A Nyí­l

hoppe_szabo-a_nyil

Az Š°ttörőstadion csapatától a Ferencvároson keresztül az Austria Wienig! Közben folyamatosan magyar válogatott! Ez Nyilasi Tibor labdarúgó-pályafutásának vezérfonala …

Alig vitatható, hogy Nyilasi Tibor a magyar labdarúgás elmúlt évtizedének egyik legszí­nesebb, legkedveltebb és egyben legtöbbet vitatott alakja!

Én — érthető módon — a zöld-fehér szí­nekben sikert sikerre halmozó Nyilasival kapcsolatban elfogult vagyok, hiszen mindketten ugyanahhoz a „nagy családhoz” tartozunk, amelynek neve: FERENCVÁROS!

Igaz ez még akkor is, ha napjainkban — a bécsi profivilágban — az Austria Wien csapatában ontja a gólokat és cseleivel, elegáns játékával a „sógorok” szurkolóit bűvöli. Megismételve hazai mesterlövészi sikerét, gólkirály lett az osztrák labdarúgás élvonalában is.

Nyilasi Tibor pályafutását szárnybontogatása óta féltő szeretettel kí­sérem és figyelem ma is.

Aggódtam, hogy ez a kivételes tehetségű — a magánéletében is szimpatikus fiatalember — nehogy belekerüljön az átlag labdarúgó szürkeségébe, a magyar labdarúgást körülvevő talányos ingoványba. Nagy örömömre szolgál, hogy egy „megtorpanástól” eltekintve, pályafutása töretlenül í­vel felfelé, s a csúcs — talán — még csak ezután következik!

Büszkeséggel és örömmel tölt el az az érzés, hogy a régi Fradi-hagyományok folytatójaként külföldön is öregbí­ti a magyar labdaművészek hí­rnevét, tekintélyét.

A magyar labdarúgó-válogatott kapitányaként sokat tett és tehet, hogy a hazai labdarúgás hí­vei végre felhőtlen égboltot láthassanak maguk felett.

Ha egy játékosról pályafutásának befejezése előtt könyv jelenik meg, úgy ez már magában is minősí­ti teljesí­tményét, és biztos jele annak, hogy arra a nagyközönség igényt tart.

Biztos vagyok benne, hogy a könyv olvasói nem csalatkoznak, mert várakozásuknak megfelelően sok érdekes, a nagyközönség számára többnyire ismeretlen dolgok és események rendkí­vül érdekes és szí­nes rendszerezését kapják.

A könyv lebilincselő olvasmány azok számára is, akik nem kötődnek érzelmi szálakkal a sármőr „Nyí­l”-hoz, csak egyszerűen szeretik a magyar labdarúgást, és kí­váncsiak egy kiemelkedő képességű labdarúgó „focista” és magánéletének rejtelmeire — hétköznapjaira.

A könyv szerencsés szerkesztése (beszélgetések Nyilasival, vélemények jónevű újságí­rók és szakemberek tollából, statisztikák a mérkőzéseiről, góljainak leí­rásai és végül a jó érzékkel összeválogatott képanyag) lehetővé teszi, hogy mindenki érdeklődésének megfelelő információt kaphasson a magyar labdarúgó-válogatott kapitányáról.

Hálás és megtisztelő feladatomnak tettem eleget, amikor e néhány gondolattal, rövid bevezetővel olyan könyvet ajánlok az olvasó figyelmébe, amelyben a labdarúgást kedvelő szurkoló megtalálja mindazt, ami a labdarúgást és annak jeles képviselőjét — Nyilasi Tibort — érdekessé, mindig izgalmassá és figyelemre méltóvá teszi.

Toldi Géza

Szerzők: Hoppe Pál, Szabó Ferenc
Kiadó: Lapkiadó Vállalat – 1984

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső