2023.IX.3. ZTE – Ferencváros: 2-6

Kettőre kapott hatot a ZTE, nagyon megy a Ferencvárosnak

Az FTC három tizenegyest is belőtt, Varga Barnabás ismét mesterhármast szerzett.
Hiába szerzett kétgólos vezetést hazai pályán a ZTE a labdarúgó NB I 6. fordulójában, a Ferencvárost ez nem törte meg, hattal válaszolt, és újabb három pontot gyűjtött be (2–6). A találkozón a vendégek három tizenegyest is belőttek, Varga Barnabás pedig ismét mesterhármast szerzett.

Nyilatkozatok:

Máté Csaba: Nagyszerű eredmény, hogy csütörtökön sikerült kiharcolnunk az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében való szereplést, de hangsúlyoztam a srácoknak, ne tartson túl sokáig ez az eufória, hiszen hétvégén fontos bajnoki mérkőzés vár ránk. Fontos, hogy csütörtökön és vasárnap játszunk, így egy nappal kevesebb időnk van a regenerációra, erre is figyelni kell. A szakmai stáb ez alapján fogja eldönteni, ki fog játszani vasárnap. Soha nem játszunk egyszerű mérkőzést Zalaegerszegen, ráadásul a felkészülés alatt kicsit nehezítette a dolgunkat az is, hogy az utolsó pillanatban komoly játékosmozgások voltak a ZTE-nél, de így is meg kell oldanunk ezt a feladatot. Mindenképp győzni szeretnénk!

A mérkőzés:

ZTE — Ferencváros: 2-6 (2-3)
Zalaegerszeg, 17:15. 5.313 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Georgiou, Szalai B.; Videóbíró: Bogár Gergő; VAR asszisztens: Becséri; VAR operátor: Kovács I.; tartalékjv.: Andó-Szabó)

ZTE: Senkó — Huszti (Lesjak, 80.), Safronov, Csóka, Medgyes (Gergényi, 46.) — Szendrei N., Sankovic (Sajbán Máté, 56.), Bedi — Spoljaric (Croizet, 56.), Mance, Mim (Szalay Sz., 46.)
kispad: Gyurján, Soltész, Kovács B., Milovanovikj, Klausz, Németh D.
vezetőedző: Boér Gábor

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, S. Mmaee, Cissé (Abena, 46.), Ramírez — Abu Fani (Sigér, 79.), Esiti (Baráth P., 86.) — Traoré, Ben Romdhane (Marquinhos, 79.), Nguen (Zachariassen, 11.) — Varga B.
kispad: Varga Á., Civic, Pászka, Wingo, Katona B., Pesic, Lisztes
vezetőedző: Máté Csaba

Gól: Mance (4.), Mim (19.) illetve Varga B. (27. – 11-esből, 38. – 11-esből, 51.), Traoré (38., 86. – 11-esből), Zachariassen (90.)
Sárga lap: Bedi (36.), Lesjak (84.) illetve Cissé (42.), Ben Romdhane (45+3.)

Megfért egymás mellett a két szurkolótábor. A Zalaegerszeg és a Ferencváros köztudottan remek kapcsolatot ápol egymással, így nem volt meglepő, hogy barátságosan készültek a drukkerek a találkozóra, sok Fradi-mezes szurkoló foglalt helyet a hazai szektorokban, de volt olyan ZTE-drukker, aki a fradisták között üldögélt. A két kezdőcsapatot nézve a hazaiaké tartogatott több érdekességet, ugyanis a héten érkező négy új labdarúgó közül hárman – Josip Spoljaric, Antonio Mance és Medgyes Sinan – is az első perctől kezdve ott voltak a pályán, míg Yohan Croizet a cserepadon ült. Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője nem nagyon változtatott, csak Kristoffer Zachariassen hiányzott legerősebb együtteséből. A Fradi a múlt héten bejutott az Európa-konferencialiga csoportkörébe, erről a ZTE-szurkolók sem feledkeztek meg, a kezdőrúgás előtt nagy tapssal gratuláltak a fővárosiaknak.

Ellentétes előjelekkel várta a két együttes a találkozót, amíg a Ferencváros szárnyal Máté Csabával, addig a Zalaegerszeg kieső helyről kezdte a fordulót. Nem meglepő, hogy a múlt héten feszült hangulatú szurkolói ankétot tartottak a ZTE Arénában, a drukkerek Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak tehettek fel kérdéseket. Talán ennek hatására tettek ki a hazai ultrák egy „A ZTE mi vagyunk” feliratú molinót…

Nos, a mérkőzést Boér Gábor csapata kezdte jobban: Antonio Mance lövése meglepte Dibusz Dénest, a labda a kapufáról a jobb alsóba pattant. Nem folytatódott jobban a találkozó a fővárosiak számára, Tokmac Nguen megsérült, a helyére Kristoffer Zachariassen érkezett. Aztán Bedi Bence kiválóan futott el a jobb szélen, majd beadása után a remek formában lévő Mim Gergely szép fejesével már kettővel vezetett a hazai csapat. Motiváltan és jól futballozott a ZTE, ám hiába volt kétgólos az előny, nem sokáig örülhettek a zalaiak. Megrázta magát a bajnokcsapat, és tizenegy perc leforgása alatt megfordította az eredményt: Varga Barnabás tizenegyesből duplázott, majd Adama Traoré emelte át látványosan Senkó Zsombor felett a labdát.

A fordulás után ott folytatta a Fradi, ahol az első félidőben abbahagyta, Varga Barnabás közeli góljával növelte előnyét. A 28 éves támadó kiváló formában van, egy héten belül már a hetedik gólját szerezte (az elmúlt fordulóban a Paks ellen hármat, míg hét közben a Zalgiris elleni Ekl-meccsen egyet szerzett), jó hír ez a magyar válogatott számára a közelgő, Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező és a Csehország elleni felkészülési mérkőzés előtt. A folytatásban a Fradi kézben tartotta a mérkőzést, szép akciókat vezetett, és Adama Traoré tizenegyesével (amelyet Varga Barnabás harcolt ki), valamint Kristoffer Zachariassen góljával megszerezte az ötödik, illetve hatodik gólját.

A Ferencváros kiütéses győzelemmel térhetett haza Zalaegerszegről, míg a ZTE-nél bőven lesz min dolgozni a válogatott szünet alatt, ugyanis az együttes hat fordulót követően öt vereséget szenvedve kieső helyen áll az OTP Bank Ligában. 2–6

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Máté Csaba szerint nem volt gond játékban csapatával a mérkőzés elején sem.

„Mint eredmény, nem így terveztük, de egyébként nem volt probléma a kezdéssel. Szögleteket rúgtunk, ott voltunk az ellenfél kapuja előtt. Egy figyelmetlenséget kihasználva nagyszerű lövéssel szereztek vezetést. Próbáltunk kezdeményezni továbbra is, de a második ellentámadásból egy szép fejessel kettőre növelték az előnyüket. Fontos volt nyugodtnak maradnunk, tudtuk, hogy nálunk lesz többet a labda, és ezzel tudnunk kell mit kezdenünk. Az, hogy tizenegyesből született három gól, mindig fájdalmas az ellenfélnek, de a jogosságukhoz nem férhet kétség.”

A Nemzeti Sport Varga Barnabásról is kérdezte, aki egy hét alatt a második mesterhármasát szerezte.

„Reméljük, csütörtökön folytatja a magyar válogatottban a gólgyártást. Ez egy bombarajt tőle. Az, hogy az utolsó tizenegyest átengedte, az emberi nagyságát mutatja.”

A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor és csapata számára jól indult a mérkőzés.

„Amellett, hogy kétgólos előnybe kerültünk, megfelelő volt a védekezésünk, jól zártuk le a területeket a Fradi előtt. Az első kapott gól után még nem éreztem, hogy borultunk volna, stabilak maradtunk, viszont a második tizenegyes után rögtön jött a harmadik gól, az nagyon sokkoló volt a csapat számára. Hátrányban a Fradi ellen rettenetesen nehéz. Többet kellett kockáztatnunk, ezt jól használták ki, és sajnos még ilyen arányban is megérdemelten nyertek.”

Varga Barnabás:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IX.3. ZTE – Ferencváros: 2-6 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+5.

    PERC
    Vége a meccsnek, alaposan megszórta ellenfelét a Ferencváros. 2–6

    90+5.

    PERC
    Mmaee próbálta meg berúgni a hetediket, de Senkó ezt megakadályozta.

    90.

    PERC
    Négy perc a hosszabbítás.

    89.

    PERC
    GÓÓÓL!! ÖSSZEESETT A ZTE, BENT VAN A HATODIK! Jobb oldali szöglet után Zachariassen az ötös bal oldala közeléből lőtt a hálóba. 2–6

    88.

    PERC
    Traoré is mesterhármast szerezhetett volna, de a jó ütemben kimozduló Senkó elrúgta előle a labdát.

    86.

    PERC
    Baráth Péter Esiti Anderson
    86.

    PERC
    GÓÓÓL!! EZ IS BEMENT! Traoré állt a labda mögé, és nagyon magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 2–5

    85.

    PERC
    A tizenegyest Traoré fogja elvégezni…

    85.

    PERC
    Lesjak Zoran sárga lap
    85.

    PERC
    Varga tört be nagyon nagy lendülettel a hazi tizenhatoson belülre, Lesjak nem érte el a labdát, csak a magyar válogatott játékos lábát…

    84.

    PERC
    Újabb tizenegyes!

    81.

    PERC
    Ramírez jobb oldali szögletét megcsúsztatta Traoré, a hosszú oldalon érekző Varga nem sokkal maradt le a labdáról.

    80.

    PERC
    Huszti Andrást kellett ápolni.

    79.

    PERC
    Marquinhos indult meg előre egy kontra után, Traoréhoz játszott, aki elől szögletre mentettek a védők.

    78.

    PERC
    Marquinhos José Marcos Ben Romdan Mohamed Ali
    78.

    PERC
    Sigér Dávid Abu Fani Mohammed
    77.

    PERC
    Szépen lassan csordogál a meccs, kérdés, lesz-e még benne nagy alakítás valamelyik oldalon…

    73.

    PERC
    Ben Romdan nagyon akar már gólt lőni, most megtehette volna, de lecsúszott a lábáról a 17 méteres próbálkozás.

    70.

    PERC
    Varga fejelte vissza Abu Faninak, aki 19 méterről, kapásból az eégbe lőtt.

    69.

    PERC
    A Zalaegerszeg hazai mérlege 1–0–2, a legtöbb gólt kapta (6) és a legrosszabb a gólkülönbsége (–3).

    67.

    PERC
    Szendrei próbálta meg a lövést 23 méterről, de nagyon nem találta el a kaput.

    66.

    PERC
    Zachariasen 6 méteres fejese ment mellé, de zavarta őt a zalai védő.

    59.

    PERC
    Ben Romdan próbálkozott egy kapura lövéssel, de 17 méterről nem találta el a kaput.

    56.

    PERC
    Sajbán Máté Szankovics Bojan
    56.

    PERC
    Croizet Yohan Spoljaric Josip
    55.

    PERC
    A szabadrúgást Szalay rárúgta, Dibusz viszont védett.

    54.

    PERC
    Szabadrúgáshoz jutott a ZTE a ferencvárosi tizenhatos bal sarka közeléből.

    53.

    PERC
    Bár a halasztások miatt még csak 3 bajnokin van túl a Ferencváros (2 győzelem, 1 vereség), ezalatt mégis a legtöbb gólt hozta össze a mezőnyben, a 12 találat 4-es meccsenkénti átlagot jelent. Az előző bajnokságban Sztanyiszlav Csercseszovval 1.88 volt ez a mutató. Ezt a 4-es átlagot ma megint elérték.

    51.

    PERC
    GÓÓÓL!! MESTERHÁRMAS! Nagyon kijátszotta a Fradi. Traoré jobbról remekül ívált át a túloldalra, Ben Romdan nem kapura fejelt, hanem a közelébőn lévől Vargának, aki közleről a kapuba lőtt. 2–4

    49.

    PERC
    Mance szokásához híven eleresztett egy roppant erős lövést 17 méterről, ezúttal viszont nem találta el a kaput.

    48.

    PERC
    Szafronov szúrta rá igen messziről, Dibusznak bravúrra volt szüksége, hogy szögletre mentsen.

    46.

    PERC
    Abena Myenty Cissé Ibrahim
    46.

    PERC
    Szalay Szabolcs Medgyes Sinan
    46.

    PERC
    Gergényi Bence Mim Gergely
    46.

    PERC
    Elkezdődött a második félidő.

    45+8.

    PERC
    Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 2–3

    45+4.

    PERC
    Nagy lehetőség elé került a Ferencváros egy kontra végén, de Zachariassen lövése gyenge volt, pedig passzolhatott volna Traorénak…

    45.

    PERC
    Hét perc a ráadás.

    45.

    PERC
    Abu Fani ívelt szabadrúgást a zalai tizenhatoson belülre, de a védelem tisztázni tudott.

    42.

    PERC
    Cissé rántotta le Mancét, sárga lap

    41.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    38.

    PERC
    GÓÓÓL!! MÁR A FERENCVÁROS VEZET! Traoré iramodott meg a jobb oldalon, kitűnő ütemben kapta a labdát, közelített a tizenhatoshoz, de nem vitte tovább, mert észrevette, hogy kimozdul a kapus, és belsővel kiválóan emelt a jobb felsőbe. 2–3

    37.

    PERC
    GÓÓÓL!! EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Varga Barnabás volt ismét az ítéletvégrehajtó, és mivel Senkó ezúttal is jobbra repült, a labdát a kapu bal oldalába küldte. 2–2

    36.

    PERC
    Bedi Bence sárga lapot kapott érte.

    36.

    PERC
    EZ BIZONY BÜNTETŐ!

    35.

    PERC
    Az eset után Zachariassennek megfájdult a lába.

    35.

    PERC
    Videózni kell, mert Zachariassen elesett a tizenhatoson belül, és lehet, hogy odraúgtak neki, méghozzá Bedi.

    30.

    PERC
    A zalai megyeszékhelyen 41 bajnoki összecsapásuk volt, a vendéglátók szemszögéből 12–13–16 a mérleg, tehát ott is a fővárosiak állnak jobban. A kék-fehérek tavasszal több mint 12 éves szünet után tudták vendéglátóként újra legyűrni a ferencvárosiakat.

    30.

    PERC
    Traoré csapta be Mimet, majd az alapvonal közeléből középre adott, Zacharisassen kapásból ellőtte 9 méterről, Senkó viszont kiütötte a labdát.

    27.

    PERC
    GÓÓÓL!! SZÉPÍTETT A FERENCVÁROS! A tizenegyest Varga Barnabás végezte el, és a jobbra mozduló Senkót becsapva magabiztosan lőtt a bal felsőbe. 2–1

    27.

    PERC
    A tunéziait ápolni kell, de a tizenegyes jöhet…

    26.

    PERC
    TIZENEGYES! Ferencvárosi támadás végén Varga passzolt a középen beinduló Ben Romdannak, akit Csóka megrúgott a tizenhatoson belül.

    25.

    PERC
    Szendrei lőtte rá egészen messztiről a labdát, amely megpattant Mancén, és így majdnem bement, de Dibusz nagy bravúrral mentett.

    24.

    PERC
    A vendégek tábora jelezte, hogy a hazaiakkal érez együtt a tulajdonossal zajló vitában (fotó: Nagy-Pál Tamás)

    20.

    PERC
    A Ferencváros támadott, a ZTE viszont gólokat szerzett…

    19.

    PERC
    GÓÓÓL!! BENT VAN A MÁSODIK HAZAI GÓL! Gyorsan indult a jobb oldalon a zalaegerszegi akció, Bedi beadását Mim 13 méterről fejelte a jobb felsőbe. 2–0

    17.

    PERC
    Medgyes kanyarított jobbról középre, ketten is elvétették középen a hazaiak közül, aztán Szendreinek sikerült, de gyengén, Dibusz megszerezte a labdát.

    12.

    PERC
    Az előző 15 egymás elleni találkozójukból a ZTE csupán kettőt tudott megnyerni: a 2021 októberit 2–1-re az Üllői úton, majd idén márciusban a legutóbbit Meshack Ubochioma góljával 1–0-ra Egerszegen.

    12.

    PERC
    A szögletből most sem lett semmi.

    12.

    PERC
    Traoré kavart a jobb oldalon, a beadását azonban Mim szögletre mentette.

    11.

    PERC
    Jött is a csere.

    10.

    PERC
    Zachariassen Kristoffer Nguen Tokmac
    9.

    PERC
    Nguen megsérült, úgy tűnik, nem tudja folytatni a játékot, a combja fáj.

    8.

    PERC
    Abu Fani már az ötödik ferencvárosi szögletet ívelte be, de ebből sem alakult ki helyzet.

    7.

    PERC
    Traoré került a földre egy csúnya belépő után. És bizony Mim szabálytalanságát vissza is nézte a videobíró, de nem ért piros lapot az eset.

    4.

    PERC
    GÓÓÓL!! VEZET A ZTE! Szinte át sem lépte még a felezővonalat a ZTE, végig a Fradi veszélyeztetett. Aztán Mance 22 méterről laposan ellőtte, Dibusz csak beleérni tudott a labdába, amely a bal kapufáról pattant a kapuba. 1–0

    2.

    PERC
    Viharos szurkolói ankétot tartott a ZTE a héten, most a szurkolók ezzel a molinóval üzentek a vezetőségnek (fotó: Nagy-Pál Tamás)

    1.

    PERC
    Elkezdődött a találkozó, a ZTE tiszta kékben, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben és fehér nadrágban játszik.

    1972 óta 80 bajnokin csaptak össze, az örökmérleg 16 zalai győzelem, 21 döntetlen, 43 FTC-diadal. A párharc gólátlaga elég magas, 3.4. Háromszor fordult elő, hogy 8 gól esett a meccsükön: 1981-ben és 2011-ben 4–4-re végeztek, tavaly 5–3-ra a Fradi győzött.

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Zalaegerszegen a ZTE–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 6. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ