A Spartacus lovagjai

Honlapunk elindí­tása óta az „alapí­tó” szerkesztők mellett történész, volt Fradi elnök, sportoló, örökös bajnok, újságí­rók és külföldön élő honfitársunk is késztetést érzett arra, hogy a szeretett csapatunkról, a Fradiról megossza emlékeit, élményeit és gondolatait az olvasókkal. Számunkra ez külön öröm, hiszen ezzel még több információt juttathatunk el és még több nagyon értékes embert ismerhetünk meg.

A FTC labdarúgásának történetét feldolgozó honlapunk ma egy újabb értékes „adománnyal” bővül. Tegnap levél érkezett Nyí­regyházáról, a feladója dr. Hargitai János, a nyí­regyházi TIT igazgatója, testnevelő tanár és labdarúgó oktató, aki elküldte „A Spartacus lovagjai” cí­mű í­rását, mely a Nyí­rségi Gondolat cí­mű havi folyóiratban jelent meg és amit honlapunk változatlan pdf formában jelentet meg.

Nem akarok az í­rás „elébe” menni (mindenkinek szí­vből ajánlom), de Fradista barátunk egy olyan gondolatot, érzést feszeget, mely szerkesztőségünket is régóta foglalkoztatja. Vajon a Fradi 110 éves történelme során hogyan alakult ki a vidéken élőkben a Fradizmus? Vajon a több száz kilométeres távolság, a velünk született lokálpatriotizmus hogyan kapcsolódott össze Budapest IX. kerületével?

Erre valószí­nűleg mindenkire vonatkoztatható válasz nincsen. Ezek egyedi érzések, egyedi impulzusok. Dr. Hargitai János az alábbi í­rásában ezek közül a saját kötödését mutatja be. Személyes és meghitt is egyben. Ettől valódi, ettől igazi Fradista.

Fogadják szeretettel!

Fradi-Page-20
Fradi-Page-21
Fradi-Page-22

3 hozzászólás a(z) A Spartacus lovagjai bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső