A Fradi naptára, január 4.

tempo-naptar

Évfordulók:

57 éve hunyt el Bihari Ferenc
134 éve született Hlavay György
77 éve hunyt el Horn K. Lajos
66 éve született Szabó Ferenc

Mérkőzéseink ezen a napon:

1914. AC Bilbao – FTC 2:5, nemzetközi barátságos
1922. Spezia – FTC 0-7, nemzetközi barátságos
1924. Fenerbahce – FTC 1-4, nemzetközi barátságos
1925. Sporting Club Pisa – FTC 2-2, nemzetközi barátságos
1933. De Zwaluwen – Ferencváros 0-5, nemzetközi barátságos
1991. Rot Gelb Hamburg – Ferencváros 0-3, nemzetközi barátságos

Összes díjmérkőzés: 6 mérkőzés, 5 győzelem, 1 döntetlen, 26-5 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1991. Nacer, Bouiche

“Külföldi túrájának negyedik mérkőzését is megnyerte az FTC derék csapata. Pedig a körülmények alaposan ellene szegülnek. Eltekintve attól, hogy a spanyol bajnokcsapat jó ellenfél, az eddigi mérkőzésektől fáradt magyarokat egy alapos hűlés is meggyengí­tett. A csapat minden tagja megfázott a spanyolországi rossz időjárásban.” (1914 – AC Bilbao)

Héger, a podgyászminiszter (1922 – Spezia)

“A mérkőzésről általában elmondhatom, hogy kemény, sőt durva volt. A Fener Bagtsche mindenáron győzni akart és az eszközökben nem volt válogatós. A törökök közül Sehip kapus gyönyörűen, bár hallatlan szerencsével védett. Zeki, amí­g játékban volt, a mi elsőosztályu ní­vónkat teljesen megütötte, a két szélső csatár pedig állandó veszélyt jelentettek kapunkra.” (1924 – Fenerbahce)

“A bí­ró gyakran 8—10 méteres offside helyzetben engedi el őket. Eredményt azonban elérni, illetve kiegyenlí­teni képtelenek, ezért a mérkőzés bí­rája — egyébként szintén a pizai klub tagja — egy Ruprich állí­tólagos hendsze miatt kissé lelkiismeretlenül, inkább elfogultsággal megí­télt 11-essel siet segí­tségükre. A 11-est azonban a 28. percben Amsel nagyszerűen teszi ártalmatlanná, amennyiben Bellini lövését kornerre védi, a kornert viszont Blum menti. Ezután a bí­ró egymásután állí­tólagos kapus által való labdahordozásért büntet, amelyből, azonban szintén nem sikerül kiegyenlí­teniük. A 37. percben Amselt öt-hat játékos rugdossa a földön fekve, a bí­ró mégis ellenünk í­tél a kapuvonal előtt szabadrúgást. A partbí­rói tisztet ellátó Héger hiába kér latin nyelven magyarázatot a bí­rótól, ezt még ő sem képes indokolni. A szabadrúgást kornerre mentjük, amiből Ruprich szabadí­t fel. A 42. percben Langhieveri, a pizaiak gyors jobbszélsője rohan le, centerezését Moscardini elől Hungler keményebb belépéssel szerelhetné, de í­gy az olasz játékos elhúz mellette. Ruprich keresztezi Moscardinit, s az emiatt megí­télt 11-esből Piza az utolsó előtti percben egyenlí­t.” (1925 – Sporting Club Pisa)

A Ferencváros remek játékkal és imponáló gólaránnyal legyőzte Hollandia megerősí­tett második garnitúráját (1933 – De Zwaluwen)

“Az év első ferencvárosi gólját Fischer Pali 11-esből szerezte. Nacer személyében először játszott algériai labdarúgó a Ferencváros szí­neiben.” (1991 – RG Hamburg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső