2023.VI.21. Ferencváros – Sepsi OSK: 1-0

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    Véget ért ezzel a Fradi nyári első edzőtábora.

    90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+1. perc Stefanescu távolija távolról sem pontos.

    90. perc Stefanescu most a jobb szélen tűnik fel, 12-ről jobbal Knoesterbe lő.

    90. perc Frederiksen indítása a kapusé, Knoester felrúgja a felezőnél a veterán Rondónt.

    88. perc Mercier megindul a jobb szélen, kap egyet Stefanescutól.

    85. perc Mercier lő 16-ról az ötösön álló Ninajba, Loncar jobbal a bal alsóba lőne 14-ről, picit jobbról, Moldovan vetődve véd.

    83. perc Manner Balázs váltja Zachariassent.

    A gólszerző nevének kiejtésével látványosan nem tudott megbirkózni a helyi bemondó.

    79. PERC VEZET A FRADI, Mercier ad be balról ballal laposan, CARLOS AUZQUI jobbal a jobb alsóba lő kissé jobbról, 12 méterről. 1–0!

    79. perc Civic jobb oldali kornerét pocsékul találja el az ötös jobb sarkán jobbal Knoester. Kapusé a lecsorgó.

    78. perc Gojak jobbal a jobb alsó felé lő, jobbra vetődve véd Moldovan.

    77. perc Balasa löki a 16-os előtt Frederiksent, szabadrúgás középről.

    73. perc Ciobotariu lesérült. De folytatja a jelek szerint.

    71. perc Amer Gojak és Chyreme Say Shadirac be, Tóth és Cissé le.

    68. perc Katona lő a léc fölé a 16-os előteréből.

    68. perc Carles Auzqui Kajánt, Kehindét Xavier Mercier váltja, Tamást meg Ninaj.

    62. perc Ivószünet. Bár már nem süt a Nap, és hőség sincs.

    61. perc Stjepan Loncar be, Esiti le. Szűrőcsere.

    57. perc Tóth blokkolja Rondón távoli lövését, kontra, Katona megindul, Tamás azonnal lerántja őt.

    55. PERC FREDERIKSEN ballal a bal alsóba lőne, de vetődve véd Moldovan, ám a kipattanó a csatáré, aki ballal az üres kapu fölé lő! Lerúgta a labdát ballal a földre, az onnan a kapu tetejére pattant…

    54. perc BÜNTETŐ! Moldovan kapus rosszul kezeli le a labdát a jobb sarok előtt, majd felrúgja az ötös sarkán a rárontó Zachariassent.

    53. perc Kaján, majd Tóth lőne a 16-osról, de mindkettejüket blokkolják.

    52. perc Jobbról, 26-ról az oldalhálóba tekeri a szabadrúgást Frederiksen.

    51. perc Katona lő szép mozdulattal kapura 14-ről, de kapuscsemege. Zachariassen megindul a bal oldalon, Paun gyorsan felrúgja.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    A Sepsi szinte az egész kezdőjét lecserélte.

    Pályán a veterán Rondón is

    46. perc Katona Bálint és Nicolai Frederiksen be, Marquinhos és Baturina le.

    Fotó: fradi.hu
    Túlkínálat a Fradi keretében – új csapatot épít Sztanyiszlav Csercseszov. BŐVEBBEN ITT!

    A klub első számú vezetője nem beszélt mellé. Egyfelől a sorozatban ötödik alkalommal elhódított bajnoki cím ünneplése közben is józanul realista maradt, másrészt arra utalt, amit évek óta megfigyelhettünk. Nevezetesen: évekkel ezelőtt gyakran megesett, hogy a Fradi a legfontosabbnak tűnő átigazolási szezonban, nyáron szerződtetett új játékosokat, akiknél persze hetek, hónapok kellettek a beilleszkedéshez.

    Nem sikerült – Kubatov Gábor mondta a télen szerződtetett, több esetben kölcsönbe érkező játékosokról. A Ferencváros klubelnöke a zöld-fehérek 34. bajnoki címének ünneplése közben fogalmazott önkritikusan, és az M4 Sport kamerái előtt elmondta: minimum hat új játékos megszerzését tartja szükségesnek.

    45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1. perc Civic jobbról igen pontatlanul ad be a kisszöglet után.

    5. perc Nagy védés, a Marquinhos indította Kehinde első, 18 méteres lövése nagyon gyenge, de Ninaj visszaadja neki a labdát, a szélső jobbal 14-ről, picit balról kapura lő, hatalmasat véd vetődve a bal sarok előtt Niczuly.

    43. perc Ispas balról középre ad a 16-os bal sarkáról, de nagyon pontatlanul teszi ezt.

    41. perc Matei-korner jobbról, jobbal, középen nagy lökdösődés Esiti és Safranko főszereplésével. A beadást kifejeli végül Cissé. Ispas távolija nagyon rossz aztán.

    37. perc Kaján veszélyes jobb oldali, jobblábas beadását kivágja Tamás, de Zachariassen balra forgat, az ötös elől Marquinhos ballal kapura lő, de jobbra vetődve fogja a labdát Niczuly.

    33. perc Civic ad be jobbról ballal egy szögletet, a beadást kifejeli Ninaj az ötösről Cisséék elől. Marquinhos középtávoli lövése sem pontosabb aztán.

    Melegítenek a Fradi cseréi.

    30. perc Matei villan meg, a felezőnél egy csel után indítja Vargát, akit szerel azonban a villámléptű Traoré.

    28. perc Marquinhos jobblábas keresztpassza balról túl hosszú Kajánnak.

    27. perc Júnior a felezőtől hátrapasszol, a 16-osról Ninaj mellel hazateszi a labdát Niczulynak.

    26. perc Marquinhos jobb oldali beadása nem az igazi, Baturina nem éri el rendesen, Niczuly a nevető harmadik.

    Az új igazolások közül Ibrahim Cissé, Cebrail Makreckis, Halmai Ádám és Tosin Kehinde is az FTC-vel kezdte meg a felkészülést. Több, az előző idényben a Ferencvárosban szereplő játékos viszont nincs a névsorban. Egy részük válogatott elfoglaltság (így például Dibusz Dénes, Botka Endre, Baráth Péter, Varga Barnabás, Lisztes Krisztián, a suriname-i Myenty Abena és a mali Adama Traoré), más részük sérülés, betegség miatt, így több játékos is elutazhatott az első csapattal az NB III-as gárdából, illetve az utánpótlásból.

    Az Ausztriában edzőtáborozó ferencvárosiak névsorából kiderül, visszatért a kerethez a legutóbb kölcsönben szereplő bosnyák Stjepan Loncar, a horvát Roko Baturina és a KTE-ben az előző idényben házi gólkirálynak bizonyuló Katona Bálint.

    20. perc Ivószünet.

    Remekül játszik ma a francia-szenegáli védő.

    19. perc Cissé megelőzi a 16-oson Safrankót Aganovic jobbról érkező beadása után.

    16. perc Kehinde elfut a bal szélen, az alapvonal előtt szereli őt Ispas.

    15. perc Kissé balról, nyolcról kapura lő Safranko, balra vetődve véd azonban a bal, azaz túlsó sarok előtt Varga.

    14. perc Zachariassen forgat jobbra, nem is rossz, de szereli a visszafutó Varga Baturinát.

    12. perc Varga jobbról remekül indít, de egy picit hosszú a keresztpassz a jobbon felfutó Aganovicnak.

    9. perc Paun passza után Safranko lőne kapura ballal 17-ről, de elesik a lövés és Cissé előtt. Aztán a védő bedob egy pimasz, finom cselt is.

    6. perc Fradi-szabadrúgás jó 28-ról, kissé balról, előtte hatalmas magyarázás. Civic ballal középre rúgja a labdát, a 16-oson könnyedén felszabadít Marquinhos és Esiti elől Tamás.

    5. perc Mezőnyharccal. A pálya remek, az időjárás ideális, a mérkőzés előtti locsolás alapos volt.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A Fradi zöld-fehér felsőben és fehér nadrágban, a Sepsi piros-fehér felsőben és piros nadrágban.

    Jó tíz percet csúszik a mérkőzés.

    A FERENCVÁROS AUSZTRIÁBAN KÉSZÜLŐ KERETE
    Kapusok: Szécsi Gergő, Varga Ádám. Az utánpótlásból/második csapatból érkeztek: Őri Levente, Radnóti Dániel
    Védők: Henry Wingo, Ibrahim Cissé, Mats Knoester, Samy Mmaee, Eldar Civic, Pászka Lóránd. Az utánpótlásból/második csapatból érkeztek: Say Shadriac, Almássy Levente, Kaján Norbert
    Középpályások: Cebrail Makreckis, Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen, Anderson Esiti, Amer Gojak, Xavier Mercier, Stjepan Loncar. Az utánpótlásból/második csapatból érkeztek: Manner Balázs, Tóth Alex
    Támadók: Halmai Ádám, Toshin Kehinde, Roko Baturina, Damir Redzic, Katona Bálint (később csatlakozik), Ryan Mmaee, Tokmac Nguen, Nikolai Baden Frederiksen, Carlos Auzqui, Marquinhos

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
    Kölcsönbe érkezők: –
    Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Iyinbor Patrick (Vasas FC), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
    Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia, szabadon igazolható)
    Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
    Kölcsönbe távozók: –
    Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia), Samy Mmaee (marokkói-belga, Görögország)
    Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

    Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

    „Izgalmas kihívás vár ránk – mondta lapunknak Pászka Lóránd. – Biztos vagyok benne, nehéz párharc vár ránk, ahogy az elmúlt idényben, ezúttal is idegenben kezdjük a sorozatot. Emlékezhetünk, a kazah Tobol otthonában nem volt túl látványos az első mérkőzés, de idehaza könnyedén legyőztük őket. Mondhatjuk, ezúttal is kötelező a továbbjutás, ha el akarjuk érni a céljainkat, muszáj túllépnünk a feröeri bajnokon. A hosszú utazás aligha könnyíti a helyzetünket, de a visszavágóra nekik is ugyanolyan távolságot kell majd megtenniük. Papíron mi vagyunk az esélyesebbek! Biztos vagyok benne, a következő napokban a szakmai stáb alaposan feltérképezi ellenfelünket, és megkapjuk a kellő útmutatást.”

    „Az utolsó gömb kisorsolásakor már lehetett tudni, ki vár ránk, nyomban gondoltam magamban, ennél távolabbi riválist nem is kaphattunk volna – mondta lapunknak a sorsolást követő percekben Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője. – Az elmúlt idényben a kazah Tobol otthonában kezdtünk, ott is leginkább az utazással gyűlt meg a bajunk. Nincs más feladatunk, mint minél alaposabban feltérképezni a feröeri bajnokot, nem meglepő, hogy sok mérkőzésüket nem láttam még, ám ezután többet is kielemzünk a stábommal. Milyen stílusban játszanak, kik a húzóembereik, mik az erősségeik, gyengeségeik. A válogatottal többször is találkoztam a feröeri csapattal, de azokból a tapasztalatokból nem lehet, és nem is szabad kiindulni. Az utazást illetően a Ferencvárossal is van tapasztalatunk, az elmúlt évben Kazahsztánba több mint hatezer kilométert kellett repülnünk oda vissza, a feröeri kiruccanásra is alaposan rá kell készülnünk. Mindent szeretnék tudni leendő ellenfelünkről, de közben a legfontosabb, hogy magunkra fókuszáljunk, hogy minél felkészültebben várjuk az első selejtezőkört. Kemény ellenfél vár ránk, de nem szabad elfelejteni, kik vagyunk, és mik a céljaink!”

    Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője – fogalmazzunk úgy –, nem fogadta kitörő örömmel a labdarúgó Bajnokok Ligája sorsolását. Na, nem a feröeri KÍ játéktudása, erőssége, hanem a csapatra váró utazás miatt.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ