2023.XI.19. EB-selejtező, Magyarország – Montenegró: 3-1

Szoboszlai duplázott, Dibusz parádézott: megvan a csoportelsőség!

Futballünnep a Puskásban: fordítani tudtunk Montenegró ellen, veretlenül zártuk az évet.
A magyar labdarúgó-válogatott 3–1-es győzelmet aratott a telt házas Puskás Arénában Montenegró ellen az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójában, így megszerezte az első helyet a G-csoportban.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 10. FORDULÓ, G-CSOPORT

MAGYARORSZÁG — MONTENEGRÓ 3-1 (0-1)
Budapest, Puskás Aréna, ~65.000 néző.
vezette: Danny Makkelie (asszisztensek: Steegstra, de Vries; tartalékjv.: Nagtegaal; VAR: Clay Ruperti, VAR asszisztens: Manschot – hollandok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Balogh B., Lang, Szalai At. — Bolla (Nego, 46.), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 64.), Nagy Zs. — Szoboszlai, Gazdag (Kalmár Zs., 46.) — Ádám M. (Németh A., 77.)
kispad: Demjén, Szappanos, Mocsi, Szalai G., Sallai R., Botka, Csoboth
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

MONTENEGRÓ: Mijatovic (Dukic, 58.) — Rubezic (Raickovic, 76.), S. Savic, Vujacic — Vesovic (M. Vukcevic, 54.), M. Jankovic (A. Radulovic, 70.), Kuc, Camaj (N. Krstovic, 70.), A. Vukcevic — Osmajic, Jovetic
kispad: Ivezic, Radunovic, D. Bakic, Dukanovic, Tuci, S. Loncar, Milovic
Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovic

Gól: Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.) illetve Rubezic (36.)
Sárga lap: Szoboszlai (26.), Gazdag (35.), Dibusz (78.), Nagy Zs. (86.) illetve Camaj (13.), S. Savic (18.), Rubezic (33.), Vesovic (47.), Vujacic (70.), Raickovic (88.), Kuc (90+2.)

IRÁNY AZ EB! Ez a felirat állt a hazai vezérszurkolók szektoraiban kifeszített molinón, és tényleg erről van szó: a magyar válogatott úgy várhatta a Montenegró elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőt, hogy izgulni nem, csak ünnepelni kell, miután a bulgáriai 2–2-es döntetlennel bebiztosította a helyét a jövő évi, németországi torna mezőnyében. A tömött Puskás Arénában, a mérkőzés előtti immár hagyományos felvezető részeként lejátszott Ismerős Arcok-dal, a Nélküled hallgatása közben, azoknál a soroknál, hogy „bár a lényeget még nem értheted, amíg nem éltél nehéz éveket”, óhatatlanul arra gondol az ember: csak az érezheti át ezt a felszabadító örömöt, aki végigélte a magyar futball elmúlt keserves évtizedeit, amikor esély sem volt kijutni nagy tornára, nemhogy úgy, hogy az utolsó mérkőzés már csak amolyan gálameccs egy telt házas stadionban.

Ami azt illeti, Európa-bajnokságra – ilyen vagy olyan okból – soha nem jutott ki még úgy a válogatottunk, hogy a már biztos kvalifikáció tudatában lett volna hátra összecsapása. Világbajnokságra már igen, például az 1986-osra (akkor nem sült el jól az utolsó forduló, az 1–0-s vereség a hollandoktól a Népstadionban és az azt követő hangos szurkolói elégedetlenség feltehetően rányomta a bélyegét a mexikói vb-szereplésünkre is). Most felszabadult játékban reménykedtünk, és olyan teljesítményben, ami méltó módon zárhatja le a magyar szempontból csodálatos selejtezősorozatot.

Tétje persze volt a mérkőzésnek, leginkább a csoportelsőség, amelyhez már egy pont is elég lehetett, de adott esetben még a vereség is beleférhetett. Montenegró pedig a matematikai esélyben bízott: ha győz, és Szerbia kikap odahaza Bulgáriától, akkor a magyar csapat mögött kijut az Eb-re. Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott a szófiai kezdőcsapaton: Botka Endre helyett Balogh Botond lett a jobb oldali belső védő, Nego Loic helyett Bolla Bendegúz került be, Csoboth Kevin helyett ezúttal Gazdag Dánielnek kellett helyettesítenie Sallai Rolandot, míg Kerkez Milost kiállították Bulgáriában, így Nagy Zsolt volt a bal oldali középpályás.

A magyar együttes ragadta a kezébe a kezdeményezést a mérkőzés elején, diktálta a tempót, javarészt a vendégek térfelén folyt a játék, inkább a kontratámadásokban bíztak a montenegróiak. Szoboszlai Dominiknál nagyon sokat volt a labda, igyekezett szervezni a játékot, és gyakran szabálytalanul tudták csak megállítani. Gazdag Dániel kapcsán is ezt érezhette a publikum a hetedik percben, a tizenhatoson belül, ám a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Marko Vesovics vállal lökte fel a Philadelphia Union légiósát, így elmaradt a büntető. A magyar válogatott nem alakított ki igazán nagy gólhelyzeteket, de jól járatta a labdát, „tábort tudott verni” az ellenfél térfelén hosszabb időre is, miközben a montenegróiak játékában lényegében semmilyen veszély nem rejlett. Így derült égből villámcsapásként érkezett a vendégek gólja a 36. percben, amikor a levegőben kétszer is megvertek minket. Nagy Zsolt az ötös bal sarkáról a levegőbe fejelte fel a Kisvárdán játszó Driton Camaj baj oldali beadását, aztán Sztevan Jovetics középre fejelte a labdát, amit szintén fejjel váltott gólra Szlobodan Rubezsics (0–1).

A 44. percben adódott nagy lehetőség az egyenlítésre, de Ádám Martin fejjel megtolt labdájából egyszerre akart gólt szerezni Gazdag Dániel és Lang Ádám, kicsit zavarták is egymást, végül kevéssel a bal kapufa mellé ment az előbbi labdája. Az első félidő lefújása után azért lehetett elégedetlen a hazai szurkolótábor, mert ha önmagához képest gyengébben is, az ellenfelénél jobban játszott a magyar csapat, mégis hátrányban volt.

A szünetben kettőt cserélt Marco Rossi, a középpálya jobb oldalán Bolla Bendegúzt Nego Loic váltotta, elöl pedig Gazdag Dániel helyett Kalmár Zsolt érkezett. A magyar válogatott megnyomta a második félidő elejét, percekre a kapujához szegezte a montenegróiakat, szabadrúgásokat harcolt ki. Egy bal oldali Nagy Zsolt-beadás után középről, tíz méterről Nego hamar gólt is fejelhetett volna, de mellé ment a próbálkozása. Jó tíz perccel a szünet után sérülés miatt kapust kellett cserélniük a vendégeknek, a korábbi MTK-kapus, Milan Mijatovics helyét Filip Djukics vette át. Őt Ádám Martin avatta fel egy 16 méteres, ám meglehetősen erőtlen lövéssel. Viszont egyre fogyott az idő, és csak nem akart góllá érni a magyar mezőnyfölény.

Épp azon tanakodtunk ezekben a percekben, hogy a selejtezősorozatot márciusban még RB Leipzig-játékosként kezdő, de aztán a Liverpool világsztárjaként folytató Szoboszlai Dominik ragyogóan futballozott ugyan a teljes sorozatban, mégis hiányoznak az akciógóljai (addigi két találatát szabadrúgásból és tizenegyesből szerezte). Úgy látszik, működik a telepátia a Puskás Aréna ötödik emelete és a pálya között, mert épp ekkor „Dom” gondolt egyet, elővette a varázspálcáját, és bűvészkedett egy sort. Nem azt kereste a 66. percben, hogy hová passzolhat, kit szöktethet, hanem megindult, ahogy egy vezérnek kell, négy ember között betört a labdával a tizenhatoson belülre, megcsinálta magának a lövőhelyzetet, és könyörtelenül kilőtte a hosszú alsó sarkot (1–1). Két perccel később pedig Ádám Martin passzával lépett ki tökéletes ütemben, és ezúttal ballal lőtte ki a bal felső sarkot. Ámulj világ! Felszállt a füst a magyar táborból, betöltve a Puskás Aréna légterét, a közönség eksztázisban tombolva ünnepelte új királyát, I. Dominikot. (2–1)

A hajrában aztán Dibusz Dénes nagy percei következtek. A 79. percben ziccert védett a Ferencváros kapusa, aki Milutin Oszmajics 14 méteres lövését hárította óriási bravúrral, majd a 81. percben Sztevan Jovetics 17 méteres emelését tolta ki ujjheggyel, a levegőben úszva, és védte Andrija Vukcsevics duplázását is, bár az már lesről volt. A 86. percben aztán ő is feltüzelte a közönséget, mert egyetlen akción belül négy montenegrói lövést is védett, ezek közül legalább kettőhöz bravúrra volt szükség!

Nyomott a végén Montenegró, de gólt a magyar válogatott szerzett, amikor Szoboszlai Dominik szabadrúgása után a kapusról kipattanó labdát Nagy Ádám kapásból bevágta a kapuba (3–1). Pontosan ilyen búcsúmeccset akartunk – és a magyar válogatott megcsinálta! Nyert, csoportelsőként és veretlenül zárta a selejtezőt, sőt 1976 után először veretlenül zárt egy teljes naptári évet!

Le a kalappal!

További képek: Farkas Zsolt, nso.hu, mlsz.hu, Sportfotók

A csoport másik mérkőzésén: Szerbia–Bulgária 2–2

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 8 5 3 16–7 +9 18
2. Szerbia 8 4 2 2 15–9 +6 14
3. Montenegró 8 3 2 3 9–11 –2 11
4. Litvánia 8 1 3 4 8–14 –6 6
5. Bulgária 8 4 4 7–14 –7 4

Nyilatkozatok:

„Azt, ahogyan a mi szurkolóink ünnepelnek… azt nagyon nehéz elmesélni. Sosem tiszteltek még ennyire pályafutásom során, és ez még több is, mint amennyit a teljesítmény alapján érdemelnénk, nagyon jólesik” – kezdte értékelését Marco Rossi.

Mi egy csapat vagyunk, egy igazi csapat. Van, hogy valaki nem a legjobb estéjét fogja ki, de akit behozok a helyére, az általában a legjobbját nyújtja. Az első félidőben Montenegró nehéz helyzetbe hozott minket, nem hagyott sok teret a támadásokra, ez megnehezítette a dolgunkat. A második játékrészben azonban sikerült sebességfokozatot váltanunk. Megnyertük a mérkőzést, elsősorban Szoboszlainak köszönhetően. Emellett viszont Nagy Ádámot is dicséret illeti, nagyon örülök a góljának” – folyatta a kapitány.

A csoportelsőségre, a veretlenségre és a kijutásra is büszke vagyok. Szerbia második lett, pedig erősebb csapat nálunk. Igaz, ellenük egy csipetnyi szerencsénk is volt, de a litvánok és a bolgárok ellen pedig inkább balszerencséről beszélhettünk. Összességében büszke vagyok, hogy ilyen teljesítménnyel zártunk.

Rossi ezt követően reagált a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik teljesítményére.

„Szoboszlai olyan játékos, aki meg tudja fordítani egy meccs menetét, ő az, aki a változást tudja jelenteni egy mérkőzésen. Emlékszem, Izland ellen a stábom már lehozta volna, mert elfáradt, de én is végigjátszattam, ahogyan Jürgen Klopp is teszi ezt Liverpoolban… tudjuk az eredményét. Ő nem csak nekünk, világszinten is topjátékos lesz, amikor még több gólt lő majd, de már most is állandó veszélyt jelent az ellenfelek kapujára. 

A kapitány Sallai Roland kerettagságáról elmondta, ünnep volt számára, hogy ott lehetett a kispadon, de vele és a Freiburggal is megbeszélte, hogy egy percre sem fogja becserélni, a teljes felépülés fontosabb.

Rossi ezt követően a válogatott fejlődése kapcsán kifejtette, szerinte korábban sem feltétlenül az volt a helyzet, hogy csak nagy nemzetek ellen ment a játék, hiszen a 2022-es vb selejtezői során is attól az Albániától kapott ki kétszer az együttesünk, amely azóta bizonyította az Eb-selejtezőben is, hogy nagyszerű csapat, rengeteg topligás futballistával.

„Jó mérkőzés volt, kiváló közönség előtt. Láthatták, hogy győzelemre játszottunk, de hamar kijött, hogy nem vagyunk frissek. Ennek ellenére betaláltunk, majd sikerült távol tartani a kapunktól a magyar válogatottat. A második félidőben azonban a kapuscserénk után jött Szoboszlai Dominik, és megfordította a meccset. Ezért kerül ennyibe, ezért emlegetik a legnagyobb nevek között… csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla” – kezdte értékelését Miodrag Radulovics.

„Arról most nem szeretnék beszélni, mi lesz a posztommal így, hogy nem jutottunk ki. Én erre a három évre nagyon büszke vagyok, ezt elmondhatom. Magas mércét állítottam fel, a kijutásra mentünk, ez nem jött össze. Nehezen fogadjuk el a vereségeket, főleg mert többször is jobbak voltunk, mint ahogy azt az eredmény mutatta. Azt azért hozzátenném, hogy szerintem a Puskás Arénában nagyon rég játszott úgy csapat, mint a mienk” – zárta mondandóját a montenegrói kapitány.

Eb 2024: pislákolt a remény, de elmaradt a csoda – montenegrói lapszemle

„Hol erősebben, hol pedig gyengébben pislákolt a remény a montenegróiak számára” – vezette fel a mérkőzés összefoglalóját a Vijesti. A lap kiküldött tudósítója, Danilo Mitrovics ezzel együtt a realitás talaján maradva kijelentette, hogy a kis balkáni ország kudarca már csak azért is magától értetődő, mert a csoport két favoritja (Magyarország és Szerbia) ellen megszerezhető 12 pontból csak egyet gyűjtött be Miodrag Radulovics együttese.

Az egy időben zajló két mérkőzésen drámai módon változtak az eredmények, de azok egyetlen pillanatig sem kedveztek Montenegrónak: amikor ők vezettek a Puskás Arénában, akkor a szerbek is vezettek Leskovacban, s hiába fordított Bulgária a későbbiekben, mert addigra Szoboszlai vezérletével a mieink is megfordították a mérkőzés állását. A remény egészen pontosan hat percig élt a vendégekben – ennyi idő telt el Bulgária egyenlítő gólja, illetve Szoboszlai duplája között. A montenegrói lap továbbá kiemelte a telt házas Puskás Arénát, de csípősen megjegyezte, hogy a hangulat így sem volt annyira forró, mint egy balkáni, vagy dél-amerikai válogatott mérkőzésén.

„Elmaradt a csoda” – summázta a történteket a Pobjeda. A legrégebbi montenegrói lap szerint a magyarok és a szerbek ellen szerzett egy pont mellett a Litvánia elleni kaunasi döntetlen pecsételte meg „előzetesen” a „sólymok” sorsát. Nedeljko Kosztics összefoglalója szerint a bolgárok szerbiai egyenlítése reményt adott Radulovics mester csapatának, de „az egyébként is hideg budapesti délutánon Szoboszlai szolgáltatta a hideg zuhanyt”.

„Az érzelmi hullámvasút szomorú végkifejletet hozott a »sólymoknak«” – összegezte a mérkőzést a Cafe del Montenegro. A montenegrói hírportál tudósítása szerint a Radulovics-csapat játékosai mindent beleadtak a Puskás Arénában, de ez nem volt elég a sikerhez, amely végül még kijutást sem ért volna – tekintve, hogy a szerbek elkerülték a vereséget Bulgária ellen. A CdM szerint Montenegró harmadik hellyel záruló selejtezős szereplése már csak azért is sajnálatos, mert több mérkőzésen is győzelmet érdemelt, de nem tudta megszerezni a három pontot.

„Montenegró keményen küzdött, de még várnia kell az első, nagy futballtornán való szereplésére” – írja a Portal Analitika. A montenegrói hírportál arra hegyezte ki a tudósítását, hogy hiába a remek első félidei játék, majd a minden mindegy alapon vezetett rohamokat hozó hajrá, Joveticsék pont nélkül maradtak. Bulgária egy darabig vezetett ugyan Szerbiában, de ez már nem sokat ért, hiszen addigra Szoboszlai Dominik már megfordította a mérkőzés állását. Hiába volt tehát minden, a kis balkáni válogatott tovább vár első kijutására.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100111ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  Montenegró a 2012-es kiírásban jutott a legközelebb a kijutáshoz: Anglia mögött a második helyen végzett a csoportjában, Svájc, Wales és Bulgária előtt, majd összesítésben 3–0-ra kikapott Csehországtól a pótselejtezőn. Jovetics játszik még Branko Brnovics akkori csapatából.

  90+7.

  PERC
  Aztán Szoboszlai iszik egyet a győzelemre, és beszédet tart.

  90+7.

  PERC
  A játékosok és a szurkolók közösen eléneklik a Himnuszt.

  90+7.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+7.

  PERC
  Szerbia a másik kijutó, 2–2-re végeztek odahaza a bolgárokkal.

  90+7.

  PERC
  Megvan a csoportelsőség, és 1976 után sikerült ismét veretlenül lejátszani egy esztendő összes mérkőzését.

  90+7.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Szuhodovszki Soma váltja Nagy Ádámot. Újoncavatás.

  90+4.

  PERC
  … de NAGY ÁDÁMÉ a labda, aki jobbról, az ötös sarkáról a léc alá lő, a labda lepattant a kétségbeesetten hátravetődő kapus előtt. 3–1!

  90+3.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–1) Nagy Ádám
  90+3.

  PERC
  Szoboszlai jobba kapura lő, Djukics hatalmasat véd a bal felső előtt…

  90+2.

  PERC
  Edvin Kucsnak minimum sárga lap.

  90+2.

  PERC
  Nego megindul a jobb oldalon, a keresztpasszát Horváth Szoboszlai elé teszi, ekit elgázol a 16-os előtt Kucs.

  90+1.

  PERC
  Radunovics első beadása Langé, a második Szoboszlaié.

  90+1.

  PERC
  Hat perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Nagy szereli Radunovicsot, M. Vukcsevics nagyot rúg Szoboszlaiba.

  89.

  PERC
  Milos Raicskovics sárga lapot kap reklamálásért.

  88.

  PERC
  Krsztovics ötről próbálkozott aztán az újabb lecsorgóval, simán csak kirepül a labdáért, és vetődve védett a kapus.

  88.

  PERC
  Repül jobbra, repül balra, majd megint balra. Jobbal lőtt tízről Krsztovics, 16-ról Radulovics, és övé a lecsorgó az ötös jobb sarkáról, de mindet eléri a kapus. Csodakapus!

  87.

  PERC
  Dibusz, Dibusz… és Dibusz!

  86.

  PERC
  Nagy Zsolt sárga lapot kap Radulovics fellökéséért.

  86.

  PERC
  Dibusz kiüti az ötösről M. Vukcsevics jobb oldali kornerét.

  86.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós

  85.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  82.

  PERC
  Jovetics 17-ről a jobb felsőbe emelne, Dibusz elképesztően nagyot véd, a levegőben úszva, övé A. Vukcsevics duplázása is, de már les.

  81.

  PERC
  DIBUSZ, DIBUSZ!

  81.

  PERC
  Szoboszlai passza is remek, Németh átvétele a 16-oson belül nem az.

  81.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós

  80.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  80.

  PERC
  DIBUSZ! Krsztovics indítja remekük Oszmajicsot, aki lefutja a védőket, de jobbal 14-ről a balra elvetődő Dibuszba lő!

  79.

  PERC
  Ők már nem állnak be ma.

  Tomasevics nem a topolyai Tomasevics, ő volt partizanos, most az Asztana légiósa.
  Loncsar 11-szeres válogatott, a Lokiban alapember: 19 meccs, 7 kanadai pont.

  77.

  PERC
  Németh András váltja a nagyot harcoló Ádám Martint.

  76.

  PERC
  Milos Raicskovics be, Rubezsics le, védő helyett középpályás.

  75.

  PERC
  Krisztovics 12 meccsen 4 gólt szerzett a Leccében, feleennyit 12 válogatottsága alkalmával.

  75.

  PERC
  Krsztovics lőne 15-ről Oszmajics passza után, de közbelép Nagy Ádám, a feladóé a kipattanó, eléáll Kalmár.

  73.

  PERC
  Balogh a léc fölé tessékeli az ötös előteréből Nagy Zsolt bal oldali beadását.

  72.

  PERC
  Kalmár lövése a kapusé, de már les.

  71.

  PERC
  Jankovics nem a TSC-ből ismerős Jankovics, hanem a Qarabag játékosa. A SPAL, a Crotone, a Partizan és az Olympiakosz is ott van az exei között.

  71.

  PERC
  Radunovics is 31 éven felüli, két éve 400 ezer eurót adott érte a román FCSB.

  70.

  PERC
  Andrija Radunovics váltja Jankovicsot.

  70.

  PERC
  Nikola Krsztovics be, Camaj le.

  70.

  PERC
  Igor Vujacsics sárga lapot kap Horváth megrúgásáért.

  69.

  PERC
  Középről remekül passzolt Ádám, a balra eldőlő kapus jobb combja még beleért a labdába, de bent a labda a hálóban, ott táncol, az Isten áldja meg!

  68.

  PERC
  FORDÍTUNK, SZOBOSZLAI DOMINIK Ádám passzát ballal a jobb felsőbe rúgja az ötös bal sarkáról! 2–1!

  68.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–1) Szoboszlai
  67.

  PERC
  Érezhetően tartottak tőle a védők, mint kiderült, nem véletlenül…

  67.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Szoboszlai
  67.

  PERC
  … ÉS KÉT CSEL UTÁN JOBBAL A JOBB, AZAZ A TÚLSÓ ALSÓ SAROKBA LŐ!

  67.

  PERC
  Nagy Zsolt nem lő, szerelik a 16-oson belül, tovább. Nagy Ádám szerel, SZOBOSZLAI DOMINIK megindul végre szabadon, betör a védők közé…

  66.

  PERC
  Szoboszlai passzol Szalaihoz, akit szerel a bevetődő gólszerző. Szoboszlai kornerét elfejeli a bal sarok és Lang elől Rubezsics…

  64.

  PERC
  Kalmár labdát szerez, Ádám jobb oldali beadásába belelép Vesovics.

  63.

  PERC
  Horváth Krisztofer be, Styles le, szűrő helyett támadó mindenes!

  63.

  PERC
  Ádám lő kapura ballal 17-ről, picit balról, közbelép Szavics, a labda lelassul… Djukics véd a jobb sarok előtt, legördülve.

  62.

  PERC
  Jovetics emel Camaj elé, nem is rossz… de jön Dibusz, és elrúgja a labdát a szélső elől.

  62.

  PERC
  Balogh jobbról remekül ad be, de Styles rosszul veszi le a labdát.

  62.

  PERC
  Durvul a meccs, ami nem jó, mert földharcban a montenegróiak jobbak lesznek.

  60.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  60.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  60.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  60.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  60.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén egyenlítettek a bolgárok! Most rajtunk a sor…

  59.

  PERC
  Újoncavatás!

  58.

  PERC
  A 24 éves, gyerekkora óta Dániában futballozó Filip Djukics váltja Mijatovicsot.

  56.

  PERC
  A jobb combja sérült meg egy kirúgás közben.

  56.

  PERC
  Már vetkőzik, csere lesz, a jobb combja fáj.

  55.

  PERC
  Mijatovicsot ismét ápolni kell.

  54.

  PERC
  Marko Vukcsevics váltja Vesovicsot. Csere posztra. A két Vukcsevics nem rokona egymásnak.

  54.

  PERC
  Nagy Zsolt bal oldali, ballábas beadását Nego középről, 10 méterről a jobb alsó sarok mellé fejeli. Méterekkel.

  52.

  PERC
  Ádám passzával megindul Szoboszlai, szereli őt a 16-oson Rubezsics.

  51.

  PERC
  Belehúznak a szurkolók, zúg a Hajrá, magyarok!

  49.

  PERC
  Most Vesovics a földön, Nagy Ádámtól kapott egy bodicseket.

  48.

  PERC
  Kalmár Détári-szögből középre ad, Nagy Ádám visszafejeli a labdát balról, amely középről Lang combjáról pattant elé.

  47.

  PERC
  Marko Vesovics felrúgja durván a balon Nagy Zsoltot, sárga lap.

  47.

  PERC
  Kalmár bal oldali beadása Ádámnak és Negónak sem jó.

  46.

  PERC
  Eleredt az eső.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A mai Szavics 73. fellépése a címeres mezben, ahol 9 gólt is szerzett már. Az Atlétiben ebben az idényben 800 percet sem játszott.

  FÉLIDŐ

  Jovetics: 73 válogatottság, 33 góllal. Rekorder. Mirko Vucsinics 17 góllal zárt.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Loic Nego váltja Bollát.

  FÉLIDŐ

  Kalmár Zsolt be, Gazdag le, szélső helyett karmester.

  FÉLIDŐ

  Kettős csere itt.

  FÉLIDŐ

  A csoport másik mérkőzésén sem nekünk kedvez az eredmény.

  FÉLIDŐ

  Fotó: Árvai Károly

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  63 százalékban volt nálunk a labda ma, 8-szor lőttünk kapura, de egyszer sem a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 3/2.

  FÉLIDŐ

  Fotó: Árvai Károly

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Ádám kiosztott egy kis taslit fejes párbaj közben.

  45+1.

  PERC
  Kucs ütközik Ádámmal, sérülés, ápolás a pályán.

  45.

  PERC
  A sérülése miatt nem kerettag Petkovics a Kisvárda légiósa, 25-szörös válogatott, játszott anno az MTK-ban is. Milan Mijatovics 36-szoros válogatott, ő is lehúzott egy idényt az MTK-ban.

  45.

  PERC
  Mijatovics kapus rejtélyes okokból lesérült. Ápolás.

  45.

  PERC
  Ádám Martin Nagy Ádám fejesét a bal sarok elé fejeli hétről, Gazdag jobbal a bal alsó mellé kanalazza a labdát, egy lépésről!

  43.

  PERC
  Nagy Zsolt bal oldali beadását kifejeli Rubezsics.

  42.

  PERC
  Volt egy kis torokfogás pedig.

  42.

  PERC
  Szoboszlai Bollához passzol a jobbon, a jobblábas beadás is jó, Ádám elesik Szavics és Vujacsics közé… kirúgás!

  41.

  PERC
  Ismét Szoboszlai készít elő, most balról, egy szögletből, és kissé jobbról, 19 méterről Bolla kapura lő kapásból, de az ötösön menti fejjel a bal felsőbe tartó labdát Vujacsics. Kapusa nem igazán mozdult…

  37.

  PERC
  Középről, két méterről a bal sarokba fejeli Jovetics jobbról jövő passzát SZLOBODAN RUBEZSICS, félmagasan. Nagy Zsolt az ötös bal sarkáról a levegőbe fejelte fel Vukcsevics bal oldali beadását, fejjel adta a gólpasszt Jovetics. 0–1!

  36.

  PERC
  VEZET MONTENEGRÓ!

  36.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–1) Rubezsics
  35.

  PERC
  Jankovics belerúgja a labdát a szabadrúgáshoz közel álló Gazdag Dánielbe a labdát. Sárga lap.

  35.

  PERC
  Gazdag Dániel sárga lapot kap.

  35.

  PERC
  Szoboszlai beadását a bal oldali kapufa mellől jócskán a rövid sarok mellé fejeli Lang, hét méterről.

  34.

  PERC
  Szlobodan Rubezsicsnek jár egy sárga lap is Styles lerántásáért.

  33.

  PERC
  A pályán mezőnyharc. A lelátói hangulat sokkal jobb most, mint maga a mérkőzés. De óriási a magyar mezőnyfölény.

  27.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  27.

  PERC
  Gazdag jobb oldali beadását Ádám tízről a bal sarok mellé fejeli, Szaviccsal sikeresen megbirkózva.

  27.

  PERC
  Sárga lapot eltiltást nem lehet már összegyűjteni, de piros lap miatt ki kell hagyni az Eb első meccsét…

  26.

  PERC
  Szoboszlai Dominik nem is ússza meg ezt sárga lap nélkül.

  26.

  PERC
  Szoboszlai kioszt egy sallert hátrafelé Jankovicsnak.

  26.

  PERC
  Styles ballal 19-ről Rubezsicsbe lőtt, előtte Styles a balon felfutó Gazdaghoz passzolt, a lapos beadást elhalászta Ádám elől Szavics.

  25.

  PERC
  A fiatal bekk ebben az idényben 4 meccset kapott a Parmában. Reméljük, kihasználja az argentin Lautaro Valenti sérülése miatti több játéklehetőséget, mindenesetre az előző 2 fordulóban végigjátszotta a Parma bajnokijait a magyar játékos.

  22.

  PERC
  Camaj megindulna, ha Balogh hagyná. De nem hagyja.

  21.

  PERC
  Szerbia vezet.

  19.

  PERC
  Szoboszlai két beadása sem jó, Ádám remek csellel indul meg, szereli Szavics, jóval a 16-os előtt még.

  18.

  PERC
  Kapott egy sárga lapot is az Aberdeen légiósa. De nem, mint később kiderült, Sztefan Szavics kapott sárga lapot, reklamálásért.

  18.

  PERC
  Szlobodan Rubezsics felrúgja a bal szélen Szoboszlait.

  17.

  PERC
  Szoboszlai balról, 24 méterről járó szabadrúgása megpattan a sorfalon, jön Mijatovics.

  15.

  PERC
  Belehúznak a szurkolók is, remek a hangulat a stadionban.

  15.

  PERC
  HELYZET, Szoboszlai jobb oldali beadását elvéti Mijatovics, de a kirepülő kapustól tartó Szalai is, Nagy Zsolt bal oldali beadását rosszul éri el fejjel az ötös jobb sarka előtt Bolla.

  13.

  PERC
  Ez Camaj 11. válogatottsága, 1 gólt szerzett eddig.

  13.

  PERC
  Driton Camaj sárga lapot kap Balogh lerántásáért.

  12.

  PERC
  Aki 34 éves, a Monaco, a Sevilla, az Inter, a Manchester City, a Partizan, a Fiorentina és a Hertha után az Olympiakoszban játszik.

  11.

  PERC
  Szoboszlai bal oldali szabadrúgása a rutinos Joveticsé.

  11.

  PERC
  Oszmanjics a Preston légiósa, a nyáron 2.5 millióért vették. 18 válogatott meccsén 1 gólt szerzett.

  10.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  10.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Szalai mellett elfut Oszmanjics, a védő Dibuszra vár, aki jobbal a 16-oson éppen az éket találja el, de megússzuk, a kapus elé pattan vissza a labda…

  7.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén sincs még gól.

  7.

  PERC
  Az ötös jobb sarka és a szabályosság határán…

  7.

  PERC
  Szalai passzol Gazdaghoz, aki elesik a 16-oson belül, Szavicsot lecselezte, de Vesovics testtel szerelte őt.

  6.

  PERC
  Kucs berobbant a montenegrói válogatottba: 2 meccs, 2 gól, és a koszovói FC Ballkani játékosa a 30 éves szűrő. Volt fiatalabb korában a cseh Usti nad Labem légiósa is.

  6.

  PERC
  Gazdagot indítaná Szoboszlai, szerel a 16-oson Kucs.

  5.

  PERC
  Balogh hátul szerel, indítja Ádámot, aki fellöki ellenfelét. De a futópárbajt elbukta.

  5.

  PERC
  Szoboszlai jobb oldali beadását Balogh 14-ről a léc fölé fejeli, hátrafelé vetődve.

  4.

  PERC
  Camaj ellöki Gazdagot a jobb szélen.

  3.

  PERC
  Kontra, Nagy Zsolt bal oldali beadása nem jó Ádámnak, de a másik oldalon érkező Bollának sem.

  3.

  PERC
  Vesovics 11 méteres, jobbról jövő, jobblábas beadása is az övé.

  3.

  PERC
  Camaj passzol Vukcsevicshez szépen, aki balról ballal középre ad, Szalai elfejeli a labdát a gólra éhes Szavics elől.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta pirosban.

  Fotó: Szabó Miklós

  Nincs elérhető leírás.

  Fotók: Árvai Károly

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Ne feledjük, a kijutáshoz Montenegrónak győzelemre van szüksége, és egy bolgár győzelmre Leskovacban.

  Fotók: Cselőtei Márk

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Innen is kívánunk neki jó egészséget!
  Napfény a kohósalakoson – kórházi interjú Lakat T. Károllyal.

  A bolgárok elleni találkozóhoz képest Balogh Botond, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is bekerült a Montenegró elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

  ÉLŐ felvezetés ITT!

  Lezártuk a szavazást, mutatjuk, olvasóink milyen kezdőcsapatot küldenének pályára Montenegró ellen.

  Egyszóval ezért sem tét nélküli a meccs!

  Egy kis örökmérleg: 4 találkozó, két iksz és két montenegrói siker, 5, ill. 7 rúgott góllal.

  Jobb híján léptünk, hiszen Szavicsot nem engedték válaszolni. Ezután a montenegrói szövetségi kapitány, Miodrag Radulovics következett:

  „Szeretnék gratulálni a magyar válogatottnak, teljesen megérdemelten vezeti veretlenül a csoportot. Sok sikert kívánok nekik az Eb-n. Felkészültük, nyerni akarunk. Az első lépést már megtettük az Eb-hez a Litvánia elleni győzelemmel, holnap megpróbálunk a magyarok ellen is nyerni, de nem csak rajtunk múlik az Eb. A legfontosabb, hogy olyan hozzáállásunk legyen, mint Litvániában.”

  „Nem a játékosokat, hanem a magyar médiát éreztük tiszteletlennek. Mi csak úgy gondoltuk, hogy nagyobb tiszteletet követelünk a magyar médiától, mert úgy éreztük, egyes orgánumok negatívan nyilatkoztak rólunk. De lépjünk tovább.”

  Mint ismer, Szavics a nyári, montenegrói mérkőzés után azt nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt, hogy a magyar játékosok tiszteletlenek voltak velük szemben. A Nemzeti Sport erre az esetre kérdezett rá, illetve csak kérdezett volna, mert a válogatott sajtófőnöke nem hagyta, hogy a játékos válaszoljon, helyette ő reagált:

  Az Atlético Madrid játékosa, Sztefan Szavics arról beszélt: nagyon sajnálják, hogy Bulgária gólt kapott az utolsó pillanatban Magyarországtól.

  „Így jócskán csökkentek az esélyeink. Miután megtudtuk, hogy döntetlen lett a magyarok meccse, ugyanúgy komolyan álltunk hozzá a saját mérkőzésünkhöz, pozitív volt a reakciónk, elégedett voltam a játékunkkal. Amíg van esély, addig reménykedni kell. Ha nem lenne esélyünk, akkor is beleadnánk mindent, mert a válogatottban az országot képviseljük. Egy ilyen gyönyörű stadionban nagyon jó lesz a hangulat, minden meg fogunk tenni, hogy nyerjünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy minimálisak az esélyeink, de a motiváció nem fog hiányozni.”

  A találkozó előtt egy nappal a montenegrói szövetségi kapitány, Miodrag Radulovics és játékosa, a podgoricai meccs után a magyar labdarúgókat tiszteletlennek tituláló Sztefan Szavics tartott sajtótájékoztatót.

  Gála előtt – Somogyi Zsolt jegyzete.

  Huszonkétezerből hat – Ballai Attila publicisztikája.

  A szombat délutáni edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó Sallai Roland és Gulácsi Péter mellett Ádám Martin is külön edzett a társaktól. A gyakorláson egyébként Kerkez Milos is részt vett, aki a bulgáriai kiállítása miatt eltiltását tölti vasárnap.

  „A legszebb üzenet az lenne, ha kijutnánk a vb-re is. Jelezné, hogy tényleg rendszerváltás történt a magyar labdarúgásban. De ez még messze van, most az Eb-re jutottunk ki sorozatban harmadszor. Mindez Csányi Sándor vezetése alatt történt, amihez szeretnék neki gratulálni. Szeretném a hálámat is kifejezni neki a belém vetett bizalom miatt. Noha voltak olyan időszakok, amikor meg is inoghatott volna, nem történt meg.”

  „Ahogy a barátságos meccsek előtt is mondani szoktam: válogatott mezben a maximumot kell nyújtani. Másik tényező, hogy a telt házas Puskás Arénában fognak játszani, olyan szurkolók előtt, akik ünnepelni szeretnének, ami győzelemmel lehetne a legszebb. Ezt kívánom a magunk és a szurkolóink kedvéért is! Tudom, hogy ünnepre számíthatunk, ami indokolt is. Úgy gondolom, nagyon megható lesz az, amire vasárnap sor kerül. Nem történik ilyen minden nap az ember életében. Ezért is készülünk arra, hogy egy utolsó nagy látványossággal örvendeztessük meg a szurkolóinkat. Nagyon gyakran mondom a srácoknak, hogy meg kell tartanunk ezt a hangulatot, ezt a támogatást, erősítenünk kell a szurkolók lelkesedését, mert szükség van rájuk ahhoz, hogy a válogatott növekedni tudjon. A lehető legtovább fenn kell tartanunk ezt a légkört, ehhez pedig az kell, hogy ne rontsunk mérkőzést a Puskás Arénában. Ráadásul jó lenne, ha csoportelsőként fejeznénk be az Eb-selejtezőt, mert akkor a második kalapból sorsolnának minket.”

  Marco Rossi:

  „Bulgáriában nem volt tolmács, ezért nem tudtam az anyanyelvemen kifejezni magamat. Angolul mondtam egy kifejezést, ami félrement, nem azt tükrözte, amit mondani akartam. Távol álljon tőlem, hogy bárkinek megítéljem a viselkedését. Demokráciában élünk, bárki gondolhat bármit. De az ember látja, mi történik, ki, hogyan viselkedik a mérkőzés előtt. Valamilyen szinten én is érzékeltem, hogy emberek azt kívánták, bárcsak veszítenénk vagy leégnénk egy adott mérkőzésen. Számomra abszolút belefér, hogy valaki ne támogassa a válogatottat, de az más minőség, amikor valaki ellene szurkol. Még egy dolog: még a nyáron Montenegróban azt mondtam szintén angolul az ellenfélre, hogy agresszív, ami nálam pozitív jelző. Azt jelenti, az ellenfél igyekszik elszívni a levegőt, bemozog a szabad területekre. A fordítást úgy értelmezték a helyiek, hogy nem tisztelem őket. Mi soha nem lépünk úgy pályára, hogy ne tisztelnénk az ellenfelet, ez számunkra alap.”

  Gazdagban van hiányérzet; a spanyolokkal szívesen játszana az Eb-n!

  Bármilyen csoportba kerülünk, van esélyünk továbbjutni – Szoboszlai.

  Papa, most én mesélek – Pór Károly publicisztikája.

  Be kell rúgni! Eb-szereplést értek Szoboszlai Dominik beadásai.

  Mint ismeretes, a magyar válogatott vasárnap Montenegró ellen fejezi be Eb-selejtezős szereplését, és már csak az a kérdés, hogy 1. vagy 2. helyen jut ki az Eb-re – ha a mieink nem kapnak ki, akkor biztosan megnyerik a csoportjukat.

  Szombaton Hollandia, Románia és Svájc is biztosította helyét a 2024-es, németországi Európa-bajnokságon. Így most már a 24 csapatból 16 résztvevő ismert – és csütörtök óta tudjuk, hogy a magyar válogatott is tagja lesz a mezőnynek. BŐVEBBEN ITT!

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ