A Fradi naptára, február 29.

tempo-naptar

Évfordulók:

96 éve született Kapitány György
44 éve hunyt el Kapocsi Sándor

Mérkőzéseink ezen a napon:

1920. MAFC – FTC 0-2, NB1
1948. Ferencváros – MATEOSZ 2-0, NB1
1968. Bp. Előre – Ferencváros ?:?, Edzőmérkőzés
1984. Ferencváros – PMSC 3-1, MK
1992. Hatvan-DEKO – Ferencváros 2-6, MK
2020. Ferencváros – DVSC 2-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 5 mérkőzés, 5 győzelem, 15-3 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1920. Matkovich Ferenc

Ezen a napon játszotta első válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1956. Mátrai Sándor

Ezen a napon játszotta egyetlen válogatott mérkőzését az FTC csapatából:

1956. Szabó László

1920

“A Ferencváros öltözőjében elégedett arcokat látunk. Lyka edző mondja: — Kispéter és Deák is jól érzi magát, mindkettő vállalja a játékot…A nehéz talajon is biztosan győztek a hosszú labdákkal játszó zöld-fehérek… Lyka Antal: — Ezen a rossz talajon nem lehetett jobb játékot várni.” (1948 – MATEOSZ)

KSL480302-19480229-mateosz-kocsis

1948

“Több mint egy órán keresztül dermedt csend ülte meg ezen az estén a zöld-fehérek feltámadását áhí­tó népes ferencvárosi szurkolósereget. Ami azt illeti a fővárosi együttes hí­veinek sokáig minden okuk meg volt az ijedelemre. Kedvenceik ugyanis hosszú ideig meglehetősen keveset mutattak a várva várt korszerű támadófutballból. Főként az első félidőben nagyon kiismerhető volt a Ferencváros játéka, mivel elsősorban sablonos, kapu elé í­velgetésekkel próbálkoztak…A második játékrészben a zöld-fehérek – részben Ebedli beállí­tásának köszönhetően – lényegesen nagyobb sebességre kapcsoltak és két perc alatt sikerült is eldönteniük, ki jut tovább…Vincze Géza: — Boldog vagyok, hogy a csapat a nehéz időszakban is bizonyí­totta, nemcsak fizikai, hanem jókora lelki tartalékkal is rendelkezik.” (1984 – Pécsi MSC)

Deszatnik Péter“A Ferencváros 60 km-re jött el a fővárostól, úgyhogy igazán beosztónak bizonyult, mert minden 10 km-re jutott a zöld-fehérek számára egy-egy gól. Tulajdonképpen – mivel szerdán újra kell játszani az FTC-Veszprém mérkőzést – remekült sikerült Nyilasi gárdájának bajnoki főpróbája. Egyes időszakokban kifejezetten sziporkázóan játszottak a zöld-fehérek, és Fodor, valamint Albert mindig képes volt arra, hogy a csapatot mozgassa. Így állandóan a megfelelő időpontban váltott ritmust a Fradi. Különösen sziporkázóan játszott az ősz folyamán gólí­nségben szenvedő Deszatnik. Új oldaláról mutatkozott be: igaznis csatár! A szünet után némileg kiengedtek a zöld-fehérek, és ezt használta ki a lelkes NB II-es gárda talált góljaival…Nyilasi Tibor az MLSZ eltiltása miatt nem ülhetett a Fradi kispadjára, í­gy a zöld-fehérek autóbuszából nézte a mérkőzést.” (1992 – Hatvan)

2020

1956

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ