Advent első gyertyalángja

advenc-1Advent első vasárnapján egy angyal száll le közénk. Azért jön, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz. Mai zaklatott és rohanó világunkban nagyon sokan csak magukkal vagyunk elfoglalva és sok esetben még saját szeretteikre sem jut elegendő időnk. Az angyal azért jön, hogy felkészí­tsen bennünket a szeretet ünnepére. Az angyal segí­t abban, hogy lerázzuk magunkról a keserűséget és úgy tekintsünk a jövőre, hogy abban megtaláljuk a boldogságot. Segí­tsünk neki küldetése teljesí­tésében és gyújtsuk meg advent első gyertyáját. Zöld-fehér szí­vünkben a Ferencváros örök. Még akkor is, ha néha elbizonytalanodunk, ha néha úgy érezzük, hogy elfogy körülöttünk a levegő. Nehéz és bonyolult éveket élünk. Bizakodunk és félünk, hitet adunk egymásnak, de kételkedünk is. Mert emberek vagyunk, mert tudjuk, hogy számunkra az évek száma nem végtelen, ezért mi a jelenben akarunk örülni a sikereknek. Mi a jelenben akarunk bajnokságot nyerni és meghódí­tani a világot. Nekünk a jelenben van szükségünk Sárosi Györgyre, Rudas Ferencre, Novák Dezsőre, Varga Zoltánra, Albert Flóriánra és Nyilasi Tiborra. És ha azt látjuk, hogy ezek a legendás nevek csak a múltat jelentik, el tudunk bizonytalanodni.

Pedig már épül a jövőnk, reményeink szerint jövőre már az új stadionban gyúlhatnak ki advent fényei. Addig még sok a dolgunk, újra egymásra kell találnia a Fradi családnak, mert mi együtt vagyunk a Ferencváros. Nem széthúzva, nem vitatkozva és főleg nem gyűlölködve.

Advent első angyala ezért is szállt közénk. Hitet és reményt adni a további munkához. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, tudnunk kell honnan is indultunk. Meg kell fejteni az ősök titkát, a több mint száz éves történelmünkből kell erőt merí­teni, hogy egyetértésben tudjuk elérni céljainkat.

A TempóFradi egy különleges adventi naptárral járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Olyan bajnoki cí­meket idézünk fel mely minden Fradista szí­vet meg fog dobogtatni és adni fog egy olyan plusz erőt melyből nem csak karácsony szent ünnepéig merí­thetünk, hanem elraktározva, az előttünk álló közös célok megvalósí­tásához is segí­tséget fog nyújtani. 28 bajnoki aranyérem – 28 örök emlék. Tí­z éve várjuk a következőt, ilyen hosszú kihagyásra labdarúgásunk története során csak háromszor kellett várnia a szurkolóknak. 1912/13 után az 1925/26-ban, 1948/49 után 1962/63-ban és közelmúltunkban 1980/81 után 1991/92-ben tudtunk bajnokságot nyerni. A jelenben egyenlőre csak a remények vannak, de oly hosszúnak tűnik már a 10 éves pauza, hogy a szurkolók minden apró sikerben már a 29. bajnoki cí­münket vélik felfedezni.

De ez í­gy természetes, a Ferencvárost mindig is a sikerek éltették és tették a világ egyik legismertebb klubjává. Bár a nemzetközi sikerek labdarúgásban lassan 20 éve elkerülik a klubot, de a dicsőséges múltunk örökre letette a védjegyét. Nyertünk nemzetközi kupákat, adtunk játékosokat a világválogatottba, Albert Flórián megkapta a legmagasabb nemzetközi elismerést, az Aranylabdát. A két világháború között játékosaink és edzőink meghódí­tották az európai klubokat. Azokban az években több nagymúltú európai klubban játszottak volt Ferencvárosi játékosok és ültek a kispadon olyanok, akiknek volt közük a Fradihoz.

Sokszor a sors volt túl kegyeletlen, de a 113 év miatt is a múltunk meghatározó része már csak az emlékeinkben él. Értük, a tiszteletükre, az utódok örök hálájaként is gyújtsunk meg az első gyertyát és idézzük fel közösen a Ferencváros dicsőséges történelmét.

Advent első vasárnapja – az első fénylő gyertya a szeretet ünnepén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ