2023.X.14. EB-selejtező, Magyarország – Szerbia: 2-1

Ahogy köll: itthon is megvertük a szerbeket

Telt ház, klasszis Sallai-gól és magyar győzelem a Puskás Arénában.
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában, a 7. fordulóban a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán fogadta Szerbiát és a belgrádi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is 2–1-es győzelmet aratott.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 7. FORDULÓ, G-CSOPORT

MAGYARORSZÁG — SZERBIA 2-1 (2-1)
Budapest, Puskás Aréna, 58.215 néző.
vezette: Francois Letexier (asszisztensek: Mugnier, Rahmouni; tartalékjv.: Stinat; VAR: Jérome Brisard, VAR asszisztens: Dechepy – franciák)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai At. — Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 62.), Kerkez — Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai — Varga B. (Ádám M., 84.)
kispad: Gulácsi, Szappanos, Balogh B., Mocsi, Gazdag, Nagy Zs., Csoboth
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

SZERBIA: V. Milinkovic-Savic — Erakovic (Tadic, 46.), Milenkovic, Pavlovic — Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, 46.) — Lukic (Ratkov, 84.), A. Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.)
kispad: Rajkovic, Radunovic, Mladenovic, Maksimovic, Babic, I. Ilic, Samardzic
Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

Gól: Varga B. (20.), Sallai (34.) illetve Pavlovic (33.)
Sárga lap: Varga B. (77.), Botka (90+3.), Kalmár Zs. (90+3., 90+7.) illetve Milenkovic (76.), V. Milinkovic-Savic (90+7.)
Kiállítva: Kalmár Zs. (90+7.)

Micsoda tömeg volt! Na, nem este a Puskás Aréna környékén, hanem már kora délután az M1-es autópálya egyes benzinkútjain. Alig múlt két óra, amikor a magyar mezbe öltözött, sállal, sapkával, zászlókkal, dudával, dobbal felszerelt magyar szurkolók megszállták a Budapest irányába haladó oldal töltőállomásait. A söröspolcok készleteit alaposan kiürítették, de később a fővárosi forgatagban is szépen fogyott az alkoholos ital. Délutánra a szerb drukkerek is megérkeztek Budapest belvárosába, több csoport is a kiülős helyeken sütkérezett, ám jó hír, hogy az ultrák közötti ütközetek elmaradtak, mindenki békésen hangolódott az esti összecsapásra. Alighanem úgy voltak vele, majd a játékosok a pályán eldöntik, ki a jobb, és úgysem kímélik egymást.

Igazuk lett!

A magyar és szerb együttes is maximális fordulatszámon vetette harcba magát. Már az első percekben is minden labdaérintésnél, összecsapásnál érződött, a játékosok ezen az estén mindennél jobban szeretnék, ha a nap végén a rivális lenne szomorú, ő hagyná el csalódottan a Puskás Arénát. Hátul a Willi Orbánt helyettesítő Fiola Attila is nyomban fejest ugrott esti feladatába, a vele szembekerülő szerb kulcsembert, Alekszandar Mitrovicsot ütközte le kétszer-háromszor. Ami szembetűnő volt, hogy a vendégek rögtön az elejétől feltolták a védekezésüket, és ha kirúgáshoz készülődött, esetleg hátul adogatott a magyar válogatott, letámadtak, próbálták nyomás alá helyezni Szalai Attiláékat. Ráhangolódásról, kezdeti kivárásról szó sem lehetett ezen a szombaton. Dibusz Dénesnek kellett egy távoli, pattogós lövést fognia, majd a kettő az egy ellen támadó vendégek akcióját hárította bravúros kivetődéssel.

Majd jött a magyar válogatott!

Engedte a szerbeknek, hogy ha annyira szeretnének kitámadni, nyugodtan tegyék, majd amikor lehetősége volt rá, villámgyors ellentámadást indított. A legtöbb szerb még vissza sem ért a saját térfelére, amikor Sallai Roland mintaszerű indításával Loic Nego száguldott el a jobb oldalon, középen pedig ki más érkezett volna, mint Magyarország új gólvágója, Varga Barnabás. A csatár ismét olyan ütemben vált le a rá tapadni próbáló védőjéről, ahogy az a futball nagy tankönyvében meg van írva – Marco Rossi hidegvérrel leült a kispadhoz, kollégája, Dragan Sztojkovics pedig a fejét fogta. A magyar szurkolóktól le is fújhatták volna a félidőt, de hol volt még a vége…

A magyar védelemben akadtak olykor rövidzárlatok, rossz helyen eladott labdák, és miután magukhoz tértek a szerbek, ilyen szituáció után egyenlítettek, még ha közvetve is. Hátul a rossz döntéseinket követően szöglethez jutottak, a pontos középre tekerést pedig az előrehúzódó belső védő, a Red Bull Salzburgban légióskodó Sztrahinja Pavlovics fejelte a kapuba. De nem sokáig örülhettek a szerb szurkolók. Szektoraikban néhányan még bőszen ugráltak, lengették zászlóikat, amikor a magyar válogatott ismét lerohanta Szerbiát, és néhány húzásból a kapuja előtt termett. Az akció ismét a jobb oldalon bontakozott ki, a gólpasszt ezúttal is Loic Nego adta, Sallai Roland pedig akkora gólt lőtt bal lábbal, hogy talán maga sem hitte el. Már a labdaátvétele is mesteri volt, hiszen a magasból érkező labdát a sarkával húzta maga mögé, úgy, hogy azonnal lövőhelyzetet teremtsen magának.

És lőtt is, de mekkorát!

A magyar csapat pillanatok alatt visszaszerezte az előnyét, és innentől ismét a megszokott mederben folytatódott a mérkőzés: a szerbek a magyar térfélen adogattak, passzolgattak, ívelték a labdákat a tizenhatoson belülre, ám a védők, sőt középpályások is sokszor önfeláldozóan vetették magukat a lövés, beadás útjába. A két gárda az iramot illetően olyan első negyvenöt percet produkált, amire számítani lehetett; nem volt elveszett labda, nem volt üresjárat, a felek kőkeményen harcoltak, küzdöttek, és a szünetre Marco Rossi együttese vonulhatott előnnyel.

A statisztika is azt mutatta, amit a pályán láttunk: a szerbek többet birtokolták a labdát (63:37 százalék), vezették a több támadást (28–14), passzoltak többet (316–149), próbálkoztak többet gólszerzéssel (8–5), azonban a több gólt a magyar válogatott szerezte, és ez volt a lényeg. De Dragan Sztojkovics rizikózott, a jobbhátvéd Sztrahinja Erakovics helyére a pályára érkezett a csatár Dusan Tadics. És sajnos jöttek is a vendégek… A fordulás után az első tíz percben Alekszandar Mitrovics révén kétszer is a kapunkba találtak, ám mindkétszer (minimális) lesről, a találkozónak ebben a periódusában közel sem volt meggyőző a magyar csapat játéka. A szerbek beszorították a védelmünket, sokszor másodpercekre sem sikerült megtartani a labdát.

Marco Rossi is belenyúlt a mérkőzésbe: Loic Nego helyére Bolla Bendegúz, míg Callum Styles helyére Kalmár Zsolt érkezett. A szövetségi kapitány is érezte, kell a frissítés, és nem sokkal később eldőlhetett volna a találkozó. Szalai Attila szerzett labdát a saját tizenhatosa előtt, majd végigkísérve az akciót középre kanyarított, Varga Barnabás pedig fejjel centiket tévesztett, a labda a lécről pattant a kapu mögé.

A válogatott ezúttal a szerencsével sem állt hadilábon, a vendégek kétszer is a bal oldali kapufát találták telibe – ha Varga Barnabás lehetőségénél centiken múlt a gól, ezeknél a próbálkozásoknál millimétereken… Ami viszont biztató volt, hogy a magyar játékosok egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland laza trükkökkel, sarkazással jelezték, semmi gond nincs, merni kell futballozni, cselezni, támadni. A csereként beálló Bolla Bendegúz is vitt némi lendületet a játékba: élete eddigi talán legfontosabb gólját szerezhette volna, ám ziccerben a kapufa mellé lőtt. Marco Rossi tovább frissített az együttesén, érkezett Botka Endre, a középpályára pedig Kata Mihály, az utolsó tíz percnek pedig úgy futott neki a nemzeti csapat, hogy próbált némi nyomást levenni a hátul futballozókról – látszott, egyetlen vendégjátékost sem lehet szabadon hagyni tizedmásodpercekre sem.

Harcolt, küzdött a válogatott, és elképesztő mérkőzésen győzte le – Belgrád után ismét – 2–1-re Szerbiát. Marco Rossi az első mérkőzésén irányított magyar állampolgárként, és győzelemmel ünnepelt!

A válogatott október 17-én, kedden Kaunasban Litvánia ellen lép pályára – Magyarország nagy lépést tett Németország, a 2024-es Európa-bajnokság helyszíne felé.

További képek: Farkas Zsolt, mlsz.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

A csoport másik mérkőzésén: Bulgária–Litvánia 0–2

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 9–2 +7 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 +4 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 –4 5
5. Bulgária 6 2 4 3–10 –7 2

Nyilatkozatok:

Marco Rossi szövetségi kapitány azzal kezdett, mennyit ér ez a mai győzelem a folytatás kapcsán.

Még nem mondanám, hogy bármilyen célt elértünk volna. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy eldöntsük a sorsunkat.”

Ezután arra is reagált, mi válogatottunk titka és miben látja az újabb siker kulcsát.

Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. Ez mindenkiben megvan, abban is, aki játszik, és abban is, aki a kispadon ül – fogalmazott a szakember. – Számítottunk arra, hogy megszenvedünk az ellenfél fizikai és a rögzített helyzeteknél megmutatkozó fölényével, de ez a szív diadala volt. A játékosok meghaladták teljesítőképességüket. Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, ám a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett.”

Rossi Dragan Sztojkovicsot nagyon sportszerű ellenfélnek nevezte, amiért már a lefújás előtt gratulált a győzelemhez. Willi Orbán pótlása kapcsán azt mondta, a meccs összességében azt mutatja, sikerült ezt az akadályt is megoldani, majd néhány játékosról, kérdésekre válaszolva külön is beszélt.

Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni. Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos.”

A következő, litvániai meccs is szóba került.

Nem tudom, milyen minőségű pályán fogunk játszani, 4-5 Celsius fokban kell majd futballoznunk. Legyőzték a litvánok Bulgáriát, nem szabad senkit lebecsülnünk.”

Szó esett Kalmár Zsolt lefújás utáni piros lapjáról is. Rossi elmondta, odaszólt neki egy szerb játékos, erre rosszul reagált, amiért kapott egy sárga lapot, ami a második volt neki, emiatt állították ki. Ezért a következő meccsen nem számíthatunk rá, viszont bekerül majd a meccskeretbe Horváth Krisztofer, aki most a lelátón ült.

„Igen, megcsináltuk” – mondta a sajtótájékoztató végén Rossi arra a kérdésre, milyen érzés volt először magyar állampolgárként ülni a kispadon.

„Javult a játékunk a korábbihoz képest, csakhogy megint a magyar válogatott örülhet. Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, de természetesen gratulálok a magyaroknak. Mi készülünk tovább a következő mérkőzésekre. Az alapelképzelés az volt, hogy Mitrovics lesz legelöl és ez nem is nézett ki rosszul, de vannak ilyen meccsek, amikor egyszerűen nem tudunk gólt lőni. Persze ebben az ellenfél kapusa is nagy szerepet játszott. Jól nézett ki a játékunk, mindent kiadtak magukból a fiúk” – összegzett Dragan Sztojkovics, aki a Nemzeti Sport kérdésére kifejtette, nem érzi úgy, hogy a jobbik csapat nyert volna.

„Magyarország kompakt, jó csapat, de nem jobb nálunk. A labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer. Nem érdemeltünk vereséget” – mondta a szakember.

Hozzátette, tanulni kell a hibákból, de innentől a következő meccsre koncentrál, most már a Montenegró elleni találkozót kell megnyerniük.

„Legyünk őszinték, nem játszottunk jól, elég pontatlanok voltunk, kevésszer sikerült jól megjátszanunk a labdákat. De amikor sikerült, akkor egyébként elég szép támadásokat tudtunk vezetni, de ez négy-öt alkalommal történt meg az egész mérkőzésen, amelynek nagy részét védekezéssel töltöttük. Nagyot küzdött mindenki, és az érezhető volt, hogy a vérünket adnánk ezért a győzelemért. Olyan csapat volt megint a pályán, amelyért érdemes kijönni 65 ezer embernek” – értékelt önkritikusan Dibusz Dénes.

Magyar–szerb: „A magyar kapus lottózhatna” – szerb sajtószemle

„Lesen a sasok” – ezzel a címmel jelent meg a Szportszki zsurnal vasárnapi nyomtatott kiadása, s a címoldalon mindjárt egy mondat, amely összegzi a szerkesztőség véleményét: „A labdarúgás kegyetlen oldala: annak ellenére, hogy a játék minden elemében jobb volt, Szerbia kikapott Magyarországtól.”

A találkozóval kapcsolatban az eredményen kívül a címoldalra még egy mondat fért fel, ez pedig Dragan Sztojkovics kijelentése volt, amely úgy szólt:

„Megint naggyá tettük a kapusukat” – utalva ezzel arra, hogy Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa Belgrád után Budapesten is bravúros védéseket mutatott be. A ráadásban, amikor sikerült szögletre mentenie, a szerb szövetségi kapitány már semmit nem szólt, csak egy keresztet vetett…

„Sztojkovics: Szerbia nem érdemelt vereséget” – ezzel a címmel tette közzé a szerb szövetségi kapitány nyilatkozatát Szerb Rádió és Televízió honlapja. A szerb szövetségi kapitány a meccs után azonnal a köztelevízió kamerája elé állt, és elmondta, hogy nagyon nehezen viseli a vereséget, különösen úgy, hogy a játékosok mindent úgy tettek, ahogy kérte tőlük:

„Amit megbeszéltünk az öltözőben, az úgy volt a pályán. Ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset, és sok helyzetet dolgoztunk ki” – mondta a kapitány, aki hozzátette, már gratulált is Magyarországnak ahhoz, hogy továbbjutott, illetve, hogy kétszer legyőzte Szerbiát.

„Nekünk a saját kezünkben van a sorsunk” – tette hozzá Sztojkovics, ami igaz is, hiszen, ha kedden legyőzik Montenegrót, akkor szinte biztos, hogy ott lesznek a jövő évi Európa-bajnokságon, amelyet Németországban rendeznek.

„A magyarok megbüntették a védelem hibáit. Nem volt szerencséjük a sasoknak, két kapufát lőttek, a VAR két góljukat is elvette” – ezzel a címmel számolt be az N1 Televízió sportrovata a budapesti mérkőzésről. A vereség miatt Szerbia egy lépést tett hátrafelé, ami az Európa-bajnokságra való kijutást illeti, s alaposan megnehezítette a feladatát, ugyanis a kedden sorra kerülő, Montenegró elleni mérkőzés sorsdöntő lesz – írja a portál, amely arról is beszámolt, hogy a szerb kapitány elismerte, Tadicsot a keddi meccsre tartogatta, azért nem jelölte a kezdőcsapatba.

„Elő a számológépekkel! A sasok Németország felé tartó nyugodt repülése közben turbulencia lépett fel” – írja Blic napilap, amely cikke szerint sokáig úgy tűnt, hogy huszonnégy év után a szerb válogatott izgalom nélkül kijut a kontinensbajnokságra, azonban a magyarok elleni két vereség után kigyulladt a piros lámpa. A teljes kvalifikációs sorozat a keddi kilencven percről szól. Ahogy Alekszandar Mitrovics mondta: az előző tizenöt év legfontosabb meccse vár Szerbiára.

„Sztojkovics: Jobbak voltunk, a kapusuk lottózhatna” – ezzel a címmel közölte a szerb szövetségi kapitány meccs utáni nyilatkozatát a 119 éves napilap, a Politika.

„Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyaroknak a győzelemhez és az Eb-re való kijutáshoz” – mondta Sztojkovics, aki szerint a vereség után nem marad más hátra, minthogy Montenegró ellen nyerjenek. A szövetségi kapitány hozzátette, hogy a második félidőben hiába alakítottak ki futószalagon a helyzeteket, a labda nem akart a gólvonal mögé kerülni.

„Naggyá tettük a kapusukat, aki kiváló hálóőr, de úgy gondolom, lottóznia kellene” – nyilatkozta Sztojkovics.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+6.

    PERC
    A lefújás után kisebb lökdösődés a pályán a játékosok között, de hamar csillapodtak az indulatok. Kalmárnak azonban felmutatta a piros lapot a francia játékvezető.

    90+6.

    PERC
    Kalmár piros lap
    90+6.

    PERC
    VÉGE!!!!!!! Magyarország hazai pályán legyőzte Szerbiát! Góljainkat Varga Barnabás és Sallai Roland szerezték.

    90+6.

    PERC
    Újabb veszélyes beadás, ezúttal Koszticstól, Djuricsics fejese megy a kapu mellé.

    90+4.

    PERC
    DIBUSZ!!!!!!!! Tadics kapu elé ívelt szabadrúgását Milenkovics fejelte kapura 3 méterről, Dibusz nagy bravúrral tolta a léc fölé a labdát.

    90+3.

    PERC
    Botka vitte földre Tadicsot a 16-os oldalánál, sárga lap.

    90+1.

    PERC
    Hat perc hosszabbítás következik.

    85.

    PERC
    Kata lőtt kapura 18 méterről, Milinkovics-Szavics védett.

    84.

    PERC
    Ádám Martin Varga Barnabás
    84.

    PERC
    Ratkov Lukics
    82.

    PERC
    Bolla jobbról érkező beadása találta meg a kapu előtt Vargát, aki 7 méterről a szerb kapus kezeibe fejelt.

    82.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    81.

    PERC

    81.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    81.

    PERC

    77.

    PERC
    Varga Barnabás kapott sárga lapot reklamálásért.

    76.

    PERC
    Milenkovics húzta vissza a meglóduló Szoboszlait, sárga lap.

    74.

    PERC
    Radonjics Zsivkovics
    74.

    PERC
    Kata Sallai
    74.

    PERC
    Botka Fiola
    74.

    PERC
    Sallai a bal szélről tekerte a kapu elé a labdát, Varga centikkel maradt le.

    72.

    PERC
    MELLÉÉÉÉÉÉ! Sallai nagyszerűen vette észre a jobb szélről felfutó Bollát, aki egy az egyben törhetett kapura, de a kilépő szerb kapus mellett a bal kapufa (és a kapu) mellé lőtte a labdát.

    71.

    PERC
    DUPLA KAPUFA! Jobb oldali szerb szöglet után Tadics elé került a labda, aki 11 méterről a bal kapufát találta telibe, a kipattanót Pavlovics szintén a bal kapufára lőtte.

    70.

    PERC
    Torontóból kaptuk az alábbi képet, még Kanadában is a magyar válogatottnak szurkolnak.

    70.

    PERC

    68.

    PERC
    KAPUFA! Szalai szerzett labdát a magyar 16-os előterében, majd Szoboszlait indította, végül Szalai felért a támadáshoz és mesterien ívelt a 16-oson belülre, Varga átfejelte a labdát a kimozgó szerb kapus felett, de a felső léc megmentette a vendégeket.

    67.

    PERC
    Djuricsics Gacsinovics

    64.

    PERC
    Szoboszlai előre ívelt labdáját Varga el tudta fejelni, de Sallai nem érte el azt.

    63.

    PERC
    Kalmár Styles

    63.

    PERC
    Bolla Nego

    62.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    62.

    PERC

    61.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    61.

    PERC

    58.

    PERC

    55.

    PERC
    Nagyon beszorítanak minket a szerbek, gyakorlatilag másodpercekre sincs nálunk a labda a második félidőben…

    54.

    PERC
    Mitrovics megint betalált, de ezúttal az előkészítő Tadics volt lesen.

    52.

    PERC
    Szerb kontra végén Gacsinovics a 16-os bal oldali sarkától lőtte el a labdát, azonban a lövés a kapu fölé szállt.

    51.

    PERC
    Mitrovics lövi be a kapunkba a labdát, de emelkedik a partjelző zászlaja is. Les!

    47.

    PERC
    A második félidőt szokásához híven a Székely himnusszal kezdte a tábor. (P. K.)

    46.

    PERC
    Szerkezetet is váltottak a szerbek, három belső védővel ők is innentől. Gudelj lépett hátrébb egy sort.

    46.

    PERC
    Elkezdődött a második félidő. A szerbek kettőt is cseréltek a szünetben.

    FÉLIDŐ

    Tadics Erakovics
    FÉLIDŐ

    Kosztics Terzics Aleksza
    FÉLIDŐ

    Kettőt is cserélnek majd a szerbek, Tadics és Kosztics érkezik majd a pályára.

    FÉLIDŐ

    A magyar válogatott első félidőben szerzett két gólját ITT tekinthetik meg.

    FÉLIDŐ

    Fotó: Mravik Gusztáv

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Vége az első félidőnek! Varga és Sallai is betalált az első félidőben, a szerbek részéről Pavlovics volt eredményes. Előnnyel vonulhatunk az öltözőbe!

    45+1.

    PERC
    Mitrovics emelte be a 16-oson belülre a labdát, Zsivkovics fejelni tudott 5 méterről, Dibusz védett.

    45.

    PERC
    Három perc hosszabbítás következik.

    44.

    PERC
    A magyar 16-os előtt járatták a labdát a szerbek, majd Mitrovics lőtt 16 méterről, de Dibusznak nem okozott gondot az erőtlen kísérlet.

    42.

    PERC
    Megint a jobb oldalról végeztek el szögletet a szerbek, de ezúttal már az első magyar, Szoboszlai ki tudta fejelni a labdát.

    39.

    PERC
    Most éppen Marco Rossit élteti a közönség.

    34.

    PERC
    ÚJRA NÁLUNK AZ ELŐNY! MICSODA GÓL VOLT!!

    34.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Nego mentett meg egy hosszan előre vágott labdát, majd SALLAI ROLANDHOZ emelt, aki egy sarokkal történt átvétel, majd egy pattanást követően ballal, 20 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (2–1)

    33.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Jobb oldali szöglet után Pavlovics érkezett a rövid saroknál és Vargát megelőzve a jobb alsó sarokba csúsztatott. (1–1)

    32.

    PERC
    Nagy Ádám kapott egy rövid passzt, Mitrovics lecsapott a labdára, Dibusz kifutott a kapujából, a szerb elhúzta mellette a labdát, de nagyon kisodródott, így végül Szalai ki tudta rúgni a középre passzolt labdát.

    31.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    31.

    PERC

    31.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    30.

    PERC

    27.

    PERC
    Varga és Nego kényszerítője végén utóbbi tudott meglógni védőjétől a jobb szélen, de az élesen középre lőtt labdára ezúttal sem érkezett senki a kapu elé.

    26.

    PERC
    1997-ben a világbajnokság pótselejtezőjén ilyenkor már a jugoszlávok vezettek 4–0-ra, most 1–0 ide!

    24.

    PERC
    Zsivkovics beívelése után Mitrovics fejelt kapura, de Dibusz védeni tudott.

    21.

    PERC
    Megmondtuk, hogy zavarba hozható a szerb védelem…

    21.

    PERC
    MEGVAN A VEZETÉS! Varga Barnabás Belgrád után Budapesten is bevette a szerb kaput!

    20.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Nego kapott remek indítást Sallaitól, védőjét megelőzve a szerb kapuig robogott, majd középre passzolt VARGA BARNABÁSHOZ, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. (1–0)

    20.

    PERC
    Fotók: Árvai Károly

    20.

    PERC

    20.

    PERC

    19.

    PERC
    A szerb tábor egyelőre csendes, a mieink pedig azt éneklik, hogy “lőjetek egy gólt”! (P. K.)

    17.

    PERC
    Szoboszlai szöglete után kontráztak a szerbek, Zsivkovics és Mitrovics vezethette a labdát a magyar kapura, de Zsivkovics passza későinek bizonyult, a kimozduló Dibusz menteni tudott.

    17.

    PERC
    Szoboszlai kér egy kis biztatást Nego lövése után és mindjárt hatalmas hangerővel érkezik a Ria Ria a lelátóról, majd a hajrá, magyarok! (P. K.)

    16.

    PERC
    Szoboszlai tört be a 16-oson belülre, majd mivel lőni nem tudott Negóhoz passzolt, aki 16 méterről lövésre vállalkozott, de a szerb védelem blokkolni tudott.

    16.

    PERC
    Terzics ugratta ki remekül Gacsinovicsot, aki betört a 16-oson belülre, majd lövés helyett inkább passzolt, de Szalai el tudta pöckölni a labdát az érkező támadó elől.

    15.

    PERC
    Az már 15 perc után is érződik, pokoli nehéz meccs lesz ez, de az is látszik, hogy kontrákkal azért zavarba lehet hozni a szerb védelmet is. (P. K.)

    9.

    PERC
    Egy bedobást követően a kifejelt labdát Gudelj tűzte egyből kapura, Dibusz könnyedén védte a középre tartó lövést.

    8.

    PERC
    Zsivkovics beadása után Fiola és Szalai szorításában tűnt el Mitrovics a 16-oson belül, de ez nem volt büntetőt érő megmozdulás.

    7.

    PERC
    Fotó: Török Attila

    7.

    PERC

    7.

    PERC
    Kétszer is eladtuk a labdát, de Szergej Milinkovics-Szavics indítása hosszú volt, Szalai Attila kikísérte a labdát az alapvonalon túlra.

    4.

    PERC
    Kerkez jött fel a bal szélen, majd Szalait szöktette, aki élesen a kapu elé lőtte a labdát, de középen senki sem érkezett.

    1.

    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés, Mitrovics lábát hagyta el a labda a kezdő sípszót követően.

    A szerbek kezdik majd a találkozót.

    A francia Francois Letexier vezeti a mai találkozót. Az asszisztensei Cyril Mugnier és Mehdi Rahmouni lesznek.

    Felcsendültek a himnuszok, most már tényleg csak pár perc van hátra a kezdésig.

    A magyar válogatott meggypirosban, a szerbek tiszta fehérben játszanak majd.

    Sallai Roland a Freiburgban bombaformában játszott az elmúlt hetekben (Fotó: Árvai Károly)

    Pór Károly kollégánk fotója a közel 4 millió forintból elkészült koreográfiáról. “Ha mindenki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkó mindön úgy lösz, ahogy lönni köll!” – szólt a szurkolók üzenete Rózsa Sándort idézve.

    A magyar tábor ismét fantasztikus koreográfiával készült a mérkőzésre.

    Felcsendült az Ismerős Arcok slágere, a Nélküled is. A stadion elsötétült, a szurkolók a telefonjaikkal világítanak és hangosan énekelnek. (P. K.)

    Pór Károly kollégánk helyszíni fotója.

    15 perccel a kezdés előtt Korda Gyuri bácsi hangja dübörög a hangszórókból és a tábor egy emberként kiabálja a refrénnél, hogy REPTÉR! (P. K.)

    Közvetítésünket a helyszínről Pusztai Viola, Pór Károly és Végh János segítik.

    Néhány pillanat a mérkőzés előtti szurkolói vonulásról.

    Szeptemberben Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival nyertünk 2–1-re a szerbek otthonában. A mérkőzés összefoglalóját ITT olvashatják.

    Rossi a szerbekkel kapcsolatban a következőket mondta: „Nem ijeszt meg bennünket, hogy a szerbek játékoskerete értékesebb, több a topligás játékosuk. A magyar válogatott legfontosabb sajátossága, amiért a szurkolóink is megbecsülnek bennünket, hogy a srácokban erős a vágy, hogy megméressék magukat, nagy bennük a küzdeni tudás, és már többszörösen bizonyították, senkitől sem félnek. Nem áll fent annak a kockázata, hogy elbizakodunk.”

    Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta a tegnapi sajtótájékoztatón: „A felkészülésünk során semmi sem változott ahhoz képest, amit a korábbi mérkőzéseken csináltunk, követjük a rutinunkat. Fontos meccs előtt állunk, de ezen kívül még van három meccsünk, amin összesen legalább hat pontot kell megszereznünk. Nyilván azon leszünk, hogy ezt minél hamarabb begyűjtsük, a szerbek ellen is az a cél, hogy három pontot szerezzünk. De benne van a pakliban, hogy veszíthetünk. Nem azt az üzenetet szeretném sugározni, hogy mi valamiféle fenoménok csapata lettünk, valamilyen módon megtáltosodtunk. Jó futballistákból álló, összeszokott csapat vagyunk, keményen dolgozunk annak érdekében, hogy folyamatosan javuljon a teljesítményünk.”

    „Ezért mindent megteszünk. Sokat készültünk, magas szinten dolgoztunk. Három nappal később Montenegró ellen játszunk Belgrádban, szintén fontos mérkőzés lesz. A fiúk szombaton mindent beleadnak, az utolsó percig harcolni fognak. Magyarországnak nagyon jó csapata van, felkészítettek, szervezettek, ahogy azt Belgrádban is láttuk. Azt kell mondanom, az első félidőben ők voltak a jobbak, a másodikban mi, de nem tudtunk gólt szerezni. Ezt az elveszített három pontot szeretnénk most visszaszerezni, ezért jöttünk.” – árulta el a tegnapi sajtótájékoztatón a szerbek szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki kijutással kapcsolatos kérdésre a tegnapi sajtótájékoztatón.

    Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitány meglepő összeállításban küldi majd pályára csapatát. A legnagyobb nevek közül Dusan Tadics és Filip Kosztics is csak a kispadon kapott helyet. A harmadik legnagyobb név Dusan Vlahovics, a Juventus támadója sérülés miatt nem lehet ma ott a Puskás Aréna gyepén.

    Fotó: Árvai Károly

    Mérkőzés előtti felvezető, élő hírfolyamunk ITT olvasható.

    Ahogy az a cseh válogatott elleni felkészülési mérkőzésen történtek alapján várható volt, az ott megsérült Willi Orbán helyén Fiola Attila kezd majd a védelemben.

    KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET! HAMAROSAN KEZDŐDIK A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT SZERBIA ELLENI, HAZAI EB-SELEJTEZŐJE! TARTSANAK VELÜNK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ