2023.IX.3. ZTE – Ferencváros: 2-6

Kettőre kapott hatot a ZTE, nagyon megy a Ferencvárosnak

Az FTC három tizenegyest is belőtt, Varga Barnabás ismét mesterhármast szerzett.
Hiába szerzett kétgólos vezetést hazai pályán a ZTE a labdarúgó NB I 6. fordulójában, a Ferencvárost ez nem törte meg, hattal válaszolt, és újabb három pontot gyűjtött be (2–6). A találkozón a vendégek három tizenegyest is belőttek, Varga Barnabás pedig ismét mesterhármast szerzett.

Nyilatkozatok:

Máté Csaba: Nagyszerű eredmény, hogy csütörtökön sikerült kiharcolnunk az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében való szereplést, de hangsúlyoztam a srácoknak, ne tartson túl sokáig ez az eufória, hiszen hétvégén fontos bajnoki mérkőzés vár ránk. Fontos, hogy csütörtökön és vasárnap játszunk, így egy nappal kevesebb időnk van a regenerációra, erre is figyelni kell. A szakmai stáb ez alapján fogja eldönteni, ki fog játszani vasárnap. Soha nem játszunk egyszerű mérkőzést Zalaegerszegen, ráadásul a felkészülés alatt kicsit nehezítette a dolgunkat az is, hogy az utolsó pillanatban komoly játékosmozgások voltak a ZTE-nél, de így is meg kell oldanunk ezt a feladatot. Mindenképp győzni szeretnénk!

A mérkőzés:

ZTE — Ferencváros: 2-6 (2-3)
Zalaegerszeg, 17:15. 5.313 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Georgiou, Szalai B.; Videóbíró: Bogár Gergő; VAR asszisztens: Becséri; VAR operátor: Kovács I.; tartalékjv.: Andó-Szabó)

ZTE: Senkó — Huszti (Lesjak, 80.), Safronov, Csóka, Medgyes (Gergényi, 46.) — Szendrei N., Sankovic (Sajbán Máté, 56.), Bedi — Spoljaric (Croizet, 56.), Mance, Mim (Szalay Sz., 46.)
kispad: Gyurján, Soltész, Kovács B., Milovanovikj, Klausz, Németh D.
vezetőedző: Boér Gábor

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, S. Mmaee, Cissé (Abena, 46.), Ramírez — Abu Fani (Sigér, 79.), Esiti (Baráth P., 86.) — Traoré, Ben Romdhane (Marquinhos, 79.), Nguen (Zachariassen, 11.) — Varga B.
kispad: Varga Á., Civic, Pászka, Wingo, Katona B., Pesic, Lisztes
vezetőedző: Máté Csaba

Gól: Mance (4.), Mim (19.) illetve Varga B. (27. – 11-esből, 38. – 11-esből, 51.), Traoré (38., 86. – 11-esből), Zachariassen (90.)
Sárga lap: Bedi (36.), Lesjak (84.) illetve Cissé (42.), Ben Romdhane (45+3.)

Megfért egymás mellett a két szurkolótábor. A Zalaegerszeg és a Ferencváros köztudottan remek kapcsolatot ápol egymással, így nem volt meglepő, hogy barátságosan készültek a drukkerek a találkozóra, sok Fradi-mezes szurkoló foglalt helyet a hazai szektorokban, de volt olyan ZTE-drukker, aki a fradisták között üldögélt. A két kezdőcsapatot nézve a hazaiaké tartogatott több érdekességet, ugyanis a héten érkező négy új labdarúgó közül hárman – Josip Spoljaric, Antonio Mance és Medgyes Sinan – is az első perctől kezdve ott voltak a pályán, míg Yohan Croizet a cserepadon ült. Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője nem nagyon változtatott, csak Kristoffer Zachariassen hiányzott legerősebb együtteséből. A Fradi a múlt héten bejutott az Európa-konferencialiga csoportkörébe, erről a ZTE-szurkolók sem feledkeztek meg, a kezdőrúgás előtt nagy tapssal gratuláltak a fővárosiaknak.

Ellentétes előjelekkel várta a két együttes a találkozót, amíg a Ferencváros szárnyal Máté Csabával, addig a Zalaegerszeg kieső helyről kezdte a fordulót. Nem meglepő, hogy a múlt héten feszült hangulatú szurkolói ankétot tartottak a ZTE Arénában, a drukkerek Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak tehettek fel kérdéseket. Talán ennek hatására tettek ki a hazai ultrák egy „A ZTE mi vagyunk” feliratú molinót…

Nos, a mérkőzést Boér Gábor csapata kezdte jobban: Antonio Mance lövése meglepte Dibusz Dénest, a labda a kapufáról a jobb alsóba pattant. Nem folytatódott jobban a találkozó a fővárosiak számára, Tokmac Nguen megsérült, a helyére Kristoffer Zachariassen érkezett. Aztán Bedi Bence kiválóan futott el a jobb szélen, majd beadása után a remek formában lévő Mim Gergely szép fejesével már kettővel vezetett a hazai csapat. Motiváltan és jól futballozott a ZTE, ám hiába volt kétgólos az előny, nem sokáig örülhettek a zalaiak. Megrázta magát a bajnokcsapat, és tizenegy perc leforgása alatt megfordította az eredményt: Varga Barnabás tizenegyesből duplázott, majd Adama Traoré emelte át látványosan Senkó Zsombor felett a labdát.

A fordulás után ott folytatta a Fradi, ahol az első félidőben abbahagyta, Varga Barnabás közeli góljával növelte előnyét. A 28 éves támadó kiváló formában van, egy héten belül már a hetedik gólját szerezte (az elmúlt fordulóban a Paks ellen hármat, míg hét közben a Zalgiris elleni Ekl-meccsen egyet szerzett), jó hír ez a magyar válogatott számára a közelgő, Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező és a Csehország elleni felkészülési mérkőzés előtt. A folytatásban a Fradi kézben tartotta a mérkőzést, szép akciókat vezetett, és Adama Traoré tizenegyesével (amelyet Varga Barnabás harcolt ki), valamint Kristoffer Zachariassen góljával megszerezte az ötödik, illetve hatodik gólját.

A Ferencváros kiütéses győzelemmel térhetett haza Zalaegerszegről, míg a ZTE-nél bőven lesz min dolgozni a válogatott szünet alatt, ugyanis az együttes hat fordulót követően öt vereséget szenvedve kieső helyen áll az OTP Bank Ligában. 2–6

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Máté Csaba szerint nem volt gond játékban csapatával a mérkőzés elején sem.

„Mint eredmény, nem így terveztük, de egyébként nem volt probléma a kezdéssel. Szögleteket rúgtunk, ott voltunk az ellenfél kapuja előtt. Egy figyelmetlenséget kihasználva nagyszerű lövéssel szereztek vezetést. Próbáltunk kezdeményezni továbbra is, de a második ellentámadásból egy szép fejessel kettőre növelték az előnyüket. Fontos volt nyugodtnak maradnunk, tudtuk, hogy nálunk lesz többet a labda, és ezzel tudnunk kell mit kezdenünk. Az, hogy tizenegyesből született három gól, mindig fájdalmas az ellenfélnek, de a jogosságukhoz nem férhet kétség.”

A Nemzeti Sport Varga Barnabásról is kérdezte, aki egy hét alatt a második mesterhármasát szerezte.

„Reméljük, csütörtökön folytatja a magyar válogatottban a gólgyártást. Ez egy bombarajt tőle. Az, hogy az utolsó tizenegyest átengedte, az emberi nagyságát mutatja.”

A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor és csapata számára jól indult a mérkőzés.

„Amellett, hogy kétgólos előnybe kerültünk, megfelelő volt a védekezésünk, jól zártuk le a területeket a Fradi előtt. Az első kapott gól után még nem éreztem, hogy borultunk volna, stabilak maradtunk, viszont a második tizenegyes után rögtön jött a harmadik gól, az nagyon sokkoló volt a csapat számára. Hátrányban a Fradi ellen rettenetesen nehéz. Többet kellett kockáztatnunk, ezt jól használták ki, és sajnos még ilyen arányban is megérdemelten nyertek.”

Varga Barnabás:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.IX.3. ZTE – Ferencváros: 2-6 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+5.

  PERC
  Vége a meccsnek, alaposan megszórta ellenfelét a Ferencváros. 2–6

  90+5.

  PERC
  Mmaee próbálta meg berúgni a hetediket, de Senkó ezt megakadályozta.

  90.

  PERC
  Négy perc a hosszabbítás.

  89.

  PERC
  GÓÓÓL!! ÖSSZEESETT A ZTE, BENT VAN A HATODIK! Jobb oldali szöglet után Zachariassen az ötös bal oldala közeléből lőtt a hálóba. 2–6

  88.

  PERC
  Traoré is mesterhármast szerezhetett volna, de a jó ütemben kimozduló Senkó elrúgta előle a labdát.

  86.

  PERC
  Baráth Péter Esiti Anderson
  86.

  PERC
  GÓÓÓL!! EZ IS BEMENT! Traoré állt a labda mögé, és nagyon magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 2–5

  85.

  PERC
  A tizenegyest Traoré fogja elvégezni…

  85.

  PERC
  Lesjak Zoran sárga lap
  85.

  PERC
  Varga tört be nagyon nagy lendülettel a hazi tizenhatoson belülre, Lesjak nem érte el a labdát, csak a magyar válogatott játékos lábát…

  84.

  PERC
  Újabb tizenegyes!

  81.

  PERC
  Ramírez jobb oldali szögletét megcsúsztatta Traoré, a hosszú oldalon érekző Varga nem sokkal maradt le a labdáról.

  80.

  PERC
  Huszti Andrást kellett ápolni.

  79.

  PERC
  Marquinhos indult meg előre egy kontra után, Traoréhoz játszott, aki elől szögletre mentettek a védők.

  78.

  PERC
  Marquinhos José Marcos Ben Romdan Mohamed Ali
  78.

  PERC
  Sigér Dávid Abu Fani Mohammed
  77.

  PERC
  Szépen lassan csordogál a meccs, kérdés, lesz-e még benne nagy alakítás valamelyik oldalon…

  73.

  PERC
  Ben Romdan nagyon akar már gólt lőni, most megtehette volna, de lecsúszott a lábáról a 17 méteres próbálkozás.

  70.

  PERC
  Varga fejelte vissza Abu Faninak, aki 19 méterről, kapásból az eégbe lőtt.

  69.

  PERC
  A Zalaegerszeg hazai mérlege 1–0–2, a legtöbb gólt kapta (6) és a legrosszabb a gólkülönbsége (–3).

  67.

  PERC
  Szendrei próbálta meg a lövést 23 méterről, de nagyon nem találta el a kaput.

  66.

  PERC
  Zachariasen 6 méteres fejese ment mellé, de zavarta őt a zalai védő.

  59.

  PERC
  Ben Romdan próbálkozott egy kapura lövéssel, de 17 méterről nem találta el a kaput.

  56.

  PERC
  Sajbán Máté Szankovics Bojan
  56.

  PERC
  Croizet Yohan Spoljaric Josip
  55.

  PERC
  A szabadrúgást Szalay rárúgta, Dibusz viszont védett.

  54.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a ZTE a ferencvárosi tizenhatos bal sarka közeléből.

  53.

  PERC
  Bár a halasztások miatt még csak 3 bajnokin van túl a Ferencváros (2 győzelem, 1 vereség), ezalatt mégis a legtöbb gólt hozta össze a mezőnyben, a 12 találat 4-es meccsenkénti átlagot jelent. Az előző bajnokságban Sztanyiszlav Csercseszovval 1.88 volt ez a mutató. Ezt a 4-es átlagot ma megint elérték.

  51.

  PERC
  GÓÓÓL!! MESTERHÁRMAS! Nagyon kijátszotta a Fradi. Traoré jobbról remekül ívált át a túloldalra, Ben Romdan nem kapura fejelt, hanem a közelébőn lévől Vargának, aki közleről a kapuba lőtt. 2–4

  49.

  PERC
  Mance szokásához híven eleresztett egy roppant erős lövést 17 méterről, ezúttal viszont nem találta el a kaput.

  48.

  PERC
  Szafronov szúrta rá igen messziről, Dibusznak bravúrra volt szüksége, hogy szögletre mentsen.

  46.

  PERC
  Abena Myenty Cissé Ibrahim
  46.

  PERC
  Szalay Szabolcs Medgyes Sinan
  46.

  PERC
  Gergényi Bence Mim Gergely
  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+8.

  PERC
  Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 2–3

  45+4.

  PERC
  Nagy lehetőség elé került a Ferencváros egy kontra végén, de Zachariassen lövése gyenge volt, pedig passzolhatott volna Traorénak…

  45.

  PERC
  Hét perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Abu Fani ívelt szabadrúgást a zalai tizenhatoson belülre, de a védelem tisztázni tudott.

  42.

  PERC
  Cissé rántotta le Mancét, sárga lap

  41.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  38.

  PERC
  GÓÓÓL!! MÁR A FERENCVÁROS VEZET! Traoré iramodott meg a jobb oldalon, kitűnő ütemben kapta a labdát, közelített a tizenhatoshoz, de nem vitte tovább, mert észrevette, hogy kimozdul a kapus, és belsővel kiválóan emelt a jobb felsőbe. 2–3

  37.

  PERC
  GÓÓÓL!! EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Varga Barnabás volt ismét az ítéletvégrehajtó, és mivel Senkó ezúttal is jobbra repült, a labdát a kapu bal oldalába küldte. 2–2

  36.

  PERC
  Bedi Bence sárga lapot kapott érte.

  36.

  PERC
  EZ BIZONY BÜNTETŐ!

  35.

  PERC
  Az eset után Zachariassennek megfájdult a lába.

  35.

  PERC
  Videózni kell, mert Zachariassen elesett a tizenhatoson belül, és lehet, hogy odraúgtak neki, méghozzá Bedi.

  30.

  PERC
  A zalai megyeszékhelyen 41 bajnoki összecsapásuk volt, a vendéglátók szemszögéből 12–13–16 a mérleg, tehát ott is a fővárosiak állnak jobban. A kék-fehérek tavasszal több mint 12 éves szünet után tudták vendéglátóként újra legyűrni a ferencvárosiakat.

  30.

  PERC
  Traoré csapta be Mimet, majd az alapvonal közeléből középre adott, Zacharisassen kapásból ellőtte 9 méterről, Senkó viszont kiütötte a labdát.

  27.

  PERC
  GÓÓÓL!! SZÉPÍTETT A FERENCVÁROS! A tizenegyest Varga Barnabás végezte el, és a jobbra mozduló Senkót becsapva magabiztosan lőtt a bal felsőbe. 2–1

  27.

  PERC
  A tunéziait ápolni kell, de a tizenegyes jöhet…

  26.

  PERC
  TIZENEGYES! Ferencvárosi támadás végén Varga passzolt a középen beinduló Ben Romdannak, akit Csóka megrúgott a tizenhatoson belül.

  25.

  PERC
  Szendrei lőtte rá egészen messztiről a labdát, amely megpattant Mancén, és így majdnem bement, de Dibusz nagy bravúrral mentett.

  24.

  PERC
  A vendégek tábora jelezte, hogy a hazaiakkal érez együtt a tulajdonossal zajló vitában (fotó: Nagy-Pál Tamás)

  20.

  PERC
  A Ferencváros támadott, a ZTE viszont gólokat szerzett…

  19.

  PERC
  GÓÓÓL!! BENT VAN A MÁSODIK HAZAI GÓL! Gyorsan indult a jobb oldalon a zalaegerszegi akció, Bedi beadását Mim 13 méterről fejelte a jobb felsőbe. 2–0

  17.

  PERC
  Medgyes kanyarított jobbról középre, ketten is elvétették középen a hazaiak közül, aztán Szendreinek sikerült, de gyengén, Dibusz megszerezte a labdát.

  12.

  PERC
  Az előző 15 egymás elleni találkozójukból a ZTE csupán kettőt tudott megnyerni: a 2021 októberit 2–1-re az Üllői úton, majd idén márciusban a legutóbbit Meshack Ubochioma góljával 1–0-ra Egerszegen.

  12.

  PERC
  A szögletből most sem lett semmi.

  12.

  PERC
  Traoré kavart a jobb oldalon, a beadását azonban Mim szögletre mentette.

  11.

  PERC
  Jött is a csere.

  10.

  PERC
  Zachariassen Kristoffer Nguen Tokmac
  9.

  PERC
  Nguen megsérült, úgy tűnik, nem tudja folytatni a játékot, a combja fáj.

  8.

  PERC
  Abu Fani már az ötödik ferencvárosi szögletet ívelte be, de ebből sem alakult ki helyzet.

  7.

  PERC
  Traoré került a földre egy csúnya belépő után. És bizony Mim szabálytalanságát vissza is nézte a videobíró, de nem ért piros lapot az eset.

  4.

  PERC
  GÓÓÓL!! VEZET A ZTE! Szinte át sem lépte még a felezővonalat a ZTE, végig a Fradi veszélyeztetett. Aztán Mance 22 méterről laposan ellőtte, Dibusz csak beleérni tudott a labdába, amely a bal kapufáról pattant a kapuba. 1–0

  2.

  PERC
  Viharos szurkolói ankétot tartott a ZTE a héten, most a szurkolók ezzel a molinóval üzentek a vezetőségnek (fotó: Nagy-Pál Tamás)

  1.

  PERC
  Elkezdődött a találkozó, a ZTE tiszta kékben, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben és fehér nadrágban játszik.

  1972 óta 80 bajnokin csaptak össze, az örökmérleg 16 zalai győzelem, 21 döntetlen, 43 FTC-diadal. A párharc gólátlaga elég magas, 3.4. Háromszor fordult elő, hogy 8 gól esett a meccsükön: 1981-ben és 2011-ben 4–4-re végeztek, tavaly 5–3-ra a Fradi győzött.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Zalaegerszegen a ZTE–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 6. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ