A sajtótájékoztatóról – Short marad a vezetőedző

img_8737

A Ferencváros labdarúgó csapata péntek délután sajtótájékoztatót tartott, ahol az egyik fő téma a regisztrációs kártya bevezetése volt.

Berki Krisztián vezérigazgató aztán a szurkolói regisztrációról adott tájékoztatást: „Fontos kiemelni, hogy a szurkolói kártyát mi nem szankciónak, nem most, nem ebben a stadionban akartuk bevezetni. Ezt egy kedvezményekre és előnyökre feljogosí­tó klubkártyának szántuk, de az élet, a múlt sajnálatos történései közbe szóltak, í­gy nem maradt más, ezt az utat kellett választanunk. Az új stadionban kivántuk bevezetni és az ismert problémák miatt plusz kiadásunk van ebben a stadionban, mikor üzletileg teljesen értelmetlen a jelenlegi stadionba pénzt invesztálni. Bár az FTC Magyarországon elsőként vezeti be ezt a beléptetési módszert, mégsem lesz egyedülálló, mivel az MLSZ már a nyári meccseken, az élvonalbeli csapatok 2011-től alkalmazzák majd a regisztrációs kártyát. Örömmel jelenthetjük be, hogy immár több mint 4000-en regisztráltak, ami azt mutatja, hogy a szurkolók elfogadták és megértették a kártya fontosságát.”

Dr. Arne Gobert, a Luther Gobert Fest és Társa Ügyvédi Iroda képviseletében ezt követően elmondta, hogy a kártya bevezetésének jogi lehetőségeit alaposan körüljárták, és minden szempontból figyelembe vették az adatvédelmi szabályozást. A nemzetközi iroda képvidelője kiemelte, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy az adatokat minden körülmények között megvédjék az illetéktelenektől.

Téglás Sándor biztonsági igazgató elmondta, hogy alapjaiban csak a kártyaolvasó rendszer változik meg, az eddigi vonalkód helyett ugyanis chippes belépőket bocsátanak ki, de marad a 24 belépési pont a stadionba. Megerősí­tették az egyes szektorelválasztókat, modernizálták a vésznyitó kapukat, illetve személyazonosí­tásra is alkalmas kamerarendszert szereltek fel a rendőrség előí­rása szerint, í­gy minden adott a biztonságos mérkőzés megrendezéséhez.

Craig Short vezetőedző a csapatról és a felkészülésről beszélt, valamint kiemelte, hogy az új igazolásokkal nagyon elégedett. Szerinte szükség volt már olyan rutinosabb játékosokra, akik a fiatalokkal szemben jobban bí­rják a nyomást. Craig Short egyébként hivatalosan maradhat az FTC vezetőedzője, amennyiben teljesí­ti a Magyar Labdarúgó Szövetség előí­rását, azaz beiratkozik a pro licences tanfolyamra, és erről a Ferencváros bemutatja az í­rásos igazolást az MLSZ-nek. Craig Short jelenleg az angol A licencet végzi, júliustól kell elkezdenie a pro licencet, amelyet hét hónap alatt kell elvégeznie.

Dave McCarthy a sajtótájékoztató zárásaként röviden értékelte a csapat máltai edzőtáborozását, kiemelve, hogy mind a csapategységnek mind pedig a szakmai szempontoknak tökéletesen megfelelt a kéthetes felkészülési időszak.

(FTC Press)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ