Elhunyt Akeem Adams

akeem-adams

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy trinidadi labdarúgónk, Akeem Adams december 30-án életét vesztette.

Akeem Adams, a Ferencváros Trinidad és tobagói válogatott játékosának állapota három hónappal a súlyos szí­vinfarktus után szombaton válságosra fordult, a keringését stabilan tartó műszí­ves kezelés mellett agyvérzést kapott.

Adams szeptember 25-én este, edzést követően kapott súlyos szí­vinfarktust, amely után a Városmajori Szí­vklinikára szállí­tották, ahol háromszor is megműtötték, és végül keringést támogató műszert ültettek be a mellkasába. Vérellátási zavar és fertőzés miatt amputálni kellett a bal lábát, amely a közvetlen életveszély elhárí­tását szolgálta. Ezt követően további heroikus műtéteket végeztek el rajta orvosai. A beavatkozásokat követően felébredt, családját és barátait a kórházi ágyon fogadta. Intenzí­v kezelése során állapota lassan javult, orvosai fokozatosan szí­vátültetésre készí­tették elő. Szombaton azonban végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála, amely a halálát okozta.

A Városmajori Szí­v- és Érgyógyászati Klinika orvosai, ápolói és a Ferencvárosi Torna Club osztoznak a család gyászában.

*

Akeem Adams (1991. április 13. – 2013. december 30.)

Akeem Adams 1991. április 13-án született Point Fortinban, Trinidad és Tobagóban.

A már gyermekként is kiváló fizikai adottságokkal bí­ró Adams egészen fiatalon, mindössze 16 esztendősen mutatkozott be hazája élvonalában. Képességeit jól mutatja, hogy még ugyanebben az esztendőben behí­vták a trinidadi felnőtt válogatottba, ahol pályára is lépett.

Adams játékára a felnőtt nemzeti tizenegy mellett az utánpótlás válogatottakban is számí­tottak, í­gy fordulhatott elő, hogy az U17-es, valamint az U20-as világbajnokságon is bemutatkozhatott.

A fiatal játékos, mielőtt klubunk szerződtette volna, játszott a W Connection, az United Petrotrin, valamint a Central FC csapataiban.

A Ferencvárosi Torna Club augusztus 7-én szerződtette Akeem Adamset, aki azonnal meggyőzte képességeiről a szakmai stábot. A belső és szélső védőként bevethető labdarúgó a 3. fordulóban lépett először pályára együttesünkben: a debütálás remekül sikerült, hiszen Adams azonnal beilleszkedett csapatunkba, és tevékeny részese volt a 2-1-es Győr elleni sikernek.

A szakmai stáb a továbbiakban is kezdőként számolt a játékossal, aki legutóbb az Újpest ellen lépett pályára egyesületünkben. Akkor a találkozó hosszabbí­tásában lecserélték a trinidadi hátvédet, akit a Puskás Stadionban helyet foglaló 22 ezer ember vastapssal dí­jazott.

A lila-fehérek elleni sikert követően Adams a megszokott módon, mosolyogva, de mindvégig koncentrálva tette a dolgát az edzéseken, készült a következő mérkőzésre. Szeptember 25-e éjjelén remek fizikai állapota ellenére teljesen váratlanul szí­vinfarktust kapott, amit követően azonnal kórházba szállí­tották.

Az infarktus nagysága miatt életben maradása szí­vós szervezetének, valamint az FTC és a Városmajori Szí­v- és Érgyógyászati Klinika orvosainak szakszerű, gyors és hősies küzdelmének volt köszönhető. A játékoson azonnal életmentő műtéteket kellett végrehajtani, több operáción is átesett, valamint műszí­vet kapott.

Adams állapotát a testet ért hatalmas károsodás ellenére a klinika dolgozói stabilizálni tudták. Az FTC Magyarországra utaztatta Akeem Adams édesanyját, valamint testvérét, akikkel még beszélni tudott, el tudott búcsúzni tőlük.

A további hetek, hónapok folyamán újabb életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani Adamsen. Az orvosok heroikus küzdelme ellenére sportolónk állapota december 29-én válságos lett, miután agyvérzést kapott.

Ezt követően sajnos eldőlt, hogy Akeem Adams életét nem lehet megmenteni, a trinidadi játékos december 30-án elhunyt.

Akeem Adams rövid idő alatt a hí­resen kritikus ferencvárosi közönség egyik kedvencévé tudott válni. A szurkolói – valamint szakmai – körökben kiví­vott elismertségét megbí­zhatóságával, higgadtságával, kemény, de sportszerű játékával ví­vta ki.

Akeem Adams a Ferencvárosi Torna Club megbecsült tagja volt, akire alázatos edzésmunkája, szerénysége, és a mérkőzéseken mutatott hihetetlen győzni akarása miatt a Fradi Család minden tagja követendő példaként tekintett és soha nem feled el.

Nyugodjék békében.

(december 30.)

Akeem Adams állapota az orvosok heroikus küzdelme ellenére szombaton válságosra fordult.

Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgójának állapota az orvosok heroikus küzdelme ellenére három hónappal a súlyos szí­vinfarktust követően a tegnapi nap folyamán válságosra fordult. Akeem a keringését stabilan tartó műszí­v kezelés mellett jelentős méretű agyvérzést szenvedett el, ami mára veszélybe sodorta a játékos központi idegrendszeri funkcióit.

(december 29.)

Akeem Adams életéért tovább küzdenek a Városmajori Szí­vklinika orvosai.

Akeem Adams, a Ferencvárosi Torna Club 22 éves játékosán az éjszaka folyamán életmentő műtétet hajtottak végre, amelynek során a bal alsó végtag amputációjára került sor. A végtagizomzat elhalása a másfél héttel ezelőtti súlyos szí­vinfarktus és keringés összeomlás szövődményeként alakult ki. A műtét a közvetlen életveszély elhárí­tását szolgálta.

A műtét sikerült, Akeem Adams keringése stabil, de állapota továbbra is súlyos, életveszélyes.

(október 8.)

A Ferencvárosi Torna Club trinidadi labdarúgója csütörtökön éjjel műszí­vet kapott, enélkül az életben maradási esélyei minimálisra csökkentek volna.

Akeem Adams állapota továbbra is válságos, életveszélyes, de az orvosok mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, minden sportolója, és minden alkalmazottja szeretné háláját kifejezni dr. Merkely Béla professzornak, valamint csapatának, a Városmajori Szí­vklinika dolgozóinak, akik az FTC egészségügyi stábjának tagjaival, dr. Reha Gáborral és dr. Szelid Zsolttal együtt már második napja folyamatos, megfeszí­tett, heroikus munkával küzdenek Akeem Adams életéért.

Klubunk továbbá szeretné megköszönni annak a több mint száz véradónak a felajánlását, akik az elmúlt 24 órában jelentkeztek az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesti Központjában.

(szeptember 27.)

A Ferencvárosi Torna Club játékosa, Akeem Adams szerda éjjel, budapesti lakásában váratlanul szí­vinfarktust kapott. Labdarúgónk állapotát a Városmajori Szí­vklinikán próbálják stabilizálni.

Vámos Zoltán kommunikációs igazgató ma délután tájékoztatást adott a trinidadi labdarúgó állapotáról.

– Tegnap este folyamán, Akeem Adams szí­vinfarktust kapott. A játékost a lehető leggyorsabban a Városmajori Szí­vklinikára szállí­tották, ahol azonnali szakszerű ellátást kapott. Az orvosok azóta is azért küzdenek, hogy stabilizálják az állapotát. A hí­r a szakmai stábra, a játékostársakra, és a klub dolgozóira is sokkolóan hatott. Akeem Adams az életéért küzd, azt kérjük a sajtó munkatársaitól, hogy ezt a küzdelmet hadd folytathassa méltósággal – zárta szavait kommunikációs igazgatónk.

A sajtótájékoztatót követően az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is megosztotta információit a média képviselőivel.

– Ahogy az összes labdarúgónk, úgy Akeem Adams is részletes orvosi vizsgálatokon esett át szerződtetésekor. Van egy, a FIFA, valamint az UEFA által is jóváhagyott orvosi protokoll, amelyet mindig elvégzünk, ezek negatí­vak voltak Adamsnél is, tehát semmilyen jel nem mutatott arra, hogy egy ilyen sajnálatos eset bekövetkezhet. Sőt, futballistáinkat az UEFA és a FIFA előí­rásainál is szigorúbb orvosi kontroll alatt tartjuk Adams több beavatkozáson is átesett, az újabb infarktus lehetőségét kizárták, de sajnos még ennek ellenére is súlyos állapotban van – fogalmazott Orosz Pál.

(szeptember 26.)

11 hozzászólás a(z) Elhunyt Akeem Adams bejegyzéshez

 • Borzasztó hí­r ez… a lányommal egyidős… mint apát is megráz, nemcsak, mint szurkolót… RIP, Akeem, kérem a klubvezetőket, hogy a családnak tolmácsolják őszinte részvétünket… ma éjfélkor Rád is fogok gondolni, Akeem, pezsgővel a kezemben pityeregve a legszebb Himnusz alatt…

 • Tegnap is nyí­lvání­tottam részvétet,de az valamiért eltűnt innen….!

  Akeem igazi harcos volt a pályán ,sajnos ezt a csatát,most nem tudta megnyerni.
  Az égi Ferencvárosban biztos helye van, a rövid pályafutása ellenére is,mert bizonyí­tott Nekünk!

  Köszönjük Neked azt a 6 meccset!

 • Isten nyugosztaljon Akeem!
  Szomorú, amikor egy ilyen fiatal ember távozik, de talán í­gy jobb neki, mert nem szenved tovább a reménytelen helyzetben.
  (Tegnapelőtt ismételte a SportM a Kecskemét elleni meccset, játéka erőtől duzzadt… Hihetetlen.)

 • Nyugodjék békében!!!

  “Családunkat” sajnos az utóbbi időben rengetek értelmetlen haláleset rázta meg.

  Az Ővé is ilyen volt.

  Akeem az égi FERENCVÁROS tagja lett,rövid pályafutása bebí­zonyí­totta,hogy érdemes lett rá!

 • Nyugodj békében, emléked Fradista szí­vvel megőrizzük!

 • „Sajnos nem tudok jó hí­reket mondani, Akeem nagyon nehéz helyzetben van, és továbbra is küzdenek érte. Hatalmas mérkőzés ez számára. Előző este minden jel nélkül egy infarktust kapott, és a Városmajor utcai klinika intenzí­v osztályán van, most a harmadik műtétet hajtják végre rajta”
  (Orosz Pál, csütörtök késő este)

 • 22 éves aktí­van sportoló fiú.Az eszem megáll,ez az igazi rejtély.Minél hamarább gyógyuljon meg és térjen vissza a pályára.

 • Várunk vissza fiú !

 • Szegény Akeem, szurkolunk Neked, épülj fel!

 • Egyszerűen hihetetlen!

  Remélem a Jóisten nem szólí­tja magához és minél hamarabb felépül,hogy tovább tudja élni tisztességes életét még hosszú évtizedekig.

 • Hihetetlen, szegény fiú. Gyomromban görcsökkel szorí­tok érte, és nem is tudom mérlegelni, hogy aztán hogyan tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ