2024.V.5. Ferencváros – DVSC: 5-1

KINYÍLT A GÓLZSÁK AZ ÜLLŐI ÚTON – ÖT GÓLT KAPOTT A DEBRECEN A BAJNOKTÓL

A Loki erejéből csak szépítésre futotta, a ferencvárosiak a gólokon kívül rengeteg helyzetet kihagytak.
A labdarúgó NB I 31. fordulójában a már bajnok Ferencváros végig nagy lendülettel játszva öt egyre legyőzte a Debrecent, amely még megnehezíteni sem tudta a dolgát.

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: Kemény mérkőzésre számítok a Debrecen ellen, az idei szezonban mindig szoros összecsapásokat vívtunk egymással. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is meg akarják nehezíteni a dolgunkat, arról nem is beszélve, hogy még versenyben vannak az európai kupaporondért. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak nekik vannak céljaik, mindenki téved, aki úgy gondolja, hogy mi már hátra dőltünk. A konkrét céljaink mellett a játékosok folyamatos küzdeni akarása és kemény munkája jól mutatja, hogy a szezon utolsó percéig a maximumot akarjuk nyújtani. Mindenkit extrán motivál, hogy a Ferencvárosban futballozhat, és ez most vasárnap sem lesz másképp.

Srdjan Blagojevic: A Ferencváros már elnyerte a bajnoki címet és kupadöntős is, ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak neki. Ha emlékeznek rá, már akkor mondtam, hogy szerintem idén is ők lesznek a bajnokok, amikor épp a második helyen álltak a tabellán. Ugyanakkor nekünk is megvannak az ambícióink, és párszor már megmutattuk, hogy szoros mérkőzéseket tudunk játszani a Fradival. Remélem, hogy most is hasonló meccsre számíthatunk. Függetlenül az ellenfelünk erejétől és attól, hogy az FTC kvalitásban egy szinttel feljebb van a többi magyar csapatnál, jogunk van reménykedni. Természetesen nem azért megyünk a Groupama Arénába, hogy veszítsünk. A győzelemhez pedig az kell, hogy a Loki a legjobb formáját hozza, míg a Fradi egy kevésbé jót, és egy kis szerencsére is szükség van. A stratégiánkon nem változtatunk, hiszen függetlenül attól, hogy a bajnok vagy egy kiesőhelyen lévő csapat ellen játszunk, egy a célunk és a felfogásunk. Tiszteljük az ellenfelünket, de a saját játékunkat szeretnénk játszani. Szeretnénk megmutatni magunkat, a kvalitásunkat és jó eredménnyel zárni a találkozót.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVSC: 5-1 (0-0)
Groupama Aréna, 18:30. 11.959 néző.
Vezette: Antal Péter (asszisztensek: Georgiou, Rózsa; Videóbíró: Szőts Gergely; VAR asszisztens: Bornemissza; VAR operátor: Oláh; tartalékjv.: Zierkelbach)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Abena, Cissé, Ramírez (Pászka, 81.) — Katona B. (Ben Romdhane, 74.), Maiga — Lisztes (Kodro, 74.), Abu Fani (Tóth A., 81.), Traoré (Sevikyan, 74.) — Varga B.
kispad: Varga Á., S. Mmaee, Makreckis, Wingo, Stj. Loncar, Aaneba
vezetőedző: Dejan Stankovic

DVSC: Megyeri — Baranyai N., Dreskovic, Lagator, Ferenczi J. — Ojediran (Romanchuk, 46.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) — Vajda B. (Kocsis D., 85.), Dzsudzsák (Ste. Loncar, 74.), Domingues (Szécsi M., 74.) — Bárány
kispad: Erdélyi, Engedi, Hornyák, Pellumbi, Manrique, Bódi, Batai
vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gól: Abena (49., 73.), Traoré (56.), Varga B. (68. – 11-esből), Abu Fani (80.) illetve Vajda B. (64.)
Sárga lap: Vincenzo Sasso (25.), Varga B. (58.) illetve Lagator (58.), Tuboly (75.)

Gyönyörű gesztussal vezette fel a Debrecen elleni mérkőzést a Ferencváros: rendhagyó módon a két csapat játékosai az édesanyjukkal vonultak ki a pályára anyák napja alkalmából. Az édesanyákat virággal köszöntötték, a közönség soraiból pedig felhangzott az „Édesanyám, kedves anyám…” kezdetű dal.

Nemcsak az édesanyákat, hanem a közönséget is megtisztelte a Ferencvárossal azzal, hogy már biztos bajnokként lényegében a legjobb felállásával lépett pályára, igaz, a zöld-fehérek kerete olyan erős, hogy három-négy kulcsjátékos kicserélése sem kelti azt a látszatot, hogy az nem a legjobb csapata volna. A névsorolvasáskor a hazai tábor örömmel fogadta, hogy az előző fordulóban az MTK elleni örökrangadón a győztes gólt szerző Lisztes Krisztián újra ott van a kezdőcsapatban.

Ennek ellenére nem várt könnyű mérkőzés a bajnokra, mert amióta Szrdjan Blagojevics a Debrecen vezetőedzője, a Fradinak rendre keményen meg kell küzdenie a Lokival, ha nyert is, többnyire szoros meccsen. Ezúttal is nehezen tudott kibontakozni a Ferencváros játéka. Bár úgy tűnt, már az első percben vezetést szereznek a hazaiak, Adama Traoré gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, és utána meglehetősen kiegyensúlyozott játékot hozott az első félidő, kevés helyzettel, stabil pozíciós játékkal. Eltelt úgy negyvenkét perc, hogy nem volt kaput eltaláló lövés, de kaput megcélzó sem sok. Aztán három perccel a szünet előtt Katona Bálint kiugratása után Adama Traoré ziccerben vezethette a kapura a labdát, de nem fogott ki Megyeri Balázson. Majd rögtön ezután Varga Barnabás ollózva próbált gólt szerezni az ötösről, ő pedig nem találta el a labdát.

A szurkolók gondoskodtak róla, hogy látványban így sem legyen hiány: a második félidő legelején körbe a Groupama Aréna első soraiban egyszerre fellobbantak a pirotechnikai eszközök, tüzet és füstöt okádva. A klubnak vélhetően költséges, ugyanakkor felemelő látvány volt. És mintha ez lett volna a megbeszélt jel a Fradi-játékosoknak a gólszerzésre, azonnal megszerezte a vezetést a házigazda, Myenty Abena volt eredményes közelről.

Kibillent addigi medréből a meccs, tempót váltott mindkét csapat. A Debrecen kijjebb jött a kapuja elől, megpörgette a támadójátékát – a Fradi pedig lecsapott, mint sas a pocokra! Egy tért ölelő hosszú átadás Mohammed Abu Fanitól Adama Traorénak a védelem mögé, és ott a mali játékost már nem lehetett megállítani, benn is volt a kapuban a második hazai gól. És a 62. percben könnyen ott lehetett volna a harmadik is, Traoré ziccerben önzetlen volt, legurította Varga Barnabásnak, aki viszont az ötösről ajtó-ablak helyzetben tőle szokatlan módon mellé lőtt. És ez rögtön meg is bosszulta magát, mert két perccel később Vajda Botond óriási góllal szépített!

Ám ami nem ment akcióból, összejött büntetőből Varga Barnabásnak, a Lisztes Krisztián által kiharcolt tizenegyest gólra váltotta, megszerezve 20. bajnoki gólját az idényben. A 72. percben pedig a második Myenty Abena-gól végleg lezárta a mérkőzés minden nyitott kérdését. Mohammed Abu Fanié pedig pláne.

Vereségével a Debrecennek elúszni látszik az európai kupaszereplés reménye, ahhoz két forduló alatt négy pontot kellene ledolgoznia a Puskás Akadémiával szemben. 5–1

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Végig hajtottunk, úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Talán az első félidőben a Debrecen többet futott, de a második félidőt fizikailag is uraltuk. Nem könnyű motiváltnak maradni, amikor már hetek óta megvan a bajnoki cím, de ha valaki a Ferencváros mezét viseli, annak az utolsó meccsig ugyanazzal a hozzáállással kell a pályára lépni, és ez ma megvolt. Ezt a délutánt biztos nem fogom elfelejteni, lenyűgöző csapatszellemet láttam a pályán.”

Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője csalódottságának adott hangot.

„Ez volt a legrosszabb mérkőzés, amelyet azóta játszottunk, hogy én ülök a kispadon. Mondtam a csapatnak a félidőben, hogy nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, hiszen nem voltunk bátrak, nem olyan hozzáállást mutattunk, mint az előző négy mérkőzésünkön. Aztán azt első kapott gól után szétestünk. Macska-egér játék volt a mai meccs, messze voltunk a legjobb teljesítményünktől, s azt mutatta, nem állunk készen arra, hogy valami többet elérjünk. Van még két mérkőzés vissza, azokon más jellemvonást kell mutatnunk. Szeretnék elnézést kérni emiatt a szurkolóinktól, nagyon csalódott vagyok, szégyellem magam.”

Myenty Abena:

Mohammed Abu Fani:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.V.5. Ferencváros – DVSC: 5-1 bejegyzéshez

  • Abban a Vajda gyerekben lehetne egy kis önkritika. Nyávog amiatt, hogy a gólja adta lehetőséget nem használták ki. Hát ezt őmaga adta el Lisztes felrúgásával.
    A mesterüknek pedig igaza van, ez a csapat még messze van a nemzetközi szinttől, annyira kiegyensúlyozatlan.

  • PERCRŐL PERCRE

    92′
    VÉGE
    Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros nagy különbséggel legyőzte a Debrecent. 5–1

    87′
    Szevikjan lőtt lendületes megindulás után, 20 méterről, a kellemetlen, pattogós labdát Megyeri szögletre ütötte.

    85′
    CSERE
    Cserélt a Debrecen, Vajda helyett Kocsis a pályán.

    84′
    Kodro indult meg a leshatárról a debreceni kapu felé, nem volt szíve leadni, a gyenge lövését szögletre paskolta Megyeri.

    80′
    CSERE
    Abu Fani helyett Tóth Alex.

    80′
    CSERE
    Ferencvárosi csere, Ramírez helyett Pászka.

    80′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! OTT AZ ÖTÖDIK! Lagator vesztett labdát a saját tizenhatosa előterében, Ben Romdan Vargához játszott, aki a tizenhatos vonala közeléből visszagurított Abu Faninak, aki 17 méterről, jobbal a jobb kapufa segítségével talált a kapuba. 5–1

    79′
    Ben Romdan szép lövése 18 méterről a bal alsóra tartott, Megyeri vetődve ütötte a labdát szögletre.

    75′
    Sárga lap
    Tuboly kapott sárga lapot egy elkésett belépőért.

    73′
    CSERE
    Dzsudzsák helyett Loncsar a pályán.

    73′
    CSERE
    Cserélt a Debrecen is, Domingues helyett Szécsi.

    73′
    CSERE
    Katona Bálint helyett Ben Romdan.

    73′
    CSERE
    Traoré helyett Szevikjan.

    73′
    CSERE
    Ferencvárosi cserék. Lisztes helyett Kodro.

    72′
    GÓL
    GÓÓÓL! EZ A NEGYEDIK! Abu Fani tekert középre egy beadást, amelyet Varga Barnabás a kapufára fejelt, a kipattanóra érkzett Katona, aki eltörte a labdát, de ebbe tette bele a lábát Abena, és 4 méterről a léc alá lőtt. 4–1

    Abena második gólja (fotó: Török Attila)

    68′
    11-es
    GÓÓÓÓL! VARGA BARNABÁS BELŐTTE A TIZENEGYEST! Ez volt a 20. gólja az idényben. Ezúttal a kapu jobb oldalába lőtt, miközben Megyeri balra vetődött. 3–1

    67′
    Tizenegyest harcolt ki a Ferencváros. Lisztes nagy cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, ahol kicselezte Vajdát, aki elgáncsolta.

    63′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! SZÉPÍTETT A DEBRECEN! Vajda kapott labdát a jobb oldalon, éles szögből kicselezte Ramírezt, vitte középre, nem támadták, ő pedig nem passzolt, hanem 3 méterről, egészen éles szögből kilőtte a jobb felsőt. 2–1

    62′
    Ezt szinte lehetetlen volt kihagyni… Traoré rázta le a védőjét, majd lőhetett volna, de inkább lepasszolta az üresen álló Vargának, aki 6 méterről, a kapu torkából mellélőtt…

    59′
    A szabadrúgás után Romancsuk ért bele az ötös jobb sarka közelében, de a lábáról jócskán melléperdült a labda.

    58′
    Sárga lap
    58′
    Sárga lap
    Varga összeszólalkozott Lagatorral, mindketten sárgát kaptak.

    56′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT AZ FTC! Traoré kapott remek indítást a jobb oldalon, Abu Fanitól, kapura húzott, majd éles szögből, 5 méterről a hosszúba emelt. 2–0

    49′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Katona szerzett labdát a bal oldalon, Cissét hozta játékba, akinek a lövését kiszedte a léc alól Megyeri, de a kipattanó Abena elé perdült, aki először nem tudott betalálni, mert Megyeri lábbal védett, de az újabb kipattanót a zöld-fehér játékos közvetlen közelről már a léc alá vágta. 1–0

    49′
    De már folytatódott is.

    49′
    A hazai szurkolók jó nagy füstöt csináltak, ezért kicsit áll a játék.

    47′
    Az FTC 30 forduló után 73 szerzett gólnál jár, ami már biztos klubrekord a 12 csapatos, 33 fordulós bajnoki rendszer bevezetése óta, hiszen az eddigi legtöbb 72 volt a 2018–2019-es idényben. Az abszolút csúcsot a Paks tartja, amely a 2020–2021-es kiírásban 76 találattal zárt.

    46′
    Második félidő
    Elkezdődött a második félidő.

    45+2′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, kevés helyzet, gól nincs. 0–0

    45′
    A félidőben kettőt cserélt a Debrecen.

    45′
    CSERE
    Ojediran helyett Romancsuk.

    45′
    CSERE
    Szuhodovszki helyett Tuboly Máté a Debrecenben.

    40′
    Lisztes labdájából Traoré került helyzetbe, már csak Megyerivel állt szemben, de nem tudta mellette ellőni, remekül védett a kapus.

    39′
    A beadás után Varga fejelt jócskán fölé.

    39′
    Lisztes harcolt ki szabadrúgást Dreskovics mellett a debreceni alapvonal közelében. Szöglettel felérő szabadrúgás jöhet.

    36′
    Ojediran fetrengett a földön nagy teatralitással, miután Vargával ütközött.

    34′
    Bal oldali szöglet után Varga elől mentettek újabb szögletre a védők, majd Traoré a kapu torkából nem tudott betalálni, mert elrúgták előle.

    32′
    A már bajnok FTC eléggé tartalékos felállásban is legyőzte az MTK-t – az idényben harmadszor. Így Dejan Sztankovics együttese 14 forduló óta nem kapott ki (12 diadal, 2 iksz), bajnokin legutóbb december 10-én Pakson veszített, 3–2-re. Ennél hosszabb bajnoki veretlenségi sorozata legutóbb 2020–2021-ben volt, ami 18 mérkőzésen át tartott.

    30′
    A szabadrúgást Abu Fani jócskán fölélőtte.

    30′
    Szabadrúgást kapott az FTC 24 méterre a debreceni kaputól. Cissét vágta fel Ojediran.

    29′
    A Ferencváros vendégeként egyébként alig volt sikerélményük a debrecenieknek, az 53 alkalomból 13 döntetlen mellett csupán 5-ször – 1999-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2012-ben és tavaly – tudtak győzni.

    29′
    Kis szöglet után Abu Fani adott jobbról középre, Traoré az ötös vonaláról fejelt mellé.

    25′
    Katona esett el, és közben Szuhodovszki rálépett a kezére. Nagyon fájt neki, ápolni is kellett.

    20′
    Debreceni szöglet után Ferenczi lőhetett távolról, de nagyon fölé.

    18′
    A szögletből újabb szöglet lett, majd szabadrúgás kifelé.

    17′
    Varga Barnabás már a tizenhatoson belül akart bemutatni egy visszahúzós cselt, csakhogy a visszaérkező Baranyai szögletre mentett.

    12′
    Baranyai tört előre, és 19 méterről, középről lőni is tudott, a labda méterekkel ment el a léc felett.

    7′
    Lisztes cselezgethetett a debreceni tizenhatos előterében, becsapta Ferenczit, és a jobb alsó mellé gurított. Akár passzolhatott is volna…

    4′
    Szöglethez jutott a Ferencváros a bal oldalról, Abu Fani beívelését könnyen fejelték ki a védők.

    3′
    1943 óta 103-szor mérték össze erejüket a legfelső osztályban, az örökmérleg 49 Fradi-siker, 26 döntetlen, 28 Loki-győzelem.
    Az előző 6 találkozójukból 4-et nyertek meg a ferencvárosiak és csak egyet a hajdúságiak. Utóbbi 2023 májusában a Groupama Arénában (1–3) történt, amikor a zöld-fehérek már biztos bajnokként léptek pályára.

    1′
    Szinte pillanatok alatt gólt szerzett a Ferencváros Traoré révén, de a mali csatár lesről talált a kapuba.

    Meccs indítása
    Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Debrecen tiszta feketében játszik.

    A találkozó előtt a csapatok játékosai anyák napja alkalmából anyukájukkal vagy anyósaikkal együtt mentek ki a bemutatáshoz a pályára.

    Fotó: Török Attila

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ