

    FÉLIDŐ

    50 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 3-szor lőttek kapura, 3-szor a kapu felületére, a vendégeknél ez az arány 2/1.

    FÉLIDŐ

    A Fradi 7–2–3-as mérleggel, fölényesen vezeti a vendégtabellát, mindhárom idegenbeli vereségét vidéken szenvedte el, legutóbb Zalaegerszegen (0–1).

    FÉLIDŐ

    A Paks kis túlzással a végletek csapata házigazdaként, hiszen egyedül a KTE elleni februári „szeles meccsen” ikszelt, különben nyert (6-szor), vagy vesztett (5-ször). A legutóbbi két vendége, a ZTE (1–3) és a Fehérvár (1–2) is vereséggel távozott tőle.

    FÉLIDŐ

    Már négy forduló óta képtelen nyerni a Ferencváros (2 iksz, 2 vereség), ilyen legutóbb 2017 áprilisában, Thomas Doll időszakában esett meg a címvédővel, azzal a különbséggel, hogy akkor sorozatban négy bajnokin csupán egy pontot kapartak össze Gera Zoltánék.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői:
    Böde Dániel 8
    Franck Boli 6
    Varga Roland 6
    Tokmac Nguen 5
    Hahn János 5

    FÉLIDŐ

    BOGNÁR GYÖRGY IRÁNYÍTÁSÁVAL szárnyakat kapott a Paks, már öt egymás utáni bajnoki győzelemnél tart, míg az FTC hat tétmérkőzés óta nyeretlen. Nem lenne meglepetés a hazai siker, ám ha a bajnoki címvédő jó napot fog ki, sorozatban ötödször nyerhet Pakson. JUDI Ádám a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+3.

    PERC
    Traoré megindul a bal szélen, ballal középre kanyarintja a labdát, Sagal elől középen elpiszkálja a labdát Szabó, becsapva ezzel az egyedül érkező Zachariassent is!

    45.

    PERC
    A VAR is megerősíti, nem volt szabálytalan Knoester.

    45.

    PERC
    Videobíró.
    45.

    PERC
    … szabadrúgás kifelé.

    45.

    PERC
    … Karakó biztos léptekkel a 16-osra sétál…

    45.

    PERC
    Hahn bedob három cselt, a beadás után Böde elesik, sípszó harsan…

    44.

    PERC
    Nagy hazai mezőnyfölény, de igen meddő.

    40.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    40.

    PERC
    Osváth bedobása után Böde ballal lőne 13-ról, de közbelép az utolsó pillanatban Knoester!

    40.

    PERC
    Hazai szabadrúgások és veszélyes beadások sora.

    39.

    PERC
    Hahn: 20 meccs a Fradi ellen, 5 góllal és 1 gólpasszal.

    39.

    PERC
    A Fradi ellen az 5. meccsén ez volt a 2. találata.

    38.

    PERC
    Varga: 25 bajnoki ebben az idényben, 18 góllal.

    38.

    PERC
    Varga: 2 forduló, 2 elpuskázott büntető. Meg nagy szerencse az utóbbi esetet követően.

    37.

    PERC
    … VARGA BARNABÁSÉ azonban a kipattanó, középről, öt méterről jobbal félmagasan a jobb sarokba emel a fekvő kapus fölött. 1–1!

    36.

    PERC
    VARGA BARNABÁS jobbal kapura lő, laposan, középre, DIBUSZ DÉNES jobbra eldőlve lábbal véd…

    36.

    PERC
    11-es GÓÓÓL!!! (1–1) Varga
    35.

    PERC
    A VAR szerint is 11-es volt.

    35.

    PERC
    Videobíró.
    34.

    PERC
    Myenty Abena kezezett Hahn fejese után az ötösön, sárga lap.

    34.

    PERC
    Balogh ballal 24-ről a sorfalba lő, Osváth jobb oldali beadása után Dibusz fogja Hahn hatméteres fejesét… DE BÜNTETŐ!

    33.

    PERC
    Sigér letalpalja Vargát a 16-os előtt, szabadrúgás.

    33.

    PERC
    Zachariassen: 38 meccs az idényben, 18 kanadai ponttal.

    31.

    PERC
    Hahn lő kapura balról egy jó csel után, de les.

    30.

    PERC
    Kinyik és Traoré kakaskodik picit. Békítés. Sikeres.

    30.

    PERC
    ÓMEN. A Fradinak a bajnokikon vendégként jobb a mérlege (11–3–3) a Paks ellen, mint házigazdaként (9–7–2). Az előző 10 vidéki összecsapásukból 7-et a fővárosiak nyertek meg, köztük a legutóbbi 4-et. A tolnaiak házigazdaként mostanáig utoljára 2017 áprilisában tudták legyőzni a Fradit (3–1), pontot pedig legutóbb 2020 júniusában (2–2) szerezntek ellene. Pedig akkor még a 91. percben is 0–2-re álltak…

    30.

    PERC
    A Ferencváros egykori kapusa, Szeiler József a Sportrádióban Virányi Zsoltnak mondta el, mit vár a Pakstól és a Ferencvárostól a két csapat szombat esti mérkőzésén a labdarúgó NB I 26. fordulójában.

    29.

    PERC
    IGAZSÁG. Az előző 14 egymás elleni tétmérkőzésükön sosem volt kevesebb három gólnál. Ezek során az FTC egy kivételtől – a tavaly februári Üllői úti 0–3-tól – eltekintve mindig legalább kétszer betalált, és 12-szer győztesen jött le a pályáról.

    26.

    PERC
    Hazai szöglet, előtte elcsúszik a spori, a hazai közönség örül.

    24.

    PERC

    23.

    PERC
    VEZET A FRADI! Marquinhos indítja középről kitűnően KRISTOFFER ZACHARIASSENT, aki jobbal átemeli a labdát a kapus fölött a hazai kapu közepébe középről, 16 méterről. Csodás góllal 0–1!

    23.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Zachariassen

    20.

    PERC
    Varga ad be jobbról, becsúszva szereli Botka, de szöglet.

    19.

    PERC
    Kinyik Ákos kap sárga lapot a bal szélen megiramodó Marquinhos felrúgásáért. Eltiltás is.

    17.

    PERC
    Szabó lő ballal hétről kapura, Sigér bevetődik elé, a jutalma egy blokkolás… és kirúgás.

    16.

    PERC
    Most meg nagyot kap Knoestertől.

    16.

    PERC
    A Fradi ellen 13 meccsen csak 4 kanadai pontig jutott.

    16.

    PERC
    Böde az előző 6 bajnokiján 6 kanadai pontig jutott.

    15.

    PERC
    Sagal pontatlan sarokrúgása után hazai kontra, Hahn beadása után Dibusz elüti a labdát Varga fejéről. A harciasan helyzetbe kerülő Böde lő aztán jobbal kapura 15-ről, picit jobbról, de a kapust találja el.

    14.

    PERC
    Zachariassen nem lő kapura jobbal az ötös jobb sarkától, középre gurít, de pontatlan a beadás a bevetődő Marquinhosnak.

    11.

    PERC
    Kinyik gyertyát fejel a 16-os előtt, de kisegíti őt azonnal Papp, elsodorja a labdát okosan Marquinhos elől.

    10.

    PERC
    Nincs telt ház, de jó a hangulat a stadionban.

    10.

    PERC
    Parádés sorozatban van a Paks, hiszen az előző öt bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ami klubcsúcs-beállítás. Hasonlóra eddig egyszer, 2015. október-novemberben, Csertői Aurél edzősége idején volt példa, akkor ezzel a második helyre küzdötte fel magát a csapat, ám a bajnokságot végül hetedikként zárta. Abból az együttesből csak Szabó János, Papp Kristóf és Hahn János kerettag most is.

    8.

    PERC
    Baráth nem igazán fejelt az imént, ráfejelték a labdát közvetlen közelről a paksiak.

    8.

    PERC
    Sagal első beadását elfejeli Baráth elől Böde, a második majdnem a jobb felsőbe pattan Baráth fejéről, de figyel Varga kapus, Marquinhos lövése aztán rossz középtávolról.

    7.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    7.

    PERC
    Hahn labdát veszít, Traoré balról középre passzol, Zachariassen emel, Kinyik az ötösről a léc fölé ment. Korner itt is.

    6.

    PERC
    … kifejeli a labdát Marquinhos. Baráth indít, Vas figyel.

    5.

    PERC
    Balogh ad be jobbról ballal egy kornert…

    4.

    PERC
    Majdnem vezet a Fradi, de csak majdnem, Zachariassen passza lesen kapta Marquinhost.

    2.

    PERC
    Traoré odarúg a felezőnél Hahnnak. Szabadrúgás.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Szakad az eső.

    A hazaiak tiszta zöldben, a vendégek aranysárga mezben és fekete nadrágban.

    A vendégektől Gojak, Civic, Budzsemaa, R. Mmaee, Pászka és Wingo járt így.

    Windecker, Kádár és Lorentz simcs a hazai keretben.

    Egy kis örökmérleg! Eddig 35-ször meccseltek az élvonalban, és ezekből a fővárosiak négyszer annyit nyertek meg, mint a tolnaiak. Az örökmérleg 5 paksi diadal, 10 döntetlen, 20 ferencvárosi siker, 39, ill. 79 góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Pakshoz:
    2019, Böde Dániel, ingyen
    2019, Holczer Ádám, i.
    2016, Rácz Gergő, i.
    2012, Kulcsár Dávid
    2007, Tököli Attila, ingyen
    2005, Nógrádi Árpád, i.
    A Pakstól a Ferencvároshoz:
    2015, Haraszti Zsolt
    2012, Böde Dániel, 200.000 euró
    2008, Márkus Tibor, ingyen
    2011, Pölöskei Péter, i.

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Lenzsér és Nagy R. (mindkettő térdműtét után) sérült, a vendégektől Vécsei, Besic (térdműtét után) és S. Mmaee (bokaszalag-húzódás) maródi.

    „Hatékonyabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, ahhoz pedig, hogy ki tudjuk használni a helyzeteinket, több koncentrációra lesz szükség a büntetőterületen belül, illetve annak környékén. Szerintem elég helyzetünk volt a MOL Fehérvár ellen, csakhogy a többségével nem tudtunk élni. Erről is szól a futball – fontos, hogy betartsuk a taktikát, valamint a helyzeteket nem elég kialakítani, ki is kell használni őket… -- Egyik csapatnak sincs könnyű dolga a Paks ellen, agresszív csapatról van szó, különösen otthon. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen játékra számíthatunk az ellenféltől, tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni. Szeretném, ha csapatként tudnánk működni, győztes mentalitást mutatnánk -- a többit majd meglátjuk. Nem lesz könnyű dolgunk” – így Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-n.

    Ryan Mmaee ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen szerepelt és 12 gólt szerzett. A 12-szeres marokkói válogatott csatár két évvel ezelőtt, nyáron érkezett a Ferencvároshoz, a Transfermarkt adatai szerint a zöld-fehérek 750 ezer eurót fizettek érte az AEL Limassolnak. Mindez azért érdekes, mert Mmaeének még két évig érvényes a szerződése a Ferencvárosnál, ami azt jelenti, hogy ha a Leeds szándékai valóban komolyak a marokkói támadóval kapcsolatban, akkor ki kellene őt vásárolni a szerződéséből – a játékos értékét egyébként jelenleg 2.8 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

    A Leedsnek égető szüksége lenne egy csatárra, mert Patrick Bamford rengetegszer küzd sérüléssel, a télen igazolt Georginio Rutter pedig nem igazán találja a góllövőcipőjét, míg Rodrigo ugyan átlagban minden második meccsén gólt szerzett az idényben, (26 meccs, 13 gól), ám már 32 éves…

    Az angol Football Insider értesülései szerint az angol élvonalban a bennmaradás kiharcolásáért küzdő Leeds United a nyári átigazolási időszakban szerződtetheti a Ferencváros marokkói támadóját, Ryan Mmaeét.

    Az FTC elleni bajnokit várva megszólalt a gólkirályjelölt Varga Barnabás is: „Többször sikerült már megszorongatni a Ferencvárost, így talán nem is annyira túlzó cél, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ellenfelünk ráadásul nem a legjobb formájában futballozik. Volt már ebben az évadban a Fradi ellen olyan találkozónk, amelyen győzelmet érdemeltünk volna, itt az ideje tehát a sikernek.”

    Ám nemcsak a 36 éves paksi kedvenc, de a nála 17 évvel fiatalabb Vas Gábor is izgalommal várja a szombati meccset.
    „Természetesen hajt bennünket az elmúlt öt győzelmünk miatti lelkesedés, s az is, hogy a tabellán dobogós helyre kerülhetünk – mondta a klub honlapjának a védő. – Sok néző lesz kint a meccsen, ami szintén doppingol bennünket.”

    „A Ferencváros mindegyik fordulóban mindegyik riválisa ellen esélyesnek számít, és így lesz ez most is – nyilatkozta az FTC-vel korábban kétszer bajnokságot, kétszer ezüstérmet, egyszer bronzérmet nyerő Böde Dániel. – Ugyanakkor jó állapotban vagyunk mi is, fontos lenne pontot, sőt pontokat szerezni. Nekem sokat jelentene, ha a Fradi után a Pakssal is lenne bronzérmem a bajnokságban.”

    Remek formában futballozik a Paksi FC. Az utóbbi öt forduló valamennyi mérkőzését megnyerte a Bognár György edzette csapat, ráadásul a 25-szörös válogatott, a ferencvárosiak korábbi kedvenc támadója, Böde Dániel is lövi a gólokat. A paksi csatár Waltner Róbert edzősködése idején nem került a profi keretbe, az NB III-ban szerepelt, „rehabilitálása” óta egyszer játszott kezdőként, hétszer pedig csereként lépett pályára, s ezeken a találkozókon öt gólt szerzett. Ha így folytatja, a csapat gólkirályjelöltje, Varga Barnabás közelébe is kerülhet, ugyanis a csatártárs 17 találattal első az NB I-es góllövőlistán.

    A paksi csatár, Böde Dániel számára fontos mérkőzés a Ferencváros elleni bajnoki, a múlt és a jelen miatt is – szeretne dobogós helyen végezni.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAKS–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ