2023.IX.21. EKL-csoportkör: Ferencváros – Cukaricki: 3-1

Könnyed győzelemmel nyitotta a csoportkört a Fradi az Ekl-ben

Bár a Csukaricski szerzett vezetést, már az első félidő hajrájában fordított az FTC.
A labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 1. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 3–1-re legyőzte a szerb Csukaricskit.

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovicsot arról kérdeztük, figyelték-e a Csukaricski hétvégi bajnokiját, amikor is korábbi csapatát, a Crvena zvezdát győzte le a csütörtöki ellenfél.

„Néztük. Tisztelték ellenfelüket, de nem féltek tőle. A Csukaricskiben vannak fiatal játékosok és rutinosak is, remek keveréket alkotnak. Veszítenivalójuk nem volt, bátran játszottak, és győztek is, úgyhogy figyelnünk kell rájuk.”

A Ferencvárosnál rá nehezedő nyomásról – vagyis hogy minimum elvárás a bajnoki cím és a jó nemzetközi szereplés – azt mondta: nem gond neki, hiszen a Zvezdánál ugyanez volt a helyzet.

Arról is kérdezték, mit szól a Fradi keretéhez, amelyet megörökölt.

„Két hétig dolgozhattam együtt a játékosokkal, sajnos nem mindenkivel, hiszen jó néhányan a válogatottban voltak. De kihasználtam ezt a két hetet, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is megismertem a játékosokat. Nagyon elégedett vagyok a kerettel, mindenki fejlődni akar nemcsak egyénileg, hanem csapatként is. Jól dolgoznak a srácok, nagy bennük az elszántság, úgyhogy boldog és elégedett vagyok.”

Arról is kérdezték: hogyan állította össze a Fradi Ekl-keretét, amelyet kinevezése után két napja volt leadni az UEFA-nak.

„Ez az információ téves. Összesen egy órám volt leadni a keretet. Nagy kihívás volt. Próbáltuk a legjobb döntéseket meghozni. Minden egyes játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen a listán, de sajnos nem tudtunk mindenkit rátenni, a szabályok kötik a kezünket.”

A sajtótájékoztató végeztével Sztankovics maga kért szót.

„Mivel erről nem kaptam kérdést, megkérdezném magamat: mik voltak az első benyomásai a Ferencvárosnál? Az elnök bátor volt, erős és karakteres személyiség. Nagyon szépen vártak engem a klubban. Nem vagyok hülye, tudom, hogy nehéz körülmények közé érkeztem. Ezért is szeretném szívből megköszönni az elnöknek és a Ferencváros minden alkalmazottjának a törődést.”

A szerb csapat vezetőedzője, Igor Matics szerint számukra ez a találkozó nem nyomás, hanem inkább motiváció.

„Nagy meccs lesz a számunkra, remek tapasztalatszerzés. Bátornak kell lennünk, mivel az ellen a Ferencváros ellen játszunk, amelyik dominál Magyarországon, és az egyik legjobb csapat a térségben. A Fradi a favorit, ha nyer, gratulálunk neki, de remélem, jó játékot tudunk nyújtani.”

Bár az FTC új vezetőedzőjét, Dejan Sztankovicsot ismeri, ezt nem tartja nagy előnynek.

„Egyáltalán nem tudjuk, hogyan játszik Sztankovics irányítása alatt a magyar csapat, hiszen csak egy kupamérkőzésük volt alacsonyabb osztályú csapat ellen. Nem tudjuk, mit játszik az új Ferencváros, szóval az a dolgunk, hogy higgyünk magunkban.”

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, F-csoport, 1. forduló:

Ferencváros — Cukaricki: 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 18:45. 17.859 néző.
Vezette: Guillermo Cuadra (asszisztensek: G.P. Ayuso, A.E. Iglesias; tartalékjv.: Ortiz Arias; VAR: Ricardo de Burgos; VAR asszisztens: J.L. Pulido Santana – spanyolok)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cissé, Ramírez — Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) — Owusu (Lisztes, 74.), Zachariassen, Marquinhos — Varga B. (Pesic, 67.)
kispad: Varga Á., Őri, Besic, Civic, Abena, Pászka
vezetőedző: Dejan Stankovic

Cukaricki: Samurovic — Stevanovic (Rogan, 88.), Vranjes, Subotic — Nikcevic (A. Jankovic, 46.), S. Sissoko, Docic (N. Stankovic, 64.), N. Tosic — D. Ivanovic, Kovac (Miladinovic, 46.) — S. Adetunji (Cvetkovic, 78.)
kispad: Belic, Filipovic, Kovacevic, Adzic, Singh, Serafimovic, Ndiaye
vezetőedző: Igor Matic

Gól: Varga B. (44. – 11-esből), Owusu (45+7.), Pesic (79.) illetve D. Ivanovic (26.)
Sárga lap: S. Mmaee (50.) illetve Docic (19.), Kovac (33.), D. Ivanovic (41.), S. Adetunji (45+3.), Subotic (66.)

Mindenki Dejan Sztankovicsra volt kíváncsi. Már a mérkőzés előtti napon is érezhető volt, a helyszínre érkező szerb újságírókat is leginkább a korábbi kedvencük hozta lázba (a Csukaricski ezúttal másodlagos volt), és a mérkőzés napján is a Ferencváros vezetőedzője került a középpontba.

Mindenki azt vizslatta, mire megy új csapatával, hogyan fogadja a ferencvárosi közönség, helyén üldögélve szeret meccselni, esetleg a személyéhez illő szenvedéllyel ordítja végig a kilencven percet. Nehéz volt megtippelni azt is, milyen stílusú Ferencváros lép pályára csütörtök este, nem véletlenül fogalmazott úgy még az ellenfél vezetőedzője, Igor Matics is, hogy nemigen lehet tudni, mire számítson kollégájától, Dejan Sztankovicstól.

Aztán, amikor az Interben több mint 230 tétmérkőzésen pályára lépő korábbi futballista először megjelent a játékoskijáróban, és elindult a hazai kispad irányába, mintha minden szem rászegeződött volna. Amint a labda útjára indult, kiderült, a szerb tréner nem az a típus, aki a kispadról figyelné a pályán zajló eseményeket, keresztbe font karokkal nyomban az oldalvonal mellé állt, és ha a helyzet úgy kívánta, kieresztette a hangját. A hadrenden nem változtatott, maradt a Sztanyiszlav Csercseszov és Máté Csaba által is előszeretettel alkalmazott taktika, a négy védő előtti két védekező középpályás mozgott, a három támadó előtt pedig a befejező csatár rohamozta a kaput. Dejan Sztankovics meglepőbb edzői húzása az volt, hogy az elmúlt hetekben a védelem jobb oldalán remekül futballozó Cebrail Makreckist a védősor elé tolta, míg hol a bal, hol a jobb oldalon szélsőként játszó Kristoffer Zachariassent középre rendelte, a norvég játékos onnan támogatta az elöl lévő Varga Barnabást.

Utóbbi kifejezetten aktívan kezdte a mérkőzést. Előbb lesgólt szerzett, majd kétszer is veszélyesen érkezett a kapu előterébe, kevésen múlt a vezető hazai gól. A szenvedély nemcsak a ferencvárosi, a Csukaricski kispadjánál is tapasztalható volt, ha valamelyik futballistába keményebben belerúgtak, nyomban öten-hatan is felpattantak a helyükről, hogy az oldalvonal mellől gyakoroljanak nyomást a játékvezetőre. A ferencvárosi támadások gördülékeny felépítését az sem segítette, hogy a vendégek három belső védővel, és két szélső hátvéddel húztak élő falat a tizenhatosuk előterében, sokszor olyan volt, mintha vonalzóval húzták volna meg az egyenest a hátsó alakzat futballistái között.

Bárcsak ez lett volna a Fradi legnagyobb gondja ebben az időszakban…

Sokkal nagyobb baj volt, hogy a Csukaricski háromszor is veszélyes ellentámadást vezetett, sőt, a vendégek a 26. percben kihasználták a tétovázó ferencvárosi védők hibáit. A vendégek gólja előtt többen is tisztázhattak volna, végül Samy Mmaee maradt le az oldalról érkező lapos beadásról és emberéről, Djordje Ivanovics szépen lőtt a jobb alsó sarokba.

A szünet előtt aztán főszerepet kapott a VAR-rendszer: előbb Guillermo Cuadra Fernández játékvezető visszavont egy elsőre megítélt 11-est, majd másfél percen át kellett várni, hogy a másodikat valóban megadja-e. A gólfelelős Varga Barnabás a hosszú huzavona után magabiztosan értékesítette a 11-est, majd a büntetőt kiharcoló Owusu Kwabena magyarországi karrierje legnagyobb gólját szerezte. Ha edzésen így eltalálja a labdát, akkor is alighanem megölelgetik társai, ám egy ilyen fontos összecsapáson nem volt meglepő, ha az összes ferencvárosi játékos egy kupacban ünnepelt – nehéz félidő végén előnnyel vonulhatott szünetre a magyar bajnok.

A férfias küzdelem a második félidőre is megmaradt.

Egyik csapat játékosai sem húzták vissza lábukat a párharcoknál, olykor keményen csattantak a sípcsontvédők, a sok szabálytalanság miatt gyakran kerültek földre a labdarúgók, vagyis nem volt folyamatos a játék. A Ferencváros többet birtokolta a labdát, és több támadást is vezetett (a 75. percig harminchatot, míg a vendégek mindössze tízet), a találkozó utolsó harmadában Sztankovics frissítette a csapatát. A cserék jól sikerültek: Alekszandar Pesics pályára lépését követően harminc másodperccel máris gólt szerezhetett volna, a középpályán Sigér Dávid robotolt fel s alá, majd jött a(z egyik) közönségkedvenc, Lisztes Krisztián is, aki szokásához híven helyzetbe került. Lövése ugyan elakadt a szerbek kapusában, ám a kipattanót Alekszandar Pesics kíméletlenül bevágta a léc alá, eldöntve a találkozó sorsát. A vendégek vezetőedzője, Igor Matics is próbált variálni, beküldte a szerb futball egyik legnagyobb tehetségét, a 16 esztendős Mihajlo Cvetkovicsot, aki a hétvégén a Crvena zvezda ellen 2–1-re megnyert találkozón is pályára lépett.

A csütörtöki mérkőzés végére kijött a két csapat közti (tudás)különbség, a vendégek kénytelenek voltak fejet hajtani a Ferencváros előtt. A ferencvárosi tábor magyar zászlót lobogtatva köszönte meg, hogy a csapat a klub történetének első Európa-konferencialiga-mérkőzésén győzelemmel rajtolt, megadva az alaphangot a folytatásra.

Kell(ett) is a jó indulás, hiszen a Fradira nem akármilyen folytatás vár a csoportkörben, a következő két fordulóban a két legerősebb csapat otthonába látogat, október 5-én a Fiorentina, október 26-án pedig a Genk vendége lesz. 3–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 1 1 3–1 +2 3
2. Fiorentina 1 1 2–2 0 1
3. KRC Genk 1 1 2–2 0 1
4. Cukaricki 1 1 1–3 –2 0

A csoport másik mérkőzésén: KRC Genk (belga)–Fiorentina (olasz) 2–2

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Íme, Dejan Sztankovics válaszai a sajtótájékoztatóról:

– Győzelemmel mutatkozott be a Groupama Arénában: milyen volt a hangulat a stadionban?
– Fenomenális! Egy olyan nagy klub számára, mint a Ferencváros, hazai pályán még nagyobb a nyomás. De sikerrel vettük az akadályt. Hátrányba kerültünk, de a szurkolók és a csapat sem állt meg, és végül együtt nyertük meg a mérkőzést.
– A videóbíró miatt többször is hosszasan állt a játék. Nagyon ideges volt a kispadnál ekkor?
Igazából megszoktam már a videóbírót, nem izgultam, nem stresszeltem, összességében én a VAR-rendszer mellett állok, kilencvenkilenc százalékban jó döntés születik a segítségével.
– Ilyen harcos Ferencvárosra számíthatunk a jövőben?
– A hozzáállással elégedett vagyok, de nálam ez az alap. A Csukaricski ellen a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól is játszottunk, Alekszandar Pesics csereként gólt szerzett, ahogy Varga Barnabás is a kapuba talált – mindketten vérbeli csatárok. Igor Maticsnak a meccs után megköszöntem a fair játékot, egységes volt a Csukaricski, sok ügyes fiatal van a klubnál, de most mi voltunk a jobbak.

Igor Matics, a Csukaricski vezetőedzője is értékelte a meccset:

– Hiába szerezték meg a vezetést, vereséggel kezdték a csoportkört. Csalódott?
– Megérdemelte a Ferencváros a győzelmet. Jól kezdtük a mérkőzést, működött a tervünk, és a vezetést is megszereztük. Balszerencsések voltunk, hiszen a szünet előtt újabb gólt kaptunk, ez lökést adott az ellenfélnek.
– Tetszett a Groupama Aréna hangulata?
– Fantasztikus volt! Le a kalappal a szurkolók előtt. Élmény ilyen közönség előtt futballozni, bárcsak több mérkőzést tudnánk ilyen körülmények között játszani!
– A mérkőzés előtt úgy fogalmazott, nem igazán tudja, mire számítson kollégájától, Dejan Sztankovicstól. Nos, mit kapott végül tőle?
– Régóta ismerjük egymást, a meccs után váltottunk néhány szót, gratuláltam neki, elismertem és elmondtam neki is, hogy jobbak voltak ezen az estén. Szakmai mélységekbe persze nem mentünk bele, a családról váltottunk még néhány szót. Sajnálom, hogy nem sikerült kettő egynél egyenlítenünk, de a hibáink megbosszulták magukat.

Varga Barnabás:

Aleksandar Pesic:

Szerb sajtóvisszhang: „Elmaradt a szenzáció” – a Fradi és a West Ham ellen is

„A Csukaricski vezetett, de elmaradt a szenzáció” – írja a nova.rs a Ferencváros–Csukaricski (3–1) Ekl-meccs kapcsán. A tudósítás hangsúlyozza, Dejan Sztankovics csapata labdabirtoklásban a meccs elejétől a Csukaricski fölé nőtt és bár a szerb csapatnak a 26. percben egy góllal sikerült sokkolnia a hazaiakat, a Ferencváros a folytatásban még inkább erőltette a támadásokat, aminek aztán meg is lett az eredménye, fordítani tudott és a második félidőben is érvényesítette akaratát.

„A TSC-nek nem volt ereje a csodára Angliában” – fogalmaz főcímében a nova.rs a Topolya londoni, West Ham United elleni Európa-liga mérkőzéséről szóló beszámolójában.

zurnal.rs a Topolya kapcsán kiemeli, hogy zseniálisan kezdte a mérkőzést, hiszen az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül, majd Petar Sztanics góljával a vezetést is megszerezte a 47. percben, a folytatásban azonban három bal oldali akcióból három gólt szerzett, és így 3–1-re győzött a West Ham United. 

„Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt – nyilatkozta a meccs után a TSC vezetőedzője, Zsarko Lazetics. – Esélyünk volt egy jobb eredményre, de elszalasztottuk. Az első félidőben megfelelően kontrolláltuk a meccset, a másodikban már nem. Miután a második félidőben korán megszereztük a vezetést, a West Hamnek volt ideje olyan minőségi játékosokat becserélni, akiknek a vezérletével fordítani tudott.”

sportal.blic.rs már a szerb csapatok teljes hetét összegzi az európai porondon. Kiemeli, hogy az európai koefficiens-rangsor szempontjából borzalmasan sikerült ez a hét számukra, hiszen a Bajnokok Ligájában a Crvena zvezda is úgy járt, mint az Ekl-ben a Csukaricski és az El-ben a Topolya, hogy vezetett idegenben, a Manchester City ellen, de 3–1-re kikapott. Így az európai koefficiens-rangsor első húsz helyezett országa közül csak Szerbia nem tudott pontot szerezni ezen a héten, és akár az ország 13. helyezése is veszélybe kerülhet a folytatásban. Főleg a Csukaricski vereségét tartják elszalasztott lehetőségnek, hiszen a Zvezda és a TSC pontszerzése csodának számított volna.

A cikk figyelmeztet, Szerbia a koefficiens-rangsorban 27.375 ponttal áll, míg a 14. helyezett Dániának 27.200 pontja van, a dánok az FC Köbenhavn révén a BL-ben, az FC Nordsjaelland révén az Ekl-ben érdekeltek, és ha a szerb csapatok nem tudnak javítani a folytatásban, Dánia megelőzheti a rangsorban Szerbiát. Ráadásul a 15. Norvégia (26.875 pont) és a 16. Csehország (26.550) sincs messze Szerbiától.

Ezeknek a helyezéseknek azért van jelentőségük, mert a szerbek a tavaly kiharcolt 11. helyüknek köszönhették, hogy a Crvena zvezdának idén nem kellett selejtezőt játszania a Bajnokok Ligájában, és a Topolya is a BL-ben indulhatott és az elbukott selejtező után került át az Európa-liga csoportkörébe. Magyarország jelenleg a 25. helyen állt a rangsorban (20.125 ponttal), közvetlenül Ciprus (21.350) mögött és Oroszország (18.632) előtt.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Cukaricki hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IX.21. EKL-csoportkör: Ferencváros – Cukaricki: 3-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+4.

  PERC
  VÉGE! A Ferencváros magabiztos győzelemmel rajtolt az Ekl csoportkörében. Köszönjük figyelmüket!

  90+3.

  PERC
  Marquinhos harcolt meg egy labdáért az alapvonalnál, majd középre passzolt, de Pesics késve érkezett és nem találta el a labdát.

  90+1.

  PERC
  Négy perc hosszabbítás következik.

  88.

  PERC
  Rogan Sztevanovics
  84.

  PERC
  A csoport másik találkozóján is négy gól született már, Genk–Fiorentina 2–2

  82.

  PERC
  Pesics lövése után Szamurovicsról kipattant a labda az érkező Zachariassen elő, de a norvég belsőzése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

  81.

  PERC
  Fotók: Török Attila, Árvai Károly

  81.

  PERC

  81.

  PERC

  81.

  PERC

  79.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Marquinhos passza után Lisztes lövését még védeni tudta a szerbek kapusa, de Pesics a kipattanót kíméletlenül a léc alá lőtte. (3–1)

  78.

  PERC
  Cvetkovics S. Adetunji
  76.

  PERC
  Jobb oldali szöglet után kifejelte a labdát Mmaee, majd Miladinovics kapásból lőtt 20 méterről, de a labda elkerülte a kaput.

  74.

  PERC
  Lisztes Krisztián Owusu Kwabena
  74.

  PERC
  Ben Romdan Mohamed Ali Abu Fani Mohammed
  73.

  PERC
  Ivanovics játszotta tisztára magát a bal szélen, majd az alapvonal közeléből Adetunjihoz passzolt, aki négy méterről a kapu fölé pörgette a labdát.

  72.

  PERC
  17 589 a hivatalos nézőszám!

  68.

  PERC
  Pesics első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett, de közeli fejesét óriási bravúrral védte Szamurovics.

  67.

  PERC
  Varga Barnabás hetedik Ekl-meccsét játszotta ma, ezeken összesen nyolc alkalommal talált a kapuba.

  67.

  PERC
  Pesics Alekszandar Varga Barnabás
  67.

  PERC
  Ramírez végezte el a megítélt szabadrúgást, az életerős lövés centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

  65.

  PERC
  Szubotics állította meg egy bodicsekkel Owusut, sárga lap.

  65.

  PERC
  Abu Fani lágyan kapu elé ívelt szabadrúgása után Zachariassen startolt a labdára, de nem tudott kapura csúsztatni.

  64.

  PERC
  N. Sztankovics Docics
  59.

  PERC
  Owusu beadása után Szamurovics nem tudta megfogni a labdát, de a gólvonalról tisztázott a szerb védelem.

  52.

  PERC
  Sigér Dávid Botka Endre
  51.

  PERC
  Ramírez maradt a földön egy ütközést követően a 16-oson belül, a hazaiak újabb büntetőt reklamálnak…

  50.

  PERC
  Mmaee buktatta Adetunjit, sárga lap.

  46.

  PERC
  A. Jankovics Nikcsevics
  46.

  PERC
  Miladinovics Kovac
  46.

  PERC
  Folytatódott a mérkőzés, a szünetben kettőt is cseréltek a szerbek.

  FÉLIDŐ

  Fotók: Török Attila, Árvai Károly

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Vége az első félidőnek! Végig fölényben játszott a Ferencváros és végül sikerült fordítani is a zöld-fehéreknek.

  45+7.

  PERC
  Mekkora góóóóól!

  45+6.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga készítette le a labdát egy szögletet követően Owusunak, aki tolt kettőt rajta, majd kíméletlenül kilőtte a bal felsőt. (2–1)

  45+2.

  PERC
  S. Adetunji sárga lap
  45+1.

  PERC
  Hét perc hosszabbítás következik.

  44.

  PERC
  11-es GÓÓÓL!!! Varga Barnabás állt a labda mögé és kíméletlenül a kapu jobb oldalába lőtt. (1–1)

  44.

  PERC
  BÜNTETŐ! Varga áll a labda mögé.

  43.

  PERC
  Videobíró. Lehet, hogy kívül történt a szabálytalanság…

  41.

  PERC
  D. Ivanovics sárga lap

  41.

  PERC
  BÜNTETŐ! Megint Ivanovics hozta össze…ez most egyértelműnek tűnik, hiszen a szerb letarolta Owusut a 16-oson belül.

  36.

  PERC
  Egy bal oldali szöglet után Abu Fani 20 méterről lőtte csúnyán a kapu fölé a labdát.

  34.

  PERC
  Kovac sárga lap

  34.

  PERC
  NINCS BÜNTETŐ…a játékvezető szerint Botka dobta magát…

  33.

  PERC
  A bíró kijön megnézni…

  33.

  PERC
  BÜNTETŐ! Ivanovics buktatta Botkát a 16-oson belül!

  29.

  PERC
  Varga passza után Owusu kapásból vette célba a jobb alsó sarkot, de Szamurovics szögletre ütötte a labdát.

  28.

  PERC
  Marquinhos forgatta be védőit, de kapu elé passzolt labdája nem talált embert…

  26.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Erre nem számítottunk… Nikcsevics kétszer is sikertelenül próbálta középre juttatni a labdát, majd harmadjára már sikerrel járt, ráadásul középen érkezett is Ivanovics, aki 12 méterről, kapásból a jobb alsóba lőtt. (0–1)

  23.

  PERC
  Egy hosszan előre ívelt labda megint elszállt a hazai védők feje fölött, de Dibusz jól mozdult ki a kapuból, így Kovac nem tudott a kapura lőni.

  19.

  PERC
  Docics könyökölte le Vargát, sárga lap.

  17.

  PERC
  DIBUSZ-BRAVÚR! Egy hosszan előre ívelt labdára Ivanovics csapott le, éles szögből kapura lőtt és bár Dibusz elcsúszott, de kézzel így is hárítani tudott.

  15.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén gyors gólváltást követően Genk–Fiorentina 1–1.

  13.

  PERC
  Ramírez futott fel a bal szélen, középre ívelt labdáját Varga csúsztatta meg, de a labda elszállt a kapu előtt.

  11.

  PERC
  A visszajátszás alapján csak centiken múlt a dolog…

  10.

  PERC
  Abu Fani oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgását követően úgy tűnt, hogy érintés nélkül vágódott a kapuba a labda. Ez így is történt, a VAR azonban úgy ítélte meg, hogy a lesen helyezkedő Varga Barnabás zavarta a vendégek kapusát.

  10.

  PERC
  Kapuba talált a Ferencváros, de egyelőre les miatt érvénytelen a találat.

  9.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén a belga Genk az olasz Fiorentina csapatát fogadja velünk egyidőben.

  5.

  PERC
  Élőképpel készült a hazai B-közép (Videó: Nagy-Pál Tamás)

  5.

  PERC

  4.

  PERC
  Ramírez ívelése jól érkezett a kapu elé, Mmaee felül is kerekedett védőjén, de fejese a kapu fölé szállt.

  3.

  PERC
  Botka harcolja ki, Ramírez végzi el az első Fradi-szögletet.

  2.

  PERC
  Spanyol játékvezetői trió dirigál ma, köztük egy hölgy partjelző, nevezetesen Guadalupe Porras Ayuso.

  1.

  PERC
  Zachariassen indította útjára a labdát, megkezdődött a mérkőzés.

  A Ferencváros kezdi majd a találkozót.

  A Ferencváros zöld-fehérben, a Csukaricski feketében játszik majd.

  A Ferencváros az előző idényben az Európa-liga csoportkörében is mérkőzött szerb csapattal. Akkor mindkét mérkőzés a hazai csapatok győzelmével zárult. Ferencváros–Crvena zvezda 2–1, Crvena zvezda–Ferencváros 4–1.

  „Két hétig dolgozhattam együtt a játékosokkal, sajnos nem mindenkivel, hiszen jó néhányan a válogatottban voltak. De kihasználtam ezt a két hetet, nemcsak szakmailag, hanem személyesen is megismertem a játékosokat. Nagyon elégedett vagyok a kerettel, mindenki fejlődni akar nemcsak egyénileg, hanem csapatként is. Jól dolgoznak a srácok, nagy bennük az elszántság, úgyhogy boldog és elégedett vagyok.” – nyilatkozta Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a tegnapi sajtótájékoztatón. Bővebbet ITT olvashatnak.

  „Nagy meccs lesz a számunkra, remek tapasztalatszerzés. Bátornak kell lennünk, mivel az ellen a Ferencváros ellen játszunk, amelyik dominál Magyarországon, és az egyik legjobb csapat a térségben. A Fradi a favorit, ha nyer, gratulálunk neki, de remélem, jó játékot tudunk nyújtani.” – árulta el tegnapi sajtótájékoztatóján Igor Matics, a szerbek vezetőedzője. Bővebbet ITT olvashatnak.

  A Ferencváros az elmúlt hétvégén a Magyar Kupa 3. fordulójában lépett pályára, a zöld-fehérek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecsed otthonában arattak 8–0-s győzelmet. Ez a találkozó volt Dejan Sztankovics vezetőedző bemutatkozó mérkőzése.

  Biztosan nem lesz könnyű dolga ma a Ferencvárosnak, ugyanis a Csukaricski hétvégi bajnokiját 2–1-re nyerte meg a címvédő Crvena zvezda ellen.

  A Csukaricski eddig még sohasem szerepelt főtáblán európai kupákban, a csapat az elmúlt években rendre elvérzett selejtezős párharcai során.

  A Csukaricski csapata a szerb bajnokság 2022–2023-as idényében a tabella harmadik helyén zárt. A bajnoki bronzéremnek köszönhetően nemzetközi kupaszereplését az Európa-ligában kezdte meg, ahol a görög Olympiakosz elleni párharcot kettős vereséggel zárta. Ez a kettős vereség is elég volt azonban az Ekl-csoportkör eléréséhez.

  Köszöntjük Önöket! Megkezdi menetelését az Európa-konferencialiga csoportkörében a Ferencváros. A zöld-fehérek ellenfele a szerb Csukaricski gárdája lesz. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ