Átigazolások – 2012/13 (nyár)

(fotó: fradi.hu)

Ma délután megkötötte élete első profi szerződését a Ferencvárosi Torna Clubbal Holman Dávid. A 19 esztendős, utánpótlás-válogatott középpályás pályafutása során eddig egy NB I-es mérkőzésen futballozott a Fradi szí­neiben, de NB II-es csapatunkban hétről-hétre bizonyí­totta talentumát, amire Ricardo Moniz is felfigyelt.

– Fontos ez a mai nap az életemben – mondta mosolyogva Holman Dávid. – Már megtapasztaltam, hogy milyen érzés több ezer fanatikus fradista előtt kifutni az Üllői úton. Mindent megteszek azért, hogy méltó legyek a Fradi-mez viselésére, és hogy ezt minél többször átéljem.

– A korábbi NB I-es debütálásod mellett motiváló lehet, hogy az NB I-es csapat edzéseit látogathatod.
– Két hete hí­vott fel Ricardo Moniz az első csapathoz, azóta velük készülök. Ha minden jól alakul, akkor a Ligakupában, Szolnokon be is mutatkozhatok nála.

– Milyenek az NB I-es csapat edzései?
– Természetesen más ritmusban futballozik az első osztályú gárda, érezni az osztálykülönbséget. Ricardo Moniz teljesen más stí­lust képvisel, mint korábbi edzőim, í­gy ez is egészen biztosan a fejlődésemet szolgálja.

(fradi.hu – 2012.11.12.)

Csapatunk szerződtette a kilenc évig a Bochum szolgálatában álló Philipp Böniget. A 32 esztendős Bönig két hete készül együtt csapatunkkal, ez idő alatt meggyőzte Ricardo Monizt képességeiről.

Névjegy

Név: Philipp Bönig
Poszt: védő
Születési idő/hely: 1980.03.20., Erding
Nemzetiség: német
Magasság/súly: 178 cm / 73 kg
Eddigi klubok: Eintracht Freising, Bayern München II, MSV Duisburg (66/2), VfL Bochum (170/0)

A német balhátvéd a Bayern Münchennél nevelkedett, és a bajorok második csapatában szerepelhetett. Huszonegy évesen az MSV Duisburg csapatába igazolt, majd 2003-ban továbbállt, és a Bochum labdarúgója lett. Utóbbi együttest egészen a tavalyi szezon végéig erősí­tette. A Bochumban összesen 140 Bundesliga-mérkőzésen játszott, de van 96 német másodosztályú találkozója is a Bochum és a Duisburg szí­neiben, emellett a Német Kupában és az UEFA Kupában is pályára lépett már.

Bönig korábban szerepelt az U16-os, valamint az U19-es válogatottban, de három alkalommal (2003-04) a német B-válogatottban is pályára lépett.

(fradi.hu, kicker.de alapján – 2012.11.08.)

Ma délután mindenben megállapodtak a felek, í­gy eldőlt, hogy Julian Jenner a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

A 28 esztendős labdarúgó a múlt héten tesztelésen vett részt, ahol elnyerte Ricardo Moniz tetszését. A korábbi U21-es Eb-győztes labdarúgó holnap már a csapat teljes értékű játékosaként kapcsolódik be a közös munkába.

Névjegy

Név: Julian Jenner
Mezszám: 27
Nemzetiség: holland
Születési idő/hely: 1984. 02. 28., Delft
Eddigi klubok: NAC Breda, AZ, Vitesse (kölcsön), Vitesse, Rot Weiss Ahlen (kölcsön), NAC Breda (kölcsön)

Julian Jenner ifjú korábban többek között a Feyenoord akadémiáján is megfordult, de első profi szerződését mégis a NAC Bredával kötötte 2003-ban. Három évvel később az AZ Alkmaar szerződtette játékosunkat, ahonnan előbb kölcsönbe, majd végleg a Vitesse alkalmazásába állt. Jenner 2010-ben a német másodosztályban is kipróbálta magát, majd a NAC Bredához is visszatért egy rövid ideig. A szélsőként bevethető labdarúgó 2007-ben tagja volt annak a holland U21-es válogatottnak, amely megnyerte az Európa-bajnokságot.

(fradi.hu – 2012.09.12.)

A Hamburg hivatalos honlapja szerint Muhamed Besic csatlakozott a Ferencvároshoz.

Megérkeztek a papí­rok, a felek mindenben megállapodtak egymással,í­gy Muhamed Besic mostantól a Ferencváros játékosa. A 19 éves, hatszoros bosnyák válogatott védő 1 + 1 évre í­rt alá klubunkhoz.

Névjegy:

Név: Muhamed Besic
Poszt: védő
Születési idő/hely: 1992.09.10., Berlin
Eddigi klubok: Hamburger SV II, Hamburger SV (3 mérkőzés)

Muhamed Besic a héten próbajátékon szerepelt a Ferencvárosnál, ahol játéka elnyerte Ricardo Moniz vezetőedző tetszését. Besic az elmúlt időszakot a Hamburg csapatában töltötte, a hátvéd fiatal kora ellenére már 6-szoros bosnyák válogatottnak mondhatja magát, de emellett 3 alkalommal a Bundesligában is bemutatkozhatott a HSV szí­neiben.

(hsv.de, nfsbih.net, kicker.de, fradi.hu alapján – 2012.08.31.)

Az MLSZ adatbankja szerint Varga Bence Szegeden, Pölöskei II. Péter Soroksáron folytatja pályafutását.

(MLSZ adatbank – 2012.08.31)

Andrei Ionescu aláí­rt. A fiatal román támadó középpályás meggyőzte teljesí­tményével Ricardo Monizt, í­gy a korábbi U21-es válogatott labdarúgó a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

Névjegy

Név: Andrei Ionescu
Poszt: középpályás
Születési idő/hely: 1988. március 29., Craiova
Eddigi klubjai: Universitatea Craiova, Steaua Bucuresti, Politechnica Iasi (kölcsön), Royal Antwerpen

Ionescu szülővárosa, az Universitatea Craiova csapatában nevelkedett, majd a 2004/2005-ös szezonban a PSV utánpótlásában futballozott. Első profi szerződését mégis a Craiovával kötötte, ahonnan 2008-ban leigazolta a Steaua Bucuresti. A támadó középpályás a bukaresti csapatban eltöltött időszaka során 17 alkalommal szerepelt a román U21-es válogatottban. Ionescu a legutóbbi szezonban a belga Royal Antwerpen csapatát erősí­tette.

*

– Milyen érzés a Ferencváros tagjának lenni?
– Nagyon boldog vagyok, hogy aláí­rhattam a Fradihoz. Azt hiszem, jó döntést hoztam, hiszen Magyarország legpatinásabb csapatához kerültem. Arra törekszem, hogy minél tovább és minél eredményesebben tudjunk együtt dolgozni. A csapat messze földön hí­res szurkolótáborral rendelkezik, akik fantasztikus hangulatot teremtenek hazai pályán.

– Mekkora lépés ez a karrieredben?
– Természetesen egy mérföldkő az életemben, hogy ide szerződtem. A Ferencváros egy olyan csapat, amit Európa-szerte is ismernek az emberek. Belgiumból érkeztem ide, ahol szintén pozití­v an cseng a klub neve.

– Milyen céljaid vannak a Fradival?
– Elsősorban bajnoki cí­met nyernék a Ferencvárossal. Úgy vélem, kiváló edzőnk van, akinek minden képessége adott ahhoz, hogy ezt a célt mihamarabb elérjük. Ricardót már régebbről ismerem, ugyanis dolgoztunk már együtt. Egy profi mentalí­tású szakembernek tartom.

– A Steaua Bucuresti szí­neiben játszottál már az Újpest ellen, mit tudsz a Fradi-Újpest meccsekről?
– Szép emlékeim vannak azokról a mérkőzésekről, ugyanis kétszer is legyőztük az Újpestet. Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros nagy rivalizálásban áll az Újpesttel. Nagyon várom, hogy velük játszhassunk. Szeretném ismét legyőzni őket.

(fradi.hu – 2012.08.30., 09.01.)

A mai nap folyamán a Ferencváros és Fülöp Noel közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Fülöp Siófokon folytatja pályafutását.

(fradi.hu, nso.hu – 2012.08.29. – 08.31.)

A héten két próbajátékos csatlakozott a Ferencváros keretéhez, akik sorsáról pár napon belül dönt a szakmai stáb.

Andrei Ionescu 24 éves, támadó középpályás, 17-szeres román U21-es válogatott. Az Universitatea Craiova csapatában nevelkedett, ahonnan 2008-ban szerződtette a Steaua Bucuresti, í­gy részese lehetett a 2009/2010-es szezonban az Újpest EL-kiverésének. Ionescu a legutóbbi szezonban a belga Royal Antwerpen csapatának alapembere volt.

A másik próbajátékos Muhamed Besic, a Hamburg 19 éves belső védője. A hátvéd fiatal kora ellenére már (5) 6-szoros bosnyák válogatottnak mondhatja magát, de emellett 3 alkalommal a Bundesligában is bemutatkozhatott a HSV szí­neiben.

(fradi.hu alapján – 2012.08.28.)

fotó: fradi.hu

A mai este folyamán megszületett a megállapodás, í­gy eldőlt, hogy Milan Peric a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. A 26 éves szerb csatár a 2012/2013-as szezonra érkezik kölcsönbe a Videotontól.

Névjegy

Név: Milan Peric
Poszt: csatár
Születési idő/hely: 1986. 04.16., Cacak
Eddigi klubjai: Mladost Lucani, Tavriya Simferopol, Hajduk Kula, Partizan Beograd, Jagodina (kölcsön), Nafta Lendava (kölcsön), Mladi Radnik (kölcsön), Metalac G.M. (kölcsön), Kaposvár, Videoton

A szerb U21-es válogatott Milan Peric még nem volt nagykorú, amikor megkötötte első profi szerződését az FK Mladost Lucani csapatával, ahol 61 mérkőzésen 31 gólt lőtt. A játékos ezt követően a Tavriya Simferopol-hoz, majd a Hajduk Kulához szerződött, ahol teljesí­tményére a két szerb óriás, a Crvena Zvezda, valamint a Partizan Beograd is felfigyelt – Peric végül az utóbbi ajánlatát fogadta el. A támadó a Partizánnál töltött időszak alatt kölcsönben megfordult az FK Jagodina, a Nafta Lendava, a Mladi Radnik, valamint a Metalac G.M. csapataiban.

A játékos 24 esztendősen igazolt a Kaposvári Rákóczihoz, ahol hozta korábbi jó gólátlagát, í­gy 2012-ben szerződtette a Videoton. A Ferencváros a 2012/2013-as szezonra vette kölcsön a labdarúgót.

(fradi.hu – 2012.08.27.)

Hodgyai László hat hete készül a Lipcsei Péter vezette NB II-es csapattal. A fiatal játékos elnyerte a szakmai stáb tetszését, í­gy a mai napon aláí­rta 1 plusz 2 évre szóló szerződését.

– Hogy érzed magad a Fradiban, nehéz volt egy teljesen idegen közegbe beilleszkedni?
– Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosnál. Semmivel sem kezelnek másként, mint a többieket, úgy érzem, mindenki befogadott. Számí­tottam rá, hogy nem lesz könnyű megszokni az idegen közeget, de egyre jobban érzem magam Magyarországon.

– Hogy kerültél kapcsolatba a Ferencvárossal?
– Segí­tőm, Hadnagy Zsolt hí­vott fel, hogy ki kellene jönnöm a Fradihoz. Alig fogtam fel a történteket, csomagoltam és indultam is… Hat hete vagyok itt, jó néhány próbajátékot „átéltem”, szeretnék itt maradni. Remélem, eddigi teljesí­tményemmel rászolgáltam erre.

– Miben fejlődtél, vagy mit tanultál az itt eltöltött időszak alatt?
– A pályán és azon kí­vül is nagyon sokat tanultam. Bárhol lehet tanulni, ha új emberekkel találkozunk, vagy új környezetbe kerülünk. Úgy érzem, kiálltam a próbát, mert nem fordultam vissza és nem adtam fel olyan helyzetekben sem, amikor mások már rég feladták volna. A szüleim és a barátaim mindenben támogattak és támogatnak. Nagyon sokat köszönhetek nekik.

– Milyen Lipcsei Péterrel együtt dolgozni?
– Minden edző szavára odafigyelek és próbálom megjegyezni a tanácsaikat, mert tudom, hogy csak í­gy fejlődhetek. A Fradinál is mindenkit meghallgatok, és minden tanácsot elfogadok, mert tudom, hogy az edzők segí­teni akarnak. Lipcsei Péter, Dejan Milovanovic, Nagy Tamás és Détári Lajos is kiváló szakemberek, remélem, hogy mindannyiuk keze alatt fogok majd dolgozni. Úgy gondolom, képes vagyok arra – ha a sérülések elkerülnek –, hogy akár már téltől a felnőtt csapattal készüljek. Mihamarabb be szeretnék mutatkozni az NB I-ben.

(fradi.hu – 2012.08.16.)

Kovács István a Rákosmenti KSE csapatában, Gyürki Gergő a Pénzügyőrben folytatja pályafutását.

(MLSZ adatbank – 2012.08.15.)

A tavalyi (szerk: NB II-es) keretből Nyárasdi Zsombor a BKV Előréhez, Antal Zsolt a Soroksárhoz igazolt.

(fradi.hu – 2012.08.13.)

A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros nem kí­nált szerződést a Hamburgban is megforduló korábbi német utánpótlás-válogatott csatárnak, Mustafa Kucukovicnak, aki próbajátékon vett részt a zöld-fehéreknél.

„Mustafa egy edzésen vett részt a Ferencvárosnál, majd másnap pályára lépett a második csapat összecsapásán, és ezután hazaküldte a klub, pedig jeleztem a vezetőknek, hogy a futballistának két-három hétre szüksége van, hogy százszázalékos állapotba kerüljön. Sajnálom a dolgot, mivel biztos vagyok benne, hogy Mustafa minimum tí­z gólt szerzett volna a magyar élvonalban ebben a szezonban” – mondta a játékos ügyeit intéző Alexander Röder a Nemzeti Sport Online-nak.

(nso.hu – 2012.08.10.)

Zsivóczky Norbert kölcsönbe kerül az NB II-es Szigetszentmiklós labdarúgócsapatához.

(nso.hu – 2012.08.08.)

A Nemzeti Sport Online megkeresésére Vámos Zoltán, az élvonalbeli Ferencváros labdarúgócsapatának kommunikációs igazgatója elmondta, fél tucat próbajátékostól köszönt el a Détári Lajos vezette szakmai stáb az elmúlt időszakban.

Biztosan nem lesz a Ferencváros labdarúgója a román Mauro Alonso és Dumitru Daniel Ene. A montenegrói Bozso Markovictól, a horvát Hrvoje Tokictól és korábban Papucsek Barnától is elköszönt Détári Lajos szakmai igazgató. Az is eldőlt, hogy a holland Rutger Worm sem igazol az FTC-be.

Birtalan Botond érkezésére pillanatnyilag nincs esély, bár az ő ügye nem dőlt el végérvényesen, csakúgy, mint Králik Csabáé, akinek sorsáról később születhet döntés. A namí­biai Wilko Rissert és a német Mustafa Kucukovicot tovább teszteli a szakmai stáb.

Kérdéses Zsivoczky Norbert jövője is, rá a továbbiakban nem számí­tanak az első csapatban, és a Nemzeti Sport Online információi szerint szí­vesen kölcsönadnák őt másodosztályú klubnak is.

(nso.hu – 2012.08.03.)

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros labdarúgócsapata szerződtetné Mustafa Kucukovicot, a korábban német utánpótlás-válogatottakban megfordult csatárt. Pölöskey Péter távozása után a Ferencvárosnak támadóra volt szüksége, í­gy került képbe a bosnyák származású, ám német állampolgár játékos.

A 25 éves, 193 centiméter magas futballista a Hamburgban mutatkozott be a Bundesliga élvonalában, 14 bajnokin egy gólt szerzett az élvonalban. Később játszott a Fürthben, az 1860 Münchenben, a francia Grenoble-ben, a dán SönderjyskÉ-ben és a Cottbusban, tavasszal pedig a ciprusi Olympiakosz Nicosiában futballozott. Kucukovic játszott a német U19-es, U20-as és U21-es válogatottban is.

(nso.hu – 2012.08.01.)

A játékos kérésére a Ferencváros, valamint Pölöskey Péter közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a mai napon. A Ferencváros köszöni Pölöskey Péternek a klubért tett szolgálatait, és sok sikert kí­ván a további pályafutásához.

(fradi.hu – 2012.07.31.)

A görög harmadosztályba igazolt Mester Tamás, a Ferencváros kapusa, aki az FC Glifada együttesében folytatja. A 24 éves kapus egy évre kötelezte el magát az athéni csapathoz.

(nso.hu – 2012.07.29.)

A Nemzeti Sport információi szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros holland szélsőt tesztel Rutger Worm személyében.

A 26 éves jobblábas játékos – aki a pálya bal oldalán is bevethető – hosszú ideig, 2004 és 2010 között a holland élvonalban szereplő NEC Nijmegen játékosa volt, amelyben együtt játszott többek között Babos Gáborral és Vadócz Krisztiánnal is. Worm 2010 nyarán az ausztrál első osztályban szereplő Melbourne Hearthoz szerződött, amelynél két idényt húzott le, most pedig szabadon igazolható. Ha a zöld-fehérek szerződtetik a holland futballistát, akkor egyik korábbi csapattársával újra együtt játszhat, mivel Mark Otten is a csapattársa volt az NEC-nél. Érdekesség, hogy Wormék egy másik korábbi nijmegeni klubtársa, Naim Aarab nemrég igazolt az Újpesthez.

*

A portugál labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Olhanense együttese bemutatta Liban Abdit. Abdi néhány napot próbajátékon töltött az olhaói együttesnél, és meggyőzte Sergio Conceicao vezetőedzőt, aki egyéves szerződést ajánlott neki. Conceicaót – saját elmondása szerint – kellemes meglepetésben részesí­tette a Ferencvárost otthagyó 23 éves szomáliai-norvég játékos.

(nso.hu – 2012.07.27.)

Junior a legutóbbi azeri bajnokság 7. helyezettje, az AZAL soraiban folytatja pályafutását.

(nso.hu – 2012.07.25.)

Eldőlt, hogy Maróti Béla nem a Ferencvárosban folytatja a pályafutását, mivel a játékos és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

A 33 éves labdarúgó 2010 nyarán igazolt az Üllői útra, azóta közel 50 bajnokin lépett pályára a Ferencváros cí­meres mezében. Az utóbbi időszakban Maróti kikerült az NB I-es csapat keretéből, főként az NB II-es csapat edzéseit látogatta, a nyári felkészülés során klubunk engedélyével a Lombard Pápa edzéseit látogatta.

(fradi.hu – 2012.07.24.)

Három új labdarúgó is tesztelésre érkezett.

Wilko Risser namí­biai-német kettős állampolgárságú 29 éves center, aki 14-szeres namí­biai válogatottnak mondhatja magát. Mauro Alonso, 23 éves brazil középső középpályás legutóbb a román FC Brasovban futballozott. Hrvoje Tokic 22 éves támadó és a Hajduk Splittől érkezett tesztelésre.

(fradi.hu – 2012.07.21.)

Ma kora délután aláí­rta 1 plusz 1 évre szóló szerződését a Ferencvároshoz Menyhárt Attila. A 27 éves labdarúgó a felkészülés kezdete óta csapatunk edzéseit látogatja, és ugyan jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, de napokon belül újra százszázalékos munkát tud végezni.

– Milyen érzés hivatalosan is a Fradihoz tartozni?
– Fantasztikus – fakadt ki Menyhártból. – Azt gondolom, minden labdarúgó álma, hogy egyszer a Ferencvárosban futballozzon. Szerepeltem a Fradi utánpótlásában, szóval tisztában vagyok azzal, hogy mi az a Fradi Szí­v. Várom, hogy bizonyí­tsak és megmutassam magam a drukkereknek!

– Emlí­tetted, hogy játszottál már korábban klubunkban, í­gy a jelenlegi szerződéskötést visszatérésnek is lehet nevezni. Mi történt, mióta elmentél?
– Több csapatban is megfordultam. Játszottam Vecsésen, onnan Kecskemétre igazoltam és legutóbb a REAC-ban szerepeltem. Örülök, hogy most a Ferencvároshoz igazolhattam.

– Hogyan tudtad meg, hogy számí­tanának rád a Fradiban?
– Az elmúlt szezon vége felé már hallottam róla, hogy Détári Lajos felfigyelt rám. Az idény végén közölték velem, hogy a tréner számolna velem. Megtisztelő a bizalma, remélem, hogy élni is tudok vele.

– Milyen játékosként mutatnád be magad?
– Erényeim közé tartozik a gyorsaság, valamint, hogy az egész jobb oldalt képes vagyok bejátszani. Védőként és középpályásként is számolhat velem Détári Lajos, ott futballozom, ahol ő mondja.

– A felkészülés első edzése óta csapatunkkal készülsz. Mik a tapasztalataid?
– Már az első pillanatoktól kezdve úgy érzem, hogy egy igazán profi klubhoz kerültem. Minden játékos teljesen alárendeli magát a munkának. Profi labdarúgók, profi szakmai stáb, és profi csapat vesz körül. Öröm itt dolgozni.

– Mivel lennél elégedett egy év múlva?
– Elégedett lennék, ha bemutatkozhatnék a Ferencvárosban, és folyamatos játéklehetőséget kaphatnék az NB I-es csapatnál. Ezek most az elsődleges személyes céljaim. Remélem, hogy ezen kí­vül a csapat kiemelkedően szerepel majd a bajnokságban, és sok győztes meccsnek örülhetnek a szurkolóink.

Névjegy

Név: Menyhárt Attila
Születési idő/hely: 1984.11.26.
Magasság/ súly: 173 cm/ 70 kg
Eddigi klubjai: Ferencváros, Kecskemét, Vecsés, REAC

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 15/1

*

Eldőlt, hogy az amerikai-bosnyák kettős állampolgárságú Perica Marosevic nem lesz a Ferencváros játékosa.

A 23 éves csatár július 4-én csatlakozott keretünkhöz, játszott a Paks, az Aszód, valamint a Dunaújváros elleni találkozókon. A szakmai stáb nem csak a felkészülési mérkőzéseken, hanem az edzéseken is fel tudta mérni Marosevic képességeit, és ezt követően döntött úgy, hogy nem tart igényt a további szolgálataira. A játékos holnap utazik haza az Egyesült Államokba.

*

A héten egy új próbajátékos csatlakozott az NB I-es kerethez. A montenegrói Bozo Markovic támadóként bevethető, 22 éves, és profi karrierje során eddig az első osztályú Sutjeska csapatában futballozott. Fiatal kora ellenére Markovic közel 70 montenegrói első osztályú bajnokit, valamint 25 gólt tudhat a háta mögött.

*

A Ferencváros a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Liban Abdival, í­gy már biztos, hogy a norvég-szomáliai labdarúgó a következő szezonban nem csapatunkban szerepel majd. A 23 éves játékos 2008 nyarán igazolt klubunkba, ezen időszak alatt négy különböző edző is bizalmat szavazott neki, ám sajnos ezek közül egyikkel sem tudott élni. A Ferencváros elismeri a játékos tehetségét, de a szakmai stáb és a klubvezetés a labdarúgóval egyetértésben úgy í­télte meg, hogy a szakí­tás elkerülhetetlen.

(fradi.hu – 2012.07.16.)

 

Hodgyai László próbajátékon vesz részt csapatunknál.

(fradi.hu – 2012.07.14.)

A Gyirmót FC Győr csapatához szerződik a Ferencváros volt védője, Balog Zoltán, a rutinos hátvéd 2+1 éves szerződést í­r alá Csank János csapatával – értesült a Nemzeti Sport. Balog szerződése lejárt a Ferencvárosnál, í­gy szabadon igazolható volt.

(nso.hu – 2012.07.12.)

Jelenleg is zajlik a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros aszódi gálamérkőzése, amelyen három új futballista is feltűnt a zöld-fehéreknél. A bosnyák-kanadai Perica Marosevic, a román Daniel Ene és a legutóbb a román másodosztályban futballozó Birtalan Botond is lehetőséget kapott, hogy bizonyí­tson a Détári Lajos vezette szakmai stábnak.

A 23 éves támadó, Perica Marosevic jelenleg szabadon igazolható, legutóbb a Toronto FC (MLS) labdarúgója volt. A 20 esztendős Dumitru Daniel Ene szintén csatár, és az előző idényben a román másodosztályú ALRO Slatinát erősí­tette.

A 22 éves középpályásnak, Birtalan Botondnak 14 élvonalbeli mérkőzés szerepel a neve mellett, korábban megfordult az FC Sopronban és a REAC-ban is, az elmúlt szezonban a román FC Bihor Oradea igazolt labdarúgója volt.

(nso.hu – 2012.07.11.)

*

Eldőlt, hogy Junior nem a Ferencvárosban folytatja a pályafutását, a brazil védővel klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott. Junior 2010 nyarán igazolt csapatunkhoz és közel 50 mérkőzésen lépett pályára.

(fradi.hu – 2012.07.11.)

Utánpótlás-válogatott labdarúgóval erősödött a Ferencváros kerete: Nehéz Máté a mai napon 1 plusz 2 évre aláí­rt csapatunkhoz. A fiatal ék legutóbb az MTK korosztályos csapatában játszott, de a mostani felkészülést már NB II-es keretünkkel kezdte meg.

Új labdarúgónk tegnap ünnepelte születésnapját, í­gy nem csak a szerződéskötéshez, hanem a jeles naphoz is külön gratulál a Ferencváros vezetősége és összes alkalmazottja.

– Milyen érzés a Ferencvároshoz tartozni?
– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, ez egy igazi születésnapi ajándék – mondta mosolyogva Nehéz Máté. – Tisztában vagyok azzal, hogy a Ferencvárosnak milyen nagy múltja van, és hogy mennyi szurkolóval rendelkezik. Igyekszem a hagyományoknak és az elvárásoknak megfelelni.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással, hol játszottál eddig?
– Már négyéves koromban elkezdtem ismerkedni a focival. Először Soltvadkerten játszottam, majd egy évet a Videotonnál töltöttem. Ezt követően újabb egy év következett Kecskeméten, mí­g legutóbb az MTK akadémiáján négy évet szerepeltem. A kék-fehéreknél az U19-es csapatban játszottam, ez idő alatt sikerült bemutatkoznom az U18-as, valamint az U19-es válogatottban is.

– Milyen poszton szerepelsz?
– Csatár vagyok, az ellenfél kapuja előtt érzem magam a legjobban.

– Mik a céljaid a Ferencvárosban?
– Szeretnék sikeresen szerepelni, és minden vágyam, hogy bemutatkozhassak az NB I-es csapatban.

Névjegy

Név: Nehéz Máté
Születési idő/hely: 1993.07.08.
Eddigi klubjai: Soltvadkert, Videoton, Kecskemét, MTK

U19-es mérkőzéseinek száma, gólok: 58/28

 

(fradi.hu – 2012.07.09.)

Perica Marosevic személyében amerikai-bosnyák kettős állampolgárságú próbajátékos érkezik csapatunkhoz. A 23 éves befejező csatár szerdán, azaz holnap érkezik az Üllői útra, ezt követően több napig teszteli őt a Détári Lajos vezette szakmai stáb. Marosevic – a hosszú utazás miatt, értelemszerűen – még nem lép pályára a holnapi, Veszprém elleni felkészülési meccsen.

23 éves Perica Marosevic 18 évesen a Chicago Fire Premierben kezdte el karrierjét. Első profi szerződését az MLS-ben szereplő Dallastól kapta 2009-ben. Itt a kezdőcsapatban nem sikerült megragadnia, ezért egy év után az amerikai második vonalban szereplő Austin Aztexhez került kölcsönbe. Dallasba való visszatérése után az FC Toronto szerződtette, ahol fél évet játszott.

Válogatott karrierje impozáns, hiszen játszott az USA több korosztályos csapatában is: az U17-es, U18-as és U20-as gárdában is számí­tottak rá. Utóbbi korosztályban – amelyben világbajnoki meccsen is pályára lépett – 14 mérkőzésen öt gólt szerzett.

Névjegy

Név: Perica Marosevic
Születési idő/hely: 1989.05.05., Brcko (egykori Jugoszlávia)
Állampolgárság: amerikai-bosnyák
Magasság: 175 cm
Poszt: csatár
Eddigi klubjai: FC Dallas, Austin Aztex, FC Toronto

(fradi.hu – 2012.07.03.)

Lisztes Krisztián és Jovánczai Zoltán személyében két kiváló tudású labdarúgóval erősí­tett a Szeged 2011 NB II-es csapata, melynek élén a következő szezonban is Tóth Bálint fog állni. A Ferencváros 49-szeres válogatott középpályása, Lisztes Krisztián, valamint az elmúlt szezonban a REAC-nál szerepelt csatár, Jovánczai Zoltán aláí­rta szerződését a Szeged 2011-hez. A hajdani kiváló irányí­tó a július közepén kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálintvezetőedzővel – aki a következő szezonban is irányí­tja a gárdát -, hogy mely területen segí­theti legjobban a csapatot… Lisztes Krisztián mindenképpen szeretne segí­teni a szegedi futballnak. Az még nem dőlt el, hogy mely területen válna leginkább hasznára a klubnak, ez ügyben a július 16-án kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálint vezetőedzővel. „Mivel nagyon szeretek futballozni, nem kizárt, hogy játszom még egy szezont, ám erről mindenképpen szeretnék egyeztetni Tóth Bálint vezetőedzővel. Ami biztos, hosszabb távon állapodtam meg a Szeged 2011 csapatával, vagyis, komolyak a szándékaim a szerepvállalást illetően. Remélem, tudok segí­teni a szegedi futballnak a céljai elérésében” – nyilatkozott a szegedi megállapodásáról Lisztes.

(szeged2011.eu – 2011.07.02.)

Kulcsár Dávid minden bizonnyal a Paks élvonalbeli csapatához igazol. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) szerint eldőlt az ügy, í­gy a korábban a Vasasban is megforduló jobb oldali középpályás a következő idénytől a Tolna megyeieknél folytatja a pályafutását.

(nso.hu- 2012.07.01.)

Orosz Márk is aláí­rt

Mint ismert, klubunk a télen előszerződést kötött a legutóbb Szegeden futballozó Orosz Márkkal, amely a mai napon életbe lépett. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó 2 plusz 1 évre í­rt alá a Ferencvároshoz, a felkészülést már a csapatunkkal együtt kezdte meg.

(fradi.hu – 2012.06.30.)

Gyömbér visszatért

Ma délután csapatunk leigazolta a legutóbb a Lombard Pápában futballozó Gyömbér Gábort. A középpályán bevethető labdarúgó 2 plusz 1 évre í­rt alá csapatunkhoz, amelynek edzéseit a felkészülés kezdete óta látogatja.

(fradi.hu – 2012.06.27.)

Böde 3 évre kötelezte el magát

Klubunk mindenben megegyezett a Paks csapatával, valamint Böde Dániellel, í­gy a játékos a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. A 25 esztendős labdarúgó nem sokkal ezelőtt aláí­rta szerződését, Böde Dániel 3 évre kötelezte el magát klubunkhoz.

A játékos ma délelőtt csatlakozott a kerethez és már túl is esett első ferencvárosi edzésén.

– Hogy érzed magad, milyenek az első benyomásaid a csapatról?

– Most edzés után egy kicsit fáradt vagyok, de majd kipihenem magam – mondta Böde. – Nagyon jó volt együtt edzeni a csapattal. Látszik, hogy egy jó közösség alakult ki, mint ahogy az is, hogy mindenki egyet akar, egy célért küzd: a Ferencváros sikeréért.

– Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy a Fradi érdeklődik irántad?

– Az érdeklődésről már bajnokság közben hallottam, de kértem a menedzserem és a Paksi vezetőket is, hogy ne szóljanak erről a szezon végéig, mert addig csak a futballra szerettem volna összpontosí­tani. Természetesen megtiszteltetés volt a Fradi érdeklődése, a bajnokság befejeztével pedig a tárgyalások is elkezdődtek. Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klubhoz sikerült szerződnöm.

– Milyen volt a búcsú korábbi csapatodtól, és milyen az első tapasztalatod a Fradi közegről?

– Többnyire jók, hiszen azért elég sok embert ismerek a Fradiból. Bí­zom benne, hogy minél hamarabb sikerül beilleszkednem. Szeretnék jól játszani, mert azért jöttem, hogy segí­tsem a csapatot. Ez egy nagy lépés számomra, hiszen gyakorlatilag 15 évet játszottam a Paks csapatában. Fájó szí­vvel jöttem el, de úgy érzem, hogy jó döntést hoztam. Mindenki tudja, hogy a Fradinak van Magyarországon a legnagyobb szurkolótábora, akik a hazai mérkőzéseken fergeteges hangulatot teremtenek. Bí­zom benne, hogy sok szép pillanattal ajándékozhatom majd meg őket.

*

Simita 3+2 évre í­rt alá

Ma délután aláí­rta a 3 plusz 2 évre szóló szerződését a Ferencvároshoz az NB III-as Csornától érkező Simita Gergő. A 19 éves labdarúgó a télen már járt a csapatunknál próbajátékon, akkor megfelelt, klubunk előszerződést kötött vele, ami a mai napon lépett életbe.

Simita Gergő az NB II-es csapattal kezdi meg a felkészülést, és első ferencvárosi interjúját közvetlenül szerződése aláí­rását követően adta a fradi.hu-nak.

– A télen elhí­vtak próbajátékra a Ferencvároshoz, akkor felmérték, hogy hogyan játszom, mit tudok –vázolta fel a szerződéskötés előzményeit Simita. – Akkor már sejteni lehetett, hogy a nyártól itt fogom folytatni a pályafutásomat. Már télen is nagyon jól éreztem magam a csapatnál, szerencsére a Kecskemét II elleni felkészülési mérkőzésen gólt is tudtam lőni.

– Az elmúlt fél évben tudatosan készültél arra, hogy a Fradiba igazolsz?
– Már a próbajáték ideje alatt is láttam, hogy még van miben fejlődnöm. Ez nem is csoda, hiszen az NB I-hez, illetve az NB II-höz is nagyobb felkészültség kell, mint az NB III-hoz. Az elmúlt fél évben próbáltam a hiányosságaimat pótolni.

– Hogy érzed, miben kell fejlődnöd?
– Elsősorban erőnlétben, gyorsaságban.

– Egyelőre még kevesen ismernek, hogyan mutatnád be magad a szurkolóknak?
– Jobb oldali védő vagyok, de előtte korábban sokáig belső hátvéd voltam. A játékstí­lusomat leginkább az jellemzi, hogy szeretek előre futni, a támadásokat segí­teni.

– Hogyan engedtek útnak a csornai társak?
– A Ferencváros az ország legnépszerűbb klubja, í­gy a mi csapatunkban is elég sok fradista van. Mindenki gratulált és bí­ztatva engedtek útnak.

– Mi a célod egyénileg, illetve a csapattal?
– Egyénileg egyértelműen az, hogy felkerüljek a második csapatból az elsőbe és minél többet fejlődjek. Emellett szeretnék a Ferencvárossal minél szebb sikereket elérni.

(fradi.hu – 2012.06.22.)

Az első edzésen 27 játékos vett részt, az új igazolásaink közül Máté János, Aleksandar Alempijevic, valamint Vladan Cukic is belevetette magát a munkába, de ott volt Gyömbér Gábor is, aki minden valószí­nűség szerint csapatunkban folytatja a pályafutását. A klubunkkal korábban előszerződést kötött Orosz Márk is csatlakozott új társaihoz, mí­g a Csornáról érkező Simita Gergő az NB II-es kerettel kezdi meg a felkészülést.

Böde Dániel ügyében még tárgyalásokat folytat klubunk, a labdarúgó már átesett az orvosi vizsgálatokon, de egyelőre még nem kapcsolódott be a közös munkába.

Détári Lajos felügyelete alatt készül Menyhárt Attila, aki legutóbbi szezonban a REAC-ban szerepelt, valamint Králik Csaba, aki eddig a Dunaszerdahelyt erősí­tette.

Az elmúlt szezonban a másodosztályú kerethez tartozó Nyilasi Bálint, Pölöskei II Péter, valamint Holman Dávid is jelen volt a mai első tréningen, ezzel szemben Kulcsár Dávid, Zsivoczky Norbert és Junior kikerültek az NB I-es keretből.

(fradi.hu, nb1.hu – 2012.06.21.)

Cukic 2, Alempijevic 2+1 évre kötelezte el magát

Ma délután klubunk két középpályással erősí­tett: Vladan Cukic 2, mí­g Aleksandar Alempijevic 2 plusz 1 évre kötelezte el magát. Szerb játékosainkat a szerződéskötést követően kérdeztük meg várakozásaikról, céljaikról, valamint a klubbal kapcsolatos első benyomásaikról.

(fradi.hu  – 2012.06.20.)

A napokban új szerzemények sorát jelentheti be a Ferencváros vezetősége. Ahogy arról már beszámoltunk, hamarosan aláí­rhatja a szerződését a Paksról érkezett Böde Dániel, de rajta kí­vül a Kecskeméttől érkező szerb játékosok, Vladan Csukics és Alekszandar Alempijevics, illetve a pápai Gyömbér Gábor is aláí­rhat, miután átesett a kötelező orvosi vizsgálaton.

Névjegy

Név: Böde Dániel
Születési idő/hely: 1986.10.24., Szekszárd
Magasság/ súly: 190 cm/ 85 kg
Eddigi klubjai: Paks

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 144/36 (2006-07: 17/0, 2007-08: 20/2, 2008-09: 29/1, 2009-10: 28/8, 2010-11: 24/15, 2011/12: 26/10)

A Kecskemétről ingyen a Ferencvároshoz érkező két szerb középpályás, Vladan Csukics és Alekszandr Alempijevics menedzsere, Filipovics Vladan már múlt héten arról beszélt, hogy a megállapodás megszületett, és már csak a szerződések aláí­rása van hátra. A játékosügynök ezt a Nemzeti Sport Online kérdésére is megerősí­tette.

„Ma és holnap több játékos is orvosi vizsgálaton vesz részt a Ferencvárosnál. Amint Alempijevics és Csukics is átesett a kötelező vizsgálatokon már csak alá kell í­rnunk a szerződésüket” – fogalmazott a menedzser.

Névjegy

Név: Vladan Cukic
Születési idő/hely: 1980.06.27., Smederovo
Magasság/ súly: 181 cm/ 78 kg
Eddigi klubjai: Smederovo, Mezőkövesd, Kecskemét

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 91/5 (2008-09: 25/2, 2009-10: 14/2, 2010-11: 27/1, 2011/12: 25/0)

Névjegy

Név: Aleksandar Alempijevic
Születési idő/hely: 1988.07.25., Belgrád
Magasság/ súly: 187  cm/ 81 kg
Eddigi klubjai: FK Partizan, Kecskemét

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 67/5 (2008-09: 15/1, 2009-10: 22/1, 2010-11: 17/2, 2011/12: 13/1)

A Lombard FC klubmenedzserénél, Árki Gábornál Gyömbér Gábor ügyében érdeklődtünk.

„Gyömbér orvosi vizsgálaton vesz részt a Ferencvárosnál. Úgy tudom, ezen már át is esett, de erről hivatalos értesí­tést még nem kaptam a fővárosi klubtól. Amennyiben ez megtörténik, és minden rendben van, akkor már csak alá kell í­rnunk a kész szerződést” – fogalmazott a pápai sportvezető.

Névjegy

Név: Gyömbér Gábor
Születési idő/hely: 1988.02.27., Makó
Magasság/ súly: 179  cm/ 76 kg
Eddigi klubjai: Ferencváros, America FC, Sopron, Pápa

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 77/5 (2007-08: 8/0, 2009-10: 29/3, 2010-11: 28/2, 2011/12: 12/0)

(nso.hu és MLSZ ill. HLSZ adatbank alapján  – 2012.06.19.)

(fotó: fradi.hu)

Megvan a nyári átigazolási szezon első szerzeménye: Máté János a Videotontól szerződik a Ferencvároshoz, a 22 éves játékos 1 plusz 2 évre í­rt alá klubunkhoz.

A támadóként bevethető labdarúgó már a héten csatlakozik Détári Lajos legénységéhez, a felkészülést csapatunkkal kezdi meg.

Máté János az elmúlt idényben a Videoton NB II-es csapatában futballozott, gólerősségét bizonyí­tja, hogy 27 mérkőzésen szerzett 17 találatával a Nyugati csoport gólkirálya tudott lenni.

Új játékosunk 4 éves korában kezdett el futballozni, Debrecenben nevelkedett, de az U19-es korosztályt követően a Videotonhoz igazolt. Fehérvári pályafutása jól indult – a 2008/2009-es szezonban az NB I-ben is bemutatkozott -, de kisebb sérülések miatt nem tudott megragadni az élvonalbeli keretben, í­gy a másodosztályú bajnokságban kapott lehetőséget, ahonnan most gólkirályként távozik.

Névjegy

Név: Máté János
Születési idő/hely: 1990.05.19., Debrecen
Magasság/ súly: 191 cm/ 85 kg
Eddigi klubjai: DVSC, Videoton

NB I-es mérkőzéseinek száma, gólok: 1/0 (2009.03.21. Videoton – REAC 4:0)
NB II-es mérkőzéseinek száma, gólok: 66/29 (2011-12: 27/17, 2010-11: 22/7, 2009-10: 17/5)

(fradi.hu és MLSZ ill. HLSZ adatbank alapján  – 2012.06.18.)

A télen kinézett Simita Gergő nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez, ő is azon igazolások közé tartozik, akik elsősorban a jövőben jelenthetnek erősí­tést a felnőttcsapatnak… A fiatal jobboldali védőt már télen kinézte magának a klubvezetés és a szakmai stáb, akkor egy tesztmeccsen magára is ölthette a klub mezét, amelyen meggyőzte a ferencvárosiakat (gólt is lőtt). Már akkor is szóba került a budapesti szerződtetése, de Simita idén érettségizett, í­gy nem akarták kiszakí­tani a megszokott közegből. A fiatal játékos eddig az NB III-ban játszott, 16 éves korától volt tagja a csornai felnőttcsapatnak, ahol már mintegy 70 bajnokin lépett pályára. Természetesen nem a Ferencváros kezdőcsapatába érkezne, hiszen a jövő évi együttesben Fülöp Noel lehet az, aki lehetőséget kaphat jobboldali védőként, Simitának eleinte a második csapatban jutna inkább szerep.

Gergő szombaton játszott utoljára a Csornai Sportegyesület szí­neiben, ahol a mérkőzés után bronzéremmel gazdagodott. Sok sikert kí­vánunk neki a Fradiban!

Névjegy

Név: Simita Gergő
Születési idő/hely: 1993.09.25.
Eddigi klubjai: Csornai SE

NB III-as mérkőzéseinek száma, gólok: 67/0 (2011-12: 26/0, 2010-11: 26/0, 2009-10: 15/0)

(csornai-hirhatar.hu és MLSZ adatbank alapján – 2012.06.18.)

A Nemzeti Sport Online információi Máté János a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A 22 éves debreceni születésű csatár a most befejeződött NB II-es szezonban 17 találattal gólkirály lett a Nyugati csoportban, de mivel lejár a szerződése a Videoton-PA együttesénél, ingyen kerülhet a fővárosiakhoz.

(nso.hu – 2012.06.04.)

A Nemzeti Sport információi szerint megszületett az egyezség Böde Dániel és Alekszandar Alempijevics megszerzéséről is. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a közelmúltban már elárulta, nem állnak messze a szerződtetésüktől. A korábbi hí­rek alapján Bödéért 200 ezer eurót fizethet a Fradi a Paksnak, mí­g Alempijevics szabadon igazolható, miután nem hosszabbí­tott a Kecskeméttel.

(nso.hu – 2012.06.03.)

A Ferencváros labdarúgócsapata a héten megtartotta az utolsó edzését is, amelyen a játékosok fizikai állapotát mérték fel a nyári szabadság előtt. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a foglalkozáson Menyhárt Attilát, az NB II Keleti csoportjától búcsúzó REAC középpályását is tesztelte Détári Lajos szakmai igazgató.

A 27 éves szélső ebben a szezonban 25 mérkőzésen két gólt szerzett és négy gólpasszt adott a REAC-ban, mí­g korábban megfordult az élvonalbeli Kecskemétben is. Az elsősorban gyorsaságáról ismert futballistát feltehetően (szerk: Vecsésen már volt Détári játékosa) a korábbi ferencvárosi játékos, Mátyus János, a rákospalotaiak vezetőedzője ajánlotta Détári figyelmébe.

(nso.hu – 2012.06.02.)

Visszavonul Végh Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros rutinos kapusa. Végh tavaly nyáron, a Vasas játékosaként szeretett volna felhagyni az aktí­v futballal, ám nem sokkal a szezon kezdete előtt egyéves szerződést kötött az FTC-vel.

A 41 éves, huszonötszörös válogatott kapus a klub utánpótlás-nevelésében dolgozik majd tovább.

(nso.hu – 2012.06.01.)

„Lejár Balog Zoltán, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes szerződése, és nem hosszabbí­tjuk meg – mondta Orosz Pál. – Oláh Lóránt kölcsönben volt nálunk, nem marad itt. Több játékos van, akinek szerződése van, de megfelelő ajánlat esetén tárgyalnánk a kölcsönadásról vagy éppen a végleges eladásról. Ilyen játékos Liban Abdi, Junior, Maróti Béla, Marko Ranilovic vagy Zsivóczky Norbert. Marko Simiccsel júniusig kötöttünk szerződést, és úgy állapodtunk meg, ha elégedettek vagyunk vele, új szerződést kap – nos, nem számí­tunk rá. Ha van érdeklődő, nem zárkózunk el Pölöskey Péter eladásától sem.”

Orosz Márk Szegedről biztosan csatlakozik a kerethez – mondta a klubvezető. – Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz a pápai Gyömbér Gábor, a kecskeméti Alekszandar Alempijevics és Vladan Csukics és a paksi Böde Dániel ügyében.”

Névjegy

Név: Orosz Márk
Születési idő/hely: 1989.10.24., Kecskemét
Eddigi klubjai: Kecskemét, Ferencváros, Crotone, Atletico Arezzo, Catanzaro, Cavese, Szeged

NB II-es mérkőzéseinek száma, gólok: 22/15 (2011-12: 22/15)

(nso.hu és MLSZ ill. HLSZ adatbank alapján – 2012.05.31.)

13 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2012/13 (nyár) bejegyzéshez

 • Őszintén sajnálom, hogy ezt a reménytelenséget senki nem veszi észre ami az FTC Jelenét és jövőjét vetiti elénk. Több a külföldi játékos a kezdőben mint a saját nevelés és sajnos ezek a külföldi játékosok, sajnos NBII-es szintű játékosok. Azon csodálkozom, hogy ezt nem látja senki , vagy mindenki hallgat ! Megszünt szinte az utánpótlás az FTC-ben.Lipcsei csapata is az utolsó helyen bandukol .Ha ez a pár külföldi nagyon gyengécske focista elmegy majd akkor mi lesz a fradival ???,

 • Kucukovicról megnéztem a YOUTUBE-on egy gólösszefoglalót. Erős, ügyes, jól lő távolról. Ha nincs rá pénz akkor minek kell próbajáték? Aki a Bundesliga I.-II.ben gólokat lőtt, az itt valószí­nűleg nem 3-4 gólt hozna össze egy bajnokságban nálunk. Nem lesz megoldva sajnos a befejező csatár probléma…

 • Szegény Pölöskey! Csak sikerült épp a 24. születésnapjára kiüldözni. Dehát í­gy járt annakidején Wukovics Laci is, és az ötvenes években (jóval enyhébb körülmények között) Borsos Miki is.
  Dehát van egy alkotmánybí­rósági döntés, mely szerint a közszereplőknek jóval több kritikát kell elviselnie. És a focista (főleg a profi) közszereplő…
  Remélem, a többit végre békén hagyják, hogy focizhassanak.

  YSE

 • 1955-től kí­sérem figyelemmel a csapat átigazolásait. Ezen 57 év alatt nagyon ritkán éreztem úgy, hogy jól sikerült. Volt, amikor már az is öröm volt, hogy nem vittek el tőlünk senkit. 1955-ben pl. közszájon forgott az a pletyka, hogy Mátrai kellene a Vasasnak. Nem szégyellem bevallani, templomban is imádkoztam azért, hogy ez ne történjen meg. Ám végülis a könnyebb (és jóval kevésbé népszerűtlen) megoldást választva, Kárpátit vitték el Győrből.
  Volt, amikor a hatalom szólt közbe (Solymosi), volt amikor a vezetők »bénázták el« (Kiss III); és nagyon sokszor nem volt rá pénz.
  Most véleményem szerint a lehetőségekhez képest jól sikerültek az igazolások, pedig anyagilag a klubok (és nem csak NB I-es klubok) sokkal jobb feltételeket kí­nálnak. (Az más kérdés, hogy í­gérni könnyű, de kérdés ki mit tart meg később…)
  Akik mentek, elmentek – egyikük sem volt (már) meghatározó. BZ-t sajnálják sokan, dehát annakidején simán lemondtak Mátrairól (Lakat) vagy Páncsicsról (Dalnoki).
  Nem akarok egyenként kitérni az új (vagy régi-új) játékosokra, úgyis a pályán dől el minden. (És félek attól is, hogy lennének, akik kikezdenék e miatt a játékost, ha nem tetszik nekik a véleményem…)
  Egy valamit szeretnék megjegyezni: annakidején mi minden újonnan érkezett játékost bizalommal fogadtunk, nem előí­téletekkel… Újabban sajnos ezt sokszor nem érzem, sőt…
  Szóval változatlanul bizakodó vagyok, sőt egy kicsit jobban, mint korábban.
  *
  YSE

 • Néhány hete hiányoltam, hogy lesz-e még igazolás. Most meg azt kérdezem, hogy egy héttel a rajt előtt még van értelme igazolni?

 • Vajon lesz még igazolás? Vagy akik jöttek és akik mentek és ennyi? Pedig továbbra is vannak lyukak a csapatban. Talán a középpályán megvagyunk és elől is vannak néhányan, de hátul komoly problémákat látok. Nincs jobbhátvéd és Klein mellé is kéne egy gyors ember. Otten nem rossz szűrő, de két lassú védővel simán átfognak futni rajtunk.

 • Sztem az a helyzet BZ-vel, hogy annyira nem jó, mint amennyire elveszi a helyet a jövő centerhalfjai elől. Koránál fogva túl nagy a tekintélye, ugyanakkor bármikor elszakadhat bármije, és akkor az utódnak azonnal, fokozat nélkül kell átvennie a helyét.
  Talán jobb í­gy, hogy harmadmagával egyszerre távozik.

 • Sziasztok!
  BZ elküldése nekem sem tetszik, LK és RD játéka szerintem sem volt már igazán fajsúlyos a csapatban. Az új igazolásokkal kapcsolatosan addig mindenképp várnék, amí­g hivatalossá válnak, mivel a fent emlí­tettek -- Szabiccsal kiegészülve -- valóban komoly erősí­tést jelentenének, de, mint azt az utóbbi évekből már megtanultuk: nevekkel minden nyáron dobálózunk, aztán végül jön Kovács XIV. János Kiskunhalasról és függöny…Remélem ezúttal nem í­gy lesz!

 • Balog Zolit elküldését nagyon sajnálom, Rósa Dénesét nem. Lisztes Krisztiánt nagyon kedveltem, de az utóbbi időben csak a saját nimbuszát rombolta. Tudni kell időben abbahagyni! BZ még egy évig jól szolgálhatta volna a csapat érdekeit. Vele kapcsolatban, azt hiszem, az lehetett a fő probléma, hogy ő még 2-3 évre akart szerződést. Neki meg kellett volna elégednie egy egyéves szerződéssel, mégpedig csökkentett fizetéssel, mert valószí­nűleg még őt is irreális magas fizetéssel szerződtették a “jó elődök”. Mindenesetre további sikert kí­vánok mindegyiküknek, remélem, még találkozunk velük!

 • BZ-t elküldeni úgy, hogy nincs helyette jobb, hiba volt.
  Rósa és Lisztes tényleg semmit nem tett hozzá ehhez az idényhez a pályán. Bár a háttérben lehet, hogy sokat is. Nem tudhatjuk.
  Bár pár hónapja még a Fradizmus alapján igazolgattak a vezetőink. Nem a tudás, hanem a kötődés volt a fontos.
  Három havonta nem lehet koncepciót váltogatni…
  Détári mondta még Pruknerre: “Az nem erősí­tés, ha gyengébb csapatból igazolnak.”

 • Csak csatlakozni tudok YSE-hez, mindeben egyet is értek vele. Egy búcsú mindig fájó,de van mikor lépni kell. Ha a játékos nem érzi a szükségét, akkor a vezetőknek kell. Bár egy kicsi BZ miatt fáj a szí­vem, hiszen vele az utolsó Fradista is elköszön a csapattól.
  Talán őt még lehetett volna hagyni egy évig. Kispadon, beugróként és főleg az öltözőben a sok új játékos számára hasznos lehetett volna.
  Az új igazolásokról igazán nem tudok túlsokat, mert annyira azért nem követem a többi csapatot. Kivárok én is, néhány hét alatt úgyis kiderül. Annak azért örülök,hogy eddig legalábbis Hakola és Józsi esetleges távozásáról nincs hí­r.

 • Jó ideje már nem szólaltam meg a honlapon. Részben, mert egy irodalomtörténeti tanulmányon dolgozom, és nem jó kizökkenni a témából. Ám a nagyobbik baj az, hogy nem volt olyan pozití­v élmény, mi kizökkentsen belőle. Ezért úgy döntöttem, megvárom az idény végét.
  Ami el is jött, kevés örömre és sokkal több szomorúságra okot adó esemény után.
  Itt szólok hozzá, az átigazolások ürügyén.
  Vélem, sokakat megdöbbentett, hogy BZ–LK–RD hármas szerződését nem hosszabbí­tják meg. Mert voltak ugyan, akik már korábban melegebb éghajlatra kí­vánták őket; mí­g mások még most is sajnálkoznak. Dehát ez a hármas már nem az a hármas, mint akik voltak. (Még BZ áll a legközelebb hozzá.)
  ÁM visszavonulni tudni kell, és kevesen vannak, akik Dalnokihoz, Lipcseihez vagy Dragónerhez hasonlóan, tudják, mikor jött el az ideje ennek. Máskor a vezetőségnek kell lépni ebben az ügyben. Akik ősszel ott voltak a Corvin-negyedben, emlékezhetnek, hogy LTK arról beszélt, édesapjának kellett meghozni a döntést Mátrai és Fenyvesi menesztéséről. De Dalnoki is “nyugdí­jba küldte” Albertet, és minden szí­vfájdalom nélkül elengedte (elküldte?) Páncsicsot. És még lehetne sorolni.
  Hogy az újak közül lesz-e olyan “jó fogás”, mint Pusztai megszerzése volt Páncsics helyébe, azt nem tudom. De bí­zom benne. Azt mindenesetre jó ötletnek tartom, hogy megpróbálják visszaszerezni azok egy részét, akiket a mélypont idején szélnek kellett engedni (pl. Gyömbér).
  Aztán majd meglátjuk, mi lesz. De a “vérátömlesztéshez” pénz is kell (idén talán végre lesz valamennyi), meg szerencse is, hiszen teljesí­thet valaki ragyogóan másutt, aztán átigazolása után nem jön össze neki semmi. Mindnyájan megéltünk ilyet.
  De én bizakodó vagyok – most és mindörökké, mint ahogy az voltam mindig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ