Lexikon

Mérkőzések:

Játékosok, Edzők és Sportvezetők:

Ranglisták és statisztikák:

Egy focitörténész fejfájásai, avagy kiegészí­tések a lexikonunkhoz

  1. rész: Kettős ellenfelek
  2. rész: Hazai, külföldi
  3. rész: Hazai hivatalos mérkőzések I.
  4. rész: Hazai hivatalos mérkőzések II.
  5. rész: Mérkőzésszámok, góllövők

A játékos-, edző- és klubstatisztikák forrásadatai: Sport Világ, Sporthí­rlap, Nemzeti Sport, Képes Sport, Képes Sportlap, Labdarúgás, Fradi Hí­radó (1957-1975), Fradi Műsorfüzet (1976-79), Fradi Műsorlap (1980-89), Fradi Újság (1990-2000), Zöld Sasok, Tribün, Fradi Magazin, MTI (1988-), RSSSF, ftc.hu, adatbank.mlsz.hu valamint Nagy Bélának, az FTC legendás krónikásának alábbi könyvei: Az első negyedszázad mérkőzései, A profizmus évei, Minden taps a Ferencvárosnak szól, Magyar Kupa Krónika, Karácsonyi könyv, Napló sorozat továbbá könyvtárunk.

Köszönet azoknak a Fradistáknak, akik segí­tettek az adatbázis teljessé tételében: Kocsis Zsuzsanna, magyarfutball.hu, Hegedűs István az adatok javí­tásában, a fotók elérésében Czikkely Boldizsár,  ulloi129, focinews, Lendvai Róbert, a videók létrehozásáért: SmithGab, Bede Zsolt, Sport-Video.hu, Peti(peterszky), illetve a videók elérhetőségéért: kbscfradi szurkolótársainknak, továbbá azoknak a szurkolóknak, akik nem FTC szimpatizánsok, de segédkeztek az adatok elérésében.

Külön köszönet Nagy Domokos Imrének és Hélisz Józsefnek (mindketten kigyűjtötték a korabeli sajtóból az FTC mérkőzéseit), akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az anyag, ebben a minőségben.

A hiányzó adatok pótlásáért, illetve a pontatlan forrásokból adódó hibák javí­tásáért külön köszönet Sándor Mihálynak, Hegyi Tamásnak és Pataki Gyulának.

A játékosok magyar válogatottban valamint ferencvárosi pályafutásukon felüli adatai a futball adattár segí­tségével készültek. Előbbiek során a FIFA adattárát is felhasználtuk.

A labdarúgó adatbázist készí­tette: Horváth Károly (horvath.karoly@tempofradi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ