2023.XII.6. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-2

Mezőkövesden nem volt gond, könnyedén nyert a Ferencváros

Vasárnap a két csapat az Üllői úton döntetlent játszott, szerdán azonban már a Ferencváros akarata érvényesült.
A labdarúgó NB I 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Mezőkövesd a Ferencvárost fogadta, és bár alig néhány napja az Üllői úton pontot szerzett, hazai pályán már nem sikerült neki a bravúr. A Ferencváros biztosan nyert 2–0-ra, és egy pontra megközelítette a Paksot.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: Kihívásokkal teli időszakot élünk, de ilyenkor is egy csapatként kell, hogy működjünk. Sok mérkőzést játszunk, de ez nem lehet kifogás. A legutóbbi Mezőkövesd elleni hazai bajnokinkon megvoltak a lehetőségeink, de pontatlanok voltunk a befejezéseknél. Ezt most ki kell javítanunk, gólra, gólokra kell váltanunk a helyzeteinket. Szükségünk van a három pontra, ez most a legfontosabb.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 19:30. 2.216 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Buzás, Szalai B.; Videóbíró: Bogár Gergő; VAR asszisztens: Becséri; VAR operátor: Berényi; tartalékjv.: Dr. Csonka)

Mezőkövesd-Zsóry: Piscitelli — Kállai K., Pillár, Beriashvili, Vajda S. — Cseke, Gomis — Molnár G., Cseri (Ugrai, 65.), Da. Babunski (Kállai Z., 85.) — Drazic
kispad: Kovácsik, Lukic, Nagy G., Szalai J., Karnickij, Brtan, Zahary, Kojnok, Lehoczky, Nahirnij
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Aaneba, Cissé, Civic (Ramírez, 83.) — Gojak (Makreckis, 70.), Besic (Baráth P., 83.) — Katona B. (Abu Fani, 62.), Marquinhos, Zachariassen — Lisztes (Pesic, 62.)
kispad: Varga Á., Nguen, Esiti, Sigér, Botka, Pászka
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Zachariassen (12.), Marquinhos (71.)
Sárga lap: Gomis (17.), Vajda S. (40.), Kállai K. (80.) illetve Aaneba (52.), Zachariassen (58.), Marquinhos (88.), Abu Fani (90.)

A szerda esti mérkőzés kérdése az volt, hogy a bajnoki címet védő Ferencváros a vasárnapi, hazai pályán játszott 0–0-s bajnoki után képes lesz-e kijavítani a Mezőkövesd Zsóry ellen elkövetett hibákat.

Mármint idegenben, Mezőkövesden kihasználja-e majd a helyzeteit, ugyanis a Groupama Arénában rendezett meccsen, bármennyire is akartak zöld-fehérek, a sok pontatlanság, a lassú játék miatt nem bírtak a lelkesen és szervezetten futballozó vendégekkel. Alig két nap állt a hibák kijavítására, valamint a hatékonyabb taktika kidolgozására. Dejan Sztankovics, a vendégek vezetőedzője tízből öt kezdőjátékost hagyott ki szerdára, Katona Bálint, Amer Gojak, Henry Wingo, Ismail Aaneba és Muhamed Besic viszont kikocogott a kövesdi pálya gyepére. Kuttor Attila, a hazaiak szakvezetője viszont elégedett lehetett játékosai vasárnapi teljesítményével, ő csupán egy poszton, a jobb oldali védő helyén változtatott. Nem mintha neheztelt volna a fiatal Kojnok Zsoltra, nem akarta kihagyni a válogatott formában futballozó, ám vasárnap még eltiltása miatt pihenő, hétről hétre kitűnő teljesítmény nyújtó hátvédet, Kállai Kevint.

A meccs ott folytatódott, ahol vasárnap abbamaradt: a Fradi irányított, ellenben a passzok ezúttal sem lettek pontosabbak. A Mezőkövesd semmit sem változtatott a legutóbbi taktikáján, csakúgy, mint vasárnap, ezúttal is fegyelmezetten, zártan védekezett, s ha tehette, gyors kontraakciókkal próbálkozott. A 12. percben mégis a Fradi szerzett gólt: a jó ütemű és ívű beadásra érkező Kristoffer Zachariassen testéről a kapuba pattant a labda. A Fradi vezető gólja jót tett a meccsnek, a hazaiak ugyanis feladták a bunkerfutballt, többet birtokolták a labdát, s már nem csak kontrákból vezettek akciókat, viszont így nagyobb területek nyíltak a fradisták előtt.

Alig kezdődött el a második félidő, újabb gólt szerezhettek volna a vendégek, ám Lisztes Krisztián – miután elhúzta a kifutó kapus mellett a labdát – ahelyett, hogy az üres kapuba helyezett volna, érthetetlenül inkább a cselezést választotta. Így viszont maradt az izgalom, hiszen a Mezőkövesd játékában benne volt az egyenlítés, s csak a szerencsének köszönheti az FTC, hogy Sztefan Drazsics emelése után a labda a lécre pattant, s nem a hálóban kötött ki. Ellenben egy gyors akció végén Marquinhos másodjára is megvillant, és betalált, kettőre növelve az előnyt, amivel el is dőlt a meccs. A Ferencváros legutóbb október 29-én az Újpest ellen győzött bajnoki mérkőzésen (3–0).

Egy biztos: az FTC győzelme azt jelenti, roppant izgalmas és kiélezett rangadó lesz a Paks elleni vasárnapi bajnoki – a tabella első helye a tét! 0–2

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Dejan Sztankovics elégedett volt a találkozó után.

„Ha ilyen rövid idő van a felkészülésre, akkor muszáj változtatni valamin. Most nem presszingeltünk úgy, mint vasárnap, többet építettünk a védekezésre, és abból a kontrákra. Muszáj volt, mert sok energia ment el az elmúlt hetekben. Szeretnék gratulálni minden egyes játékosoknak a mai mutatott teljesítményért. Hogy miért változtattam öt helyen a vasárnapi meccshez képest? A sok mérkőzés miatt nem kockáztathattunk egy esetleges sérülést. Szerencsére nagy a keretünk, és fontos, hogy a játékosoknak lehetőséget adjunk, hogy megmutassák, mit is tudnak. Örülök, hogy ez ilyen teljesítménnyel sikerült nekik.”

A Mezőkövesd vezetőedzője, Kuttor Attila szerint csapata mindkét félidőt uralta.

„Voltak helyzeteink nulla nullánál és egygólos hátrányban is. Sajnos kimaradtak. A játékunk már rendben van, csupán a gólhelyzetek kihasználásában kell előrelépnünk, és akkor nem lehet baj tavasszal.”

Kristoffer Zachariassen:

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.XII.6. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Vége a meccsnek, ezúttal nagyon biztosan nyert a Ferencváros. 0–2

  90+4.

  PERC
  Aaneba ütötte visszakézből arcba Molnárt, aki fájdalmasan földre esett, de aztán folytatni tudta a játékot.

  90+4.

  PERC
  Abu Fani lőhetett volna még egy gólt, okosan megnézte a bal alsót, és 13 méterről csak egy kicsivel tévesztette el.

  90+1.

  PERC
  Négy perc a hosszabbítás.

  90.

  PERC
  Abu Fani is kapott egy sárga lapot.

  89.

  PERC
  A szabadrúgást Molnár éles szögből kapura lőtte, Dibusz azonban kiütötte a veszélyes lövést.

  89.

  PERC
  Marquinhos kapott sárga lapot, mert felrúgta Kállai Zalánt.

  85.

  PERC
  Kállai Z. Zalán Babunszki David
  82.

  PERC
  Ramírez Cristian Civic Eldar
  82.

  PERC
  Baráth Péter Besic Muhamed
  82.

  PERC
  Pesics jó lövését Piscitelli szedte ki a léc alól.

  80.

  PERC
  Kállai Kevin azért kapott sárga lapot, mert felrúgta Marquinhost.

  80.

  PERC
  Az ellentámadásból Drazsics több védőt is elfektetett, végül aztán nem tudta belőni a helyzetét.

  80.

  PERC
  Abu Fani indította remek ütemben Zachariassent, aki ütközött a mezőkövesdi tizenhatoson belül a kapussal, de továbbengedték.

  77.

  PERC
  Kuttor Attila együttese ősszel még egyszer sem ikszelt hazai pályán, 3 vereséget követően a legutóbbi 3 bajnokiját megnyerte saját közönsége előtt.

  71.

  PERC
  GÓÓÓL!! KETTŐVEL VEZET AZ FTC! Marquinhos hozta föl a labdát a felezővonalon tlról indulva, három védő mellett megcsinált egy cselt, majd úgy tett, mintha passzolna, de inkább 14 méterről a kapu bal oldalába tekert. 0–2

  70.

  PERC
  Makreckis Cebrail Gojak Amer
  69.

  PERC
  Meglepetésre a Mezőkövesd az előző 5 fordulóban kétszer annyi pontot gyűjtött (10), mint a Ferencváros (5). A borsodiak ezalatt 3 győzelem és 1 iksz mellett csupán Diósgyőrben maradtak alul, ráadásul a legutóbbi két bajnokijukon gólt sem kaptak.

  68.

  PERC
  Abu Fani adott balról középre, Gojak teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, de olyan ügyetlenül fejelt, hogy a kezére pattant a labda, utána meg hiába lőtte már be…

  65.

  PERC
  Ugrai Roland Cseri Tamás
  65.

  PERC
  Marquinhos hozta fel a labdát, Pesicshez játszott, aki 8 méterről, kssé balról az oldalhálót találta el. Nagy helyzet volt.

  63.

  PERC
  Újabb hazai lehetőség, Vajda lőtt 17 méterről, balról lőtt az oldalhálóba.

  61.

  PERC
  Pesics Alekszandar Lisztes Krisztián
  61.

  PERC
  Abu Fani Mohammed Katona B. Bálint
  61.

  PERC
  Egyértelműen éledezik a Mezőkövesd.

  61.

  PERC
  KAPUFA! Drazsics kapott remek indítást, a tizenhatoson belülre érve meglátta, hogy kijött elé Dibusz, átemelte fölötte, de a labda a lécről kipattant.

  59.

  PERC
  A matyóföldiek a legutóbbi két hazai bajnokijukat úgy nyerték meg az FTC ellen, hogy a győztes gólt Sztefan Drazsics lőtte tizenegyesből (2–1 és 1–0).

  58.

  PERC
  Zachariassen kapott sárga lapot, mert lerántotta Babunszkit.

  58.

  PERC
  Kállai találta meg jó labdával a szabadon álló Drazsicsot, aki levette, és 14 méterről nem sokkal lőtt a bal alsó mellé.

  52.

  PERC
  Aaneba azért kapott sárga lapot, mert odacsapott Drazsicsnak.

  52.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását csak a feje búbjával udta 7 méterről elfejelni Lisztes, mellé is ment.

  50.

  PERC
  Gojak indította Lisztest, aki a tizenhatoson belül elhúzta a labdát Piscitelli mellett, de jobbra kisodródott, és onnan már nem tudta belőni.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+3.

  PERC
  Vége az első félidőnek, vezet a Ferencváros. 0–1

  45+2.

  PERC
  Vajda passzolt Babunszkihoz, aki elesett a ferencvárosi tizenhatoson belül, a bíró nem fújt, ezért indult a vendégek ellentámadása, Zachariassen remekül vette le a lbadát a tizenhatoson belül, ellőtte a kimozduló Piscitelli mellett, de a visszafutó Beriasvili mentette a gólba tartó labdát.

  43.

  PERC
  A borsodi kisvárosban kereken 10-szer kerültek egymással szembe a legfelső osztályban, 4 kövesdi győzelem mellett 5 ferencvárosi diadal született, egyedül a 2021. februári meccsük lett döntetlen (2–2). A két véglet: 2020 februárjában a borsodiak, 2021 novemberében a zöld-fehérek nyertek 3–0-ra.

  42.

  PERC
  Civic az elsőt rosszul rúgta, de jöhetett a felszabadítás után egy másikkal. Ezt kapura csavarta, Piscitelli bravúrral tolta léc fölé a labdát.

  42.

  PERC
  Katona harcolt ki szögletet a bal oldalról.

  40.

  PERC
  Zachariassent találta fejbe Vajda cipője, ezért sárga lap is járt.

  38.

  PERC
  Cseri Tamás tesztelte Dibusz éberségét, a kapus pedig éber volt, miközben a lövés sem volt 15 méterről madárfütty.

  30.

  PERC
  A zöld-fehérek legutóbb csaknem két éve, 2022. március 18-án – az ebben az idényben mindössze 6 bajnokin pályára lépő – Tokmac Nguen góljával a Groupama Arénában tudták 1–0-ra legyőzni az akkor még Supka Attila által irányított matyóföldieket. Hat találatával egyébként a kenyai születésű, norvég állampolgárságú támadó a párharc gólkirálya – holtversenyben Böde Dániellel.

  28.

  PERC
  A szabadrúgást Babunszki végezte el, és lapos lövését Dibusz könnyen védte.

  27.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Mezőkövesd 22 méterre az FTC kapujától…

  24.

  PERC
  Ej, Gojak! Nagy helyzetet hagyott ki a ferencvárosi játékos… Zachariassen tört be nagy lendülettel a mezőkövesdi tizenhatoson belülre az alapvonal közelében, kapura is pöckölte, a labda felpattant Piscitelliről, éppen Gojak elé, aki 6 méterről lőtt, pontosan a bevetődő Kállaiba…

  22.

  PERC
  Besic érezte úgy, hogy éredemes ellőnie jó 25 méterről, és bár az elképzelését nem érhette kritika, a lövését annál inkább.

  18.

  PERC
  Katona fordult meg a mezőkövesdi tizenhatos előterében, majd 19 méterről ellőte, bizony nem is sokkal a jobb felső mellé.

  17.

  PERC
  Gomis rántotta le katonát, ez sárga lap.

  12.

  PERC
  GÓÓÓL!! VEZET A FERENCVÁROS! Méghozzá furcsa góllal! Egy jobb oldali Marquinhos-beadás után Kállai elfejelhetette volna, de elvétette a saját ötösén belül, így Zachariassen testéről a jobb alsóba pattant a labda. 0–1

  9.

  PERC
  Bután eladott labdára csapott le Drazsics Besic rossz passza után, és miután látta, hogy Dibusz kint áll a kapujából, ráemelte. Nem sokkal ment a labda mellé.

  8.

  PERC
  Civic labdaeladása után Babunszki és Molnár játszott össze, majd Cseri adta középre, de Wingo mentett. Csakhogy röviden, így aztán még jött egy lövés, amelyet könnyen védett Dibusz.

  5.

  PERC
  Besic lőtte el belsővel 22 méterről, Piscitelli könnyen fogta a labdát.

  4.

  PERC
  A bal oldali szögletet Gomis kifejelte.

  4.

  PERC
  Marquinhos indította a bal oldalon Civicet, aki megelégedett etgy szöglettel Kállai becsúszása után.

  1.

  PERC
  Elkezdődött a találkozó, a Mezőkövesd tiszta kékben, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban játszik.

  Miután vasárnap az Üllői úton – a párharc során először – gól nélküli döntetlent játszottak, a KTE mellett a Kövesd a másik olyan csapat jelenleg az élvonalban, amely ellen 4-es bajnoki nyeretlenségi sorozatban van a címvédő FTC. A különbség annyi, hogy míg a kecskemétiek ellen 1 iksz és 3 vereség, a matyóföldiekkel szemben 2 döntetlen és 2 fiaskó a IX. kerületiek egyenlege az előző 4 bajnokijukon.

  Ez lesz a 25. bajnoki meccsük az NB I-ben, az örökmérleg 4 mezőkövesdi siker, 6 iksz, 14 ferencvárosi győzelem, a gólkülönbség 21–41 a hazaiak szemszögéből.

  És természetesen a stadionba is megérkezett a Mikulás (fotó: Nagy-Pál Tamás)

  Esik az eső, de úgy tűnik, a pálya remek állapotban van (fotó: Nagy-Pál Tamás)

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Mezőkövesden a labdarúgó NB I 3. fordulójából elhalasztott Mezőkövesd Zsóry–Ferencváros mérkőzés. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ