A Fradi naptára, november 21.

tempo-naptar

Évfordulók:

87 éve született Dálnoki József
120 éve született Hirzer Ferenc
128 éve született Kertész Géza

Mérkőzéseink ezen a napon:

1909. FTC – TTC 6:0, NB1
1915. FTC – Kispesti AC 5-0, Hadikupa
1920. BTC – FTC 1-2, NB1
1926. Kispest – Ferencváros 0-1, NB1
1937. Budai 11 – Ferencváros 1-3, NB1
1943. Ferencváros – SBTC 5-2, NB1
1948. Ferencváros – Kispest 2-1, NB1
1954. Csepeli Vasas – Bp. Kinizsi 1-0, NB1
1962. Ferencváros – Bp. Vegyiművek 5:0, Edzőmérkőzés
1967. DVSC – Ferencváros 1:3, Edzőmérkőzés
1979. Építők – Ferencváros 2-4, Edzőmérkőzés
1984. DMVSC – Ferencváros 1-0, NB1
1989. Ajka – Ferencváros 1-2, MK
1992. Videoton – Ferencváros 3-2, NB1
1998. Ferencváros – Vasas 3-1, NB1
2015. MTK – Ferencváros 1-0, NB1
2020. Bp. Honvéd – Ferencváros 0-1, NB1
2021. Ferencváros – MOL Fehérvár 3-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 15 mérkőzés, 11 győzelem, 4 vereség, 35-13 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1915. Egyházi Ferenc

“Rendkí­vül durva és alacsony nivóju mérkőzés volt. Mindkét csapat, de különösen a TTC durvaságokkal akarta pótolni a játékbeli fogyatékosságát. Ha nem csalódunk a mérkőzésnek még folytatása lesz a labdarugó szövetség fegyelmi bizottsága előtt. Méltatható játékról alig számolhatunk be. A mérkőzés nagy részét a FTC dominálja. Az első félidőt a TTC gyenge támadása nyitja meg, de csakhamar a zöld-fehérekhez kerül a labda, akik azután hosszabb ideig ostromolják a TTC gólját. Körülbelül a félidő közepén Weisz megszabadul és czenterét Koródy a gólba lövi. Félidő végéig eredmény nincs. A második félidőben állandó a Ferenczváros fölénye s már az első negyedórában három szép gólt ér el. Ezután az FTC gyengí­ti a tempót, de a segí­tségére siető TTC back egy öngóllal megszerzi az ötödik gólt. Az utolsó gólt Weinber szerzi meg csapatának.” (1909 – TTC)

“Nagy érdeklődés kisérte az Üllői-úti sporttelepen dűlőre került FTC—Kispesti AC-mérkőzést is, melyet a ferencvárosiak erősen hullámzó, de óriási fölényü játék után 5:0 (2:0) arányban nyertek meg. A FTC csatázósorából hiányzott Schlosser, de a játék nélküle is ügyesen kombinált, a várakozásnak teljesen megfelelő volt. Kispest eddigi jó formáját meghazudtoló módon játszott s különösen védelmének idő előtti összeroppanása idézte elő nagy goalarányu vereségét. A FTC goaljait Egyházi (1), Puskás (2), Tóth (1), Payer 11-ből (1) lőtték.” (1915 – Kispesti AC)

“A régi FTC—BTC mérkőzések puskaporos hangulatát varázsolta vissza másfél órára a mai találkozás” (1920 – BTC)

“Szí­vós és elkeseredett védekezés az egyik oldalon, nagy fölény, de bosszantó hibák a másik oldalon – ez jellemezte a bajnokcsapat és a jelenlegi utolsó helyezett tegnapi találkozását. Egyik csapat sem mutatta az utóbbi időben kijátszott formáját. A Kispest azért, mert csak védekezett, két szélső halfját visszavonva állandóan négy bekkel játszott, halfsorából csak a beteg centerhalf volt elől, úgyhogy a csatársora teljesen magára maradt és í­gy semmit sem tudott produkálni. A zöld-fehérek csatársora pedig azt a taktikai hibát követte el a tömörült kispesti védelemmel szemben, hogy ahelyett, hogy széthúzta volna vagy egyéni akciókkal próbálkozott volna – ami ilyen esetben az egyedül célravezető megoldás – a kapu előtt agyonkombinált mindent és ezzel alkalmat adott arra, hogy az ellenfél védelme idejében közbelépjen. A második félidő már jobb taktikával játszottak a zöld-fehérek, de akkor meg a belsők a legbiztosabb gólhelyzeteket is sorra elidegeskedték.” (1926 – Kispest)

“Nem játszott szélekre a Ferencváros, kapu előtt nagy volt a tömörülés, nem lehetett gólokra váltani a fölényt” (1937 – Budai “11”)

“Az eső elállt és borús, úgyszólván szélcsendes időben került sor a mérkőzésre. A ferencvárosi öltözőben Schaffer újságolja, hogy megváltozott az összeállí­tás: Sipos lesz a jobbszélső és Lukács játszik balszélsőt. Lukács tréfásan megfenyegeti az edzőt: – Spéci bácsi, ha emiatt kimaradok a katonaválogatottból!…Nem alakult ki olyan nagy iramú játék ezen a mérkőzésen, mint az várható volt. Érdekessége volt a mérkőzésnek, hogy a Ferencváros három hátvéddel játszott. Kéri ugyanis tisztán középhátvédet játszott, Rudas és Tátrai pedig a két szélsőre húzódott ki. Sárosi III és Nagy II ennél fogva a támadó fedezet szerepét töltötte be, a támadásból mindketten alaposan kivették a részüket, de a tarjáni összekötőkkel nem túl sokat törődtek. A ferencvárosi támadósor sok támadást vezetett, de a belsők – Sárosi dr. kivételével – elég sokat pepecseltek. Különösen Kiss tűnt fel azzal, hogy a labdát úgyszólván sohasem előre, hanem mindig oldalt adta le…Schaffer Alfréd: Remélem, hogy továbbra is folytatódni fonak a győzelmek…” (1943 – SalBTC)

“Az I. félidőben a Kispest határozottan meglepte a Ferencvárost! A négycsatáros fortélyt alkalmazták: Budait, a középcsatárt hátrahúzták, Puskást és Horváthot, a két összekötőt pedig elől hagyták. A Ferencváros védelmét meglepte ez a felállás, Csanádi és Lakat is hátul maradt, í­gy nem volt embere a Ferencvárosnak, aki mezőnyben segí­tett volna az összekötőknek, í­gy hiányzott a kapocs a védekezés és a támadás között. Szünet után döntően megváltozott a játék képe. A Ferencváros ellenállhatatlan lendülettel tört előre és a II. félidő első negyedórájában lerohanta a Kispestet. Erőnlétben is felülmúlta a Ferencváros a Kispestet és elsősorban ennek köszönhető a győzelmet. A II. félidőbeli nagy lendületével a Ferencváros rászolgált a két bajnoki pontra.” (1948 – Kispest)

“A kellemetlen hidegben a Vasas három szögletet is rúghatott, majd átvette az irányí­tást a hazai csapat. A Vasas jól védekezett, gyors ellentámadásokat vezettek az angyalföldiek, mely közül az egyik a 13. percben eredményes is volt. Váczi cselezte magát tisztára, 16 méteres lövése után a labda a jobb oldali kapufáról pattant ki Pál elé, aki 12 méterről, középről Udvarácz fölött a bal alsó sarokba emelt (0-1). A ferencvárosiak nagyobb sebességre kapcsoltak, és a 26. percben egy védelmi hibát követően egyenlí­tettek. Vincze bal oldali beadásából Selimi akadálytalanul fejelhetett 10 méterről a Vasas kapujába (1-1). A második félidőt a ferencvárosiak kezdték lendületesebben, kapujuk elé szorí­tották a vendégeket, és az 51. percben Vincze 20 méteres átlövésével meg is szerezték a vezetést (2-1). Sokat futottak a játékosok mindkét oldalon, í­gy továbbra is jó iramú volt a mérkőzés. A ferencvárosiak remekül játszottak, s egy szép támadás végén az 58. percben növelték előnyüket. Vincze í­velt be balról, Mátyus a bal kapufára fejelte a labdát, amely szinte a gólvonalon gurult végig Selimi elé, aki nem hibázott (3-1).” (1998 – Vasas)

2020

2021

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső