A Ferencváros nem óvott

gomb_magyarkupa

Az MLSz szabályalkotó bizottsága tegnap esti ülésén a Magyar Kupa szabályokat vizsgálgatta s közben feltűnt a 18. paragrafus. Ez ugyanis azt í­rja elő, hogy

a Magyar Kupa megismételt döntőjén csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik már az első mérkőzés alkalmával játékjogosultsággal bí­rtak.

Ez azt jelenti, hogy a csak augusztus 15-én a Hungáriához szerződött Ottávi és Szabó III. jogosulatlanul vett részt a kék-fehérek által 4:3 arányba megnyert második döntőn.

– Jellemző -mondta Nádas Ödön, a bizottság elnöke-, hogy az egyesületek mennyire nem ismerik, mennyire nem figyelik azokat. Még a Hungáriával is megesik, hogy jogosulatlanul szerepeltet játékost az egyik legfontosabb mérkőzésen.

Az esetben az a legérdekesebb, hogy a Ferencváros nem óvta meg a döntőt. Jogában állt volna nyolc napon belül óvni, s ebben az esetben meccs-semmisí­tés által és új mérkőzés nélkül a zöld-fehérek lettek volna a kupavédők.

Kérdést intéztünk ebben az irányban még tegnap késő este Klement Sándorhoz, aki a következőket mondotta:

Mi is észrevettük, hagy a Hungária szabálytalanságot követett el, de Mallinger Béla azt a nézetett vallotta, hogy  a  pályán elért eredményeket ne bolygassuk. Ha a Hungária nyert, legyen övé a kupa. Mindenesetre lépéseket tettünk a szövetségben, hogy jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő

íme a Hungária tehát csak a Ferencváros lovagiasságának köszönheti azt, hogy ebben az évben védheti a Magyar Kupát

nemzetisport19321111_5_011sz

(részlet a Nemzeti Sport 1932.11.11.-i számából)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső