Átigazolások – 2012/13 (tél)

Ma délelőtt megszületett az egyezség a Ferencvárosi Torna Club, valamint Csilus Tamás között, í­gy klubunk profi szerződést kötött a fiatal labdarúgóval.

Csilusra a törökországi edzőtáborozás során figyelt fel Ricardo Moniz, aki rendkí­vül elégedett volt fiatal labdarúgónk felkészültségével, í­gy az első csapathoz vezényelte.

Saját nevelésű labdarúgónknak sok sikert kí­ván a Ferencvárosi Torna Club vezetősége, egyben reményét fejezi ki, hogy Csilus Tamást követően minél több fiatal, tehetséges, magyar labdarúgónak tud profi szerződést kí­nálni – amely megfelel a klub hosszú távú koncepciójának.

Ifjú középpályásunk szerződéskötése ugyanakkor például szolgálhat a ferencvárosi utánpótlásban futballozó és más fiatalok számára is, mivel Csilus nemcsak a futballpályán, hanem osztályelsőként az iskolában is kiemelkedően teljesí­tett, és remélhetőleg teljesí­t is majd a jövőben.

(fradi.hu – 2013.02.28.)

Labdarúgó-csapatunk vezetése ma délelőtt megállapodott Leonardo Santiagóval, í­gy a brazil támadó hivatalosan is a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Leonardo a Feyenoord utánpótlás-csapataiban kezdte európai karrierjét, és 2000-ben a holland együttes felnőtt gárdájában is debütálhatott. A brazil játékos a 2000/01-es szezonban 23, az ezt követő idényben 21 mérkőzésen lépett pályára a rotterdami egyletben, utóbbi esztendőben a csapattal megnyerte az UEFA Kupát.

A játékos a 2005/06-os szezonban igazolt a NAC Bredához, amelynek egy éven keresztül alapembere volt, í­gy az Ajax felfigyelt rá, és le is igazolta. Az amszterdami csapatban két és fél szezont játszott, és Holland Kupát, valamint Holland Szuperkupát nyert vele.

Ezt követően visszatért a NAC Bredához, ahol két teljes idényt töltött, majd 2011 nyarán a Red Bull Salzburghoz szerződött. Mint ismert, az osztrákokat – vezetőedzőnk, Ricardo Moniz irányí­tásával – bajnoki cí­mhez és kupagyőzelemhez vezette, emellett az Európa Liga kieséses szakaszába is bejutottak.

Leonardo korábban szerepelt a brazil U20-as válogatottban is.

Név: Leonardo Vitor Santiago
Születési idő/hely: 1983. 03. 09., Rio De Janiero
Poszt: támadó
Korábbi klubjai: Feyenoord (2000-05), NAC Breda (2006), Ajax (2007-09), NAC Breda (2009-11), Red Bull Salzburg (2011-12)
Eddigi eredményei: UEFA Kupa-győztes (2002), Holland Kupa-győztes (2007), Holland Szuperkupa-győztes (2007), osztrák bajnok (2012), Osztrák Kupa-győztes (2012)

*

Azok után, hogy délelőtt klubunk szerződést kötött Leonardo Santiagóval, újabb sikeres tárgyalást jelenthetünk be, Stanley Aborah ugyanis hivatalosan is a Ferencvárosi Torna Club labdarúgójának tekinthető.

A korábban a belga U18-as válogatottban is szerepet kapott Aborah januárban járt próbajátékon csapatunknál, és az egyeztetések ezt követően sem szakadtak meg. A futballista a beleki edzőtáborozás alatt személyesen találkozott Ricardo Monizzal, és tárgyalt vezetőségünkkel. Miután a feleknek mindenben sikerült megállapodniuk, í­gy a labdarúgó ma aláí­rta szerződését.

Név: Stanley Aborah
Születési idő/hely: 1987. 06. 23, Kumasi (Ghána)
Poszt: középpályás
Korábbi klubjai: Ajax (2004-05), Den Bosch (2005-06), Dender (2006-07), Den Bosch (2007-09), Gillingham (2010), Cappellen (2011), Vitesse (2011/12), Mura (2012)

Stanley Aborah az Ajax akadémiáján nevelkedett, és profi karrierjét is az amszterdamiaknál kezdte. A felnőtt csapatban egy szezont játszott, majd 2005-ben kölcsönben a Den Bosch-hoz került.

Ezután egy év belgiumi kitérő következett – ekkor a Dender együttesében futballozott –, hogy aztán visszatérjen a Den Bosch-hoz, amelyet további három évig segí­tett.

A ghánai nemzetiségű, de belga útlevéllel is rendelkező játékosnak a 2010/11-es szezonban két klubja is volt – az angol Gillingham és a belga Cappellen -, ám a következő idényt már a holland élvonalban, a Vitesse-ben töltötte, ahol 14 meccsen egy gólt lőtt.

2012-ben aztán eddigi utolsó csapatához, a Murához szerződött, amelyben 12 mérkőzésen egy találatot jegyzett.

(fradi.hu – 2013.02.20.)

Klubunk szerződtette a törökországi edzőtáborban csapatunkkal készülő Quenten Martinust. A játékos az előző években a Heerenveen labdarúgója volt, de az őszi szezont a holland másodosztályban szereplő Sparta Rotterdam együttesében töltötte.

Martinus idén 15 találkozón játszott, és ezeken a mérkőzéseken egy gólt lőtt.

(fradi.hu – 2013.02.18.)

Az MLSZ adatbankja szerint Tóth Axel a BKV Előre csapatában folytatja pályafutását.

(MLSZ Adatbank – 2013.02.16.)

A holland másodosztályban listavezető Sparta Rotterdam labdarúgócsapatának honlapja arról számolt be, hogy az előző fél évet a Heerenveentől náluk kölcsönben töltő 21 éves bal oldali támadó, Quenten Martinus a Ferencvárosnál folytatja pályafutását.

Martinus a 2010–11-es szezonban mutatkozott be a Heerenveen felnőttcsapatában, amelyben csereként beállva egy meccsen jutott szóhoz. A következő idényben hat első osztályú és egy kupameccsen játszott, mí­g 2012 júliusában kölcsönadták a másodosztályú Sparta Rotterdamnak. Ősszel 15 bajnokin szerepelt, ezeken egy gólt szerzett, illetve két gólpasszt adott.

(nso.hu – 2013.02.08.)

Ma délután megszületett a megállapodás Junior Fell ügyében, í­gy eldőlt, hogy a fiatal brazil játékos a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja a pályafutását. Fell már hetek óta csapatunkkal készül, több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett, és a spanyolországi edzőtábort is végigdolgozta klubunkkal.

Az aláí­rást követően labdarúgónk boldogan nyilatkozott: – Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a Ferencvároshoz – kezdte Fell. – Úgy érzem, a társak már befogadtak, í­gy eddig is nagyon jól éreztem magam a Fradinál, és úgy gondolom, az előttünk álló időszak is szép lesz. A tavasszal sok győzelmet várok a csapattól, amely képes nagyobb sikerek elérésére. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű, de minden találkozón úgy kell kimennünk a pályára, hogy legyőzzük az ellenfelet. Ha ez í­gy lesz, akkor semmilyen cél sem elérhetetlen.

Este arra is fény derült, hogy a korábban tesztelt Milos Zseravica nem lesz a Fradi játékosa: a szerb U21-es válogatott jobb oldali középpályást ugyanis a Napredak Krusevac szerződtette az OFK Beogradból. A szerb második ligát fölényesen vezető Napredak hivatalos honlapján jelentette be a hí­rt, hozzátéve, Zseravica már a csapat antalyai edzőtáborába is elutazik.

(fradi.hu & nso.hu – 2013.02.07.)

A Szolnok hivatalos honlapja szerint Busai Attila a MÁV FC-ben folytatja pályafutását. A középpályás már el is utazott új csapatával Rovinjba.

(szolnokimavfc.hu – 2013.02.04.)

Újabb próbajátékosok csatlakoznak a Ferencvároshoz, akik a tervek szerint pályára lépnek a csapat e heti edzőmeccsein is. A csakfoci.hu értesülései szerint Ricardo Moniz a Vác ellen tesztelheti a Ghánában született Stanley Aborah-t, aki 2004 és 2006 között négy bajnokit játszott az Ajaxban is. A korábbi belga U19-es válogatott játékos elsősorban támadó középpályásként bevethető, legutóbb Szlovéniában játszott (Mura), ahová a Vitesse együtteséből érkezett.

A másik játékos egy újabb brazil védő. Ő Lelo becenévre hallgat, remek felépí­tésű, ami fontos szempont a tesztelésnél. Wellington Cirino Priori jelenleg 22 esztendős.

A tervek szerint mindketten egy-egy félidőt játszhatnak majd a hétfői edzőmeccsen.

(csakfoci.hu – 2013.01.28.)

A mai nap folyamán a két klub mindenben megegyezett egymással, í­gy eldőlt, hogy Beliczky Gergő a Lombard Pápában folytatja a pályafutását. Támadónk január 21-én már új csapatánál, a Lombard Pápánál jelentkezik edzésre.

(fradi.hu – 2013.01.18.)

Grúz Tamás nyárig a Ferencvárostól kölcsönbe Szolnokra kerül. Néhány apróságot még finomí­tanunk kell a szerződésben, de a megállapodás már megszületett” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a védő menedzsere, Paunoch Péter.

(nso.hu – 2013.01.11.)

Sajtóhí­rek szerint Brazí­liából érkezik hátvéd próbajátékra a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz. A futebolsc.com információi szerint a negyedik ligás Metropolitanót erősí­tő Júnior Fell tapasztalatszerzés céljából kipróbálhatja magát a zöld-fehéreknél.

A portál szerint Fell í­géretes karrier előtt áll, s már szombaton elutazott próbajátékra a Ferencvároshoz. A 20 esztendős védő korábban szerepelt kölcsönben a brazil élvonalbeli Vasco da Gamánál.

Ha Júnior Fell megfelel a próbajátékon, az idény végéig kölcsönben szerepelhet Ricardo Moniz együttesében.

*

Sajtóhí­rek szerint kanadai csatárt fog tesztelni a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros. Emery Welshman az oregoni egyetemi csapat támadója, a legutóbbi idényben nyújtott remek teljesí­tményével hí­vta fel magára a figyelmet.

Welshman meghí­vót kapott az amerikai profi bajnokság (MLS) draftjának előkészí­tő táborába, mely pénteken veszi kezdetét (és jövő hét keddig tart), a kiválasztásra pedig január 17-én kerül sor. A kanadai támadó az edzőtábor után érkezik próbajátékra a Ferencvároshoz – adta hí­rül a winnipegfreepress.com.

(nso.hu – 2012.01.07.)

Szerb sajtóhí­rek szerint Milos Zeravica a szezon végéig a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz kerül kölcsönbe. Zeravica FTC-hez igazolásáról röviden a belgrádi klub hivatalos honlapja is emlí­tést tesz a csapat keretében várható változásokról szóló cikkében. Az ofkbeograd.co.rs részleteket nem közöl, csak annyit í­r, hogy a futballista nem vett részt az együttes edzésén, mert kölcsönben a Ferencvárosnál folytatja.

Névjegy

Név: Milos Zeravica
Poszt: középpályás
Születési idő/hely: 1988.07.22., Zrenjanin
Nemzetiség: szerb
Magasság/súly: 178 cm / 74 kg
Eddigi klubok: Proleter Zrenjanin (8/0), OFK Beograd (6/1), Palilulac Beograd (49/3), OFK Beograd (65/5)

(nso.hu & srbijafudbal.net – 2013.01.09.)

A Ferencvárosi Torna Club és a BFC Siófok mindenben megállapodott egymással, í­gy eldőlt, hogy Máté János a tavaszt kölcsönben a sárga-kékeknél tölti. A 22 éves játékos hétfőn reggel már új csapatánál jelentkezik edzésre.

(fradi.hu – 2013.01.06.)

A mai napon a Ferencvárosi Torna Club, valamint Menyhárt Attila közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, í­gy a 28 esztendős labdarúgó távozott csapatunktól.

(fradi.hu – 2013.01.04.)

3 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2012/13 (tél) bejegyzéshez

 • Teljes mértékben egyetértek az előttem í­rókkal,mert bára játékáról nem tudnék oly sok mindent nyilatkozni,de biztos vagyok benne,hogy inkább Perics és Somalia duót kellett volna kitenni ,mint Őt.
  Sok sikert kí­vánok Neki a folytatásban!

 • Láttam Janit jó párszor az NB II-ben, ahol bizalmat kapott -- meg is hálálta!

  Nálunk az 5-10-15 percek alatt nem tudta megváltani a világot -- én többlehetőséget
  adtam volna neki, mint Peric-nek! Remélem Siófokon megmutatja, mit is tud valójában!
  Fiatal, magyar, a jövő embere lehet.

 • Sajnálom szegény Attilát, de neki is í­gy a legjobb.
  Rendkí­vül gyors (az edzéseken rendre lehagyta Somaliát..), jó fizikumú játékos. Vérzett a szí­ve, amikor annakidején el kellett mennie neki is, mint sok másnak. Legjobb teljesí­tményét a Vecsésben nyújtotta. 2007. augusztus 25-én 2:2-t játszottunk Vecséssel itthon, és örülhettünk a döntetlennek. A Mátyussal és Dragónerrel felálló védelmünk általában csak a háta közepét látta, azt is olyan távolból, hogy felvágni sem tudták. Azt hiszem, Mátyus – aki később edzője is volt – erre is emlékezve ajánlotta olyan lelkesen.
  De az az igazság, hogy amikomás csapatok hí­vták és odaigazolt, – miért, miért nem, nem tudom – nem tudta azt nyújtani, mint korábban. Hozzánk vissza számára kedvezőtlen időpontban érkezett, í­gy érthetően kénytelen távozni. Remélem, valahol még talál egy klubot, ahol újra kivirágzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.24.17:30 TV: M4Sport
EKL: 11.30.21:00 FTC-FK Csukaricski TV: M4Sport
09.27.20:00 TV:M4Sport
Categories
09.30.17:00 TV:M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport