2023.VII.3. Ferencváros – Botosani: 3-0

Három góllal nyert a Ferencváros a román Botosani ellen

Könnyed FTC-győzelem az utolsó felkészülési mérkőzésen, Zachariassen, Varga és Makreckis is betalált.
A Ferencváros 3–0-ra megverte a román Botosanit az ausztriai edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén.

A mérkőzés:

Ferencváros — Botosani: 3-0 (2-0)
Bramberg am Wildkogel, 18:00. ? néző.
Vezette: Thomas Hochstaffl (Andreas Peitler, Kilian Schaupper)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Knoester, 72.), S. Mmaee, Cissé, Civic (Pászka, 79.) — Baráth P. (Makreckis, 66.), Abu Fani (Esiti, 59.) — Zachariassen (Loncar, 85.), Marquinhos (Owusu, 59.), Traoré (Kehinde, 79.) – Varga B. (Lisztes, 72.)
kispad: Varga Á., Abena, Wingo, Kaján, Sigér, Katona M., Baturina
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Botosani: Ducan — Seroni (Sekou Camara, 25.), Mutombo, Júnior Pius, Tiganasu — Florescu (A. Ivanov, 46.), Dican — Dragu (Pinson, 46.), Carausu, Golofca (Jaison, 46.) — Roman II. (Drole, 46.)
vezetőedző: Mihai Ciobanu

Gól: Zachariassen (5.), Varga B. (14.), Makreckis (69.)
Sárga lap: Varga B. (40.), Esiti (73.) illetve Júnior Pius (58.)

Új időszak kezdődik – így jellemezte a felkészülés következő szakaszát Sztanyiszlav Csercseszov. Az RB Salzburg ellen 2–1-re elveszített tesztmeccset rosszullét miatt kihagyó oszét szakember már jól van, a vasárnapi edzést már ő vezényelte, s a játékosoknak felvázolta, mit vár tőlük a KÍ elleni Bajnokok Ligája-párharc első, idegenbeli felvonásáig.

„Most kicsit csökkentenünk kell a terhelést, több frissességre van szükségük a lábaknak, az izmoknak – nyilatkozta a fradi.hu-nak az 59 éves szakember. – Olyan periódusban vagyunk, amelyet már minden játékos megtapasztalt. Tudjuk, hogy nagy terhelésnek vannak kitéve, továbbá rengeteg információra kell figyelniük. Ezeket még nehezebb egyszerre beépíteni a játékba. Most minden téren a frissítés a cél, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is. Egy ilyen szakasz következik, ez most a legfőbb célunk. Természetesen a frissítés mellett a hétfői edzőmérkőzésen mutatott teljesítmény is lényeges, sőt, az eredmény is fontos. Mindent alaposan és részletesen meg kell terveznünk az elkövetkezendő időben. Az edzőtábor végén, kedden hosszú út vár ránk haza Budapestig, majd ezt követi a feröeri Bajnokok Ligája-selejtezőre utazás. Most egy új időszak kezdődik. Mindenki legyen ott fejben, teljes koncentrációt és maximális motivációt várok a következő napokban.”

Az FTC-játékosokra alighanem jó hatással voltak az elhangzottak, hiszen a Botosani elleni, utolsó nyári felkészülési mérkőzésen rendkívül nagy bizonyítási vággyal, száz százalékon pörögve futballoztak – a Bramberg am Wildkogelben tartott edzőtáborban Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Kristoffer Zachariassen és Varga Barnabás került be mindhárom tesztmeccsen a kezdő tizenegybe. A román bajnokság előző évadának 12. helyezettjének megoldhatatlan problémát jelentett kihozni a labdát a zöld-fehérek letámadása miatt, a magyar csapat rengeteg labdát szerzett az ellenfél védőharmadában. Míg a Qarabag és a Salzburg elleni mérkőzéseken a csapat korán hátrányba került, ezúttal az 5. percben vezetést szerzett: Marquinhos pontos passza után Kristoffer Zachariassen kiválóan vette át a labdát, majd 12 méterről a kapuba emelte bal lábbal. A 14. percben már kétgólos volt az előny, labdaszerzést követően támadhatott az FTC, Abu Fani a bal szélen felfutó Adama Traoréhoz passzolt, a mali szélső középre gurított, Varga Barnabás remekül érkezett és a kapuba juttatta a labdát – szép akció volt. Nagy volt a különbség a két csapat között, a Ferencváros érvényesítette akaratát és meggyőzően, igaz, kevés helyzetet kialakítva futballozott az első játékrészben.

A fordulás után kezdeményezőbben játszott a román csapat, sok volt a ferencvárosi labdavesztés, és sokáig csak annak lehetett örülni, hogy nem sérült meg senki – mindkét oldalon kijutott a kemény belépőből, a durva megmozdulásból. Először lépett pályára az FTC-ben a nyáron szerződtetett Cebrail Makreckis, a sérüléséből felépülő lett középpályás pedig Varga Barnabáshoz hasonlóan góllal mutatkozott be: két percet töltött a pályán, amikor 17 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

A Ferencváros magabiztos győzelemmel búcsúzott tehát második ausztriai edzőtáborától, s július 11-én élesben mutathatja meg a KÍ otthonában, mire képes.

További képek: fradi.hu

(A Ferencváros és a Botosani hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    A FERENCVÁROSI TC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSE
    Edzőtábor: július 15.–22., Bad Radkersburg (Ausztria); június 26.–július 3. Bramberg am Wildkogel (Ausztria)
    FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
    Június 19.: Ferencváros–NK Rogaska (szlovén I.) 0–0
    Június 21.: Ferencváros–Sepsi OSK (román I.) 1–0 (Auzqui)
    Június 27.: Qarabag FK (azeri I.)–Ferencváros 3–3 (Varga B., Kehinde, Botka)
    Június 30.: Red Bull Salzburg (osztrák I.)–Ferencváros 2–1 (Zachariassen)
    Július 3., 18.00: Ferencváros–FC Botosani (román I.) 3–0 Zachariassen, Varga B., Makreckis

    90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

    90+1. perc Loncar jobbról az ötösre emel egy szabadrúgást, de a védők tisztázni tudnak.

    89. perc Drole emel jobbról ballal egy szabadrúgást a Fradi-kapu elé, de kimegy a labda a jobb sarok mellett.

    85. perc Stjepan Loncar be, a kiválóan játszó Zachariassen le.

    81. perc Kehinde nem lő a 16-osról, cselez inkább, de azonnal szerelik.

    80. perc Jó balra Zachariassen emelése Owusu felé, de szereli őt Pius.

    79. perc Tosin Kehinde be, Traoré le.

    78. perc Owusu szépen fut el a bal szélen, a beadást elhalásszák középen Lisztes elől.

    74. perc Ivanov kapura lövi a 21 méteres szabadrúgást, Dibusz balra vetődve véd, majd Zachariassen összeszedi a lecsorgót. Kontra, Lisztes egy jó csel után kapura lő a 16-os elől, legördülve fogja a labdát a kapus.

    73. perc Anderson Esiti felrúgja a tizenhatos előtt Camarát, majd elrúgja a labdát. Sárga lap.

    72. perc Lisztes Krisztián és Mats Knoester be, Varga és Botka mehet pihenni.

    71. perc Tiganasut kell hosszan ápolni a pályán.

    69. PERC CEBRAIL MAKRECKIS! Jobbal a jobb alsóba lő 17 méterről, középről. 0–3!

    68. perc Jaison már sokadszorra kap össze Botkával.

    66. perc Cebrail Makreckis be, Baráth le, motorcsere.

    63. perc A kivetődő Dibusz középre üt egy bal oldali beadást, két lépésről ballal kapura lő Camara, de véd a jobbra vetődő Dibusz!

    62. perc Esiti tízről egy védőbe fejeli Civic kornerét, majd nem sokkal lő a bal alsó mellé 15-ről Zachariassen.

    59. perc Marquinhos és Abu Fani le, Kwabena Owusu és Anderson Esiti be.

    58. perc Júnior Piusnak sárga lap Baráth gáncsolásáért.

    57. perc Dibusz hatalmasat véd, kikapja a bal alsó elől Pius jobblábas, 14 méteres, kissé balró jövő lövését!

    55. perc Dican a földön, fölötte kis kakaskodás.

    53. perc Baráth blokkolja a 16-oson Pinson kemény, 19 méteres lövését.

    52. perc Szép román támadás, Civic szereli Camarát.

    48. perc Zachariassen passzát Fani tízről egy védőbe rúgja, előtte Mmaee emelése lett a kapusé.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    A KÍ a következő tétmeccsét már a Ferencváros ellen játssza hazai pályán jövő kedden, a BL-selejtező 1. fordulójában. A bajnokságot csak a Fradi elleni, július 19-i, budapesti visszavágó után folytatja.

    A KÍ a HB ellen a 32. percben Árni Frederiksberg 11-esből szerzett góljával szerezte meg a vezetést, majd még a szünet előtt a norvég csatár, Siver Gussias is betalált, és mint később kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény. A márciusban szerződtetett Gussias az első gólját szerezte a feröeri bajnokcsapatban.

    Sorozatban a 11. tétmeccsén is győzött vasárnap a Ferencváros BL-selejtezős ellenfele, a feröeri Klaksvík, amely ezúttal a bajnokságban a hétvégi forduló előtt 2. helyen álló HB ellen nyert hazai pályán 2–0-ra. A címvédő KÍ előnye így már 12 pont a tabellán a B36 előtt, a HB ugyanis ezzel a vereséggel egy helyet hátracsúszott. A tavaszi-őszi rendszerű bajnokság jelenlegi idényében a hétvégi volt a 16. forduló és a KÍ eddig mindegyik meccsét megnyerte, a legutóbbi vereségét a feröeri kupasorozatban szenvedte el, még áprilisban.

    A feröeri labdarúgó-bajnokságban továbbra is megállíthatatlan a Ferencváros elleni, július 12-i BL-selejtezőre készülő, címvédő és listavezető Klaksvík, amely vasárnap a bajnokságban a forduló előtt 2. helyen álló HB elleni rangadón is győzött 2–0-ra.

    45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45. perc Camara tisztázza kvázi az ötösön Roman pocsék, 11 méteres, jobblábas lövését.

    41. perc Kimarad! A két középső védővel sikeresen megharcoló Varga balra fejeli a labdát Traorének, aki ballal hétről gyatrán a kapusba lő.

    Jelentjük, a Thomas Hochstaffl, Andreas Peitler, Kilian Schaupper trió vezeti a mérkőzést. Lásd a Schiedsrichterbesetzung menüpontot a Salzburger Fußballverband oldalán.

    40. perc Varga Barnabás kap sárga lapot az osztrák játékvezetőtől, odarúgott Mutombónak. Jogos a lap.

    Másik ismerős: a Sepsi nem is olyan régen átengedte a Botosaninak Razvan Begant.

    37. perc Kisütött a nap, Golofca bal oldali beadását elnézi Dibusz, de kisegíti őt az ötösön legmagasabbra ugró Varga.

    34. perc Marquinhos keresztpassza éppen csak hosszú a meginduló Zachariassennek.

    32. perc Mezőnyharc, nagy magyar mezőnyfölénnyel.

    A DAC március végéig vételi opcióval rendelkezett, ezt azonban nem érvényesítette. A két klub között aztán az idény végeztével is folytak tárgyalások, de végül nem jutottak egyezségre. „Nagyon hosszú ideje egyeztettünk az átigazolásáról, több oldalról is kiértékeltük. Végül a gazdasági tényezők döntöttek arról, hogy merre billen a mérleg nyelve” – mondta a dunaszerdahelyi klub honlapjának a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

    Július 1-jén lejárt Szánthó Regő kölcsönszerződése a DAC-nál, így a 22 éves szélső távozik Dunaszerdahelyről. A Ferencváros kötelékébe tartozó futballista a nemrég zárult idény végéig volt kölcsönben a felvidéki klubnál.

    32. perc Mutombo már jobban van, a jobb szélen hatalmasat rúg Vargába.

    30. perc Zachariassen és Mutombo összefejel, utóbbi húzza a rövidebbet, ápolás. Marquinhos meg rosszul esett, de folytatja ő is.

    27. perc Golofca veszélyes bal oldali beadását kirúgja a kapu elől az utolsó pillanatban Cissé.

    25. perc A 36 éves, Aradon és Temesváron is játszó Seroni jön le a pályáról, Sekou Camara be. Jobbhátvéd helyett… középcsatár!

    23. perc Civic-korner jobbról, ballal középre ad, nagy jól… de Cissé előtt elsuhan a labda a kapu torkában, ez meglepi Vargát, aki egy méterről az üres kapu helyett középre fejeli vissza a labdát!

    20. perc Civic nagyot rúg a felezőnél Draguba, majd nem győz elnézést kérni. Acélkemény belépő volt.

    19. perc Traoré ballal tízről, picit jobbról a léc fölé lő. Kissé önző volt most a szélső.

    18. perc Botka szereli a bal szélen meginduló Golofcát.

    Mihai Roman 10-szeres válogatott, szintén volt Botosani-játékos, de játszott a Toulouse-ban is.

    Mihai Roman II 31 éves, egyszeres válogatott, légióskodott Izraelben és Hollandiában is.

    16. perc Dibusz jobbra vetődve hatalmasat véd Roman kőkemény, a tizenhatos előteréből eleresztett lövésénél.

    15. perc Zachariassen passzol Traoré elé, akit szerel a tizenhatoson az utolsó pillanatban Mutombo.

    14. PERC REMEK A LETÁMADÁS, Traroé balról ballal laposan középre passzol, VARGA BARNABÁS ballal ötről az üres kapu közepébe lő. 0–2!

    12. perc Marquinhos immáron a bal szélen, ápolni kell a belépője után Dragut. Vérzik az orra. Carausu volt az, egészen pontosan.

    11. perc Ez igen, kissé jobbról jobbal Marquinhos 18-ról a bal felső sarokba lőne, nagy erővel, de Ducan kapus hatalmas vetődéssel eléri a labdát a léc alatt. Duc(kad)an…

    10. perc Fani lő 23-ról jócskán a jobb felső sarok fölé.

    8. perc Seroni nyakon rúgja Zachariassent, de nincs sérülés szerencsére.

    8. perc Marquinhos jobb oldali beadása a kapusé.

    6. perc Ducan nagyon merészen kezel le a bal alsó előtt egy pocsék Pius-hazaadást.

    5. PERC KRISTOFFER ZACHARIASSEN ballal a jobb sarokba lő tíz méterről, középről, félmagasan, Marquinhos jobbról érkező, lapos beadása után. 0–1!

    3. perc Marquinhos jobbal nem sokkal tekeri a labdát a bal sarok mellé kissé balról, 15 méterről.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A magyar csapat fekete-zöld mezben és fekete nadrágban, a román csapat tiszta pirosban.

    Egy ismerős név a vendégeknél: a volt sepsis Golofca.

    „Mindent alaposan és részletesen meg kell terveznünk az elkövetkezendő időben. Az edzőtábor végén, kedden hosszú út vár ránk haza Budapestig, majd ezt követi a feröeri Bajnokok Ligája-selejtezőre való utazás. Most egy új időszak kezdődik. Mindenki legyen ott fejben, teljes koncentrációt és maximális motivációt várok a következő napokban.”

    „Most kicsit csökkentenünk kell a terhelést, több frissességre van szükségük a lábaknak, az izmoknak. Most egy olyan periódusban vagyunk, amelyet már minden játékos megtapasztalt. Tudjuk, hogy nagy terhelésnek vannak kitéve, továbbá rengeteg információra kell figyelniük. Ezeket még nehezebb egyszerre beépíteni a játékba. Most minden téren a frissítés a cél, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is. Egy ilyen szakasz következik, ez most a legfőbb célunk. Természetesen a frissítés mellett a hétfői edzőmérkőzésen mutatott teljesítmény is lényeges, sőt, az eredmény is fontos” – így a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov.

    A FERENCVÁROSI TC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSE
    Edzőtábor: július 15.–22., Bad Radkersburg (Ausztria); június 26.–július 3. Bramberg am Wildkogel (Ausztria)
    FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
    Június 19.: Ferencváros–NK Rogaska (szlovén I.) 0–0
    Június 21.: Ferencváros–Sepsi OSK (román I.) 1–0 (Auzqui)
    Június 27.: Qarabag FK (azeri I.)–Ferencváros 3–3 (Varga B., Kehinde, Botka)
    Június 30.: Red Bull Salzburg (osztrák I.)–Ferencváros 2–1 (Zachariassen)
    Július 3., 18.00: Ferencváros–FC Botosani (román I.)

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Varga Barnabás (Paksi FC)
    Kölcsönbe érkezők: –
    Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
    Kiszemeltek: –
    Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
    Kölcsönbe távozók:
    Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Carlos Auzqui (argentin, Colo-Colo – Chile), Iyinbor Patrick (Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország), Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország), Nagy Olivér (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE). Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

    Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott összes labdarúgó nem szerepelnek a felsorolásban.

    Minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt idényben 38 meccsen lépett pályára és 14 gólt szerzett. Tunézia válogatottjában 2019-ben debütált, nemzeti együttesével szerepelt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol a Franciaország elleni csoportmeccsen pályára lépett.

    A középpálya több pontján is bevethető 23 éves játékos eddig a tunéziai Esperance Tunis csapatában szerepelt, az elmúlt öt évben pedig összesen 143 tétmérkőzést játszott az együttesben. Ötszörös tunéziai bajnok, egyszeres Szuperkupa-győztes, emellett a 2018-2019-es idényben megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját is.

    A Ferencváros megszerezte a Mohamed Ali Ben Romdant, tunéziai középpályást.

    Mint megírtuk, Csercseszov kisebb rosszulléte miatt pályaedzője, Máté Csaba irányította a Fradit a Salzburg elleni, 2–1-re elveszített felkészülési mérkőzésen.

    „Köszönöm az érdeklődést, már jobban vagyok. Nagyon gyengének éreztem magam, pénteken még lázas is voltam, de szombat estére javult a közérzetem és az állapotom. Nem tudom, mi lehetett ez, egyik napról a másikra gyengültem le – idézi a fradi.hu Sztanyiszlav Csercseszovot. – Természetesen olvastam, hogy a szurkolók milyen kedves üzenetekkel kívántak nekem mielőbbi jobbulást. Innen is nagyon köszönöm nekik, jólesett a sok kedves üzenet, biztosan ezek is segítettek abban, hogy javuljon a közérzetem.”

    Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző pénteken rosszulléte miatt nem irányíthatta a Ferencvárost a Salzburg elleni felkészülési mérkőzésen, de vasárnap már a csapattal és a szakmai stábbal reggelizett, és ő vezényelte a ferencvárosi labdarúgók edzését is – írja a klubhonlap.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–BOTOSANI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ