A Fradi dicső kupamúltja – 1990/91

Magyar Kupa

Az 1990/91-es kií­rásban ismét a Fradi nyerte a kupát.

Csak 1991 tavaszán kezdte meg szereplését a csapat a legrangosabb hazai kupasorozatban. A döntőbe a Baja (2-0), az előző évi győztes, a PMSC (3-0 és 2-0), a Volán (3-0 és 1-2) és a Paks (4-1 és 1-2) legyőzésével került a csapat, a kupadöntő helyszí­ne a diósgyőri stadion volt. Az ellenfél az a váci csapat volt, akikkel sokáig versenyt futottunk az ezüstéremért. A duna-partiak végül a bajnokság negyedik helyén zártak. A bajnokságban mindkétszer döntetlenre végzett a két gárda egymással.

A Ferencváros és a Vác kupacsatáját végül egy idegenlégiós, az algériai Nacer gólja, Balogh Tamás remek védései és a ferencvárosiak tüzesebb játéka döntötte el. Már a mérkőzés elején néhány veszélyes lövéssel letették névjegyüket a zöldek, gyorsabbak, harcosabbak is voltak. Nem kí­mélték sem magukat sem az ellenfelet. Szomorú jelenet volt amikor begördült a salakra a mentőautó, hogy a sérült Patkós Csabát a kórházba szállí­tsa. Az FTC átvészelte a rövid sokkot és a 27. percben vezetést szerzett. Telek tört előre, a 16-os sarkáról középre adott és a szemfüles Nacer az ötösről a hálóba talált. A Fradi ritmusát a Vác hosszú időn át nem tudta lassí­tani, de a második félidőre már nekik is voltak nagy helyzeteik. Az utolsó percekre viharos végjáték maradt, s nemcsak azért mert rövid időre az eső is zuhogni kezdett… Amikor a bí­ró lefújta a mérkőzést, a Ferencváros játékosai – hálából a biztatásért – a szurkolók közé dobálták a mezüket.

A döntő után nagy ünneplés közepette Pintér Attila vette át az Üllői úton már hőn óhajtott kupát Dr. Laczkó Mihálytól, az MLSZ elnökétől.

Döntő: 1991. június 18. Diósgyőr: FTC-Váci Izzó: 1-0
8.000 néző, vezette: Vágner
Gól: Nacer

A kupagyőztes csapat: Balogh T. – Limperger, Pintér, Telek – Páling, Topor (Fischer), Vanicsek, Patkós (Szekeres) – Nacer, Dzurják, Keresztúri

1991 MK döntő: Ferencváros - Vác 1-0

Nyilasi Tibor: – Azt hiszem, hogy kevés nagyobb öröm érheti az embert, mint az, hogy edzősége első évében ezüstérmet szerez a csapattal és megnyeri a Magyar Kupát!

A döntőről bővebben …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ