A MOB. hatos tornája

MOB serleg

Olympiai Football-torna. Budapest, 1904. junius 19.

I. Budapesti Torna-Club A.
II. Ferenczvárosi Torna Club B.
III. Magyar Athletikai Club A.
IV. Magyar Athletikai Club B.

A mult vasárnap rendezte a Magyar Olimpiai Bizottság football-tornáját a millennáris pályán. A M. O. B.-nak a vivóakadémia után ez már a második sportünnepe, amelyet az olimpiai versenyzők kiküldetése javára rendezett. Azonban, ha az első hozott is vagy 100 koronát, ez a football-torna nem járt valami különös anyagi eredménynyel, mert a késői szezon miatt sem a közönség, sem a sportkörök érdeklődése nem volt kielégí­tő.

A tornára a FTC., a BTC., MAC., MUE., Postások két-két, a BAK. pedig egy csapatot nevezett be, összesen tehát 11 csapat vett részt. A mérkőzéseket az ilyen tornáknál amúgy is szokásos véletlen eseteken kí­vül nagyon befolyásolta az az orkánszerű szél, amely egész nap zavarta a játékot, anynyira, hogy sokszor az egész pálya valósággal porfelhőbon úszott. A csapatokon általában már a nyári pihenő kezdete látszott. Szép formát mutatott mégis a BTC., a FTC., a MAC. és a Postások csapata. A tornát a BTC. A) csapata nyerte meg, erős küzdelem után. a Ferencváros ellen. A harmadik és negyedik helyet a MAC. jó formában levő csapatai foglalták el. Részletes eredmények a következők:

Első forduló:

B. A. K. 2:1 győz F. T. C. A) ellen. B. A. K kezdi a játékot széllel és állandóan támad. Négy kornert rúg egymásután, de eredmény nélkül. A második félidő második perczében Pokorny megszerzi a vezető goalt, a mit az ötödik perczben Halász (B. A. K.) kiegyenlí­t. Az 5:5 perczes idő eredményt nem hoz. A meghosszabbí­tott időben nagy küzdelem után B. A. K. megszerzi a döntő goalt, mire a mérkőzés véget ér. B. A. K. egyik legszebb mérkőzést produkálja.

F. T. C. B) 3:0 győz Postás B) felett. Ez az előmérkőzések legnagyobb arányú győzelme. F. T. C. B) váratlan szép energikus játékot mutat be. Fölénye a Postás felett nagy. Minden támadása veszélyes és eredményes. Postás a kapust kivévén, jobban játszik mint A) csapata. Az első perczben Postás kapus a labdával együtt begurul a kapuba. Az 5-ik perczben esik a második goal, illetve Varga bepofozza a labdát saját kapujába. A harmadik goal védhetetlen volt.

Második forduló:

F. T. C. B) 2:0 győz B. T. C. B) felett. B. T. C. kezd széllel. Támad is némi fölénynyel. Forduló után mindjárt az első perczben F. T. C. egy goalt szerez. Később B. T. C. ellen fault miatt a bí­ró büntető rúgást ad, a mely a második goalt eredményezi Bródy faultja miatt adott szigorí­tott szabadrúgást B. T. C. érvényesí­teni nem tudja.

B. T. C. A) 1:0 győz F. T. C. B) felett. F. T. C. kezdi a játékot széllel. Játék hol az egyik, hol a másik kapu előtt folyik. Az egész mérkőzésen meglátszik, hogy a középmérkőzés két legerősebb csapata került össze. Mindkettő legnagyobb vehemencziával játszik. Első félidő eredménytelen. Második félidőben Oláh megszerzi csapatának a győzelmet.

Döntő mérkőzés az első helyért: BTC. A) — MAC. A) 1:0.

Második és harmadik helyért:

F. T. C. B) 2:0 győz M. A. C. A) felett. F. T. C.-nak nem nagy fáradtságába kerül a már kifáradt M. A. C. felett 2:0 arányban győzelmet aratni. Az első, második és harmadik dí­j sorsa ezen mérkőzésekkel el lett döntve.

Helyezés:

Elsőnek a BTC. dí­szí­tett ezüst érmei. 1. BTC. A). Izsó —Nyilasi, Fehéri—Sárközi, Schneider, Oláh.
Másodiknak a MTK. nagy ezüst érmei. 2. FTC. B) Weinbeer — Lissauer, Bródi—Scheibel, Pokorny—Kovács.
Harmadiknak a MAC. ezüst érmei. 3. MAC. A) Wangel II.—Mészáros, Bayer —Medgyessy, Vincze, Riedl.
Negyediknek a BTC. bronzérmei. 4. MAC. B) Terray—Höfle, Veres II.—Kraft I., Kraft II., Schöffer.

(Nemzeti Sport & Sport-Világ alapján, 1904. június 26.)

2 hozzászólás a(z) A MOB. hatos tornája bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső