A Fradi naptára, december 21.

tempo-naptar

Évfordulók:

51 éve született Horváth Gábor
108 éve született Kiszely István
1 éve hunyt el Kovács István
38 éve született Majoros Árpád
56 éve született Sándor György
72 éve született Szepessy László
50 éve hunyt el Urbancsik Gábor

Mérkőzéseink ezen a napon:

1919. UTE – FTC 0-3, NB1
1924. Jugoszlavija – FTC 3-1, nemzetközi barátságos
1938. Bata SK – Ferencváros 0-7, nemzetközi barátságos
1941. Ferencváros – Gradjanski 3-1, nemzetközi barátságos
1958. Schalke 04 – Ferencváros 1:1, nemzetközi barátságos
1972. FC Boom – Ferencváros 3-4, nemzetközi barátságos
1977. Békéscsaba – Ferencváros 0-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 7 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 19-8 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Kelemen Richárd
1941. Füstös János

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1919. Bódis János
1919. Izsák Károly

“Az FTC mai szereplésével alaposan megcáfolta azoknak a vélekedését, akik azt mondták, hogy a futballisták a decemberi zimankós időkben unottan, fásultan és kedv nélkül mennek bele a mérkőzésbe. Az FTC játékosai ezzel a vélekedéssel ellentétben az UTE elleni mérkőzésben oly kedvvel, ambí­cióval és akaraterővel játszottak, mintha a szezon közepén tartanának és játékukkal a következő hetekre akarnák maguknak a közönség szimpátiáját biztosí­tani. Igaz, hogy ambí­ciójukat növelte az is, hogy az FTC három átigazolást kért játékosát, Wilheimet, Hermannt és Weiszet nem állí­totta be csapatába, s a beállí­tottak legjobb tudásukat mutatták be, de egyben bebizonyult az is, hogy futballistáknak sohasem hosszú a szezon és nem mindig december rájuk nézve a legrosszabb futball idő. Az FTC vasárnap a legjobb formáját játszotta ki az őszi szezonban. Eddig mindig csak a csapat védelméről és halfsoráról halhattunk elismerő szavakat, most azonban a csatársor is teljes mértékben rászolgált a dicséretre. A 3:0-ra végződő találkozó volt az UTE legnagyobb gólarányú veresége, mely egyben az FTC-nak is a legnagyobb idei győzelme.” (1919 – UTE)

“Gyetvai súlyosan megsérült Borovoban s szerdán este Belgrádból Hádával együtt visszajön Budapestre. A puha csúszós talaj nagyon megfelelt a zöld-fehéreknek, akik ezúttal okosan játszottak a szélsőikre. Jól is játszott a Ferencváros, ezzel beváltotta azokat a reményeket, amelyeket a szurkolók a szerepléshez fűztek. A közönség nagyvonalú játékot kapott. Ez a játék modern és okos volt. A Ferencváros ezúttal sokkal többet törődött a taktikával mint legutóbb Zágrábban. A védők jól helyezkedtek s fedezetek, valamint a belsők feltűnően sokat játszottak szélekre. Ezenkí­vül a Ferencváros pompás technikája nagyszerűen érvényesült a kissé nedves, csúszós talajon. A modern futball egyik legszebb iskolapéldája volt a második gól: ennél Tátrai hátulról jó 40 méteres pontos passzt küldött előre, Sárosi átvette azt, egyet fordult és máris a hálóba küldte a labdát. Egyénileg Sárosi III. volt a zöld-fehérek legjobbja.” (1938 – Bata SK)

“Novemberben és decemberben rég nemvolt ilyen pompás, tavaszi napsütéses idő vasárnap délután, mint amilyent ezúttal kaptunk. Fiatalos kedvvel, nagy lendülettel játszva megérdemelten győzte le a Ferencváros a horvát bajnokot. A fiatalok életet vittek a játékba, rég nem játszott ilyen frissen a Ferencváros. A játék nagy részében a zöld-fehérek voltak fölényben. A Gradjanski védelme kitűnően játszott, a csatársora a vártnál gyengébben szerepelt. A nagy iram miatt az utolsó negyedórában már lanyhult a játék.” (1941 – Gradjanski)

1958

“A Ferencváros együttese csütörtökön a késő esti órákban a belgiumi Boomban lépett pályára, amit 4:3-ra nyert meg az FC Boom ellen. A félidő 1:1 volt, majd a szünet után 4:1-re elhúzott a zöld-fehér együttes. A gólokat Branikovits (2), Mucha és Juhász lőtte. Az időjárás nem kedvezett a villanyfényes pályaavatónak. Köd szállta meg a pálya környékét, rendkí­vül csúszós volt a talaj. Az FTC 4:1-ig lendületesen játszott. Az FC Boom nagy lelkesedéssel küzdött, s szép közönségsikert aratott. A Ferencvárosnak is kijutott az ünneplésből.” (1972 – FC Boom)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső