40 hónap

Kubatov Gábor

40 hónappal ezelőtt állt munkába a Ferencvárosi Torna Club vezetősége. Az ez idő alatt megtett utat pedig a klub elnöke, Kubatov Gábor, valamint Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója értékelte a fradi.hu kamerái előtt.

Kubatov Gábor elnök, valamint Orosz Pálvezérigazgató hosszú interjút adott a Ferencváros honlapjának. A műsorban szóba került Leonardo, akivel Thomas Doll a napokban közölte, távozhat. Orosz Pál válasza előtt jelezte, általánosságban szeretne beszélni.

– A Ferencváros egy olyan közeg, ahol be kell illeszkedni a csapatba, annak részének kell lenni, és a saját tudásodat a csapat javára kell fordí­tani. Bizonyos szabályokat el kell fogadni, az egység mindennél fontosabb. És ha valaki ennek nem tud megfelelni, ha valakinek könyörögni kell egy fontos meccs előtt, hogy szálljon fel a buszra, hogy jöjjön el a csapattal, ha valaki összeverekszik a csapattársával az öltözőben, annak nincs helye a Ferencvárosnál, és ezt nem csak mi gondolom í­gy, hanem a szakmai stáb is. Ez a jövőben is í­gy lesz, és ilyen esetben az is indifferens, ha ez a játékos sokkal jobb képességű, mint a többiek, ha nem hajlandó beállni a sorba a többiekkel együtt, akkor nincs itt helye – nyilatkozta a Fradi vezérigazgatója, akinek véleményéhez Kubatov Gábor elnök is csatlakozott.

– A futballban van ezer baj, az edzésekről való késés és minden más. Ha ezt egyszer megengeded, akkor a többieknek is meg kell engedned. Ha egy játékosnak megengeded, hogy késsen a felkészülésről, akkor mindenkinek meg kell engedni – vélte Kubatov, aki hozzátette, ez nem vezet sehová.

– A Leóval kapcsolatban nekünk tiszta kell, hogy legyen a lelkiismeretünk. Egy olyan fiúval hosszabbí­tottunk szerződést, aki sérült volt, aki azt fontolgatta, hogy abbahagyja a labdarúgást. Azt gondoltam, hogy az ő élete egy jó példa, hogy egy nagyon szegénysorból jövő srác, aki mégis csak jutott valahová, itt van közöttünk, és megettük azt a gesztust, hogy bár pontosan tudtuk, hogy hat hónapnál hamarabb nem tud felépülni (ebből egy év lett végül), mégis hosszabbí­tottunk vele. Ezt a fiút tisztességül fizettük, addig is, amikor sérült volt, és elküldtük Amszterdamba rehabilitációra. ezek nem filléres dolgok, de úgy voltunk vele, hogy ez belefér az életünkbe. Az én lelkiismeretem tiszta ebben a dologban, mert mindent megtettünk, hogy ez a fiú jól érezze magát. Sajnálom, hogy ideáig jutottak a dolgok. Senki nem őrült meg, pontosan tudjuk, hogy a futballtudása fantasztikus, kevés ilyet látni magyar pályán – vélte Kubatov Gábor, akinek szavait Orosz Pál még kiegészí­tette egy gondolattal:
– De amikor valaki nem megy ki játszani azért, mert őt nem érdekli, az nem való a Ferencvárosba.

Amint arról beszámoltunk, Gera Zoltán jelenleg a Fradival edz, róla is beszéltek a vezetők.

– Zoli jelen pillanatban velünk edz, ez nem titok, ezt lehet tudni. Azt sem titok, hogy beszéltünk vele, és hogy szeretnénk, ha közöttünk lenne, Azonban nekünk van egy költségvetésünk, ezt pedig mindenféle szempontból be kell tartanunk. Abban az esetben, ha van távozó játékos, és felszabadul pénz, akkor természetesen mi szeretnénk arra fordí­tani, hogy Zoli ide tudjon jönni, jelen pillanatban ezen dolgozunk – tájékoztatott Orosz Pál, aki Muhamed Besic-csel kapcsolatban elmondta, bár 2016. június 30-ig szerződése van a játékosnak, de ha olyan lehetőséget kap, amely nagyon előnyös számára, akkor nem fognak akadályt gördí­teni a távozása elé. Orosz Pál általánosságban beszélve arról is beszélt, hogy egy Besic-szintű játékos megszerzése általában azzal jár, hogy az őket elengedő kluboknak is kell fizetni egy bizonyos százalékot továbbértékesí­tés után, í­gy az ebből érkező pénz nem egy az egyben a Ferencvárosé.

Kubatov Gábor egy rövid gondolat erejéig Mateo Pavlovicra is kitért.

– Pavlovic imádja Budapestet, nagyon szeret itt játszani – azon vagyunk, hogy maradjon. Edzhetne a Werder Bremenben is, de itt akart edzeni, mert itt jó szakmai munka folyik. 

A beszélgetés során több témát is érintettek, í­gy az új stadion beléptetőrendszerét is, amely miatt a szervezett szurkolói csoportok bojkottal fenyegettek. Kubatov Gábor beszélt a kérdéssel kapcsolatban.

– Sokat ví­vódtam rajta, hogy mi legyen a legjobb megoldás. A beléptetőrendszer egy igazolványhoz hasonlí­tja a vénalenyomatot, nem a tenyérlenyomatot, a vénalenyomatot – mondta el a Fradi elnöke, aki elmondta, körülnéztek Európában, milyen fajta megoldásokat lehet látni. Hollandiában arcfelismerő rendszert alkalmaznak sok helyen, de ez csak 70%-os megbí­zhatóságú,ráadásul háromoldalú, a rendőrségihez hasonló fotókat kell készí­teni hozzá „csak a táblát nem kell tartani hozzᔝ. Ugyancsak elvetették az ujjlenyomatos megoldást.

– Amit most csinálunk, az egy nagyon kevés pénzből létrehozható magyar fejlesztés. Eddig egy igazolványt hasonlí­tottak össze az arccal, most pedig egy igazolványt egy vénalenyomattal, nincs benne semmiféle személyes dolog, egy gép elvégzi ezt a feladatot, ráadásul elég nagy pontossággal, 98%-os mutatóval. Leültünk a szurkolói csoportok vezetőivel beszélni, hat, vagy hét vezetőjük volt ott. A velem szemben ülő három olyan srác, aki minden meccsen kint volt, közülük kettő egyáltalán nem vett jegyet, egyikük pedig egy mérkőzésre váltott jegyet. Nem tudom, hogy ki ebben a hibás, hogy bemásztak-e a kerí­tésen, vagy a biztonságiak közül volt egy emberük, ezt már nem akarom nyomozgatni. Én csak azt akarom hogy ez az új stadion már úgy üzemeljen, hogy ezt már ne lehessen megtenni a Ferencvárossal – mondta Kubatov, aki elmondta, adatvédelmi kérdésekre is gondoltak.

– Kértünk az adatvédelmi biztostól egy teljes átvizsgálást, Nagyon körültekintőek voltunk, hogy hová kerülnek ezek az adatok, de ezt, a vénalenyomatot semmire nem lehet felhasználni. 

Szintén téma volt a ferencvárosi szurkolók körében a bérlet- és jegyárak, erről Orosz Pál beszélt.

– Megmondom őszintén, abszolút nem érzem drágának, Ha valaki például egy bérletet megújí­t, akkor akár már 1400 forintért látogathatja a mérkőzéseket. És ha megnézzük, hogy milyen helyen, milyen körülmények között, milyen szolgáltatásokkal igénybe véve lehet kint, akár ez egyáltalán nem sok. Aki csak jegyet vesz, azt is lehet már 1700 forint körül, ha lebontom meccsenként. Persze vannak drágább jegyek is, de azt szerettük volna, hogy mindenki az igényeinek megfelelő jegyet tudjon vásárolni.

(szöveg: csakfoci.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső