2024.II.25. Újpest – Ferencváros: 0-5

SOROZATBAN TIZENÖTÖDSZÖR VERTE MEG A FRADI AZ ÚJPESTET!

Varga Barnabás és Pesics is duplázott, sokkal-sokkal jobban futballozott az FTC ezen a derbin.
Az NB I 22. fordulójának záró mérkőzésén az Újpest 5–0-ra kikapott odahaza a Ferencvárostól.

Nyilatkozatok:

Mészöly Géza: — A tudásbeli különbséget kompenzálni lehet hittel és akarattal, és az is mellettünk szól, hogy hazai pályán, telt ház előtt léphetünk pályára. Ennél nagyobb motivációt nem tudok elképzelni! Ezt kell meglovagolnunk, és senkitől sem akarom azt hallani, hogy nem győzhetjük le a Ferencvárost! Van sanszunk, és ha taktikusan, okosan futballozunk, akkor begyűjthetjük a három pontot.

Dejan Stankovic: Van mit tanulnunk az elmúlt meccsekből. Nem kérdés, a fő célunk innentől a bajnokság megnyerése. Nem szeretnék semmit eldobni abból, amit eddig felépítettünk. Javulnunk kell, ebbe kell most komoly erőt fektetni. Erősebben kell kijönnünk ebből a helyzetből, ezt pedig már vasárnap bizonyíthatjuk az Újpest ellen. Ahogy mondtam, megkérdeztem a játékosokat, készen állnak-e a vasárnapi rangadóra. A válasz egyértelmű volt, igen! Ahogy eddig, most is bízunk a szurkolóink támogatásában, szeretnénk kárpótolni őket.

A mérkőzés:

Újpest — Ferencváros: 0-5 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 17:30. 11.202 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Georgiou, Becséri; Videóbíró: Oláh Gábor; VAR asszisztens: Medovarszki; VAR operátor: Zimmermann; tartalékjv.: Bogár)

Újpest: Banai — Doka, Kobouri, Antzoulas, Fehér Cs. (Simon K., 46.), Pauljevic — Mack (Tajti, 46.), Keita — Mörschel (Radosevic, 73.), Csoboth (Sasere, 46.) — Ganea (Kiss T., 57.)
kispad: Molnár Zs., Huszti A., Varga Gy., Geiger, Ambrose, Jevtoski, Ljujic
vezetőedző: Mészöly Géza

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Botka (Makreckis, 63.), Cissé, Ramírez (Civic, 76.) — Maiga, Loncar — Zachariassen, Ben Romdhane (Abu Fani, 63.), Katona B. (Marquinhos, 63.) — Varga B. (Pesic, 67.)
kispad: Varga Á., S. Mmaee, Besic, Kodro, Abena, Tóth A., Sevikyan
vezetőedző: Dejan Stankovic

Gól: Varga B. (37., 45.), Loncar (65.), Pesic (75., 83.)
Sárga lap: — illetve Loncar (75.), Marquinhos (90+3.)
Kiállítva: Vincenzo Sasso (45.)

Futballvarázslat – akármi történhet a magyar futballban, ha az Újpest és a Ferencváros találkozik, a hangulat egészen különleges, semmihez sem fogható. Több mint egy órával a rangadó előtt már elfoglalták a ferencvárosiak a nekik kijelölt szektort, velük szemben zsúfolásig telt a hazai B-közép, miközben a VIP-szektorban hajdani futballisták ölelgették egymást, és latolgatták az esélyeket.

Aztán amikor nyilvánosságra hozták a két csapat összeállítását, volt némi értetlenkedés.

Mohammed Abu Fani, Mohamed Besic, Samy Mmaee, Cebrail Makreckis, Kenan Kodro – micsoda bombaerős ötöst alkotnak magyar szinten! És most mindannyian a kispadon kaptak helyet… Persze ez azt is jelentette, hogy Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a Olympiakosz elleni csütörtöki Ekl-kiesést követően megkeverte a kártyákat (szaknyelven rotált), és a kezdő sípszó előtt az volt a téma, melyik az erősebb Fradi: az, amelyik a pályán van, vagy az, amelyik a kispadon?

Az Újpest összeállítása kevesebb meglepetést tartogatott, a középcsatár pozíciójában Peter Ambrose és Franklin Sasere „közül” George Ganeát választotta a mérkőzés napján 57. születésnapján felköszöntött Mészöly Géza, így a román futballista kapott lehetőséget.

Amint véget ért a bemelegítés, tényleg szinte teljesen megtelt a Szusza Ferenc Stadion, és talán egész Újpesten hallani lehetett, amikor a csapatok a pályára vonultak. Micsoda hangulat volt! Itt most valóban futballmérkőzésen érezhették magukat az emberek, nagyszerű atmoszférát teremtettek mindkét csapat szurkolói. Koreográfiák, zászlóerdő, és annyi füstbomba, görögtűz, hogy néhány percet csúszott a kezdés a tervezetthez képest – a füsttől nem lehetett látni a pályát. Ám amikor eloszlott a köd, kiderült, hogy az Újpest a megszokott hadrendben állt fel, míg a vendégeknél Henry Wingo lett a belső védő, és az idén kevesebb szerepet kapó Botka Endre meg a jobbhátvéd. Talán az összeszokottság hiánya okozta a következő ritkán látható zavart: egy hosszan előrevágott labdát Cristian Ramírez próbált visszabombázni a mezőnybe, de a mellé érkező csapattársát, a francia-szenegáli Ibrahim Cissét találta állon – a labda nem sokkal ment el a ferencvárosi kapu mellett (atyaég, milyen öngól lett volna!), s hosszas ápolás is következett. Az első tíz percben két szögletet végezhettek el az újpestiek, és csaknem veszélyt teremtettek. Előbb Heinz Mörschel, majd Jorgosz Andzulasz fejelhetett, és nem sok hiányzott a lila-fehérek vezető góljához. Lábbal először Branko Pauljevics próbálkozott, aki ezúttal az újpesti védelem bal oldalán kezdte a játékot, és befelé cselezve került lövőhelyzetbe, Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie, hogy megóvja kapuját a góltól. Aktívabban kezdett tehát az Újpest, a Ferencváros kereste önmagát a találkozó első szakaszában.

Varga Barnabás a 13. percben fejelhetett először, de a védőtől nem fért úgy a labdához, ahogy szeretett volna, így Banai Dávid védeni tudott. Kiegyenlítetté vált a játék, sokáig egyik kapu előtt sem rögzíthettünk helyzeteket, a pálya középső zónájában folyt a küzdelem. Fél óra elteltével világossá vált, hogy a vendégek a labdabirtoklásra épülő támadásvezetés helyett a hosszú indításokban bíznak, sokszor ötven-hatvan méteres labdákat küldtek előre a védővonalból, főleg Varga Barnabás felé, és amikor már azt gondoltuk, ez a felfogás ötlettelenséget sugall, némileg váratlanul gólt eredményezett. Természetesen ezúttal is a gólkirály csúsztatta tovább az előrevágott labdát, az újpesti védők nem tudtak menteni, a labda visszakerült a válogatott támadóhoz, aki remek csel után higgadtan a kapuba passzolt.

Azt talán a hazaiak is jól tudták, mennyivel erősebb, értékesebb a ferencvárosiak kerete, de nem a csapatjátékban tapasztalható különbségnek köszönhette a vezető gólt a zöld-fehér együttes, hanem leginkább Varga Barnabás zsenialitásának. A lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is elégedetten nyugtázhatta, hogy a center megnyerte a fejpárbajt, remek cselt csinált, és okosan fejezte be az akciót. Három egymást követő nagyszerű villanás volt.

A gól érezhetően sokkolta az újpestieket, mert alighanem ők is úgy érezték, ezúttal kiegyenlített a küzdelem, egyenrangú ellenfelei a bajnoknak – egyetlen kihagyás elég volt, hogy hátrányba kerüljenek. Az Újpest nem tudta kihúzni a félidőig, hogy a szünetben rendezze a sorokat: természetesen megint a magyar mezőny legjobbja villant, ezúttal klasszis centerekhez méltóan robbant a kapu elé Katona Bálint beadása után, és mintaszerűen perdített a jobb alsó sarokba, Banai Dávidnak esélye sem volt a hárításra.

Sokszor leírtuk már, de ez ügyben nem árt ismételni, elképesztő, hogy ezt a futballistát huszonnyolc éves koráig ignorálta a magyar futball, és majdnem eltűnt a süllyesztőben.

Nem volt meglepő, hogy Mészöly Géza változtatott a szünetben, majd a második félidő első igazán szép momentuma a házigazdákhoz fűződött: Heinz Mörschel távolról célozta meg a ferencvárosi kaput, de Dibusz, hiába nem volt dolga szinte az egész mérkőzésen, éber és friss volt, remek vetődéssel menteni tudott. Próbálkozott a hazai együttes, de a vendégek előnye „megnyomta” a hangulatot. Előkerültek ismét a görögtüzek, zászlók lobogtak, de már a szív, a győzelembe vetett hit hiányzott a nézőtérről is, mintha a szurkolók is tudomásul vették volna, hogy ez a mérkőzés eldőlt.

S ami csütörtökön este az Olympiakosz ellen bántóan kevésnek tűnt, az az OTP Bank Ligában bőség és gazdagság. Csereként beszállt a játékba Abu Fani, Marquinhos, és ettől nem lett gyengébb a Fradi, sőt a változás gyorsan meg is hozta eredményét, a brazil támadó vezette rá a labdát az egyre jobban kinyíló, így fellazuló újpesti védelemre, mintaszerűen tálalt Stefan Loncar elé. Látványos, okos gól volt, és ezzel már 3–0-ra vezetett a vendégcsapat.

Húsz perccel a vége előtt elcsendesedett a stadion újpesti része, csak a vendégszektorból hallatszott hangos énekszó, a zöld-fehérek ünnepelték az újabb nagy különbségű győzelmet ősi riválisuk felett. Azt lehetett tudni, hogy a két csapat közül melyik az erősebb, a lila-fehérek egy ideig bíztak abban, hogy szervezett játékkal, akaratos futballal csökkenteni tudják a minőségi különbséget. Végül erre esélyük sem volt, mert az FTC érvényre juttatta a két fél közötti jelentős differenciát, amit az is jelzett, hogy a cserepadról beszálló Alekszandar Pesics duplájával kiütéses vendégsiker lett ebből a mérkőzésből is, és ahogy a zöld-fehérek támadói, úgy a szurkolói sem hagyták ki a ziccert. Gonosz, de szellemes volt, amikor a vendégek hívei a születésnapos Mészöly Gézát froclizták az ismert dal refrénjével: „Boldog születésnapot, kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!”

Nos, ennél rosszabb napja aligha lehet, de nemcsak neki, hanem mindenkinek másnak is, aki a lila-fehérek feltétlen híve. 0–5

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovics, a Ferencváros mestere így értékelt az 5–0-s siker után.

„Nagyon élveztem ezt a mai találkozót, lenyűgöző volt a hangulat, igazi derbi volt, átérzem a két csapat közti konkurenciát. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, hiszen a nemzetközi kupából való búcsú fizikálisan és mentálisan is sokat kivett belőlünk, így kénytelenek voltunk rotálni. Az első tíz percben elég nagy volt a kavarodás a pályán, de utána kontrolláltuk a meccset, azt játszottunk, amit elterveztünk. Valóban hosszú labdákkal játszottuk meg Varga Barnabást, miután a védelem nyomást helyezett ránk, tízból nyolcszor ez sikerült, és az első gól is egy ilyen szituációból született. Szeretném még kiemelni Wingót és Cissét, mindketten lenyűgöző teljesítményt nyújtottak. Illetve, megemlíteném Botkát, Katonát és Ben Romdhanét is, mindhárman keveset játszottak az elmúlt időben, és Pesic játékának is örülök – neki nem könnyű a helyzete, hiszen három-négy minőségi csatárom van, akiket viszont így megfelelően tudok rotálni. Sikerült felállni az előző mérkőzésből, az Olympiakosz ellen talán nem nyújtottunk Ferencvároshoz méltó játékot.” 

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a következőket mondta a nagyarányú vereséget követően.

„Az első harminc percben olyan játékot produkáltunk, amivel felnőttünk a feladathoz, odaértünk a Ferencváros kapuja elé, ők ettől idegessé váltak. Még össze is futottak, amiből majdnem lett egy öngól, ez lökést adott volna a csapatomnak, nagyon kellett volna. Aztán védekezésben hibáztunk,  hiszen Varga Barnabás a jobbik lábával tudott kapura lőni, a második pedig egy tanári módon végrehajtott centergól volt – nagyon rosszkor jött épp a szünet előtt. Így a félidőben a hitüket próbáltuk fenntartani, változtattunk is, de megint jött egy hiba, aztán már teljesen fellazultunk, és ahogy jöttek egymás utána  gólok, hitehagyottá is váltunk. Nem volt egy olyan vezér  a pályán, aki rendet tett volna abból a szempontból, hogy zártabbá tegyük a védekezésünket. El kell ismerni, hogy a Ferencváros jobb minőséget képvisel, nekünk a következő mérkőzéseken kell azt hoznunk, amiken az elmúlt két hétben dolgoztunk, mert meggyőződésem, hogy ez jó irány. Látjuk a távolságot, de azt is, hogy egy-két éven belül aligha lesz olyan erős az Újpest, mint most a Ferencváros. De ha aprólékosan és szisztematikusan folytatjuk a munkát, akkor lehet előrelépni.”

Jól alakult az este – mosolygott a busz mellett álldogálva Varga Barnabás, aki a vasárnapi derbin előbb a 36., majd a 45. percben lőtt gólt. – A jelek szerint megfelelően reagáltunk a csütörtöki, Olympiakosz elleni kiesésre, és ha azt nem mondanám, hogy így álmodtam meg ezt az estét, örülök, hogy ilyen jól sikerült életem első derbije. A találkozó elején döcögött a játékunk, idegesnek, feszültnek tűntünk, ám amint megszereztük a vezetést, nyomban átvettük a játék irányítását. Onnantól nem volt kérdés, ki nyeri a mostani derbit. A második találatom azért szebb volt… Az elsőnél a lövésem még meg is pattant a védő lábán, a második viszont tényleg szép mozdulat volt, érzésből nyúltam a labda útjába. Eddig csak hallottam a derbi hangulatáról, a pályáról egyszer sem élhettem át, ám most már mondhatom én is, ez a meccs tényleg más, mint a többi. Belülről is érezhető volt a felfokozott hangulat, a két szurkolótábor alaposan odatette magát. Jó volt így játszani! A lefújást követően a kapu mögött ünneplő drukkereink egyikének ki is dobtam a mezemet, nem vagyok gyűjtögető típus, neki viszont alighanem nagy élmény, hogy az övé lett az a mez, melyben kettőt rúgtam az Újpestnek.”

Eddig tényleg elég jó a mérlegem – mosolygott lapunk felvetésére Alekszandar Pesics. – Az első gólom kísértetiesen hasonlított arra, amit a hosszú vállsérülésem után visszatérve a Zalgiris Vilnius otthonában lőttem, figyeltem a kapus mozgását, majd jobb külsővel váratlan ütemben lőttem el mellette. A második pimaszabb találat volt… Stjepan Loncar türelmes volt, megvárta míg mögöttes futással megkerülöm, majd remek ütemben passzolt elém, a kapujából kifutó kapus fölött pöccintettem át a labdát. Nagyszerű este volt, a hangulat egészen elképesztő volt. Első magyarországi derbimen a Groupama Arénában három nullára győztünk, ott is a kapuba találtam, ezúttal kicsit több mint húsz perc alatt dupláztam. Két derbi, három gól – talán nem olyan rossz mérleg.”

Katona Bálint:

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.II.25. Újpest – Ferencváros: 0-5 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    95′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    95′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    92′
    Sárga lap
    Marquinhos kap sárga lapot Doka ellökéséért.

    90′
    Marquinhos balról jobbal középre ad, a labdát nem éri el Pesics, de majdnem a bal felsőbe pattan… Banai nagyot nyújtózkodva véd,

    90′
    Fani bal oldali, jobblábas szögletét kiüti az ötösről és Maiga elől Banai.

    89′
    Három perc lesz a ráadás.

    88′
    Sasere passzát Kiss estében 17-ről a bal alsó mellé töri.

    88′
    Fani jobbal kapura lő középről, 22 méterről, Banai vetődve kiüti a jobb sarok elől a félmagasan szálló labdát.

    88′
    Loncar bal oldali, lapos beadása Banaié.

    87′
    Tajti jobbról a jobb alsót veszi célba kissé jobbról, 17-ről, Dibusz vetődve fogja a labdát.

    87′
    A hazai drukkerek egy része a lábával szavaz.

    86′
    Simon jobb oldali beadása Makreckisé.

    86′

    Fotó: Szabó Miklós

    82
    GÓL
    Loncar kiváló passzát az ötös jobb sarkáról elegánsan a kapu közepébe perdíti a kifutó kapus fölött ALEKSZANDAR PESICS. 0–5!

    77′
    Marquinhos szereli a jobb szélen Dokát.

    77′

    Fotó: P. V.

    77′
    Pesics bal oldali beadása nem jó. Zachariassen azért nagyot harcol érte.

    76′
    CSERE
    Eldar Civic be, Ramírez le.

    76′
    Civic és Simon összefejel, ápolás.

    76′
    GÓL
    ALEKSZANDER PESICS is betalál, a kapu közepébe lő Loncar mesteri passza után, középről, 13 méterről. 0–4!

    75′
    CSERE
    Ognjen Radosevics be, Mörschel le.

    75′
    Sárga lap
    Stjepan Loncar kap sárga lapot Radosevics lekönyökléséért.

    68′
    Ez a nagy füstködök derbije

    68′
    Marquinhos lefutja a védőket, balról ballal laposan középre passzol, Loncar ballal tízről a kapusba lő!

    67′
    A Ferencváros vendégként vezeti a tabellát, a mutatója 7–1–2, tavasszal mindkét idegenbeli találkozóját megnyerte (3–1 Kisvárdán, majd 2–1 Debrecenben).

    67′
    Folytatjuk.

    67′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    66′
    CSERE
    Alekszandar Pesics be, Varga le.

    65′
    Csoboth Kevinék a múlt szombaton alulmaradtak Kecskeméten (0–1), így az előző 11 fordulóban – tehát úgy, hogy minden ellenfelükkel játszottak egyszer – mindössze 4 pontot kapartak össze, azokat is idegenben (1–1 Egerszegen, majd 2–1-es siker Diósgyőrben).

    65′
    A Fradi a legutóbbi két tétmeccsét egyaránt 1–0-ra vesztette el az Ekl-ben az Olympiakos ellen, viszont az NB I-ben 4-es győzelmi sorozatban van. A bajnokságban legutóbb december 10-én, Pakson kapott ki (2–3).

    65′
    A füst miatt áll a játék ismét.

    65
    GÓL
    NAGYON ELDŐLT, STJEPAN LONCAR Marquinhos bal oldali, lapos beadását az ötös jobb sarkáról jobbal a bal alsóba passzolja. 0–3!

    63′
    Andzulasz visszatér.

    63′
    Marquinhos passzát jobbal a bal alsó mellé vágja 14-ről, kissé balról Fani.

    62′
    Botka odalép Sasere elé, kirúgás és ápolás. Andzulasz is a földön.

    62′
    CSERE
    Mohamed Abu Fani be, Ben Romdan le.

    62′
    CSERE
    Marquinhos be, Katona le.

    62′
    CSERE
    Cebrail Makreckis váltja a lesérült Botkát.

    58′
    Az FTC az előző öt Megyeri úti derbit megnyerte, amelyek eredménye 0–1, 0–4, 0–1, 0–6 és 2–3 volt. A legutóbbi újpesti siker több mint kilenc esztendeje jött össze a Szusza Ferenc Stadionban: 2014. szeptember 21-én Dusan Vasziljevics és Simon Krisztián góljával 2–1-re győzött a lila-fehér csapat. Azóta 3 döntetlen mellett 7-szer nyert a Ferencváros a a IV. kerületben.

    58′
    Az Újpest az emlékezetes 2010-es 6–0-s győzelem óta először fogadja úgy az FTC-t, hogy újra Mészöly Géza ül a kispadján, akinek egyébként a lila-fehérekkel pozitív a mérlege a zöld-fehérek ellen: 6 diadal, 2 iksz, 1 vereség.

    57′
    CSERE
    Ganea lesérült, Kiss Tamás váltja. Csere posztra most.

    57′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    57′

    Fotó: P. V.

    55′
    Loncar ballal a jobb alsó mellé lő 15-ről, kissé jobbról.

    54′
    A Tempó, Fradi! honlap kimutatása szerint a Megyeri úton eddig kereken 80 bajnoki derbit rendeztek, ahol teljesen kiegyenlített a mérleg: mindkét csapat 27-szer nyert, a döntetlenek száma 26.

    54′
    Mészöly Géza újabb cserére készül, a lelátón felrobban közben pár hanggránát.

    51′
    Kemény mezőnyharc, Varga visszahúzza látványosan az őt szerelő Keitát.

    51′
    Mörschel jobbal a jobb alsóba lőne középről, 22-ről, de véd vetődve Dibusz.

    50′
    A lila-fehér gárda legutóbb 2019 februárjában, hazai pályán szerzett pontot (1–1) az FTC ellen, amely zsinórban a 15. derbit nyerheti meg vasárnap. Ha ez sikerül neki, beállítja az eddigi leghosszabb sikerszériáját, amely a párharc elején, 1905-től 1916-ig tartott. A sorozat 1917. június 24-én egy 4:1-es újpesti sikerrel tört meg, majd a lila-fehérek először 1920-ban tudtak bajnokit nyerni az FTC otthonában is (1:3). Az Újpest leghosszabb diadalszériája 2005 és 2010 között jött össze, amikor megszakítás nélkül 5 győzelmet aratott a bajnoki meccseiken (az FTC közben három idényen át az NB II-ben szerepelt).

    49′
    Az újpestiek legutóbb több mint nyolc éve, 2015. december 12-én, a korábbi vezetőedző, Nebojsa Vignjevics irányításával tudták bajnokin legyőzni a Ferencvárost, akkor a Groupama Arénában – a magyar csapatok közül elsőként – a szenegáli Mbaye Diagne szöglet utáni fejes góljával nyertek 1–0-ra. Azóta az NB I-ben a mérleg: 23 derbin 18 FTC-siker és 5 döntetlen.

    49′
    Négy védővel a hazaiak innentől.

    47′
    Zachariassen jobb oldali beadása nem jó Vargának, elsuhan a labda a jobb alsó előtt. Ezt Cobi Jones és Claudio Caniggia sem érte volna utol.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    MICSODA ESÉLY: a Fradi azonnal elfeledtetheti a csütörtöki kudarcot, már akivel el lehet. Erősebb a vendég, de frissebb, és meglehet, motiváltabb a hazai együttes, de ez csak ideig-óráig lehet elég, a tudáskülönbség dönthet a zöld-fehérek javára. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

    46

    Fotó: Török Attila

    46′
    CSERE
    Tajti Mátyás be, Mack le, szűrő helyett karmester.

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46′
    CSERE
    Simon Krisztián be, Fehér le, bekk helyett szélső.

    46′
    Sőt hármas hazai csere lesz.

    46′
    CSERE
    Franklin Sasere be, Csobothnak nem ment ma. Szélső helyett ék.

    46′
    Beáll Tajti is.

    46
    39 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 7-szer lőttek kapura, 3-szor annak felületére, a vendégeknél ez az arány 5/4.

    46
    Simon és Tajti is melegít, Simonon már rajta a csapatkapitányi karszalag is.

    Az Újpest pontjai kétharmadát – 24-ből 16-ot – otthon gyűjtötte be, a hazai mérlege 5–1–4. Az előző 3 hazai bajnokiját egyformán 2–1-re bukta el, legutóbb október 21-én a KTE-t győzte le (5–3).

    46
    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
    Varga Roland 6
    Franck Boli 5
    Rajczi Péter 5

    45′
    Öt perc a ráadás.

    45′
    Közben sárga, majd piros lapot kap a Fradi-kispadról Vincenzo Sasso.

    45′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45
    Az 55 éves olasz videoelemző, Sztankovics korábbi genovai munkatársa.

    45′
    GÓL
    VARGA BARNABÁS ISMÉT BETALÁL! Katona újabb gólpasszt ad az éknek, jobbról jobbal laposan középre ad Zachariassen indítása után, Varga ötről jobbal a jobb alsóba pörgeti a labdát, a becsúszó Andzulaszt megelőzve. 0–2

    45

    Fotó: Szabó Miklós

    45

    Fotó: Török Attila

    39′
    Mezőnyharc.

    37′
    GÓL
    VEZET A FRADI! VARGA BARNABÁS kap egy jó passzt a 16-os előtt Katonától, Andzulasz bakija után, kicselezi Fehért, és jobbal tízről, kissé jobbról laposan a kapu közepébe lő. Jobb külsővel, a kapus derek mellett: 0–1!

    34′
    Mack emel az ötös bal sarka és Pauljevics elé, jön Botka, és beáll a védő elé okosan. Kirúgás.

    30

    Fotó: Török Attila

    30
    Az Újpest a legutóbbi 11 mérkőzésén – a bajnokság középső harmadában – mindössze négy pontot szerzett, ami nagyon kevés az első harmadban gyűjtötthúsz ponthoz képest. Az edzőváltás óta eddig csak idegenben játszott, Diósgyőrben nyert, de Kecskeméten kikapott. A Ferencváros ellen nagyon rossz az utóbbi években a mérlege.

    30
    A Ferencváros október 29-én 3-0-ra nyerte a derbit a Groupama Arénában, noha a mostanihoz hasonlóan szituációban készült a mérkőzésre: előtte csütörtökön nehéz nemzetközi kupamérkőzést vívott. (Akkor Genkben játszott.) A zöld-fehérek eddig mind a három tavaszi bajnoki mérkőzésüket megnyerték, ezek közül csak egyet játszottak otthon, az MTK-t, szoros első félidő után, Varga Barnabás eredményességének köszönhetően, 5–1-re kiütötték (mlsz.hu).

    Fotó: Török Attila

    28′
    Keményedik a meccs, Keita dűt-borít.

    28′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25′
    Loncar ballal a kapu elé teker egy szabadrúgást, jön Banai, és kiöklözi a labdát. Kontra, Doka eladja aztán.

    24′
    Keita lő jobbal 24-ről, közbelép Katona, Pauljevics jobbal, kapásból, félfordulatból a léc fölé lő kissé balról, 13-ról. Szép mozdulattal.

    23′
    Cissé elragadtatta magát…

    23′
    Csoboth mellkasa fáj, Cissével csapott össze. Cissé odacsapott neki, szabadrúgás.

    22′
    Cissé mellett elfut Pauljevics, de hosszan szökteti magát.

    17′
    Csoboth és Wingo összecsap, a szélső húzza a rövidebbet. Rövid ápolás.

    11′
    Mörschel lekönyökli Zachariassent, ápolás.

    9′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9′
    Zachariassen jobb oldali, jobblábas beadását Varga 10-ről Andzulasz fejére fejeli, a labda onnan a kapus ölébe csorog.

    7′
    Doka keresztpasszát Pauljevics 22-ről jobbal kapura teszi, véd a jobb alsó előtt vetődve Dibusz.

    6′
    Andzulasz az ötösről jócskán a bal alsó mellé fejeli Csoboth bal oldali kornerét.

    6′
    22 légiós a vendégek keretében, és nincs itt Esiti, Kehinde, Owusu, Aaneba, Gojak és Nguen.

    5′
    16 légiós a hazai keretben, a szakemberekkel együtt, kettő sérült.

    5′
    Ramírez passzával nem tud lefordulni Varga az ötösön Andzulaszról. Előtte kezezett.

    4′

    4′
    Fotók: Pusztai Viola

    4′

    4′

    4′

    3′
    FÖLÉ, Ganea jobb oldali szögletét hatról a léc fölé fejeli Mörschel.

    3′
    Ápolás.

    3′
    MAJDNEM ÖNGÓL! Ramírez a 16-oson jobbal az előtte álló Cissé fejére rúg egy kósza indítást, a labda nem sokkal megy el a bal alsó mellett…

    2′
    Dibusz rossz passza után hazai szöglet.

    2′
    Ganea jobb oldali beadása Vargáé.

    1′
    A hazaia lila-fehér mezben és lila nadrágban, a vendégek zöld-feketében és fekete nadrágban.

    1′
    Volt egy kis csúszás a nagy füst miatt. Derbi.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Egy kis örökmérleg! A 240. bajnoki derbi következik a lila-fehérek és a zöld-fehérek között. Az örökmérleg a ferencvárosiak jelentős fölényét mutatja, hiszen közel kétszer annyi győzelmet arattak, mint ellenfelük: 61 újpesti siker, 62 döntetlen, 116 FTC-diadal. Ezek között három olyan – iksszel zárult – találkozójuk volt, amelyet félbeszakadt bajnokságokban, 1944–1945-ben, illetve 1956-ban játszottak.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az Újpesthez:
    1928, Aknai János
    1929, Huber Dezső
    1941, Kalocsay Géza
    1950, Deák Ferenc
    1950, Henni Géza
    1984, Kerekes György
    1985, Haaz Ferenc
    1985, Ebedli Zoltán
    1994, Wukovics László
    1998, Mogyorósi József, i.
    1998, Miriuta László
    2002, Kőhalmi András, ingyen
    2005, Balajti Ádám
    2004, Szalai Vilmos
    Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
    2005, Grósz Róbert
    2003, Rósa Dénes, i.
    2003, Csurka Zoltán, i.
    1999, Eszenyi Dénes, i.
    1997, Kun György
    1994, Kecskés Zoltán
    1992, Sorin Cigan
    1985, Ebedli Zoltán
    1985, Palkovics István
    1951, Gulyás Géza
    1944, Szabó Ferenc

    A hazaiaktól Burekovic, Onovo és Tamás K. nem bevethető, a vendégektől Traoré (műtét után), Pászka, Halmai, Aaneba és Lisztes maródi.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ