Aranylábúak – Meccsemlékeim a hatvanas évekből 04.

10 hozzászólás a(z) Aranylábúak – Meccsemlékeim a hatvanas évekből 04. bejegyzéshez

  • Fantasztikusak vagytok… ezek az emlékek…pályánk most sincs, de ez átmeneti állapot, csak legyen csapat is hozzá… igazi, FRADISTA csapat!

  • Én ezt a meccset mesélve úgy szoktam kezdeni, hogy a régi falelátó ablakából láttuk, hogy a Császár az edzőpályán próbálgatta a sérült lábát a meccs előtt. Aztán a Juhász Pista jött ki. A második gólra pedig úgy emlékszem, Juci balra elhúzta a labdát a kifutó Danka mellett, aki azonban utána eredt, és a 16- os oldalvonaláig követte, aztán futni kezdett vissza, a kapuja felé. Közben a Juci az oldalvonal és a 16- os közt megfordult, és a Danka “füle mellett” elcsavarta a labdát, illetve becsavarta a kapuba.

  • Ha jól emlékszem ezen a mérközésen a székház felöli kapu mögött egy kispadon nézhettem Juci szenzációs bemutatkozását.Gyerek fejel nagy élmény volt.

  • A gond az hogy a kisteleki mészöly mezei évtizedes Fradi gyülőlő akna munkája minden szinten sikeres volt.Fradi nélküli NB1,Fradista nélküli válogatott,.A volt és jelenlegi vezetés tehetettlensége a renitensek kiközösitésére.A nézö nélkuli Fradi mecsekre ez is hatásal van.Mondjuk ki ezek az események az volt a céljuk hogy a Fradi nimbusza és népszerüsége országos szinten csokkenjen.Egy jó balhémentes FRadi tele lenne őnkéntesen hozzánk igyekezni vágyó játékosokkal.Ellenérdekeltek:Az összes közpénzböl finanszirozott foci akadémiák akik ezt az idöszakot gyorsan kihasználták.Rákosiék ezekhez képest amatörök voltak.

  • Az első profi edzőm minden edzés előtt elmondta: “fiúk, ha olyan alázattal fogtok dolgozni az edzésen mint Juci, akkor ember lesz belőletek.” Amikor az elején az egyik srác nevetve hozzátette, hogy náluk Jucinak a konyhába a helye, kedves Marci bácsi büntetésül két kör béke ügetést rendelt, plusz előí­rta neki, hogy a szekrénye ajtajára nagy betűvel í­rja fel Juhász Pista nevét. 

  • Kösz, erre gondoltam, hogy hamarabb jön a a válasz, mintha kikeresem a lexikonból.

  • Az a meccs 1969 augusztusában volt a Stadionban. Azokban a hetekben Albert júniusi sérülése után eleinte még lépést tudtunk tartani a Dózsával, de azután fokozatosan visszaestünk. Juhász Pista ekkoriban az idegenbeli meccseken, illetve erősebb ellenfelekkel szemben taktikai középcsatárt, valójában inkább középpályást játszott. A Vasas ellen azonban két góljával egyben pót-Albertté is előlépett.

  • NA, MÁR MEGINT KEZDŐDIK A NYAVAJGÁS.SE PÁLYÁNK,SE CSAPATUNK.MAJD LESSZ.TÜRELEM.BIZTOS VAGYOK ABBAN,HOGY A HÁTTÉRBEN KEMÉNY MUNKA FOLYIK,MC CABE-nek MILIÁRDOKAT KELL ELŐTEREMTENI,EZEK A DOLGOK MOSTANÁBAN NEM EGYSZERÜ DOLGOK.

  • Most jön az a korszak, hogy se pályánk, se csapatunk?

  • Édesapám jóvoltából -- aki sokat mesélt Juci hihetetlen munkabí­rásáról, mely emlékeim szerint a fiatalkori 7-7 elleni nagypályás játék közben szerzett -- egyik kedvenc játékosom, és gyermekkorom gombfoci csapatának kihagyhatatlan “sztárja” volt. Játszani, sajnos vidéki srácként nagyon ritkán volt szerencsém, de a Népstadionhoz kötődő egyik emlékem ő hozzá fűződik. Talán a Vasas ellen játszottunk és a középpályás Juhász centert játszott (az “öregek” majd megí­rják pontosan ;)), az eredményjelzőn pedig ez állt: Juhász, Juhász.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ