A Ferencváros szerződtette Grosics Gyulát

Az élet hétfőn kárpótolta Grosics Gyulát. A Ferencváros ugyanis szerződtette az Aranycsapat kiváló kapusát.

Nem sokán tudják, hogy Grosics 1962-ben azért hagyott fel a labdarúgással, mert akkor az illetékesek nem járultak hozzá, hogy a Ferencvároshoz szerződjön. A legenda ma sem tagadja, nagyon rosszul érintette annak idején, hogy nagy vágya nem teljesülhetett.

– Olyan klubra vágytam, ahol a szurkolók elfújják a bárányfelhőket, akkora hangjuk van. Szerettem volna egy olyan egyesületnél védeni, ahol a drukkerek annyira szeretik a csapatot, hogy egy kapott gól után nem a kapusukat szidják, hanem azzal nyugtatják magukat, hogy szegénynek biztosan a szemébe sütött a nap. Akkor már alá is í­rtam az átigazolási lapomat, ám mégse engedték meg nekem, hogy az Üllői útra szerződjek. Nagy fájdalmam ez a mai napig, mint ahogy az is, ami évek óta történik a klubbal, nagyon szorí­tok az FTC-ért.

Rieb György elnök egy Fradi-sállal a kezében látogatta meg Grosicsot a 82. születésnapján. Majd megtörtént az, ami 46 évvel ezelőtt nem jött össze: az átigazolási lapra minden illetékes aláí­rása odakerült. A világhí­rű kapus elmondta, nagyon jól esett neki ez a gesztus, hozzátette: örül, hogy a Ferencváros a születésnapján ilyen különleges ajándékkal lepte meg. Gyula bácsi szerencsére már jobban van, ezért vevő volt Rieb György elnök mondatára, aki közölte vele: ha végre kijöhet a kórházból, akkor nyugodtan jelentkezzen edzésre. Grosics erre nem tett í­géretet, arra viszont igen, hogy az FTC első tavaszi hazai bajnokiján ő is ott lesz az Üllői úton.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső