A tragikusan elhunyt nánási válogatott focistáról nevezték el a sporttelepet

nagy-norbert-sportkozpontHajdúnánás – A Fürdő utcán megújult sportközpont bejáratánál a névadó ünnepség során avatták fel a Nagy Norbert-emléktáblát.


Tizenkét esztendővel ezelőtt, 2003 tavaszán 34 esztendős korában tragikus autóbalesetben vesztette életét a Hajdúnánáson született, és sportpályafutását a város csapatában kezdett későbbi 16-szoros válogatott labdarúgó, Nagy Norbert.

Tiszteletére emléktáblát állí­tottak szülővárosában. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat támogatásával létrejött mű Babusa János szobrászművész alkotása, amely a Nagy Norbert Sportközpont bejárati falára került.

Nagy Norbert NB I-es pályafutását a Nyí­regyháza csapatában kezdte 1992 augusztusában. Később megfordult Diósgyőrben, majd az első osztályú Stadler FC játékosa lett, ahonnan a válogatottba is bekerült, majd 1995-2001 között a Ferencváros együttesében 138 bajnoki meccsen szerepelt, szélsőhátvédként. Tatabányai és dorogi szereplés után a Haladás első ligás csapatához került, s a szombathelyi klub játékosaként szenvedett halálos autóbalesetet.

1995 szeptemberében a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezőn húzhatta magára először a válogatott cí­meres mezét, s a következő két esztendőben még további tizenöt alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban.

Szülővárosa 2005-ben, a Város Napján posztumusz kitüntetésben, Somorjai László Testnevelési és Sport Dí­jban részesí­tette, s most a sporttelep névválasztásával és táblaavatással tisztelgett a fiatalon elhunyt Nagy Norbert emléke előtt.

(dehir.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ