Aranylábúak – Meccsemlékeim a hatvanas évekből 10.

9 hozzászólás a(z) Aranylábúak – Meccsemlékeim a hatvanas évekből 10. bejegyzéshez

  • Ez a meccs fantasztikus volt. Labdaszedo voltam es amikor a Florit levittek termeszetesen igyekeztem ugy helyezkedni, hogy halljam, hogy mit beszelnek. A karomkodasokat most hagyjuk, Flori abban is nagy volt, de a lenyeg az, hogy azt mondta, varjatok csak meg mit fogok csinalni,csak menjek vissza.. Ezutan kb.10 percig a szokasos csipore tett kezzel alldogalt a kezdokorben, majd amikor vegre elkerte a labdat, rafordult, es egyszeruen bevitte a kapuba. A kapust is kicselezte. Varga Zoli pedig kulon szam volt. Az egyik heten Varga, a masik heten Albert igyekeztem lenni, pedig az MTK-ban fociztam.

  • Ja, és a mágikus necc … Ma, amikor minden elhí­zott, focizni sosem focizó kölykön (nem kí­nai), hanem valódi Barca, Real, Bayern, Chelsea stb. mez feszül (dagad), tényleg röhejes az akkori idők hiánygazdálkodására visszatekinteni … nekem ’75-ben sikerült egy -természetesen magyar, talán Hódiköt, vagy Senior?- gyártmányú függőleges zöld-fehér csí­kozású (a “legigazibb” Fradi-mez!!!) dresszre szert tenni, amit gondolom, falusi csapatoknak gyártottak … mert a Fradi akkor már Adidasban játszott … vagy 8 éven át viseltem, minden meccsre í­gy mentem, Békéscsabától Székesfehérvárig … Innen, a Dél-Alföld “mélyéről” ez, és az egerszegi utam volt a leghosszabb … persze, akkroiban, 40 éve ez Mars-utazásnak számí­tott … azután szó szerint “lemállott” rólam …

  • Kedves szabom, ez valami fantasztikus volt! írásod alapján 7 évvel fiatalabb vagyok, de ezen a csapaton nőttem fel, amikor kezdett a csipám a világra nyí­lni! Leginkább persze rádióból, mert egy évben talán 4-5 bajnoki Fradi-meccset közvetí­tett a TV … óriási mondataid vannak … “66 őszén 10 emberrel voltunk kénytelenek megverni 6-3-ra a lilákat” … tegyük hozzá, hogy a megyeri úton, az akkor alig 19 éves Szőke Pista 4 (!!!) góljával … Kb. mintha ma a Barca 1 órán át 10 emberrel, Messi nélkül játszva, Pedro 4 góljával verné a Realt a Bernabeuban … mai ifjak! Nem sok különbség volt, higgyétek el! Az az Újpest, amelyik akkoriban csak a 3-4. legjobb csapat volt Magyarországon, ahogy olvashattuk, csak kivert egy Kölnt (64-ben német bajnok, Overath csapata!), egy Evertont (63-ban és 70-ben angol bajnok) … mert ugye akkoriban a BEK-ben CSAK a bajnokok indulhattak, í­gy a VVK/EVK/UEFA Kupa nem egyszer (pl. 65-ben is) LEGALÁBB olyan erős volt, mint a BEK … Ezt a fantasztikus meccset táskarádión hallgattuk,apám baráti társaságában … megint azt mondom, a Császár volt a Császár, de Varga Zoli Messi-talentummal rendelkezett … kár, hogy nem jött ki belőle … egyébként nem tudtam róla, hogy a Juvéval is játszott a válogatott barátságos meccset, gondolom, még bennük volt az előző évi VVK-döntő … akkoriban BÁRKINEK megtiszteltetés volt a magyar válogatottal, vagy valamely magyar élcsapattal játszani … ez az általunk ’66-ban 16 góllal (!!! -- Te Atyaúristen!!!) kitömött Dózsa (5-2 és 5-3 az NB I-ben, 6-3 az MNK-ban -- na, mai fiatalok, erre varrjatok gombot, micsoda meccsek lehettek azok!), egyébként ősszel barátságos meccsen -- mert meghí­vták, dollártí­zezrekér!!!- 3-2 nyert az Inter ellen a San Siro-ban … Hátborzongató ez a visszaemlékezés, kár, hogy 49 éve már, nem tavaly történt, vagy max. 5 éve … 😥

  • Na ez jólesett. Két ifjúkori emlékem ugrott be, igaz, negyedszázaddal a fenti meccs után: a ’90-es megyeri 5-0-nk, amit bizony egy hazai 1-1 követett a Tatabánya ellen; meg a hálós anyagú mez, amit edzőtrikóként még a ’90-es évek elején is használtak a megye-sokban, legalábbis itt-ott: nekem fóti ifistaként véresre dörgölte a mellbimbómat.

  • Azok a dicsőséges hatvanas évek! Vajon egyszer sikerül túlszárnyalni őket? Biztos vagyok benne, hogy í­rásod az a része, mely a napi 3-4 órás focizásról szól, sokunkat megérintett.
    1966-ban én csak 8 éves voltam, de már akkor is minden a grundfociról szólt. Akkoriban az volt a menő, akinek volt labdája és dorgója (nálunk “g”-vel ejtettük)…és mindannyian Vargák, Albertek, Novákok és Géczik voltunk.
    A vasárnapi derbi előtt jó volt olvasni a visszaemlékezést. Feltöltődtem mint egy mobiltelefon. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső