Átigazolások – 2014/15 (nyár)

32 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2014/15 (nyár) bejegyzéshez

 • Én már nem merek semminek sem örülni ,ha a csapat körüli “erősí­tésekről”esik szó.
  Kí­váncsi leszek persze,de mind a pápai ill az mtk elleni meccs is megmutatta,hogy Gera kivételével az igazolások megint egy fabatkát sem értek.
  Ez a csapat talán gyengébb mint a tavalyi,de nemzetközi szinten sehol nem vagyunk az biztos.
  bár a hétvégi meccs is megmutatta,hogy egy nagy vagy talán kettő 0-ák vagyunk.
  És még ezért a “munkáért” nem pici pénz jár.
  Ezen vagyok főleg kiakadva még

  Hajrá Fradi

 • Lassan lezáródnak az átigazolási ügyek. Gera Zoli visszatérésében sokan reménykedtek, de őszintén szólva kellemes meglepetés számomra, hogy í­gy történt. Remélem a lába is úgy gondolja. Ha egészséges Gera és Buzsáky – Leonardo mehet a hisztijeivel melegebb éghajlatra. Úgy viselkedik, mintha Messi szí­nvonalú játékos lenne (bár az igazi nagyok viselkedni is tudnak), holott csak a hazai mezőnyből emelkedik ennyire ki. [Igen, megalkuvás volt Leonardot játszatni, de kellett az európai kilépéshez. De az is igaz, hogy a hiszti csak a végefelé jött elő nála, amikor rájött, hogy nincs kivételezés.]
  A távozók közül Józsi György volt számomra az igazán rokonszenves. Engem – lehet, hogy most sokan megköveznek – a Szabó Laci kiesése utáni Dékányra emlékeztet. Beleértve túlzott sportszerűségét, és túl óvatos passzait (megjegyzem, Csanádi Árpád is bí­rálta Dékányt az „alibi passzok” miatt). Mindenestre egy igazán energikus, célratörő Fradiba már nem fér bele. És úgy távozott úri módón, ahogyan csak az „igaziak” tudnak viselkedni: sem a klubban, sem a szurkolókban nem hagyott rossz szájí­zt. És nem felejtjük el higgadtan értékesí­tett tizenegyeit sem. Sok sikert neki másutt.
  Mindenestre Doll mester és csapata nekiállhat az új, minőségileg jobb „diókrém kikeverésének”.
  Én bí­zom benne, bár az eleje semmi esetre sem lesz könnyű.
  *

  • Kedves Imre bátyám!

   Általában egyet szoktunk érteni, de most Leoval kapcsolatban nem. Végül is lezártam magamban az ügyet, az idő úgyis eldönti.
   Ami a diókrémet illeti. Elment Besic, Leonardo, Jenner, Jovanovics és lehet, hogy Pavlovic is. Ha az újak tudják hozni azt, amit az előbbi ötösfogat, akkor bizakodhatunk, de vannak kétségeim. Azt meg őszintén egy kicsit unom, hogy már évek óta azt mondjuk, hogy az eleje nem lesz könnyű.
   Ami Gerzsont illeti. Természetesen örülök annak, hogy itt van, hogy hazatért. De utoljára márciusban játszott 90 percet, a lába meg inkább már orvosi tanulmány.
   Féltem egy kicsit, nehogy Buzsáky példáját kövesse.
   Ezektől függetlenül várom a rajtot, a hazai meccseken kint is leszek az új arénában, de jelenleg nagyobb a bizonytalanság a fejemben, mint a rend.

  • NKi kell egészí­tenem saját magamat:
   Érvényes szerződése volt Jennernek és Leonardonak, tehát kötelksségük volt játszani. Ez a profi felfogás. És én úgy látom -- már korábban is volt egy ilyen érzésem -- hogy Leo valójában már az idény végén el akart menni, és most jobb hí­ján akár ki is rógatná magát.
   de majd ez is kiderül…

   • Mivel Leonak meccsszámhoz volt kötve a hosszabbí­tása, í­gy sérültet is jelenthetett volna. Nem tette. Nyilván egy hisztis primadonna, de a zsenik nem teljesen normálisak. Ő pedig a mai NB I-ben zseni. Egy normális bajnokság, normális klubjánál ki lehet rúgni, de Magyarországon vagyunk. Szereti Pestet, ide kellett volna kötni pályafutása végéig.

 • tavaszi csapat kiherélve, következő edző felkészül …

 • Amit nem nagyon értek Leonardoval és Jennerrel kapcsolatban. Mindkettő “bomlasztó” személyiség -- mondják róluk. De vajon tavasszal nem volt baj, hogy bomlasztottak? Miért nem akkor kerültek ki a csapatból?
  Mert akkor szükség volt a játékukra, góljaikra a bronzéremhez?
  Most, hogy a mór megtette kötelességét, mehetnek.

 • Szépen alakulnak az átigazolások. Mondjuk ki nyugodtan: jóval megfontoltabban és előkészí­tettebben, mint az elmúlt években bármikor. Eddig hét újoncunk van, s mind í­géretesebbnek látszik, mint kik elmentek.
  Az előző hozzászólásom óta Diallo távozását lehet problematikusnak tekinteni. Ám megértem. Helyes, jópofa gyerek volt, aki néha valóban őrületbe kergette az ellenfél védelmét, és néhány fontos gólt lőtt. Ám arra nem nagyon szeretnek hí­vei emlékezni, hogy mennyi helyzetet kihagyott, és sokszor eltűnt a pályán. A válás pedig szépen, kultúráltan, mondhatni „úriemberek módjára” történet.
  Leonardo a nagy kérdés, mondhatni azt is: rejtély. Én nem felejtem el idényvégi hisztijét, hogy elmegyek-nem megyek-talán maradok, talán megyek. És azt sem, hogy hetes késéssel érkezett vissza. Aztán most csodálkozik, hogy nemkí­vánatos személlyé vált. Pedig itt is a csapat érdeke az első, s nem csodálkoznék, ha végülis menne. Mert valóban – legalábbis a hazai mezőnyben – kiemelkedő tudású, ám a CSAPAT jóval fontosabb, mint az egyén. Lehet, hogy hoppon marad, mert az igazán komoly csapatokhoz amit eddig nyújtott, az nem elég?
  A nemzetközi átigazolási idénynek még nincs vége, tehát az itteninek sincs. Érkezőkre már nem nagyon számí­tok (talán Gera Zoli hazatér), távozókra inkább. Azok közül, aki az épülő új csapatba (talán nem is emberileg, hanem inkább szakmailag) nem férnek be.
  De azért kí­váncsian várom az egész végét.

 • Mire megtanultuk a bronzérmes csapat névsorát, most kezdhetünk mindent elölről. Elnézve a neveket, nem lesz könnyű dolgunk.
  87 éves apám tegnap kérdezte, hogy kiket igazoltunk. Felsoroltam a neveket, mire értetlenül rám nézett: és én hogyan mondjam ki ezeket a neveket? 🙂

  Lényeg persze az, hogy jó csapatunk legyen.

 • Az előző szabadkai különí­tménnyel (Kuntic-Kopunovic-Milovanovic) igazán jól jártunk. Remélem, ő is jó “kabala” lesz az európai szí­ntéren.

 • Sajnálom Jovanovicsot.Ő egy sokoldalú játékos,és szerb léttére benne dobogott leginkább a FRADI SZíV.
  Jenner Fradi szí­ntű futballista,ezt sokszor bizonyí­totta.Egy játékosnak azonban mindí­g uralkodnia kell az indulatain,felelőtlenségével ne ártson a csapatának.
  Véleményem szerint a kapus poszt kivételével,jelentős erősí­tésre szorúl minden részében szeretett csapatom.
  Bosnjakot és Radót szí­vesen látnám Fradi mezben.

 • A két “J” távozásához szólok hozzá.
  Jovanovic becsületes >condottieri<-ként végigszolgálta a szerződését, melyet ő nem akart meghosszabbí­tani. Nyilván jobb ajánlatot kapott. Nem volt rossz, de nem is nélkülözhetetlen. Távozzék békességgel. Amúgy nemegy játékos ment tőlünk a Lokihoz Kertész Tamástól Leandroig.
  *
  Jennernél más a helyzet. Ő maga a kiszámí­thatatlanság. Volt, hogy Czibort idézve bolondí­totta meg az ellenfeleket, vagy legjobb "szabadrúgóinkat" idézve lőtt gólt -- ugyanakkor már tavaly is számos pont úszott el felelőtlenségén (saját térfélen ellenfélhez passzolt labdák…), és az MTK meccsen tanusí­tott magatartásával végleg betette maga mögött a kaput. Ez Dollnál kevésbé következetes edzőknél sem marad következmények nélkül. Őszintén szólva jónéhányan vagyunk (engem is beleértve), aki azon sem csodálkozott volna, ha lendületből kirúgják. A legkevesebb, hogy nem hosszabbí­tották meg a szerződését.
  Ilyen tí­pusú játékos pedig életveszélyes lenne az európai porondon. Ő sem pótolhatatlan.

  • valahol egyetértek … szerettem mindkét játékost (mert, aki próbál a Fradihoz méltó lenni, őket mind szeretem!), de pótolhatatlan játékos nincs … Jovanovic egyértelmű, hogy több pénz + BL-lehetőség miatt megy a Lokihoz, egy légiósnál ebben nincs is semmi kivetnivaló … ha Huszti hannoverből mondjuk Stuttgartba vagy Freiburgba igazolna, bárki is árulózná? Jenner nekem ma is talány … egy-egy zseniális mozdulat, utána ordí­tó hibák … óriási arc, sokszor nagyképűnek, hanyagnak tűnik … közben majd meghal a pályán … megveri a saját edzőjét is … nem csodálom, ha egy német edző nem tűri az ilyen magatartást, ilyen embert … ezzel együtt sok sikert kí­vánok neki is, emlékezni fogunk rá (ellentétben a Mekkelek korszakában idecsődí­tett jamaicai jazz-dobosokkal, akik azt sem tudták, mely országban járnak) … és remélem, ő is jó szí­vvel emlékszik majd ránk … eddig nyilatkozatai szerint igen … remélem, ha máshova szerződik, utólag sem fog minket “fikázni”, mert sajnos, erre is volt már példa …

 • ami mindenképp pozití­vum,hogy még a bajnokság vége előtt már “felkészülünk” a következőre és remélhetőleg az El-re.

  Bí­zom benne,hogy ezek a srácok Besic minimum “szintű” focisták.

  csakhogy egy kicsit fanyarogjak:

  Cukic-al nem hosszabbí­tottam volna

  Hajrá Fradi

  • Nem értek veled egyet Cukicot illetően. Minden csapatnak szüksége van olyan csupaszí­v, önfeláldozó játékosra, aki több poszton is bevethető, és szükség eseten vállalja a “minden áron” kockázatát is. Nekünk pedig nincs másik ilyen. Ráadásul az utóbbi időben letisztult a játéka, egyre kevesebb a “felesleges” keménykedés.

  • Kedves YSE,

   mondtam csak “kötözködés” volt…
   Ez legyen a legnagyobb baj,amiben MI fradisták ne értsünk egyet.

 • Nagy Dániel a német harmadik vonal 5. helyezett csapatától érkezik (24 ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint az első két helyezett). A tansfermarkt szerint a 76 bajnoki meccsből 65 találkozón játszott, 6 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

 • Úgy érzem, az idei átigazolási szezon más lesz a korábbiaknál.
  Korábban azt igazoltuk, akit éppen lehetett, mégpedig pénz hí­ján olcsón.
  Moniznál már változott a helyzet, lassan több lett a pénz, ám sokat nyomott a latban, hogy Moniz egyénileg milyennek találta a jelöltet, függetlenül attól, hogy a csapatba hogyan illik bele. Ez aztán olyan balfogásokhoz vezetett, mint Valpoort vagy Tuijp.
  Doll viszont csapatban gondolkozik (sőt í­rhatnám azt is: Dollék csapatban gondolkoznak). Most (végre!) olyanok kellenek, aki csapatemberek elsősorban, és beleillenek mind a szakmai elképzelésekbe, mind a Fradiba.
  És nem mellékesen feltehetően megválnak olyan emberektől, aki – egyéni rokonszenvtől függetlenül – nem illenek be a jelenlegi, vagy még inkább nem fognak beilleni a jövőbeni Fradiba. Valószí­nűleg lesz akit sajnálni fogok, de meg fogom érteni. Mert egy vezetőnek elsősorban a CSAPAT érdekeit kell szem előtt tartania. És a jelenlegi stáb megérdemli, hogy bí­zzunk benne.
  *
  Egyébként a taní­tványaimnak annakidején mindig azt mondtam, hogy a „hát” kötőszó a bizonytalanság jele…

  • Én is úgy gondolom, hogy Doll CSAPATOT akar épí­teni.
   Reméljük -ha nem állunk éppen a dobogó tetején-, hogy a mindenkori vezetőség is csapatban fog gondolkodni!

 • Mivel háááát-tal nem kezdünk mondatot, nekem nem úgy tűnik, hogy itt a következő idény gólkirálya. Diallót nem szabadna elengedni, sokkal több bizalom mellett érzésem szerint 13-15 gólt is hozna egy idényben. Egyébiránt Isten hozott Tomislav, remélem sok örömet szerzel nekünk!

  • Hassal még kevésbé … egyébként élőbeszédben igen, és azt akartam imitálni … csak hangosan tűnődöm, egyébként igaza van, Grétsy Tanár úr! 😛

 • Hát … ha ez í­gy marad, az inkább gyengülés … Jovanovic a csapat egyik motorja, nagyon megszerettem, Jenner, Pavlovic (?) és Diallo (?)is hiányozna … a felsoroltak közül egyedül Radó kellene, esetleg még Futács … Wolfe-ot és Kinket már most felejtse el a vezérkar … a nacionáléja alapján ez a Havojic sem egy nagy durranás …. jó, a hí­res Dinamo Akadémián nevelkedett, de 25 éves koráig csak horvát kis (közép) csapatok adogatták egymásnak … 54 meccs, 9 gól, 4 gólpassz … nem minden a statisztika, de ütősebb erősí­tésekben reménykedtem …

 • Az jó hí­r, hogy időben elkezdjük az igazolásokat. A többi meg a puding próbája.

  • Masszí­v horvát középcsapattól érkezik, eddig is középcsapatokban játszott. A 10 csapatos horvát bajnokságban a 6. helyen végeztek 40 ponttal lemaradva a bajnoktól, 18 ponttal a dobogótól.
   Az Istra honlapja szerint támadó. A transfermarkt szerint támadó középpályás, 2.5 év alatt 54 bajnokit játszott (90 bajnokiból), 9 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott.

 • Laczkó csak alibizett, mióta visszatért. Menjen…
  Jovanovicsot sajnálom, mert igazi küzdő, mindig lelkesen játszott, ha szerepet kapott. Szerintem, azért nem marad, mert most nem tudtak olyan, jövedelmi szempontból kiugró szerződést ajánlani neki, mint három évvel ezelőtt. (Sajnos, akkor egy kicsit elszaladt a ceruza!) Nyilvánvaló, hogy romló kondí­ciók mellett nem akar maradni. Jennert is sajnálom, de ő is a túlfizetett időszakban kötött szerződést, ami a klub szempontjából nem tartható. Aki megszerette a Fradit, az marad…

 • Kí r Joví novic-ért. Mindig lelkesen jí tszott és megpròbí lta hí lí lni a bizalmat, melyet kapott.

  A Fradi rossz és mí r jobb ideiben ott Volt. Az angol korszak jòval eleinti idôket ùgysmint a mostani idôkben a Fradi megbìzhatò embere volt. Kí r érte.

  Ha Holman is vele tí vozik a Debrecenbe, akkor annak két egymí st jòl-megértô jí tékosal nôl meg a jí tékoskeretük.

  Sok szerencsét Jovanovic !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső