2023.X.26. EKL-csoportkör: KRC Genk – Ferencváros: 0-0

A Ferencváros döntetlent játszott a Genk otthonában is

Az olasz után a belga rivállistól is elhozott egy pontot a három forduló után öt ponttal álló Fradi.
A Ferencváros gól nélküli döntetlent ért el a labdarúgó Európa-konferencialiga F-csoportjának 3. fordulójában, a Fiorentina hazai pályán 6–0-ra megverte a szerb Csukaricskit.

Nyilatkozatok:

A Ferencváros jókora késéssel érkezett meg Belgiumba, a repülőgéptársaság hibája miatt csupán estére ért a szállodába, emiatt a hivatalos sajtótájékoztató is elmaradt. Dejan Sztankovics, a zöld-fehérek vezetőedzője így a repülőgépen adott interjút lapunknak, ebben a sérülése miatt hosszú időre kieső Varga Barnabásról is szót ejtett, és elmondta, mit vár csütörtök este az Ekl-ben a Genktől.

– A továbbjutást illetően döntő lehet a Genk elleni következő két mérkőzés?
– Abszolút! Elkezdhetnék most mellébeszélni, hogy sok mérkőzés van még hátra, de úgy érzem, a mostani és a budapesti visszavágó igenis döntő lesz a továbbjutást illetően – válaszolta Dejan Sztankovics a Nemzeti Sportnak. – Nem lesz könnyű mérkőzés a csütörtöki, a Genk tele van tehetséges, sikeréhes fiatalokkal. De nem ijedünk meg tőlük, tudjuk, mi a dolgunk.

– Varga Barnabás nem utazott el a csapattal Belgiumba. Mekkora probléma lesz az ő hiánya?
– Rendkívüli játékos, aki elképesztő jó formában futballozott az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy az egész világon ő volt a harmadik leghatékonyabb csatár a mögöttünk hagyott időszakban. Őszinte srác, sajnos ez az ára, ha egy játékos folyamatosan játszik. Barnabás folyamatosan játszott a Ferencvárosban és a válogatottban, nem volt ideje regenerálódni.

– Beszélt vele azóta? Mit mondott neki?
– Mit mondhattam volna?! Túl kell lennie ezen az időszakon. Biztattam, próbáltam tartani benne a lelket. Karrierem során nekem szerencsére nem volt súlyosabb sérülésem. Akadtak problémáim, de azt pontosan tudom, milyen, ha valaki csupán karácsonykor pihenhet néhány napot. De nem keresünk kifogásokat, a labdarúgásban benne van a sérülés. Itt van Alekszandar Pesics, ő is remek futballista, tudja, hogyan kell gólt szerezni. Na, és rajta kívül is vannak játékosaink, akik most főszerepet kaphatnak.

– Milyen játékot vár a Genktől?
– Határozott csapat, amely gyors futballra képes. Tudják, hogyan kell irányítani egy mérkőzést, de azt is nagyon jól csinálják, mikor kell visszahúzódni a saját térfelükre. Nehéz kilencven perc vár ránk, de azt ígérhetem, hiába követik egymást a fontos mérkőzések, a Genk ellen is a végsőkig kitoljuk a határainkat. Szeretnénk Belgiumból is elvinni minimum egy, de ha lehet, három pontot.

– Vasárnap pedig máris itt az Újpest elleni derbi. Hogyan lehet a játékosokat ilyen sorozatterhelés közepette frissen, élesen tartani?
– Ezért szép az edzői szakma. Nekem kell megtalálni az egyensúlyt. Hazudnék, ha azt mondanám, az elmúlt napokban eszembe sem jutott az Újpest elleni találkozó. De! Eszembe jutott. Sőt, már régóta elemezzük a játékukat, az apró részleteket ebben a hatalmas kirakósban nekem kell a helyére tennem. Nem szeretem, ha meglepetés ér, szeretek mindent tudni. A játékosoknak csakis a Genk elleni meccsre kell koncentrálniuk, ám az én munkám ennél jóval összetettebb.

Wouter Vrancken a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón elárulta, nincsenek sérültek együttesében, mindenki bevethető, de egyelőre nem árulja el, kik kapnak majd szerepet a kezdőben.

A belga élvonalban a Genk ebben az idényben már hatszor is döntetlent játszott, hogy ennek mi lehet az oka, arra a tréner az MTI kérdésére így válaszolt:

„Minden egyes találkozó más és más, volt olyan, amikor a mérkőzés korai szakaszában kiállítottak tőlünk egy játékost, vagy éppen szerencsétlenek voltunk a befejezéseknél. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok a játékosaimra, amiért ebben az időszakban is ugyanolyan keményen dolgoztak, és ennek például az előző fordulóban már meg is volt az eredménye” – fogalmazott a tréner, utalva ezzel a Mechelen elleni legutóbbi bajnokira, amelyet 4–0-ra nyert meg a Genk.

„Nem szeretnénk a múlton rágódni, továbbra is képesek vagyunk magas szinten teljesíteni és remélem, így lesz ez holnap is” – tette hozzá a vezetőedző, aki megjegyezte, a két csapat hasonló, támadó stílusban futballozik, ennek köszönhetően látványos és izgalmas mérkőzésre számít.

Wouter Vrancken kijelentette, minden játékosától extra teljesítményre van szükség ahhoz, hogy csapata otthon tartsa a három pontot.

A játékosok közül a kolumbiai védő, Carlos Cuesta állt az újságírók rendelkezésére, a dél-amerikai futballista elmondta, a Ferencvárost kiváló labdarúgók alkotják, a támadók képesek megtalálni az üres réseket, de ha kell, egy az egyben is veszélyesek. Hozzátette, a Genk célja mindenképpen a csoportgyőzelem, ehhez pedig nagyon fontos lenne megszerezni a három pontot.

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, F-csoport, 3. forduló:

KRC Genk — Ferencváros: 0-0
Genk, Cegeka Arena, 21:00. ~12.000 néző.
Vezette: Aleksandar Stavrev (asszisztensek: Kostadinov, Petreski; tartalékjv.: Dejanoski – északmacedónok; VAR: Fran Jovic; VAR asszisztens: Zebec – horvátok)

KRC Genk: Vandevoordt — Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga — Galarza, Heynen — Baah (Sor, 75.), El Khannous, Paintsil (El Hadj, 89.) — Zeqiri (Arokodare, 75.)
kispad: Van Crombrugge, Chambaere, Sadick, Muhammed, Fadera, El Ouahdi, Hrosovsky, Kayembe, Oyen
vezetőedző: Wouter Vrancken

Ferencváros: Dibusz — Botka (Ben Romdhane, 46.), S. Mmaee, Cissé (Abena, 46.), Ramírez (Pászka, 82.) — Zachariassen (Owusu, 65.), Sigér — Makreckis, Abu Fani, Marquinhos — Pesic (Lisztes, 73.)
kispad: Varga Á., Radnóti, Besic, Aaneba, Katona B.
vezetőedző: Dejan Stankovic

Sárga lap: Arteaga (29.), El Khannous (59.), van Dessel (71.) illetve Botka (40.)
Kiállítva: Arokodare (90+3.)

Ritka esemény, amikor egy csapat kevesebb mint két órával a kezdő sípszó előtt lép be az országba, és még aznap este pályára lép. Márpedig a Ferencvárost szállító busz 19 órakor gördült ki a háromezer lelkes holland falu, Urmond hoteljéből, ahol a meccs előtti éjszakát töltötte. Túl sokat nem kellett utazni Belgiumig, hiszen a határ menti szállodából huszonöt perc alatt a Genk stadionjánál volt a magyar bajnok.

Miután a szerdai pályabejárás a csapatot szállító légitársaság hibájából elmaradt – a Ferencváros délután négy óra helyett este 20.30-kor landolt Hollandiában –, Dibusz Dénesék rendhagyó módon a kezdés előtt látták először a stadiont. Az öltözködés és a bemelegítés előtt civilben sétáltak egyet a gyepen, ám a rövid ismerkedés nem nevezhető ideálisnak.

Az este legnagyobb kérdése az volt, hogyan tudja pótolni a Ferencváros a sérüléséig remek formában futballozó Varga Barnabást…

Nos, a gólkirály helyén nem meglepő módon Alekszandar Pesics kezdett, aki az elmúlt időszakban ugyancsak eredményes volt, ám leginkább csereként számított rá a szakmai stáb, és most Genkben az első perctől kellett küzdenie a hátvédekkel. Ami ennél meglepőbb húzás volt Dejan Sztankovicstól, hogy az eddig jobb oldali védőként és védekező középpályásként futballozó Cebrail Makreckis ezúttal a támadó négyesben kapott helyet, méghozzá a jobb szélen. A nyáron igazolt futballistáról tudtuk, hogy univerzális labdarúgó, lendületes elfutásai ebben a pozícióban is jól jöttek, ám jó ideig egyik csapat sem került közel a kapuhoz.

A Ferencváros idegenben is igyekezett tartani a labdát, a találkozó első harmadában Dibusz Dénes többet volt játékban lábbal, mint elöl Pesics; a védők bátran hátrapasszolgatták neki a labdát, a kapus pedig amolyan irányító módjára váltogatta az oldalakat. Elsöprő lendületűnek egyik csapat játékát sem lehetett mondani, fél óra elteltével azonban vezetést szerezhetett volna a magyar bajnok: a találkozó első igazán nagy lehetőségét a szabadrúgásnál előrehúzódó Sigér Dávid hagyta ki, miután az FTC előre begyakorolt és remekül kivitelezett variációval járt túl a belga védők eszén.

A pálya közepén Mohammed Abu Fani és Kristoffer Zachariassen gyakran cserélt pozíciót, hol egyik, hol másik lépett hátra a védekező középpályás Sigér Dávid mellé, így mindkettőjüknek volt lehetősége belépni az üres területekre. A legnagyobb munkában mégis Botka Endre volt, aki a védelem jobb oldalán az egykori ferencvárosi támadóval, Joseph Paintsillel vívott külön csatát. A hátvéd rúgta, csípte harapta a ghánai játékost, nem is úszta meg az első félidőt sárga lap nélkül. A szünet előtti percekben beleerősített a Genk, beszorult saját kapuja elé a Ferencváros – Paintsil távoli tekerése a lécen csattant, és érezhető volt, a hazai csapat szeretne előnnyel pihenőre vonulni. Dibusznak ekkor már vetődnie is kellett, és azon aggódni, Botka nehogy ismét sárga lapot érően tartóztassa fel Paintsilt.

Leszámítva a szünet előtti néhány percet, az első félidő labdatartásban, helyzetek kialakításában és passzpontosságban is kiegyenlített mérkőzést hozott, a Ferencváros pedig örülhetett, hogy pihenő következett. Dejan Sztankovicsnak néhány részletet meg kellett beszélnie labdarúgóival, elöl Pesicstől sokkal több mozgásra lett volna szükség, középen gyorsabb labdakihozatalra, hátul pedig gyorsabb reakcióra. Az addig látottak alapján a combizomszakadást szenvedő Varga Barnabás játéka nagyon hiányzott.

Borítékolható volt, hogy Botka a második félidőre már nem jön ki, Sztankovics is tudta, a sárga lap után nagy kockázat lett volna a védőt pályán tartani. Az addig támadóként játszó Makreckis húzódott a hátvédsor jobb oldalára, a folytatás előtti pillanatokban azonban kiderült, nem ez lesz az egyedüli változtatás hátul. Ibrahim Cissé a szünetben kijött a gyepre, tett néhány mozdulatot, majd fejét csóválva visszament az öltözőbe, a Ferencváros szakmai stábjának kényszerből kellett cserélnie, a helyére Myenty Abena érkezett. A suriname-i válogatott védőnek sok ideje nem volt felvenni a ritmust, a Genk nyomban támadásba lendült. A hazaiak próbálták ott folytatni a játékot, ahol a szünet előtt abbahagyták, és akadt is helyzetük.

A magyar bajnok ekkor már jobbára kontrákból próbált eljutni a hazaiak kapujáig, csakhogy ezen a napon akadtak gyengébb teljesítmények is a csapatban. Sztankovics próbált is frissíteni, érkezett a gyors Kwabena Owusu, a hajrára pedig Lisztes Krisztián is, de a játékot ekkor már egyértelműen a Genk irányította. A csütörtökön látottak alapján a zöld-fehérek szakmai stábjának el kell gondolkodnia, hogy elöl Pesics hosszú távon megoldás-e befejező csatárnak, és bár Lisztes Krisztián Genkben csúcsékként kapott szerepet, neki nem ez az igazi posztja.

Az utolsó negyedórának úgy futhatott neki az FTC, hogy jó lenne kapott gól nélkül megúsznia ezt az összecsapást, a látottak alapján az egy pont tökéletesen megfelelt ezen az estén. A zöld-fehérek nem siettették a játékot, nem rohantak, próbálták minél hosszabb ideig járatni a labdát. Lopta a perceket a Ferencváros, és ez olyan jól sikerült, hogy szögletet követően kis híján megszerezte a győztes gólt: Abena csúsztatását követően Owusu vágta a jobb oldali kapufára a labdát, centimétereken múlott a ferencvárosi gól.

Keményen küzdött a Ferencváros, és a 350. nemzetközi kupamérkőzésén ponttal távozott a Genk otthonából. A bajnokcsapat legközelebb november 9-én lép pályára az Európa-konferencialigában, akkor a mostani ellenfél látogat Budapestre.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 3 1 2 10–4 +6 5
2. Ferencváros 3 1 2 5–3 +2 5
3. KRC Genk 3 1 2 4–2 +2 5
4. Cukaricki 3 3 1–11 –10 0

A csoport másik mérkőzésén: Fiorentina (olasz)–Cukaricki (szerb) 6–0

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Nagyot küzdött a Ferencváros. A Genk otthonában voltak meleg pillanatok Dibusz Dénes kapuja előtt, a magyar válogatott kapusnak többször is nagyot kellett védenie, de az FTC állta a sarat, és nem kapott gólt a belga topcsapat otthonában. A magyar csapat a Fiorentina otthonában elért 2–2-es döntetlen után Belgiumból is elhozott egy pontot, Dejan Sztankovics is úgy érezte, nagyot harcolt ezen az estén a csapata.

„Minden egyes pontot meg kell becsülni Európában – felelt a lapunk kérdésére Dejan Sztankovics a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Fontos, ha nem nyerünk, legalább ne veszítsünk! Ezt is meg kell tanulnia egy csapatnak. Kőkemény mérkőzés volt, taktikailag is nagyon figyelni kellett a részletekre. Persze, jó lett volna győzni, de a Genk nagyon gyors csapat, vannak kifejezetten veszélyes, érdekes futballistái. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a végsőkig harcoltunk, hiszen rengeteg szurkoló elkísért bennünket ezúttal is, miattuk is harcoltunk, küzdöttünk.”

A Ferencvárosnak problémát okozott, hogy a védelmet meg kellett bontani a félidőben, Ibrahim Cissé megsérült, Botka Endrének sárga lapja után jobb volt lecserélni. Dejan Sztankovics azonban nem esett kétségbe, és szóba került az is, hogy Sigér Dávid lövése után akár gólt is szerezhetett volna. Vajon Dejan Sztankovics játékoskorában belőtte volna-e a helyzetet?

„Tíz éve abbahagytam a labdarúgást, úgy nézek ki, mint egy testőr. Sigér Dávid mindenesetre remekül futballozott, tisztelem a játékát. Két hét múlva a Genk látogat hozzánk, egyelőre nem tudom megmondani, hogy akkor nagyobb kockázatot kell-e vállalnunk.”

A játékosok a lefújást követően térdre támaszkodva fújtattak, alaposan elfáradtak, az Európa-konferencialiga F-csoportjában három kör után három csapatnak is – Ferencváros, Genk, Fiorentina – öt pontja van.

„Ez nem Európa-konferencialiga erősségű csoport, sokkal inkább Európa-liga. A mostani egy pont teljesen rendben van!”

A Genk az utolsó percekre tíz emberrel maradt a pályán, miután a csereként beálló csatár, Toluwalase Arokodare hátulról csúnyán letalpalta Mohammed Abu Fanit. A Ferencváros, és 350. nemzetközi kupamérkőzésén ponttal távozott a Genk otthonából, legközelebb november 9-én lép pályára az Európa-konferencialigában, akkor a belga csapat látogat Budapestre.

Ekl: „Ez egészen váratlan volt” – a belgák nem erre számítottak a Fraditól

 „A budapesti visszavágó fog dönteni” – írja főcímében a hln.be a Genk–Ferencváros (0–0) Ekl-meccs után. A vezető belga közéleti portál azt is kiemeli beszámolójában, hogy a Genk az utolsó húsz-harminc méteren, vagyis az ellenfél kapujának előterében játszhatott volna jobban, nem igazán tudott ugyanis átjutni a Ferencváros merev védelmi vonalán. A cikk szerint a Genk nem tudta igazán a saját játékát nyújtani a Ferencvárossal szemben, amely igazolta, hogy kemény ellenfél. A portál kiemeli, a gól nélküli döntetlennel és a Fiorentina Csukaricski ellen 6–0-s győzelmével még fontosabbá vált a Genk számára az FTC elleni budapesti visszavágó, amely eldöntheti a továbbjutást – erről is beszélt a meccs utáni értékelésében a Genk vezetőedzője, Wouter Vrancken, akit a hln.be is hosszasan idézett.

„Vegyes érzéseim vannak. Váratlanul mélyen védekezett az ellenfél – kezdte értékelését Wouter Vrancken. – Ha önkritikusak akarunk lenni – és mindig először annak kell lennünk –, akkor jobban kellett volna teljesítenünk az utolsó húsz-harminc méteren. Az ellenfél a második félidőben egyértelműen kontrákra rendezkedett be, gólt kellett volna szereznünk, hogy nyíltabbá tegyük a játékot. A visszavágó más lesz, mert a Ferencvárosnak is győzelemre kell játszania, de a Fiorentina sem hibázhat már, tehát mind a három csapatnak ugyanaz lesz a célja a hátralévő meccseken.”

A Nieuwsblad nehéz európai estéről ír és arról, hogy a Genk számára elmaradt a remélt győzelem a Ferencváros ellen, gyenge meccsen végeztek gól nélküli döntetlenre a csapatok, ami azt jelenti, hogy a belga együttesnek a folytatásban Budapesten és/vagy Firenzében kell pontokat szereznie a tavaszi folytatáshoz.

„Veni Vidi Vandevoordt”. A sporza.be a latin szállóige átírt változatával emeli ki Maarten Vandevoordt kapus szerepét, akit a meccs emberének választott. „A Genk kapusa ma abszolút aranyat ért csapata számára. Nem volt sok helyzet, de amikor kellett, Maarten Vandevoordt mentőangyalnak bizonyult” – összegzett a sportoldal, amely két játékost is idézett a hazaiaktól.

„Nehéz esténk volt. Megpróbáltunk futballozni, ám problémáink akadtak az ellenfél emberfogó védekezésével. A folytatásban gyorsabban kell majd járassuk a labdát, hogy üres területeket találjunk. Mindent bele kell adnunk, hogy elérjük a célunkat” – mondta a Genk középpályása, Bryan Heynen.

„Mindenképpen győzni akartunk, de nem voltunk a csúcson és egy fizikailag erős ellenféllel találkoztunk. Néha alkalmazkodni kell az ellenfélhez, ezt meg is tettük, ám nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Most már a következő meccsre kell koncentrálnunk, de változtatnunk kell a játékon a folytatásban” – fogalmazott a marokkói válogatott Bilal el-Hannusz.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a KRC Genk hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2023.X.26. EKL-csoportkör: KRC Genk – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • Hősies küzdelem volt a mérkőzés, melyen kiderült, hogy a csapat megtanult védekezni is. És nem fáradtak el a végére sem.
    Ám van egy nagy problémám. A mérkőzést nagy garral mint 350.-et harangozták be, bár az én kimutatásomban jelenleg mint 325. szerepel. De miért is? Több mint 11 évvel ezelőtt még nekem is ez volt a véleményem.
    Egy focitörténész fejfájásai III. 2012.február.15. szerda:
    A nemzetközi meccsek esetében komolyabb problémát csak az jelent, hogy a régi Intertotó Kupa és az “új” Középeurópai Kupa sorozatok mérkőzéseit nemzetközi kupa vagy nemzetközi díjmérkőzésnek számítjuk-e (én K, azaz kupa mérkőzésként tartom számon …
    Azonban bő négy évvel később átértékeltem saját véleményem:
    Kiegészítésem ehhez: YSE on 2016. július 3. vasárnap:
    Fenti álláspontomon — miután végigrágtam magam a számításom szerinti mind az 5268 “jegyzett” mérkőzés adatain — annyit változtattam, hogy az Intertotó Kupát a “nemzetközi díjmérkőzések” kategóriába soroltam át. A KK maradt “nemzetközi kupameccs”.
    De miért is?
    Mert rájöttem, hogy a nemzetközi Totó-lobbi nyomására létrehozott tét- és sportérték nélküli „ITK”, azaz Intertotó Kupa mérkőzősek ide vétele tiszteletlenség az igazi kupameccset játszókkal szemben. Az ITK meccseknél még a korai Húsvéti Torna meccsek is komolyabb téttel és sportértékkel bírtak.
    Talán előbb kéne gondolkodni, mint cselekedni.

  • PERCRŐL PERCRE

    90+6.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+6.

    PERC
    Sigér szereli véletlenül a 16-os előtt Ben Romdane-t, Mmaee önfeláldozó becsúszással menti meg a helyzetet.

    90+6.

    PERC
    Fani emelését kifejeli az ötösről McKenzie.

    90+5.

    PERC
    Megy előre a Fradi. Gólt hoz még a ráadás?

    90+4.

    PERC
    Lisztes passzát Sigér kapásból nagyon a bal sarok mellé vágja középről, 15 méterről.

    90+3.

    PERC
    Toluwalase Arokodare azonnali piros lapot kap!

    90+3.

    PERC
    Sárga lap vissza.

    90+2.

    PERC
    Spori a kis TV előtt. Bizony, nagyon csúnya taposás volt!

    90+2.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    90+1.

    PERC
    A VAR piros lapot vizslat a bokánrúgás miatt.
    Toluwalase Arokodare odarúg Faninak, sárga lap. Komoly a baj, ápolás a pályán.

    89.

    PERC
    Annuar Ait el Hadzs válja Paintsilt.

    89.

    PERC
    Munoz jobb oldali beadása is Abenáé, aki ezúttal is fejjel mentett.

    88.

    PERC
    El-Hannusz beadását középre fejeli Sor, közbelép azonban (ki más mint) Abena.

    87.

    PERC
    Sor jobbról középre emel, az ötös elől jobbal kapásból a léc fölé kanalazza a labdát Arokodare.

    84.

    PERC
    Galarza passzol vissza Heynennek, aki ballal az ötös bal sarkáról a kiválóan közbelépő Abenába lő.

    82.

    PERC
    Pászka Lóránd váltja Ramírezt, balbekkcsere.

    81.

    PERC
    KAPUFA! Fani jobb oldali kornerét a jobb oldali kapufára rúgja hat méterről, balról Owusu, a kipattanó a hazai védőké. Pontosabban Arokodare mentett a gólvonal előtt.

    81.

    PERC
    Ramírez passzát Fani jobbal a bal alsóba rúgná kissé balról, 22-ről, vetődve véd Vandevoort.

    80.

    PERC
    Arokodare összehoz egy fantomkornert, Dibusz közbelép Sor közeli lövésénél, kontra… de lassú.

    79.

    PERC
    Ramírez megindul a bal szélen, de hosszan szökteti magát.

    78.

    PERC
    Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 5–0 (Beltrán 6., 10., Ikoné 29., Sottil 66., Martínez Quarta 73.)

    78.

    PERC
    Sőt…

    78.

    PERC
    Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 4–0 (Beltrán 6., 10., Ikoné 29., Sottil 66.) – ÉLŐ!

    77.

    PERC
    El-Hannusz jobb oldali sarokrúgását McKenzie tízről Makreckisre fejeli, a labda onnan Dibusz ölébe pattan.

    77.

    PERC
    Mmaee elfejeli Sor jobb oldali beívelése után a labdát a kapu és a gólra éhes Arokodare elől a labdát.

    75.

    PERC
    Toluwalase Arokodare váltja Zeqirit.

    75.

    PERC
    Yira Sor be, Bonsu Baah le, csatárcsere a hazaiaknál.

    74.

    PERC
    Heyden kap egy túl hosszú passzt a balon el-Hannusztól. Fáradnak a belgák is.

    73.

    PERC
    Lisztes Krisztián be, Pesicsnek nem ment ma.

    72.

    PERC
    Sigér és Paintsil összekap, sárga lap Sztankovics egyik segítőjének. Mintha Nenad Szakics lett volna az.

    69.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    67.

    PERC
    A ferencvárosi Owusu meg a léc fölé lő ballal a 16-os bal sarka elől.

    67.

    PERC
    Elisha Owusu a Genttől igazolt el az Auxerre-hez idén, ő is ghánai válogatott. Háromszoros.

    65.

    PERC
    Kwabena Owusu váltja Zachariassent, szélsőcsere.

    65.

    PERC
    Fani becsúszva szereli a balon meginduló Paintsilt.

    64.

    PERC
    Fani szereli a 16-os előtt a felfutó McKenzie-t, de kézzel sodorta el előle a labdát.

    62.

    PERC
    Paintsil újabb lövése is Dibuszé. Az ötös bal sarkáról jobbal a remekül kilépő kapusba lőtt a volt fradista.

    60.

    PERC
    Bilal el-Hannusz túl hevesen reklamál, sárga lap.

    60.

    PERC
    De les.

    60.

    PERC
    MELLÉ, MELLÉ! Pesics passzát a kapusba rúgja az ötös bal sarkáról Zachariassen, majd a kipattanót a jobb alsó mellé gyömöszköli egy méterről.

    59.

    PERC
    Szabadrúgás kissé jobbról, 27-ről, el-Hannusz beadása Abenáé.

    58.

    PERC
    Fani gáncsolja a felezőnél meginduló Baahot.

    57.

    PERC
    Abena fejel a kapushoz az ötös előteréből egy jobb oldali szöglet után.

    53.

    PERC
    Nincs baj az akarattal.

    53.

    PERC
    Baal 17-ről kapura lő, blokkol az ötösön Abena, Zeqiri duplázhat ballal 14-ről, középről, erre meg Sigér ér oda elszántan.

    51.

    PERC
    Helyzet, Paintsil indítja a támadást egy fölösleges sarkazást elcsípve, el-Hannusz jobbra forgat, Munoz jobblábas beadását Zeqiri hétről előredőlve Dibusz ölébe fejeli!

    48.

    PERC
    Fani odarúg Zeqirinek, nincs sárga lap, pedig nagyon fájt a szélsőnek a belépő. Elérte a stopli.

    47.

    PERC
    Az új jobbhátvéd, Makreckis emel Zachariassen elé, de rossz a beadás.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Myenty Abena fut be a lesérült Cissé helyére.

    FÉLIDŐ

    Mohamed Ali Ben Romdan váltja a szünetben Botka Endrét.

    FÉLIDŐ

    45 százalékban volt a hazaiaké a labda ma, 10-szer lőttek kapura, 4-szer annak felületére, a másik oldalon ez az arány 3/2.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    A 2022–2023-as idényben ugyanis a Genk megnyerte a belga bajnokság alapszakaszát, a bajnoki címet pedig a rájátszás utolsó fordulójában, hazai pályán, a végül aranyérmes Antwerp ellen a 94. percben kapott góllal bukta el (a Genk sokáig vezetett a meccsen, de a 2–2-es döntetlen azt jelentette, hogy egypontos előnnyel az Antwerp nyeri a bajnokságot). Akkor az alapszakaszban kimagasló gólkülönbségének is köszönhetően végzett élen Wouter Vrancken vezetőedző csapata, amely 78 szerzett (2.3-as gólátlag) és 37 kapott (1.088-as átlag) gólt jegyzett 34 forduló alatt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1.

    PERC
    A ghánai Baah ebben az idényben már 31 meccsen játszott (4 kanadai pontot jegyez). Őt 5.2 millióért vették a nyáron a norvég Sarpsborgtól, márciusban még Ghánában játszott!

    45+1.

    PERC
    9 meccsen 3 gól, ez az idénymérlege. Gólpassza nincs.

    45+1.

    PERC
    Aki 9-szeres svájci válogatott, 2.75 millió euróért vették a nyáron a Brightontól.

    45.

    PERC
    El-Hannusz jobb oldali sarokrúgását az ötösről, középről a jobb felső mellé fejeli Zeqiri!

    44.

    PERC
    Munoz jobb oldali beadását középre üti Dibusz, de a védői kisegítik.

    43.

    PERC
    … utolsó szóbeli figyelmeztetést.

    43.

    PERC
    Botka odalép Paintsilnek, kap egy…

    43.

    PERC
    Dibusz hatalmasat repül, mintha egy icipicit hozzá is ért volna a labdához. BRAVÚR!

    41.

    PERC
    Paintsil lövése a lécen csattan. El-Hannusz megindul a felezőtől, a szélsőhöz passzol, aki egy csel után kissé balról jobbal nem sokkal véti el a túlsó felső sarkot!

    41.

    PERC
    Megússza a Fradi!

    39.

    PERC
    Előtte Galarza valósággal felöklelte Makreckist.

    38.

    PERC
    Botka Endre kap sárga lapot, odarúgott Paintsilnek.

    38.

    PERC
    Baah ad a bal szélen egy sallert Marquinhosnak, aki nyilván rájátszik picit az ütésre… de így sem kap sárga lapot a tettes. Pedig járt volna!

    37.

    PERC
    Brockhauser István, a Fehérvár FC II kapusedzője, 1996 és 2002 között a KRC Genk kapusa: „Jót tett a meghívás a lelkemnek: a Genk keresett, hogy vendégül látna a Ferencváros elleni mérkőzésre. Huszonegy éve védtem ott, hét éve nem jártam arra, és nem felejtettek el, ez nagyon jó érzés. Amikor még a nyár végén láttam, hogy egykori klubom is a Konferencialiga-csoportkörben szerepel, eszembe jutott, találkozhatnánk Budapesten, ha a Fradit kapná! Nos, a sorsolás nekem kedvezett, és most azzal hívtak fel, hogy a mérkőzés előtt találkozót szerveznek a szurkolókkal, aláírás, közös fotók, ilyesmi. Általában fiatalok a szurkolók, harminc alatti drukker, tehát nem is láthatott védeni talán. A kapusedzőm még ott dolgozik, és az egyik korábbi csapattársam az edzői stáb tagja, úgyhogy jó lesz találkozni velük. Kíváncsi vagyok, mire megy egymással a két csapat, szoros mérkőzést várok, de nekem már az is megtiszteltetés, hogy kiderült, Genkben még tudják, ki vagyok, és szeretettel látnak.”

    37.

    PERC
    Horváth Ferenc, 1996–1998 között az FTC, 1998–2000 között a Genk játékosa volt: „Nagyon jó szívvel emlékezem vissza a Genkben töltött két évre, épp a Ferencvárosból szerződtem oda. Még nem volt internet, amikor kiérkeztem, akkor tudtam meg, a csapat két támadója a belga góllövőlista első két helyezettje, mégis megkaptam a lehetőséget, és sikerült gólokat szereznem, így lassan beépültem a csapatba. A két év termése: egy bajnoki cím, egy kupagyőzelem és egyszer az év legszebb gólja cím lett, amelyet a hálóba ollóztam, szóval nagyon jó időszak volt az. Azóta is figyelemmel követem a Genket és persze a Fradit is, és azt gondolom, a Ferencváros ebben a kupasorozatban bármelyik ellenfelével szemben képes a győzelem megszerzésére.”

    36.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    36.

    PERC
    Paintsil átmegy a jobb oldalra, a beadását a bal oldali kapufára fejeli Zeqiri, de előtte nagyot lökött a szélső Mmaeén.

    35.

    PERC
    Paintsil 15-ről Botkába lő, aki előtte a szélső indította el-Hannusz 14 méteres, jobblábas próbálkozását is hárította.

    34.

    PERC
    A pályán adok-kapok, Fani és Cuesta ellen is fúj a játékvezető, majd Paintsil rúg bele hátulról Botkába.

    32.

    PERC
    Visszatértve Matías Galarzára: Dél-Amerikában nem ő a leghíresebb Matías Galarza, hanem a párszoros paraguayi válogatott Matías Galarza, vagyis Matías Galarza Fonda, akit a Vasco da Gama a nyáron Tallaresnek adott kölcsön, vételi opcióval.

    31.

    PERC
    Makreckis ellöki a jobb szélen a meginduló Zeqirit, nincs sárga lap.

    30.

    PERC
    Kijelenthetjük, a Fiorentina már megnyerte a maga meccsét.

    29.

    PERC
    HELYZET, Fani emel Sigér elé remekül, aki kissé jobbról, hat méterről jobbal a kapust találja telibe!

    29.

    PERC
    Cissé combját ápolják.

    28.

    PERC
    Gerardo Arteaga kap sárga lapot Zachariassen ellökéséért, veszélyes kontra volt.

    28.

    PERC
    Sigér odalép a felezőnél az argentin Galarzának, Cissé indítana, belelép a labda útjába Zeqiri.

    25.

    PERC
    Cissét találja el Heynen a 16-os elől.

    25.

    PERC
    Pesics passzát Zachariassen egy védőbe rúgja középről, 14-ről, blokkol McKenzie, Marquinhosé a lecsorgó, kissé balról 11-ről kapura lő, jobbra vetődve fogja a labdát a hazai kapus.

    24.

    PERC
    Zekiri megy hátra védekezni, a földre viszi a felezőnél Ramírezt.

    24.

    PERC
    57 százalékban a hazaiaknál a labda.

    23.

    PERC
    El-Hannusz jobbal középre adja a labdát, Dibusz a gólvonalon ölbe kapja a labdát. Az első lövés a kapu felületére ma.

    22.

    PERC
    Paintsil jobban van, Cissé ment elől nagy nehezen szögletre.

    21.

    PERC
    Zachariassen kiharcol a bal szélen egy szögletet, közben Dibusz ápolja Paintsilt.

    18.

    PERC
    Heynen lesre fut a jobb oldalon.

    14.

    PERC
    Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 2–0 – ÉLŐ!

    14.

    PERC
    Nyugodtan passzolgat a térfelén a Genk, Vandervoort egy pocsék passzal feldobja a meccset. Megúszta, Marquinhos majdnem szerelte őt a 16-os előtt, de csak majdnem.

    11.

    PERC
    Ramírez bal oldali beadása a védőké, de az akciót indító Marquinhoshoz fejeli a labdát Munoz, a brazil 10-ről a léc fölé lő, de már les.

    10.

    PERC
    ma már 99-szeres belga válogatott Kevin De Bruyne vagy az évek óta a Real Madrid kapuját védő Thibaut Courtois is Genkből indult hódító útjára, de a helyi akadémián pallérozódtak olyan futballisták, mint Divock Origi, Yannick Carrasco, Christian Benteke és Leandro Trossard. Az egyesület az utóbbi években kifejezetten aktív az északi piacon, előszeretettel gyűjti össze az afrikai tehetségeket, akik szülőhazájukat elhagyva Észak-Európában szokják meg az európai életet, így a Genk már a második lépcsőfok a pályájukon.

    10.

    PERC
    A KRC Genk szeret jó pénzért túladni játékosokon, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt három évben kilencvenmillió euróért adott el futballistákat. A tavalyi átigazolási időszakban ebből hatvanmillió csorgott be a klub bankszámlájára, és mindössze húszmillióért vett újakat, az üzleti modell valóban egyértelmű: a leginkább kelendő fiatalokat jó pénzért eladni Európába, a lyukakat pedig érkező tehetségekkel betömni.

    8.

    PERC
    Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 1–0 – ÉLŐ!

    6.

    PERC
    Baah lő egy szabadrúgás után ballal 18-ról jócskán a léc fölé. Heynen bal oldali szabadrúgása után Cissé az ötösről kifejelte a labdát, de ellenfélhez.

    5.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    5.

    PERC
    Arteaga lő ballal 14-ről kapura, blokkol azonnal Cissé.

    3.

    PERC
    Folytatjuk.

    1.

    PERC
    És meg is áll hamar.

    1.

    PERC
    DE ELKEZDŐDIK A MÉRKŐZÉS!

    Hatalmas a füst.

    A hazai csapat kék-sötétkék mezben és fehér nadrágban, a Fradi aranyszínű mezben és zöld nadrágban.

    Tűzijátékkal és fantasztikus élőképpel készültek a hazai ultrák.

    Fotók és videó: B. B.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Fotók és videó: B. B.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    JÖTTEK-MENTEK!
    1998-ban Horváth Ferenc ingyen távozott a Fradiból a Genkhez.

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Halmai és Varga maródi.

    „Nem fizikailag lesz nehéz az FTC dolga elsősorban, hanem azon múlik majd a meccs, ki ejt kevesebb technikai hibát. Nagy hátránya lehet a Fradinak, hogy kisebb a konkurenciája a magyar bajnokságban, így kevésbe van hozzászokva ahhoz a sebességhez, ahogy Belgiumban játszanak” – tette hozza a Genk volt kapusa.

    Fazekassal ellentétben Köteles László sokkal magasztosabban beszélt a belga gárdáról.

    „Teljesen más ott a futballkultúra, máshogy állnak a focihoz az emberek. A Genk rendkívül jól össze van rakva, nagyon szervezett csapatról beszélünk. A belga bajnokságnak sokkal gyorsabb a tempója, mint a magyaré, ami a Fradi szempontjából veszélyes lehet. Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez biztos hazai győzelem, hisz a Ferencváros mindig képes meghúzni a váratlant.”

    „Alapszabály, hogy minden hazai mérkőzésen előnyre kell szert tenni. A Genknek létfontosságú lenne, hogy egy győzelem után utazzon Budapestre, de ezt nem szabad a Fradinak engednie. Ha ez sikerül, és átmegy a Genken a Ferencváros, akkor jó esélye lesz a továbbjutásra is.”

    Az 1968-ban olimpiai bajnok labdarúgó arról is beszélt, milyen fontos lenne a zöld-fehéreknek, hogy idegeben is tudjanak nyerni.

    „Azt várom, hogy igen szoros mérkőzést láthatunk – kezdte Fazekas László. – Semmi oka sincs a Fradinak, hogy megilletődve játsszon. Nem olyan erős a Genk, amennyire sokan gondolják. Képesek természetesen meglepetésekre, de komoly esélye van az FTC-nek a győzelemre.”

    A Genk–Ferencváros Ekl-találkozó előtt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tibornak nyilatkozott Köteles László, az ETO FC Győr jelenlegi sportigazgatója, aki a Genk kapuját is védte karrierje során, valamint Fazekas László, 92-szeres válogatott játékos, olimpia bajnok futballista.

    Besic vágya – Thury Gábor jegyzete.

    Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros és a magyar válogatott centere, Varga Barnabás megsérült a Diósgyőr ellen, és le kellett cserélni.

    Varga Barnabás a nyáron szerződött a Fradihoz, a mostani klubidényben 19 tétmeccsen 17 gólja és 7 gólpassza van. A válogatottban ősszel a szerbeknek oda-vissza betalált, de a litvánok ellen is eredményes volt.

    – Vasárnap pedig máris itt az Újpest elleni derbi. Hogyan lehet a játékosokat ilyen sorozatterhelés közepette frissen, élesen tartani?
    – Ezért szép az edzői szakma. Nekem kell megtalálni az egyensúlyt. Hazudnék, ha azt mondanám, az elmúlt napokban eszembe sem jutott az Újpest elleni találkozó. De! Eszembe jutott. Sőt, már régóta elemezzük a játékukat, az apró részleteket ebben a hatalmas kirakósban nekem kell a helyére tennem. Nem szeretem, ha meglepetés ér, szeretek mindent tudni. A játékosoknak csakis a Genk elleni meccsre kell koncentrálniuk, ám az én munkám ennél jóval összetettebb.

    – Varga Barnabás nem utazott el a csapattal Belgiumba. Mekkora probléma lesz az ő hiánya?
    – Rendkívüli játékos, aki elképesztő jó formában futballozott az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy az egész világon ő volt a harmadik leghatékonyabb csatár a mögöttünk hagyott időszakban. Őszinte srác, sajnos ez az ára, ha egy játékos folyamatosan játszik. Barnabás folyamatosan játszott a Ferencvárosban és a válogatottban, nem volt ideje regenerálódni.

    – Beszélt vele azóta? Mit mondott neki?
    – Mit mondhattam volna?! Túl kell lennie ezen az időszakon. Biztattam, próbáltam tartani benne a lelket. Karrierem során nekem szerencsére nem volt súlyosabb sérülésem. Akadtak problémáim, de azt pontosan tudom, milyen, ha valaki csupán karácsonykor pihenhet néhány napot. De nem keresünk kifogásokat, a labdarúgásban benne van a sérülés. Itt van Alekszandar Pesics, ő is remek futballista, tudja, hogyan kell gólt szerezni. Na, és rajta kívül is vannak játékosaink, akik most főszerepet kaphatnak.

    A továbbjutást illetően döntő lehet a Genk elleni következő két mérkőzés?
    – Abszolút! Elkezdhetnék most mellébeszélni, hogy sok mérkőzés van még hátra, de úgy érzem, a mostani és a budapesti visszavágó igenis döntő lesz a továbbjutást illetően – válaszolta Dejan Sztankovics a Nemzeti Sportnak. – Nem lesz könnyű mérkőzés a csütörtöki, a Genk tele van tehetséges, sikeréhes fiatalokkal. De nem ijedünk meg tőlük, tudjuk, mi a dolgunk.

    A Ferencváros jókora késéssel érkezett meg Belgiumba, a repülőgéptársaság hibája miatt csupán estére ért a szállodába, emiatt a hivatalos sajtótájékoztató is elmaradt. Dejan Sztankovics, a zöld-fehérek vezetőedzője így a repülőgépen adott interjút lapunknak, ebben a sérülése miatt hosszú időre kieső Varga Barnabásról is szót ejtett, és elmondta, mit vár csütörtök este az Ekl-ben a Genktől.

    „A Ferencvárosnál nincs nagy különbség a hazai és az idegenbeli játéka között. Mindig nagy nyomást gyakorol az ellenfelekre, nagyon bátran futballozik. Nagyon jó csapat, egy olyan edzővel, aki képes átadni az elképzeléseit a játékosainak. Hiszünk magunkban, de nehéz meccs vár ránk” – fogalmazott Vrancken a Dejan Sztankovics irányította Ferencváros kapcsán.

    Más kérdés, hogy a Fiorentina ellen az 1. fordulóban a két kapott gól előtt középre lőtt labdáknál a 21 éves Vandevoordt is meglehetősen bizonytalannak tűnt, nem helyezkedett jól, tehát még az is lehet, hogy a Fradi jól jár majd azzal, hogy ő véd a csütörtöki meccsen.

    „Ezúttal nem fogom váltogatni a kapusaimat, szóval Maarten játszik majd” – idézi a demorgen.be Wouter Vranckent.

    A Genk játékát elemző szerdai cikkünkben már kitértünk arra, hogy kérdéses lehet ki védi majd a csapat kapuját a Ferencváros ellen. Az Európa-konferencialiga előző fordulójában a Csukaricski elleni, idegenbeli meccset kapott gól nélkül lehozta Hendrik Van Crombrugge, ugyanakkor ebben az idényben eddig az volt az egyetlen meccse, a többin az első számú kapus, Maarten Vandevoordt védett.

    NS-SZAKÉRTŐ:CSEPREGI György, a belga másodosztályban szereplő Beerschot sportigazgatója, korábbi NB I-es futballista.
    „NEM GONDOLOM, hogy a ­Ferencváros alárendelt szerepbe kényszerül csütörtökön. Sőt azt mondom, győzhetnek Belgiumban a zöld-fehérek, rossz esetben döntetlen lesz a vége. A Genknek is vannak jó támadói, de a Ferencváros ezen a téren egy árnyalattal jobban áll, ha jó napot fognak ki játékosai, a belga védelmet könnyedén zavarba hozhatják, bár nem tudom, a sérült Varga Barnabás hiánya mekkora érvágás lesz. A Genk­nek hátul akadnak gondjai, sokszor bizonytalankodnak a védők. Akire azonban nagyon oda kell figyelnie a Ferencvárosnak, az Bilal el-Hanusz. A mozgása Szoboszlai Dominikéra hasonlít, váratlan húzásokra képes, és fiatal kora ellenére érett futballista. A stadion környékén alighanem ext­ra biztonsági intézkedések lesznek, mert sok a zavargás az országban. Nekünk is van elmaradt mérkőzésünk, a rendőrök lelőttek egy bandatagot, ezt követően gyújtogatások kezdődtek. Úton voltunk a Standard elleni meccsre, amikor szóltak, forduljunk vissza, nem tudjuk lejátszani a mérkőzést. Reméljük, a Ferencváros nyugodt körülmények között játssza le a Genk elleni meccsét.”

    A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
    „Hét hónapot kellett kihagynom, ez nagyon sok idő – mondta lapunknak a Fradi 31 éves légiósa, aki az Európa-konferencialiga előző körében, a Fiorentina otthonában elért 2–2-es mérkőzésen is pályára lépett. – Ahogy telnek a hetek, egyre jobb állapotban vagyok, több mérkőzésen lehetőséget kaptam, az önbizalmam is a helyén van. Úgy érzem, végre valós konkurenciát jelentek a poszttársaimnak, erőnlétileg és mentálisan is teljesen rendben vagyok.”

    Muhamed Besic is szereti a nyugalmat, ám biztos benne, csütörtök este a Genk otthonában nem lesz barátságos a hangulat. A bosnyák középpályás térdsérülése után már tökéletes állapotban várja az újabb kihívást, és úgy érzi, posztriválisainak ismét konkurenciát jelent.

    BŐVEBBEN ITT!

    CSÁKÁNY, CSILLE, FEJLÁMPA. Noha az utolsó működő szénbánya több mint huszonöt éve bezárt, Genkben sok minden emlékeztet a bányászmúltra. Szobrok, emléktáblák elevenítik fel a régi időket, s állítanak emléket az egykor mostoha körülmények között dolgozó bányászoknak, akik évszázaddal ezelőtt Európa minden tájáról özönlöttek az akkor háromezres településre. Nem véletlen, hogy manapság a város több mint felét bevándorló család teszi ki, másod-harmad-negyed generációs török, olasz, marokkói, lengyel és ukrán lakosok jelentik a többséget, és talán az is egyfajta világrekord, hogy a hatvanezer lakosú Genkben több mint száz (!) nemzetiség él egymás mellett – kisebb-nagyobb súrlódások közepette.

    A Ferencváros a belga határ túloldalán, a háromezres Urmond-ban töltötte az éjszakát, a csapat a repülőgéptársaság hibája miatt csak estére ért a szállodába. A sérült Varga Barnabás nem utazott el Belgiumba, hetekre kidőlt – az Ekl-ben újabb erőpróba vár a Fradira.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GENK–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ