2023.VIII.31. EKL-Play-off: Ferencváros – Zalgiris Vilnius: 3-0

7–0! Sorozatban ötödször csoportkörben a Fradi

Az FTC ősszel az Ekl-főtábláján szerepelhet, miután az idegenbeli 4–0 után itthon 3–0-ra győzött a Zalgiris ellen.
A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének playoffkörében a Ferencváros hazai pályán 3–0-ra győzött a Zalgiris Vilnius ellen, ezzel bejutott a csoportkörbe.

Nyilatkozatok:

Megtartotta a Zalgiris Vilnius elleni Európa-konferencialiga-visszavágó előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Ferencváros, ezúttal Máté Csaba mellett Varga Barnabás válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Egy vezetőedzőnek sokszor könnyű és nehéz egyben a helyzete ilyen nagy különbségű idegenbeli győzelmet követően. A szurkolók fiesztát várnak, de vajon mennyire lehet ilyenkor kísérletezni?
– Ez nem az a szint, ahol kísérletezgetésnek helye van! – válaszolta a Ferencvárost irányító Máté Csaba a hivatalos sajtótájékoztatón. – A selejtezőknek ez nem az a fázisa, ahol új elemeket lehetne próbálgatni. Ne feledjük, a Zalgiris szép eredményeket ért el korábban, hogy csak egyet említsek, a Galatasaray ellen döntetlent ért el. Ezeket figyelembe kell venni. Szeretnénk ezúttal is gólra törően futballozni, de alkalmazkodni kell az ellenfél játékához is, nem lehet mindig négyesével, hatosával rúgni a gólokat.

– Mit gondol, feltartott kézzel lép pályára a Zalgiris Vilnius? Elengedte a továbbjutás lehetőségét a litván együttes?
– Biztos vagyok benne, hogy nem! Megpróbálnak csodát tenni, mi is ezt tennénk a helyükben. Egyértelmű, hogy idegenben mindent megtesznek a jó eredményért, és megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat.

– Az előző selejtezőkörben, a Hamrun Spartans ellen arra kérte a játékosokat, az első meccsen elért hat egyes győzelem után a második meccsre új mérkőzésként tekintsenek. Ezúttal is ezt kérte a játékosoktól?
– A Zalgiris jobb csapat, mint a Hamrun Spartans volt. A litvánok az első mérkőzésen hibáztak, tíz emberre fogyatkoztak, fontos, hogy mi ilyen hibát ne kövessük el. Nem szabad, hogy úgy érezzék, van esélyük.

– A sérültek hogy állnak? Botka Endre nem épült fel, ám Cristian Ramírez ott van a meccskeretben. Ő milyen állapotban van?
– Botka Endre továbbra is harcképtelen. Cristian Ramírez csütörtökön viszont ott lesz a keretben, meglátjuk, mennyi szerep jut neki.

– Francia lapok arról írnak, a belső védő Ismaël Aaneba a Ferencvárosban köthet ki. Van ennek alapja?
– Bő a keretünk, sok játékosunk van. Talán több is, mint kellene. Meglátjuk, mi történik az átigazolási időszak lezárultáig. De a transzferekről egyébként is a hivatalos felületeinken szoktunk híradást adni. A sajtótájékoztató nem ennek a helye.

Vlagyimir Cseburin, a Zalgiris Vilnius vezetőedző a következőket mondta.

„Az első meccsen nem túl jó eredmény született számunkra, sok és jelentős hibákat vétettünk. A visszavágón megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezeket a hibákat ne ismételjük meg. Kockáztatni fogunk, de csak annyira, hogy biztonságosan játsszunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, ha kapunk még egy gólt, akkor sokkal nehezebb lesz a helyzetünk. Ezt mindenképpen el akarjuk kerülni.”

Hozzátette, már harmadszor meccsel a Groupama Arénában (2019-ben a Suduva, 2021-ben pedig már a Zalgiris szakvezetőjeként került szembe a Ferencvárossal, de négy vereség mellett eddig csak egy döntetlent ért el), és úgy érzi, most pozitív végkifejlettel távoznak a Ferencváros otthonából.

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, Play-off kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros — Zalgiris Vilnius: 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 20:00. 12.073 néző.
Vezette: Urs Schnyder (asszisztensek: M. Zürcher, B. Zürcher; tartalékjv.: Wolfensberger; VAR: Lukas Fahndrich, VAR asszisztens: Tschudi – svájciak)

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Abena, S. Mmaee, Civic (Ramírez, 73.) — Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane, 65.) — Traoré (Lisztes, 65.), Zachariassen, Marquinhos (Nguen, 46.) — Varga B. (Pesic, 46.)
kispad: Varga Á., Esiti, Pászka, Cissé, Baráth P., Wingo, Katona B.
vezetőedző: Máté Csaba

Zalgiris Vilnius: Gertmonas (Duka, 23.) — Bopesu, Hnid, Kendis, Mamic (Pavelic, 66.) — Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff (Novikovas, 66.), Verbickas — D. Kazlauskas (Jansonas, 71.), Oyewusi
kispad: Elzbergas, Vaca, Mikoliunas, Vucur, Milickovic
vezetőedző: Vlagyimir Cseburin

Gól: Traoré (4., 48.), Varga B. (42. – 11-esből)
Sárga lap: Marquinhos (38.), Makreckis (90+2.) illetve —

A feröeri nyolc fokban kezdődött, és csütörtök este a Groupama Arénában, kellemes nyár végi időjárásban ért véget a Ferencváros idei selejtezősorozata. Emlékezetes időszakon van túl a bajnokcsapat: július 11-én a Klaskvík ellen elért kínkeserves 0–0 után kevesen gondolták, hogy a visszavágó égszakadást-földindulást hoz az Üllői úton, a 0–3-s blama Sztanyiszlav Csercseszov állásába és a Bajnokok Ligája (vagy az Európa-liga) csoportkörébe került.

Máté Csaba irányításával azonban sikerült megmenteni a szezont.

A Fradi új terepen, az Európa-konferencialiga selejtezőjében próbálta kozmetikázni az arcpirító kiesést, és nem is akárhogyan sikerült: az ír Shamrock Roversen, a máltai Hamrun Spartanson és a rájátszásban a litván Zalgiris Vilniuson is kettős győzelemmel jutott túl, a hat meccsen szerzett több mint tucatnyi gól pedig finoman fogalmazva is biztató. A kulcsjátékosok közül többen is felszabadultan, önfeledten futballoztak a selejtezőben, Adama Traoré újra száguldozott, Varga Barnabás termelte a gólokat, Mohammed Abu Fani pedig tanárként oktatott a középpályán.

A Zalgiris elleni visszavágón is jól futballozott a Ferencváros.

Nem sok idő kellett a magyar bajnoknak az első gólhoz, három perc és harmincöt másodperc elteltével máris a litvánok kapujában pihent a labda. Mondani sem kell, a találatot az utóbbi időszak két húzóembere, Varga Barnabás és Adama Traoré hozta össze, előbbi zseniális gólpasszt adott, utóbbi hidegfejű profiként értékesítette a ziccert. Hogy a mali támadó micsoda formajavuláson ment keresztül az elmúlt időszakban, mutatja, hogy míg Csercseszovnál utolsó 12 tétmérkőzésén egyetlen gólt sem szerzett, az orosz vezetőedző távozása óta kilencedik találkozóján már a nyolcadikat érte el…

Ha valaki tehát attól tartott, egy esetleges gyors Zalgiris-gól megzavarhatja a ferencvárosiak fejét, tévedett, az első találattól elenyészett a meglepetés lehetősége. A Fradi magabiztosan, jól futballozott, a szünet előtt Varga Barnabás 11. ferencvárosi tétmeccsén megszerezte 11. gólját is, s ahogy egy hete a litván fővárosban, az Üllői úti arénában is tizenegyesből volt eredményes. Máté Csaba a szünetben cserélt, a gólkirály az öltözőben maradt, helyére pedig a szerb Alekszandar Pesics állt be, aki Vilniusban első ferencvárosi tétmérkőzésén rögvest góllal mutatkozott be, ezúttal gólpasszal kezdett, Adama Traorét szolgálta ki, s rövid ideig azt hihette, hogy a második ferencvárosi gólja is megvan, ám videobírós vizsgálat után a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

A folytatásra már csak egy kérdés maradt, szerez-e még gólt a Ferencváros.

Máté néhány kulcsjátékosát lehozta a pályáról, érkezett többek között a támadósorba Lisztes Krisztián vagy éppen a középpályára Mohamed Ben Romdan, a ferencvárosi szurkolótábor pedig folyamatosan buzdította a csapatot (több mint tizenkétezren voltak a lelátókon), a játékosok meg egyértelműen újabb gólt, gólokat szerettek volna szerezni. A hajrára beállhatott Cristian Ramírez is, őt óriási taps köszöntötte, s a lefújás előtti percekben nem sokon múlott, hogy bal oldali védő létére gólt lőjön. A vendégek becsületére legyen mondva, háromgólos hátrányban sem törtek meg, olykor erőszakosan letámadták a Fradit, egyszer-kétszer Dibusz Dénesnek kellett résen lennie, nehogy a litvánok megszerezzék a becsületgólt.

Máté Csaba edzői karrierje legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy az Európa-konferencialiga csoportkörébe vezette a Ferencvárost, a korábbi örökös másodedző bizonyította, vele is hatékony a csapat, segítőjével, Leandróval remekül kiegészítik egymást, és megfelelően felkészítik a játékosokat. Tegyük hozzá, nehéz helyzetbe hozta ezzel a klub vezetőit, hiszen ha Sztanyiszlav Csercseszov utódjaként újabb neves külföldi tréner Budapestre csábításában gondolkodtak, ő bizonyította, akár hosszú távon megoldás lehet a kispadra… Érzelemdús pillanatok lehettek neki, amikor a találkozó vége előtt több mint tízezer ferencvárosi skandálta a nevét. Az Ekl-főtáblára jutás mérföldkő lehet az 53 éves tréner életében, ezt a sikert már senki sem veheti el tőle. A Ferencváros sorozatban ötödször jutott európai kupasorozat csoportkörébe: 2020 őszén a Bajnokok Ligájában, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben az Európa-ligában szerepelt, idén pedig az Európa-konferencialigában szerepelhet.

Nem akármilyen bravúr ez!

Újra lehet álmodozni, ellenfeleket kívánni, merthogy a Fradi idén is egyedüli magyar csapatként jutott el eddig.

Jöjjön a Klaksvík, hogy lehessen revansot venni? A Sepsit búcsúztató norvég Bodö? Vagy a HJK Helsinki és egy újabb északi túra, vagy inkább a néhány száz kilométerre lévő szlovén Olimpija Ljubljana?

Az Európa-konferencialiga csoportbeosztásának sorsolását pénteken 14.30-tól tartja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), az eseményt a Ferencváros az első kalapból várja. Az első csoportmeccs szeptember 21-én vár a zöld-fehérekre, és a rend kedvéért jegyezzük le: a csoportokban a csapatok körmérkőzéses, oda-vissza vágós rendszerben mérkőznek meg egymással, az első helyezettek a nyolcaddöntőbe, a második helyezettek a nyolcaddöntő rájátszásába kerülnek.

A péntek délelőtt még álmodozással telhet: kik legyenek a Fradi ellenfelei? 3–0

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„A kijelzőn szereplő eredmény a valós különbség a két csapat között. Nekünk a befejezésekkel voltak gondjaink és azzal, hogy nem igazán sikerült áttörnünk a Ferencváros védekezését, hiába próbáltunk többet támadni, mint az első meccsen. A Ferencváros letámadott minket, és a középpályáról már indította az ellenakcióit. Mindent megtettünk, de ennyire telt tőlünk” – értékelt az Ekl-selejtezőt követően a vendégek vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin a meccs után.

A Ferencváros szakvezetőjét, Máté Csabát a Nemzeti Sport először arról kérdezte, hogyan élte meg, hogy a szurkolótábor a meccs végén egy emberként éltette.

„Az ember ilyenkor elérzékenyül, de elég régóta vagyok itt a Fradinál, tudom, hogy itt vagy lakodalom vagy temetés van. Most lakodalom van és remélem, hogy a temetés csak sokkal később jön, sokkal később. Köszönet ezért a stábomnak és a szurkolóknak. A drukkerek végig űzték-hajtották a csapatot, akik pedig igyekeztek ezt megszolgálni helyzetekkel, gólokkal” – reagált a szakember.

Máté elmondta, sok szép emlék köti a futballhoz, de ez a mostani selejtező kiemelkedik közülük, és ott van a legszebb háromban, hiszen más úgy ülni kispadon, hogy neki kell döntéseket hoznia, és más egy stáb tagjaként. Egyúttal köszönetet mondott azoknak az edzőknek, akikkel az elmúlt tíz évben együtt dolgozhatott, akiktől sokat tanulhatott.

A Nemzeti Sport Online-tól azt is kérdeztük, van-e bármilyen megállapodása a vezetőséggel, a hogyan továbbról, várható-e bármilyen változás a stábban az Ekl-csoportkör előtt.

„Van egy megállapodásunk  a vezetőséggel” – válaszolt Máté, de a mondatot nem fejezte be. További részletek a klub honlapján, fradi.hu-n várhatók…

Ezek után, kérdésre válaszolva a csoportkörös folytatásra is kitért.

„Néha kicsit úgy érzem, sokan lenézik ezt a sorozatot, de erre nincs semmi ok. Az európai szereplés mindig fontos, az, hogy milyen tervekkel vághatunk neki a folytatásnak, nagyban függ attól, kikkel találkozunk majd a csoportkörben, mert ugyanolyan erősségű ellenfelek is jöhetnek, mintha az Európa-ligában szerepelnénk.

Adama Traoré:

Varga Barnabás:

Ekl: fájdalmas búcsú Európától – így értékeltek a litván lapok

„Ismét kapitulált, befejezi európai szereplését a Zalgiris” – ezzel a címmel kezdi beszámolóját a mérkőzésről az lrt.lt. A lap szerint a litvánok ismét fájdalmas vereséget szenvedtek a magyar óriás Ferencvárostól. Kiemeli, hogy a Zalgiris tehetetlen volt idegenben, valamint hogy a videobíró többször is megmentette a csapatot.

lrytas.lt szomorú, megsemmisítő vereségről ír, amelyet a litvánok kapusának, Edvinas Gertmonasnak a sérülése csak rosszabbá tett. „Tragikussá vált a helyzet a 23. percben, amikor a Zalgiris kapusát, a  Litvánia legjobb játékosának tartott Edvinas Gertmonast le kellett cserélni.”

„Fájdalmasan ért véget a Zalgiris európai idénye Magyarországon” – írja a delfi.lt, amely szerint a litvánok egyáltalán nem közelítették meg ellenfelük szintjét. A lap emellett Zalgiris kezdőjét emelte ki, amely hat helyen változott az első mérkőzéshez képest, ezek a változtatások azonban nem hozták meg a várt eredményt.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Zalgiris Vilnius hivatalos honlapja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2023.VIII.31. EKL-Play-off: Ferencváros – Zalgiris Vilnius: 3-0 bejegyzéshez

  • Kedves Imre bátyám!
    Teljesen még nem “gyógyultam” meg a KI elleni csapástól és még minden elég fájó emlékek kötődnek Csercseszov tavaszához. A fő ok természetesen nem ez, mert akkor is jegyzeteltem mikor még annak is örültünk, ha eljutottak az ellenfél kapujáig.
    Mindezektől függetlenül az EKL sorozatunk Máté Csabával eredményes volt és ami a lényeg, helyenként élvezhető focival jutottunk be a csoportkörbe, de ez alap elvárás volt. Finoman fogalmazva is gyengus ellenfelek vártak ránk, a “bajnoki ág” nagyon kedvező a BL-ből kibukó, jobb eredményekre képes csapatok számára. Az idén mi voltunk azok, remélem jövőre már más lesz.
    Ismerve már a csoportkört, az igazi felmérés most fog következni. Az tény, hogy simán EL minőség a csoportunk, ami egyrészt örömteli, hiszen jó csapatok ellen mérhetjük fel, hol is állunk valójában.
    Ami meg a fotelszurkolót illeti, nem zárom ki a folytatást, a “pihenő” idő lassan letelőben van.

    • Vélem, nem csak én várom nagyon a fotelszurkolót, de több mint fél évszázados szerzői-szerkesztői-lektori tapasztalatom alapján tudom, hogy a visszatérést nem szabad siettetni.

  • Ha a szétesőben lévő Csercseszov-csapat marad, már a Shamrock Rovers kiejtett volna minket a semmibe. A Máté-Leandro kettős csodát csinált, még akkor is, ha ezúttal a szerencse végre időnkét mellénk állt.
    Kedves Lalolib, ügy is mint Laci, nem támadnál fel kivételesen, hogy a Fotelszurkoló méltassa ezt a sorozatot?

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+5.

    PERC
    VÉGE! Sorozatban ötödik alkalommal csoportkörös a Ferencváros! Köszönjük figyelmüket!

    90+4.

    PERC
    Ben Romdan esett el a 16-oson belül a védője mellett, nincs büntető.

    90+2.

    PERC
    Makreckis akasztotta Oyewusit, sárga lap.

    90+1.

    PERC
    Ramírez cselezte be magát a bal szélről a 16-oson belülre, majd éles szögből kapura lőtt, Duka védeni tudott.

    90.

    PERC
    Öt perc hosszabbítás következik.

    89.

    PERC
    A hazai tábor Máté Csabát élteti. Van is miért, a vezetőedző irányításával szárnyalnak a zöld-fehérek.

    87.

    PERC
    Gyors hazai kontra végén Zachariassen passzolt a bal szélen üresen érkező Ben Romdanhoz, aki azonban ordító ziccerben a litvánok kapusába lőtte a labdát.

    85.

    PERC
    Ben Romdan passza után Lisztes egy szép csellel fűzte be védőjét, majd Ramírezhez passzolt, aki 14 méterről a léc fölé bombázott.

    82.

    PERC
    Továbbra is hatalmas fölényben játszik a Ferencváros, további gólokért küzdenek a zöld-fehérek.

    76.

    PERC
    Lisztes Krisztiánról is kérdeztük a meccs előtt a drukkereket: vele kapcsolatban már nem volt annyira egyöntetű a szurkolók véleménye. A többség ugyan azt mondta, a fejlődése érdekében egy évet még mindenképp maradnia kéne a Fradiban, de olyan drukkerrel is beszéltünk, aki szerint, ha a Frankfurt hívja, akkor nincs mire várni, már idén érdemes lenne klubot váltania.

    73.

    PERC
    Ramírez Cristian Civic Eldar

    73.

    PERC
    Novikovas eresztett meg egy életerős lövést 18 méterről, Dibusz nagy bravúrral tolta ki a labda a jobb felsőbe tartó labdát.

    71.

    PERC
    Jansonas Kazlauskas

    70.

    PERC
    Máté Csaba és Leandro (Fotó: Szabó Miklós)

    70.

    PERC
    Kendis cselezgetette a 16-os előterében majd 18 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

    67.

    PERC
    Csercseszovnál a tavaszi bajnokikkal és a Klaksvík elleni selejtezőkkel együtt az utolsó kilenc tétmérkőzésen csak 11 gólt szerzett és négy találkozón nyert a Fradi (négyszer pedig kikapott, egyszer ikszelt), míg Máté Csaba vezetésével kilenc mérkőzésen, a mostani hárommal együtt 33 gólt szerzett és a mostani lehet a nyolcadik győzelme, egy vereség mellett.

    66.

    PERC
    Kazukolovas Karasima
    65.

    PERC
    Novikovas Buff
    65.

    PERC
    Pavelic Mamic
    65.

    PERC
    Ben Romdan Mohamed Ali Abu Fani Mohammed
    65.

    PERC
    Lisztes Krisztián Traoré Adama
    64.

    PERC
    12 073 a hivatalos nézőszám.

    63.

    PERC
    Traoré passza után Nguen 17 méterről lőtt kapura, Dukának nem okozott gondot a védés.

    59.

    PERC
    Újabb lesgól! Nguen passza után Pesics került ziccerbe, de közvetlen közelről Dukába lőtte a labdát, a kipattanót a lesen álló Traoré passzolta az üres kapuba.

    54.

    PERC
    Így van! Sajnos les miatt érvénytelen a zöld-fehérek negyedik találata…

    53.

    PERC
    A videobíró vizsgálja a gólt hosszasan, elképzelhető, hogy Traoré lesen kapta a labdát a jobb szélen.

    51.

    PERC
    Traoré lépett ki a jobb szélen, majd az oldalvonal mellől középre passzolta a labdát, Pesics 16 méterről, kapásból lőtt, Duka már csak beljebb segíteni tudta a labdát.

    48.

    PERC

    Fotó: Koncz Márton

    48.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Nguen szerzett labdát a litván térfél közepén, majd Pesicshez passzolt, aki remekül szöktette az üresen kilépő Adama Traorét, a mali támadó besétált a 11-es pont magasságáig és ballal a jobb alsó sarokba lőtt. (3–0)

    46.

    PERC
    Oyewusi tolta el Mmaee mellett a labdát, majd kapura lőtt, de lövése elszállt a kapu előtt és az érkező társak lábai alatt is.

    46.

    PERC
    Folytatódott a mérkőzés, a Ferencváros kettőt cserélt a szünetben, a Zalgiris csapatában nem volt változás.

    FÉLIDŐ

    Nguen Tokmac Marquinhos José Marcos
    FÉLIDŐ

    Pesics Alekszandar Varga Barnabás
    FÉLIDŐ

    Véget ért az első félidő. A Ferencváros ezúttal is ellenfele fölé tudott nőni és összesítésben már hatgólos előnyben van.

    45+1.

    PERC
    Kettő perc hosszabbítás következik.

    45.

    PERC
    Civic ívelése után Zachariassen nem tudott kapura fordulni, majd Varga cselezte le magát az alapvonalig és Zachariassenhez passzolt, de Mamic megelőzte a norvégot és tisztázni tudott.

    42.

    PERC
    11-es GÓÓÓL!!! Varga Barnabás állt a labda mögé és magabiztosan a kapu közepébe emelt. (2–0)

    41.

    PERC
    BÜNTETŐ! Marquinhos verte meg a bal szélen Bopesut, majd Zachariassenhez passzolt, akinek a lövését Bopesu kézzel blokkolta.

    40.

    PERC
    Buff játszotta tisztára magát a 16-os előterében, majd 18 méterről egy életerős lövést eresztett meg, de Dibusz védeni tudott.

    38.

    PERC
    Marquinhos buktatta Bopesut, sárga lap

    38.

    PERC
    Zachariassen eresztett meg egy gyengécske lövést 16 méterről, Dukának nem okozott gondot.

    36.

    PERC
    Traoré el tudott szakadni a védőjétől a 16-oson belül, de Vargához passzolt labdáját blokkolni tudták, végül Macreckis lőtt éles helyzetből a kapu fölé.

    33.

    PERC
    Mamic bal oldalról érkező beadására Dibusz rosszul mozdult ki, de Oyewusi nem tudta megelőzni őt, így a labda elszállt a kapu előtt.

    30.

    PERC
    Adama Traoré megtáltosodott a júliusi edzőváltás óta. A mali támadó az utolsó 12 tétmeccsén Sztanyiszlav Csercseszovnál egyetlen gólt sem szerzett, az orosz edző távozása óta viszont a kilencedik mérkőzésén a hetedik gólját lőtte.

    27.

    PERC
    Abu Fani jobb oldali szöglete a 16-os vonalánál érkező Marquinhost kereste, a brazil azonban egy védő szorításában csak a kapu fölé tudta rúgni a labdát.

    25.

    PERC
    Marquinhos cselezgetett a 16-os jobb oldali sarkának közelében, majd Traoréhoz passzolt, aki kapásból, ballal kapura lőtt, a labda Kendisről vágódott szögletre.

    22.

    PERC
    Kapust kellett cserélniük a litvánoknak, innen a helyszínről nem tűnt úgy, hogy Gertmonasnak bármi problémája lett volna.

    22.

    PERC
    Duka Gertmonas

    20.

    PERC
    Egy ütközést követően Marquinhost kellett ápolni a kezdőkörben, a litvánok részéről pedig Hnidet, aki Varga lábával találkozott a levegőben.

    13.

    PERC
    A mérkőzés előtt szurkolókat kérdeztünk a csapat Ekl-selejtezőiről, a remélt csoportkörről és Máté Csaba vezetőedzői munkájáról. Egyöntetű a vélemény a drukkerek körében, hogy Máté Csaba remek munkát végez és szeretnék ha a csoportkörben is ő irányítaná a csapatot, amelytől a legtöbben azt várják, a legutóbbi, El-meneteléshez hasonlóan az Ekl-ben is megérje a tavaszi folytatást.

    12.

    PERC
    Varga kapott remek indítást, majd 17 méterről megpróbálta átemelni a kifutós kapust, de Gertmonas lekapta a labdát a levegőből.

    10.

    PERC
    Bopesu jobb oldali szöglete után a lendületből érkező Oyewusi fejelte a kapu fölé a labdát.

    8.

    PERC
    Varga tört be a 16-oson belülre, de egy igazítást követően Kendis lelopta a lábáról a labdát, majd Abu Fani lőhetett volna, de ismét tisztázni tudtak a litvánok.

    7.

    PERC
    A találkozót a helyszínen tekinti meg Lamin Colley, a Puskás Akadémia támadója is (Fotó: P. K.)

    7.

    PERC

    4.

    PERC

    Fotó: Koncz Márton

    4.

    PERC
    Ez gyors volt! Máris megszerezte a vezetést a Ferencváros!

    4.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Varga Barnabás kapott labdát a félpályánál, majd remek ütemben ugratt ki Adama Traorét, aki berobogott a 16-oson belülre és 10 méterről a kapu közepébe lőtt. (1–0)

    1.

    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés, a litvánok indították útjára a labdát.

    Zászlóerdő a bevonulás során (Fotó: P. K.)

    A nagyarányú hazai vereség ellenére is érkeztek litván szurkolók a Groupama Arénába (Fotó: P. K.)

    Érkeznek a csapatok, a Ferencváros zöld-fehérben, a Zalgiris tiszta feketében játszik majd.

    Vilniusban az odavágón 4–0-s győzelmet aratott a Ferencváros. Arról a találkozóról bővebben ITT olvashatnak.

    A Ferencváros sajtótájékoztatóján Máté Csaba mellett Varga Barnabás is jelen volt. Az ő várakozásaikról bővebben ITT olvashatnak.

    „Az első meccsen nem túl jó eredmény született számunkra, sok és jelentős hibákat vétettünk. A visszavágón megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezeket a hibákat ne ismételjük meg. Kockáztatni fogunk, de csak annyira, hogy biztonságosan játsszunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, ha kapunk még egy gólt, akkor sokkal nehezebb lesz a helyzetünk. Ezt mindenképpen el akarjuk kerülni.” – árulta el a tegnapi sajtótájékoztatón Vlagyimir Cseburin, a Zalgiris vezetőedzője.

    A Ferencváros játékosa, Cebrail Macreckis adott hosszabb interjút a Nemzeti Sport számára. Az interjút ITT olvashatják.

    Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Ekl-playoff visszavágója, a Ferencváros–Zalgiris Vilnius összecsapás. Az idegenbeli 4–0-s sikert követően Vargáék nyugodtan várhatják a mai összecsapást. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ