Átigazolások – 2008/09 (nyár)

Kovács István után újabb ferencvárosi fiatal kapott profi szerződést az elmúlt napokban klubunktól. Sváb Dániel három évre kötelezte el magát a Ferencvároshoz. A 18 esztendős, utánpótlás válogatott tehetség elsősorban baloldali védőként és szélsőként bevethető.

(2008.08.28. – ftc.hu)

Hosszas egyeztetést követően az FTC zRt. megtartotta egyik legkapósabb utánpótlás-korú labdarúgóját. A hét közepén ugyanis hivatalos szerződést kötöttünk Kovács Istvánnal, aki iránt korábban az olasz Brescia is érdeklődött – mondta Berki Krisztián, az FTC zRT. vezérigazgatója. A korosztályos válogatott támadó hároméves kontraktust í­rt alá az Ferencvároshoz, í­gy hosszútávra megoldódott a sorsa klubunknál. Kovácsot már 2007 tavaszán szí­vesen látta volna a felnőtt csapat keretében Zoran Kuntics, ám a remek testfelépí­tésű tehetség akkor megsérült. Élvonalbeli bemutatkozása még várat magára, remélhetőleg már nem sokáig.

(2008.08.21. – ftc.hu)

Pénteken délután sajtótájékoztatón mutatták be hivatalosan csapatunk új igazolásait. Az eddig ismert névsor Heitler Ádámmal bővült, aki Újpestről érkezett az Üllői útra. A 20 éves támadóval együtt tizenegy új játékos érkezett nyáron a Ferencvároshoz.

*

Bobby Davison döntése értelmében hat sajátnevelésű fiatal játékos az, aki hivatalosan is tagja a felnőttcsapat keretének. Ők pedig a korábbi szezon hajrájában és a nyári edzőmeccseken megismert Tóth Bence, Nyilasi Bálint, Kiss Krisztián, Kutasi Zsolt, Pintér Balázs és Országh Péter. Utóbbi kivételével már profi szerződést kaptak a tehetséges labdarúgók, í­gy az ő “jelenlétük” hosszútávon biztosí­tott az Üllői úton.

(2008.08.08. – ftc.hu)

Változás történt a Ferencváros vezetésében. A nyolc éven át a technikai vezetői posztot betöltő Haáz Ferenc távozik klubunktól, utódja Igaz András lesz.

(2008.08.02. – ftc.hu)

Ferenczi István percekkel ezelőtt aláí­rta szerződését a Ferencvároshoz. A válogatott támadó két éves szerződést kötött klubunkkal, miután a délelőtti egyeztetésen a felek mindenben megegyeztek. Ferenczit klubunk az angol Barnsley csapatától vásárolta meg.

*

Nemrégiben kétéves szerződést kötött klubunkkal Ferenczi István. A támadót a Barnsley csapatától vásárolta ki klubunk. A 31 éves Ferenczi nagyon motivált, célja, hogy jövőre már NB I-ben szerepeljen csapatunkkal, de nem mondana le arról sem, hogy együttesünk a különböző kupasorozatokban sikeresen szerepeljen. A válogatott csatár elmondta, nem először került képbe a Ferencvárosnál.

– Ültem én már ebben az irodában pár éve, csak az a különbség, hogy most alá is í­rtam a Ferencvároshoz – mondta a támadó, miután az Albert-stadionban aláí­rta szerződését klubunkhoz. – Többek között Nyilasi Tibor is szí­vesen leigazolt volna, pár éve pedig Zalaegerszegről is csábí­tott az FTC, de valami mindig közbejött, pedig jöttem volna már korábban is. Nem szeretnék nagy szavakat használni, de azt mindenki tudja, hogy milyen sikeres, elismert és népszerű klub a Ferencváros. Valahol szomorú és nem túl hí­zelgő az ország futballjára nézve, hogy a Magyarország kirakatcsapata csak az NB II-ben játszhat.

Mikor döntötted el, hogy az FTC-t választod?
– Szerdán, nagyon korán reggel. Akkor dőlt el, hogy csütörtökön délelőtt az Üllői úti klubvezetőkkel tárgyalok. Már három hete is hallottam, hogy felmerült a nevem a klubnál, de mivel élő szerződésem volt Angliában, ezért nekem nem sok dolgom volt, csak várni, hogy a klub megállapodjon egymásról. Nos, ez nemrégiben megtörtént, í­gy felgyorsultak az események körülöttem. Sok barátom mondta azt, hogy idióta vagyok, ha elmegyek a másodosztályba a Fradiba, ők azzal érveltek, hogy ha már haza is térek, menjek NB I-be. De ahogy emlí­tettem, szerdán reggel én már úgy indultam haza Angliából autóval, hogy tudtam, a Ferencváros lesz a következő klubom.

Két évre í­rtál alá. Miért?
– Mert vannak még céljaim itt, motivált vagyok. A cél természetesen az NB I, és úgy gondolom, egy év múlva az élvonalban már igazán kitüntető és felemelő dolog lesz komoly tétmeccseket játszani a Fradi-mezében a legnagyobb riválisok ellen. De addig is nagyon kemény munka vár még ránk, hiszen idén már mindenképpen fel kell jutnia az együttesnek. Sőt, én mondanék le arról sem, hogy a Magyar Kupában és a Liga Kupában sikeresen szerepeljünk, hiszen a Ferencvárosban mindig benne van az, hogy megnyerjen egy sorozatot.

És a válogatottság?
– Két hónapja még játszottam a válogatottban, nem érzem azt, hogy azóta rosszabb futballista lettem volna. Nem tudom, a kapitány hogyan fogadja majd azt, hogy az NB II-be igazoltam haza, de nem tartom kizártnak, hogyha megfelelően teljesí­tek, innen is meghí­vhatnak.

Bobby Davisonnal beszéltél már?
– Persze, és mivel angliai éveimnek köszönhetően tökéletesen beszélem a nyelvet, könnyen szót tudunk érteni egymással. Ő elmondta, hogy ugyanazt az edzésmunkát szeretné elvégezni a csapattal, ami Angliában szokás, aminek örültem, hiszen nagyon élveztem odakint az edzéseket. Úgy gondolom, egy angol edzőnél az alap a kemény munka, ezt már én is tudom, a többi pedig úgy is jön magától.

Hányas mezben játszol majd?
– A 13-asban. Sok helyen szerencsét hozott már nekem, remélem most sem lesz ez másként.

Mikor láthatnak a szurkolók?
– Van egy kisebb sérülésem, í­gy a pénteki edzőmeccsen még nem játszhatok, de az a célom, hogy már a bajnoki rajton bebizonyí­thassam nekik, erőssége lehetek a csapatnak. Tudom, hogy sok minden fura lesz Angliához képest, hiszen ott tényleg minden a futball körül forog, ott egy férfiember a szórakozásra szánt pénzének a 70%-át a futballra költi el, annyira imádja a csapatát. Úgy gondolom, ebből a szempontból az Üllői úton is megfelelő helyen vagyok…

*

Ferenczi István leigazolása után újabb játékosokat igazolt klubunk. Hivatalosan is eldőlt, hogy Baranyai Tibor egy évig kölcsönben szerepel az Üllői úton, csakúgy, mint Pölöskei Péter. Előbbit a Fehérvár, mí­g utóbbit a Szombathely adja kölcsön. Eldőlt az is, hogy Carlos Diazt is szerződtetjük, az amerikai tehetség egy éves szerződést í­rt alá – számolt be erről a 100%Fradinak Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. A Bobby Davisonnál kevesebb játéklehetőséghez jutó Nagy-ikrek Kecskemétre igazoltak, József és Sándor is hároméves kontraktust í­rt alá az NB I újoncához. A sportvezető elmondta, a két védő végleg Kecskemétre igazolt, klubunk nagyon jó megállapodást kötött a klubváltás során.

(2008.07.24. – ftc.hu)

A Pénzügyőr ellen pályára lépett a korábban Kaposváron játszó Egejuru Godslove.

(2008.07.19. – ftc.hu alapján)

Új kapussal erősödött együttesünk. Klubunk egy plusz egy éves szerződést kötött Jan-Michael Williams-szel. Trinidad és Tobago válogatott kapusa hétfőn este, a Sheffield United ellen mutatkozott be együttesünkben. A Sheffield kapusa az utóbbi időben a belga White Star Woluwé-nél szerepelt kölcsönben, hiszen Angliában nem kapott munkavállalási engedélyt. A 23 éves kapus 20 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában.

*

Keddtől csapatunkkal készül Pölöskei Péter. A fiatal, 20 éves támadót a Haladástól veheti kölcsön együttesünk, amennyiben a játékos teljesí­tménye elnyeri Bobby Davison vezetőedző tetszését. A remek felépí­tésű, tehetséges támadó í­gy édesapjához hasonlóan magára ölthetné a Ferencváros mezét, hiszen Pölöskei Gábor korábban játékosként, majd pár éve pályaedzőként segí­tette klubunkat.

(2008.07.15. – ftc.hu)

Eldőlt, hogy a jövőben Kakas László is segí­ti pályaedzőként Bobby Davison munkáját. Korábbi játékosunk a kapusok felkészí­téséért is felel. Az 54 éves szakember 1979 és 1983 között volt a Ferencváros kapusa. A 2-szeres magyar válogatott hálóőr az elmúlt időszakban az MTK-nál dolgozott.

(2008.07.10. – ftc.hu)

A csapat túl van a második edzésnapon, a tréningen csaknem 40 játékos vett részt, de küzülök sokan végleg vagy kölcsönben távoznak. Az azonban biztos, hogy egyelőre hét új szerzeményünk van. Ashmore-on, Abdin és Creswellen kí­vül a mieinket erősí­ti az új szezontól a trinidadi Aaron Downing és Matthew Bartholomew. Mindketten 20 évesek és támadók. Rajtuk kí­vül ugyancsak a mi játékosunk két jamaikai labdarúgó, a 22 éves Rafe Wolfe, aki jobboldali középpályásként és védőként is bevethető, valamint a 24 éves Jason Morrison, aki a középpálya több posztján is képes jó teljesí­tményre. Morrison egyébként öt alkalommal pályára lépett a jamaicai “A” válogatottban.  Elképzelhető azonban, hogy tovább bővül a keretünk, hiszen a csapattal készül az amerikai Carlos Diaz, a nigériai Richard Nonso Anidi, a tunéziai Fouli Achraf, valamint a boszniai szerb, Markez Slobodan. Az ő sorsukról a szakmai stáb később dönt.

(2008.07.03. – ftc.hu)

Nem vett részt a mai gyakorláson Wojciech Zarzycki, az ő szerződését nem hosszabbí­tja meg a klub.

(2008.07.01. – ftc.hu)

Mark Pease személyében angol erőnléti edző segí­ti Bobby Davison és a ferencvárosi utánpótlás-csapatok munkáját. A fiatal szakember rögbi és krikett csapatok mellett tevékenykedett erőnléti edzőként Angliában, és a Sheffield United invitálására csatlakozott a Fradihoz.

*

Véglegessé vált, hogy keddtől a csapattal készül egy amerikai próbajátékos. A 20 éves Carlos Diaz legutóbb a San Francisco Seals csapatában játszott. A támadó középpályásként és csatárként is bevethető Diaz szerepelt az amerikai U20-as válogatottban is.

(2008.06.30. – ftc.hu)

Hivatalosnak tekinthető az a információ, ami kedden este megjelent a Sheffield United honlapján. Az angol klubtól három játékos érkezik csapatunkhoz. James Ahsmore-t nemrégiben tesztelte a Bobby Davison vezette szakmai stáb, a fiatal angol középpályás egy évre szerződött az FTC-hez. A Blades két játékost ad kölcsön Budapestre: a fiatal Ryan Cresswell (a védő később véglegesen a negyedosztályú Bury-hez igazolt) és Liban Abdi egy évre a miénk. Előbbi 20 éves védő, mí­g Abdit már láthatta a Fradi-tábor, hiszen a Sheffield United budapesti vendégjátékán ő szerezte az angolok győztes gólját. Természetesen aligha ért még véget az igazolások sora, az FTC zRt. vezetése a korábbi szokásoknak megfelelően akkor számol be ezekről, ha azok már hivatalosnak tekinthetőek.

(2008.06.25. – 07.11. – ftc.hu)

Megkezdődtek az egyeztetések a játékoskeret tagjaival a jövőt illetően. Bobby Davison vezetőedző hétfőn megbeszéléseket folytatott a keret egy részével, és ennek eredményeként már konkrétumokkal is szolgált honlapunknak.

– A keret kialakí­tásánál fontos szempont, hogy már a jövő csapatát épí­tjük, az elmúlt mérkőzések is ezt a célt szolgálták. Lisztes Krisztiánnak, Mátyus Jánosnak, Vasas Zoltánnak, Bojan Lazicnak és Vincze Ottónak megköszöntük eddigi játékunkat, velük nem hosszabbí­tunk szerződést – mondta Davison a 100%Fradinak. – Ők jól dolgoztak az elmúlt hónapokban, ám a jövő csapatát már nem velük képzeljük el. Szeretnénk egy olyan együttest kialakí­tani, amelynek hosszú távú céljaik vannak, és ennek létrehozásánál elsősorban már a fiatalabb labdarúgókra épí­tünk. Az már biztosnak tűnik, hogy fiataljaink közül Tóth Bence és Kiss Krisztián június 30-án a felnőttkerettel kezdi meg a felkészülést. Változás történik a szakmai stábban is, hiszen Józsa Miklósnak szintén megköszöntem az eddigi munkáját, a jövőben más dolgozik majd kapusedzőként a Ferencvárosnál. Utódjaként három-négy jelölt is a képben van, amint megszületik a döntés, arról tájékoztatjuk szurkolóinkat. A jövőben továbbra is Csató Sándor segí­ti majd a munkámat pályaedzőként, szeretném, ha maradna a klubnál.

Mit lehet tudni az érkezőkről?
– Nagyon hosszú a kiszemeltek listája, Terry Robinson elnökkel egyeztetve folyamatosan egyeztetünk menedzserekkel, játékosokkal, DVD-ket nézek, úgyhogy ezen a téren is megy minden a maga útján. Elkésve nem vagyunk, hiszen június 20-án kezdődik az átigazolási időszak. Ilyenkor rengeteg játékos kerül képbe egy klubnál, nálunk sem lesz ez másként, a kiszemeltekkel mi is felvesszük a kapcsolatot, és amint megszületik a végleges döntés, azt természetesen azonnal tudatjuk szurkolóinkkal.

(2008.06.02. – ftc.hu)

Újabb két játékos érkezett csapatunkhoz Aaron Downing és Matthew Bartholomew személyében. A két fiatal labdarúgót szombatig teszteli a szakmai stáb, azt követően döntenek sorsukról. A trinidadi légiósok a Sheffield United labdarúgói, az elmúlt időszakban a belga White Star csapatában játszottak, amely a Blades egyik fiókcsapata. EU-s munkavállalási engedéllyel mindketten rendelkeznek, ám EU-n kí­vüli légiósnak számí­tanának, amennyiben szerződést kapnának klubunknál. A két labdarúgó kedden edz először együtt csapatunkkal. A 20 éves Downing támadóként bevethető, még a 19 esztendős Bartholomew elsősorban középpályásként szerepelt eddig. Hazájukban mindketten végigjárták a korosztályos válogatottakat.

(2008.05.26. – ftc.hu)

Újabb fiatal játékosok készülnek felnőttcsapatunkkal. Kutasi Zsolt és Tóth Bence már bő két hete Lipcseiékkel edzenek, sőt ők már átestek a tűzkeresztségen is: mindketten bemutatkoztak már bajnokin is. Három újabb fiatal játékos került fel csütörtökön az első csapathoz, bár kérdéses, ők meddig készülnek Bobby Davisonnál. A 1990-es korosztály erősségei közül a szakmai stáb most Nyilasi Bálintot, Kiss Krisztiánt és Országh Pétert figyeli. Nyilasi támadóként és támadó középpályásként bevethető, Kiss középpályáként és szélsőként egyaránt használható, mí­g Országh főként védőként szerepelt eddig.

(2008.05.22. – ftc.hu)

Angol játékossal bővülhet labdarúgócsapatunk kerete. Csütörtökön este érkezett Magyarországra James Ashmore. A 100%Fradi információi szerint a Sheffield United tehetséges labdarúgója a következő időszakban az Üllői úton készül, és nem kizárt, hogy a 22 éves középpályás a következő évadban csapatunkat erősí­ti majd. Ashmore a Sheffield labdarúgója, az elmúlt félévet a Macclesfield csapatánál töltötte. További sorsáról később ad tájékoztatást az FTC zRt. vezetése.

(2008.05.16. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
Categories
02.25. 00:00 m4 Sport
03.04. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső