2023.IX.10. Magyarország – Csehország: 1-1

Sallai góljával vezettünk, de döntetlen lett a vége

Nem hagyták magukat a harcias csehek, és hamar egyenlítettek a telt házas Puskás Arénában.
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Csehországgal felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában.

MAGYARORSZÁG — CSEHORSZÁG 1-1 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, 54.444 néző.
vezette: Igor Pajac (asszisztensek: Mihalj, Novosel; tartalékjv.: Kolaric; VAR: Ante Culjak, VAR asszisztens: Zobenica – horvátok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Lang, W. Orbán (Fiola, 60.), Szalai At. — Nego (Kata, 84.), Kalmár (Nagy Á., 46.), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez — Sallai R. (Csoboth, 84.), Szoboszlai — Varga B.
kispad: Demjén, Szappanos, Balogh B., Mocsi, Szalai G., Szuhodovszki
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

CSEHORSZÁG: Stanek — Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati — Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Hlozek (Kuchta, 83.), Jurecka (Cerny, 71.) — Chytil (Lingr, 72.)
kispad: Pavlenka, Koubek, Krejci, Cvancara, Král
Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy

Gól: Sallai R. (52.) illetve Jurecka (63.)
Sárga lap: Kalmár (21.), W. Orbán (51.), Sallai R. (56.)(?), Kerkez (90+4.) illetve M. Sadílek (76.), Provod (86.), Kuchta (87.)

A Keleti pályaudvar környékén már-már idilli volt a hangulat: a napsütéses, kellemes időjárásban többen is kerékpárra pattanva tekertek a Puskás Aréna irányába, volt, aki saját bringát használt, akadtak, akik a zöld színűre festett, bérelhető verzióval gurultak a Thököly út szélső sávjában. Száguldozásról azonban szó sem volt. Ahogy a kerékpárosok, a gyalogosok is komótosan haladtak a stadion irányába, és talán az autósok is türelmesebbek voltak a megszokottnál, senki sem dudált, nem tolakodott be a másik elé.

Nincs tét, nem kell izgulni, nem kell lerágni a körmöket, a drukkereknek vasárnap este egy dolguk volt: hátradőlni a Puskás Aréna székeiben, és élvezni, ahogy a nemzeti csapat játszik Csehország ellen. Figyelni és tapsolni a csapatnak, amely belgrádi 2–1-es sikerének köszönhetően tíz pontjával vezeti az Európa-bajnoki selejtező G-csoportját.

Amikor a hangosbemondó harminc perccel a kezdés előtt a magyar válogatott játékosainak nevét kezdte sorolni, noha még fél ház volt a lelátókon, a kiabálás, trombitálás fülsüketítő zajjá változott. A decibelmérő három futballista nevénél emelkedett a legmagasabbra, Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás és Sallai Roland kapta a leghangosabb ovációt – és természetesen Marco Rossi. Sőt, a szövetségi kapitány nevének elhangzásakor elképesztő hangorkán kerekedett, nem túlzás, az olasz trénert a drukkerek már-már félistenként tisztelik.

Marco Rossi nem is vette – még véletlenül sem – félvállról a Csehország elleni kilencven percet. Felkészülési mérkőzés ide, tesztmeccs oda, a válogatott a legerősebb összeállításban vonult ki, a szakmai stáb a belgrádi kezdő tizenegyen mindössze egy helyen változtatott, a középpályán Nagy Ádám helyére Kalmár Zsolt került be. Az NB I-ből a vendégeknél is volt futballista a pályán, a Puskás Akadémiát erősítő Patrizio Stronati negyedszer lépett pályára a cseh válogatottban, ahogy az előző három alkalommal, ezúttal is felkészülési mérkőzésen.

A Puskás Akadémia védője a három belső védős rendszerben a bal oldalon kapott szerepet, rögtön meg is gyűlt a baja a jobb szélen futballozó Loic Negóval. Agilisan, jó tempóban kezdte a mérkőzést a magyar együttes, negyedóra után 68 százalékban volt hazai lábakon a labda, a 10. percben pedig olyan támadást épített fel a csapat, amely, ha góllal zárul, az esztendő legszebb akciója lehetett volna.

Kalmár Zsolt, Kerkez Milos, Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás és Sallai Roland volt a labda útja, s a Freiburg légiósa kis híján megszerezte a vezetést.

A válogatott megbecsülte a labdát, a legtöbbször jól járt lábról lábra, és nem is volt „egyoldalas” a támadásvezetésünk, hol Kerkez Milos, hol Loic Nego húzott el a szélen és került a cseh védők mögé, Varga Barnabás nagyszerűen vette ki a részét az összjátékból, és trükkös átadásai is rendre célba értek. Kulturáltan játszottak a vendégek is, nem vágták előre vaktában a labdát, ha kirúgás következett, akkor is próbáltak lapos, rövid passzokkal átjutni az ellenfél térfelére.

Az első félidő gól nélkül zárult, de a magyar válogatott hajszálnyival közelebb állt a vezetés megszerzéséhez, a szünet előtt ugyanis Szalai Attila távoli ballábas lövése is beakadhatott volna, és tudatos szögletvariációval is próbálkozott a válogatott, ennek végén Sallai Roland került helyzetbe…

A második félidőben a csehek sok pontos passzal kezdtek, ám hét perccel a szünetet követően jött a magyar gól.

S nem is akármilyen!

Varga Barnabás sokadszor mozgott jól a labda irányába, egyérintős indítását Kerkez Milos a bal oldalról mesterien lőtte középre, az érkező Sallai Roland pedig nem hibázott. Szép gól volt, ám a találatnál csak a gólöröm volt árulkodóbb, a 26 éves támadó, sőt az egész csapat olyan lelkesedéssel ünnepelte a gólt, mintha tétre menne a játék.

Sajnos nem sokáig élvezhette a közönség a vezetést, tizenegy perccel később egyenlítettek a csehek. Lang Ádám röviden fejelt haza egy labdát, a vendégek pedig kihasználták a lehetőséget (Václav Jurecka volt eredményes) – lehet azon vitatkozni, hogy a hátvédet meglökték-e a levegőben vagy sem, a belső védőnek ilyen helyzetekben sokkal határozottabban, keményebben kell(ene) belemennie a párharcba.

A mérkőzésen egyébként is akadt már néhány durvább belépő. A felezővonal közelében a csehek csapatkapitánya, a West Hamben légióskoldó Tomás Soucek rúgott jókorát a másik csapatkapitányba, a liverpooli Szoboszlai Dominikba, a két vezér össze is szólalkozott (amúgy szeptember 24-én a Liverpool a West Ham Unitedet fogadja az Anfielden…).

A hajrában Marco Rossi többet is cserélt, a kecskeméti Horváth Krisztofer személyében újoncot avatott a válogatott, és bár a hajrában Szoboszlai szabadrúgásból, Kerkez távoli lövéssel próbálkozhatott a gólszerzéssel, maradt az 1–1-es döntetlen. A magyar szurkolókat ez azonban nem zavarta, felállva tapsolták meg a válogatottat, a csapat pedig szokásához híven megköszönte a biztatást.

A Marco Rossi vezette nemzeti csapat 2023-ban legyőzte Észtországot (1–0), Bulgáriát (3–0), Litvániát (2–0) és Szerbiát (2–1), döntetlent játszott Montenegró otthonában (0–0), vasárnap este pedig a nemzetek közötti mérkőzésen 1–1-et Csehország ellen.

A folytatás október 14-én, amikor Európa-bajnoki selejtezőn Szerbia érkezik a Puskás Arénába, három nappal később Kaunasban meg Litvánia vendége lesz a válogatott.

További képek: Farkas Zsolt, mlsz.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Kimondottan kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Lehet, hogy születhetett volna több gól, de ez most így sikerült. Tisztában voltunk a magyar válogatott játékával, de természetes, hogy ők is próbálkoztak némi változtatással, és mi is. A több mint ötvenezer néző pedig önmagáért beszél” – értékelt a csehek szövetségi kapitánya, Jaroslav Silhavy.

A Nemzeti Sport kérdésére hozzátette, itt már átéltek egy nagyszerű hangulatú mérkőzést az Európa-bajnokságon a hollandok ellen, és irigyli, hogy a magyar szurkolók egy felkészülési meccsen is hasonló hangulatot képesek teremteni.

„Fantasztikus játékosok alkotják a magyar csapatot, Szoboszlai Dominik az első, akit kiemelhetek a hazaiaktól. Egy döntetlen egy ilyen csapat ellen jó eredmény, nagyra értékelem” – reagált a cseh kapitány arra a kérdésünkre, mennyire értékes most a Magyarország elleni döntetlen.

A mieink részéről Marco Rossi először a csehek ellen debütáló Horváth Krisztoferről beszélt, elmondta, nem volt egyszerű dolga, ahogy legutóbb Kata Mihálynak sem, mert olyan intenzitáshoz kell hozzászokniuk, ami számukra új. Ezért fontos velük szemben a türelem.

„A ma esti meccs bizonyította, amit korábban is mondtam, hogy amikor a válogatott játszik, nincs barátságos mérkőzés. Mindenki meg akarta nyerni a meccset. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, összességében kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, de ha most is minden helyzetet kihasználunk, más lehetett volna a végeredmény” – foglalta össze a meccset Rossi.

A Nemzeti Sport kérdésére elmondta, sosem gondolta volna, hogy több mint ötvenezer szurkoló harsogja majd a nevét.

„Amikor erre gondolok, hogy a stadion egyik fele Marcót, a másik Rossit harsog, az nagyon megindító. Sosem hittem volna, hogy ez megtörténhet, Az a legkevesebb, amit tehetek, hogy megköszönöm. Azért kulcsoltam össze a kezem, mert ez köszönetnyilvánítás a részemről. Elnézést, ilyenkor elcsuklik a hangom” – mondta az olasz szakvezető.

A szövetségi kapitányt ezután a hiányzókról kérdeztük, mennyire nehéz megoldani a pótlásukat az NB I-ből.

„Amikor gondban vagyunk, sajnos mindig ugyanazon a posztokon adódik problémánk. Schäfer András és Vécsei Bálint is több meccsről hiányzott már. Szoboszlai Dominik persze képes ezt a szerepet is betölteni, de a Liverpoollal szemben nekünk inkább előrébb van rá szükségünk. Meghívtunk olyan játékosokat, akik pótolhatják a hiányzókat, de egészen más a válogatottban szerepelni, mint az NB I-ben. Említhetem a jövőt illetően Szuhodovszki Somát is, akinek még alkalmazkodnia kell ahhoz, amit mi kérünk. Azonban ez a két meccs is üzenet lehet a fiatalok számára, ha megfelelően teljesítenek, megkaphatják a lehetőséget.

Rossi Varga Barnabással kapcsolatban elmondta, jelenleg úgy tűnik, Szalai Ádám után ő lehet az első számú csatár, de ez nem azt jelenti, hogy Ádám Martin nem kap majd lehetőséget, de most nem volt olyan fizikai állapotban, hogy segíteni tudjon a csapatnak.

Felkészülés: „Nem felejtették el Albániát, de számít a magyarok elleni döntetlen” – cseh lapszemle

beszámolója címében a sport.cz arra, hogy a csehek csütörtökön fájó két pontot veszítettek az Európa-bajnoki selejtezőben Albániával szemben, amely a lengyeleket is legyőzte, így megelőzte Csehországot a csoportban. „Javítottak, visszakapták a hitelességüket?” – vetette fel a kérdést a lap, kiemelve, hogy erős magyar csapattal játszottak a csehek, hiszen a mieink tavaly Angliát és Németországot is legyőzték a Nemzetek Ligájában, az A-ligában.

„Nem szeretném összehasonlítani ezeket a meccseket, mert Albániával szemben két pontot veszítettünk a selejtezőben, ezt pedig sokáig bánni fogom. A magyarok viszont az elmúlt időszakban rengeteget fejlődtek, kiváló játékosaik vannak. Egy ilyen erős csapat ellen belefér a döntetlen” – idézte Jaroslav Silhavy cseh kapitányt a sport.cz, amely megemlítette, hogy a cseh csapat kezdőjében kilenc változás volt az albánok elleni mérkőzéshez képest, s bár a csehek nem remekeltek, helyt álltak a magabiztos magyarokkal szemben.

„Háború volt” – summázta a mérkőzést Mojmír Chytil, a csehek csatára, utalva arra, hogy a felkészülési mérkőzésen a cseheknek sikerült semlegesíteniük a magyarok olykor túlzott agresszivitását, s arra is, hogy a csehek sem engedték át könnyen a magyar támadókat.

„A játékvezető is hozzájárult a pályán tapasztalható feszültséghez, nem volt ugyanaz a mérce mindkét oldalon és ez egy kicsit megijesztett minket” – bírózott egyet ugyancsak a sport.cz-nek a csehek egyenlítő gólját szerző Václav Jurecka, aki első gólját szerezte hazája válogatottjában. A támadó úgy érzi, az albánok elleni fájó döntetlen után Magyarországon valamelyest sikerült javítaniuk a szurkolókkal szembeni helyzetükön.

Az idnes.cz-nek Silhavy a második félidőt emelte ki.

„Főleg a meccs végén mindkét csapat nyerni akart. Egymás után jöttek a támadások, a lövések, a játékosok pedig nem kímélték egymást. Amikor Jurecka egyenlített és beszaladt a kapu mögé, a kezével gúnyolta a szurkolókat, hogy túl halkan drukkolnak, de ezután feldobták a mérkőzést a lelátón helyet foglalók” – említi meg a lap.

„Ha a heccelés nem lép át egy bizonyos határt, egyáltalán nem káros. Ennek köszönhetően a fiúk végül nyerni akartak, de az ellenfél is. A környezet nagyszerű volt. Amikor ötvenezer ember jön el egy felkészülési mérkőzésre, az nagyszerű. Irigy vagyok” – idézte a lap Silhavyt.

Az iDnes beszélt Václav Jureckával is, aki azt mondta: „Soha nem felejtem el a magyarok elleni mérkőzést” – utalva arra, hogy a csatár először volt eredményes a cseh válogatottban.

„Olyan hangulat volt a stadionban, mintha selejtezőt játszottunk volna. Fantasztikus” – summázta a Slavia Praha támadója, aki hozzátette, a magyar szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, ennek is köszönhető, hogy a felkészülési mérkőzés olyan volt, mintha lenne tétje.

Az iSport.cz is az albánok elleni mérkőzésre tekintett vissza: „Korrekt javítás, cserékkel” – írta címében a lap, amely a Puskás Arénában beszélt Petr Fousekkel, a Cseh Labdarúgó-szövetség elnökével is, aki elmondta, hogy az albánok elleni iksz után nem volt okuk lépéseket tenni, mert tudták, hogy erős ellenfél az albán csapat. „Lehet, hogy kicsit harcoltunk magunkkal, de ilyen megtörténhet” – mondta Fousek.

A lap beszámolója szerint a cseh válogatott teljesítménye enyhe dicséretet érdemel, a magyarok a legjobbjukat mutatták be, a csehek viszont kilenc változtatással játszottak.

„Még a cserejátékosokkal is korrekt eredmény volt egy lendületes riválissal szemben” – fogalmazott cikkében az iSport.cz, amely egy másik cikkében Jakub Brabecet szólaltatta meg, aki a magyarok elleni döntetlent nem tartotta igazi javításnak az albánok elleni meccs után.

„Kiváló minőség és forma” – mondta az elmúlt években rakétatempóban emelkedő magyar válogatottról a görög Arisz cseh védője, Jakub Brabec, aki két évvel ezelőtt a kispadról nézte, ahogy a cseh válogatott Hollandiával vív Európa-bajnoki mérkőzést a Puskás Arénában, s cseh szurkolók tömege özönlött a magyar stadionba.

„Silhavy továbbment, a kilenc változás reményt ad. Szoboszlai elcsendesedett” – írja címében  az iSport.blesk.cz, amely megjegyezte, bár a magyarok ellen ugyanolyan eredményt ért el a cseh csapat, mint az albánok ellen, de a Puskás Arénában rendezett mérkőzés sokkal jobb volt, mint a selejtezős meccs.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+6.

    PERC
    Montenegró nyert közben…

    90+6.

    PERC

    90+6.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+5.

    PERC
    Dibusz elkap egy indítást, Horváthot indítja, de szerelik őt.

    90+4.

    PERC
    Kerkez Milosnak sárga lap, odakönyökölt visszafelé Holesnek a felezőnél.

    90+3.

    PERC
    Cseh korner jobbról, kiharcolta Soucek. Beadja Cerny… az ötösről jobbal a léc fölé lő Soucek, de beleért még Fiola is. Kirúgás.

    90.

    PERC
    Öt perc a ráadás.

    90+2.

    PERC
    Nagy passzol Csobothnak, aki megindul, de szereli őt a 16-oson Stronati. Régi ismerősök…

    90.

    PERC
    Fiola ellöki Lingrt a bal szélen.

    90.

    PERC
    Még van egy cserelehetőségünk.

    87.

    PERC
    Jan Kuchta kap sárga lapot reklamálásért. Előtte lökte Kerkezt az alapvonal mellett.

    86.

    PERC
    Lukás Provod lerántja Katát: sárga lap.

    85.

    PERC
    Két csatárral támadunk? Most éppen Kerkez van elöl Varga mellett.

    84.

    PERC
    A villámléptű Csoboth Kevin váltja Sallait.

    84.

    PERC
    Kata Mihály be, Nego le.

    83.

    PERC
    Montenegró–Bulgária élőben az NSO-n!

    83.

    PERC
    Jan Kuchta váltja Hlozeket. Szélső helyett középcsatár.

    83.

    PERC
    Szoboszlai 23 méteres lövését blokkolja háttal Sallai, Kerkez ballal a 16-os bal sarkáról nem sokkal lő a rövid felső sarok mellé! Oldalháló.

    82.

    PERC
    Lukás Sadílek be, Michal Sadílek le.

    81.

    PERC
    Tököli Attila után újra kecskeméti játékos a válogatottban Horváth Krisztofer személyében. Tököli 2011-ben játszott kecskemétiként a nemzeti csapatban. A csatár hét év szünet után kapott akkor újra meghívót – írja P. K.

    80.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    80.

    PERC
    … de mindegy, mert Szoboszlai picit balról, 17.5 méterről jobbal a bal felső fölé lő.

    79.

    PERC
    Provod a sorfal mögött fekszik…

    78.

    PERC
    Soucek ellöki a 16-os előtt Szoboszlait.

    78.

    PERC
    Szoboszlai örömében csaphatott a földre, amikor lefújták a szabálytalanságot. Tudja, hogy ez neki nagy helyzet…

    77.

    PERC
    Fotók: Koncz Márton

    77.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    77.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    77.

    PERC
    Horváth a 16-os előtt, szereli Soucek.

    76.

    PERC
    Michal Sadílekmek sárga lap a becsúszásért.

    76.

    PERC
    Sadílek odarúg Kerkeznek, majd ő sértődik meg, és fenyegeti a magyart.

    72.

    PERC
    Újoncavatás!

    72.

    PERC
    Horváth Krisztofer be, Styles le. Szűrő helyett támadó középpályás.

    72.

    PERC
    Ondrej Lingr be, Chytil le. Ék helyett szélső.

    71.

    PERC
    Václav Cerny be, Jurecka le, szélsőcsere.

    70.

    PERC
    Kerkez bal oldali beadását kapura fejeli hétről Lang, hátrafelé, de ez a kapusé.

    69.

    PERC
    A pályán kemény mezőnyharc.

    69.

    PERC
    Fotó: Koncz Márton

    69.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    65.

    PERC
    Egy kósza ívelést Lang a 16-os elől rosszul fejel haza, Chytil jobbra fejeli a labdát a talán kicsit fölöslegesen kimozduló Dibusz mellett, kissé jobbról, 10 méterről jobbal az üres kapu bal alsó sarkába lő Jurecka. 1–1!

    64.

    PERC
    VÁCAV JURECKA BETALÁL!

    63.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–1) Jurecka
    62.

    PERC
    Jurecka nagyot lök Szoboszlain.

    61.

    PERC
    Eltelt fél óra, megint zeng a Marco Rossi! c. kórusmű a lelátóról.

    61.

    PERC
    Sallai a 44. válogatott meccsén a 11. gólját szerezte (ő a legeredményesebb a mostani keretből), Kerkez pedig a 10. válogatott mérkőzésén másodszor adott gólpasszt.

    61.

    PERC
    Sárga lap nem volt előbb, jelentjük.

    60.

    PERC
    Fiola Attila be, Orbán le. Lang megy be középre.

    60.

    PERC
    Szoboszlain nagyot lök Soucek. Sárga lap? Még oda is rúgott picit a cseh.

    58.

    PERC
    Tomás Holes be, Brabec le, bekkcsere.

    58.

    PERC
    Lukás Provod váltja Masopustot.

    58.

    PERC
    A közönség véleményét talán érti már a bekk.

    57.

    PERC
    Hlozek lő a léc fölé a 16-os előteréből, Dibusz biztosított.

    57.

    PERC
    Stronati nekimegy Sallai fejének, miután ellökte őt. Ápolás.

    55.

    PERC

    55.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    55.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    55.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    55.

    PERC
    Styles szereli Souceket nagy földharcban az ötös előtt.

    53.

    PERC
    VEZETÜNK! Kerkez gyors bedobását visszaadja Varga, Kerkez ballal remekül ad középre, SALLAI ROLAND meg ballal a jobb felsőbe lő kissé balról, hét méterről, Stronatit megelőzve. A labda a dermedten álló kapus jobb válláról pattant a hálóba: 1–0!

    52.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–0) Sallai
    51.

    PERC
    Nego kifejeli az ötösről Soucek beadását.

    51.

    PERC
    Willi Orbánnak sárga lap is.

    51.

    PERC
    Orbán odatapos Cyhil lábára a 16-os előtt, szabadrúgás.

    48.

    PERC
    Szoboszlai vezeti a labdát, okosan Varga elé passzol, aki rosszul veszi le a labdát, majd elesik. Tovább, nincs 11-es.

    48.

    PERC
    Brabec bal oldali beadása Jurecka elé pattan, aki jobbal a jobb alsó mellé lő 16-ról, középről.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Az ezek szerint a kisebb sérüléséből teljesen felépült Nagy Ádám be, Kalmár le.

    FÉLIDŐ

    Fotók: Koncz Márton

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    A tábor fix programja: úgy 30 percenként Marco Rossit éltetik – jelenti P. K.

    FÉLIDŐ

    Montenegró–Bulgária élőben az NSO-n!

    FÉLIDŐ

    57 százalékban volt nálunk a labda, 7-szer lőttünk kapura, 2-szer annak felületére, a másik oldalon ez az arány 5/1.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    43.

    PERC
    Hlozek nagy formában a Bayerrel: 4 meccs, 4 kanadai pont… 40 perc alatt!

    43.

    PERC
    Sallai! Kissé jobbról nem sokkal véti el a jobb felső sarkot egy szép csel után egy egy jobblábas, 17 méteres lövéssel.

    42.

    PERC
    Hlozekért tavaly 13 millió eurót adott a Leverkusen.

    42.

    PERC
    Zima felcsap jobbszellőnek, jobbal bead Szoboszlai mellett, az ötösön Hlozek jobbal ismét sarkaz egyet, a beadás Dibuszé.

    38.

    PERC
    MEKKORA VÉDÉS?! Nagy. Orbán jobbról laposan keresztbe gurít a 16-os előtt Szalainak, aki kissé balról, 23-ról jobbal a jobb felsőbe lőne, de véd látványos légi út végén a kapus.

    37.

    PERC
    FÖLÉ! Szoboszlai bal oldali szögletét kapura rúgja jobbról, 18-ról kapásból Kalmár, a pattogós labdát a kapu elől a léc fölé fejeli, vagy inkább vállalja Sallai!

    34.

    PERC
    Szoboszlai ad be jobbról a 16-os sarka elől egy szabadrúgás, Orbán távoli fejese pontatlan.

    31.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    31.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    31.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    31.

    PERC
    Sőt mindketten végigjátszották a meccset.

    30.

    PERC
    Augusztus 12-én is összecsaptak párszor a WHU–Bournemouth meccsen, mindketten kezdtek.

    29.

    PERC
    Kerkez ismét középen, de szereli őt a 16-os előtt Soucek. Kettős ápolás.

    29.

    PERC
    Hlozek középtávoli lövése után Nego jobb oldali beadása sem az igazi. Utóbbi a középcsatár helyén felbukkanó Kerkeznek rossz.

    28.

    PERC
    Stanek egyik vetélytársa Jirí Pavlenka (Werder Bremen), a másik az augsburgi Tomás Koubek.

    27.

    PERC
    Szoboszlai labdát szerez közben, a 16-os bal sarkáról Sallai és Varga közé passzolt, de beleért Brabec is.

    27.

    PERC
    Az Everton-nevelés Stanek kapus a Viktoria Pilsen játékosa, ma 6. alkalommal válogatott.

    25.

    PERC
    Hlozek megvillan a bal szélen, visszapasszát Chytil ballal 16-ról laposan odarúgja Dibusz leé.

    24.

    PERC
    Szoboszlai jobbal jócskán a léc fölé vágja a 24 méterről járó szabadrúgást.

    24.

    PERC
    Brabec 31 éves, az Ariszban játszik.

    23.

    PERC
    Szép akció, Stylest ellöki a 16-os jobb sarka előtt Brabec.

    21.

    PERC
    Kalmár Zsolt kap sárga lapot: Lang lökte Hlozeket, Kalmáré a lecsorgó, aztán rálegyint a horvát sporira.

    21.

    PERC
    Styles ugratja ki a jobbon robogó Negót, de rossz a visszapassz.

    20.

    PERC
    Közben cseh helyzet, Masopust jobb oldali beadása üresen találja az ötös bal sarkán Stronatit, mert a cseh vitéz két kézzel ellökte Orbán, hatméteres fejese a kapusé.

    20.

    PERC
    Staněk likviduje šanci Sallaie. Mondjuk ezt ki lehet találni.

    19.

    PERC
    ONLINE: Maďarsko -- Česko 0:0. Devět změn, v útoku Chytil. Souček nechybí. Részletek ITT!

    17.

    PERC
    Styles passza nem az igazi, megindul a jobb szélen Jurecka, de megelőzi őt Lang, szerencsére nem volt az igazi Sadílek passza.

    14.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    14.

    PERC
    68 százalékban mienk a labda.

    14.

    PERC
    Mezőnyharc, hatalmas magyar mezőny- és labdabirtoklási fölénnyel.

    11.

    PERC
    HELYZET! Szoboszlai a 16-os bal oldala elől az ötös bal sarka és Varga elé passzol, aki Sallait ugratja ki körömpasszal, aki ballal, kissé balról a kapusba lő!

    10.

    PERC
    A neves Masopust szépen ad be jobbról jobbal, az ötösön elegánsan sarokkal leveszi a labdát Chytil, beleér Orbán, jöhet így Dibusz… jön is!

    9.

    PERC
    Zima a Torino légiósa, Nego játszott anno az AS Romában. Ma már a Le Havre ásza, 3 bajnokin 2 gólpassznál jár.

    8.

    PERC
    Nego és Styles akciózik a balon, Zima remekül lép közbe.

    8.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    7.

    PERC
    Jurecka hatalmasat lök Orbánon a 16-oson belül, repül a védő, és tocsog köröttük a víz. Nem a szárazság az úr a pályán.

    6.

    PERC
    Orbán hatalmas indítását jobbról jobbal keményen középre rúgja Nego, se senkinek sem jó ez.

    5.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    5.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    4.

    PERC
    Kerkez beadása remek, a beadása nem, de Stronati Szoboszlai elé passzol, akit meglep a labda. A kapus a nevető sokadik így.

    3.

    PERC
    Varga bal oldali beadását kifejeli Stronati az ötösön Sallai elől.

    2.

    PERC
    Szoboszlai, az alkalmi sorfal kifejeli Soucek 26 méteres, kissé jobbról járó szabadrúgását.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Gyászszünet Benkő László és a marokkói földrengés áldozatai emlékére.

    Marco -- zeng az egyik kapu mögötti szólam, mire a válasz a másik oldalról: Rossi.

    A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

    Fotó: Pór Károly, tőle jönnek majd a helyszíni jelentések is.

    Nincs elérhető leírás.

    A Magyarország–Csehország felkészülési mérkőzés előtt a Nemzeti Sport Online Facebook-tudósításában végigkísértük a magyar drukkerek menetét a Keleti pályaudvartól a Puskás Arénáig. A menetben új dalok is felcsendültek és ott vonult az első sorokban a női vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, Bíró Attila, akit külön is éltettek a szurkolók.

    Egy kis örökmérleg: 3 mérkőzés, 1-1 győzelemmel, 3, ill. 4 rúgott góllal (csak Csehországot értve).

    Fotó: B. B.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Pajac magyar csapat mérkőzésén legutóbb 2021-ben működött közre, ő vezette ugyanis a Fehérvár Ararat elleni Európa-konferencialiga-selejtezőjét, amikor a Vidi idegenben 2–0-ra kikapott és 3–1-es összesítéssel kiesett.

    A horvát játékvezetőt egyébként még 2020-ban az idény végéig eltiltották a Horvát Kupa elődöntőjében rendezett HNK Rijeka–NK Osijek találkozó után, mert többek között az eszéki Kleinheisler Lászlót is tévesen állította ki.

    A 37 éves Igor Pajac már az új idényben is sok munkát kapott, a horvát élvonal mellett a Bajnokok Ligája és az Európa-konferencialiga selejtezőjében összesen öt meccsen fújta a sípot (2–3), válogatott mérkőzésen pedig legutóbb a Málta–Anglia (0–4) Európa-bajnoki selejtezőn dirigált júniusban.

    A horvát Igor Pajac vezeti a mérkőzést, segítői pedig Ivan Mihalj és Kristijan Novosel lesznek, a negyedik játékvezető Patrik Kolaric, a VAR-asszisztens pedig Ante Culjak.

    Fotó: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Erős a csapatunk, mert egységesek vagyunk – Szoboszlai.

    Kérdésre válaszolva elárulta: a Puskás Akadémia cseh válogatott légiósa, Patrizio Stronati annyit mondott neki, hogy hazánkban mindig óriási az érdeklődés a válogatott meccsei iránt.

    Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány is arról beszélt: még emészteniük kell az albánok elleni meccset.

    „Mindannyian csalódottak vagyunk, de ez már a múlt, a folytatásra kell koncentrálnunk. Ahogy Brabec is említette, kulcskérdés lesz Szoboszlai féken tartása, ő az első számú csillag, biztosan rá kell figyelnünk a legjobban. De az egész csapat erős, hiszen nyert Angliában, Németországban, most Szerbiában fordított. A magyar csapat játéka könnyed, jól kontrázik, remek rúgói vannak, öntudatos csapattá vált. Semmi sem lesz egyszerű vasárnap számunkra.”

    A magyar válogatottról elmondta: tudja, hogy jó formában vannak a mieink.

    „Az eredmények magukért beszélnek. Kielemeztük őket, nem lesz egyszerű, ráadásul otthon fognak játszani a saját szurkolóik előtt. Több játékosra is figyelnünk kell, de egyértelműen Szoboszlai Dominik náluk az első számú, ezt mindenki tudja. De csapatként is nagyon jók, fel kell kötnünk a gatyánkat.”

    A csehek védője, Jakub Brabec arról kapott kérdést, hogyan érzik magukat az albánok elleni döntetlen után.

    „Egyértelműen nem örülünk, nem ideális most a hangulat, saját magunkat hoztuk rossz helyzetbe. A Puskás Arénához gyönyörű emlékek kötnek, hiszen itt játszottuk a hollandok ellen a győztes Eb-nyolcaddöntőt. Akkor azonban rengeteg szurkolónk volt itt, most azért más lesz.”

    Nem állunk csehül – Thury Gábor jegyzete.

    LVASÓINK KEZDŐCSAPATA CSEHORSZÁG ELLEN
    Dibusz Dénes (61.3%) – Lang Ádám (66.8%), Willi Orbán (89.5%), Szalai Attila (73.5%) – Loic Nego (73.8%), Kalmár Zsolt (44.9%), Callum Styles (67.4%), Kerkez Milos (85.6%) – Szoboszlai Dominik (86.3%), Varga Barnabás (79.9%), Sallai Roland (74.3%)

    Elárulta: Dibusz Dénes kezd majd a kapuban, nagyjából ugyanaz a tizenegy játékos fog kifutni a pályára, mint Szerbiában, és van rá esély, hogy Kata Mihály után vasárnap újabb újoncot avat a válogatott.

    Szintén a Nemzeti Sport kérdezte meg tőle, hogy Szoboszlai Dominik lehetőséget kap-e a következő mérkőzésen.

    „A kluboknak is megvannak a jogai, ahogy nekünk is. Én mindig megpróbálok kiváló kapcsolatot ápolni a klubokkal. Megkérdezem a vezetést, hogy rendelkezésre áll-e a játékos. Ha a válasz igen, utána már én döntöm el, hogy játszik-e vagy sem. Akkor a klub mondhat már bármit, mi döntünk a szakmai stábbal. Dominik a Liverpoolban négy meccset futballozott végig, nem értem, hogy itt miért ne kaphatna ugyanennyi játékpercet a csapatkapitány. De dönthetek úgy is, hogy nem játszik ennyit. A magyar válogatott számára nincs barátságos mérkőzés, Magyarországot képviseljük, óriási a felelősség.”

    „Nem vitás, hogy a győzelmet meg kell ünnepelni, de a házigazdát és az ellenfelet tisztelni kell, amit a magyar labdarúgók nem tettek meg” – vonta le a következtetést a szerb lap.

    „Ez úgy butaság, ahogy van. Remélem, ez a fajta kritika csak a sajtóban jelent meg, nem a játékosok vagy a stáb mondta ezt. Ők is tudják, hogy lehet ünnepelni egy győztes mérkőzés után. Mindig megtartottuk az ellenfél iránti tiszteletet, sohasem túloztuk el az ünneplést. Mindig mindenkit tiszteletben tartunk” – reagált Marco Rossi.

    Marco Rossi vette át ezután a szót, akit arról kérdezett kollégánk, mit szól ahhoz, hogy az Informer című szerb lap válogatottunk belgrádi sikere után arról írt: a magyar csapat tagjai az öltözőben hangosan ünnepeltek – a lap szerint a mieink kissé túlzásba is estek, ugyanis az öltözőben szóló zene egészen az interjúfolyosóig hallatszott, ahol mindkét csapat játékosai válaszoltak a kérdésekre.

    „Amikor munka van, akkor munka van, ez látszik jó ideje az eredményeken, és ez hozzájárul a hangulathoz. A szerbek elleni meccsre örömmel tekint vissza mindenki, mert nagyon fontos győzelem volt. A kapott gól nem volt jó, viszont nagyon jól reagáltunk csapatszinten, tartottuk magunkat az eltervezett taktikához, mozogtunk, próbáltuk tartani a labdát, feltörni őket. A gólok jó ütemben jöttek, még a szünet előtt, pozitív volt az egész. A második félidőben nagy nyomást gyakoroltak ránk, nekik kellett az eredményért menniük, beszorítottak minket, de mindenki foggal-körömmel védte a kaput, és elvégezte azt a piszkos munkát, ami ahhoz kell, hogy behúzzuk a meccset.”

    A magyar válogatott védője, Lang Ádám arról beszélt: a szerbek elleni siker után nagyon jó a hangulat a csapatnál, ahogy azt már az elmúlt években megszokták.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ