A Fradi naptára, január 7.

tempo-naptar

Évfordulók:

49 éve született Andone, Bogdan
28 éve hunyt el Bencsik János
32 éve született Gerson, Guimaraes Ferreira
22 éve született Iyinbor Patrick Osagie

Mérkőzéseink ezen a napon:

1931. Sokol Belgrád – Ferencváros 1-7, nemzetközi barátságos
1934. Ulm válogatott – Ferencváros 2-5, nemzetközi barátságos
1940. Ankarai kerületi válogatott – Ferencváros 3-1, nemzetközi barátságos
1962. Colo-Colo – Ferencváros 2:1, Nemzetközi torna

Összes díjmérkőzés: 4 mérkőzés, 2 győzelem, 2 vereség, 14-8 gólkülönbség

“A Ferencváros pompás játékkal és hatalmas gólaránnyal győzte le a belgrádi futball új csillagát. A Ferencváros a sokáig emlékezetes olasz túra után hazai talajra tette a lábát, számára ez jelentette a varázst, amitől megújhodik az ereje. Így volna szép és gyönyörűséges a modern időkbe átigazí­tott mese, ha a Ferencváros történetesen már olasz földön is nem talált volna magára ama bizonyos bolognai mérkőzésen, amely már mutatni kezdte, hogy nem lehetett annyira egészen földhöz vágni a ferencvárosi csapatot, hogy azután többé ne tudjon a maga erejéből felemelkedni.” (1931 – Sokol)

Utolsó túramérkőzésén már 3:0-ra vezetett, amikor a fáradtságtól visszaesett és két dugót kapott, a hajrában azonban újra feltámadt a Fradi (1934 – Ulm válogatott)

“A Ferencváros sehogysem tud lábrakapni. Az ankarai katonai csapatot 6:4-re legyőzte ugyan, a négy beszedett gól azonban pontosan jelzi a zöld-fehér védelem immár krónikus gyengedését. Másnap vereséget szenvedett a Fradi Ankara válogatottjától. Sajnos, már a Balkánon is vernek bennünket…” (1940 – Ankara kerületi válogatott)

“A Chile fővárosában, Santiagóban megrendezésre került négyes labdarúgó-torna küzdelmei a brazil Botafogo, a chilei Colo-Colo, a belgrádi Crvena Zvezda és a Ferencváros együttesének részvételével szombaton este kezdődtek meg a Estadio Nacional gyepén. A zöld-fehérek csapata most már kiegészült a válogatott portyáján résztvettekkel győzte le a Colo-Colo csapatát. A mezőny legjobb játékosának Mátrai bizonyult, aki különösen a második félidőben emelkedett ki, amikor a középhátvéd szerepét töltötte be. A támadósorban a Németh, Orosz, Fenyvesi dr. szárny játéka aratott méltán elismerést. Gyors, szellemes, sok mozgásos megoldásaikat sokszor megtapsolta a közönség.” (1962 – Colo-Colo)

Valahol Dél-Amerikában (fotó: Kocsis György gyűjteményéből)

Valahol Dél-Amerikában (fotó: Kocsis György gyűjteményéből)

4 hozzászólás a(z) A Fradi naptára, január 7. bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ