Átigazolások – 2013/14 (tél)

20140226-laczko

Labdarúgó-csapatunk kölcsönvette a 22-szeres magyar válogatott Laczkó Zsoltot.

Az átigazolási időszak lejárta előtt a Ferencvárosi Torna Club, mind Laczkó Zsolt klubjával, mind magával a játékossal megállapodott, í­gy eldőlt, hogy a válogatott labdarúgó kölcsönben a Ferencvárosnál folytatja a pályafutását.

Az itáliai szövetségnek péntekig van határideje elküldeni a játékengedélyt, mivel mindez formalitás, ezért klubunk hivatalosan is bejelenti a játékos kölcsönvételét.

Laczkó ezzel a mieink negyedik téli szerzeménye. Korábban szerződtettük a PMFC tehetséges kapusát, Dibusz Dénest, kölcsönvettük a Werder Bremen 23 esztendős labdarúgóját, Mateo Pavlovicot, valamint leigazoltuk a Haladás fiatal utánpótlás-válogatott csatárát, Ugrai Rolandot.

Eddigi pályafutása

Laczkó 1999-ben, 13 évesen került a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és öt évvel később, még 18. születésnapja előtt bemutatkozhatott a „nagycsapatban”. Felnőtt együttesünket három éven keresztül erősí­tette, majd a görög rekordbajnok Olimpiakosz Pireuszhoz szerződött.

Ezt követően előbb a szintén görög Levadiakosz, majd az angol másodosztályú Leicester Cityhez került kölcsönben.

Laczkó egy kétéves magyarországi hazatérés után ismét külföldre igazolt. A játékos Bajnokok Ligájában és Európa Ligában mutatott teljesí­tményére az olasz élvonalbeli Sampdoria figyelt fel, és közel egymillió euróért szerződtette a játékost. A Serie A-ban kilenc bajnokin, többek között az AC Milan és az AS Roma ellen is pályára léphetett.

A Sampdoriából később a Vicenzába, majd a Padovába szerződött – kölcsönben. Utóbbi együttest erősí­tette ebben a szezonban is, amikor alapembere volt az olasz gárdának.

Laczkó a válogatottban 22 mérkőzésen játszott, ott volt a 2012-es Európa-bajnoki és a 2014-es világbajnoki selejtezőket játszó együttes keretében.

Névjegy

Név: Laczkó Zsolt
Születési idő/hely: 1986. december 18., Szeged
Korábbi klubjai: FTC (2004-07), Olimpiakosz (2007-08), Levadiakosz (2007 – kölcsönben), Leicester City (2008 – kölcsönben), Vasas (2008/09), DVSC (2009-11), Sampdoria (2011-13), Vicenza (2012/13 – kölcsönben), Padova (2013 – kölcsönben), FTC (2014-)

*

Az olasz másodosztályú Padova hivatalos honlapján közölte, hogy Laczkó Zsolt a Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

„Tegnap késő este a klub befejezte a papí­rmunkát a balhátvéd Laczkó Zsolt ügyében, aki az élvonalbeli Ferencvárosban folytatja a pályafutását” – í­rja a padovacalcio.it.

A védőként és középpályásként is bevethető futballista tavaly nyáron szerződött a Padovába, ősszel 14 bajnokin lépett pályára, de februárban közöltek vele, nem fér bele a szakmai stáb elképzeléseibe, nem kerül be a tavaszi keretbe.

(padovacalcio.it, fradi.hu – 2014.02.22. – 02.26.)

Birtalan János az NB III-as REAC csapatában, Majzik Adrián a Puskás Akadémia utánpótlásában folytatja pályafutását.

(MLSZ Adatbank – 2014.02.25.)

20140220-ugrai-rolandÉlvonalbeli labdarúgó-csapatunk a mai napon leigazolta a Szombathelyi Haladás 21 esztendős játékosát, Ugrai Rolandot. Az U19-es és az U21-es magyar válogatottban is szerepelt támadó csütörtökön í­rta alá szerződését a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

Ezzel Ugrai Roland csapatunk harmadik téli igazolása, Dibusz Déneshez hasonlóan ő is fiatal, magyar, tehetséges labdarúgó. Rajtuk kí­vül még a 23 esztendős Mateo Pavlovic érkezett klubunkhoz a Werder Brementől kölcsönbe.

Ugrai Roland a 2009/10-es szezonban került fel a Haladás első csapatához. Érdekesség, hogy az Európa Ligában előbb debütált, mint az NB I-ben: a játékos mindössze 16 esztendős és nyolc hónapos volt, amikor csereként beállt az Elfsborg elleni selejtezőn. Kevesebb, mint egy hónapot kellett rá várnia, hogy a magyar bajnokságban is bemutatkozzon. Első felnőtt szezonjában két élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, és megszerezte első találatát is – még ekkor sem töltötte be 17. életévét. Ezzel egyébként a magyar élvonal legfiatalabb gólszerzője a mai napig.

Ugrai egyre több szerepet kapott a szombathelyi együttesben, a következő idényben négy első osztályú, három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-összecsapáson szerepelhetett.

Ugrai fejlődése töretlen maradt, í­gy hamarosan alapemberré vált a Haladásban.

A fiatal labdarúgó a Haladás mellett az U21-es válogatottnak is alapembere volt, az Európa-bajnoki selejtezősorozat öt mérkőzésén is pályára lépett.

Névjegy

Név: Ugrai Roland András
Születési idő/hely: 1992. november 13., Békéscsaba
Poszt: csatár
Magassága, súlya: 174 cm, 56 kg
Mezszám: 70
Korábbi klubjai: Békéscsabai UFC (2002-07), Haladás (2007-14: 48 NB I-es mérkőzés / 7 gól), FTC (2014-)

(fradi.hu, haladas.hu és MLSZ Adatbank alapján – 2014.02.20.)

balasov-vitalijÚj játékos csatlakozott labdarúgó-csapatunkhoz, próbajátékra utazott ugyanis a mieinkhez az ukrán utánpótlás-válogatott Vitalij Balasov.

Balasov jelenleg a Chornomorets Odessa labdarúgója, ám ebben a szezonban, kölcsönben a szintén ukrán élvonalbeli Hoverla Uzhhorodot erősí­tette, és rendszeresen pályára is lépett az első osztályban.

Balasov támadóként mindkét szélen, valamint csatárként is bevethető. A 23 esztendős játékos korábban az ukrán nemzeti csapatnál végigjárta a “szamárlétrát”, az U16-os, az U17-es, az U18-as, az U20-as és az U21-es válogatottnak is tagja volt.

Arról, hogy klubunk kezdeményezi-e a játékos szerződtetését, Balasov teljesí­tménye alapján a szakmai stáb dönt majd.

(fradi.hu – 2014.02.19.)

pavlovic-mateo

Klubunk fél évre kölcsönvette Mateo Pavlovicot a Werder Brementől. A 23 esztendős, belső védőként bevethető labdarúgó ma este csatlakozik a Ferencváros keretéhez a beleki edzőtáborban, és Thomas Doll csapatával folytatja a felkészülést.

Mateo Pavlovic a Dinamo Zagreb csapatában nevelkedett, de profi pályafutását az NK Zagrebben kezdte meg. Jó teljesí­tményének köszönhetően 2013-ban a Werder Bremen szerződtette – igaz, a Bayern München, a Stuttgart, valamint a Zenit is figyelte játékát -, aminek köszönhetően a Bundesligában is be tudott mutatkozni.

A 196 cm magas Pavlovic az U17-es korosztályban még a bosnyák, de azt követően az U19-es, az U20-as, valamint az U21-esek között már a horvát szí­neket képviselte a válogatottban.

*

Mateo Pavlovic nagy bizonyí­tási vággyal csatlakozott klubunkhoz

Szerda éjjel csatlakozott a Ferencváros keretéhez a Werder Brementől fél évre kölcsönvett horvát utánpótlás-válogatott Mateo Pavlovic. A 23 esztendős belső védő első ferencvárosi interjújában beszélt Thomas Dollról, klubunk szurkolóiról, valamint a céljairól is.

– Üdvözlünk a Ferencvárosnál! Még csak pár órája tartózkodsz klubunknál, de mégis, hogy érzed magad?
– Nagyon jól, mivel mindenki nagyon kedvesen fogadott, és már nagyon vártam, hogy csatlakozhassak a csapathoz. A tegnapom az utazással telt el, de nem érzem magam különösebben fáradtnak. Készen állok a munkára.

– Milyen érzésekkel vágsz neki karriered ferencvárosi időszakának?
– Nagy bizonyí­tási vágy van bennem. Tisztában vagyok vele, hogy ami az én hazámban a Dinamo Zagreb, az Magyarországon a Ferencváros. Egy nagy klubhoz kerültem, amelynek fanatikus szurkolótábora van. Igyekeztem minél jobban feltérképezni a klubot, í­gy tudom, hogy nagyon jó helyre kerültem.

– Jártál már Magyarországon?
– Pár éve a szabadságom alatt megnéztem Budapestet. Talán nem én mondom először, hogy csodálatos város. Az sem mellékes, hogy nagyon közel van Zágrábhoz, ahol a családom él, í­gy pár órára leszünk egymástól.

– Milyen stí­lusú játékosnak tartod magad?
– Talán a fejjátékom a legnagyobb erősségem a testalkatomból adódóan. Ennek ellenére a gyorsabb labdarúgók közé tartozom, és mentálisan sem szoktam meginogni.

– Ismerted korábban Thomas Dollt?
– Hí­res futballista volt, í­gy természetesen tudom, hogy ki ő, de személyesen csak most találkoztunk. Azt hallottam, hogy jó edző, aki szeret fiatalokkal dolgozni. Ez pozití­v lehet a számomra.

– Szerepeltél már a horvát felnőtt válogatott keretében. Hogy gondolod, a Fradiból be tudsz újra kerülni?

– Egy évvel ezelőtt voltam a keret tagja, és igen, vissza akarok kerülni. Lehetőleg minél hamarabb, í­gy remélem, hogy már a Ferencvárosból sikerül mindez.

– Mik a céljaid a klubnál?
– Természetesen szeretnék minél többet játszani. Láttam a tabellát, pár pontra vagyunk a dobogótól, nagyon jó lenne együtt kijutni az Európa Ligába. Ez a legfőbb vágyam, ezért csatlakoztam a klubhoz.

(fradi.hu – 2014.02.05.)

20140118-soroksar-sahedA Soroksár elleni mérkőzésen próbajátékosként lehetőséget kap a háromszoros tunéziai válogatott, Sofian Sahed, aki korábban a Hertha, valamint a Hannover játékosa volt.

(fradi.hu – 2014.01.18.)

20140115-dibusz

Klubunk vezetősége és Dibusz Dénes ma délelőtt mindenben megegyezett egymással, ezt követően szerződést kötöttek egymással.

A 23 esztendős kapus a mai napon már részt is vett NB I-es együttesünk edzésén.

Névjegy

Név: Dibusz Dénes
Születési idő/hely: 1990. november 16., Pécs
Poszt: kapus
Magassága, súlya: 188 cm, 81 kg
Mezszám: 90
Korábbi klubjai: PEAC (- 2003), PMFC (2003-13: 69 NB I-es mérkőzés), Barcs (2009/10 – kölcsönben)

Eddigi pályafutása:

Dibusz Dénes a 2008/09-es szezonban, a másodosztályban debütált a PMFC első csapatában.

A következő idényben az NB II Barcs kapusa volt, 20 mérkőzésen őrizte a csapat kapuját.

Dibusz a 2010/11-es szezontól vált a Pécs elsőszámú kapusává. Az idény második fordulójában kapta meg a lehetőséget, amellyel sikerült élnie: a hátralévő 29 összecsapás mindegyikén az ő nevével kezdődött a baranyai gárda összeállí­tása. Ez az év duplán sikeres volt a kapus számára, hiszen a Péccsel feljutást ünnepelhetett.

Dibusz tehát egy szinttel feljebb bizonyí­thatott. A játékos csapaton belüli helyzete az NB I-ben sem változott, a 2011/12-es és a 2012/13-as szezon alatt mindössze egyetlen bajnokit hagyott ki, és fiatal kora ellenére az NB I egyik legmegbí­zhatóbb kapusává vált.

A játékos teljesí­tménye együttesünk figyelmét is felkeltette, és a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a felek ma szerződést kötöttek egymással.

(fradi.hu, pmfc.hu és MLSZ Adatbank alapján – 2014.01.15.)

A Ferencvárosi Torna Club szerződést bontott Gersonnal, mivel a brazil labdarúgó nem jelent meg az NB I-es labdarúgó csapat első évadnyitó találkozóján. A játékos semmilyen indokot nem hozott fel távolmaradásával kapcsolatban, ezért a pályafutását egészen biztosan nem klubunkban folytatja a jövőben.

A brazil labdarúgó a nyáron szerződött kölcsönbe klubunkhoz Kapfenbergtől, azóta 11 bajnoki mérkőzésen és 2 Magyar Kupa-találkozón lépett pályára együttesünkben.

(fradi.hu – 2014.01.07.)

4 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2013/14 (tél) bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ