A Springer-szobor mától ismét ott van sportolóink otthonában

Az Albert Stadion épí­tési munkálatai miatt a múlt hét pénteken szállí­tották át a Ferencvárosi Torna Club egyik fő jelképét, a Springer-szobrot egyesületünk új otthonába, a Népligeti Sportcentrumba.

Klubunk fő motí­vuma hamar megtalálta helyét szakosztályaink mellett. A Springer-szobrot ma délután avatták fel a Népligetben, az eseményen részt vettek többek között legendáink, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, az FTC Baráti Kör, valamint az FTC U11-es labdarúgó-csapata.

(Fotó: Szántay Balázs)

Az ünnepélyes keretek között zajló esemény a Fradi-indulóval kezdődött, ezután az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál mondott beszédet, majd Takács Tibor, Rudas Ferenc és Springer Miklós emlékezett.

(Fotó: Szántay Balázs)

Orosz Pál (FTC Zrt. vezérigazgató): – Nagy megtiszteltetés, hogy a mai napon itt lehetek. Úgy gondolom, ha Springer Ferenc látná a mai, Ferencvárosban folyó munkát, akkor örömmel tekintene a klubra. A célunk, hogy nemzetközi szí­ntéren is erős egyesületté váljunk, olyanná, amilyenek régen is voltunk. Bárhol tárgyalok a világban, mindig szeretettel fogadnak, és megkérdezik: hol voltunk az elmúlt években? Azt szoktam válaszolni, hogy nehéz időket hagytunk magunk mögött, de biztos vagyok benne, hogy a jövőnk fényes lesz.

Takács Tibor (Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület, elnök): – A mai napon folytonosságot ünnepelhetünk, ami mindig is a Ferencváros erőssége volt. A Springer-szobor itt is fő szimbóluma lesz a Ferencvárosnak. Amikor a régi időkben, a szoborral méltatlanul bántak, Dalnoki Jenő volt az, aki megmentette ezt az utókor számára, í­gy neki is köszönettel tartozunk ma.

Rudas Ferenc (FTC Baráti Kör, elnök): – Bí­zunk benne, hogy a Springer szobor és maga a Ferencváros is – amely sokszor hasonló utat járt be a szoborral – olyan helyre került, amely méltó lesz mindörökké.

(Fotó: Szántay Balázs)

Springer Miklós (az FTC alapí­tójának unokája): – Az őseimtől kezdve a Fradi-családot épí­tettük, és az én gyermekeimnek is ez a feladatuk. A Ferencváros valóban egy igazi család, ebben kell mindig többnek lennünk, mint a többi egyesület. Sokszor előfordult a történelem folyamán, hogy a Ferencváros nem tartozott a rendszer kedvencei közé, de az együttes szurkolói mindig, minden nehézségen tovább lendí­tették a Fradit. Emiatt is tanulhattuk meg, hogy sosem szabad feladnunk, segí­tenünk kell egymást, hiszen együtt vagyunk erősek.

(forrás: fradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső