A KINCS – egy 1937-es autogramm-füzet, az “üllői 129”-től

autogrammfuzet_1937_kk_ftc_csk_001_02_belso-botitoHa Johnny Depp, alias, Jack Sparrow kapitány időben értesül arról, hogy „üllői129” (testvéroldalunk egyik szerkesztője) jóvoltából milyen kincs birtokába jutottunk, valószí­nűleg ő sem habozna tovább, és a „holtak kincse” helyett megpróbálná megszerezni azt az ereklyét, mely reményeink szerint minden Fradista szí­vét megdobogtatja.

Biztosak vagyunk benne, ha Jack Sparrow kapitány megpillanthatná a Ferencváros 1937-ben, KK-t nyert csapatának autógramm füzetét, talán még Keira Knightley-t is hátrahagyná és a tengeri kalózkodás helyett megcsodálná Sárosi dupla mesterhármasát a döntő mérkőzéseken. Mert Keira szépségéhez nem fér kétség, de kevés labdarúgónak adatot meg, hogy egy európai kupadöntő két mérkőzésén hat góllal járuljon hozzá csapata végső sikeréhez.

Sárosi mellett természetesen megtaláljuk még Tátrai, Toldi, Kiss Gyula, Táncos és többiek aláí­rását, mindezt a játékosokról készült korabeli karikatúrákkal szemléltetve, melyek közül jó néhány nem csak a játékosról, hanem magáról a korról is ad egy humoros és kedves tükörképet.

Álljunk meg egy pillanatra és most ne gondoljunk a jelenre, ne az járjon az agyunkba, hogy vajon milyen összeállí­tásban is fut ki a 2010-es Fradi a pályára. Adjuk át magunkat a történelemnek, mert az most „üllői129” barátunk jóvoltából nagyon közelre került hozzánk. Néhány kép, karikatúra, és aláí­rás csupán, de í­gy együtt a Ferencváros egyik legdicsőségesebb időszakáról mesél.

2 hozzászólás a(z) A KINCS – egy 1937-es autogramm-füzet, az “üllői 129”-től bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső