Átigazolások – 2022/23 (nyár)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • A Ferencváros tartalékcsapata, a labdarúgó NB III-ban szereplő FTC II július 1-jén szerződést hosszabbított a Mazzonetto-ikrekkel, Mazzonetto Nicolóval és Mazzonetto Alessióval. Mindketten évek óta klubunkat erősítik.

  A 2001. november 28-án született, olasz és magyar állampolgársággal is rendelkező fiúk a korosztályos csapatok után a a 2020/2021-es idénytől életre hívott FTC II-ben szerepeltek: a csatárként bevethető Nicoló eddig 58 meccsen 11-szer, testvére, a középpályásként szereplő Alessio pedig 52 mérkőzésen egyszer talált az ellenfelek kapujába. A pénteken aláírt szerződések értelmében mindketten maradnak a Fradiban.

  Szintén a Ferencvárosban folytatja pályafutását a 2002. június 24-én született támadó középpályás, Ladányi Gergő, aki az NB II-ben szereplő Soroksártól érkezik. Az FTC vele is pénteken írt alá megállapodást. A 20 éves játékos a 2016/2017-es idénytől kezdve került Soroksárra, ahol az U15-ös bajnokságban kezdte, a 2018/2019-es kiírásban viszont már a felnőttek között is bemutatkozhatott. Mostanáig 48 másodosztályú bajnokin szerepelt.

  https://www.fradi.hu/labdarugas/nb-iii/hirek/ket-hosszabbitas-egy-igazolas-tartalekcsapatunknal

  Június 30-án három fiatal tehetségünk, Pajti Attila, Lukács Dániel és Őri Levente is meghosszabbította szerződését a Ferencvárosi Torna Clubbal.

  Pajti Attila 2019-ben igazolt klubunkba, ahol első idényében rögtön alapembere lett U17-es csapatunknak, ugyanis 19 mérkőzésen is a kezdőcsapatban kapta meg a lehetőséget, ezeken a találkozókon négy gólt is szerzett. Egy évvel később már két korosztállyal feljebb, az U19-ben bizonyíthatott, ahol összesen 14 mérkőzésen lépett pályára. A mögöttünk hagyott bajnoki idényben az U19 mellett már NB III-as együttesünkben is megcsillogtathatta tudását, így összesen 29 mérkőzés szerepelt a neve mellett, melyeken nyolc gólt szerzett, ebből kétszer az NB III-ban volt eredményes.

  Lukács Dániel már egészen kiskora a Ferencvárost erősíti, sorra végigjárta klubunk korosztályos együtteseit. A 2016/17-es szezonban még az U14-et erősítette, majd így következett az U15, az U16, az U17, majd az U19, míg a 2021/22-es bajnoki idényben két fronton, az U19-ben és az NB III-ban is játszott. Utóbbiban egy mérkőzésen lépett pályára, a Paks II elleni 3-2-re megnyert összecsapáson, ahol az ő góljával szereztük meg a vezetést még a találkozó legelején.

  Őri Levente 2017-ben a Tabáni Spartacus SKE együttesétől igazolt a Fradiba. A rendkívül tehetséges fiatal kapus társaihoz hasonlóan végigjárta a szamárlétrát, és az U15-től egészen a felnőtt csapatig menetelt, ahol a 2020/21-es szezonban, a Bicske elleni MOL Magyar Kupa találkozón még a kispadra is leülhetett. A 2021/22-es bajnoki idényt két fronton, az U19-ben és az NB III-ban teljesítette. Korosztályos csapatunkban 10 mérkőzésen jutott szóhoz.

  https://www.fradi.hu/labdarugas/nb-iii/hirek/szerzodest-hosszabbitottunk-labdarugoinkkal

  Június 30-án, csütörtökön újabb szerződést kötöttünk három fiatal játékosunkkal, Almássy Leventével, Vén Áronnal és Tóth Alex-szel.

  Almássy Levente 2013-tól tartozik klubunk kötelékébe, ahol előbb három éven át futsalcsapatunkat erősítette, majd a 2018/19-es idényben az U14-es korosztályos együttesünkben szerepelt. Első nagypályás idényében húsz alkalommal volt a kezdőcsapatban, majd a következő szezonban szintet és osztályt lépve az U15-ben szerepelt. Itt 19 mérkőzésen kétszer volt eredményes. Egy évvel később már az U16-os csapatban játszott, ahol hat góllal segítette együttesünket, de közben már ott volt az U17-nél is. A mögöttünk hagyott idényben az U17-ben és az U19-ben is pályára lépett. Előbbiben 11-szer, majd a rájátszásban kilencszer kapta meg a lehetőség, összesen két gólt szerzett, ezzel is bajnoki címhez segítve fiataljainkat.

  A még mindig csak 16 esztendős Vén Áron 2021-ben a Vác együttesétől került az FTC-hez, ahol az U16-ban és az U17-ben is megkapta a lehetőséget edzőitől. U16-os együttesünkben összesen 25 mérkőzésen lépett pályára, melyeken egyszer volt eredményes, míg az U17-ben hat mérkőzés szerepelt a neve mellett. Tehetségével felhívta magára a figyelmet, így ott lehetett rekordbajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk első, Bad Radkersburg-i edzőtáborában.

  A 2005-ös születésű Tóth Alex már a 2018/19-es idényben is utánpótlásunkban szerepelt, emellett futsalozott is. Ebben a szezonban az U14-ben 28 mérkőzésen öt gólt szerzett, majd egy évvel később 23 összecsapáson négy góllal segítette fiataljainkat. A 2020/21-es szezonban már csak a nagypályás futballra koncentrált, így az U16 mellett az U17-ben is megkapta a lehetőséget. Előbbiben 24, utóbbiban 4 mérkőzésen lépett pályára. A mögöttünk hagyott szezonban már csak az U17-es együttesünkben szerepelt, ahol 25 mérkőzésen 3 gólt szerzett, ezzel is hozzásegítve társait a bajnoki aranyéremhez.

  https://www.fradi.hu/labdarugas/utanpotlas/hirek/ujabb-szerzodest-kotottunk-fiataljainkkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső