2023.VI.30. RB Salzburg – Ferencváros: 2-1

Az RB Salzburg 2–1-re megverte a Ferencvárost

Figyelmetlen volt az első percekben a Fradi, Esiti öngólt vétett, hiába hajtott az egyenlítésért aztán a magyar bajnok.
A magyar bajnok Ferencváros felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott az osztrák bajnok Salzburgtól.

A mérkőzés:

RB Salzburg — Ferencváros: 2-1 (2-1)
St. Johann, 18:00. ? néző.
Vezette: Samuel Sampl

RB Salzburg: Köhn (Schlager, 46.) — Morgalla (Gevorgyan, 46.), Baidoo (Mendes, 46.; Zikovic, 72.), Okoh (Wallner, 46.), Ulmer (Ludewig, 46.) — Capaldo (Yeo, 46.), Gourna-Douath (Tijani, 46.), Forson (Lechner, 46.), Sadeqi (Paumgartner, 46.; Baran, 86.) — Reischl (Berki, 46.), Ratkov (Murillo, 46.; Neumann, 86.)
vezetőedző: Matthias Jaissle

Ferencváros: Dibusz — Botka (Kaján, 62.), S. Mmaee (Abena, 62.), Cissé, Civic (Pászka, 46.) — Esiti (Baráth P., 46.), Abu Fani (Gojak, 53.) — Zachariassen (Owusu, 73.), Katona B. (Kehinde, 62.), Traoré (Lisztes, 46.) — Varga B. (Tóth Alex, 83.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov (Máté Csaba)

Gól: Esiti (5. – öngól), Ratkov (8.) illetve Zachariassen (38.)
Sárga lap: Capaldo (29.), Paumgartner (81.) illetve Civic (25.), Varga B. (60.)

Nem kezdődött jól a pénteki felkészülési mérkőzés a Ferencváros számára. A meccs előtt kiderült, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kisebb rosszulléte miatt nem lehet ott a Salzburg elleni tesztmeccsen, majd miután útjára indult a labda, nyolc perc után máris két góllal vezetett a Red Bull.

Az osztrákok előbb Anderson Esiti balszerencsés öngóljával szereztek vezetést, majd a kapufáról kipattanó labdát passzolták a kapuba, a ferencvárosi játékosok arcán kisebbfajta döbbenet volt látható. A Salzburg támadói az első perctől letámadtak, nyomás alá helyzeték a magyar bajnok védőit, és sikerült is zavarba hozniuk Eldar Civicéket. De a kispadról Máté Csaba által irányított Fradi nem zuhant össze, a félidő második felére egyértelműen feljavult a játéka, és egyre több veszélyt jelentett az osztrák együttes kapujára. Elöl Varga Barnabás aktívan futballozott, a nyáron Izraelből szerződtetett Mohammed Abu Fani pedig megvillantott valamit abból, miért is hozták az Üllői útra, a középpályás mesterien ugratta ki Kristoffer Zachariassent, aki a tőle megszokott eleganciával lőtt a kapu jobb oldalába.

A mérkőzés is kiegyenlítetté vált, mint ahogy az előkészületek is azok voltak. A találkozó helyszínére mindkét csapat egy órát buszozott, a Salzburg saját edzőközpontjából, a Ferencváros pedig az osztrák hegyek között megbúvó ideiglenes szállodájából. Az apró létesítményben kis híján telt ház volt, nem kevesebb mint kétszáz (!) ferencvárosi szurkoló így is a helyszínen biztatta csapatát, az utazást és a tizenöt eurós (5550 forintos) vételárat sem sajnálták.

Közelítve a feröeri KÍ elleni Bajnokok Ligája-selejtezőhöz a zöld-fehérek szakmai stábja immár nem cserélt sort a szünetben, csak három magyar, Baráth Péter, Pászka Lóránd és Lisztes Krisztián állt be, utóbbi tizenkét másodperc elteltével kis híján gólt is szerzett. A fordulást követően fölényben játszott a Fradi, több helyzetet alakított ki ellenfelénél, az eredmény mégsem változott. Akadtak szép akciók, biztató jelek a támadójátékban, és ekkor már a védekezés is rendben volt, a kapuban ezúttal pedig már az a Dibusz Dénes állt, aki a néhány napos pihenője után első meccsét játszotta az új idényben. A mérkőzés hajrájában számtalan csere szakította félbe a játékot, érdekesség, hogy a nyáron a francia SM Caentől szabadon igazolhatóként érkező Ibrahim Cissé a legutóbbi, Qarabag elleni találkozó után ezúttal is végig a pályán volt – a jelek szerint a francia-szenegáli futballistának játékpercekre van szüksége. Botka Endrét a 62. percben cserélték le, a hátvéd a lefújás után a FradiMédiának értékelt.

„Nehezen lendültünk bele, két buta, elkerülhető gólt kaptunk. Utána átvettük az irányítást, megtaláltuk, hol vannak az ellenfél gyenge pontjai. A második félidőben játékban felülmúltuk a salzburgiakat. A letámadásra, visszatámadásra specializálódott együttessel találkoztunk, és jó volt látni, hogy ismét ilyen sok ferencvárosi szurkoló elkísért bennünket – őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy egy felkészülési mérkőzésre is ennyien elutaznak a kedvünkért.”

A mérkőzés a Ferencváros és a Salzburg számára is tökéletes lehetőség volt a gyakorlásra, Sztanyiszlav Csercseszov személyesen ugyan nem látta az összecsapást, ám alighanem alaposan kielemzi az osztrák sztárcsapat elleni kilencven percet is.

A magyar bajnok hétfőn utolsó felkészülési mérkőzésén lép pályára, ellenfele a román Botosani lesz, majd hazaindul Budapestre, tizenegy nap múlva pedig a távoli Feröeren játssza évadbeli (2023–2024) első tétmérkőzését. 2–1

További képek: fradi.hu

(A Ferencváros és a RB Salzburg hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    88. perc Pászka, előtte Lisztes indítása sem az igazi.

    Sportrádió: Hajnal elmagyarázta, miért igazolt ilyen sokat idén nyáron az FTC.

    86. perc Kettős csere a hazaiaknál, Alparslan Baran Paumgartnert, Moritz Neumann Murillót váltja.

    83. perc Kissé balról, 14-ről a jobb felső fölé fejel Murillo Tijani jobb oldali beadását.

    81. perc Gojak jobb oldali beadása a kapusé, Varga nem érte el a labdát, Pászka ment fejjel az ötösön Berki bal oldali beadása után. Gevorgyan 22-ről ballal a bal alsó mellé lő.

    79. perc Kaján jobb oldali beadása után eltűnik az ötösön Varga… tovább.

    78. perc Baráth passzol vissza Owusu elé, aki jobbal 17-ről egy védőbe lő, Kehinde adhat be az ötös jobb sarka elől, pontatlan… Lisztes ballal 18-ról, középről Yeót találja el.

    75. perc Baráth lő kapura a 16-os jobb sarkáról, jobbra vetődve fogja a lapos labdát Schlager.

    74. perc Ez igen, balról kapura lő jobbal Gojak, a bal felső előtt hatalmas vetődéssel hárít Schlager, szép robinzonáddal.

    73. perc Rocco Zivokic váltja. Kwabena Owusu be, Zachariassen le.

    71. perc Zachariassen futtatja a balon Kehindét, a ballábas beadás Mendesé. Aki megsérül, ápolás a pályán. Csere lesz.

    68. perc Murillo jobbról középre passzolna Berkinek, közbelép Abena, a labda a bal alsó felé pattan, de vetődve fogja a labdát Dibusz.

    65. perc Varga üresen középen, de rossz Kehinde bal oldali beadása, előtte Kaján emelt középre jobbról jobbal, Schlager fogta a labdát a léc alatt.

    62. perc Botka helyett Kaján Norbert, Tosin Kehinde Katonát váltja. Myenty Abena be, Mmaee le.

    60. perc Varga Barnabás kap sárga lapot lökésért.

    54. perc Zachariassen indítja Katonát, aki bizonytalan, 13-ról lő, de ekkorra már beérik, és szerelik. Nincs 11-es.

    Berki a Vidi neveltje, 2018-ban igazolt a Salzburghoz, sokszoros magyar U-válogatott. Az előző idényben 7 meccsen játszott a másodosztályban.

    53. perc Amer Gojak váltja.

    Berki a Vidi neveltje, 2018-ban igazolt a Salzburghoz, sokszoros magyar U-válogatott. Az előző idényben 7 meccsen játszott a másodosztályban.

    52. perc Fani hasa fáj, ápolás. Csere lesz.

    50. perc HELYZET! Murillo középről balra passzol, Berki ballal 12-ről, kissé balról a kivetődő kapusba lő!

    49. perc Pászka balról ballal az ötös elé íveli a labdát, Mmaee hatméteres fejesét balra elmozdulva védi Schlager!

    48. perc Lisztes ismét becsapja Gevorgijant, de fellöki őt a bal szélen Mendes.

    46. perc Lisztes szereli ellenfelét, majd a 16-os elől kapura lő, de védeni tud a hazai kapus.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    46. perc Baráth Péter, Lisztes Krisztián és Pászka Lóránd be, Esiti, Traoré és Civic le.

    NB I: A hit, a vallás segít, hogy ne kerüljek magam alá – Besic. INTERJÚ ITT!

    Az első ausztriai edzőtáborhoz képest az jelenti a fő különbséget a Ferencvárosnál ezen a héten, hogy visszatértek a kerethez azok a játékosok, akik a múlt héten válogatottbeli elfoglaltság miatt hiányoztak, illetve az új igazolások is csatlakoztak. Visszatért továbbá a kerethez a közönségkedvencnek számító, februárban keresztszalag-szakadást szenvedett bosnyák Muhamed Besic is, aki a sérülése után elkezdhette a labdás edzéseket.

    45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44. perc A veterán, 37 éves Ulmer ad be rosszul balról, Fani kioszt középen egy kötényt Amakwahnak.

    42. perc Dibusz szereli Ratkovot messze a 16-os előtt, hatalmas bravúrral mozdult ki, és kellett is a közbeavatkozás, mert Mmaee igen bizonytalan volt.

    40. perc Cissé szereli harcosan az ötös bal sarka előtt a Reischl indította Capaldót. Meg is fájdul a jobb válla, de nem kér ápolást.

    38. perc Fani kiváló indítását KRISTOFFER ZACHARIASSEN kissé jobbról, 12 méterről a jobb felső sarokba lövi. 2–1!

    Esik az eső.

    35. perc Civic eladja a labdát, de szereli a 16-os előterében Cissé Reischlt, majd Fani dob be középen egy jó cselt.

    35. perc Botkát felrúgják a jobb szélen, a szabadrúgás nem jó, majd Zachariassen ad be jobbról jobbal, ez meg a kapusé.

    29. perc Nicolás Capaldo kap sárga lapot Traoré ellökéséért, Civic bal oldali beadását Okoh a levegőbe fejeli fel, a kapus és Zachariassen összefut, de fejjel tisztázni tudnak az osztrákok.

    27. perc Sokpasszos magyar rámadás, de szereli a beadás előtt Civicet becsúszva Morgalla. Aki német U19-es válogatott, 2.5 millió euróért vették a minap az 1860 Münchentől. A következő vételár húsz százaléka, de maximum 7.5 millió euró a németeké.

    25. perc Kapura tör Ratkov, lövését bravúrral védi Dibusz, majd Eldar Civic kap utólag sárga lapot.

    22. perc Baidoo akasztja Vargát, szabadrúgás Détári-szögből, Fani jobbal a léc fölé tekeri a labdát.

    A Salzburg 20 legértékesebb játékosából játszik most Köhn kapus, Capaldo és Gourna-Douath.

    20. perc Morgalla szereli a balon meginduló Traorét, a 16-os bal csücskén.

    19. perc Baidoo löki fel a balon meginduló Zachariassent, Traoré gyorsan középre ad balról, Vargát elnyomja az ötös előtt Okoh.

    17. perc Okoh már hátul, menti derékkal a 16-oson Zachariassen jobb oldali, jobblábas beadását.

    16. perc Mellé, Amankwah bal oldali beadását Okoh hatról a bal alsó mellé fejeli.

    15. perc Capaldo indítását Mmaee szögletre fejeli.

    14. perc Kimarad! Fani emelését Katona remekül teszi Varga elé, aki jobbal 12-ről, kissé jobbról a pontosan kimozduló kapusba lő.

    12. perc Katona cselezget ügyesen a 16-os előtt, balra passzol Vargához laposan, aki jobbal 17-ről a kapus elé lő, gyengén. Csemege.

    8. perc Egy jobb oldali szabadrúgást Okoh öt méterről, picit balról a jobb oldali kapufa tövére fejel, a kipattanó PETAR RATKOVÉ, aki négy méterről, középről a jobb alsóba fejeli a labdát. Nem volt mellettük védő: 2–0!

    7. perc Traoré kiharcol egy szabadrúgást a bal oldalon, Zachariassen beadása pontatlan azonban.

    5. PERC ÖNGÓLLAL VEZET A SALZBURG, a 16-os bal sarka elől Dibuszt meglepve a kapu jobb alsó sarkába passzol ANDERSON ESITI. Jobbal: 1–0!

    2500 néző fér a stadionban, a jegyár elég borsos, 15 euró. De 12 éven aluliaknak ingyenes.

    3. perc Támad az RB, Sadeqi emelése Dibuszé.

    Akinek nem véletlenül ismerős a neve: a Topolya ötmillió euróért adta el őt, az előző évben a 19 éves ék 40 meccsen 19 kanadai pontot szerzett.

    1. perc Capaldo jobb oldali, jobblábas beadása magas a 16-osra betörő Petkovnak.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak most avatják új mezüket. A Salzburg tiszta fehérben, a Fradi fekete-fehér mezben és fekete nadrágban.

    A mai edzőmeccsen Máté Csaba irányítja majd a csapatot, mert Sztanyiszlav Csercseszov kisebb rosszulléttel bajlódik.

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
    Kölcsönbe érkezők: –
    Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
    Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia, szabadon igazolható)
    Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
    Kölcsönbe távozók: –
    Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Iyinbor Patrick (Vasas után Kecskemét – ismét kölcsönbe?), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország), Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország), Nagy Olivér (Soroksár után Kecskemét, ismét kölcsönbe?).
    Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

    Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott összes labdarúgó nem szerepelnek a felsorolásban.

    A Ferencváros pénteken újabb felkészülési mérkőzésen lép pályára, 18 órától a Red Bull Salzburg lesz az ellenfele. A ­Salzburgtól egyórányi autóútra lévő falu, Sankt Johann im Pongau híres síterepen fekszik, így a kilátás alighanem festői lesz a találkozón. A Ferencváros hivatalos honlapja csütörtökön nyilvánosságra hozta a második ausztriai edzőtáborba utazó keret névsorát, amelyből kiderült, ezúttal nem tartott a csapattal az első összetartás alatt megsérülő Halmai Ádám, valamint három légiós, az argentin Carlos Auzqui, a dán Nikolai Baden Frederiksen és a francia Xavier Mercier sem. A klub beszámolója a hiányzókra nem tér ki, így nem tudni, miért nem utaztak el a kerettel, de nem lenne meglepő, ha az említett légiósok távoznának.

    Most az El Futbolero arról ír, hogy a Colo-Colónál újra téma a 32 éves Carlos Auzqui szerződtetése, aki iránt azonban Argentínából és Brazíliából is érdeklődnek. Az argentin játékos másfél éve a Buenos Aires-i River Plate-től érkezett a Fradiba, de idén február óta csak öt meccsen szerepelt (amiben közrejátszhatott az is, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott) és nem utazott el a Ferencváros második ausztriai edzőtáborába sem. Viszont a szerződése jövő nyárig szól az FTC-nél, így az átigazolásához a Fradival is meg kell egyezni.

    Helyi lapértesülések szerint a Colo-Colo már télen is érdeklődött Carlos Auzqui iránt. Mint arról januárban beszámoltunk, a chilei klub kölcsönbe vitte volna az FTC támadóját, de a Fradinál csak végleges eladásban gondolkodnak, ezért visszautasították ezt az ajánlatot.

    Bár a Ferencvároshoz hivatalos ajánlat még nem érkezett, a chilei El Futbolero portál értesülései szerint a chilei élvonalban 6. helyen álló Colo-Colónál ismét téma a magyar bajnok argentin szélsője, Carlos Auzqui szerződtetése.

    Az NB I gólkirálya, Varga Barnabás góllal mutatkozott be a Ferencvárosban, ennek kapcsán beszélt első benyomásairól új klubjában, valamint arról is, mit vár a BL-ben a feröeri KÍ ellen.

    Abu Fani szerint jó erőpróba lesz ez a mérkőzés.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SALZBURG–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ