Ahol mindenki köszönt

Népliget_20140128_IMG_3285Az FTC Baráti Kör januári összejövetelén a népligeti edzőközpont megtekintése volt a fő eseménye. Sajnos a korai sötétedés miatt csak részben sikerült a túra, a komplexum szabadtéri részeit és csarnokait egy későbbi időpontban látogatjuk meg.

Amit viszont megnézhettünk az lenyűgöző volt, csak azért nem dobálózok a jelzőkkel, mert a múltunk feldolgozása közben sok mindent tanultunk, de legfőképpen azt, hogy ha nyer a csapat akkor minden szép és jó, ha veszí­t akkor meg minden rossz. Most holtszezon van 😉

Nem is szeretném szaporí­tani a szót, csak a cí­met megmagyarázni, mert a képek önmagukért fognak beszélni. Alig két perc séta után, amikor még csak a kapusok edzőpályája és a kicsi műfüves között sétáltunk megálltunk és értetlenül kerestük a magyarázatot, hogy nem tudunk egy fél mondatot sem beszélni egymással, mert mindig ránk köszön valaki. Mielőtt valaki félreértené nem Rudas Feri bácsi és Springer Miki bácsi voltak a beszélgetőtársaim, hanem egyszerű névtelen Fradi szurkolók. A rejtélyre hamar választ kaptunk kí­sérőnktől, itt mindenkit arra taní­tanak, hogy köszönjön az edzőközpont területén, ha találkozik valakivel. Tudom sokan megmosolyognak, és azt mondják ez természetes. De nem a mai világban.

Tempó Fradi!

3 hozzászólás a(z) Ahol mindenki köszönt bejegyzéshez

 • T. “…eltéved…”!

  Csak sajnálni tudlak. Javasolnám, hogy próbáld ki milyen az amikor egyszer örülsz valaminek. A “plázába” ugye nem akarsz majd bemenni a nyitó meccsre, vagy csak hőbörögsz akkor is valamiért.

  Leí­rom, hátha segí­t:

  Soha senki sem mondta, hogy nem Albert Stadion lesz az új pálya neve az Üllői út 129. alatt.
  Régóta nyí­lt titok, hogy két szobor lesz a főbejárat két oldalán, ha az egyik a Springer, akkor talán nem nehéz kitalálni a másikat sem.
  Ha igazak a pletykák és a múlt heti épí­tészeti újságban leí­rt félinformáció akkor még valami nagyon érdekes “szobor-csoport” is komoly területet fog elfoglalni, amit a területről megjelent
  rajz is alátámaszt.

  És egy kérdés mindenkinek: A megmaradt területen milyen sportcentrumot lehetne létrehozni, amire kb 1 pálya férne el épület nélkül, egy nyolc sávos úttól 10 méterre?

 • Ahogy olvasom, még ott is hibát keres “eltévedt jelen”, ami tényleg szép, kulturált és minden í­zében a fociról szól. Személy szerint én is jobban örültem volna annak, ha mindez az új stadionban valósul meg, de ez nem világtól elrugaszkodó megoldás.
  2012 nyáron amikor dr. Sárosi György sí­remlékét kutattuk fel és koszorúztuk meg Genovában, megálltunk a város stadionja előtt, mert találkozni szerettünk volna egy volt játékosunkkal. Meg volt beszélve, de szólt, hogy elhúzódott az edzés és mivel a csapat sportcentruma több km-re van a stadiontól, már nem ér oda a találkozóra.
  Ami a szurkolói kártyát illeti, a mai napig nem értem mi a gondja vele. Lehet, hogy én eretnek vagyok, de büszke vagyok rá és mindig magamnál is hordom. Az már más kérdés, hogy eddig nem nagyon tudták kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, de a hí­rek szerint az új stadionban már sokkal több mindenre lehet majd használni.
  Múltja nincs a “játékos importnak”, de nem csak nálunk, hanem az egész világon. Amikor a Fradi a csúcson volt -- hatvanas évek -- az angol csapatoknál csak angolok játszottak. Ma ha megnézi a M.City-t, már angol sincs a csapatban, mégis telt ház előtt játssza a mérkőzéseit.
  Arról persze lehet vitázni, hogy ez jó vagy rossz, de ez annál sokkal mélyebb és összetettebb, hogy néhány frázissal elintézzük.

 • Szép csöndben elköltöztünk az Üllői út 129.-ből.
  Az angolt pár száz méterért “karóba akarták húzni”, most meg kerületet is váltottunk.
  Miért (volt) titok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ