2023.IX.30. MTK – Ferencváros: 1-6

Hat FTC-gól az MTK kapujában – egyoldalú örökrangadó

Bognár István vezetést szerzett ugyan az MTK-nak, de utána kinyílt a zöld-fehér gólzsák.
A magyar futball nagy múltú összecsapása, az örökrangadó előtt az FTC az első, az MTK a második helyen állt, de a meccsen óriási különbség alakult ki a labdarúgó NB I 8. fordulójában. Bár a vezetést a hazaiak szerezték meg, még a félidő előtt fordított a Ferencváros, a második félidőben pedig kinyílt a gólzsák – 1–6.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: Háromnaponta mérkőzéseket játszunk, rotálni kell, védenem kell a játékosaimat a sérüléstől. A legutóbbi meccseken jó munkát végeztünk, hiszen megnyertük azokat, ráadásul csak egy gólt kaptunk. Az a célunk, hogy szombaton is folytatni tudjuk ezt a szériát, győzni akarunk az MTK ellen. Elég csak a tabellára nézni, a játékosaim remek munkát végeznek, veszélyesek tudnak lenni. Maximálisan oda kell figyelnünk, már az első perctől kezdve. Nem csökkenhet a figyelmünk, mert elég egy hiba, és az ellenfél ezt azonnal ki fogja használni.

A mérkőzés:

MTK Budapest — Ferencváros: 1-6 (1-2)
Hidegkuti stadion, 17:00. 5.014 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Buzás, Belicza; Videóbíró: Bognár Tamás; VAR asszisztens: Kóbor; VAR operátor: Rúsz; tartalékjv.: Pintér Cs.)

MTK Budapest: Demjén — Hej, Kádár, Bobál D. — Kovács M., Kata (Zuigéber, 86.), Thiam (Kocsis G., 56.), Kosznovszky (Spalek, 70.), Antonov (Kovács P., 46.) — Németh K. (Stieber Z., 46.), Bognár I.
kispad: Rácz G., Zsóri, Végh, Vadnai, Miknyóczki, Molnár R., Biben
vezetőedző: Horváth Dávid

Ferencváros: Dibusz — Makreckis (Pászka, 78.), Wingo, Abena, Ramírez (Civic, 70.) — Sigér (Baráth P., 78.) — Zachariassen, Abu Fani, Ben Romdhane (Besic, 70.), Marquinhos — Varga B. (Pesic, 78.)
kispad: Varga Á., S. Mmaee, Gojak, Botka, Cissé, Katona B., Lisztes
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Bognár I. (10.) illetve Varga B. (23.), Marquinhos (41., 55.), Wingo (63.), Abu Fani (86.), Pesic (90+2.)
Sárga lap: Kata (46.) illetve Makreckis (58.)

Valami visszajött a régiből. Valljuk be: a két legtöbbszörös magyar bajnok, a 23-szor aranyérmes MTK és a 34-szer bajnok Ferencváros összecsapása kapcsán az elmaradhatatlan „örökrangadó” kifejezés az elmúlt években, évtizedekben kezdett kissé kiüresedni. Pedig még az ezredforduló idején is volt varázsa és izgalmas csengése a szónak, ám aztán az MTK elkezdett „liftezni” az első és a másodosztály között, és amikor élvonalbeli volt, akkor sem tudta igazán felvenni a versenyt a zöld-fehérekkel. Most viszont az NB I első és második helyezettjeiként találkoztak egymással a felek (a forduló előtti állást vettük alapul), csupán egy pont különbség volt közöttük (igaz, a Ferencváros eggyel kevesebb mérkőzést játszott). A szurkolótáborok pedig megadták a módját, ha már ilyen jól szerepel az idényben a két csapat: telt ház volt a Hidegkuti Nándor Stadionban, a hazai és a vendégszektorokba is elfogyott valamennyi belépőjegy (bár azért az hamar kiderült, hogy a hazai szektorokban is sokaknak a vendégcsapatért dobog a szíve). Szokatlan, ám annál felemelőbb érzés volt nézni a Hungária körúti stadion előtt kígyózó sorokat, érezni a füstszagot (még akkor is, ha a pirotechnikáról a vendégszurkolók gondoskodtak), s már az 1-es villamoson is megvolt a hangulat – minden adva volt tehát egy nagyszerű mérkőzéshez.

A Ferencváros most háromnaponta mérkőzést játszik, így Dejan Sztankovics vezetőedzőnek muszáj forgatnia a játékosokat, mégis meglepő volt kicsit, hogy a Kecskemét elleni szerdai mérkőzéshez képest végrehajtott két változtatása egyikeként Lisztes Krisztián, a csapat egyik legjobbja került ki a kezdőcsapatból (a másik kimaradó Alekszandar Pesics volt, akinek a helyére visszakerült Varga Barnabás középcsatárnak). Az MTK-hívek pedig annak örülhettek, hogy az előző bajnokin kisebb sérülést szenvedő rutinos védő, Kádár Tamás tudta vállalni a játékot, több nagy mentése is volt a meccsen az 57-szeres válogatottnak.

Lisztes kihagyása azzal is járt, hogy némiképp módosított a taktikai formáción a Ferencváros szerb vezetőedzője, átállította a csapatát 4–1–4–1-es hadrendbe, ebben az alakzatban Sigér Dávid töltötte be a hátul helyezkedő középpályás szerepkörét. Emlékezetes, hogy a futballistát a Kecskemét elleni meccs után Sztankovics a legfontosabb játékosának nevezte, aki a „meghosszabbított” jobbkeze a pályán: a 12. percben viszont nagyot hibázott Sigér, Myenty Abena passzát rosszul kezelte le, Bognár István elcsente a labdát, és kihasználta a ziccert, vezetést szerzett az MTK-nak.

Pedig előtte csak a Fradinak volt helyzete, vendégként ugyanis azonnal átvette a kezdeményezést, és diktálta a tempót. A hatodik percben Mohammed Abu Fani szép, ballábas lövését követően kellett védeni Demjén Patriknak, öt perccel később pedig Varga Barnabás emelte a lécre a labdát. Centikre volt tehát a góltól a címvédő, ám a rá következő percben büntetett Bognár, aki zsinórban a negyedik bajnoki meccsén talált a hálóba – sőt, ezen a négy találkozón négy gól és három gólpassz a mérlege, impozáns!

A Fradi azonban nyomban visszavette a kezdeményezést a kapott gól után is, és csak tíz percig tudtak vezetni a kék-fehérek. Abu Fani nagyszerűen futballozott, forintos labdái voltak, az egyikből csak egy hajszálnyi les miatt nem lett gólt, aztán viszont tökéletesen megtalálta Varga Barnabás fejét, az előző idény gólkirálya pedig ki is egyenlített a félidő felénél.

A mérkőzést Kristoffer Zachariassen kezdte a bal, Marquinhos a jobb oldalon, harminc perc után azonban helyet cseréltek, vélhetően azért, mert a norvég nem sok sót evett meg a bal oldalon. Jó tíz perccel később Marquinhos megszerezte a zöld-fehérek második gólját.

Kettőt is cserélt a szünetben Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője, 37-szeres válogatottat váltott egy 26-szoros válogatott, vagyis Németh Krisztián helyére jött Stieber Zoltán, de továbbra is a Fradi támadói voltak főszerepben, Zachariassen és Marquinhos pedig együtt összehozta a vendégek harmadik gólját is. A brazil támadó lőtte be ziccerben, Demjén ki akart rá rohanni, de aztán visszatáncolt. Talán jobban tette volna, ha mégis kifutott volna, bár Marquinhos vélhetően akkor is megoldotta volna, eléggé kiszolgáltatott helyzetben volt a kapus.

S a Ferencváros megbüntetett minden hibát: Bognár István egyszer elbambult, Henry Wingo lecsapott a neki szánt labdára, megindult a saját térfeléről, majd 26 méterről parádésan nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. Sztankovicsnak is nagyon tetszett a találat – hány hasonló gólt lőtt annak idején ő is játékosként a Lazio vagy az Internazionale mezében! Pár perccel később Abu Fani a saját térfeléről vette célba a tizenhatoson kívül álló Demjén kapuját – ez a műfaj azért a szerb mesternek anno sokkal jobban ment (lásd a Schalke vagy a Genoa elleni gólját), a jelenkori FTC-középpályás lövése jócskán eltévesztette a célt.

Magabiztosan és látványosan futballozott a Ferencváros, lényegében örömjátékot mutatott be a második játékrészben. Az MTK hajtott, küzdött, de a Fradi sok kiváló játékosa közül túl sokan fogtak ki ragyogó napot, így nehéz volt mit kezdeni ellenük. A lényegében ajándékba kapott gólon kívül a hazaiaknak nem volt igazi gólhelyzete (csak a hajrában Bognárnak), kaput célzó lövése is alig-alig. Még arra is volt lehetőség, hogy a hosszú sérülése után felépülő Muhamed Besic a bajnokságban is visszatérhessen a csapatba (a Nagyecsed elleni kupameccsen már játszott). A végén még Mohamed Abu Fani is teljessé tette aznapi remek játékát egy góllal, amelyet Besic kapufája előzött meg. Majd még Alekszandar Pesics is betalált – és ekkorra már teljesen összeomlott az MTK.

Nagyszerű játékkal és megérdemelten nyerte meg a 222. magyar örökrangadót a Ferencváros, a Paks tabellaelsősége tiszavirág-életű lett, immár az FTC áll első helyen az OTP Bank Ligában. 1–6

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics először is megköszönte az MTK vendégszeretetét.

„Gyönyörű stadionban, remek pályán jó ellenfél ellen léptünk pályára. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Ma maximális csapatszellemet láthattunk a pályán, igazi akaratot láttam a fiúkon. Voltak hibáink, voltak rossz passzok és döntések, de ezekre jól reagálunk. Aztán nagyon jól presszingeltünk, és megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést. Az elején sem lepett meg minket az MTK, egyszerű technikai hibából kaptuk a gólt. Technikás ellenféllel játszottunk, aki jó a labdabirtoklásban, jól mozog a pályán. Ezt tudtuk előre, erre készítettem fel a csapatot.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte, vajon ez már üzenet volt a Fiorentinának a jövő csütörtöki Ekl-csoportmeccsre.

„Nem hinném. A Fiorentina erős csapat, kiváló edzővel. Biztosan követnek minket, felkészülésnek a stílusunkból, kielemzik a játékunkat. Nekünk élveznünk kell játékot, és felnőnünk hozzá.”

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője

– Sokáig nem volt benne, hogy ilyen nagy vereség lesz ebből.
– Jól kezdtük a mérkőzést, de ma a Ferencváros önmagához képest is jól játszott. Egy idő után az volt a kérdés, hogy tudunk nekik gondot okozni, és hogy tudjuk kompenzálni az egyértelmű fölényüket. De könnyen adtuk magunkat sajnos. Nem hibáztatom a játékosokat, nagy volt a nyomás, és ilyenkor a hibázás benne van. Félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy minél tovább tartsunk ki, a különbséget ne növelje a Fradi, hátha a végén tudunk egyenlíteni. De korán jött a harmadik gól, azzal tulajdonképpen véget is ért a meccs.

– Nehéz lesz feldolgozni ezt a súlyos vereséget?
– Megtörni szerintem nem fogja a csapatunkat, de túl nagy volt a különbség, ez nem elfogadható. Hiába mondhatjuk, hogy a Fradi más ligában játszik, akkor sem férhet bele, hogy ennyit kapjunk, semmilyen körülmények között sem szabad így elhagynunk magunkat. De inkább egy meccsen jöjjön ki minden hiba, mint minden meccsen valami más.

– Ha holnap visszavágó lenne, mit csinálna másként?
– Meccsen belül is próbálkoztunk változtatni, tompítani kicsit a Fradi játékát, de tudtuk, hogy ha a Fradi a legjobbját nyújtja, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz még akkor is, ha mi is a legjobbunkat hozzuk. És nem hoztuk a legjobbunkat…

„Kissé csalódott voltam a kapufám miatt, szép gólt szerezhettem volna a tizenegyedik percben, de az még bosszantóbb volt, hogy egy percre rá hátrányba kerültünk – mondta a meccset követően Varga Barnabás. –  Apróságokon múlt, melyik csapat szerez vezetést, de hamar rendeztük a sorokat, kiválóan reagáltunk a helyzetre, az edzői utasításoknak megfelelően futballoztunk tovább, s ez kifizetődött. Amíg a legtöbb csapat Magyarországon a védekezésre helyezi ellenünk a hangsúlyt, az MTK játszani akart, vállalta a stílusát, és ennek is tulajdonítható, hogy több területünk nyílt támadást vezetni. Kétgólos előny birtokában a hazaiak többet kockáztattak, mi pedig nem hagytunk esélyt nekik, hogy visszakapaszkodjanak. Jól ment a csapatnak, az összjáték nagyszerűen működött, élmény volt a mérkőzés. Táplálja az önbizalmunkat, hogy sima győzelmet arattunk a rangadón, ahogy az is, hogy meccsről meccsre gyűjtögetjük a három pontokat az NB I-ben.”

A bajnokit végigjátszó Henry Wingo lapunknak elmondta, a korai kapott gól még éhesebbé tette a csapatot, motivált volt az FTC, fordítani akart. Az amerikai hátvéd az első gól lélektanáról is nyilatkozott lapunknak.

„Valamelyest demoralizáló, amikor borul az előzetes terv egy megingás miatt, de ez benne van a játékban, támogattuk Sigér Dávidot, aki a meccs hátralévő részében nagyszerű teljesítményt nyújtott. Teljes mellszélességgel kiállunk egymás mellett, ezzel a hozzáállással pedig kijavítottuk a hibát, amire büszkék lehetünk, mert nagy különbségű győzelmet arattunk. Megkönnyítette a helyzetünket, hogy nem volt olyan agresszív az ellenfél, mint amilyenre számítottunk, labdaszerzést követően nem próbált meg letámadni minket, ez pedig gördülékennyé tette a játékunkat, uraltuk a meccset.”

A szerdán 28 éves amerikai jobbhátvéd sérülések miatt új pozícióban futballozik az elmúlt hetekben, középhátvédként láthatjuk. Noha még utánpótláskorúként sem játszott ebben a szerepkörben, nagyszerű teljesítményt nyújt meccsről meccsre a védelem tengelyében, ráadásul az MTK otthonában káprázatos gólt lőtt: a saját térfelén szerzett labdát, átnyargalt a középpályán, majd 26 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

„Nem volt a taktika része, hogy labdaszerzés után negyven métert vezetem a labdát, majd lövésre vállalkozom, még csak nem is gyakoroltunk ilyen helyzeteket, ám mivel nem ütköztem ellenállásba, úgy voltam vele, addig vezetem a labdát, ameddig csak lehet, majd tüzeltem. A legnagyobb gólomat talán a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn szereztem, de a kivitelezés szempontjából alighanem ez volt a legszebb pályafutásom során. Annak is örülök, hogy jól ment a játék, ki tudja, talán megvan az új posztom a védelem tengelyében… Futballistaként nekem az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot, az, hogy milyen szerepkörben, nekem egyre megy, bárhol szívesen játszom.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2023.IX.30. MTK – Ferencváros: 1-6 bejegyzéshez

  • Az Abena -- Sigér kettős szerencsétlen bénázását még egy ideig emlegetni fogják, de mivel “minden elmúlik egyszer” előbb-utóbb elfelejtik. Mert például -- rajtam kívül -- ki emlékszik még 1974. szeptember 14-re. amikor Bálint és Martos óriási bénázás következtében lőtt két gólt a Vidi… (És ki s kaptunk 3:2-re…)

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC
    Vége a meccsnek, hatalmas különbséggel nyerte az FTC az örökrangadót. 1–6

    90+2.

    PERC
    GÓÓÓL!! OTT A HATODIK! Bal oldalról jöütt Civic középre gurítása, négy védő között a labda eljutott Pesicshez, aki 8 méterről a kapuba vágta a labdát. 1–6

    90+1.

    PERC
    Három perc a hosszabbítás.

    90+1.

    PERC
    Hét meccsen kapott eddig öt gólt az MTK a bajnokságban, most egy meccsen beszedett ugyanennyit.

    88.

    PERC
    Zuigéber Ákos Kata Mihály
    88.

    PERC
    Kovács éles szögből remekül ellőtte a labdát, Dibusz viszont bravúrral védett.

    86.

    PERC
    GÓÓÓL!! EZ ÍGY MÁR KIÜTÉS! Besic lövése 16 méterről kijött a jobb kapufáról, éppen Abu Fani elé, aki közelről rálőtte, Demjén ezt nagy bravúrral kivédte, de a kipattanót másodszorra Abu Fani már berúgta. 1–5

    84.

    PERC
    Bognár szép csel után lőtt 14 méterről a bal alsó irányába, Dibusz viszont oldalra ütötte a labdát.

    81.

    PERC
    Az MTK védői csak nézték, ahogy passzolgattak a tizenhatoson belül a ferencvárosiak, végül Pesics lőtt magasan fölé 12 méterről.

    78.

    PERC
    Pesics Alekszandar Varga Barnabás
    78.

    PERC
    Baráth Péter Sigér Dávid
    77.

    PERC
    Pászka Lóránd Makreckis Cebrail
    77.

    PERC
    Abu Fani passzát Marquinhos lőtte melllé.

    74.

    PERC
    Stieber lőtte el viszonylag éles szögből, de nem találta el jól, mellé is, fölé is ment.

    71.

    PERC
    A Ferencváros a mai meccs előtt csak kétszer lépett pályára vendégként, és még hibátlan: 5–3-ra nyert a Vidi, 6–2-re a ZTE ellen. Az előző bajnokság zárásaként 1–0-ra alulmaradt Mezőkövesden.

    70.

    PERC
    Civic Eldar Ramírez Cristian
    70.

    PERC
    Spalek Nikolas Kosznovszky Márk
    70.

    PERC
    Besic Muhamed Ben Romdan Mohamed Ali
    69.

    PERC
    Abu Fani vette észre, hogy Demjén nagyon kijött a kapujából, ezért a felezővonal közeléből kapura lőtt, de végül mellément a labda.

    67.

    PERC
    Sokkal jobban játszik a Ferencváros, állandó veszélyben van az MTK kapuja.

    63.

    PERC
    GÓÓÓL!! EZ MÁR A NEGYEDIK! Wingo hozta előre a labdát a védelemből, nem támadták meg, talán nem vették komolyan, ő azonban vitte előre, majd 26 méterről, nagy erővel kilőtte a bal felsőt. 1–4

    61.

    PERC
    Marquinhos lövését védte lábbal Demjén.

    59.

    PERC
    Stieber lőtte el 18 méterről ballal, Dibusz vetődve fogta a labdát.

    58.

    PERC
    Makreckis földhöz csapta a labdát, sárga lap.

    58.

    PERC
    Szép MTK-támadás végén Stieber nem nyúlt a labdához, hogy Bognár megszerezhesse, a 17 méterről leadott lövés nem sokkal ment a bal alsó mellé.

    56.

    PERC
    Kocsis Gergő Thiam Khaly
    55.

    PERC
    GÓÓÓL!! MÁR KETTŐVEL VEZET A FERENCVÁROS! Hibázott az MTK védelme, Marquinhos húzta el a labdát Bobál mellett, majd a tizenhatos vonalától kiválóan pörgetett a kimozduló Demjén mellett a kapuba. 1–3

    53.

    PERC
    Az NB I-ben a Fradi is 4-es, az összes tétmeccsét tekintve pedig már 10-es győzelmi szériában van, és az idény minden bajnokiján betalált az ellenfelének.

    53.

    PERC
    Bognár esett el a ferencvárosi tizenhatos előterében, de hiába méltatlankodott, a bíró nem fújt semmit, pedig lehet, hogy Sigér fellökte.

    50.

    PERC
    Abu Fani ezúttal nem passzolt, pedig megtehette volna, a lövése azonban lepattant egy védőről.

    47.

    PERC
    A szögletből nem lett semmi.

    47.

    PERC
    Ramírez vagy 30 méterről lőtte el, a pattogós labdát Demjén szögletre ütötte.

    46.

    PERC
    Kata Mihály rúgta fel Varga Barnabást, ez sárga lapot ért.

    46.

    PERC
    Elkezdődött a második félidő.

    FÉLIDŐ

    Cristian Ramírez akcióban (fotó: Török Attila)

    FÉLIDŐ

    Kovács P. Patrik Antonov Nemanja
    FÉLIDŐ

    Stieber Zoltán Németh Krisztián
    45+4.

    PERC
    Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 1–2

    45+1.

    PERC
    Három perc a hosszabbítás.

    45+1.

    PERC
    Abu Fani lőtte el igen messziről, Demjénnek azonban mindez nem okozott gondot.

    41.

    PERC
    GÓÓÓL!! MÁR A FERENCVÁROS VEZET! Ben Romdan futott rá egy lecsorgó labdára a jobb oldalon, majd az alapvonal elől középre gurított, Marquinhos pedig két védő között, 3 méterről a kapuba lőtt. 1–2

    39.

    PERC
    A Hungária körúton az MTK felé billen a mérleg nyelve, 28 győzelem, 21 iksz, 23 vereség. A Ferencváros legutóbb 2014 márciusában kapott ki a Hidegkuti Nándor Stadionban (2–3, a győztes gólt Torghelle Sándor szerezte). Az FTC az új létesítményben még veretlen a kék-fehérekkel szemben (3 diadal, 3 iksz), sőt, nézők jelentétében mostanáig utoljára ott nyert örökrangadót: 2019. március 9-én 3–1-re. (2020 novemberében, ugyancsak Szerhij Rebrovval az Üllői úton győzött 2–0-ra, ám az a találkozó a vírushelyzet miatt zárt kapus volt.)

    34.

    PERC
    Szöglethez jutott az MTK a bal oldalról, Antonov ívelte be, Bobál fejese könnyű zsákmány volt Dibusznak.

    31.

    PERC
    Wingo nyomult előre a jobb oldalon, Abu Fanihoz játszott, aki Vargát kereste, és meg is találta – lesen.

    30.

    PERC
    Varga Barnabás gólöröme (fotó: Török Attila)

    29.

    PERC
    Marquinhos megint egyedül futhatott be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre, élesen középre gurított, Kádár azonban becsúszva mentett a mögötte érkező Varga elől.

    27.

    PERC
    Legutóbb, 2022 májusában úgy nyert 3–0-ra a bennmaradásért küzdő – akkor is Horváth Dávid (aki egyébként futballozott a Ferencvárosban, az NB I-ben 2005 és 2006 között) dirigálta – MTK a Groupama Arénában, hogy a zöld-fehérek már bajnokként léptek pályára. Ebben az évszázadban másodszor történt meg, hogy a kék-fehérek háromgólos sikert arattak a rekordbajnok felett: 2001 májusában 5–2-re nyertek.

    25.

    PERC
    Dejan Sztankovics reakciója az egyenlítő gólra (fotó: Nagy-Pál Tamás)

    25.

    PERC
    Abu Fani újabb beadását is el tudta fejelni Varga, de nagyjából egy méterrel fölé.

    22.

    PERC
    GÓÓÓL!! EGYENLÍTETT AZ FTC! Abu Fani remekül nyeste balról atizenhatoson belülre, Varga Barnabás jó ütemben mozdult, és 7 méterről csodásan fejelt a jobb alsóba. 1–1

    20.

    PERC
    Úgy tűnt, egyenlít a Ferencváros, de Marquinhos lesről indult a jobb szélen, így hiába került a labda a beadása után a hálóba egy hazai védőről, maradt az MTK-vezetés.

    19.

    PERC
    A szöglet után Ramírez lőhette el 17 méterről, de egy eléugró védő lábáról lepattant a bomba.

    18.

    PERC
    Marquinhos harcolt ki szögletet a jobb oldalon, Antonovról ment ki a labda, aki rosszul esett, ezért ápolásra szorul.

    16.

    PERC
    A két nagy múltú fővárosi csapat eddigi 221 bajnoki csatájának mérlege: 90 ferencvárosi siker, 52 döntetlen, 79 MTK-diadal. A gólkülönbség 351–335 az FTC javára, amely 4 találkozó óta nyeretlen az örökrangadókon (3 iksz, 1 vereség), sőt az előző hármon gólt sem szerzett.

    12.

    PERC
    GÓÓÓL!! VEZET AZ MTK! Abena passzát rosszul vette át Sigér, lecsapott rá Bognár istván, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről higgadt mozdulattal a bal alsóba lőtt. 1–0

    12.

    PERC
    MEGÚSZTA AZ MTK! Varga Barnabás vette észre, hogy Demjén egy kicsit kint áll, jobbról, 15 méterről emelt, és a léc mentett.

    11.

    PERC
    Kezd éledezni az MTK, az utóbbi időben egyre többször feltűnt a ferencváros térfélen.

    10.

    PERC
    Kiváló a meccshangulat a Hungária körúton, már a stadion környékén is érezni lehetett, hogy ez most rangadó, óriási dugók voltak a környező utcákban, parkolóhelyet találni 1 órával a meccs előtt már nem lehetett – jelenti a helyszínről Nagy-Pál Tamás.

    8.

    PERC
    A ferencvárosi tábor (fotó: Nagy-Pál Tamás)

    7.

    PERC
    Demjén Patrik munkában, mert Abu Fani életerős lövését kellett védenie.

    5.

    PERC
    Az MTK-szurkolók élőképe azt jelzi, hogy a klub 135 éves (fotó: Nagy-Pál Tamás)

    4.

    PERC
    Óriási helyzet maradt ki az MTK kapuja előtt, egy rossz védőmegmozdulás után. Ben Romdan öt méterre a kaputól nem volt határozott, és nem jutott lövéshez, szerelték.

    3.

    PERC
    Letámadott a Ferencváros, mindjárt az elején beszorította az MTK-t.

    1.

    PERC
    Elkezdődött a találkozó, az MTK tiszta kékben, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban játszik.

    A mérkőzés előtt köszöntötték a pályán a 90 éves Vasas Mihályt, az MTK örökös bajnokát, a második legidősebb élő magyar válogatott játékost.

    A meccs előtt közös sajtótájékoztat tartot a két klub elnöke, amelyen felidézték a két klub közös múltját, s végül arra is kitértek, hogy a szurkolótáborok között tapasztalható korábbi ellenséges hangok mostanra elhallgattak.

    A mérkőzést azzal is emlékezetessé kívánják tenni, hogy a stadion bejáratánál kiállítanak két hungarikont Kárpáti Tamás gyűjteményéből. Az egyik egy Albert feliratú piros színű válogatott mez, amelyet a Császár a 2000-es sydneyi olimpián viselt, ahol díszvendégként vett részt. Szőke Gábor Miklós szobrász Csípőre tett szárnyakkal nevet viselő alkotásában a futballfelsőt két oldalt a Fradi Sas arany színű szárnyai díszítik. A másik, Buczkó György üvegszobrász Nándi zöldben című hungarikona abból a zöld-fehér mezből és egy pár futballcipőből áll, amelyeket egykor Hidegkuti Nándor viselt egyiptomi edzősködése idején.

    A mérkőzésről szóló beharangozónkat, benne többek között Demjén Patrik nyilatkozatát, ide kattintva lehet elolvasni.

    1903 óta a 222. örökrangadó jön az FTC és az MTK között (így tartják nyilván a klubok, egyébként a különböző adatbázisokban eltérő adatok szerepelnek).

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Hungária körúton az MTK–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 8. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ