2023.VIII.10. EKL-selejtező: Hamrun Spartans – Ferencváros: 1-6

A Ferencváros hat gólt szerzett Máltán, a továbbjutás küszöbén áll

Varga Barnabás mesterhármast szerzett, a Hamrun erejéből egy szépítő gólra futotta csak az Ekl-selejtezőn.
A Ferencváros nagy különbségű, ötgólos győzelmet aratott Máltán a Hamrun Spartans ellen, és ezzel minden bizonnyal eldöntötte a továbbjutás kérdését az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában. A visszavágó egy hét múlva, az Üllői úton.

Nyilatkozatok:

A Ferencvárost irányító Máté Csaba szerint fel kell készülniük a máltai Hamrun Spartanstól várható kemény harcmodorra a csütörtöki Európa-konferencialiga-selejtező előtt.

– Legutóbb négy éve járt itt a csapattal, amikor Szerhij Rebrov volt a vezetőedző. Emlékszik a Valletta elleni meccsre, vagy összemosódnak az események?
– Emlékszem a mérkőzésre – válaszolta az FTC-t irányító Máté Csaba a csütörtöki meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Az első összecsapáson a Groupama Arénában három egyre győztünk, előnyt szereztünk otthon, a visszavágón azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk. Mentek, harcoltak. De ez minden egyes alkalommal így volt Máltán, amikor korábban itt jártam a Ferencvárossal, és a magyar válogatottal sem játszottunk itt soha könnyű mérkőzést.

– A Hamrun Spartans négy európai kupameccsén tíz sárga lapot és egy piros lapot gyűjtött össze. Felkészültek erre a fajta keménységre?
– Keményen oda kell tenni magunkat a párharcokba! Nem gondolom, hogy a máltai csapatból bárki sérülést akarna okozni a mieinknek. Fel kell venni a kesztyűt, sok párharc lesz, bele kell álljunk a küzdelembe.

– Sok idő nem volt ráhangolódni a Hamrun Spartans együttesére, hiszen vasárnap még Fehérváron játszottak. Mire hívta fel játékosai figyelmét?
– Akik Fehérváron sokat játszottak, mindenképpen regenerálódniuk kellett. A többiek más jellegű munkát végeztek, jóformán egy-másfél nap alatt kellett a játékosokat tájékoztatni, videóanyagot mutatni, és begyakorolni a dolgokat az edzésen. Nehéz ritmus ez, de azért ezt az elmúlt időszakban szerencsére megszokhattuk. Fontos, hogy ezt jól menedzseljük, és mindig friss játékosok legyenek a pályán.

– A védelem jobb oldalán Botka Endre és Henry Wingo sérülése miatt némileg szorult helyzetbe kerültek. Cebrail Makreckis csapatba állítása óta jól megoldotta ezt a posztot, nemde?
– Korábbi csapatainál játszott már ezen a poszton. Úgy gondoltuk, abba a helyzetbe, amibe kerültünk, ő lehet a legjobb megoldás. Szerintem jól teszi a dolgát, helytállt, minden mérkőzésen végig a pályán volt. Bízunk benne, hogy bírja erővel, de természetesen várjuk vissza a többi játékosunkat is a sérüléséből.

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, 3. selejtező kör, 1. mérkőzés:

Hamrun Spartans — Ferencváros: 1-6 (0-1)
Ta’ Qali, 19:30. 2.400 néző.
Vezette: Eldorjan Hamiti (asszisztensek: Avdo, Zaimi; tartalékjv.: Koci – albánok)

Hamrun Spartans: Marchetti — S. Borg, Emerson, Bjelicic — Mbong (Corbolan, 72.), Elionay (N. Krstic, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Camenzuli — Jonny (Montebello, 59.), S. Paintsil
kispad: Debono, Tom, Xerri, J. Zerafa, Bilic, Attard
vezetőedző: Luciano Zauri

Ferencváros: Dibusz — Makreckis (Wingo, 57.), Cissé (Knoester, 66.), S. Mmaee, Ramírez (Pászka, 78.) — Sigér, Abu Fani (Nguen, 66.) — Traoré, Ben Romdhane (Owusu, 57.), Zachariassen — Varga B.
kispad: Varga Á., Őri, Gojak, Abena, Baráth P., Marquinhos, Katona B.
vezetőedző: Máté Csaba

Gól: Montebello (89.) illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)
Sárga lap: Prsa (32.), Nenov (37.), S. Borg (66.), Montebello (70.) illetve Makreckis (45.)

Kakaskukorékolásra kaptuk fel a fejünket… De nem ám hajnali ötkor, napfelkeltekor, vagy reggeli közben. Ebédidőben, majd délután háromkor, és ki tudja még hányszor a nap folyamán… Az utolsó négyzetméterig beépített Vallettában talpalatnyi zöld terület nincs, és mégis… Időközönként több irányból kakaskukorékolás hallatszott. A rejtélyt nem sikerült megoldanunk, pedig kerestük, végül arra jutottunk, elképzelhető, hogy a helyiek az emeletes házak erkélyein nevelgetnek baromfikat.

Valletta – sőt, az egész sziget – zsúfoltsága a helyieket is zavarja. Tíz évvel ezelőtt a lakosság lélekszámát hatezerre becsülték, ma ez az agglomerációval együtt 480 ezer (!) fősre duzzadt. A világ számos pontjáról özönlenek ide az emberek a nyugalmat keresve, csakhogy a tömeges betelepülés mára kiverte a biztosítékot a helyieknél: autójukkal órákba telik a sziget egyik végéből eljutni a másikba, és a helyiek szerint a kormány az építkezések felett teljesen elveszítette a kontrollt…

De hogy a futballra kanyarodjunk: a Ta’Qali-stadionban abban lehetett bízni, hogy a magyar bajnok Ferencváros is jól építkezik, s nemhogy nem veszíti el a kontrollt a mérkőzésen, hanem kézben tartja az irányítást. Arra azért fel kellett készülni, hogy a máltai együttes játéka kifejezetten kemény lesz – a játékosok rúgnak, csípnek-harapnak –, és már a meccs előtt kiderült, miért is annyira testhez álló ez a stílus nekik, a pálya széléről spártai harcosnak öltözött drukker tüzelte a szurkolókat. A hangfalakból bömbölő Spartan-induló szövegét azonban nem sok hazai játékos értette, a két máltai futballistán kívül három brazil, olasz, szerb, horvát, bolgár, nigériai és ghánai légiós is volt a kezdőcsapatban.

Máté Csaba néhány helyen ezúttal is „belenyúlt” a kezdőcsapatba, a jól bevált védelmen nem változtatott, a középpályára ellenben bekerült Mohamed Ben Romdhane és Mohammad Abu Fani is, előbbi támadó, utóbbi védekező szerepkörben – de szó sem mindenáron való védekezésről!

Mohammad Abu Fani két perc és tíz másodperc elteltével pompás gólt lőtt, a léc alá küldte a labdát úgy, hogy a trombitáló, doboló máltai szurkolók egy csapásra elhallgattak. A város irányából ekkor csupán a távoli tűzijáték durranásai hallatszottak – aligha a jól kezdő Ferencvárosnak szóltak. A hazai szurkolók összezuhantak, a Hamrun játékosai azonban ellencsapást indítottak, sőt a máltai támadók rövid idő leforgása alatt kétszer is alaposan megtornásztatták Dibusz Dénest, ám utána szerencsére helyreállt a rend. A Fradi nyugodtan, higgadtan járatta a labdát, az indításokkal pedig a tükörszélsőt játszó Kristoffer Zachariassen és Adama Traoré, valamint a középen a labdát elkérő Mohamed Ben Romdhane lódult meg legtöbbször. Utóbbi kettő könnyedén növelhette volna a Ferencváros előnyét, a jobbról érkező labdát követően nagy helyzetbe kerültek, csakhogy az olasz Federico Marchetti kapus mind a kétszer védett.

A Hamrun az idő előrehaladtával egyre inkább bekeményített, több ferencvárosi is fejsérülés miatt maradt a földön, a hazaiak pedig néhány sárga lapot begyűjtöttek. A ferencvárosi futballisták azonban türelmesek maradtak: precízen tolódtak a játékosok egyik irányból a másikba, majd vissza, elzárva az utat a kapu irányába. A labdavesztések után Sigér Dávid és Mohammad Abu Fani is pillanatok alatt visszazárt a védelem elé, rendre megtörve a középen lendületből előretörő hazai középpályásokat. Fontos volt, hogy a szünet előtt ne kapjon gólt a magyar csapat – és nem is kapott, mert rutinosan, okosan járatta a labdát, ha pedig terület nyílt, nyomban bejátszotta a széleken megnyíló réseket, és próbált helyzetet kialakítani.

A Ferencváros a második félidőt is parádésan kezdte: a meccs elején kevesebb mint három perc kellett a gólhoz, a szünet után tizenegy perc alatt hármat is berámoltak a zöld-fehérek a Hamrun Spartans kapujába, eldöntve ezzel nemcsak a mérkőzést, hanem alighanem ezt a kupapárharcot is. Kristoffer Zachariassen ismét jókor volt jó helyen, az NB I gólkirálya, Varga Barnabás pedig egyre inkább elkapja a fonalat, előbb közelről, majd éles szögből lőtte a labdát a kapuba, s a csatár nem sokkal később a csapatot ragyogóan mozgató Abu Fanitól kapott újabb mesteri indítást. Varga Barnabás úgy lőtte be ezeket a helyzeteket, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, s kevésen múlott, hogy a négy is meglegyen, a máltaiakat a kapufa segítette ki.

A tetemes előny birtokában Máté Csaba vezetőedző nyugodtan cserélhetett. Henry Wingo személyében például olyan sérülésből visszatérő futballistát vetett be, aki március óta nem lépett pályára. A Ferencváros hat gólt szerezve győzte le a Hamrun Spartanst, s bár a hazaiak a hajrában a szépítő gólt összehozták, a zöld-fehérek alaposan elrontották az estéjüket.

A párharc visszavágóját csütörtökön 19 órától a Groupama Arénában játssza a két csapat, s ha nem történik csoda, a rájátszásban a vilniusi Zalgiris lehet az FTC ellenfele, a litván csapat ugyanis hazai pályán 3–1-re kikapott a svéd BK Häckentől, és így – ha búcsúzni kényszerül – az Európa-liga után a Konferencialigában folytathatja.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

MÁTÉ CSABA: NEM HEGYEZNÉM KI PUSZTÁN VARGA BARNABÁSRA A MÉRKŐZÉST

– Ez a párharc, úgy tűnik, eldőlt. Hányadik gólnál nyugodott meg?
– A harmadik gólnál éreztem, hogy a hazaiak feladták a harcot – válaszolta a sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője. – Ilyen a futball lélektana. A csapatunk viszont nem állt le, a játékosok keresték a további lehetőségeket, így lett nagy különbségű a győzelem – a hat-egyes végeredmény valóban sok jóval kecsegtet a továbbjutást illetően.

– Az első számú csatár, Varga Barnabás mesterhármasa mit árul el a vezetőedző számára a jövőt illetően?
– Nem hegyezném ki pusztán Varga Barnabásra ezt a mérkőzést. Összesen öt nyári új igazolásunk lépett pályára, és tény, ezúttal a csatárunk szerezte a gólok felét, de fontos, hogy azt láttam az összes támadó játékosunkon, éhesek arra, hogy eredményesek legyenek, s szeretnének a kapuba találni. Varga Barnabásnak remekül kijött a lépés, máskor viszont valamelyik másik játékosunknak lesz jó napja.

– A korai gól mekkora lökést adott a csapatnak?
– Fontos volt az első gól, meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Az első félidőben is sok jó támadásunk volt, a védekezésünkben volt egy-két alkalommal hiba, akadtak lehetőségei az ellenfélnek. Sok energiát kellett beletenniük, hogy labdát szerezzenek, ezért is lehetett könnyebb a második félidő.

A SPARTANS EDZŐJE SZERINT ELKESERÍTŐ AZ EREDMÉNY

– Mi történt a csapatával a második félidőben?
– Hibát hibára halmoztunk… – mondta Luciano Zauri, a Hamrun Spartans vezetőedzője. – Az egész találkozót rosszul kezeltük, hiszen az ellenfél gyorsan vezetéshez jutott, s bár utána megnyugodtunk, úgy éreztem, egyenlíthetünk, nem így lett.

– Ennyivel jobb csapat a Ferencváros?
– Most erre mit mondjak?! Hatot rúgtak nekünk, mi pedig a végén csak szépíteni tudtunk. Elkeserítő az eredmény, hiszen eddig éppen a védekezésünk, a hátsó stabilitásunk volt az erősségünk. A selejtezőkben is kevés gólt kaptunk, most valami nem működött a védekezésünkben.

– Mi lehet a cél a visszavágón?
– A tisztes helytállás. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros a nagy különbségű győzelme ellenére sem vesz félvállról bennünket, hiszen saját szurkolói előtt lép pályára. Nagyon úgy tűnik, a nemzetközi kupaszereplés nekünk Budapesten ér véget.

Ekl: Ezúttal jobb napom volt, próbálkozom, hogy ez minél többször így legyen! – Varga Barnabás

Egyre inkább elkapja a fonalat új csapatában, a Ferencvárosban az elmúlt évi gólkirály. Varga Barnabás az ír Shamrock Rovers és a Fehérvár kapujába is betalált, a Hamrun Spartans elleni 6–1-es idegenbeli Ekl-selejtezőn ezúttal mesterhármast ért el, nem sokon múlott, hogy a negyedik is meglegyen.

– Tudom nem szeret nyilatkozni, de ha el akarja kerülni ezeket a beszélgetéseket, nem kellene ennyi gólt lőni…
– Akkor inkább vállalom a nyilatkozatokat – mosolygott a máltai Hamrun Spartans elleni Európa-Konferencialiga 3. selejtezőkörének első mérkőzését követően a három gólt szerző Varga Barnabás, aki a nyáron Paksról szerződött az Üllői útra. – Tény, nem az erősségem a média kiszolgálása, de ha azon múlik, inkább a góllövést választom, és vállalom a nyilatkozatokat.

– Ezúttal háromszor is összejött. Hiányzik a negyedik? Nem sokon múlott, hiszen a kapufát találta telibe.
– Örülök így is, de mégis csak csatár vagyok, a gólszerzés éltet. Minél többször szeretnék a kapuba találni, úgyhogy nem csak kötelességből mondom, hiányzik a negyedik találat, jó lett volna mesternégyessel zárni, ám a kapufáról ezúttal nem befelé, hanem kifelé pattant a labda. Ebből a szempontból igenis van bennem némi hiányérzet. De természetesen a legfontosabb mindig az, hogy a csapat nyerjen, nem pedig az, hogy én lőjem a gólokat! Most nagy köszönet a társaknak, hogy engem találtak meg ennyiszer jó labdákkal.

– Ettől függetlenül is jó százalékban használta ki a helyzeteit, sőt, kívülről úgy tűnik, a ziccereket úgy lövi be, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ön is így éli meg ezeket a pályán?
– Igyekszik az ember, de szerintem ez inkább kívülről tűnik így. A kapu előtt sokszor centiken, millimétereken múlnak a dolgok, gól lesz a lövésből, fejesből, vagy elkerüli a kaput, esetleg odaér a kapus keze, ujjhegye, vagy sem. Ha a tizenhatoson belül nálam van a labda, minden idegszálammal a gólszerzésre fókuszálok, az összes izmom megfeszül. A kapu előtt nagyon észnél kell lenni. Ezúttal jobb napom volt, próbálkozom, hogy ez minél többször így legyen!

– Érezte, hogy jobb napja lehet a Hamrun Spartans otthonában? Egyáltalán mikor érzi ezt meg egy csatár?
– Általában a pályán derül ki. Az első néhány perc után érezni lehet, milyen napja lesz az embernek. Ezúttal sem ment rosszul a játék, mégsem mondanám, hogy most aztán biztos voltam benne, hogy ezen a mérkőzésen kis túlzással minden bejön majd, és sorra lövöm a gólokat. Ilyen szerintem nincsen… Legfeljebb annyit lehet tudni, hogy friss-e fejben, testben az ember, készen áll-e majd, ha eljön a nagy lehetőség.

– Feltűnő, hogy az összjátékban is egyre jobb, számtalan olyan támadás volt, amikor mesterien készítette le a labdát, remekül kényszerítőzött a társakkal, állandóan megjátszható volt. Mondhatjuk, hogy egyre jobban összeszokik új társaival?
– Igen, azt hiszem mondhatjuk. Minél többet együtt tréningezünk, minél több mérkőzés megy le, annál jobban ráérzünk egymásra. Hogyan szeret mozogni a másik, merre indul be általában, ki szereti lábra kapni a labdát, ki pedig maga elé, hogy lendületbe jöhessen. Ezek apróságoknak tűnnek, pedig nagyon nem azok. Én is egyre inkább tudom, mire számíthatok a társaktól, és ők is, hogy tőlem. Szóval igen, úgy érzem, kezdünk összeérni, és ez jó érzés.

– A máltai játékosok nem kímélték a csapatot, hol könyökkel okoztak fejsérülést, hol becsúszva voltak veszélyesek. Nagyon kemények voltak?
– Rúgtak, én is kaptam egyet kettőt, de ez igazából mindig benne van a játékban. Kétségtelen, a máltai játékosok nem mentek a szomszédba néhány komolyabb belépőért, de Máté Csaba vezetőedző és a szakmai stáb erre is felkészített bennünket. Tudtuk, a párharcokban kőkemények lesznek, és szorosan fognak bennünket. Szerencsére az eredmény nem lett szoros!

– Klasszikus mesterhármasával természetesen ön lett a mérkőzés legjobbja lapunknál. Elfogadható a kilences osztályzat?
– Kilencest kaptam?! Nem rossz. Naná, hogy elfogadható. Köszönöm!

– Na és a visszavágón mi lenne elfogadható? Lényeg a továbbjutás?
– Ezt azért így nem mondanám. Olyat sosem lehet kijelenteni, hogy biztosan, de ez a párharc valószínűleg eldőlt, idegenben győztünk hat egyre. De aki ettől azt hiszi, hogy félvállról vesszük a visszavágót, téved. Hazai pályán, a Groupama Arénában fogadjuk a máltai együttest, szó sem lehet róla, hogy saját szurkolóink előtt csak úgy kötelességből lehozzuk a második meccset. Igenis nyerni szeretnénk, igenis lendületben kell maradnunk. Legutóbbi négy mérkőzésünket Máté Csaba irányításával megnyertük, oda-vissza megvertük a Shamrock Roverst, a bajnoki nyitányon legyőztük öt háromra a fehérváriakat, ráadásul idegenben, ezúttal pedig hatot rúgtunk Máltán.

– A meccs előtt azt mondta, nincsenek kint a gödörből, teljesen nem dolgozták fel a feröeri Klaksvík elleni BL-búcsút. És most?
– Most sem mondanám. Sok időnek el kell telnie, míg feledtetjük azt a kudarcot. Nagy csalódás volt, hogy rögtön búcsúztunk a Bajnokok Ligájából, továbbra is tartom, hosszú heteknek kell eltelnie, hogy végképp visszanyerjük szurkolóink bizalmát. Éppen ezért kell komolyan vennünk a csütörtöki visszavágót is.

Ekl: a magyar óriás kiütötte a máltai bajnokot – lapszemle

Malta Independent szerint nem várt, megalázó vereséget szenvedett a Hamrun, amely futball-leckét kapott a Ferencvárostól, és csak Marchetti kapus remeklésének köszönhette, hogy nem kapott még több gólt.

Times of Malta azt írta, hogy a magyar óriás kiütötte a máltai bajnokot, és hiába próbált meg mindent a Spartans, a Ferencváros a hazaiak minden védelmi hibáját megbüntette.

One.com.mt tényszerűen számolt be az eseményekről, a gólok leírásán kívül nem fűzött értékelést a máltai vagy a magyar csapat teljesítményéhez.

maltafootball.com is azt emelte ki, hogy a vártnál nagyobb különbségű vereséget szenvedett a máltai csapat, és hogy a gólokon kívül még kétszer a kapufa is megmentette a Hamrun Spartanst. Ennek az újságnak a cikkében is feltűnt a „magyar óriás” elnevezés a Ferencvárosra.

Replay internetes televízió idézte Luciano Zauri edző meccs utáni nyilatkozatát: „Ha így veszít a csapat, akkor kár minden szó. Azt viszont mindenképpen érdemes megdicsérni, ahogy a játékosaim az első félidőben futballoztak. Még egy tiszta tizenegyest sem kaptunk meg. Természetesen a Ferencváros sokkal jobb csapat, mint a Hamrun, de az első félidő után elég elkeserítő az eredmény. Sajnos szarvashibákat követtünk el, és az olyan csapat, mint a Ferencváros, azonnal bünteti az ilyeneket. Így lényegében kiestünk, bár nem adjuk meg magunkat, és Budapesten a tőlünk telhető legjobb teljesítményt fogjuk nyújtani. Az európai kupákban olyan erős csapatok ellen játszunk, amelyeknek nagy a tapasztalatuk, ismerik a győzelem módját, ezért ott a Hamrun Spartansnak minden meccs nehéz. A hazai bajnokságban viszont más a helyzet, itthon minket akar mindenki legyőzni, de mi vagyunk a bajnokok, így az a célunk, hogy mindent megnyerjünk.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Hamrun Spartans hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.VIII.10. EKL-selejtező: Hamrun Spartans – Ferencváros: 1-6 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+6.

  PERC
  Vége a meccsnek, öt góllal nyert a Ferencváros, és minden bizonnyal a továbbjutás kérdése is eldőlt. 1–6

  90+3.

  PERC
  Az ötperces hosszabbítás percei peregnek, és az FTC még mindig támad.

  90.

  PERC
  GÓÓÓL!! BENT VAN A HATODIK! Megint Traoré került helyzetbe, elbugdácsolt a kapuig, éles szögből jobbról rálőtte, a kapus kicsit beleért, a labda a hosszú oldal felé gurult, és a berobbanó Owusu két lépésről a hálóba lőtt. 1–6

  89.

  PERC
  GÓÓÓL! SZÉPÍTETT A HAMRUN! Montebello vállalta el 24 méterről, és a labda a jobb alsóba vágódott. 1–5

  88.

  PERC
  Eder nagy bombáját Dibusz ütötte szögletre a bal alsó elől.

  84.

  PERC
  Langyos a tempó, inkább a ferencvárosiaknál van a labda.

  82.

  PERC
  Nguen hozta fel a labdát, majd Owusuhoz játszott, aki a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát.

  77.

  PERC
  Pászka Ramírez
  77.

  PERC
  Traoré megint helyzetbe került egy csel után, lövését nagy bravúrral ütötte a lécre Marchetti.

  72.

  PERC
  Krsztics Elionay
  72.

  PERC
  Corbolan Mbong
  72.

  PERC
  Varga még egy kapufát is tudott rúgni… Nagyon él ma.

  70.

  PERC
  Montebello kapott sárga lapot műesés miatt. Kicsit szigorú ítélet volt.

  66.

  PERC
  Knoester Cissé

  66.

  PERC
  Nguen Abu Fani
  65.

  PERC
  GÓÓÓL!! VARGA-MESTERHÁRMAS! Az utóbbi időben helyzeteket puskázott el a Fradi, most viszont Varga Abu Fani mesteri indítására jó ütemben indult, és 12 méterről remekül lőtt a jobb alsóba. 0–5

  62.

  PERC
  Traoré óriási helyzetet hagyott ki… Egyedül állt szemben a kapussal, Marchetti viszont védett. Az eset után összeütköztek, és az olasz kapus ápolást kért.

  62.

  PERC
  A máltaiak eléggé hitehagyottnak tűnnek, pedig van még félóra a meccsből.

  59.

  PERC
  Eder Nenov
  59.

  PERC
  Montebello Jonny
  57.

  PERC
  Owusu Ben Romdan
  57.

  PERC
  Wingo Makreckis
  56.

  PERC
  GÓÓÓL!! VARGA BELEJÖTT! Abu Fani indította remek ütemben Varga Barnabást, aki betört a tizenhatoson belülre, és egy pattanát után 7 méterről kilőtte a jobb alsót. 0–4

  55.

  PERC
  Nem figyelt a ferencvárosi védelem, Paintsil 7 méterről azonban elügyetlenkedte.

  54.

  PERC
  Az ismétlésből kiderült, hogy a harmadik gól előtt Zachariassen lesen volt, de mivel nincs videobíró, a partjelző hibája jól jött a Fradinak.

  53.

  PERC
  GÓÓÓL! HIPP-HOPP ITT A HARMADIK! Megint szabadon maradt a Traoré a hazai tizenhatoson belül, Borg még önfeláldozóan szerelt, a lepattanót Zachariassen nem tudta begyötörni, viszont Varga Barnabás ügyesebb volt, és a lepattantó a kapuba küldte. 0–3

  51.

  PERC
  GÓÓÓL! MEGVAN A MÁSODIK! Óriási tűzijáték alakult ki a máltai kapu előtt, Zachariassen tette viszza Vargának, aki Abu Fanit hozta játékba, a gólszerző lövése lepattant, éppen Traoré elé, aki 7 méterről rátűzte, megint mentettek a védők, de a fölpattanó labdát Zachariassen 5 méterről a kapuba fejelte. 0–2

  50.

  PERC
  Bal oldalról, a tizenegyesponttal egy magasságból jöhetett szabadrúgással a Hamrun, Belicsics rálőtte, a labda elszállt a léc felett.

  48.

  PERC
  Ügyes összjáték után Makreckis a tizenhatoson belül kapott vissza egy kényszerítőt Vargától, de nem tudta beadni vagy rálőni, mert egy védő menteni tudott.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+4.

  PERC
  Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 0–1

  45+2.

  PERC
  Három perc a hosszabbítás.

  45.

  PERC
  Makreckis kapott sárga lapott, mert miután elszedték tőle a labdát, elesett a lábában Prsa. Volt benne színészkedés is a horváttól, de a bírónak valóságosnak tűnt…

  39.

  PERC
  Leginkább a Ferencvárosnál van a labda, a hazaiak jobbára védekeznek.

  36.

  PERC
  Nenov rántotta le a meginduló Abi Fanit, sárga lapot kapott érte.

  33.

  PERC
  A hazai szurkolók (fotó: Borbola Bence)

  31.

  PERC
  Prsa kapott sárga lapot, mert odakönyökölt Traorénak.

  30.

  PERC
  Újabb nagy lehetőség! Ezúttal Traoré volt az előkészítő, Ben Romdan pedig 11 méterről nagy erővel lőtt, Marchetti viszont ezt is kifogta.

  27.

  PERC
  Makreckis adott be jobbról remekül, meg is találta a labda Traorét, aki 7 méterről éppen a kapus kezébe lőtt. Óriási lehetőség volt.

  26.

  PERC
  Kemények a hazaiak, mint a vídia, ezt most Zachariassen dereka bánta.

  25.

  PERC
  A Ferencvárosért szorítók csoportja (fotó: Borbola Bence)

  24.

  PERC
  Sigér ütközött a felezővonal környékén. Jonny lépett rá, és nagyon fájt neki, de csak talpra állt.

  19.

  PERC
  Ben Romdan tartotta meg a labdát, majd Traoréhoz játszott, aki ellőtte, a labda kijött Marchettiről, éppen Varga elé, aki Zachariassen elé tálalt, a norvég pedig 15 méterről fölélőtt.

  15.

  PERC
  Ramírez maradt a földön, miután összefejelt egy hazai játékossal, de szerencsére folytatni tudta a játékot.

  11.

  PERC
  Sok gondot okoznak egyelőre a jobb oldalon feltűnő hazaiak, akik ugyancsak rákapcsoltak.

  10.

  PERC
  Traoré hozta fel középen a labdát, de nem tudta játékba hozni Vargát a tizenhatos vonalánál, felszabadított a védelem.

  8.

  PERC
  Paintsil hozta fel a labdát a jobb oldalon, nem volt rajta senki, bevezette a tizenhatoson belülre, majd éles szögből ellőtte, Dibusz viszont szépen védett.

  6.

  PERC
  A bal oldali szöglet után Mmaee fejelhetett nem sokkal a léc fölé.

  6.

  PERC
  Zachariassen tört be balról a Hamrun tizenhatosán belülre, beadni azonban nem tudott, szögletre mentettek előle.

  3.

  PERC
  GÓÓÓL! MÁRIS VEZET A FERENCVÁROS! Varga Barnabás tartotta meg a labdát a máltai tizenhatos előterében, majd visszagurított Zachariassennek, aki megtolta Abu Faninak, és az izraeli válogatott játékos majdnem harminc méterről óriási gólt lőtt a bal felsőbe. 0–1

  1.

  PERC
  Elkezdődött a találkozó, a Hamrun piors-feketében, a Ferencváros zöld-fehér cíkos mezben, fehér nadrágban játszik.

  A máltai szurkolók már feldíszítették a lelátót (fotó: Borbola Bence)

  A Hamrun Spartans a grúz Tbiliszi kiverése után újabb meglepetésre készül, és számítani kell rá, hogy a máltai játékosok mindent megtesznek a győzelemért, ezúttal is rúgnak-csípnek-harapnak majd. A stadionban azonban magyar szurkolók is lesznek szép számmal, a hírek szerint sok Máltán élő magyar megy ki a mérkőzésre, közülük a legtöbben bárokban, éttermekben dolgoznak, ám az utóbbi néhány esztendőben az építőipar is felszippantott néhány száz magyart.

  Máté Csabának, a Ferencváros edzőjének mérkőzés előtti gondolatait ide kattintva lehet elolvasni.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Máltán az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában a Hamrun Spartans–Ferencváros mérkőzés. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ