2023.VII.19. BL-selejtező: Ferencváros – KÍ Klaksvík: 0-3

Történelmi blama: a feröeri KÍ kiütötte a Ferencvárost a BL-ből

Az idegenbeli döntetlen után hazai pályán, 18 ezer néző előtt simán kikapott 3–0-ra a magyar bajnok – lélektelen játékkal.
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában az idegenbeli döntetlen után a Ferencváros 3–0-ra kikapott odahaza, 18 ezer néző előtt a feröeri KÍ-től, így kiesett a sorozatból, és csak az Európa-konferencialigában folytathatja. A Ferencváros következő ellenfele az ír Shamrock Rovers lesz. A találkozót követően kiderült, hogy távozik posztjáról Sztanyiszlav Csercseszov.

Nyilatkozatok:

A Klaksvík hétfő kora délután már Budapestre érkezett, a feröeri bajnok Koppenhágából utazott a magyar fővárosba. Magne Hoseth együttese az elmúlt napokat Dániában töltötte, hogy a játékosok szokják a füves pályát és az európai időjárást.

Kíváncsiak voltunk rá, vajon elérte-e célját a dániai edzőtábor?

„Fontos volt, hogy elutazzunk, hiszen a Feröer szigeteken csak műfüves pályák vannak – felelte lapunk kérdésére a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Magne Hoseth, a KÍ norvég vezetőedzője. – Az időjárást pedig nagyon nehéz megszokni… Talán jobb lett volna még egy nappal hamarabb Budapestre érkezni, szerettem is volna, de így alakult. Dániában jó munkát végeztünk, hasznos napok vannak mögöttünk.”

A trénert nem érte meglepetés, ahogy számított rá, a magyar bajnoknak Varga Barnabás érkezése után sokkal több oldalról érkező beadása volt.

„A csatár rendkívül jól fejel. Kemény mérkőzés előtt állunk, csoda lenne, ha győznénk, és mi jutnánk tovább, mégsem tartom elképzelhetetlennek. Az első összecsapáson négy-öt lehetőségünk is volt, bízom benne, a visszavágón is lesznek helyzeteink. Az idény közepén járunk, lendületben vagyunk. A Ferencvárosnak az első meccsen a szöglet- és szabadrúgások kivédekezésével voltak gondjai, jó lenne ezt ismét kihasználni. Hatvan-hatvanöt percig tempót kell diktálnunk.”

A feröeri bajnok szakmai stábjának tagja Turi Géza, a Zalaegerszeg korábbi kapusa. Magne Hoseth vezetőedző élvezi a közös munkát a szigeteken 2006 óta élő kapusedzővel.

„Rengeteg tanáccsal látott el, de a modern technikának köszönhetően ma már minden mérkőzésről, minden labdarúgóról teljes képet kaphatunk. A Ferencváros ellen is felkészültünk, a játékosok megkapták a tudásanyagot, onnantól rajtuk múlik, hogy miként használják ezt a pályán. Turi Géza véleményét ezúttal is kikértem, fontos tagja a stábunknak.”

A Guns N’ Roses sztáregyüttes sem akadály a Ferencváros számára. Noha a klubnál aggódtak, hogy a híres rockbanda szerdai – ugyancsak 18 órakor kezdődő – koncertje sok embert elszippant a BL-visszavágóról, a jelek szerint felesleges volt izgulni. Noha a borsos jegyárak ellenére (27ezertől 109ezer forintig) a Guns N’ Roses zenekar (is) kis híján megtölti a Puskás Arénát, a foghíjas lelátók miatt a Groupama Arénában sem kell aggódni, a Klaksvík elleni első selejtezőkör visszavágójára közel telt ház várja a csapatokat.

A feröeri aranyérmes ellen el is kél a biztatás, a múlt keddi 0–0-al véget érő első felvonást követően hazai környezetben győzni kell, és akár már az első félidőben eldönteni a továbbjutást. De hogy a Klaksvík elleni ütközetet mennyire nem szabad fél vállról venni, mi sem mutatja jobban, minthogy a vendégek az elmúlt napokat az aklimatizálódás jegyében Dániában töltötték, mondván a klímát és a rendes füves pályát is szokják, és egyáltalán nem (teljesen) esélytelenként érkeztek Budapestre.

„Már az első mérkőzés előtt is alaposan kielemeztük az ellenfelet, a Feröer-szigetekre is felkészülten utaztunk – mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón lapunk kérdésére Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője. – Számomra teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, hogy gibraltári, vagy más miniállam együttese, az összes ellenfelünkre ugyanúgy felkészülök. Tisztában voltunk vele, hogy a Klaksvík hazai környezetben jó eredményeket ért el, odahaza erősek, és ezt az első összecsapáson be is bizonyították. Szerdán hazai pályán muszáj győznünk, nyugodtnak kell lennünk, és okosan kell futballoznunk, ugyanakkor támadó szellemben kell futballoznunk. Ezúttal mi leszünk idehaza, és ezt ki kell használnunk.”

Az orosz-oszét származású tréner kiemelte, a türelem fontos tényező lehet a visszavágón, és erre futballistái figyelmét is felhívta. Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, a mérkőzés hányadik percében jöhet el az a pillanat, amikor kész kockáztatni, és akár a szerkezet átalakításával is belenyúlni a mérkőzésbe.

„Erre képtelenség válaszolni… Ennyire nem lehet előre tervezni, majd a mérkőzés hozza magával a változtatásokat. Amit viszont biztos, céltudatos és sikerre éhes csapatot szeretnék a pályán látni!”

A vezetőedző ezúttal saját tapasztalatra is tud(ott) támaszkodni, az első összecsapás felvételeit többször megnézte, és stábjával leszűrte a tapasztalatokat. Múlt kedden a Feröer-szigeteken a szabványosnál jóval kisebb műfüves pályán kellett (volna) helyt állni, a szerdán 18 órakor kezdődő visszavágón teljesen más körülmények várnak a csapatokra. A Groupama Aréna játékterét egy nappal a mérkőzés előtt szemügyre vettük, a fű a napok, hetek óta tartó hőség ellenére kifogástalan állapotban van, és a pálya mérete is kedvez a Fradinak, a Klaksvíknek sokkal nehezebb lesz tömörülnie, védekeznie.

„Egyáltalán nem lehet félvállról venni ellenfelünket. Hazája bajnokságában jó ideje egyeduralkodó, remek futballra képesek, az aranyérmet sehol sem osztják ingyen. Az első összecsapáson leginkább szögletekből és szabadrúgásokból voltak veszélyesek, ezekre is rákészültünk. Szeretnénk mi irányítani a játékot, magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ez pedig hozza a helyzeteket magával.”

Az elmúlt idényben a kazah Tobol otthonában játszott ugyancsak 0 –0-s döntetlent, Sztanyiszlav Csercseszov szerint az teljesen más mérkőzés volt. Neki például eszébe sem jutott az a találkozó.

„Lehet hasonlóságot keresni, az a találkozó is nulla nulla lett, akkor is sokat kellett utaznunk, nehéz körülmények között helytállni, és időeltolódás is nehezítette a dolgunkat. Remélem, a mostani nemzetközi kupaszereplésünk is hasonlóan hosszú lesz, mint a legutóbbi. Lépésről lépésre kell haladnunk. A Tobol és a Klaksvík egyébként még véletlenül sem hasonlítható össze, teljesen más stílusban futballoznak.”

Sztanyiszlav Csercseszov kérdésünkre elmondta, Ryan Mmaee ugyan múlt héten valóban visszakerült az UEFA-keretbe, ám állapota nem olyan, hogy szerdán pályára lépjen.

„Legutóbb is abba kellett hagynia az edzést… Az elmúlt hetekben ha egyet tréningezett, utána két gyakorlást kihagyott, nincs olyan erőben, hogy számítsak rá. Nekem tökéletes állapotú futballistákra van szükségem!”

Ha a Ferencváros túljut a feröeri KÍ Klaksvík együttesén, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében alighanem a svéd BK Häcken vár a zöld-fehérekre, miután a göteborgi együttes az első mérkőzésen 3–1-re legyőzte a walesi The New Saints csapatát. A Ferencváros a második körben hazai környezetben kezdene, és akkor még Guns N’ Roses koncert sem lesz a városban.

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 1. selejtező kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros — KÍ Klaksvík: 0-3 (0-3)
Groupama Aréna, 18:00. 18.187 néző.
Vezette: David Smajc (asszisztensek: Gabrovec, Cerne; tartalékjv.: Borosak; VAR: Nejc Kajtazovic, VAR asszisztens: Sagrkovic – szlovénok)

Ferencváros: Dibusz — Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) — Baráth P. (Ben Romdhane, 46.), Gojak (Makreckis, 46.) — Abu Fani, Zachariassen (Lisztes, 57.), Traoré (Kwabena, 57.) — Varga B.
kispad: Varga Á., Esiti, Sigér, Abena, Pászka, Cissé, Katona B.
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

KÍ Klaksvík: J. Johansson — Danielsen, B. Petersen, Faerö, Forren, R. Joensen (Da Silva, 73.) — Frederiksberg (Mikkelsen, 56.), J. Andreasen, D. Pavlovic (Hansson, 46.), Kronberg (Latif, 90+3.) — Kassi (Gussias, 73.)
kispad: Pettersen, Klettskard, Kalsö, D. Andreasen, Vatnsdal
vezetőedző: Magne Hoseth

Gól: Frederiksberg (8. – 11-esből, 32.), Kassi (45+1.)
Sárga lap: Botka (79.), S. Mmaee (86.), Abu Fani (88.) illetve —

Továbbjutott: a , 3–0-s összesítéssel

Noha néhány hete Sztanyiszlav Csercseszov még a Bajnokok Ligája csoportköréről álmodott, a szerda esti kijózanító 3–0-s vereség az állásába került. A mérkőzést követő sajtótájékoztatóra az oszét tréner még úgy ült az asztal mögé, hogy szeretne egyet aludni a látottakra, ám erre már nem volt lehetősége, Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke egy órával a lefújást követően közösségi oldalán tudatta: „A Sztanyiszlav Csercseszovval történő személyes megbeszélésem eredménye, hogy nem dolgozunk tovább együtt.” (További részletek itt!)

Egy fejezet tehát szerda este lezárult.

Hogy ki lesz Sztanyiszlav Csercseszov utódja, ki követi a kispadon, az valószínűleg még az Üllői úton is kérdés, hiszen aligha úgy tervezték az estét, hogy a Klaksvík történelmi, egyúttal megsemmisítő vereséget mér a csapatra. A szurkolók a korábbi kedvenc, az évek óta Soroksáron dolgozó Lipcsei Péter nevét skandálták, ám nagyobb esélye van, hogy ismét külföldi vezetőedző érkezik a magyar bajnokcsapat kispadjára. Sok idő nincs a gondolkodásra, hiszen jövő héten a Shamrock Rovers ellen az Európa-konferencialigában kell(ene) helytállni.

Az összképen a hirtelen jött edzőváltás sem segíthet már, hiszen a KÍ a Groupama Arénában kiütötte a Ferencvárost. Ráadásul az ötezer lakosú feröeri városka félprofi, bajnoki aranyérmes csapata nem is érdemtelenül jutott tovább: szervezettségből, lelkesedésből és motiváltságból is jelesre vizsgázott, míg a zöld-fehérek labdarúgói egytől egyig elégtelent érdemelnek. A lelátón sokan a Vaduz 2006-ban a Megyeri úton aratott 4–0-s győzelmét emlegették, amikor is a liechtensteini együttes története során először nyert meg mérkőzést idegenben, és a korábbi szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan a jókora pofon után azonnal lemondott, pedig épphogy leült az Újpest kispadjára.

A Sztanyiszlav Csercseszovval történő szakítás néhány napig témát szolgáltat még. A ferencvárosi szurkolók a szerdai teljesítményt látva elfordultak az orosz-oszét trénertől, és a távozását követelték, ami gyorsan meg is történt. De nem csupán a Klaksvík ellen látottak, hanem az elmúlt hónapok visszafogott, sokszor erőtlen, koncepció nélküli futballja vezetett a kudarcig – és a szakításig. A Ferencváros saját gyenge játékának köszönheti, hogy rögtön az első selejtezőkörben búcsúzott a Bajnokok Ligájától – a csoportkör volt a cél, idén óriási meglepetésre az első akadály megugrása sem sikerült.

Pedig úgy indult a szerda délután, ahogy meccsnapon kell! A Könyves Kálmán körút beállt, mint a szög, se Buda, se a belváros irányából nem lehetett haladni, ki türelmesen üldögélt a dugóban, ki unalmában a lehúzott ablak mellett a rádiót bömböltette. A Groupama Aréna környékét ezúttal nem kellett lezárni, hiszen kőkemény, fekete csuklyás, bálnavadászaton használt szigonyokkal felszerelt feröeri ultrákra nem kellett számítani, az a néhány szigetországi drukker, aki a VIP-szektorban üldögélt, békésen sörözgetett, legalábbis a meccs elején még. Merthogy aztán a feröeri gólokat látva talán ők sem hittek a saját szemüknek, ha az aprócska sziget futballjában vannak emlékezetes mérkőzések, a keddi budapesti biztosan az elsők között szerepel majd. A tizenöt fős vendégtábor úgy ünnepelt – méghozzá jogosan –, mintha csapatuk Bajnokok Ligáját nyert volna, de számukra igenis óriási eredmény, hogy a Klaksvík búcsúztatta a játékoskereteket illetően hússzor többet érő Ferencvárost.

A ferencvárosi futballisták Csercseszov vezetőedző meccs előtti kérésének (lásd: céltudatosan és támadó szellemű csapatot szeretne látni) egyáltalán nem tettek eleget, noha többet birtokolták a labdát, ám ennek sok haszna nem volt. Szembetűnő volt a dekoncentráltság, már az ijesztő volt, amikor az ötödik percben Dibusz Dénesnek reflexszel kellett nagyot védenie, majd egy perccel később Eldar Civic figyelme teljesen kihagyott. A Fradi bosnyák védője nagyjából két másodperces késéssel csúszott be a vendégek játékosának, már ekkor érezni lehetett, valami nagyon nem stimmel a Ferencvárossal ezen a napon. Hátul egészen elképesztő hibákat követtek el a futballisták, Mats Knoester rendre lépéshátrányban volt, Samy Mmaee-t úgy futotta meg egy-egy feröeri futballista, hogy rossz volt nézni, Adama Traoré a második gól előtt nemtörődöm módon adta el a labdát, és szegény Dibusz Dénes is élete egyik, ha nem a legnagyobb potya gólját kapta.

A Klaksvík védekezésben azt nyújtotta, amit várni lehetett, a vendégek szervezetten tolódtak saját kapujuk előterében – minden lövésbe, beadásba, fejesbe beleálltak, belevetődtek –, arra viszont senki sem számított, hogy elöl ennyi veszélyt jelentenek. Ha valamitől tartani lehetett, azok a vendégek szögletei és szabadrúgásai voltak, ehhez képest a Klaksvík akcióból verte meg a magyar bajnokot. A félidei háromgólos vendégvezetésnél hangos füttykoncert kísérte a ferencvárosi futballistákat az öltözőbe, ekkor (talán) még abban lehetett bízni, ha sikerül a fordulást követően gyorsan gólt szerezni, lendületbe jöhet a Fradi.

Hát nem jött össze a gól.

Támadott, próbálkozott, erőlködött a zöld-fehér együttes, Csercseszov cserékkel próbált életet lehelni együttesébe, a fiatal Lisztes Krisztián jelentett némi színfoltot a bal oldalon, ám látva a kiábrándító játékot, a ferencvárosi szurkolók türelme elfogyott, és a találkozó vége felé közeledve egyre hangosabban kritizálták kedvenc csapatukat.

Felzendült az „Auf Wiedersehen!” rigmus is, mintegy követelve Sztanyiszlav Csercseszov lemondását, és hogy mennyire elkeseredettek, szomorúak voltak a szurkolók, jól mutatta, hogy negyedórával a lefújás előtt a transzparenseket is elkezdték levenni, és néhány másodpercre az egész B-közép hátat fordított a pályának.

Olykor döbbent csend ült a Groupama Arénára, a lelátón lévők morajlása hallatszott csupán, a Dibusz Dénes mögötti lelátórészen lévő drukkerek pedig váratlanul a korábbi klasszis, az elmúlt években Soroksáron vezetőedzőként dolgozó Lipcsei Péter nevét kezdte skandálni, üzenve a vezetőségnek, kit szeretnének a kispadon látni.

Ha azt gondoltuk, a feröeri futballisták megijednek a több mint tizennyolcezer szurkolótól, ha nem bírják majd a harminc Celsius-fokos hőséget, ha megremegnek a gyönyörű stadion láttán, hát nagyot tévedtünk. A Klaksvík játékosai sokszor már nulla nullánál, majd egygólos vezetésnél is olyan könnyedén, lazán vették át a labdát, hogy azon talán még saját vezetőedzőjük, a norvég Magne Hoseth is meglepődött.

Rengeteg tanulsággal szolgált a mérkőzés a Ferencváros számára, amit a következő napokban alighanem magunk is elemzünk még, hiszen számtalan kérdés vetődik fel.

Hogyan lehet, hogy az egyénileg sokkal jobb képességű játékosok tudásuk negyedét sem nyújtották, míg ellenfelük erőn felül teljesítve lefutballozta őket?

Miért nincsen kialakult játékstílusa a magyar bajnoknak?

És miért voltak láthatóan erőtlenek, lassúak a Ferencváros labdarúgói?

Az sem elképzelhetetlen, hogy a Fradi a téli rosszul elsült átigazolások áldozata lett, hiszen a gyenge futballisták helyére a nyáron újakat kellett hozni, márpedig ez a mostani Ferencváros minden volt, csak éppen egységes és összeszedett nem. A feröeriek bíztak a csodában, Magne Hoseth vezetőedző Klaksvíkban és Budapesten is elmondta, igenis lát esélyt a továbbjutásra, és a KÍ valóban csodát tett a Groupama Arénában. 0–3

Bár a Ferencváros kiesett a BL-ből, az Európa-konferencialigában folytathatja nemzetközi szereplését, ahol az a Shamrock Rovers vár rá, amellyel 2022-ben már találkozott – akkor a hazai 4–0 után idegenben az 1–0-s vereség is belefért neki.

Nos, a most következő két meccs, lehet, nehezebb lesz.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzőjétől a Nemzeti Sporttól először is azt kérdeztük, a KÍ elleni vereség után már szerda este lemond posztjáról vagy alszik rá egyet.

„Nagyon rossz meccset játszottunk. Ha egy ilyen teljesítményt nyújt egy csapat, akkor az nemcsak egyes játékosok felelőssége, hanem az edzőnek is el kell gondolkodnia a továbbiakon, de erre aludni kell…” – válaszolta Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, aki az edzéseken nem látta előjeleit a KÍ elleni kudarcnak.

„Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál, akkor előfordulhatnak ilyen mérkőzések. Az edzéseken mindenki jól teljesített, de ha a pályán nem tudnak koncentrálni a játékosok, akkor ilyen eredmény is születhet. Szörnyű este ez mindannyiunk számára, ki kell elemezni a történteket, és hideg fejjel kell dönteni annak érdekében, hogy ebből a helyzetből kilábaljon a csapat. Sajnos a Bajnokok Ligája-álmokról le kell mondanunk. Tavaly a Qarabag elleni vereség után is átéltünk hasonlót, de akkor sem adtam fel, és végül el tudtunk jutni a nyolcaddöntőig is” – folytatta Csercseszov.

„Mindenképpen nyerni akartunk, de ki kell elemeznem a történteket. Az én hozzáállásomban nincs változás, de át kell gondolnom, hogy ebből ki tudunk-e együtt lábalni vagy sem” – hangsúlyozta a tréner.

Kubatov Gábor nem sokkal később bejelentette, hogy nem dolgoznak tovább együtt.

Magne Hoseth, a korábbi norvég válogatott játékos 2022 óta vezeti a KÍ csapatát, amellyel nemcsak edzői karrierje, hanem a klub legnagyobb sikerét is elkönyvelhette a Ferencváros kiejtésével. A 42 esztendős tréner roppant szerényen, de láthatóan örömmel a szemében állt ki Budapesten az újságírók elé csapata sikerét követően.

– Kiejtették a Ferencvárost – ezek után, milyen céljai lehetnek a KÍ-nek a Bajnokok Ligája selejtezőjében?
– Negyven perce ért véget a mérkőzés, még le kell ülepednie az élménynek, és fel kell dolgozni a történteket – válaszolta lapunk kérdésére Magne Hoseth. – Ugyanakkor tény, hogy ha képesek vagyunk idegenben három-nullára legyőzni a Ferencvárost, akkor reménykedhetünk más csapatok ellen is. Most viszont még szeretnénk kiélvezni a pillanatot, de holnap már minden erőnkkel elkezdünk készülni a Häcken elleni folytatásra.

– A KÍ történetének egyik legnagyobb sikerét érték el. Mit érzett, amikor a Ferencváros szurkolói már az ön csapatát éltették?
– Edzőként ez óriási pillanat, és nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy a hazai szurkolók így mögénk álltak, pontosan tudom ugyanis, hogy a Ferencvárosnál a szimpatizánsok mennyire fontos részét képezik az egyesületnek. Ez a futball színtiszta esszenciája, végtelenül boldoggá tett ez az irányunkba mutatott szimpátia.

– A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csoda lenne kiejteni a magyar bajnokot. Gondolta volna, hogy öt perc alatt megvalósul a csoda?
– Amikor a játékosok hisznek magukban, hegyeket tudnak megmozgatni, és ilyenkor minden lehetséges. A három-nullás diadalt azért így sem mondanám reálisnak, de, csakúgy, mint az első meccsen, most is hittünk magunkban, és nagyon boldogok vagyunk az eredménnyel. A játékosaim hősök, akikben megvolt a kellő attitűd a csodához. Igen, ilyenkor minden lehetséges.

Hoseth edző végezetül megköszönte a Ferencváros és Budapest vendégszeretetét, és roppant sportszerűen sok sikert kívánt a magyar bajnoknak az európai kupaporondon.

BL: „Ez a győzelem minden eddiginél hatalmasabb” – feröeri lapszemle

„A kékek zseniálisak, határozottak, megállíthatatlanok voltak és akkor indultak be igazán, amikor a hazaiak hibáztak – kezdte az írását a Roysni. – A KÍ kérdés nélkül az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el, de az sem kizárt, hogy ez a győzelem minden eddiginél hatalmasabb.”

A cikk írója kiemelte ugyan, hogy milyen jó csapat is a Ferencváros, azonban úgy vélekedett, valós  esélye nem volt a továbbjutásra ezen a mérkőzésen.

„Az FTC megpróbált faragni a hátrányából a második félidőben, de folyamatosan problémákba ütközött. Ha reálisan nézzük, akkor egyértelműen a vendégeknek volt több lehetőségük.”

Nordlysid című lap is hasonlóan véleményt alkotott a mérkőzés jelentőségéről:

„Ez egy felejthetetlen győzelem a KÍ számára, ami körbejárja majd a világsajtót. Azt az ellenfelet győzték le, amely papíron a legkiemelkedőbb volt az utóbbi években.” 

„A játékosok szívből játszottak, a saját kezükbe vették a sorsukat, hogy mi itthon büszkén nézhessük és halhassuk a győzelmüket. Ez történelmi pillanat” – fogalmazott a lap.

A KÍ a sorozat folytatásában a svéd, BK Häcken csapatával találkozik. A skandinávok egyik legismertebb portálja, a SportBladet csak ennyivel kommentálta a Fradi kiesését a második forduló előtt:

„Szinte mindenki azt hitte, hogy  a magyar csapat kényelmesen győzedelmeskedik a Klaksvík felett, de egyáltalán nem így történt.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a KÍ Klaksvík hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    Issa Latif be, a jókat somolygó Kronberg le. És megtapsolja a szélsőt a Fradi-tábor!

    90+3.

    PERC
    Csercseszov nem érti. Mi sem.

    90+3.

    PERC
    Marquinhos a 16-osról ballal ad… egy pocsék passzt. Kirúgás.

    90+1.

    PERC
    Fani jobb oldali sarokrúgása után Knoester tízről feladja a labdát a kapusnak.

    89.

    PERC
    Mohammed Abu Fani kap sárga lapot, kezdik elveszíteni a fejüket a hazaiak.

    87.

    PERC
    Lisztes remek passzát Varga jobbal hatról a kapusba pazarolja…

    86.

    PERC
    Samy Mmaee kap sárga lapot reklamálásért.

    86.

    PERC
    A feröeri szögletnél és labdaérintéseknél olézik a közönség…

    85.

    PERC
    Gussias ziccerben, jobbról, hétről éles szögből kapura lő, Dibusz szerencsére a helyén most, vetődve eléri a félmagasan szálló labdát a bal, azaz a rövid sarok előtt.

    83.

    PERC
    Az együttes házi gólkirálya, a 13 bajnokin tizennégy gólt szerző Páll Klettskard nem állt be.

    83.

    PERC
    Marquinhos harcol még, visszaszerzi, Owusu jobbal 24-ről jócskán a bal felső mellé lövi a labdát.

    83.

    PERC
    Forren pimasz módon becsapja a 16-oson belül a rátámadó Makreckist…

    82.

    PERC
    Most éppen a Soroksár vezetőedzőjének nevét skandálja a tábor: zúg a Lipcsei Peti, Lipcsei Peti – jelentik.

    82.

    PERC
    Lisztes beadása is a kapusé.

    82.

    PERC
    GÓLVIDEÓK ITT!

    79.

    PERC
    Botka Endre kap sárga lapot Da Silva felrúgásáért.

    79.

    PERC
    Németül üzen a Fradi-tábor Csercseszovnak: Auf wiedersehen, auf wiedersehen…

    78.

    PERC
    De beleért egy védő is, korner, amelyet kiüt a kapus, Marquinhos jobbal 17-ről a léc fölé lő.

    77.

    PERC
    MELLÉ, Varga jobbal a jobb sarok mellé fejeli Botka remek beadását az ötösről.

    76.

    PERC
    Felzúg a közönség, harsog a Húha, gyenge…

    76.

    PERC
    Lisztes 22 méteres emelése kapuscsemege.

    75.

    PERC
    Szélsővédő helyett szélső.

    74.

    PERC
    Marquinhos be, a kifütyült Civic le a Fradiban.

    74.

    PERC
    Mondjuk ki? Lélektelenül játszik a Fradi, és így ki fog esni…

    74.

    PERC
    Patrick Da Silva be, Joensen le, középpályás helyett védő.

    73.

    PERC
    Sivert Gussias be, Kassi le.

    73.

    PERC
    Fotó: P. K.

    73.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    72.

    PERC
    Johansson megelőzi a 16-oson Owusut.

    71.

    PERC
    Owusu és Botka hoz össze egy helyzetet Romdannak, aki tízről a kapus ölébe fejeli a labdát. Helyzet.

    71.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    69.

    PERC
    A vesztesre meg az Ekl-ben a Shamrock Rovers.

    69.

    PERC
    A svéd bajnok BK Häcken vár a mai győztesre.

    68.

    PERC
    Helyzet, Civic bal oldali szögletét kapura fejeli tízről, középről Mmaee, de vetődve odaér a kapus a labdára. Majdnem beleért még Varga, de csak majdnem.

    68.

    PERC
    A feröeri bajnok szakmai stábjának tagja Turi Géza, a Zalaegerszeg korábbi kapusa. Magne Hoseth vezetőedző élvezi a közös munkát a szigeteken 2006 óta élő kapusedzővel.

    „Rengeteg tanáccsal látott el, de a modern technikának köszönhetően ma már minden mérkőzésről, minden labdarúgóról teljes képet kaphatunk. A Ferencváros ellen is felkészültünk, a játékosok megkapták a tudásanyagot, onnantól rajtuk múlik, hogy miként használják ezt a pályán. Turi Géza véleményét ezúttal is kikértem, fontos tagja a stábunknak.”

    67.

    PERC
    Romdan a 16-os előtt, az ellenfélhez sarkazza a labdát, Civic bedása jó, Varga kissé körülményes és lassú, becsúszva szereli az ötösön Faerö.

    66.

    PERC
    Forren mesteri szereléssel jelentkezik, nagy a csönd a stadionban.

    65.

    PERC
    Meddő hazai fölény.

    65.

    PERC
    Lisztes passzol Romdanhoz, a ballábas, lapos beadást elhalássza Owusu elől Petersen az ötösön.

    64.

    PERC
    Civic szögletét kifejelik Knoester elől.

    64.

    PERC
    Lisztes megindul a bal szélen, szerelik, de éppen Varga elé csorog a labda, ám közbelép Faerö.

    62.

    PERC
    Vargát ápolni kell, darálóba került.

    61.

    PERC
    A Ferencváros sorozatban az ötödik tétmeccsén marad nyeretlen, ha nem tud fordítani.

    61.

    PERC
    Owusu kiharcol egy kornert, Civic beadását Varga rosszul találja el fejjel az ötösön, de éppen így jó balra passznak Owusunak, aki estében a jobb felső mellé fejeli a labdát, kissé balról, két méterről.

    58.

    PERC
    Kwabena Owusu váltja a gyengén futballozó Traorét.

    58.

    PERC
    Lisztes Krisztián be, Zachariassennek nem ment ma. Lisztes a bal oldalon kap szerepet.

    56.

    PERC
    Mads Mikkelsen be, a bal combját Frederiksberg le.

    55.

    PERC
    Zachariassen balról ballal laposan belőtt labdát a kapusé.

    53.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    53.

    PERC
    Kassi szereli a bizonytalan Knoestert a felezőnél, majd ki is cselezi a bekket, az ötös jobb sarka elől jobbal tízről végül Dibusz feje fölött a léc alá lőne, de a kapus fel tudja még emelni a kezét, és hárítja a bombát. HŰHA…

    52.

    PERC
    Faerö kifejeli Traoré jobb oldali beadását.

    51.

    PERC
    Az első felvonást eltiltás miatt kihagyó Odmar Faerö kifejeli Civic beadását. Vagy Knoester találta el ennyire rosszul a labdát az ötös előterében? Igen.

    50.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    50.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    50.

    PERC
    Hallur Hansson most mutatkozik be a csapatban, az áprilisban szerződtetett 73-szoros feröeri válogatott középpályás komoly sérülés után tért vissza a pályákra.

    49.

    PERC
    Fani jobbal a bal sarok mellé teker másfél méterrel, picit balról, 20 méterről.

    47.

    PERC
    Civic ballábas beadását Ben Romdan a bal sarok mellé fejeli nyolcról.

    46.

    PERC
    Igen-igen fickós félidő kell a Ferencvárostól…

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Hallur Hansson váltja a lesérült Pavlovicsot.

    FÉLIDŐ

    Mohammed Ali Ben Romdan be, Baráth le.

    FÉLIDŐ

    Cebrails Makreckis be, Gojak le.

    FÉLIDŐ

    73 százalékban volt a labda a Fradinál. 7-szer lőttek kapura, egyszer sem a kapu felületére, a vendégeknél ez az arány 7/4.

    Makreckis és Ben Romdan biztosan be fog állni. Nekik tart eligazítást Csercseszov egyik segítője a szünetben, a pálya szélén – jelentik.

    FÉLIDŐ

    Kapussors… (Fotó: Szabó Miklós)

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    Keresetkiegészítés – Borbola Bence jegyzete.

    FÉLIDŐ

    A zöld-fehérek új szerzeménye, az orosz FK Krasznodartól a múlt héten Budapestre visszatérő ecuadori Cristian Ramírez különmunkát végzett, hiszen néhány hete teljesen leállt, időre van szüksége, amíg újra fitt lesz és a szakmai stáb számíthat rá.

    FÉLIDŐ

    „Nem foglalkozom ezzel – zárta a témát rövidre Eldar Civic. – Örülök Cristian Ramírez visszatérésének, egyértelműen sokat erősödtünk vele. Továbbra is teszem a dolgomat, a szakmai stáb pedig eldönti, ki kezd a védelem bal oldalán.”

    FÉLIDŐ

    Eldar Civic alapember a Ferencvárosban, Szerhij Rebrovnál, Peter Stögernél és most Sztanyiszlav Csercseszovnál is ő számít első számú balhátvédnek. Csakhogy a napokban Cristian Ramírez visszatért az Üllői útra, a 2015 és 2017 között a zöld-fehéreknél szereplő ecuadori védőnek ugyancsak ez a posztja, és akkor ott van még Pászka Lóránd is az öltözőben.

    FÉLIDŐ

    Ami a motivációt, a reményeket illeti, Sztanyiszlav Csercseszov a közelmúltban az egyik népligeti edzést követően úgy fogalmazott: „A második évben a Bajnokok Ligájába kell jutnunk! Nektek talán még van húsz évetek, hogy ezt elérjétek, de nekem nincsen, minden perc számít.”

    FÉLIDŐ

    „Engem az zavart leginkább, hogy éjszaka is világos volt – mondta lapunknak a 27 esztendős válogatott védő. – Úgy mentünk aludni, hogy odakint még derült volt az ég. Szerencse, hogy a szállodai szobában jól be lehetett sötétíteni, de igazából így sem aludtam valami jól. Valahogy furcsán éreztem magamat. De nem szeretnénk erre fogni semmit, az első mérkőzésen kemény küzdelem volt, a feröeri bajnok bizonyította, véletlenül sem szabad félvállról venni.”

    FÉLIDŐ

    Eldar Civic, a zöld-fehérek bosnyák védője múlt héten először járt Feröeren, úgy érezte magát, mintha másik bolygón lenne, a táj gyönyörű volt, de az időjárás…

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    A hazai drukkerek reakcióit el tudják képzelni.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+4.

    PERC
    Nézzük a jó oldalát: nem számítanak az idegenben szerzett gólok…

    45+2.

    PERC
    Kvázi gólt rúgat az ellenféllel a Fradi… Kósza feröeri támadás után LUC KASSI a 16-os jobb sarka elől jobbal kapura lő, 22-ről, és a labda a jobb alsóba csorog a késve vetődő Dibuszról. 0–3!

    45+1.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–3) Kassi

    45+1.

    PERC
    ILYEN NINCS, ILYEN NINCS…

    45+1.

    PERC
    Négy perc a ráadás.

    44.

    PERC
    Kontra, Mmaee majdnem odacsúszik a jobb sarok előtt Kronbergnek, de nincs újabb büntető.

    44.

    PERC
    Mmaee távoli lövése is.

    44.

    PERC
    Nyom, nyom a Fradi, de rosszak a beadások.

    42.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 18 187.

    41.

    PERC
    Baráth középtávolija távolról sem jó.

    40.

    PERC
    Pavlovicsot kell ápolni.

    39.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    39.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    39.

    PERC
    De ebben az idényben a KÍ-ben 20 meccsen 17 kanadai pontnál jár.

    38.

    PERC
    Federiksberg 11-szeres válogatott, gólja nincs a nemzeti csapatban.

    38.

    PERC
    Petersen kivágja a rövid sarok elől Zachariassen bal oldali beadását. Gojak kornere is Petersené.

    37.

    PERC
    Civic újabb beadása sokkal jobb, Botkát megelőzi azonban az ötösön Faerö.

    37.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    37.

    PERC
    Gojak felcsap balszellőnek, rossz a ballábas beadás. Civicé dettó.

    36.

    PERC
    Baráth 17 méteres lövését már a 16-oson blokkolják.

    36.

    PERC
    Fani lő jobbal 25-ről a léc fölé, nem sokkal.

    34.

    PERC
    Varga ziccerben, de inkább elesik a 16-oson belül Petersen mellett… tovább.

    34.

    PERC
    A Zachariassennel helyet cserélő Traoré labdát veszít a jobb szélen, a Kronberg-beadás után Pavlovics kissé balról, 14-ről kapura lő, nem a legjobban, de középen Knoester a labda mellé csúszik, a bal oldali kapufa mellől egy lépésről ballal a rövid sarokba lő ÁRNI FREDERIKSBERG. 0–2!

    32.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–2) Frederiksberg
    32.

    PERC
    Hát még most!

    31.

    PERC
    Zúg a Húha, gyenge!

    31.

    PERC
    Knoester ajándékoz egy bedobást a vendégeknek, erre már a hazai drukkerek egy része is kiakad.

    30.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    30.

    PERC
    Letámad a KÍ, Fani szerez labdát végül a 16-os előtt. Gojak indít, Faerö szereli Vargát. Feerö, az őserő, Varga eleddig nem bír vele.

    30.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    27.

    PERC
    Folytatjuk!

    26.

    PERC
    És most már zúg az ébresztő, ébresztő…

    26.

    PERC
    Bő 20 perc elteltével a buzdítást egyre inkább az állandó füttyszó váltja fel a lelátón…

    25.

    PERC
    Ivószünet.

    24.

    PERC
    Fani fifikás keresztpassza hosszú Botkának, kirúgás. Csercseszov mérges, jót húz a vizespalackjából.

    23.

    PERC
    Kassi lőne ballal 17-ről, de nem találja el azt, Baráth felszabadít. Ismét egy bedobás után zilálódott szét a hazai védelem.

    22.

    PERC
    Az ötös jobb sarka elől a bal sarok fölé fejeli Knoester Gojak beadását.

    21.

    PERC
    Mmee passza hosszú a balon felfutó Civicnek.

    20.

    PERC
    De Civic meglepi őket, középre tör, ám 11-ről a léc fölé fejeli Botka jobb oldali, jobblábas beadását. A másik 17-est, Danielsent megelőzve.

    20.

    PERC
    Fani szervezi a játékot, kevés sikerrel, jól zár a KÍ.

    19.

    PERC
    A jelek szerint sikerrel.

    19.

    PERC
    A Klaksvík nem bízta a véletlenre, a múlt hét keddi, Ferencváros elleni BL-selejtező mérkőzés másnapján Dániába utazott, hogy a kontinensen készüljön a visszavágóra. A Feröer-szigeteken nincs füves futballpálya, az összes játékteret műfű borítja, így az akklimatizálódás érdekében öt napot tölt Herningben. Fontos érv volt az utazás mellett, hogy a KÍ játékosai az évad előtt nem voltak edzőtáborban, az összetartáson jobban összecsiszolódhat a társaság, illetve az is, hogy melegebb helyszínen gyakoroljon a csapat, hogy hozzászokjon a várható budapesti hőséghez – ebből a szempontból nem volt sikeres a helyszínválasztás, Herningben ugyanis 20 Celsius-fok körüli a hőmérséklet. Mivel a feröeri futballisták kivétel nélkül dolgoznak a futball mellett, arra is csak most van lehetőségük az idényben, hogy napi kétszer eddzenek – a kedvező helyzetet igyekezett meglovagolni Magne Hoseth vezetőedző és stábja.

    15.

    PERC
    Botka jobb oldali beadása sem az igazi, Traoré harciasan kiharcol egy kornert legalább.

    14.

    PERC
    Johansson most szépen jön ki a Gojak indította Zachariassen jobb oldali beadására.

    13.

    PERC
    A kapus máris hozzákezd az időhúzáshoz, szinte pontos GPS-koordinátákat két a szlovén sporitól a kirúgás helyszínének meghatározásához.

    12.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    12.

    PERC
    Traoré passzol a balon felfutó Civichez, a beadása Feröé az ötös sarka előtt.

    12.

    PERC
    Maroknyi vendégszurkoló ünnepelte a KÍ gólját (Fotók: P. K.)

    11.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    11.

    PERC
    A Ferencváros korábbi vezetőedzője, László Csaba is a lelátón.

    11.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    8.

    PERC
    ÁRNI FREDERIKSBERG ballal a bal alsóba lő, Dibusz jobbra el. 0–1!

    8.

    PERC
    11-es GÓÓÓL!!! (0–1) Frederiksberg

    7.

    PERC
    Betör a 16-os jobb sarkára Forren sarkazása után Faerö, Civic becsúszva nagyot rúg bele, abszolúte fölöslegesen. JOGOS A 11-ES. A két feröeri védő hozott össze egy büntetőt…

    6.

    PERC
    BÜNTETŐ!

    5.

    PERC
    Egy bal oldali megabedobás után Pavlovics lő 15-ről kapura, az ötös előtt ravaszul belefejel a labdába Kronberg, de Dibusz balra elmozdulva nagyot véd.

    4.

    PERC
    Varga passzol jobbra Zachariassennek, aki megállítja a labdát, de maga kifut az alapvonalon túlra… de les.

    4.

    PERC
    A 34 esztendős David Smajc 71 szlovén élvonalbeli találkozón bíráskodott, míg a nemzetközi porondon egy Ekl-selejtezőt, valamint két felnőttválogatott felkészülési meccset (Bosznia–Luxemburg, San Marino–Seychelle-szigetek) vezetett.

    1.

    PERC
    Nagyon veszélyes belépő volt.

    1.

    PERC
    Pavlovics nyújtott lábbal majdnem eltöri Fani térdét. De még csak sárga lap sincs…

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A Fradi zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek kék mezben és fehér nadrágban.

    Fotó: Török Attila

    Nincs elérhető leírás.

    A kezdőrúgás pedig Bodrogi Gyuláé!

    Lisztes megkapja a május legjobbjának járó díjat.

    Nincs elérhető leírás.

    Fotó: P. K.

    A trénert nem érte meglepetés, ahogy számított rá, a magyar bajnoknak Varga Barnabás érkezése után sokkal több oldalról érkező beadása volt.

    „A csatár rendkívül jól fejel. Kemény mérkőzés előtt állunk, csoda lenne, ha győznénk, és mi jutnánk tovább, mégsem tartom elképzelhetetlennek. Az első összecsapáson négy-öt lehetőségünk is volt, bízom benne, a visszavágón is lesznek helyzeteink. Az idény közepén járunk, lendületben vagyunk. A Ferencvárosnak az első meccsen a szöglet- és szabadrúgások kivédekezésével voltak gondjai, jó lenne ezt ismét kihasználni. Hatvan-hatvanöt percig tempót kell diktálnunk.”

    Céltudatos és sikerre éhes csapatot szeretnék pályán látni! – Csercseszov.

    „Fontos volt, hogy elutazzunk, hiszen a Feröer szigeteken csak műfüves pályák vannak – felelte lapunk kérdésére a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Magne Hoseth, a KÍ norvég vezetőedzője. – Az időjárást pedig nagyon nehéz megszokni… Talán jobb lett volna még egy nappal hamarabb Budapestre érkezni, szerettem is volna, de így alakult. Dániában jó munkát végeztünk, hasznos napok vannak mögöttünk.”

    Sportrádió: Tizennyolcezer néző előtt kötelező a továbbjutás – Orosz Pál.

    Magne Hoseth, a KÍ vezetőedzője az első mérkőzést követően kérdésünkre elmondta, a 0–0-s első összecsapást követően igenis hisz a csodában, elképzelhetőnek tartja, hogy a feröeri bajnok megtréfálja a magyar aranyérmest. A norvég tréner azért gondolja így, mert odahaza több helyzetet, lehetőséget kidolgoztak, és szerinte erre Budapesten is képesek lesznek. Kristoffer Zachariassen nem akar ezzel vitatkozni, tény, a Ferencvárosnak sokkal okosabban kell a második összecsapáson futballoznia.

    „Aligha bírják majd olyan jól a tempót, mint a kinti mérkőzésen nyolc fokban – folytatta a norvég játékos. – De nekünk nem is ezzel, sokkal inkább magunkkal kell foglalkoznunk. Az első összecsapáson valóban akadtak helyzetei, lehetőségei a Klaksvíknak, ám az elmúlt napokban ezekre még inkább készültünk. Másfelől mi akarjuk irányítani a mérkőzést, elbizonytalanítani az ellenfelet.”

    A nagyobb pálya mellett a klíma és az igazi fű is a Ferencvárost segítheti. A hűvös (12-16 Celsius-fokos) nyárhoz szokott feröeri játékosok – leszámítva az idegenbeli nemzetközi találkozóikat – műfüvön játsszák meccseiket, és hiába utazott az első találkozó másnapján Dániába a csapat, hogy szokja az európai időjárást, a szervezet néhány nap alatt nem tud teljesen átállni a hőség elviselésére.

    „A párharc első felvonásán valóban szenvedtünk, kifejezetten nehéz kilencven perc volt – mondta lapunknak a 29 esztendős támadó. – Véletlenül sem szeretnék kifogásokat keresni, de a pálya kis mérete és a műfű egyaránt megnehezítette a helyzetünket, a harcmezőn még inkább szűknek éreztem a területet. Amint átvettük a labdát, máris két-három feröeri játékos ott volt. A szerdai visszavágón teljesen más mérkőzés vár ránk, saját stadionunkban sokkal több területünk lesz. Ezt ki kell használnunk!”

    Sztanyisz­lav Csercseszov vezetőedző csapatának az éghajlati adottságokat és a hazai pálya előnyét is ki kell használnia. Kristoffer Zachariassen, a zöld-fehérek norvég szélsője (is) úgy érzi, a visszavágón teljesen más típusú mérkőzés vár rájuk.

    Egy biztos: a körülmények egészen mások lesznek. Míg múlt hét kedden Feröeren nyolc Celsius-fok, szitáló eső, erős szél és kicsivel több mint ezer drukker várta a szabványosnál kisebb műfüves pályán a csapatokat a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, a szerdai visszavágó időpontjára 30 Celsius-fokot jósolnak, az előrejelzések szerint csaknem húszezren lesznek a Groupama Arénában, az igazi fűvel borított gyep pedig sokkal inkább kedvez a Ferencvárosnak.

    Nincs elérhető leírás.

    Negyedórával a kezdés előtt (Fotó: Borbola Bence)

    Nincs elérhető leírás.

    Részlet a szurkolói magazinból: a Ferencváros bajnokcsapatainak mezei 1903 óta.

    Ramírez ma még nem játszhat, így jut ideje a drukkerekkel fotózkodni (fotók: Pór Károly).

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    A Fradi-szurkolók is berendeltek már a liverpooli zöld-fehér Szoboszlai-mezből – jelenti a helyszínről Pór Károly.

    Ha a két csapat keretértéke döntene, a Ferencváros könnyedén jutna a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe. A zöld-fehérek összértéke Cristian Ramírez érkezésével ötvenmillió euró fölé ugrott, az FK Krasznodartól az Üllői útra visszatérő ecuadori hátvéd átigazolásával immár 53.4 millió euró. A legértékesebb játékos már nem Adama Traoré és Kristoffer Zachariassen – mindketten 4.5 millió eurót érnek –, őket megelőzte Cristian Ramírez kerek ötmillióval. A KÍ értéke ennek a töredéke, mindössze 2.68 millió euró, néhány két-háromszázezer eurót érő labdarúgója van a feröeri bajnoknak, a többség a százezret sem éri el.

    „Mint mindenki, nyilvánvalóan én is továbbjutást várok. – kezdte lapunknak a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián. – Jók a kiindulópontok, annak ellenére, hogy az első meccs után megtudtuk, nagyon kellemetlen ellenfél a KÍ. Sokat számíthat a pálya, hiszen teljesen másképp viselkedik a labda igazi füvön, máshogy kell kitámasztani, és a játéktér mérete is nagyobb, ami a támadó csapatnak kedvezőbb feltételeket nyújt. Varga Barnabásnak még csak az első tétmeccse volt a Ferencvárosban a feröeri, egyáltalán nem szerencsés a kihagyott helyzetei alapján megítélni. Edzőmeccseken már szerzett gólokat, ráadásul gólkirályként érkezett, és ha helyzetei lesznek, a gólok is érkeznek. Összességében pozitívnak láttam a játékát. Örültem, hogy a fiam jól szállt be az első találkozón, bátran felvállalta a cselezést is, és ha szorult helyzetbe került, passzolt. A visszavágón is különbséget jelenthet a játéka. Tippelni nem szeretnék, a legfontosabb, hogy a Fradi az első perctől kezdve száz százalékkal játsszon. Látszódnia kell a két csapat közötti különbségnek, és akkor a tavalyi, Tobol elleni visszavágóhoz hasonló különbségű győzelem is születhet.”

    Szerdán az Üllői úton fogadja a Ferencváros a feröeri KÍ Klaksvíkot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A párharc visszavágója előtt Lisztes Krisztián, a zöld-fehérek korábbi labdarúgója nyilatkozott lapunknak.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–KÍ MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ