2023.VI.19. NK Rogaska – Ferencváros: 0-0

A Ferencváros gól nélküli döntetlennel kezdte a felkészülési meccseit

Ausztriában, Bad Radkersburgban edzőtáborozik a Ferencváros labdarúgócsapata. Onnan ruccantak át Sztanyiszlav Csercseszov játékosai a néhány száz méterrel arrébb lévő Szlovéniába, hogy felkészülési meccsen, zárt kapuk mögött mérkőzzenek meg az NK Rogaska csapatával, amely az előző idényben megnyerte a másodosztályt. A kevés helyzetet hozó találkozón nem született gól, viszont Pesicset és Halmait is sérülés miatt le kellett cserélni.

A mérkőzés:

NK Rogaska — Ferencváros: 0-0
Gornja Radgona, 17:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: ?

NK Rogaska:
vezetőedző:

Ferencváros: Varga Á. (Radnóti, 46.) — Kaján (Auzqui, 77.), Cissé, Knoester (Almássy, 89.), Civic (Loncar, 46.) — Esiti (Kehinde, 46.), Mercier (Tóth A., 46.) — Gojak (Manner, 73.), Marquinhos (Katona B., 65.), Pesic (R. Mmaee, 40.) — Zachariassen (Halmai, 59.; Frederiksen, 88.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: — illetve Vrebac (63.)

Rosszul kezdődött Alekszandar Pesics ferencvárosi karrierje. A múlt héten a Crvena zvezdától érkező csatárt a szünet előtti percekben az öltözőbe támogatták az NK Rogaska elleni felkészülési mérkőzésen, a rutinos szerb futballista ütközést követően a földre zuhanva a jobb vállát fájlalta. Hogy nagy a baj, azt a játékos üvöltése is jelezte – még az öltözőből kiszűrődő kiabálása is a lelátóig hallatszott –, előfordulhat, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző máris hosszú időre elveszítette egyik támadóját.

A szlovén másodosztály aranyérmese ellen Ryan Mmaee szállt be a helyére a kispadról, a szünetben pedig még többet változtatott a Ferencváros szakmai stábja, az edzőtáborba a csapattal tartó több fiatal is lehetőséget kapott. A negyedosztályú Regede stadionjában, zárt kapuk mögött megrendezett találkozón nehezen pörgött fel a magyar csapat, a félidő előtt Kristoffer Zachariassen lőtt kapufát, s néhány helyzet a szlovénok előtt is adódott.

A nyári szerzemények közül Ibrahim Cissé, Tosin Kehinde, valamint a Soroksárról szerződtetett Halmai Ádám is bemutatkozott, a csapattal Ausztriába utazó Samy Mmaee azonban nem lépett pályára. A marokkói válogatott védő iránt – Görögországból származó információk szerint – az AEK Athén és a Panathinaikosz érdeklődik élénken, ám ez nem azt jelenti, hogy a Ferencváros megválik egyik legjobbjától.

Az NK Rogaska elleni meccsen láthatóan nehezen mozogtak a futballisták, ami nem is csoda, az egyhetes edzőtáborban Csercseszov és stábja jól megdolgoztatja a keret tagjait. Többet birtokolta a labdát az FTC, ám az akciók nehezen formálódtak, hol pontatlan volt az indítás, hol már a térfél közepén elhalt az akció. A második félidőben a fiatal Halmai Ádám is megsérült, jobb térdét fájlalva kért cserét, nem unatkozott tehát a zöld-fehérek orvosi stábja.

A Ferencváros szerdán 18 órától a Román Kupa-győztes Sepsi OSK együttesével találkozik ugyancsak zárt kapuk mögött Ausztriában, majd a mérkőzés másnapján indul haza Budapestre. A játékosok két szabadnapot követően a Népligetben folytatják a munkát, aztán június 26-án ismét Ausztria felé veszik az irányt, Tirolban vesznek részt újabb edzőtáborban, ahol három felkészülési mérkőzés vár rájuk – addigra a válogatott kerettagok is csatlakoznak.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

A 0-0-ra végződött első felkészülési mérkőzés másnapján vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov újabb kemény edzést vezényelt bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunknak. A kedd délelőtti tréning után friss igazolásunkkal, a Rogaska ellen bemutatkozott Tosin Kehindével beszélgettünk.

– Úgy gondolom, ez egy jó kezdés volt, megismertem a csapatot, a felállást, a játékstílust, próbálok minél jobban alkalmazkodni – kezdte Tosin Kehinde– Jó első meccs volt, remélhetőleg ahogy építkezünk, egyre jobbak és jobbak leszünk. A második meccsen próbáljuk fejleszteni az első meccsen látottakat, a labdatartást, illetve hogy még több tiszta gólhelyzetet tudjunk teremteni, meglátjuk mi lesz szerdán a Sepsi ellen.

Szóba került játékosunk egyéni teljesítménye is. Kehinde úgy gondolja, jól szerepelt, de van még hova fejlődnie, és meg kell mutatnia, hogy mire képes valójában.

– Szerintem egész jó voltam, sikerült többször áttörni a védelmükön, mögéjük tudtam kerülni. Számomra most az a legfontosabb, hogy meccsről meccsre építsem magam, hogy még veszélyesebb legyek, még többet találkozzak a labdával. Még meg kell mutatnom, mit tudok – mondta Kehinde.

(A Ferencváros és az NK Rogaska hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90+1. perc: Vége a meccsnek, gól nélküli döntetlennel. 0–0

  90. perc: Bal oldali szöglet után Cissé fejese ment el a bal alsó mellett.

  90. perc: Nem tudtak felszabadítani a szlovénok, Mmaee lövése megpattant egy védőn, így lett szöglet.

  89. perc: Auzqui harcolt ki szögletet a jobb oldalról, ő maga adott középre, de ebből sem lett semmi.

  88. perc: Halmai helyett Frederiksen, Knoester helyett Almási a pályán.

  85. perc: Úgy tűnik, Halmai is megsérült, cserét kért.

  77. perc: Kaján helyére Auzqui jött az utolsó negyedórára.

  73. perc: Kehinde rúgta rá nagy erővel éles szögből, és be is akadt volna, ha a kapus nem véd remekül.

  70. perc: Loncar lapos lövése veszélytelenül gurult el a bal alsó mellett.

  65. perc: Knoester hazaadása meglepte Radnótit, akinek a lába mellett elcsúszott a labda, viszont még azelőtt utol tudta érni, hogy begurult volna a kapuba.

  65. perc: Marquinhos helyére Katona Bálint érkezett.

  64. perc: Passzolgatás következett, minden különösebb eredmény nélkül.

  63. perc: Vrebac kapott sárgát, szabadrúgással jöhetett a Ferencváros 30 méterre a szlovénok kapujától.

  61. perc: Negyedóra már eltelt a második félidőből, de helyzetet nem sikerült a Ferencvárosnak kialakítania ebben a játékrészben.

  59. perc: Zachariassen helyett Halmai a pályán.

  54. perc: Loncar jobb oldali szögletét Knoester fejelte el, de mivel nem volt túl erős a labda, a kapus megkaparintotta.

  46. perc: Nem játszik már a második félidőben Varga Ádám, Esiti, Civic, Mercier, a helyükre Radnóti, Kehinde, Loncar és Tóth Alex állt be.

  46. perc: Elkezdődött a második félidő, több cserével is a Fradiban.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45+2. perc: Vége az első félidőnek, nincs gól. 0–0

  45+1. perc: Zachariassen került helyzetbe a szlovén ötös jobb sarkánál, a lövése elment a kapus mellett, de a kapufa menteni tudott.

  45. perc: Vargának kellett védenie, mert bizony helyzetbe kerültek a szlovénok, aztán nehezen hozta ki a labdát az FTC, sőt labdát vesztett a tizenhatos előterében, jött is a lövés, amely nem találta el a kaput.

  40. perc: Pesics helyére Ryan Mmaee állt be.

  39. perc: Pesics megsérült, fájdalmas kiáltásokkal fájlalta a vállát. Ez nagyon nem hiányzott. Cserélni kell.

  37. perc: Hoppá, egy jó csel után jött messziről egy jónak tűnő lövés a Rogaskától, a labda pedig talán arasznyival zúgott el a bal alsó mellett.

  35. perc: A szlovének is fel-feltűnnek a Ferencváros kapuja előtt, egyelőre azonban a védők jól rombolnak.

  30. perc: Majcevic kapott labdát a bal oldalon, 12 méterre az alapvonalról, kapásból „rásütötte”, és a labda nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.

  28. perc: Ivószünet.

  26. perc: Kaján gurított jobbról középre, Pesics a kapunak háttal tette le a labdát a játékostársnak, de röviden, így a védők felszabadítottak.

  21. perc: Érdekesség, hogy a szlovénok mezén nem hogy nevek nincsenek, de számozás sem – csak semmi hiúság.

  20. perc: Mercier passzolt Gojaknak, aki 15 méterről, kissé jobbról külsővel rúgta rá, csemege volt ez a szlovénok kapusának.

  17. perc: Marquinhos jó ütemű kiugratásával Pesics került szembe a kapussal, de a pörgetésében nem volt erő, így a befutó védő menteni tudott a gólvonal elől.

  12. perc: Mercier jobb oldali szöglete után átszállt a labda a berobbanó Fradisták feje felett, így jöhetett a bedobás a szlovénoknak.

  8. perc: Civic próbálta meg a tizenhatos bal oldala közeléből fejjel helyzetbe hozni Zachariassent, de nem jutott el a labda a norvéghoz.

  2. perc: Máris nagy helyzet maradt ki! Jobb oldali beadás után elsuhant a labda középen, de a bal oldalon érkezett Zachariassen, aki 7 méterről nem találta el a kaput.

  1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Rogaska tiszta feketében játszik.

  Bemelegítés a meccs előtt (fotó: Polgár László)

  Megérkezett a Ferencváros busza (fotó: Polgár László)

  ELŐZMÉNYEK

  Az Ausztriában edzőtáborozó ferencvárosiak névsorából kiderül, visszatért a kerethez a legutóbb kölcsönben szereplő bosnyák Stjepan Loncar, a horvát Roko Baturina és a KTE-ben az előző idényben házi gólkirálynak bizonyuló Katona Bálint.

  Az új igazolások közül Ibrahim Cissé, Cebrail Makreckis, Halmai Ádám és Tosin Kehinde is az FTC-vel kezdte meg a felkészülést. Több, az előző idényben a Ferencvárosban szereplő játékos viszont nincs a névsorban. Egy részük válogatott elfoglaltság (így például Dibusz Dénes, Botka Endre, Baráth Péter, Varga Barnabás, Lisztes Krisztián, a suriname-i Myenty Abena és a mali Adama Traoré), más részük sérülés, betegség miatt, így több játékos is elutazhatott az első csapattal az NB III-as gárdából, illetve az utánpótlásból.

  A Ferencváros a nyári felkészülés első szakaszában egy hetet készül Ausztriában, és két edzőmeccset játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ